Любенов се поклони пред мотиката на Путин

Не бих превръщал в тема фактът, че днес, на 3 май, бях поканен в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ, но отказах да се карам с някой русофил. Това е имиджово предаване, което никога не е произвело нито един скандал като резултат от разправия в студиото, в което канят предимно подлежащи на четкане събеседници. И „изведнъж” , в седмицата, когато навърших 60 години, представих книга в препълнената (оказала се недостатъчна  за гостите) камерна зала „България”, а книгата ми оглави националните класации, получавам за първи път покана да гостувам на сладкодумния Любенов, но само ако ме сблъскат със събеседник с обратна гледна точка ( вероятно с някой, който няма годишнина и книгата му не се продава?). Отказах този формат и ме „отстреляха” – щели да „коментират” позицията ми, каза по телефона парламентьор на водещия, но повече не се обадиха.

Каква беше изненадата ми ( що ли пък продължавам да се изненадвам!) да разбера, че в същото предаване Митьо Гестапото е отказал да седне заедно с Едвин Сугарев, поканен вместо мен ( уж в същия формат, но в крайна сметка точно в онзи, който предложих аз). Вместо с видния представител на Петата колона Димитър Иванов да постъпят по същия начин, както с моя милост, са му угодили да говори сам ( за да изрече солово фелдфебелската тъпотия, че България трябва да мълчи, дори когато Русия й се кара, както заяви в предаването без водещият да му опонира).

Това е положението – денят може да и да не започва непременно с Георги Любенов, но без такива, като Димитър Иванов- Гестапото не може да мине в неговото предаване. Щом Гестапото не желае да седне с някого, БНТ козирува и му се подчинява.

Това подчинение е императив като за послушен колектив, който се предполага да е европейски коректив, но се съобразява преди всичко с евразийския наратив.

Явно в БНТ треперят да не би да настъпят мотиката на Путин – виж „русофобите”, като моя милост, не са им опасни, с тях могат да се гаврят, както си искат.

Освен дължимото презрение, друго не мога да добавя…

Шеф на ДС теоретично подготвен за анализ на ситуацията
 03/05/2015


“Хора като Едвин Сугарев изразяват субективните си представи и усещания. А геополитиката изисква теоретична подготовка и лично участие, за да можеш да разбереш ситуацията и да я анализираш”, заяви бившият шеф на Шести отдел на тайната комунистическа полиция Държавна сигурност Димитър Иванов.

Бившият шеф на Шесто управление на политическата полиция, известен като Митьо Гестапото, отказа да седне заедно в известния български политик и интелектуалец Едвин Сугарев в предаване на държавната телевизия БНТ.

“Москва не е агресор, Крим е част от руския мир и от руската цивилизация, не може да се говори за агресия”, каза в защита на политиката на Кремъл Иванов.

“Опитите да се говори срещу Русия са недостойни, дори когато Русия защитавайки своите интереси засяга нечии чужди и дори, когато се отнася неуважително към България. Руският свят е голям, силен свят”, смята бившият шеф на тайната полиция.

“Корените на гледането към Москва са столетни. Затова е обидно ,когато се говори, че в България има слуги на Русия. Българският интерес, включително последните 50 години, съвпада с интереса на Русия, затова сме с нея”, каза Иванов.

В същото време той се похвали, че в Москва го наричали “русофоб сред русофилите”.

“Вестник “Русия днес” издаван от Светлана Шаренкова с моя помощ беше наградена от руския премиер Дмитрий Медведев с държавна награда за пропагадниране на руската култура”, призна той.( Kafene.net)

22 мнения за “Любенов се поклони пред мотиката на Путин”

 1. Не се учудвайте на тези факти.Любенов е слаб журналист,казионен,гледа да угоди на всички официозни лица-ченгета и неченгета,”правилни” и “неправилни”,той е от т.нар.”практици”,излъчва “неутралност”,изпитва заешки страх да си каже мнението.Трудно му е на момчето да прави обобщения, дълбоки анализи,липсва му ясна мисъл.Едно време в Университета наричаха някои преподаватели,подобни на Любенов със същото поведение и “интелект” “лимонадени учени”,демек-несериозни,които разказват нещо си оттук-оттам,незадълбочени,повърхностни.Любенов е ясен,но направи впечатление друго-и двамата гости-Гестапото и Сугарев имаха общо мнение за правителството-хвалеха го.За Гестапото,легендиран като “проф.Иванов”, е ясно защо-той е “гъвкав”,нагаждащ се,това го изисква оперативната обстановка,както биха се изразили на неговия “служебен” език.А Сугарев е читав човек,но просто в някои моменти проявява наивност.Така или иначе може би за първи път го виждаме единомишленик със същите,които го преследваха преди “промяната”.

 2. Господин Инджев, гледах предаването по една случайност! Помия! Имам чувството, че съм ял сурови голи охлюви, такъв вкус имам след всяко предаване на Георги Любенов. Освен, че е глупак, Георги Любенов е плужек. Колкото до Гестапото, нищо ново, дори ми се стори доста натоварен психически. Библиотекарският му гребен е доста оклюмал. А и как няма да е оклюмал, Бащицата май е на голям зор. Пътник е.

 3. Иво, тия гадни мизерници не заслужават да си им Гост. Те всъщност също не желаят да им гостуваш! Те изпълняват Милиционерско Поръчение, да те очернят и злепоставят! Разгневявам се като научавам за такива подли номера!
  За тези хора ще има специално място в Пъкъла! “Гестапото” пък може да 1000% сигурен, че няма да му се размине. Нека продължава със идиотщините си.

 4. Тая в червеното до него също не трябва да има илюзии за позорната си съдба! Не ви чака нищо добро Другарки и Другари !!!

 5. Иво,
  ВЕЛИК си?
  Отказвам се да цитирам бисерите, точните попадения,изумителните сравнения и лекотата на истинната,истинска и фактологическа неопровержимост.
  Моля те, от Името на всички твои почитатели, духовни братя /и последователи/, от всички, които сега и за в бъдеще се нуждаят от твоето остро, талантливо и вдъхновено перо: пази се, бъди здрав и вдъхновен, нека винаги бъдеш на висотата на Твоята Мисия!
  Заедно сме, силни сме, правдата е с нас,
  победата и истината са с НАС!
  ТЕЧНА Дружба ІІІ – новият учебник и христоматия по история на България!

 6. Какво да коментирам.Аз вече коментирах защото гледах предаването.Този човек е застинал в миналото.Той смята ,че още е първа инстация като шев на шести отдел на ДС-каквото той каже това е правилното.Напазарувал си е титли,но познанието и интелекта са останали в средата на 20 век.Жалка история.Съветският слон е най големият слон.Русия не е агресор,а миролюбец.*Империализма *има алтернатива в Русия,като че ли Русия не е най зловещата империя.Присвоил името на Ст.Стамболов въпреки,че са на двата полюса по отношение на Русия и България.Лъжец и мошеник.Той мисли,че трева пасем.Русия ни дала писменост -има наглостта .глупостта и антибългарщината да го каже.Мерзавец.И журналиста Любенов мълчи.Отврат.Ето за това поставя условия сам да говори.Никой да не противоречи.Да заслужи рублите.Национален предател.Като е толкова смел да продължи да подкрепя*железният Феликс Держински.-убиеца на руснаците.
  Библиотекарският институт ,където той работел подготвял критерии за кадри -бъдещи политици.Този недоучил човек на миналото ще подготвя политически кадри за бъдещето на България.Жална и майка на България,ако разчита на него.
  Такава простащина не всеки ден се вижда по БНТ.Но защо ние плащаме за присъствието на тези простаци на екран.

 7. Прочетох словата на нещастния Митьо, наричан “Гестапото” и нямам какво да коментирам, освен да дам тук цитат от съветския филм “Диамантената ръка”:

  “Если человек идиот, то это надолго”

 8. За Митьо Гестапото най-подходящо е опрделението НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ.

 9. Какво можеш да пчакваш от меката китка любенова…

 10. Вяра Анкова е проблема, Вяра Анкова (Лафчис), ама Тиквоний нали си е комуне, правят си каквото искат, а реформаторите управляват ли, управляват…

 11. Наблюдавам една лека тенденцийка,може и да бъркам нещо…
  “Руски Имперски Балет”,мадридския измамник вече ще го четат поповете като “благоверний цар на българите”,руската църква шумоли нещо за путин като цар и едни е такива нещица.
  Няма да се учудя,ако утре руската пропаганда обърне пальячинката и понятия като ‘руска империя’,’руски империализъм’ и все от сорта неща ще станат опорни точки и нашите петоколонници-рублофили ще прославят братския руски империализъм,като най-святото нещо на света!

 12. Историята с дядо Влайчо и ген. Чочоолу

  Генералът опрял до пророка, тъй като племенничката му изчезва от детската градина и дни наред не могат да я открият. „Тогава гадателят му казва с точност в коя околност на Стара Загора, в коя посока, до еди-кое си село, в кой сух кладенец ще намерят детето. На посоченото място намират момиченцето все още живо и го спасяват” – разказва историята с дядо Влайчо и ген. Чочоолу писателят Христо Нанев.

  http://www.chudesa.net/%d0%b4%d1%8f%d0%b4%d0%be-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d1%87%d0%be-%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%b1%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%bc%d0%b8%d0%bb-%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80/

  КОМУНИСТИ, ЧЕНГЕТА, КРАДЦИ И УБИЙЦИ, ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ ПОКАЙТЕ СЕ ЗА ГРЕХОВЕТЕ СИ !!! ВАШЕТО ВРЕМЕ ИДВА!!!

 13. Вашият (няшият) съселянин (съвиладжия) от Голям ИзвОр – Любенов е една голяма гОла вОда. Видно доказателство за това че Балкана ражда не само хора но и тикви.

 14. По-интересно ми е въпросното чехълче – известно на всички в медиїните среди като меката китка Жорко как като “русофил” си представя живота като гомосек в гомофобската Россия на Хло… Митя и гербавото Еди дори не ги коментирам, защото са на всички ясни.
  Абе БНТ, абе антибългарска телевизия – проект на ГРУ, защо дори в проядената от петоколонници Україна няма такива откровкно-предателски телебачения като в България?!

 15. Г-н Инджев, поздравявам Ви за отказа!
  Предаването “Денят започва с култура” на БНТ се побоя да спомене премиерата Ви, но го приех като комплимент за Вас.

 16. Имам всичките ви книги,но последната е страшно добра.Прочетох я за два дни.
  Да сте жив и здрав да ни радвате с перото си още дълги години!

 17. Освен че е престъпник по силата на служебното си положение в йерархията на престъпния комунистически режим (обявен за такъв със закон от май 2000 г.), “професор” Иванов е и лъжец (или идиот).

  Във въпросното предаване (изгледах го с отвращение, но до края) милиционерът с прякор “Гестапото” заяви че Русия ни била дала култура и ПИСМЕНОСТ и затова, видиш ли, сме й вечно длъжни. И жалкото недоразумение Любенов нито го поправи, нито го прекъсна, мигаше като мишка в трици! Дето има една приказка, “Пари ке ми даеш, маймун ке се сторвам!!!”

 18. Извинявам се. Не е по-темата днес.

  Чудя се сега,
  дали “Когато му дойде времето”- не е дошло вече.
  И също, дали световно известното парижко вежди
  няма да направи малка пластика
  на симо”крадливото”-новият ИМ цар.
  И то в собствената му софийска градинка / Борисовата и в езерцето му Ариана /, седнал романтично в средата на малка скаличка, топнал си крачетата, а с едната си ръчичка махнал сърдечно на МОЧА /че е наблизо/ и оттам го гледа с благодарност и любов, и същевременно мисли царствено и цивилизовано не за нови сладки 800 дни, а за вечност в поверената му до второ нареждане задунайка.

  От нищо и никакъв, довчера гражданин на РБ,
  но днес- Горд Поданик на Н.В. мадридското нищо.
  александър

 19. Към Ангелова:

  Криволиците на БНТ са неописуеми…Миналата година, след като цяла година не бях стъпвал в публицистиката на БНТ, изведнъж решиха ( за първи път след 5 книги и представяния) да изпратят камера пред МОЧА на 6-тата ми книга и 6-т поредно представяне на открито в София – дори излъчиха няколко секунди от събитието в централната си информационна емисия вечерта. И после…пак година без да съм стъпвал в БНТ, ден преди представянето на книгата ми- за първи път се оказах гост на сутрешния блок, в който не бях канен от години. Но на самото представяне отново нямаше отразяване независимо от факта, че поканих лично поне десет колеги от телевизията с писмени покани ( за първи път от 7 години имах такива, подготвени от издателството).
  Апропо, изненадаха ме този път от БТВ с това, че са изпратили камера на 17 април в зала “България” и разполагат с кадри от представянето, които може би ще бъдат видени на 8 май в “Лице в лице”, където има вероятност да се появя.
  Поради цялата лудница около организацията на представянето съм пропуснал да подсигуря фотограф или някой да снима с камера ( собствената ми любителска, например). Тъкмо от 60 годишнината се оказа, че нямам свои снимки и видео…
  Не ме интересува дали ще бъда упрекнат в нескромност, но твърдя, че такова “зрелище” ( в най-позитивния смисъл на думата) с представяне на книга , тъкмо в препълнената зала “България”, придружено с близо 2 часа концерт прекрасна музика от ентусиазирани оперни певци на чисто приятелски принцип ( “почерпка” вместо вместо манджа и пиене), не е имало. Това беше известно предварително, но не заинтригува медиите, които иначе си изсмукват от пръстите какво ли не, превръщайки в събитие всякакви измислени “чудеса”.

 20. Това “мислене” на Гестапото е толкова тъпо и милиционерско, че оставаш невярващ за толково много и на едно място глупост и простотия! И ПРОДАЖНОСТ! Тези милиционери израстнали с повелите на Сталин и КГБ да се мотаят по медиите и назидателно да ни “поучават” кое било Руско, кое било руски интерес и прочие! Възмутително!
  Този библиотекар и “производител” на “лидери”!???? Българите са безумно глупави щом позволяват такива “родолюбиви и русолюбиви” “професор”-и да ги ограмотяват!

 21. Може би от екатеринино време насам китайската капка за “дядо Иван” е побутнало някоя от напречните пръчици в ДНКто ни!Нямаме имунитет към руският вирус! Жалко,но факт!

 22. БНТ си една казионна “ПАРТийна” телевизия ,още от времето на презрелият социализъм, като тези “традиции” продължават и сега.
  Колкото до началника на доносническият отдел на Доносническа сигурност, и туПизмите ,които даже не са и негови , а той е само един от резоньорите на туПинската пропаГАДност,то едва ли може да се очаква да кривне от “правоверният” си копейкин път ,водещ директно към Кремъл.
  И откога Крим е “част от руския мир и от руската цивилизация”? Ако не знае , то може да се осведоми, но едва ли е от повече от 200 години, и то с прекъсване! А преди тези 200 години, “част от КОЙ мир и от КОЯ цивилизация” е бил Крим, преди руската агресия, КОЯто е перманентна спрямо Крим, дори и днес!
  И КАКВИ “СВОИ интереси” “защитава” RAZIя в Крим, в Грузия, в НРБ…..
  Нямат ли тези държави собствени ИНТЕРЕСИ , на собствената си територия???? НЕ на туПинската! На собствената! И КОЙ е казал ,че туПин трябвало да “защитава” “своите си интереси” извън неговата си ДИКТАТорска “империя”???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.