Георги Димитров беше изме(с)тен със синя метла от Ивайловград

От информацията на сайта OFFNews се вижда, че въпреки всичко в България и днес стават чудеса там, където има сърцати българи, които да ги извършат.

НА СНИМКАТА: БОРИСЛАВ БОЯДЖИЕВ ОТ “СИНЬО ЕДИНСТВО”

След двегодишна борба зам.-кметът на Ивайловград Борислав Бояджиев най-сетне се пребори за това улица, кръстена на Георги Димитров, да бъде преименувана.

Общински съветник от “Коалиция за Ивайловград” предлага улицата да бъде преименувана на “Цар Калоян”.

Имаше съпротива на това предложение, особено от страна на “Общинска левица”. Предложението за това да не съществува вече улица “Георги Димитров” обаче в края на краищата беше прието, обясни пред OFFNews зам.-кметът на града.

Общинските съветници обаче не се съгласяват новото наименование на улицата да бъде “Цар Калоян” и се взема решението то да е “България”, допълни Борислав Бояджиев.

Освен това в Ивайловград вече ще има и улица, кръстена на фактическия освободител на града генерал-лейтенант Александър Танев.

Именуването на улица с името „Ген. Александър Танев” е в израз на почит от страна на гражданството към фактическия освободител на Ивайловград през 1912 година. Считам, че до момента паметта на този герой все още не е почетена подобаващо и ние сме в дълг към славната ни история, обяснява Бояджиев.

Бояджиев внася предложението още през 2012 г., когато е общински съветник. Предложението е внесено на 26 октомври, когато е и датата на освобождението на Ивайловград.

Друго негово предложение е за преименуване на централния площад в града, за което общинските съветници са взели решение на днешното заседание. Така площадът ще се казва вече “Тракия”.

„Като наследник на българи, бежанци от Беломорска Тракия, аз отдавам голямо значение на събитията от Балканската освободителна война през 1912 година, което предопределя дълго бленуваното присъединяване на Ивайловград в пределите на родната България. Около 70% от настоящото население на Община Ивайловград са потомци на българи, прогонени от родните им места в Беломорска Тракия и Мала Азия“, казва в първото си предложение Бояджиев.

 

 

14 мнения за “Георги Димитров беше изме(с)тен със синя метла от Ивайловград”

 1. На снимката е предишния кмет от БСП-Стефан Танев.Браво на БОРИСЛАВ!!!

 2. —————————————-

  Дълги години все си говорех на ум едни неприлични думи…, но разбрахте, че само на ум си приказвах…, за онзи дълггия бастун с червения нос от Мадрид си приказвах…, но най-после дойде време, без страх да си навлека гнева на добрата, нечервената част от българският народ и мога да извикам с всички сили, та да ме чуят българите по градовете, по селата и паланките, и по колибите, и по цяла Европа да ме чуят, и по целият свят, де що има българи да чуят гневния ми вик…, и накрая да ме чуят и всичките европейски царе в царските палати, да чуят какви думи заслужи един от тяхната каста. Хей хора, слушайте всички, че започвам да викам :
  – СИМЕОНЕ ВТОРИ, ТИ СИ САМО ЕДНО ГОЛЯМО МИРИЗЛИВО ЛАЙНО, нине и присно и во веки веков. Амин! !
  Ха сега титолован ПРЕДАТЕЛЮ СИМЕОНЕ ВТОРИ, ЛАЙНО БЕЗ ЦЕЛОФАН, търчи в презряната от всички хора по света Москва !
  – Ох, казах си го …!

  —————————————-

 3. Браво на кмета.Браво на *Синьо единство*.
  България се събужда.

 4. Украйна ще се десъветизира по-бързо от България. Бавно развиващ да наречеш нашия народ е като да му направиш голям комплимент. Истината за нас българите е далеч по-страшна.

 5. Непримеримост и постоянство и така скоро стигаме и до премахването на тотема на тоталитаризма МОЧА.
  Картаген трщбва да бъде разрушен е повтарял неизменно независимо за какво иде реч римският сенатор Катон Стари.

 6. Браво, кмете! Това е като балсам на рана. Дай Боже и по другите градове и селца.
  Когато ходих по Северозапада миналата година – направо се отчаях. георги дамяново, георги димитров на всяка крачка, паметници какви ли не… И изложби на светлана шаренкова по манастирите, умопомрачителни гледки. /май беше в Лопушанския манастир тази отвратителна изложба, е, не я удостоих с внимание, но е като отрова, и точно в предверието на църквата./

 7. Браво на Марин Мечков!
  Всяка една от неприличните му думи, все едно и аз съм изрекла!

 8. Точно липсата на такива българи е проблема на България! Тяхното количество е малко и не могат да пробият властовата бариера на болшевишките демагози!
  Точно хората са в състояние да променят всичко, но … !

 9. Boreto: Така е!
  Но може би не са толкова малко и има нещо общо с натрупаната умора от несиметричната битка между рапира с бяла ръкавица (респект за рапирата на Павел Тинков) и картечница с мръсно под ноктите. Човек понякога се обезверява. Но пък след зима идва пролет!
  Благодарност и респект за Борислав Бояджиев!

 10. Ето още един достоен българин!

  Това, което г-н Инджев прави с блога си, този зам.-кмет го прави на работното си място.

  А ние къде сме и докога ще чакаме някой друг “да ни оправи”?!?

  Респект!

 11. Без да бъда досаден, какъвто за съжаление ще се окажа – ами, голяма работа, прекръстили една улица от името на един червен боклук на нещо свястно. Страхотно, цвилим от удоволствие край масата на празника, НЕМА ЩО казано по шопски…Вместо да не е останал и помен от комунистически имена на улици, площади, олигофренски паметници на неандерталски изглеждащи партизани (и с право изобразени така)във всяко село и паланка, ние си се радваме на едни такива абсолютно незначителни, миниатюрни…или направо никакви декомунизацийки, че даже и им си се радваме по нашенски, някак си скришно и тъпо…
  Ако всеки истински патриот, антикомунист, десен, или както и да наречеш човек с нормално въспитание и мироглед беше си поставил задачата да убеди поне своите близки, приятели, колеги и пр. при разговори било на чашка,на среща и пр.във въпиющата нужда от декомунизация/дерусификация, мисля,че нещата отдавна биха били поне такива като в една Румъния или Полша. Без всякакви комунистически тотеми и други простотиии…Ама Бай Ганьо обича да зяпа отстани и да попържа – …”и се зъбим на султана”. Ако може някой друг да му свърши работата. Това е. Е, идват избори и ще видите отново колко грама мозък има голяма част от нашето природонаселение

 12. Браво на кмета!
  Браво и на господина Мечкова!
  Но моля не обиждайте Българския народ, нашия народ!
  Този навик да ругаем “народа си” ни е втълпен от “външни доброжелатели”! Държа да подчертая те не са само с мюсюлманска вяра, а и с православна такава, а кукловода и на двете групи може би е от юдаизма…
  Нека никога не забравяме, че нашето семе произлиза от семето на онези, чиято кръв е текла на реки след кланетата през Апралското въстание,и не касапницата е впечатлила най-много западните кореспонденти!
  “Западнярите” са били изумени от факта, че в 1500 села е имало 1500 училища създадени от етническа група, оцеляла в 5-вековно робство, без финансовата подкрепа на поробилата ги империя, а само с волните пожертвувания на българския етнос!
  Както пише Вазов:
  “…богатий с парите, саромахът с трудът, момите с иглата, учений с умът…”!!!!!!!!!!!!!!
  Чак след като съзнават, че този етнос притежава вроден културен код съперничещ на техния западен, чак тогава забелязват скотобойната в Батак и надигат глас в защита!
  Помнете, че ние и нашите деца носим този ген и сме възпитавани от хора, които са ни предали поне в някаква степен този културен код! И наш дълг е да опазим, дообогатим и предадем на следващите поколения “КОД-а”!…
  А защо сме на днешния хал?!
  Защото 130 години у нас се води “отрицателна селекция” на Бг-елита с различна интензивност и успех през различните етапи.
  Всичкият разнопартиен елит на “ПРЕХОДА”, принадлежащ към българския етнос, може да носи Български ген, но не и код!…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.