Лустрацията на един български съдия заради “мръсно” синьо минало

Съдия Нели Куцкова не беше избрана вчера от колегите си от Висшия съдебен съвет за председател на Апелативния съд и това се превърна в една от водещите новини на деня.

 

Какво видяхте обаче в тази новина?

 • Лицемерието на хора, които трябва да символизират обратното в държавата, защото на тяхната преценка виси висшата преценка за свобода или нейното отнемане от всеки един гражданин в държавата.
 • Право седи, криво съди- ако перифразираме поетичната формула за българското правосъдие от 19-ти век. Защото едно говорили в лицето на Куцкова колегите й, а друго направили с тайния си вот.
 • Доколко можем да се доверяваме на преценките на такива хора и техните присъди като последна инстанция в преценката дали сме виновни?

Но има и още нещо, „изпуснато” като мотив да бъде бламирана кандидатурата на Нели Куцкова: скритата мотивация на откритата лустрация за мръсното й минало. Да си бил част от нещо, свързано със СДС ( демокрацията) през изминалия век , се оказа мръсно минало.

 

Не че не го знаем- някой от нас и лично. Но сега ни го потвърдиха по ясен, категоричен, съдийски начин. Осъдени сме на недемокрация от такива съдии, за които е компромат да си заявил позиция, различна от столетната, която се спотайва отмъстително, загнездена в съдебната система.

Обратен пример ( с доказателствена сила за тази теза): тъмночервеният съдия Александър Арабаджиев, бивш депутат от БСП,  дефилира вече втори мандат като представителен на България в Европейския съд в Люксембург, изпратен там с парафа на “големия антикомунист” Бойко Борисов още при предишния му премиерски мандат. Ерго: да си червен в тези среди не е смущаващо ( когото и да било) обстоятелство, но общуването със синята политическа боя е клеймо, което не се прощава.

О

 

 

28 мнения за “Лустрацията на един български съдия заради “мръсно” синьо минало”

 1. А, това хич не ме учудва. Тя май има и друг “голям грях”. Беше кандидат за вицепрезидент заедно с П. Стоянов. Доколкото подочух временно изпълняващият тази длъжност бил в близки връзки с ДПС.
  Друго ме гложди от вчера насам. Гледах предаването по БНТ на Д. Цонев, който беше “поканил” в студиото двама представители на медии на Д. Пеевски. Поводът беше случката с ТВ7. Москов в прав текст заяви, че зад случващото се стои Малофеев/Кремъл. Учудването ми е, защото си мислех, че Цв. Василев е качен на дръвника от коалиция между руснаците/ВТБ и ДПС, сега се оказва, че не е точно така.

 2. Нели Куцкова е едно от няколкото морални, политически и професионални изключения от мръсната рушветчийска, лоясала сган червени бойлери в магистратски тоги. Как ще й простят, мерзавците! Я, да беше вице или съветник на гоцэ, сега щеше да е къде-е-е-е- къде! Най-малкото- конституционен съдия като брадясалия комунистически мошеник борыс вэльчэв- грях на Плевнелиев, че курдиса този паразитен плужек там. Паразитът целия си мандат бранеше червените престъпници-спонсори на гоцэ- и оправда общия държавен масраф от около 2 милиона лева за личното му съществуване като главен прокурор с дежурните брадясали приказки пред камерите:
  “На този етап не съществуват никакви основателни съмнения за извършване на престъпление от който и да наш другар, като предстоят процесуално-следствени действия, които категорично ще докажат, че на всички възможни етапи не могат да се установят каквито и основателни съмнения за извършване на престъпление от който и да е наш другар или семейството му до 10-та съребрена линия. Благодаря! Тръц!”
  Вместо този паразит да търка наровете за укривателство и съучастие, ето къде е той сега! А случилото се с г-жа Нели Куцкова доказва, че живеем в страна с бетер беларуска съдебна система-там както се разбра, Лукашенко изрита промосковските елементи, а тук те са в мнозинство 99% !

 3. Баща ми имаше големи проблеми със съдии от провинцията. Дърти Мошеници, които си построиха Хотели на Морето със продадена “Справедливост”. Бандити, които за две тенекии сирене са готови и Майка си да продадат. Но Г-жа Нели Куцкова реши делото честно и почтено! Господ здраве да и дава !!! А Аз и пожелавам много Радост и Шастие! Това е една Добра и Достойна Съдийка!
  Тези, които се страхуват от нея един ден ще отговарят за свинщините си !!! Не е изключено да помоля Ангелското Царство, следващия им живот да го прекарат като Прасета в кочина!

 4. Другарко,а пък да ви кажа,че един руски депутат иска да върне задължителния труд за всички,които не са работили шест месеца!
  Иначе – поправителен труд за срок от една година!
  Да им е честито на мужиците,комунизмът се завръща с пълна сила,но този път още по-дебел и още по-дълъг и още по-корав,но затова пък без вазелин! 🙂

 5. На малки стъпки, като следваме вашия пример да си отвоюваме загубеното публично пространство…

 6. За това пък няма лустрация за тези които “поемат вината заедно с мезетата”. По тази причина издънка на “бившия” тоталитарен режим се радва на подкрепата на премиера за кандидат генерален секретар на ООН, като чрез тази подкрепа преди това се “добра” до поста шеф компроментираната международна организация Юнеско. Благодарение на същата тази “лустрация” близкият приятел и съратник на главорезите Садам Хюйсеин и Слободан Милошевич, върлият противник (враг на ЕС и НАТО), агент Гоце в продължение на 10 години бе Президент на България и причината да сполетят страната ни редица неблагоприятни събития (вкл.и зависимостта ни от Русия и КГБ). Тази “лустрация” доведе и до неблагоразумието (глупоста) на западните социалисти да изберат за свой лидер отявленият съветофил и комунист с..Гей Станишев и т.н. А такива честни и почтени хора, като Нели Кучкова и други като нея, трябва да бъдат “унищожени” или поне да им бъде “затворена” устата! Не случайно, вече повече от 20 години продължават и атаките по всички насоки и срещу ЛИЧНОСТИ, като ИВАН КОСТОВ!

 7. Mnogo nespravedlivost ima sega v Balgaria. Moje bi poveche ot predi 1989 god. No nie sme MIJITURKI i si traem. Samo hora kato Ivo kazvat istinata i sa bez rabota. NO-O … NYAMA bezraboten komunist. i t. n…..

 8. Мисля си, ако цяла България беше скочила срещу абсолютното и съвсем нарочно демонстрирано нежелание от ВСС да бъде избрана Нели Куцкова, можехме да имаме основание за надеждица.

  Но ще я губим все повече, ако сме все така тихи

 9. От мои познати и приятели юристи зная, че Нели Куцкова е перфектен професионалист, което е важното в случая. Следователно, Нели Куцкова не може да бъде избрана от Висшия съдебен съвет за председател на Апелативния съд. На този ВСС са му нужни мекерета и подлоги, а не перфектни професионалисти.

 10. Безпощадно ясно е вече, че борбата срещу комунизма и комунягите с демократични средства е обречена на неуспех!Тя прилича на дуел, в който противникът ти е въоръжен с картечница, а ти се правиш на благороден рицар и го нападаш с рапира!
  Казано е: “На зла круша – зъл прът”!
  И, за да не бъда разбран криво – не с техните средства, разбира се, но без каквато и да било толерантност и палиативност! Тъкмо те издъниха правителството на ОДС!
  Затова, при бъдещо синьо управление, двете първостепенни задачи са:
  – никакви кадрови компромиси, особено в сферата на правораздаването и силовите ведомства;
  – обезпечаване на втори мандат /здравословно обезпаразитяване за един е невъзможно!/.
  Някои ще ме апострофират – няма начин без смяна на Конституцията. Не е вярно! Има начини!!!

 11. Този случай е една чудесна въможност за начало и реално провеждане на съдебната реформа. 9 ил 10 члена на ВСС са подкрепили кандидатурата на Нели Куцкова, а решението на ВСС е незаконно. Необходима е една единствена крачка. Тези членове подкрепили кандидатурата на Н.Куцкова да се разграничат от ретроградите и си подадат оставките.Тогава кой ще спре провеждането на съдебната реформа?

 12. Миналата седмица Геройкото и Румяна Бъчварова са присъствали на представление на НедОялко Йорданов, където са се наслаждавали на най-върла комунистическа поезия (пропаганда).

 13. Във вечерната емисия на тв 7, съобщиха, че във град Варна /град Сталин, от 50-те години на ХХ век/
  открили Музей на социализма с восъчни фигури на Брежнев и ТЖ /тежкия живот/. Музеят е пълен с излъскани автомобили, което е характерно за западния стил на поддране на автомобил. По време на соца всички автомобили бяха раздрънкани и раждясали поради липсата на елементарни части и бои.
  Както казва Ричард Капусчински, че Сталинизмът е характерен със своята запуснатост и немара. Подобен музей е подмяна на реалността от това време и може да заблуди някои млади хора.
  ПС. Защо се пръскат средства за такива фалшификати, вместо да се извади истината и руснаците да се натирят в кучи г*з!

 14. @ Брамин

  Музей на социализма? Дано не е майтап. Дано са го взели насериозно. Има ли фигури на гимнастичките на Нешка, танцуващи за чутурите от ЦК? Восъчни фигури на чернобилски марули? Невиждащата Ванга издърпваща конче от блузката на Людмила, композиция мъже бутат Москвич по баира? По време на посещенията в музея токът и водата ще бъдат ли в режим – 3:1? По празниците 5:1 а ще ‘ДАВАТ’ ли бонус прожекция на ‘Птиците умират сами’? Таксата за вмирисаната тоалетна ще се заплаща ли отделно от цената на билетчето с коригирана на ръка цена; мокрите ръце ще се изтръскват ли в посока редящите се на опашка хора? Другарки, не се бутайте. Всички искаме да ‘видиме’ музея. Аа-ма. В съвременната експозиция featuring Мая Манолова и Велислава Дърева под плакат на Че Гевара, цитират осмомартенска реч на Живков, и така до края на музея на с о ц и а л и з ъ м а с целите проводници!

 15. До Сотиров.
  Чак перфектен професионалист не е.
  Мога да дам пример с дело, по което неправилно е отчела момента на обжалване действията на едно ЧСИ, за разлика от други нейни колеги.
  По някаква случайност това ЧСИ е брат на бивша царска депутатка.
  Оттогава съм с едно на ум за тази съдийка, но разбира се не злорадствах при решението на този всс, както сторих например, когато Президунтът напусна клетвата на марковска.

 16. А като стана дума за колите по ТЖ време. В един период беше изчезнала черната маслена боя за живопис. Някой се беше избъзикал и пуснал обява във вестника: Заменям ‘Трабант’ за ‘Елфенбайншварц’.

 17. По темата: Читавите магистрати са толкова малко, че вероятно ще ни отнеме минута – две да ги изброим. Към името на Нели Куцкова добавям Мирослава Тодорова.

 18. Всеки “правник” в България знаеше, че когато държавата принадлежеше на БКП, всяка присъда и мотиви се пращаха в партията. Често партийните главатари, които бяха и в ДС определяха съдбата на подсъдимия като “обществено опасен, разбира се за или против БКП. И присъдите на истинските прависти се връщаха за корекция. Така убийци минваха с условни присъди, а хора разправящи “вицове” бяха смачквани. И се получаваха фантастични решения, както днес. Защо се чудим, че се получават същите резултати, когато тези, които “удобряваха” присъдите пак са на същото си място.

 19. Някога БКП определяше къде да живееш, какво образование да получиш, какво да работиш, въобще дали да живееш. И всичко се преценяваше през основното, къде стоиш спрямо БКП верен или неверен. Аз имах две средни и едно висше образование. Значи не бях тъп. Отказах да сътруднича на ДС и на всяко кандидатстване за работа получвах НЕ. Трябваше да се крия, за да не ме “превъзпитават” в Белене или Ловеч. Сега над милион способни хора намират работа в чужбина, въпреки трудностите, защото в България са “безработни” като “неспособни” да доносничат и робуват.

 20. Драги Павле,

  Гордата ти и тъжна метафора за рапирата на благородния човек срещу картечницата на подчовека – комуняга и мен ме е спохождала. Затова- човек на РОНАЛД РЕЙГЪН и МАРГАРЕТ ТАЧЪР съм до смърт, но без да кадя тамян, винаги съм оценявал абсолютната морална еднозначност на битките, които са водили и големите АНТИКОМУНИСТИ-ПРАКТИЦИ като ФРАНЦИСКО ФРАНКО, АНТОНИО САЛАЗАР. А.Стреснер, А. Сомоса, Сухарто в Индонезия от 60-те, ЯН СМИТ в ЮАР, ГЕНЕРАЛ АУГУСТО ПИНОЧЕТ, Жонаш Савимби в Ангола… Затова и на дати като 9 юни 1923, 11 септември 1973 – Чили си казвам е, веднъж комунистическите изверги да получат това, което наистина заслужават. Но реализмът ни казва- достатъчно е да направим половината от това, което направиха в Естония за да десъветизират и декомунизират страната си. Половината-и над България ще грийне!
  Жив и здрав бъди!

 21. G-n Indjew, napravihte mnogo za proswestenieto na tozi narod,no samo s peroto niama da se preborite s glutnizata na BKP. Ne smiatate li, 4e e wreme da izlezete na politi4eskata szena s edna nova partia za sledwastite izbori?! Ima mnogo izbirateli, koito 4akat da se poiawi takawa -pro4istena ot wnedreni agenti i mnimi demokrati, swrzani po razni linii s wlastwastite we4e sedemdeset godini klanowe. Wiarno e, 4e te sa mnogo i sa nawrzani kato swinski 4erwa, no neka oste wednaj prebroim pilzite w tazi drjawa.
  Ne e neobhodimo da stawate wojd, dostat4no e da ostanete ideolog, wajnoto e w edin now parlament da wliazat deputati, na koito moje da se raz4ita !

 22. Ето КОИ са наглеците, които бетонират и крадат морето ни:

  “Проверка на Биволъ в имотния регистър показа, че собствеността на терена тъне в мистерия. Той е образуван от сливането на няколко имота в кв. 35 в Синеморец: УПИ І-333,УПИ ІІ-404,УПИ ІІІ-406,УПИ ІV-407 и УПИ V-408. За тях няма никакви данни как са придобити от сегашните собственици: Росен Попадиин и руската гражданка Галина Кебенкова. В личните им партиди в Имотния регистър изобщо няма отбелязване за сделки с тези терени. Единственото вписване е за прехвърляне на право на строеж от Попадиин и Кебенкова на две фирми: „Синеморец Пропърти“ ООД на руснаците Андрей Юдин и Алексей Голяев, и „Нюма ООД“ на Стефан Попадиин. Още по-загадъчно е, че няма никаква следа от тези имоти и по партидата на Община Царево.”

  https://bivol.bg/%D1%82%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%B2-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD.html

 23. Нели Куцкова е Професионалист и ЧОВЕК. Няма как повечето нейни колеги да преглътнат и едното и другото. Дадат ли шанс на НК един по един, до един бързо ще си заминат и останалите позиционирани властови фигури в правосъдието.

 24. Не е по темата.
  Судя по составу приглашенных гостей на парад 9 мая в Москве, Гитлера разгромили негры.

 25. Трябва да се знае,че Висшият съдебен съвет е съставен от преобладаващо откровени комунисти или милиционери.Например шефът на “етичната” комисия Неясен Тодоров е бивш следовател от Второ районно управление на милицията,завършил Магнаурската школа в Симеоново,пробутан във ВСС по предложение на Атака от парламентарната квота.Самата “етична” комисия е нещо като циганското мешере или другарския съд на комунистите-най-много да направят някоя другарска забележка на някой “прегрешил” с указанието следващия път да уведомява другарите си за золумите или да прави золуми така,че да не се разчува.В тоя съвет е и следователя Р.Георгиев,който откакто се помним все началник е бил.И може ли изобщо следовател да се нарича “магистрат”? Другите са предрешени “европеисти”,тоест зорлем станали герберасти.Изобщо издигат хора,които са приближени до кръга Правешка баница-деца и внуци на ортаци на Тодор Живков или хора от ботевградския край.Специално съдебната власт не може да се оправи с налични средства-спасението е в разформироването на съдебната система и повторното и конституиране чрез механизмите на Европейската комисия.Няма кой,освен Брюксел,който може да извърши съдебната реформа.НЯМА! Тук никой не иска да прави реформи,управниците са избрани да пазят статуквото,а не да правят реформи.

 26. Няма по-компроментиран орган от Висшия съдебен съвет – в последното си издание той е творение на Сотир Цацаров, който е известен с това, че България има осъдителна присъда от Съда в Страсбург заради негово съдийско решение, и на милиционера-пожарникар премиерстващ за втори път Републиката наречена България! Там са сбрани ужким “избрани” (имам предвид прокурорско-следователската и политическата квоти) невзрачни хорица на които им се облaжи властта до такава степен, че на “маймун се сторват” за да я запазят! Единствено съдийската квота се опитва да прави нещо смислено, но главната цаца и милиционера от Симеоновската “правна” школа Георги Колев с подопечните си марионетки във ВСС-то не допускат и лъч светлина!
  А решението за Нели Куцкова им е не срамно – то е позорно!

 27. Щом една част(ПАРТия) от политическото пространство “управлява” ТОТАЛитарно, при това 70 години, то тя НЕ е вече ПАРТия , а е всичко друго – ОЛИГархия, ОБРЪЧгархия, МАФИЯ, плутокраДция, “ПАРТокраДция”, и т.н. ТОТАЛен АБСОЛЮТизъм и ДИКТАТура(“пролетарска”)!
  А всяка ДИКТАТура се унищожава с лустрация и забрана.
  П.П. Но в НРеБе-то всяка “ПАРТия” е “идеен” наследник и сподвижник на БКП, макар и да се представя дори за неин “европейски” и “демократичен” антипод.
  Докато е така в НРБ ще има само наркомати, КРИВОсъдие , “законодателство” и съответващите им “медии”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.