Русия обещава минало

Комунизмът е завладял половината земно кълбо през миналия век с обещания. Те се (д)оказаха обаче провалени в рамките на най-скоротечния възход, последван от още по-бързо падение на една глобална религия в човешката история.

 

Бързината на този провал е причината много хора, зомбирани от комунистическата религия ( насилени по рождение във вакуумираната килия на тоталитаризма или покръстени доброволно заради нагаждане), да немеят като препарирани на погребението на собствения си религиозен култ.

 

Мнозина от заразените не желаят да се лекуват със свобода. Настръхва им косата от тази химиотерапия – предпочитат да са болни, отколкото плешиви. Не могат да асимилират и днес, повече от четвърт век след смъртта на червения динозавър, че такова животно няма (вече).

 

В бягството си от ужаса на загубената идентичност доста българи потърсиха убежище в тапицираната с пропаганда руска пещера, в която на изпадналите от съветския вагон нашенци се предлага уютно спасение от действителността.

 

Руската пропаганда в България този път не обещава нищо. Обещанията означават бъдеще. С такива опасни категории руската пропаганда не се заиграва. След провала на руския комунизъм тя се специализирала да продава само минало.

 

Миналото е стоката, която Москва и нейните местни дилъри на пропагандни ковьорчета пробутват в България на масовата публика тук , вцепенена от неразбираемата скорост на прехода от блатото на комунизма към опасния бряг на свободното солово надпяване, в което вече не важи хоровото йерархично правило „всяка жаба да си знае гьола”. Пресъхна комунистическото блато и се оказа, че светът е огромен и в него вече е позволено всеки да си търси бъдещето. Не всеки е земноводен, че да изпълзи на сушата и да заживее нормално извън родната тиня.

 

Руската пропаганда твърдо е заложила на миналото – фалшифицирано, героизирано или каквото още да го наречем, но преди всичко то е МИНАЛО. Чрез него тя се бори да зариби колкото се може повече попови лъжички.

 

Светът се развива с наистина непоносимо бързи темпове за бавно движещи се по житейския си път човеци, които не могат да бъдат упреквани за този свой недостатък. Опитът на Русия обаче да задържи в блатото си „жабетата”, които се вайкат „оти ги ручахме жабетата”, е осъден на неуспех не за друго, а поради абсурда да пробутва миналото (си) като стратегия за печелене на съюзници в името на едно отчайващо неясно бъдеще.

 

Руската пропаганда и местните й помагачи повтарят като оплаквачки на собствените гробища колко лош е днес животът в европейска България, но нито веднъж не си позволяват да обещаят нещо по-добро. Защото знаят, че бъдещето не им принадлежи. Опитват се да ни бият колкото се може по – голяма инжекция с отровна носталгия. А като припаднем, може пак да ни „освободят” чрез колониално изнасилване.

 

Миналото, колкото и скъпо да е опаковано, е евтин подарък за народите, които се състоят от хора и личности, вместо от поданици на един вожд, подлежащ на морално умъртвяване чрез махалото на разочарованите от него сънародници, осъзнали за пореден път, че са прахосали енергията на своя живот в обожествяването на още един измамник на техните наивни мечти.

 

Българският народ, при всичките му криволичения , е на прав ( европейски) път.

 

Да му мислят онези, който днес скандират „хайл Путин”, а утре ще изтрезнеят с откритието, че пак погрешно за заложили и са се изложили.

17 мнения за “Русия обещава минало”

 1. “Граждански патрули да охраняват Паметника на съветската армия в София в нощта на 8 срещу 9 май – това начинание е на сдруженията младежки клуб “Червена сила” и гражданска инициатива “Свободни, можещи, силни”.

  Организаторите отбелязват, че патрулирането около паметника цели да бъдат осуетени евентуални опити за оскверняването му.”/дневник….Нямам думи…Падението на комунистическите безродници е без аналог.

 2. За бъдещето на Русия има определен брой варианти, и те са все в някаква степен мислими.
  Миналото на Русия обаче е непредсказуемо.
  Взрях се вчера в една публикация за ‘тапицираната с пропаганда руска пещера’ и следния цитат: “Пропагандната машина на Кремъл сътвори поредната измама в навечерието на 9 май. Пиарите на Путин рекламират щедро в Русия парада за 70-годишнината от края на Втората световна война в Москва с плакати ментета. На тях вместо победоносната съветска армия и възпетите в песни катюши, са изобразени войни на чужди армии, които нямат нищо общо с края Отечествена война и победата над хитлеристка Германия.
  От плакатите, на които пише: ‘Это наша победа!’ и ‘Мы отвоевали победы!’ надничат силуетите на американски морски пехотинци, които воюват в района на Тихия Океан през 1944, а от плаката ‘Они сражались за Родину’ се вижда образът на врага – немски пилоти на изтребители Ю-88 (Ju-88) от 71-ва ескадрила.”
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/44740-rezil-za-propagandata-na-putin-pokazva-amerikanski-i-nemski-voynitzi-kato-pobediteli-na-9-may.html%7D

 3. “Руската пропаганда в България този път не обещава нищо. Обещанията означават бъдеще. С такива опасни категории руската пропаганда не се заиграва. След провала на руския комунизъм тя се е специализирала да продава само минало.”

  Брилянтно казано! Затова ви следваме и четем!

 4. Ха-ха-ха!… Ето и …. сръбски (!!!) пирон от вчера в ковчега на путинайкинския “турски поток”! “Турски” обаче ме изкушава да римувам с нещо с к…, както в един известен на блога скромен мой пасаж…, а и закъсването на “супер танка” вчера още повече ме изкуши… и вот что получилось опять:
  Куроедов и Курникова (Агенция Курили.ком) Курсът на Курск е к..р към капутин”

  http://www.mediapool.bg/sarbiya-nyama-da-uchastva-v-turski-potok-news233788.html

 5. “Руската пропаганда и местните й помагачи повтарят като оплаквачки на собствените гробища колко лош е днес животът в европейска България, но нито веднъж не си позволяват да обещаят нещо по-добро”

  Ами как да обещаят, като прекрасно помнят безумните и безкрайни опашки на които се редяха с часове преди 1989 г, за да си купят тоалетна хартия, кренвирши и по една смотана рокличка или едни евтини гащи, при това дадени “изпод тезгяха” – израз, който младите днес не разбират. А по нова година имаха привилегията да се редят на опашка даже за портокали и банани.

 6. Онези който искат да живеят с миналото са страхливци.Тези който искат да живеят с бъдещето са герои.

 7. Силен текст. Дано достигне до повече млади и заблудени хора.

 8. RAZIя НЕ обещава НИЩО! Дори минало!
  Какво е миналото на СССР???
  ВЕЛИКО??? …..
  Да не би през 1917г. Ленин да имал някакво “велико” минало???
  От ТОТАЛитарНО ограничени “ПАРТийНО” примитивни дребни бандити могат да станат САМО ТОТАЛитарНИ бандити, когато завземат властта! ТОТАЛНИ!!! Дребнобандитският им комплекс, може да ги направи само ТОТАЛНИ бандити!
  А докато нямат “възможността” да осъществят тази своя мечта, большевиките са НАЙ-ТОТАЛитарНИТЕ ПОПУЛИСТИ! С много , МНОГО пред нацистите, ДИКТАТорите, автократите,…., дори ислямисТите….?

  П.П. Имало едно време….. и така нататък …..и така нататък….. до последният “приказен” ЦАРтрап туПин…..
  от “Избрани большевишки пропаГАДни “приказки””

 9. Жалки са опитите на болшевишките пропагандисти да оправдаят несретното си настояще със “славно”-то (си) минало!
  Най-хубавото на свободния свят е, че за фактите от историята можем да научим от много източници, а не само от пропагандаторите на днешната фашистка Русия! И който иска да бъде свободен няма как да бъде спрян! Светът е голям и освен империята на злото Русия, там има много светлина!

 10. По повод на закъсалият на генералната репетиция на парада, руски танк, най-новата им гордост, танкът АРМАТА !
  Каква стана тя!? С Великите руснаци и “безаналоговите” им военни играчки!? Че не могат да правят коли и телевизори, перални и хладилници, си го знаем още от миналия век! Че не могат да шият дрехи, да произвеждат храни и лекарства, също си го знаем – от времето на вожда им Ленин, го знаем! Наскоро научихме, че не могат да правят самолети и кораби. Научиха го и те и затова започнаха да си ги купуват, там от лошия Запад! С правенето на космически кораби, определено не ги бива, но и това нещо си го знаем, още от нашия роден космонавт дето не можа да стигне с руската ракета до никъде и едва спаси кожата!
  Но! Но, че и ТАНКОВЕ ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ! ТОВА, НАИСТИНА НЕ ЗНАЕХМЕ!!! Е, вече знаем! И това е именно радостната, хубавата изненада! Защото както каза един нашенски, червен глупак, че “Русия, тръгвала към нас по южният път”, то слава богу, СКОРО НЯМА ДА ПРИСТИГНЕ ТУК! НЕ И С ТЕЗИ ТАНКОВЕ! ЗЕР, ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ КУПИ И ОТ ТЯХ, ОТ “АНАЛОГОВИТЕ”, ЗАПАДНИ ТАКИВА!!!

 11. Браво, отново много вярна и интересна статия.. жалко, че все повече мои връстници (25-35г.) вярват на лъжите на про-руските информациянни сайтове. Никой не си прави труда да използва интернет за да чете и информира, всички са като коне с капаци следвайки това което им се предоставя за истина от про-руските пропагандни сайтове.

 12. Все ми е тая какво обещават руснаците да си играят с Китай в Азия и да не ни занимават с техните глупости.Притесняваме победата на Камерън и приказките му за референдум за напускане на ЕС.Това определено може да е проблем и за ЕС и за нас, защото евентуално излизане на Великобритания ще разклати ЕС, а русофилската сган в България само това чака…

 13. Великобритания няма да напусне ЕС! Поне не, докато ЕС отказва да пристане на Путин.

 14. RANGER, ВСИЧКИ СеСеСеРе-ски танкове са ЧУЖДИ! НАЙЙ-масовият преди ВСВ – Т-26 е АНГЛИЙСКИ – модел на Викерс! Т-34 и БТ-2/5/7 и другите след тях са усъвършенствани вариации на модела на американският коструктор Кристи!
  Колкото до “АРМАТА”, и тя е последната от поредицата от системата на Кристи!
  А доколкото се вижда има заемки и от израелските МЕРКАВА, но със закъснение от 15-20 години! Освен това лилитуПлер го е поръчал за танкисти с неговият “ръст”, защото и досега сесесерските танкове бяха за по-ниски хора, НО, НО АРМАТА има “допълнителна” “бронирана” “капсула” за екипажа, което ще ограничи тотално и без това ограниченото пространство в сесесерските МУ танкове. Пък и КАКВА е тази загриженост за “човешкият” придатък към сесесерските танкове?!?!?… Досега там екипажа се подбираше според танковете, а НЕ се произвеждаха танковете според хората!
  Освен това новата танкова ПОКАЗУХА на туПлер, е с доста висок силует, което ще е причина за увеличение на загубите, макар и да имат “за компенсация” “допълнителна” “бронирана” “капсула” за екипажа!
  Пък и какво лище стане със “защитеният” от “допълнителна” “бронирана” “капсула” за екипаж, ако танка е ударен и “КАПСУЛАТА” НЕ може да се отвори?!?!???
  Май туПлер иска да си приготви “екипажни” “капсулни КОНСЕРВИ”, за които НЯМА отварачка, и поради това са БЕЗполезни!
  П.П. Почти всички “парОдиИ” на Червеният площад са си САМО ПОКАЗУХИ!
  Та се чудя какво е общото между туПлерски “парад”, парОдия и ПОКАЗУХА!
  Г-н Инджев отдавна цитира французина Кюстин, от преди 2(ДВА!!!) века за безсмислеността на руското ПАРАДиране, т.е. парОдиране, което продължаваше и при СеСеСеРе-то, и днес при туПлер!
  За всички тези безсмислени парОдирания в руският език има доста звучна дума – П О К А З У Х А, ПОКАЗУХА! Която ОБОБЩАВА, ДЕФИНИРА и ОБЯСНЯВА ВСИЧКО! И преди 2(ДВА!!!) века, и ДНЕС при туПлер!

 15. МИНАЛОТО??! Колко носталгия. Ама като си бил на 20 и си катастрофирал, пак има носталгия. Не за това, че си катастрофирал, а че си бил на 20. Та за мене *Миналото* е по важно от *бъдещето*. /защото *бъдещето* можеш да плануваш, коригираш, а *Миналото*: НЕ!/
  Та за *Миналото*. Като младеж работих на най-дълбокия сондаж за нефт в България: 1994г.Храброво , над 5000 метра /по-късно се обруши/. Всички проби – *Ядкови* или стъклени дамаджани/запечатани с восък/ се изпращаха в СССР ?????????
  МИНАЛОТО ??! :Следващите 4 години работих на КК*Камчия*. ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЕРИОД, ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКС беше пълен на 100% /верно само СОЦ./, но какво стана после . Изгониха Джимито/бармана/ от *Кристал* и го дадоха на Руснаците, които ОКУПИРАХА почти целия комплекс !!!!!!!
  Последствията: НИКАКЪВ ТУРИЗЪМ ПОСЛЕДНИТЕ 15г. ,ИЗСЕЧЕНИ ДЕКАРИ ГОРА, БЕТОНИРАНЕ и постройка на уж *ДЕТСКИ* бази за отдих !!!
  Заключение: КОЙ СЕ ОПИТВА ДА / ПРЕНАРЕДИ/ПРОДАДЕ *МИНАЛОТО МИ*

 16. Русия (особено СССР) нанесе на България НЕИЗБРОИМИ щети; затова споменавам само пораженията от последните 25 години (3 000 000 избягали българи от руските паметници и храмове в България – символ на НЕСМЕНЯЕМАТА и престъпна болшевишка олигархия ) . . .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.