(Кару)царски синод срещу един народ

От коментар на Тони Николов по Нова телевизия масовата публика в България днес чу за първи път хипотезата, известна вече на четящите в интернет, че абсурдът с решението на синода Сакскобургготски да бъде споменаван като цар в литургиите е всъщност подготовка към неговото изпращане на парада на Путин в Москва на 9 май в това негово антиконституционно качество, за което натиск оказва руската православна цръква.

 

Остават само няколко дни преди да разберем дали Симеон наистина ще бъде окончателно осветен от своите московски кукловоди за последна еднократна употреба. Във важния за него миг на Путин вероятно му е нужен един евроцар за еднократна употреба на Червения площад повече, отколкото на изтъркания червен килим на властта в България, където кобургът е безвъзратно дискредитиран от лакомията си пред отвратените български избиратели.

 

Сакскобургготски обаче най-после, макар и пряко волята си, наистина може да свърши едно добро дело за роднината си. Той на всяка цена трябва да се подчини и да не се дърпа! Мястото му е до Путин на парада, където да отмени диктатори, като дръпналите се от Путин кореец Ким Чен Ун и беларуския президент Лукашенко. И двамата изтъкнаха „вътрешни” причини за своето де факто присъединяване към международния бойкот. Корейският сталинист вероятно се бои да не му спретнат в гръб комунистически преврат в негово отсъствие в Северна Корея, където час по час разстрелва разни функционери. А „последният диктатор в Европа” Лукашенко заиграва напоследък с националистическите чувства на сънародниците си, опасявайки се да не сподели съдбата на украинския си съсед Янукович, прелъстен и изоставен от Путин.

 

За излекуването на България от лицемерието на Петата колона, чиито виден инструмент за влияние е Сакскобургготски, е много важно най-после да бъде смъкнато фереджето от лицето на „царчето”, нахлузено от кагебето за съвместно управление с бесепето и депесето ( ще се въздържа в каламбура да навържа и мешерето).

 

Малката православна, съседна нам черноморска Грузия плати с територия и руини под руските бомби през 2008 г. за своето освобождение от вековното русофилство.

 

Голямата (полу)православна, още по-близка до нас черноморска Украйна бе сполетяна от същата съдба през 2014 г. и понесе големи загуби, за да се откъсне от руската орбита.

 

Малката, православна, черноморска България има шансът да прогледне на много по-ниска цена, като изпроводи в Москва своя дискредитиран псевдомонарх, който вече се е клел в републиканската конституция, но няма нищо против руската интрига пак да бъде п(р)обутван на лековерните тук като царска особа . За целта „царчето” само трябва да се окаже уникалния европейски предател, нарушил западното единство спрямо поклонението на Червения площад. Клякането му пред кремълското джудже може да докара умиление в част от русофилските очи на българите, но мнозинството най-после ще прогледнат за факта, че операцията по инсталирането на невиждания другаде монархо-социализъм в България е изцяло руска далавера. Иначе казано, колебаещите се ( а в България те са като правило най-голямата партия) имат шанса да се убедят, че някои от нас, които от години сочат московския сертификат за гадност при внедряването на „царя” в българската политика, не е никаква теория на конспирацията. Прозрачен като скъпа руска водка факт, от който мнозина биха изтрезнели!

 

Не можем да знаем дали Путин ще предпочете да го жертва, като си го поръча на Червения площад с пълното съзнание, че така го губи за целите на мимикриращата му роля в България, която никога след това няма да може да бъде реактивирана в мащаби, близки да онова, което ни изиграха като руска рокада в началото на века с помощта на съветската агентура и нейният доведеник.

 

Има надежда да се спука и в най-наивните глави лъжливият балон с твърдението, че „царят” ни бил вкарал в НАТО и ЕС. Защото ще се види, че той би ни изкарал оттам, ако зависи лично от него.

 

В този смисъл коментиращите в негова защита монархисти не е лошо да бъдат питани в телевизионните предавания как съчетават твърденията си за ”царския” евроатлантизъм на Сакскобургготски с неговата откровена подкрепа за руската окупацията на Крим, която той обяви за исторически обоснована ( а и да се припомни на същите, че Симеон Сакскобургготски беше привикан в Москва веднага след анексирането на полуострова и той се отзова само седмици по-късно с готовност на повикването).

 

Особено ценно би било разобличаването на московската връзка сред продажните ни архиереи, задействани по руска линия да помпат статута на руския инструмент Симеон в нарушение на републиканската конституция. Това „откритие” може да предизвика известна болка в нечии смирени души на миряни, но помирението с истината ни е по-важно. Брадатите лъжи на синодалите ни за „възстановяването” на прекъсната през 1946 г. традиция, която повелявала днес отново в литургиите да бъде споменаван „царят на българите”, ще получат заслужения си вносен етикет. Никаква (фатално закъсняла) лустрация не може да свърши подобна просветителска работа по изтрезняване на блажените верующи.

 

Апропо, косвено потвърждение за симеоновото намерение да извърши путинослужение и подозрителното мълчание на уж лявата БСП. Явно второродният й грях да управлява в монархо-социалистически тандем със Сакскобургготски, е оставил траен отпечатък ( от руски ротуш) в мисленето на столетницата.

 

За сметка на това хитрецът Първанов, познавайки в подробности столетния нрав на БСП и причините за съучастническата липса на позиция на „Позитано” 20 преди руската развръзка на казуса, се вклини в антимонархическата ниша. Кланяйки се вчера като един истински червенокож езичник на каменния съветски тотем Альоша в Пловдив, той репликира пръв сред републиканците, че не е редно да се оспорва резултатът от онзи антимонархически референдум, на който някога се позоваваше в пропагандата си и смълчаната днес БСП. Така Първанов посегна към онази част от червените избиратели, които ще запомнят принципната му болшевишка реплика ( защото не дирижираният от съветските окупатори референдум е съвременното основание да се оспори вероломното решение на синода да нарушава конституцията с днешнадата).

 

Окончателното демаскиране на Сакскобургготски от онези в Москва, които са го маскирали като „западняк” и българофил, е прекалено хубаво пожелание – нали сме свикнали все лошо да очакваме! Но да стискаме палци Путин все пак да заложи на краткосрочния си егоистичен интерес и да употреби за последен път своя български коз. В противен случай противният казус с разиграването на царския ендшпил в нашата монархо-република, включително по отношение на жалката роля на червенеещите ни синодални старци, ще продължава да трови колебливите души на хиляди българи.

 

Време е легендата Симеон да се завърне там, където той е легендиран и да бъде погребана ритуално край кремълските стени и мавзолея на Ленин. За съжаление обаче, ако трябва да заложа на един от двата варианта, е по-вероятно кукловодите от Москва да предпочетат да си запазят царската си бутафория тук като част от хибридната война в и срещу България, за да ни напомня час по час колко е важно да си бъдем с Русия от висотата на своето църковно инсталирано „достолепие”. (Кару)царски синод срещу един народ!

А ето и за освежаване на паметта малък спомен за първото публично признание на Путин за неговото протеже Сакскобургготски, награден с визита в Москва преди 13 години.

Путин хвали Симеон, че топи ледовете с Русия

04 юни 2002

Българският премиер Симеон Сакскобургготски и президентът на Русия Владимир Путин разговаряха 30 мин в зелената гостна на Кремъл, която е и официален кабинет на Путин. Симеон и съпругата му Маргарита са за първи път в Москва, а официална среща между български премиер и руски държавен глава не е имало от 1995 г. Снимка Ройтерс

Маргарита носи от Москва кукли с носии на внучките

Руският президент Владимир Путин похвали премиера Симеон Сакскобургготски вчера, че неговото правителство е подобрило отношенията на България с Русия. За първи път от 7 г. наш премиер бе приет в Кремъл. Путин и Симеон разговаряха половин час в началото на четиридневното посещение на премиера ни в Москва.

Русия е готова да развива отношенията си с България във всички области на основата на прагматичния интерес, каза Путин. Той подчерта, че страната му отдава голямо значение на деловите отношения с България.

Сега е моментът да се премине към по-благоприятен период в българо-руските отношения, каза и Симеон.

Той и съпругата му Маргарита, която го придружава, са за първи път в Москва. Симеон е ходил три пъти в Санкт Петербург преди години. Премиерът носи на руските си домакини икона на Богородица, копие на тази от Бачковския манастир.

Надявам се съпругата ми да хареса нещо по Арбат, сподели Симеон в интервю за “Русийская газета”, запитан ще купи ли подаръци на внуците. Маргарита ще има отделна програма с руската премиерша Касянова. Малките внучки на Симеон били запалени по кукли в национални носии на различни държави.

Днес Симеон ще се срещне с руския патриарх Алексий II, главни редактори на московски медии, а вечерта ще ходи на балет.

26 мнения за “(Кару)царски синод срещу един народ”

 1. Магнифицирате, Инджев, като некои булгари прости, така, нали, хе-хе, чип дето да сменят требва като в цивилизовани страни на мълчанието господари да бъдат, а не като в нецивилизовани страни некои, нали така? Хонорар Наша Августейша Особа требва да заработи пак от Государь, аржонт фини, ноу мъни, пара нема, ролетка чака, а Государь може пак Наша Августейша Особа на трон да инсталира, да направи Наша Августейша Особа уна контесса е болярка Синьора Доллоресса дел Арсеньо е Уна Гранда Протакеса е Прима Дедова Метресса, хе-хе!- аристократ понекога до девойки от простолюдие снизхожда да требва, съня кръв да се рустикализира и санира требва понекога, не да се магнифицира като некои в нецивилизовани страни булгари с чип несменен некои…

 2. Ееех г-н Инджев,дай Боже толкова малко да платим,а толкова много да спечелим с предполагаемата визита на мадридския измамник за 9-ти май в москва!
  Но дали предполагаемия отрезвяващ ефект от тази визита наистина ще бъде толкова голям,съмнявам се!
  Демаскиране на симо измамника ще се получи,но проглеждането на слепците…трудна работа!

 3. А Никито кипри църквичка по руски образец и подобие в Пловдив и откриването щяло да бъде на 9 май. Съвпадение?!? А дано никой да не стъпи в нея.

 4. Путята яко го е закъсала щом започна да вади от ръкавите си бити карти и отдавна разложени политически трупове 🙂
  Фиаското на гей-парада на 9-ти на розовия площад ще бъде гигантско.

 5. Толкова словещо чучело е другаряТ-цар! Неспособенн на свързана реч (поне публично на български език), налапал всичко, което червените царедворците му дадоха в наследство за което нито той, нито родата му имат заслуги! Дребен мошеник стана крадец на едро – това е фигурата на “негово нищожество българският цар”!

 6. Браво, г-н Инджев.
  Браво и на Стамбо,удоволствие е да го чета.
  Бързо им разгадахме козните.

 7. Очевидно е, че борбата за независима БЪЛГАРСКА черква отново започва. Надявам се възстановяването на независимостта на БЪЛГАРСКАТА черква успешно да приключи в рамките на 1000 дни, а не след 1000 години, когато за втори път е възстановена. Ако това не стане в рамките на не повече от 1000 дни,един е изхода-УНИЯ С РИМ и край на русия.

 8. Точен текст и 2002 е необходимо припомняне. И ако се върнем само няколко месеца назад – февруари 2002 светва предишният момент в генеалогията на затоплянето. Соломон Паси с първата официална визита на наш външен министър в Москва след десет годишна пауза; с даден от него обет за отваряне на портите на двустранното сътрудничество между България и Русия. Последва го Сакскобурготски през юни същата година; последният тогава подписа едно кило договори за взаимно сътрудничество и пърдене в посока отдолу към Европейския съюз.

 9. То да беше само величеството… Как ще кометирате това, г-н Инджев?
  УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

  В периода 24-26 май 2015 г. министърът на икономиката на Република България, г-н Божидар Лукарски ще направи посещение в Руската федерация, по време на което ще проведе срещи с ръководители на държавната администрация на Русия и ще обсъди възможности за активизиране на двустранното икономическо сътрудничество между двете държави.
  В тази връзка, на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) е възложено да организира в периода 24-29.05.2015 г. бизнес делегацията, която ще съпровожда г-н Лукарски по време на визита му. Предварителната програма на посещението предвижда на 26.05.2015 г. министър Лукарски да открие бизнес форум с двустранни бизнес срещи с участието на представители на българските и руските делови среди. В рамките на посещението, участниците в бизнес делегацията ще посетят IX-ия Международен форум за управление на отпадъците, технологии за опазване на околната среда и възобновяема енергия „ВейстТек 2015“, „СКРАП ЭКСПО 2015“ и „СИТИ ПАЙП 2015“ в изложбен център Крокус сити, Международната специализирана изложба за машиностроителни изделия „МЕТАЛООБРАБОТКА 2015“ в изложбен комплекс Експоцентър, Зеленогорския иновационно-технологичен клъстер в гр. Зеленоград, Московска област, Научно-технологическия и иновационен център „Сколково“ (Руската Силициева долина) и Центъра на промишлеността на Република България в Москва, където за тях ще бъдат организирани срещи.
  С настоящото се обръщам с покана към Вас или Ваш представител да се присъедините към бизнес делегацията. Моля за Вашето съдействие за разпространение на информацията сред фирмите Ваши членове от следните сектори: машиностроене, металообработване, механика, мехатроника, електроника, електротехника, инженеринг, строителство, ИКТ, софтуер за производствени нужди, промишлен софтуер, ВЕИ, управление на отпадъците, зелени и нано технологии. Всички разходи (до 2 200 лв.), свързани с пътуването и настаняването са за сметка на участниците. Пътуването ще се осъществи с гражданските полети на руските авиолинии, а бизнес делегацията ще бъде настанена в хотел „Радисон роял Украйна“. Цялостната логистика ще бъде организирана от ИАНМСП.
  При проявен интерес, моля, заинтересованите да попълнят приложения регистрационен формуляр анкета и да го изпратят на s.zapryanova@sme.government.bg до 12 май 2015 г. За допълнителна информация се обръщайте към Светла Запрянова, главен експерт в ИАНМСП, тел: 02/940 79 75. На регистрираните участници допълнително ще бъде изпратена подробна програма на посещението.

  Приложение: Регистрационна форма

  С уважение,

  МАРИЕТА ЗАХАРИЕВА
  Изпълнителен директор

  Svetla ZapryanovaState ExpertInternational Cooperation DepartmentBulgarian Small and MediumEnterprises Promotion Agency (BSMEPA)Tel.: +359 2 940 7975Fax: +359 2 940 7978E-mail: s.zapryanova@sme.government.bgHttp://www.sme.government.bg

 10. Май скоро комуняките от бесипету ще разберат, че матушката им Путинка е решила окончателно да ги унищожи. Дави ги хем с Гоцє, хем с Боцє, а вече и с Царє. След три години на парламентарните не ще прескочат бариерата тез кукли червени на конци. Путен бърже се окопити от гръцкия си комунярски фал и реши да продължи залагането, което така или иначе ще загуби хеджвайки на не толкова очевадно-червени боклуци. Партията еврогейския съсел я бутнаха по пързалката и скоро БРПК ще бъде само лош спомен. Пак сме тука? Вервайте ми…
  Лошото е, че путлерчо няма да намери такива наивни верни мейцепродавци като бесипету 😀

 11. —————————————-

  Дълги години все си говорех на ум едни неприлични думи…, но разбрахте, че само на ум си приказвах…, за онзи дългия бастун, с червения нос от Мадрид, си приказвах…, но най-после дойде време, без страх да си навлека гнева на добрата, нечервената част от българския народ, да мога да извикам с всички сили, та да ме чуят българите по градовете, по селата и паланките, и по колибите, и по цяла Европа да ме чуят, и по целият свят да ме чуят, и глухите хора да ме чуят, де що има българи да чуят гневния ми вик…, и накрая да ме чуят и всичките европейски царе в царските палати, да чуят какви думи заслужи един от тяхната каста. Хей хора, слушайте всички, че започвам да викам :
  – СИМЕОНЕ ВТОРИ, ТИ СИ САМО ЕДНО ГОЛЯМО МИРИЗЛИВО ЛАЙНО, во нине и присно, и во веки веков. Амин !
  Ха сега титулован ПРЕДАТЕЛЮ, СИМЕОНЕ ВТОРИ, ЛАЙНО БЕЗ ЦЕЛОФАН, търчи в презряната от всички хора по света Москва и оближи задника на чорбаджията си Путин !
  – Казах си го …!

  —————————————-

 12. ТрЕбва да гледаме положително, и да сменим своя чип! Симеон ще се разходи до Червения площад, нема само в НРБ-ето да стои толкова години след премиерстването.
  А и чиповете в казиното на КГБ , сигурно не са по-различни от “чиповете” в главите на агентите му?!?….?!?!
  Требва неКОЙ да провери това. Едва ли има по-подготвени чиполози от него?!?

 13. Драги приятелю everyone else,

  Много точно припомняш тези моменти. А иначе- ЦЕЛИЯТ т.н. Атлантически клуб под шефството на Соломон Паси беше филиал на ВКР-то и на ГРУ. Поради това всички свестни членове го напуснаха своевременно.

 14. Мадридския шмекер май НЕМА да ходи в москва.
  Значи кагебистите са замислили нещо по-така!
  Чакаме,да видим!

  ======================================

  “Сакскобургготски няма да ходи в Москва за 9 май”

  http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%A1%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B3%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B2-%D0%9C%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-9-%D0%BC%D0%B0%D0%B9_499938.html

 15. Димитрова,
  Трябва и акъл.Имаме търговски проекти с Русия и ако не знаете спосорираме руската икономика с шест милиарда лева.Срещу нищо.Задължително е натиск от българското правителство за заплащане на тези пари грубо казано със стоки.Задължение е на всяко правителство да организира търговски форуми за да подпомогнат фирмите за износ.Що се касае за аеролинии,използуват се тези ,които са най икономични.Така,че грешите нмого.Отказване на срещи е за наша сметка.Друг е въпросът,че руснаците нарочно саботират нашите стоки и си прибират шестте милиарда за горива.

 16. E, убийствен анализ, от който всеки мислещ политик трябва да загуби сън и апетит (абе какво говоря, “мислещ” и “политик”, ама хайде)!

  Благодаря Ви, г-н Инджев, кондензирахте 23 години преход в 2 странички текст, зер да не се преуморят джам-мозъчетата и да получат мигрена.

  Аз обаче съм песимист относно окончателното демаскиране на Симеон Борисов Фердинандов като московска пешка, която никога няма да стане царица – ами дори след Вашия анализ трябва известна мозъчна дейност да се задейства у матряла, а това е тежък, къртовски труд, който изисква много повече от 4 мозъчни гънки. Тъй че “болшинството” матрял, ако не и “сичкоту”, ще си остане при салатата, ракийката и опорните точки. Да са живи и здрави, на 10,000 един да прогледне, и това е нещо.

  Благодаря и на СТАМБО за саркастичния монолог на дедо Симо Барбута / Кагебута, две попадения в десетката на десетката от двама различни стрелци. Бъдете ни живи и здрави и двамата!

 17. Уважаема Савова, а вие забелязахте ли в кои сектори, преобладаващо ще се провежда този форум? Какъв може да бъде износа ни към Русия точно в този отрасъл? Едва ли евентуалните “ползи” ще могат да компенсират вредите от такова посещение на 24.05- датата съвсем не е случайна.

 18. слава богу, съм атеист, та не могат да ме разочароват
  слава богу, съм антимонархист, та не могат да ме разочароват
  слава богу, съм антикагебист, та не могат да ме разочароват
  но са на път да ме направят анти-човек
  маймуни, защо ни правите на маймуни

 19. НЕБЕСНАТА СОТНЯ ВИЖДА
  Всеки путинов симпатизант е съучастник на кървавия десант!

 20. Димитрова,
  Не съм любителка на конспирациите.Гледам трезво на нещата.Каквото се търси ,това се предлага.Скептична съм,че в Русия може нещо да се продава.Режимът е утежнен допълнително с регистрация на стоките в Евразииският съюз,но трябва да се опита.Днес чета в пресата ,че износът на България се е увеличил с над 8% за същият период на миналата година,за Русия е намалял двойно.
  И накрая искам да ви кажа,че подкрепям министрите на РБ защото по добри няма.А ние все пак живеем в България и е вяжно кой ни управлява.Не оспорвам критиките към тези министри,но все пак те трябва да бъдат честни,а не злонамерени.

 21. Ами ако Симеон не отиде в Москва на 9-ти май ?! Ако целта с провъзгласяването му за цар от Синода е съвсем друга и по-далечна ? Тогава кой е глупакът ?!

 22. СВЕТЛА
  Симеон няма да отиде в Москва.Вече е осветен /провален/за това мероприятие.Ще подготвят следващото.Но хората на петата колона са толкова глупави и прости,че се постига обратният ефект.Обществото се ограмотява.Благодаря им.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.