Калните наноси на един телевизионен канал

Не знам дали идеята е била ТВ7 да означава 7 дни в седмицата тази телевизия да е номер едно, но ако е така, миналата седмица мечтата на кръстниците й се сбъдна. Сбъдна се като илюстрация на максимата „внимавай какво си пожелаваш”.

 

„Добре ли е да си известен?”, питат понякога хората ( а най-често децата се интересуват от този казус). Отговорът, както знаем, е: зависи с какво!

 

Ако трябва да откроя основното, което налага като обобщение на изминалата седмица да се занимаваме със скандала в ТВ 7, това е фактът, че скандалът най-после се състоя. Трябваше да бъде извършена глупостта с полицейската инвазия при уреждането на чисто имуществения спор, за да се разрази обаче революционният патос около явлението ТВ7. И „изведнъж” започнаха да изплуват спомени…

 

Всъщност тъкмо избирателно разказваните спомени изобличават срамната истина за мълчанието. А не всички мълчаха, когато беше доходно да се мълчи. Например Галина Славеева, продуцент на „Гореща точка” ( трамплинът на Бареков като трибуна за подмазване на началниците и разгромяване на техните врагове), напусна телевизията през 2011 г. тъкмо в момента , когато вече се беше разчуло, че предстои раздаване ( всъщност пране) на големи пари за послушните.

 

Днес Бареков продължава да се хвали какъв мениджър бил, какъв екип бил сглобил. Макар и малко, но вратата на килера с неговите лъжи днес беше открехната от водещите в тази телевизия Лара Златарева и Валя Войнова ( за която вече съм писал как държеше портрет Путин на работно си място като водещ на новини в една друга телевизия и споделяше от екрана, че е любимият й политик). Лара Златарева сподели, че по време на протестите през 2013 г. В ТВ7 е имало инструкция да се говори, че протестите са малки.

 

Грозната вътрешна картинка в ТВ7 обаче далеч не се изчерпва с това. Ако имаше начин тя да се покаже в един кратък видеообзор, щеше да се види следното.

 

С пристигането си като началник в телевизията Бареков започва да уволнява заподозрените, че няма да изпълняват нарежданията телевизията да бъде превърната в средство за ласкаене на едни и дискредитиране на други политици. На някои от заподозрените шефът намалява заплатите в момент, когато започва да раздава нечувани в гилдията пари на новодошлите ( новоназначеният главен продуцент на новините, младата Мария Календерска, е „привлечена” срещу 10 000 лева на месец, твърдят нейни колеги).

 

Бареков обичал да води сутрешния инструктаж с крака на бюрото и с телефон в ръка, получавайки директно инструкции от премиера Борисов, след което обяснявал на кого трябва ” да се набие днес канчето”. При един от тези случаи заповядал жертвата на следобедното предаване „7 въпроса” да е земеделският министър Мирослав Найденов, на когото премиерът Борисов е „вдигнал мерника”. Но само два часа преди началото на предаването нарежда отбой: обяснява, че Найденов „се е кротнал” и неговия побой в ефира на телевизията се отлага.

 

Милионерският проект „България без цензура”, който вкара Бареков в политиката, беше предшестван от „ ТВ7 България”. През пролетта на 2011 г. екипи на телевизията получават инструкция да открият огън по плевенския син кмет Найден Зеленогорски и му организират съответната черна кампания в града ( дали Румен Петков, плевенският приятел на Бойко Борисов, няма пръст в тази работа?) . На място се включва Бареков, който използва плевенската епопея на поръчковата телевизия като пилотен проект за площадните си истерии в рамките на „България без цензура”.

 

Началникът с краката на бюрото обичал да се хвали, че си е заслужил големите пари и скъпите джипове, в които се вози. Споменавал като своя заплата сумата от 25 000 лева. „Знам за какво ги получавам”, гордо, но двусмислено заявявал този циник.

 

Изобщо, приказката с приказните пари, които се раздавали в ТВ7, е чисто криминална, но с въпроса за телевизионната пералня, никой не иска да се занимава. Премиерът Борисов изригна само срещу периода, когато центрофугата й се завъртя в обратната посока през пролетта на 2013 г. и допринесе за спадналия изборен резултат на ГЕРБ, довел до парадокса победителят Борисов да мине в опозиция, слизайки от върха за втори път в рамките на няколко месеца.

 

Така че, когато говорим за ТВ7, изобщо нямаме предвид един телевизионен канал. Става дума за каналите, по които пред очите ни течаха мръсни пари и мръсни номера, улеснени от (почти) всеобщото мълчание, което на практика продължава и днес под формата на избирателни спомени и „разсеяно” поведение на институциите, призвани да търсят отговори ( поне) на въпросите, свързани с публичните тайни.

Р.S. Малко след публикуването на този текст Мария Календерска, спомената в него, заяви в телефонен разговор с автора, че е “започнала с 2000 лева”в ТВ7. Тя предложи да докаже сумата с документи. Вярвам в наличието на такива документи и поради това цитирам казаното от нея ( както вярвам и на документите, според които Бареков бил взимал заплата от 7 хиляди лева, макар да се е хвалил с три пъти по-голямо заплащане пред доста свидетели).

Това сведение променя напълно картината на управленските методи на Николай Бареков. Оказва се, че той е бил строг, стиснат и суров началник преди всичко по отношение най-близките си. Направо е  репресирал заемащата висока позиция Календерска ( издигната по-късно за Изпълнителен продуцент на всички политически предавания) с по-ниска заплата от парите, които са получавали нейни подчинени продуценти на отделни предавания, получаващи по същото време 2500 лева.

Не бих споменал известният факт, че Календерска стана също и майка на дете от Бареков, ако самият Бареков не беше се похвалил в едно интервю тази седмица, че е приютявал цели семейства ” за да ги спаси от репресии” в други медии.

Колкото до онези нейни колеги, които злословията за заплатата на Календерска от 10 000 лева, приемам, че са го направили от завист за по-ниското заплащане, което тя е имала от тях – не са могли да понесат мисълта за нейната саможертва, което ги изобличава като подли, ламтящи за пари човечета. Ето защо са я наклеветили пред автора на този текст.

 

 

 

17 мнения за “Калните наноси на един телевизионен канал”

 1. Внушенията от барэковата смрад, описана жестоко в този текст, са направо физиологични- след прочита трябват непременно отворени прозорци, вентилатори, деодоратори, дезодоранти, Мистър Пропер, сода каустик,детердженти, всякви менти, а най-вече общество, политици и правосъдие, което най-накрая да облече раиран костюм на този гнусен боклук и спонсорите му! Или, на неговия “английски” ей, тъй на: “Уан, ту три, ин говермент, ин опозишън, биг айс!”

 2. Ама заработва копейките и рублите си гоцэ сырыщныка… Конкуренцията им с волэн напомня репликата на Бай Ганьо, ето какво казва в случая гоцэ:
  -На альоша ти ще оближеш сапогите, ама аз- подметките, ти – токовете, ама аз- налчетата! На кремълските кенефи ти ще оближеш дъските, а аз- чиниите, ти-отстрани, ама аз-дупките и каналното отвърстие! Че с мен ли ще се мериш!
  (Демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши имцето му с малки букви и руски добавки!)

  http://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%B0%D1%82-%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-news325879.html

 3. Стамбо, съгласен съм с теб, но лично аз ще трябва да намеря друго решение как да описвам рускодъветските г&зоблизци, тъй като категорично отказвам да си замърсявам iPad-a и iPhone с подобието на българска азбука, което се изпозва в ЕвраЗЗия.

 4. Кулезич не отрече, че тя и нейният екип от общо 12 души са получавали на седмица 12000 лева, когато работеше за ТВ7. Като се има в предвид, че част от екипа и са помощен персонал, то с голяма вероятност може да се предположи, че лично тя е вземала около 20000 лева на месец.

 5. Скъпи приятелю 500 S&W,

  Разбирам и приемам аргумента ти. “Демонстрирай презрение към мерзавеца гоцэ..”(лаская си самочувствието :-)) е един от моите брандове в блога.
  Жив и здрав бъди!

 6. Тотално става настъплението на рашистите в нещстната ни България.Поредният им знак за това е паметникът на съветският маршал Жуков в Стрелча.Незнам какво общо има маршал Жуков с днешна България,но на всички трябва да е ясно,че докато има барековци,величества и др.като тях/за сега са много за да ги изброявам/ воглаве с тяхните началници ще имаме и паметници на позора.Доста ни е трудна работата защото и медиаторите ни с Бога са от тяхното котило.

 7. Рашистите днес издигнаха паметник на съветския маршал Жуков.Един ден /не дай си Боже/ те ще издигнат паметници и на Бареков и на българския цар Симеон втори и на тяхните наставници.Нима заслугите на маршал Жуков към “братската страна” са по-голями от тяхните!!

 8. ПП Паметникът е построен в българския град Стрелча.

 9. ТВ7 и Гнус7 са умрели кучета точно както и КТБ. Псета, за които дори не си заслужава да си търка човек буквите по клавиатурата.
  Пожелавам им всичко най-гадно на хиените, които останаха до последно в тоя говномет.

 10. Имаме цацацура, не прокуратура. Защото достатъчно е само една от статиите на г-н Инджев за ТВ7 да бъде прочетена и на мига трябва да се самосезира. За какво ли не. Има да чакаме.

 11. По-лошото е, че повечето ни журналисти завиждат на това лапане в ТВ7 и ако имат възможността да станат бухалки с/у пари няма да се замислят.

 12. Към Gaus:
  Има и по-лошо от това лошо нещо: голяма част от революционния гняв на нашенците срещу силните и богатите е от яд, че не са тяхно място в краденето, а не от някакво си морално възмущение.Или както съм се самоцитирал на гърба на “Президент на РъБъ” ( с извинение): като гледат нагоре ( към Първанов и неговите безобразия), си казват- аз да не съм по-долу!

 13. Календерска явно е стриктна. Започнала е с 2000 на седмица, плюс уикенд бонуси. В замяна на това й се е налагало да работи денонощно, при това репродуктивно, по документи, спрямо лекето Бареков. Представям си какви “вредни” взима жената на Дебелеевски.
  Такъв е живота зад кулисите. Грозен, скъп и безсмислен. Както е известно и Темида и Любовта са слепи, но скъпи.

 14. Да “инвестираш” в това скудоумно, малограмотно и глупаво момче Бареков си е диагноза!
  Защо ли “банкера” на няколко година в България го стори???

 15. И все пак е чудно защо беше този безсмислен цирк с тв7?
  Нима работещите в тази телевизия не са наясно ,че ТЕ няма да останат без “работа”. Просто ще сменят един гасудар с ДРУГ. Трябва просто да следват “примера” на “бившият” си надзирател Бардаков. Той гасударите си мени, но “работата” – никАгда!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.