ДПС е стълб(а)

Лютви Местан заявил днес на митинг, че ДПС е стълб на либералната демокрация в България.

При цялото ми уважение към слушателите на „екзатната реч” на паркетния политик, те едва го ли разбират.

И що е това либерална демокрация у наше село- някой от публиката му може ли да обясни по какво се отличава тя от (не)либералната демокрация, ако има такава? А от неолибералната?

Не е въпросът в това да се хващаме за думата, обаче Местан явно не е в час със собствената си аудитория, която е обявена от върхушката на ДПС за „либералнодемократична”. Не се наемам да квалифицирам и поставям под общ знаменател тази публика, но тя със сигурност не борави с терминологията на своя зализан вожд.

Ако обаче добавим една буквичка към „стълб” и я надградим като „стълба”, нещата си идват на мястото: да, ДПС е стълба, по която се изкатериха безброй кариеристи, аферисти и катебисти.

Уж беше време да слизат от нея, но май само се прегрупират, ако се съди по уюта, на който се радват Местан и компанията му в ролята на псевдоопозиция. Идват обаче местни избори и предстои отново да установим как дълбоко са се окопали по места Местан и компания.

А изкореняването на окопалите се явно отпадна от торбата с обещанията на победителя Борисов. Той си прави президентски сметки, които едва ли имат шанс да се сбъднат без неговото либе(рално) ДПС.

 

12 мнения за “ДПС е стълб(а)”

 1. Браво Иво ! ДПС е стълб на Лъжата и Измамата! Местан е шеф на Крадци, Мошеници и Разбойници! Нищо повече.

 2. Местан говори пред наше село, но казва това което иска да се чуе в София.
  От какъв зор?
  Ами защото агент Павел много държи да не наричат неговата ужпартия етническа.
  О..о..о! Не!
  Неговата ужпартия е либерална, а тя е либерална та да може да се спогажда с мошениците и далавераджиите от цялата политическа разцветка.
  Ами тъй де!
  Важното е алъш-веришът да върви!

 3. 9 май – “ДЕНЬ ПОБЕДъй” – деня на поробването на половин Европа от болшевишкия СССР.
  ДЕНЯ НА РУСКАТА ПОБЕДА ! …, МАКАР ЧЕ АКО АМЕРИКАНЦИ И АНГЛИЧАНИ НЕ БЯХА ИЗКОВАЛИ ТИЛА НА ПОБЕДАТА НАД АРМИЯТА НА ХИТЛЕР И В СЪЩОТО ВРЕМЕ НЕ БЯХА НАПОЯВАЛИ ЗЕМЯТА С КРЪВТА СИ, ДНЕС ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК В РУСИЯ ЩЕШЕ ДА Е НЕМСКИ !

  ***

  1
  – “Днес, пияните руски тълпи простаци, беснеят, славят майорчето от КГБ – Путин, превъплатил се в цар на Русия – ПИТИН ПЪРВИ … Алкохолизираните прстаци не разбират, че той ги води към заколение …!
  Възрастни мъже се сополевят в “деня на победата” и благодарят на великия Путин, защото те, самите катсапи са толкова големи нещастници, че за тях, Путин – е велик. Почти полубожество. Тези тъпи тълпи не могат да разберат, че Путин е продал душата си на дявола и че той ще бъде унищожен съвсем скоро. Путин ще последва съдбата на Осама бен Ладен.
  2.
  И какво е положението в Кремъл. Триумфи, арогантност, безнаказаност, екстаз. Гангстери. Делба на откраднатото от червените рекетьори. Проклета страна, нещастни хора. Във въздуха витае безнадеждност. нищо не се променя. И сто
  години да минат, все червени мафиоти ще делят пари
  3.
  Нещастните хора повтарят само мантрата за величието на Русия. Те нямат нужда да проклинат, защото няма какво да проклинат. Празно пространство-вакуум, пуф … 70 години те празнуват само “победата” и пак, и пак, и пак … Робите все
  още празнуват “победата”, тъй като те имат какво друго да празнуват. Крадци до професори, шофьори до доценнти, курви
  до баби и мълчаливо пият на една обща маса послучай “Победата” Чесват 9 май, деня
  на “Победата”, макар, че края на ВСВ е на 2 септември 1945 год.
  4.
  За 70 години затъпелите от пиене руски говеда нямат нито една победа на човешкия ум, на човешкия дух, никакви постижения – мъртвило ! Нация на посредствеността, на бездарниците, нация на тъпаците, които с изключение на пиянството и грабежа не могат нищо друго да правят.
  5.
  Жалък народец! Завистлив. С черна, отмъстителена малка душичка. Много по-лошото е, че искат високи постижения,
  искат световни постижения, искат да се качат на Луната…, искат, но простаци не могат да се качват на луната ! Такива достижения не се постигат, ако нищо не умееш. Ако само лъжеш и крадеш. Ако се хвалиш само с ” победи “, за които не си допринесъл с нищо… и ако победите можеха да нахранят “победителят”, то те нямаше да искат да глътнат целия свят.
  6.
  Сега руснаците, тези незначителни създания, заплащат с неблагодарност за всички добри неща, които са им направени от германци и американци в началото на 1990. Ако не бяха получавали помощи от Запада, то днес Русия, тази смрадлива държава със 150 милиона затворници, нямаше да я има!
  7.
  Руснаците са толкова нетърпеливи да блеснат. Колко много им се иска да натрият носовете на конкурентите си. И използват целия си живот в търсене на бляскави подвизи. Да нападнат Китай е страшно, да нападнат Съединените щати е още по-страшно. И накрая Русия си намери коя държава да нападне. Нападна Грузия. Превъзходството е 1 към 30. Лайняни герои. Каква брилянтна победа. Медали, шампанско. Гуляха и още гуляят кремълските изроди !
  8.
  И само как воюват ! Подло. Без пагони. С лъжи и измами. Русия е народ от подлеци ! Ще почакаме, си казват подлите руснаци, докато съседът отслабне. От там нататък следва едно безкрайно шоу. “Олимпийски игри”, най-дребния цар,
  цар Путин Първи, се храни, като гребе със супена лъжица, само с чер хайвер от риба калуга, дворци, олигарси, заграбване
  на украинския полуостров Крим, Новорусия. Казват си – с какво сме по-лоши от другите, а…! От там идва и злобата в
  руските черни душички …!
  9.
  Всяка година европейците организират хиляди шоуруми, автосалони на които да се хвалят и да продават новите
  постижения на икономиките си, на индустриите си… и руските тъпони ги няма никога никакви там … ТЕ, НАЙ-ВЕЛИКИТЕ НИЩОЖАСТВА В СВЕТА ги няма там, защото нямат какво да покажат, те идиотите нямат никакви постижения. И никога няма да имат. Затова Русия мрази Европа, от една страна, а от друга страна руснаците мечтаят да притежават френски, немски, английски, швейцарски, шведски, румънски, италиански, испански, чешки – коли, лъскави неща …
  10.
  Те наричат ​​американците глупави. Те напълно искрено се мислят за конкуренти на САЩ . Руските тъпаци се понаучиха
  да работят на компютри, работещи с операционна система на САЩ, свързани са към Интернет, който
  също е измислен от американците и ги наричат глупаци ?! И по телевизията те заплашват САЩ и света с ядрена война !
  Защо руснаците самоопределили се като велики не заплашват да конкурират IBM или Apple Спете спокайно американци, не съществува никаква опасност, даже и след 1000 години, Русия да се конкурира с IBM или Apple… Не искат, а,? Или не могат поради наследствена генетична увреденост, а само могат да заплашват света да хвърлят атомни бомби. Ако някой е забравил, че атомната бомба е измислена също от американците.
  11.
  РУСНАЦИ, ако американците, които са дали толкова много на света ги наричате глупави, то тогава вие сте още маймуни, които живеят още по дърветата . Ако не обичате Америка, то моля, откажете се от американските технологии, напийте се
  и пълзейки се скрийте в своите квартири, които миришат на миризливи чорапи, на повръщано, на мишки и хлебарки !
  12.
  По всички руски ТВ канали вървят неизменните реклами на “ГАЗПРОМ”. Не се рекламират никога стоки и услуги, произведени във великата поднебесна руска империя. Ние! Ние! Ние сме на първо място в световното производство на газ. Боже мой, какво голямо постижение ?!. Половината от “Всемогъщия Газпром”, е собственост на Китай, а целия мениджмънт и инженеринг на “Газпром” в областта на газа е украински, а не Руски ! Руската икономика е базирана на суровини – като икономиките на страните от третия свят. Бедата не е в това, че страната продава суровини, Лошото е, че парите не отиват
  за развитие и иновации, а отиват за “Олимпиада” и “футболно първенство” и в бездънните джобове на Путиновата банда.

  ***

 4. Да добавя :След “катебисти” трябва да се добави и “…КГБ-исти” !!!

 5. Всичко, което казва в своите публикации автора, е вярно (доколкото разбирам).
  Но, мисля, то не е достатъчно.

  Ето какво липсва:
  “Всичкото”, което се вижда в тази партия ДПС, е напълно законно.
  Няма значение дали това ви харесва или не – то е резултат на
  ДЪРЖАВНОТО УСТРОЙСТВО.

  Може ли да бъде променено?
  Може би да, ама “друг път”.

 6. …”които едва ли имат шанс да се сбъднат без неговото” либе(Орално) ДПС.

 7. http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=18993850
  Не е много по темата, извинете, но това на какво ви прилича? И напълно естествено, освещаването е на 9 май. “Разпищолили” са се напълно.

 8. Отново се връщам на темата за БПЦ И споменаването на Симеон в молитвите.Провокира ме и коментара за ДЪРЖАВНОТО УСТРОЙСТВО на СПАСВ.А то е такова съгласно Конституцията.Според конституционен съдия днес във в. *24 часа* , Патриархът Неофит намесва БПЦ в политическите борби и погазва Конституцията.Какъв цар ,като ние сме република,а Симеон сам се отрече от престола,като влезе в управлението на Републиката.
  Неофит/не го наричам вече Патриарх,защото той доунищожава БПЦ И НЕ ЗАСЛУЖАВА ТАЗИ ТИТЛА/толкова ли ни смята за глупави.Той действува като руски наместник за да въздигне руският шпионин Симеон.А че Симеон е руски шпионин го разбраха и децата.
  Русия се стреми да унищожи България политически,икономически,териториално/владее анклави/,а сега посяга на БПЦ.Каква е разликата между Д.Иванов и Нефит.Никаква.И двамата са руски мекерета дошли да унищожат България.С дружката им Симеон.Ще позволим ли това.Тези тримата,Д.Иванов,Симеон и Неофит вън от България.Зад Урал.

 9. Напълно разбирам как теоретически разпуснатата формулировка на ‘либералната демокрация’ се харесва на престъпния и самозагрижен местанов опортюнизъм.

 10. Наистина ДпС е “стълб(А)”. При това е “либерален/а”. Толкова е “либерален/а”, че направо си е “либералноДОНОСкраДичен” СЛУГИНАЖ на ДС.
  П.П. И няколко “екзактени” йезуитски “въпроси” и към г-н Инджев , и най-вече към Местан: Какъв е “часЪт на СОБСТВЕНАТА аудитория” на ДпС, и какъв е “общият й знаменател”?
  И какво трябва да се разбира под “собствена аудитория” и “общ знаменател” в ДпС?…………..
  П.П………..?………..?

 11. Към спасв:
  Когато стане дума за лютви местан винаги ме напушва смях независимо, че сегашното “държавно устройство” е плачевно, и точно затова то няма да бъде продължително.
  Благодарение на родителите ми още като дете се бях запознал с доста книги от БЪЛГАРСКАТА съкровищница, а една от любимите ми книги беше за Хитър Петър и Настрадин Ходжа.Ето, затова се смея от сърце на всички появи и “екзактни” изказвания на този “паркетен” и “зализан вожд”?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.