Червени силоваци поставят духа на заканата над духа на закона

Не бих искал да се концентрирам върху самото „загадъчно” появяване на някаква организация „Червена сила”, заявяваща се като „младежка” ( сякаш идваща от нищото, без партийна или чисто руска подкрепа зад гърба?). Тя явно това иска- вниманието на публиката и го получава в аванс без имена и физиономии на участниците, чиято анонимност не пречи на медиите да разгласят като важна новина заканата им да „патрулират” около съветските символи с цел да ги пазят.

 

Заслужава си обаче да се коментира как тази заявка за саморазправа се толерира от власт и медии у нас.

 

Значи е малко, че руското посолство е купило скъпи камери с висока разделителна способност и на това „основание” на българската полиция е вменено задължението да поддържа видеонаблюдение на съветския анклав в центъра на столицата ни, какъвто е Монументът на окупационната червена армия МОЧА?

 

Въпросът е от кого пази Русия и нейните червени силоваци своята колониална светиня. Пази я от българи, които с имената си от години застават със своята гражданска позиция зад искането да се премести от сърцето на българската столица доминиращата над нея лъжа за окупацията като форма на освобождение конкретно на България. Да, конкретно. Много конкретно. Адски конкретно по отношение на донесения от окупаторите терор, потопил България в отречения дори от червените парламентаристи съветски тоталитаризъм.

 

България не е погубила нито един червеноармеец, но де факто е държава в продължаваща символична зависимост от лъжата за „освобождението” си от окупаторите си.

 

Не могат да отрекат тази българска специфика на уникалния пацифистичен елемент от сблъсъка между окупаторите и мирния, направо индийски, изпреварил жеста на Ганди подход на България, какъвто никъде другаде никой друг народ и държава не са направили срещу настъпващата Червена армия. Никога никой съветски или руски вожд не е казал едно „благодаря” за този български жест.

 

Понеже не могат да отрекат този факт, руските началници карат техните червени силоваци тук да го опаковат в „общоевропейски одежди”- ако може да приобщят българската изключителност на ситуацията към кървавите европейски дрехи на войната, която не се е случила тук, за да сиприсвоят потозиначин „европейско основание” да бранят СССР от България и днес така, както са му служили и преди местните червените силоваци, рекрутирани да свършат мръсната работа на наложената от Сталин еднопартийна диктатура.

 

Към изписаната със златни букви лъжа за „освобождението” на България днешните червени силоваци дописват и лъжата за „европейския характер” на съветския монумент, изграден изцяло в пропаганден сталинистки стил. Ако беше европейски, къде е европейският елемент в неговите орелефи и в централната скулптура с победоносния червеноармеец? Няма и помен от друго, освен от съветската пропаганда, която нарича войната велика и отечествена по отношение на сблъсъка с Германия от 1941 г., но премълчава факта, че същата тази война започва и по волята на Сталин, който не просто тласка Хитлер да нападне Европа на Запад с обещанието да му пази гърба, но и го снабдява до самия 21 юни 1941 г. с огромни количества материали и суровини, след като още години преди това му е предоставял съветските полигони за обучение на Вермахта в нарушение версайския договор, за да стигнат Червената и Кафявата армия до общи военни паради след подялбата на Полша между тях.

 

Сега червените силоваци се крият не само поименно, но и зад поредната лъжа за „европейската” си мотивация да бранят наследството на СССР в прегазената от Червената армия пацифистка България – защитават покойния ССС от все още живата днешна европейска България, чиито граждани биват преследвани по заръка на руските господари при всеки опит да напишат истината върху огромния монумент, забоден в слънчевия сплит на българската столица. На този тотем лъжата, изсечена със златни букви, се охранява като свиден спомен за насилствената съветизация, но истината за нея е забранена за деклариране дори с мимолетен спрей – защитниците на лъжата веднага връхлитат да я трият. На всичко отгоре, като някакво гротескно повторение на историята с червените помагачи на съветската окупация, местни „партизани” заплашват да се разправят чрез „патрулиране” отново с българите, дръзнали да не се подчиняват на волята на Москва.

 

И как точно, и с какви правомощия ще „патрулират” червените силоваци? Може би ще действат в духа на заканите на „Атака” да въвеждат атакистки „ред” като дублират полицията?

 

За съжаление властите мълчат по въпроса в европейска България, в която духът на заканите е над духа на закона ( за обявяване на комунистическия режим за престъпен).

47 мнения за “Червени силоваци поставят духа на заканата над духа на закона”

 1. Къде е управляващият Реформаторски блок да зададе на т.н. Министърка на вътрешните работи въпрос, относно законосъобразността на тези червени бригади, становището на подведомственото й министерство и адекватните му действия при евентуално проявена активност от страна на червените силоваци? Къде й отиде превенцията?
  Мълчат нашите “демократи”! Мълчи и “министърката” – прави се на умряла лисица!

 2. Благодаря ви за статията!Бях изумена,когато разбрах,че камерите са купени с руски пари!Какво падение!Княжеската градина с катерушки,медицински пункт,проектирана и изпълнена от световно известния ботаник Вилхелм Шахт е служела за отдих и развлечение на софиянци и семействата им,а днес?Защо общинското ръководство допуска този терор над столичани и гости на София?София не е моят град,докато руски автомат виси над главата ми!Нека не се чудят защо младите хора емигрират,всички обичаме свободата-физическа и духовна!

 3. КОЙ щял пази БЕЗвъзмездно МОЧА???
  НиКОЙ! Всичко е заради червените деньги!
  А КОЙто се продава на гасударите си за деньги ….. се нарича ……с много БЕЗцензурни “определения” и квалификации, дори на гасударский им язик! Но НЕ е виновен този КОЙто ги получава, виновен е този КОЙто им позволява да ги “заработва”! И този няКОЙ се намира в другият край на жълтите павета, от противоположният край на които е МОЧА!

 4. Няма как законът да бъде над заканите – самият пазвантин Б.Б. с милиционерски плам се репчи на всички, които знае, че не могат да му противодействат! И дума не смее да каже по посока фашистчето от Кремъл – приммира от страх!

  Този маниер на “политика” да си припомним въведе в употреба именно бабаита от Банкя в първия си мандат. Издевателстваше над всеки, който не е съгласен с него с милиционерските акции за “залавяне” “на живо” на набедени за виновни! Недоразумението, което беше монтирано начело на МВР-то им в първия мандат на бандита от СИК раздаваше присъди от парламентарната трибуна! И всичко това беше само преди 3-4 години! Да си припомним как разпределя средста и каквото му хрумне според малоумните си хрумки – разговорите “Ало, Ваньо” и “Не се смей, ти си го избра (Цацаров)”! Какво да очакваш от подобно управление – и днес отново въпросния мерзавец, за втори път премиер, раздава “милиони” и милиционери я за магистралите, я за Тв7!
  Как законът да бъде еднакъв, за всички при подобен екземпляр начело на правителството??! И при прокуратура структурирана по Вишински – болшевишко образование, което има за цел да плаши и наказва несъгласните с “бащицата” когато си поиска, без да държи на закон и право, абсолютно безнаказано и безотговорно! При главен прокурор избран по толкова дискредитиран начин! Главен прокурор, който като съдия е дал не едно доказателсвто, че професията на правист му е чужда, а мечтае да е приласкан от държавника начело на държавата, който и да е той. Споменете си жалката сценка с Костинброд, с изборните бюлетини за предишния парламент, в която сценка главен учатник и актьор беше именно главната цаца изпълняваща длъжността Главен прокурор на Република България. Некадърната постановка завърши наскоро с оправдателна присъда! И прокуратурата приема оправдателната присъда без да я протестира т.е. съгласна е, че сценката е била камуфлаж! Защо още този човек е главен прокурор на България?????

  По тези земи за да има законност трябва да изтече още много вода! И фигури като Цацаров, Борисов, Цв. Цв. и подобията им изчезнат в музея на болшевишкото “изкуство” заедно с МОЧА и всички тотеми на комунистическата лъжа! Пример имаме – Украйна!!!

 5. Слушах днешните дебати в Народното събрание по повод декларацията за 70 годишнината от капитулацията на Германия и Деня на Европа.
  Въпреки безумните редакторски предложения (знае се на кого), слава Богу, разумът надделя.

 6. Това по същество се явяват параполицейски структури. Ако се случи, трябва да бъдат задържани. Що за глупост?

 7. ДГД на цървените силоваци.
  Брилянтна статия!
  Само една дребна но съществена поправка. Според Виктор Суворов, знам че и г-н Инджев е негов почитател, последната композиция за нацистка Германия с пшеница е минала през Брест някъде към 2 часа след полунощ на 22.061941г. Тоест, час преди германо-съветската война да започне. Или още по-точно, на самият 22 юни 1941г.

 8. В Липецк, в петъчната нощ поляха с розова боя бюста на Йосиф Сталин, поставен пред обкома на КПРФ близко до своя щаб на Кузнечна улица, … По данни на камерите за наблюдение, акцията е извършила в 4 часа сутринта някаква жена. Паметникът тя е поляла три пъти.
  “Това е политическа провокация, – заяви за Интерфакс втория секретар на обкома на КПРФ Сергей Токарев. – Осквернен е не само бюста, но и ордена “Победа”, който е изобразен на паметника”.
  Както пояснява Gorod48.Ru самият бюст е измит достатъчно лесно, но ордена “Победа” на постамента е направен от порист материал и изчистването му няма да бъде просто.
  Паметникът на Сталин е направен в Северна Осетия със средства, събрани от липецкия обком КПРФ. Неговата височина заедно с постамента е 3 метра. [b]Бюстът беше поставен във вторник, а за 12 часа в петък беше определено неговото тържествено откриване.[/b]
  Секретарят на обкома на КПРФ, депутата от Гостдумата Николай Разворотнев уверяваше по време на поставянето на бюста, че “комунистите вече са готови да носят денонощно дежурство около паметника и за паметника е монтирано наблюдение”.
  http://grani.ru/Politics/Russia/activism/m.240778.html
  Примерът понякога е заразителен, но и много показателен в аналогиите?!?.

 9. Колкото до колаборационистите в Италия и Франция – ОТНОВО ПОЛУИСТИНА! Те, обаче, са убити, защото са помагали на фашистите. А у нас избиха ЦВЕТА на нацията, за да ни превърнат в стадо и да ни командори Москва безпроблемно. Нали именно за това държа армия до 1951-ва година в България. И между другото поне 30% от убитите след 9.9.44-та са виновни само за това, че имат хубав имот, който някой мръсен комунист е искал да “завладее”. Нали всичко беднюги и парцаливци с червени билети се уредиха с палати в центъра на София?! Та приказвай си – не ти преча. Но по-малко лъжи, бре! Да казваш истината не те моля – знам, че е невъзможно!

  И само да допълня, че България не остава цяла след втората световна. Поредната ти лъжа, обаче! Иманно Москва “подарява” западните покрайнини и цяла Македония на Сърбия. А Георги Димитров – този мръсен предател е подписал анекса, като ЛИЧНО отива на крака при Тито! Не стига, че ни е….ха майката, ами и ни се присмяха сърбите. Но ти си куманоид и не знаеш, какво значи думата ЧЕСТ!

 10. Не, BORE! Сами те няма “да изчезнат в музея на болшевишкото изкуство”! Защото са си себедостатъчни и си се самовъзпроизвеждат!
  Украйна е друго! Като генетика /дух/, като история, като “народопсихология” /каквото и да значи това/. Братството между украинци и москсовци е мит!
  А и как си представяш български Майдан?!

 11. Драги Павле,

  и аз се питам същото по въпроса за РБ. Досега в аспекта на символичното ни освобождаване от съветската тирания и българската й агентура (разбираш ме прекрасно какво имам предвид-медии, “интелектуалци”, улици, паметници, учебници и т.н.) свършеното от хората, за които сме гласували е точно = 0. И то при наличието на Закон за декомунизация!

 12. По повод “червената сила” се сетих за едно изказване на Маргарет Татчър – да си силен е като това да си дама – ако трябва изрично да доказваш че си, значи не си.

 13. Във връзка с предстоящото преместване на МОЧА в „Музея на
  социалистическото изкуство” по случай 70 –годишнината от края на
  Втората световна война

  ПРЕДЛАГАМ на освободеното обширно пространство в сърцето на София да
  се направи скулптурен исторически комплекс като постаментът на руския шмайзер се използва за постамент на скулптурата на
  основателя на българската държава хан Аспарух на кон, а около
  постамента в полукръг скулптури на всички български владетели от
  Първото и Второто българско царство на коне с отбелязване на годината на възкачването им на престола, годината на най- голямата им победа и
  годината на смъртта им.

  И учителите да водят учениците си на този исторически мемориал, когато преподават уроци за
  славната 1300-годишна история на България.

  Защо трябва до църквата „Св.София” да се изгражда паметник САМО на
  цар Самуил, който е претърпял най- трагичното поражение в
  българската история ? ( един паметник за злорадо удоволствие на тайнствените “лалугери”, които се вмъкват или изпълзяват от сградата на бившето съветско посолство отсреща)

  Няма ли ПЪРВО да направим в столицата на България паметници на най-великите ни царе-ПОБЕДИТЕЛИ Аспарух, Симеон Велики, Калоян ,
  Иван-Асен II и други, както правят всички нормални народи ????

 14. Иво, поздравления за личната морална победа и здравите нерви, въпреки капана, в който се опитаха да те вкарат жалкият помияр с виетнамска военна подстрижка и братлето на Станишев, “случайно” поканено като следващ събеседник, което за всеки случай преповтори опорните точки на Кадиев, но за по-сигурно в отсъствие на опонента.

 15. Комунистическия режим е обявен за престъпен.Но това не е достатъчно. Никога ли СССР няма да поеме отговорност за налагане на комунистическата диктатура в България? Защо бяхме затворени в
  комунистически затвор цели 45 години и всеки,който се опитваше да се махне беше заплашван,тормозен,бит и застрелван на границата.
  Няма ли кой да бъде съден за всички тези престъпления? И сега някакви си червени силоваци
  ще патрулират и ще пазят. Няма ли да спре това безумие? “Какво му е тясно на този народ в тази огромна страна? ” -прочетох,че някой питаше руския народ…

 16. Покрай кремълската реторика на победата се сетих за Лилия Шевцова, която говореше за особения вкус на руснаците към победа: ‘хората искат явяването на победата и илюзия за единство, но не искат кръв’.
  ‘Нацията, която се държи най-кръвожадно, се страхува толкова много от кръв. Искат експанзия върху Белорусия и Естония, но искат белорусите и естонците да ги посрещат с цветя.’

 17. Да си опичат акълите, защото лицата им ще бъдат запомнени и за всеки от тях ще бъде резервиран по един стълб, когато му дойде времето.

 18. С голям интерес проследих сблъсъка на г-н Инджев с Г.Кадиев при Ц.Ризова.Каквото и да кажа за смелостта ( ?? да така е днес) и доблестта пред истината на г-н Инджев ще бъде слабо.Няма как обаче да не отбележа участието на Ризова,не заради самата нея,а защото го беше една добра илюстрация на положението ,в което се намираме.Тя откровенно демонстрира пристрастие и слагачество пред силните на деня(нали путиновци и слугите им в РБ са все още силните).Връх на мероприятието беше следвашият събеседник – братът -арх.Станишев.Той като че ли беше нарочно употребен като контра(протест) срешу изнесените истини.Дали той е най-заслужилият архитект,че да бъде изваден на яве и дали беше коректно да се иска неговата оценка за предишния разговор вероятно самата Цветанка би могла да каже.

  (

 19. Червените безродници са съвършенно ясни, те не се крият, напротив. Kъде са и с какво отношение са към поставените в статията проблеми така наречените десни в БГ? Въпросът ми е риторичен разбира се. Те са само ‘избирателно’ десни. Гледаме един и същи филм вече повече от 20 години, но така и не му запомнихме поне заглавието.

 20. ‘Червената сила’ да не се отпуска и да настоява за допълнително заплащане от посланик Исаков за гледане и нагоре! Снощи сънувах, че с петгодишният ми син си играем с дрона, който прехвърли някакво езеро и пусна пилешки курешки върху МОЧА!

 21. everyone else

  Хубав ти е сънят, приятелю, на добро и на берекет е! Съновникът от 1856 г. пише “Когато сѫнувашъ дронъ да рѫси курҍшки надъ МОЧА туй е на хаиръ и вҍщае,че капутинъ, гоцэ сырыщныка и волэнь сыдэравъ или вѫлкъ ще ги яде, или магаре ще ги е…е, пъкъ хичъ не е за чуденҍ да имъ ся случатъ и двҍте работи, Аминъ,дай, Боже!”

 22. Тези парамилиционерски шайки вече сме ги виждали – т.нар. “доброволни отряди” при соца и активистите на перхидроления сбърканяк, дето бяха се юрнали да проверяват лични документи (пробваха се и на мен, ама Добринка като заголи десен зъб, и не усетиха как се ометоха – Добринка е стафордширката ми, 35 кила, само мускул, и ужасно не харесва милиционери и др. шайкаджии).

  Та ако се явят такива таваришчи, просто трябва да излезем и да им покажем къде е мястото им.

  Позволете малък офтопик, г-н Инджев – поздравления за днешния боксов мач в пряк ефир със съществото кадиев. Поехте голям риск, защото това същество формално не е било член на БКП и се води (сред таваришчите) едва ли не за дисидент и краен реформатор (ще падна от смях). Можехте да го питате за крадения от 10 години ток, изнасян през фирмите на “супругата”, др. кадиева. Но и така печелите мача – из всички русофилистични сайтове дежурните тролове вият на умряло, значи – много добре!

  А след днешния супер гаф с новия “супер-танк” “Армата” (то и той разработка от 1989 г., ама нейсе, пропаганда да става) утре смятам да се инсталирам с едно голямо кафе пред телевизора и да се насладя в пряк ефир на позора на кремълската джуджка “пред цяла вселена”, както е рекъл дядо Вазов. Сигурен съм, че ще има какво да се гледа, колкото повече някой се напъва, толкова по-вероятно е да се о.се.ре до ушите. А джуджката вече се е напънал тъй, че ще му изхвръкнат змийските очета от орбитите.

  Респект!

 23. Г-н Инджев, поздравления! Току що изгледах интервюто би с Кадиев. Ужасяващо беше да се върна 25 г. назад и да чуя същия мазно-раковотворен говор от устата на това мекотело. Държахте се достойно, БЛАГОДАРЯ ВИ! Дано повече българи са ви гледали и дано повече да са ви чули.

 24. Поздравления и от мен, господин ИНДЖЕВ, за последната ТВ-изява! Завиждам Ви на нервите! Как можахте да ги изтърпите?! То не беше плиткоумната кифла Цветанка, то не беше мазното нещо кадиэв!…
  Ега ти мача! Че накрая за арбитър – маминото станищэ да лиже и да замазва! Мръсна червена сган!
  Драги АЭРОФЛОТ, до сега не бях гледал парада, но утре съм решил да го гледам. Предвкусвам удоволствието! Макар, че джуджето вече се е осрало, само гдето то не го знае …
  Ех, СТАМБО, законът е само основание. За решителни действия трябват ЯКИ ТОПКИ!!! А нашите квази-десни са или ПАРЛАМАнтаристи, или парлаМЕНТАРДЖИИ! Кът са им топките!

 25. Стамбо: безценен си! Имаш вещина и в думите и в тълкуванията. Това е най-академичното издание на съновника, където нещата все още не са интерпретативно лабави кат клатещ се зъб по икендия.
  Добър сън е, и аз викам след теб: Аминъ, дай Боже!

 26. Г-н Инджев,
  Поздравления.Завряхте му цветето на Кадиев там където трябва.Къде е тръгнал с цвете при Плевнелиев.Човекът си е жив и здрав а ние на него разчитаме.Ето това двуличие на тези маргинали,който и след 40 години не могат да разберат какви са :руснаци,русофили,комунисти,мултигруп олигарси или просто идиоти.Съвършени идиоти от които се срамувам ,че са българи.
  Ти му викаш,че няма гроб,паметник,плоча-идиота вика *да се носи цвете*.Нямало армия-ами вие управлявате вече 20 год. след промените.Защо я ликвидирахте.Зорът им не армията,а защо не са купени руски самолети.
  Накрая,като му се напомни,че *Течна дружба 3* води продажбите издивя.
  Да се хващат с Волен Сидеров,Шаренкова,Гестапото та при Путин.Те са си от една порода,заедно с Гиобелс и Хитлер.
  Да дефилират.

 27. ПП
  С потрошените руски танкове,които се оказа,че и 500 метра не могат да изминат,та ги влачиха по паветата.Ужас и резил.

 28. Кокоренето на Ризова от пещерата на Платон е циклична, тъжна и болезнена гледка;
  Но пък фактите, фактите и отново фактите, които Иво Инджев умело и с грижа споделя, ме карат да ликувам.

 29. СТАМБО,

  Това тълкуване на сънища е направо ШЕДЬОВЪР! Сърдечни благодарности!

 30. Иво, да си жив и здрав! Напълни ми душата днес! Браво! Дано повече зрители да се гледали. Как не се виждат колко са жалки комунягите с техните опорни точки да повтарят едно и също? Кадиев с неговото цвете – бих му казала къде да го положи. Дано повече водещи да намерят кураж да те канят – биха си вдигнали рейтинга, ама смеят ли? И пак ще повторя – голямо удоволствие беше, благодаря!

 31. Силите за борба с теросризма да озаптят тези проруски терористи!!!
  Нали виждате какво става в Македония???
  Мислите ли че е случайно???

 32. Предлагам пред руското посолство да се изгради огромен паметник на ген. Иван Колев!!!
  Руснаците да си знаят!!!
  Апропо, кога ще се премахно онова недоразумение в Стрелча като обидно за българския народ????

 33. Г-н Инджев,смела и аргументирана изява при Ризова.Дано са гледали повече българи.Наглостта на петоколонниците трябва да се разобличава непрекъснато.

 34. След като в меката пропутинска газета.ру се явява статия която нееднозначно не приема истерията към връщането към ареала на сесесере1 можем лесно да си представим истерията завладяла неотвчера раззия.
  http://www.gazeta.ru/comments/2015/05/08_e_6678533.shtml

 35. БРАВО Г-н ИДНЖЕВ!!!
  Достойно размазахте лекето Кадиев!!!
  Вижте му само фамилията!!!
  Като на оная червена пачавра БОКова!!!
  Имам чувството че всички потомци на българските джонмета от турска са станали русофили, просто са сменили задника който да обожават, от турски са минали на руски!!!
  Пфу!!!!
  Гнусна работа!!!

 36. Между другото, тезата на редица османисти е че България е щяла да се освободи сама дори няколко години сле т.нар. “освобождение”!
  Всички сме учили история, хайде да си зададем въпроса как “роб” като Добри Желязков – фабрикаджията ще построи огромна тъкачна фабрика в Сливен, най-голямата в региона и ще стане основн доставчик на платове за униформите на турската армия и за капак султана ще го освободи от данъци за 30 години и това се случва през 1836 година!!!

 37. П О З О Р !!!!
  За подлогите от ВСУ, които “помогнаха” да бъде окупирана Камчия – с всички последствия:-(

  “Първа копка за поставяне на бюст-паметник на маршал Фьодор Толбухин ще бъде направена днес в парка на Санаторно-оздрвителния комплекс „Камчия“ край Варна, научи Moreto.net.

  В 10,00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на подводничарите до устието на река Камчия.

  Събитията са част от мероприятията, свързани с отбелязването на 70-годишнината от победата над фашизма. Поканени са генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук, Дружеството за приятелство с народите на Русия, Съюза за приятелство Русия – България и др.”

 38. Съжалявам, че не е по темата, но преди час прочетох това:
  http://www.bulgaria.utre.bg/2015/05/09/317333-di_tsayt_putin_bil_izvunbrachno_dete
  и бързам да го споделя с Вас.
  И да – не е фалшификат изглежда, на сайта на Ди Цайт има публикации на немски и английски – ето:
  на английски
  http://www.zeit.de/video/2015-05/4222361966001#autoplay
  http://www.zeit.de/feature/vladimir-putin-mother
  и на немски
  http://www.zeit.de/community/2015-05/http-www-zeit-de-feature-wladimir-putin-mutter-community
  http://www.zeit.de/feature/wladimir-putin-mutter
  Признавам, че нямах време да ги прегледам подробно, но съм адски впечатлен, ако наистина е истина!

 39. Или паметникът на ген. Колев да бъде на мястото на МОЧА!!
  Симовл и послание към русите!!!

 40. Гледах интервюто в сайта на bTV-то. Г-н Инджев разгроми червения руски защитник! Има надежда за Доброто и Бъдещите поколения в България!

 41. Не гледам българска ТВ вече много години. По хигиенни съображения. Намерих и изгледах онлайн дебата при Цветанка Ризова под влияние на коментиращите тук. Дебат всъщност нямаше. Видях едно червено говедо, което хитруваше, и Иво Инджев, който се бореше за истината. Хитростта срещу Истината. В БГ последната няма много шансове, защото тарикатчетата винаги са мнозинство, а те не се интересуват от истината. Не зная защо лицето Кадиев минава или някога минаваше за свестен ляв (чувала съм го от устата на мои приятели.) Нямам никаква представа. За мен той е мек вариант на Филип Боков, да речем. Зная колко нагли и безпардонни са червените говеда. Това при тях е базисно, онтологията им е такава. Зная, но не мога да свикна с тази тяхна войнстваща наглост и бездарност. В типичия им посредствено-агресивен стил лицето Кадиев нападна Иво Инджев лично, а когато той поиска да отговори на нападката, червеното говедо му каза, абе кой се интересува от теб… Отврат! Долнопробна червена отврат! “Ама как ще са малко 20 години” – викаше червеното говедо – “на 20 години хората на фронта са ходили”…Да, казах си аз, в тъпото му промито комунистическо съзнание стоят Митко Палаузов, Павлик Морозов, най-младият син на Партията, овчарчето Калитко и пр., и пр. Очаквах да го каже, но го премълча, сигурна съм, че ето такива митове лежат в мизерното му съзнание. А иначе като чета коментарите послучай днешния “Ден на победата”, тръпки ме побиват и ме наляга пълно отчаяние. Възмутителна глупост, войнстваща посредственост и престъпно невежество. Горко на всичко свестни хора тук!

 42. Komunistite i sega,kakto nawremeto t.n.qtaci,partizani,pak si prisvoqvat kakto Bratskata mogila,Pametnika,kojto nikoj ne go iska,i se opitvat nasilstveno da ni gi nalojat!
  G-n Inddjev,radvam se,che taka doblestno za]itihte nashite iskaniq za premahvane na tezi bezumni i natrapeni ni pametnitsi triabva da bydat premahnati i prateni na bunishteto na istoriqta.

 43. Мария, благодаря за добрия коментар. Само един момент на несъгласие: Промитото комунистическо съзнание с образи на Палаузов и Калитко е това на Ризова. Кокоренето и в ефир не е само демонстрация на журналистическо (комсомолско в случая) прилежание. Част от нейното съзнание е в шок; някъде там има зрънце почтеност, което не знае как да се погрижи за себе си.
  Нека бъдем оптимисти.
  Случаят Кадиев е къде, къде по-ЦИНИЧЕН! Затова изобщо не го коментирах по-горе.

 44. За мен всичко, което правят бългрофобите /те се наричат русофили/ е обяснимо. Обяснимо е и поведението на руския посланник – той защитава интересите на Путиновата Русия. Това е основното му задължение. Необяснимо е поведението на правовите институции в РБългария по отношение българските граждани, които последователно се борят историческата фактология за събитията след 05.09.1944г и ролята в тях на СССР , да станат достояние на българския народ.Явно свободата и правата на гражданите
  в страната ни все още се контролират от тайните остатъчни структури на КГБ и верният и сътрудник ДС. Аз лично съм оптимист, че не след дълго ще живеем , говорим и дишаме свободно.

 45. Everyone Else, аз съм съгласна с написаното от Вас. Цветанка е напълно обезличена и подвластна на журналистиката тип “кокорене” /това следва да демонстрира учудването или несъгласието й/, “замазване” /замества липсата на диалогичност/ и патетичното поставяне ръка на сърцето /това замества липсата на смисъл/. По мое мнение тази журналистика води началото си от Валерия Велева.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.