Кадиев и Сидеров в схватка за място на хранилката на Москва

 Кадиев 9 май

СНИМКА: БГНЕС- Кадиев в отбрана от конкурентната “Атака”

„Столичната полиция предотврати сблъсъци между привърженици на “Атака” и БСП по време на шествието, което трябваше да отбележи 70-годишнината от победата над фашистка Германия.

Около 150 души се събраха на площад “Независимост” пред президентството със знамена на Русия, СССР, плакати на “Атака” и транспарант с надпис: “Победихме фашизма, ще победим и НАТО”. Те скандираха “НАТО вън” и оставка по адрес на президента Росен Плевниелив, който бил “разделител на нацията”.

Повод за напрежението стана нежеланието на организаторите да дадат микрофона на депутата от левицата Георги Кадиев, който по-рано призова във Фейсбук хората да се включат в шествието. В крайна сметка с уговорката, че трябва да скандира “НАТО вън”, той получи думата.

Малко след като той започна да говори за 9 май, част от дошлите започнаха да го обиждат и така се стигна до физически сблъсък на фонтана пред президентството. Намесата на полицаи предотврати по-сериозни сблъсъци.

В крайна сметка привържениците на БСП потеглиха към Паметника на Съветската армия, за да поднесат цветя, а малко след тях втора група, оглавявана от хора с плакати “Атака”, пое по същия маршрут”. ( Мediapool)

 

Надпреварата кой е по-праведен путинист, както се вижда, се ожесточава. „Атака” яростно брани водещото си място срещу претендента Кадиев, който е не по-малко заслужил пред Москва. Дори и повече! Още като 23 годишен младеж той пише статия в червения официоз „Дума” по заръка на шефа на политическата милиция Димитър Иванов ( фактическия бос на проруската корпорация „Мултигруп”) от името на всесилния тогава бос Илия Павлов. В още по-ранни времена Сидеров славеше американските войници и пледираше да бъдат махнати съветските паметници в статията си „Да освободим Альоша от наряд” ( 4 март 1991 г., в. Демокрация) и обърна палачинката към северното слънце много по-късно.

Сидеров днес се изявяваше направо в Москва, докато Кадиев воюваше да бъде забелязан от Москва в София. Това си е вътрешновидова схватка за оцеляване – и в природата има самоизяждане, когато ресурсите ( рублите) станат оскъдни.

Сидеров обаче е узурпатор това съревнование. Кадиев си е извоювал място под кремълското слънце и за старанието си е бил награден с дълга командировка в тила на американския враг- нещо, което днес обяснява защо скромничи : „учил съм в Москва и другаде”. Кадиев явно не се гордее ( подобно на Сидеров) с американския период от биографията си, станал твърде неудобен за пред Путин в наше време. Това си е чер(ве)на неблагодарност към САЩ, където (също) е учил.

На 21 юни ( денят на германското нападения срещу СССР през 1941 г.) 2013 г. сайтът Vsekiden ( който съвсем не може да бъде заподозрян в русофобия) написа:

   ИЛИЯ ПАВЛОВ ПРАТИЛ КАДИЕВ ДА УЧИ В ХАРВАРД

          И обясни в подзаглавие:

Шефът на “Мултигруп” се отблагодарил заради статията за гущера и опашката

          „Червеният депутат Георги Кадиев, който напоследък с гръм и трясък громи олигархията, е бил на хранилка при Илия Павлов. Публична тайна, която по-паметливите не са забравили. Шефът на „Мултигруп” пък лично ходатайствал сегашният бунтар в БСП да замине да учи в Харвард през 1999 г., където става магистър по публична администрация.

Разбира се, бизнесменът нищо не дава току-така. Личната му протекция спрямо Кадиев се дължи на една „дребна” услуга, направена от младия Георги през 1995 г. Тогава той работи като журналист във в. „24 часа”, но получава оферта, на която не може да откаже – да напише статия от името на Илия Павлов, която да изчисти имиджа на групировката „Мултигруп”. Така се ражда прословутият материал, известен като „Гущерът да си отреже опашката”. Легендарната статия излиза по времето на Жан Виденов през март 1995 г. във „Дума” под заглавие „Как да обуздаем организираната престъпност” и е подписана от Илия Павлов. Години по-късно беше разкрито, че авторът е Георги Кадие (именно години по-късно, т.е. дълго се спотайва, преди да си признае след като беше осветен в тази роля от самия Димитър Иванов – Гестапото в едно негово интервю за в. „Шоу, което не попречи на Кадиев да излъже в пред БТВ на 8 май, че криел авторството си – бел. ivo.bg).

Самият той призна, че работил по нея само един час. Преди това бил поканен на среща при вицепрезидента на „Мултигруп” Димитър Иванов. Известният като Митьо Гестапото Иванов е бивш шеф на Шести отдел на Шесто управление на ДС. И така под диктовката на вицепрезидента на „Мултигруп” Георги Кадиев развил в статия мислите на Илия Павлов. Иванов обяснявал, че вече трябвало да се сложи край на говоренето за организираната престъпност и да се почне на чисто.

„В края на нашия едночасов разговор Иванов ме попита мога ли всичко това, което ми е казал, да седна и да напиша като статия от името на Илия Павлов. Аз го приех като чисто журналистическо предизвикателство”, коментира наскоро самият социалистически бунтар. Въпреки че аз съм чисто техническият изпълнител, стратегическите мисли в нея са на Димитър Иванов, авторът си е Илия Павлов, защото неговото име стои отдолу. Никой нямаше да й обърне внимание, ако аз я бях подписал с моето име, казва Кадиев (т.е. признава си, че се е криел- бел. ivo.bg).

Статията предизвиква голям фурор. Три години по-късно шефът на „Мулти” не забравя човека, който е написал материала. Бившият разузнавач и шеф на кабинета на Жан Виденов Красимир Райдовски потвърждава, че Георги Кадиев е изпратен на специализация в Харвард с помощта на групировката. „Мултигруп” изпраща червеното юпи със стипендия, осигурена от небезизвестния гръцки магнат Сократис Кокалис, чиято фирма „Интраком” направи опит да създаде с „Мултигруп” съвместна фирма за производство на софтуер и хардуер за телекомуникациите. Но в случая по-важното е, че освен бизнесмен, Кокалис е известен с благотворителните и спортни проекти, в които участва.

През 1997 г. основава програмата „Кокалис” към Школата за управление „Джон Ф. Кенеди” към Харвардския университет. Програмата предоставя стипендии на студенти по специалността „Публична администрация” от Югоизточна и Централна Европа, както и от Близкия Изток. Та точно чрез такава програма Кадиев, с благословията на Илия Павлов, заминава да учи в престижната школа „Джон Кенеди” в Харвард. Самият Кадиев се тупа в гърдите, че сам се е издигнал и сам е постигнал много в образованието си, но премълчава факта, че не сам намира пари, за да замине за САЩ в продължение на една година и да се издържа само със собствени средства.

Ето и част от прословутия материал:

*… Престъпността безспорно е сред най-големите проблеми за България днес. Тя засяга всички нас. Под заплаха са собствеността, честта и достойнството на българина. Разви се и най-опасната форма на престъпността – организираната престъпност.

* С времето престъпниците еволюираха, организираха се и преминаха към по-висш стадий в развитието си. Те натрупаха значителни суми пари. Това им позволява да корумпират почти всичко по пътя си. Пуснаха пипалата си сред силните на деня, включително и на правителствено равнище. По моя информация сега те опитват пробив и в новия кабинет.

* В резултат на това българинът вече не иска такава демокрация. Той я вижда като бандит с бухалка, дошъл да заграби неговата собственост, да пребие него и да изнасили жена му. Демокрацията се превърна в синоним на хаос, беззаконие и беззащитност. Битува обществена нагласа, че полиция, следствие, съд и прокуратура работят заедно с престъпниците.

*…Моята преценка е, че правителството има сили да се справи с тези структури. То има два пътя за това. Първият е да тръгне на война. С полиция, а ако се наложи и с армия. Смятам това за по-лошия вариант. Крайният резултат при него е предсказуем. Ще се лее кръв, и то вероятно и на невинни граждани.

*Вторият и по-лек вариант е, като структурите сами се откажат от незаконната част на своите деяния. И отрежат от себе си тази ненужна част от бизнеса си, както гущерът къса опашката си, за да спаси живота си. Защото е по-добре да имаш по-малко пари, но да си жив и на свобода. Отколкото по-богат, но заровен в земята или зад решетките.

в. „Дума”, 13.03.1995 г.

Конкуренцията за вниманието на Кремъл у нас се разгорещява, но обективността изисква да се признае, че Кадиев има повече основание от Сидеров да бъде признат за заслужил страж на руските интереси в България чрез поръчковото си обслужване на организираната престъпност в България, чиито таран беше „Мултигруп”.

Който е бил на хранилката на „Мултигруп” е обречен да служи на Кремъл и днес- дори с цената на това да бъде напердашен от конкуренцията, която си пази мястото на тази хранилка, извоювано напоследък от Сидеров..

 

 

 

 

41 мнения за “Кадиев и Сидеров в схватка за място на хранилката на Москва”

 1. Интересно ми е, тия с големия лозунг с колко фашисти лично са се били, та са ги и победили? Май и в победата над фашизЪма не е загинал нито един съветски войник, тъй като англичани и американци се биха с армията на Мусолини и накрая превзеха Италия. Но историческите факти само пречат на руските мекерета в България.

 2. Иво, коментирах статията, но когато натиснах бутона за изпращане, получих съобщение, че не мога да направя един и същи коментар два пъти. Натиснах само един път бутона, та не знам какъв е проблема.
  Ще опитам пак с коментара.
  Не знам тези с големия лозунг с колко фашисти лично са се били, та даже са и победили фашизЪма.

 3. И едно допълнение, фашизма го победиха американците, тъй като те превзеха Италия през ВСВ. Ама факти и руски лизачи не се смесват.

 4. Прави впечатление, че се бият за огризките от Путиновото внимание на местна почва само. Нито един от т.нар. големи путинофили не беше поканен и не присъства на парада днес. Др. Сидеров ходи да се снима със Стивън Сийгъл (т.нар. холивудска звезда, ама от миналото) по хотелите, като се оказа дори, че Стивън всъщност е поканен на парада, а сидерката го е гледал на телевизора в хотела. Нешка Робева носи венци на МОЧА, др. Първанов го няма никакъв, а Миков държи речи като Брежнев едно време, зер го разпознаят за приемника му сигурно.
  Като едни верни псета, дори когато ги ритат те пак се умилкват за подаяния. По-жалки същества от българските рублофилистици няма.

 5. Копанята с помията е малка и не стига за всички помияри.

 6. Да, точен коментар! Хубав знак е, че сред московската глутница в България вече очевидно действат бруталните биологични закони на оцеляването. Също е хубаво, че вчера паднаха всички илюзорни маски и паравани около тов. гэоргий кадыэв (от днес така пишете името на мерзавеца!) “Модерен ляв, алтернативен, неконформист, проевропейски, икономист, технократ, ново лице…”- дрън-дрън!Лице ли?Ясно видяхме оскотелия му сурат на най-долен рубладжийски помияр, втурнал се към копанята!

 7. “Модерен ляв, алтернативен, неконформист, проевропейски, икономист, технократ, ново лице…”
  С пет приказки – нещо като мелез между глухарче и влечуго!
  Чудо невиждано е да си комуняга?!
  Лявомислещ милионер – защитник на трудещите се и безимотните селяни?!
  Марксист, материалист – дълбоко и искрено вярващ християнин?!
  Русофил,ненавиждащ САЩ и ЕС – страстен почитател на всички благини, идващи от “гнилия Запад”?!
  Да ви се намират майки за продаване?!

 8. Какв жалка картинка са!!!
  Тези хора са позор за България!!!
  Не мога да повярвам че в България има толкова прости и алчни хора, да се правят на идиоти заради интересите на чужда държава!!!

 9. А къде спи министърката на МВР не знам!!!
  Защо на се разгонват тези сборища на озверели хора???
  Помним колко полиция охраняваше Парламента от мирно протестиращите хора.

 10. И аз като everyone else и не само Той тук предпочитам чрез лични истории да илюстрирам “спорни” или слабо осветени периоди от историята. В случая иде реч за спонсора на кадийката-Илия Павлов. Мой добър познат навремето е бил администравният шеф на борбата в ЦСКА. Разправя:
  “В средата на 90-те години, чета, слушам по радиото, по телевизията гледам само борбата за някакъв Илия Павлов. “Имах” по “такова беше времето” един борец при нас със същото име. Майстор на спорта но далеч от класата на която трябваше да отговаря съзтезател при “армейците”. Ние гонихме миниум медали от големите първенства. Илийката става само за
  вътрешна консумация. Отличие от републиканското и дотам. За нас видимо не става. Освободихме го да си търси късмета другаде. Та, виждам го веднъж в центъра на столицата обкръжен от едни яки момчета. А бе Илийка, ти ли си този Илия Павлов за който всеки ден гърмят жестниците.
  Амчи, аз съм.
  Заключението му на моят човек, че ако ИП не е бил зет на генерала от службите Чергиналов никога нямаше да бъде ръпоположен за пръв мафиот по негово време. Цитирам 1:1 моят човек: “Въобще няма акъл сам да стигне дотам”.”
  Та, кадиевчето да не се прави на неощипана мома. Да МУ припомня един лаф който съмишлениците Му много използваха. Никой не е забравен, нищо не е забравено. България е малка и всичко за всеки (публична личност) се знае. И излиза на ачика, рано или късно.
  За капак, вчерашната МУ идея тотално се провали. Нито един нормален българин не реагира на организираният от него “парад” пред президенството. Абсолютен обратен ефект на гоненият от него. ДГД!

 11. “В резултат на това българинът вече не иска такава демокрация. Той я вижда като бандит с бухалка, дошъл да заграби неговата собственост, да пребие него и да изнасили жена му. ”

  Кадиев, защо не назовахте името на “българинът” който някога е искал демокрация с бухалка. Имахте предвид Павлов, Гестапото или бащицата от Кремъл?

 12. Още един мит от ВСВ е в историята, митът за “вероломното нападение” на Германия”.
  Представям на Вашето внимание нотата, с която на 21.06.1941 г. Германия денонсира Пакта за ненападение и обявява на СССР че двете държави са в състояние на война!!!
  http://www.pobediteli.ru/documents/nota.html

 13. Още интересни факти!
  “В Советском Союзе долго не признавали существования Ноты – несмотря на то, что Молотов в своей речи по радио 22 июня 1941 года, опубликованной в советских газетах, сказал следующее: «Германское правительство решило выступить с войной против СССР в связи с сосредоточением частей Красной Армии у восточной германской границы». Любопытно, что факт концентрации советских войск министр иностранных дел Советского Союза тогда никак не опровергнул – видно, как и его соратники, пребывал в состоянии шока. Но шок прошел, и в СССР чуть ли не на следующий день «забывают» об этом важнейшем документе на десятки лет – вплоть до развала Советского Союза.”
  http://www.e-reading.club/chapter.php/1017380/24/Melehov_-_22_iyunya__Nikakoy_vnezapnosti_ne_bylo._Kak_Stalin_propustil_udar.html

 14. БРАВО!-Чудесна новина от Плевен! Извергът -истукан иван вынарав е особено гнусна твар в галерията сесесерски шпиони. Заплюй гроба със смрадливите му кокали и тегли една на мръсната му болшевишка мамица!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4756336

 15. Снимката ми напомня две стада гибони сбили се за чепка банани.Вожда на едното стадо се зъби заканително и защитава своята плячка.

 16. Да се смееш ли ,да плачеш ли.До къде стигнаха.И това не е всичко,ще продължат,а ние ще се дивим нормални хора ли са тези.Кадиев -завършил в Москва-няма лошо,специализирал в Хавард-също.И от тук нататък хаос.Ляво ориентиран политик,преуспяващ бизнесмен,участник в организираната престъпност създадена от ДС /Мултигруп/,подържник на мафиотските руски проекти,които източиха НЕК,върл Путинист,защитник на агресивната руска политика,анти българин.
  Сидеров продажник само за рубли.
  Двамата в смъртна схватка за вниманието на Государя Путин.Аферим.Да ни се смее зелият свят.Победените глупаци.Нямат капка национално достойнство на българи.За това ги наричам анти българи.

 17. Кадиев опитва всичко, което да го реализира в политиката, въреки, че себе си смята за успешен предприемач. Даде и заявка за кметска кандидатура. Кампанията би му донесла реклама, но от партията му заговориха за поправка, която специално да му попречи за кметските избори. Сега скача празнично в памет, в твърде избирателна памет, на точно определени жертви – не на всички. Ако е тествал има ли почва нов червен проект, резултатът е ясен – твърде слабо, за финансиране от руското посолство, и твърде неясна платформа, за финансиране от местни велможи. И за резил – георгиевска лента, един символ от началото на миналия век, който в сегашния олицетворява само руските аспирации към Украйна и руския нацизъм. Кадиев деградира политически и се изолира от червените маси – нито с хардлайнерите – хардлайнер, нито с умерените леви, а по средата няма място, пренаселено е с червени милионери и кандидати за такива. Не мога да повярвам, че един от най-перспективните, едва ли не ренесансови политици вляво, пада толкова ниско. Не ми е мъчно за лявото по принцип, но няма как без него, и би било добре и там да има фигури…Пореден голям позор, лентичка на руската агресия в Украйна, на гърдите на кандидат-кмет на европейска София. А дали пък тази лентичка не трябва да омилостиви позитанци и те да позволят на приносителя и да кандидатства отново за кмет на София ?

 18. Тъся си препарата против колорадски бръмбари!!!
  Избирам само какъв калибър да е!!!!

 19. “Болно ми е, че се изправяме пред Европа с едно правителство, в което членува една открито фашистка партия. Наречена фашистка не от нас, не от ДПС, а от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Става дума за Патриотичния фронт”. Това заяви зам. председателят на ДПС Рушен Риза пред 2000 души на възпоменателен мининг – събор по повод началото на репресиите и насилствената смяна на имената през 1994-та година в село Караманци, община Минерални бани.
  =======
  Ето ги и другите руски слуги, наливат и те масло в огъня!
  Няма да се учудя че случващото се в Македония е предизвикано от Русия или поне с нейна помощ!

 20. Много точно казано “премълчава факта, че не сам намира пари”-eдин детайл, без който биографията му нямаше да има този вид.При реализацията качествата са видимата част, но има и невидима – финансовите пружини , които изхвърлят някои хора много бързо по слънчевите върхове.
  Една моя позната беше приета да учи бакалавърска степен в Йейл и Станфорд през 1998 г.Цялото обучение възлизаше на около 130 000$. Не можа да намери тези пари и се потопи в допотопното българско образование .
  Природно интелигентна, симпатична( чувствах я като потенциален “материал” за разговор), но останала в тъмните долини.

 21. TheRock,

  ОГРОМНА благодарност за документа!
  А иначе при отношението ДПС -ПФ-(особено ВМРО) пак наблюдаваме сътресения в рубладжийския лагер. Доказателство? Веднага- има ли 1 (един) случай, в който дебелог..зият дебелос..ец красымыр каракачанав е заел някаква позиция по руската агресия срещу България? Защото да си националпатриотар срещу умрялата Македония не ще много мускули, космати гърди и кураж, жалкият ибрикчия на ББ, мародерът и чалга-историкът бэздар дмытрыч и той само на нея нож вади, ама я стане ли дума за Рассия-веднага вади език като мистрия, дъртата червена ченгеджийска мастия!

 22. Браво, Иво!
  Беше непоклатим при Диков!
  Може да е шаблон, но друго не мога да кажа, освен че се гордеем с теб! Аз и цялото ми семейство, а то хич не е малко!

 23. Респект гн.Инджев ,бяхте великолепен при Дикофф ,за толкова малко време казахте толкова много и важни неща,надявам се повече хора да са ви гледали …да сте жив и здрав …пазете се .

 24. @Иво Инджев
  Моите почитания за блестящото ви участие сутринта пo БНТ! Естествено, Любенов не пропусна след вас да представи и путлеристката гледна точка, за да има тя последната дума, но както и да е. Дано не чакаме пак няколко години, за да ви видим пo БНТ. Всеки път като гледам това предаване се чудя на невероятния контраст между младия, модерен водещ и дъха на coцмухъл, който се носи от предаването – и като дух на преобладаващите интервюта, и дори като интериор на студиото.

 25. Отново,блестящо представяне при Диков,г-н Инджев!Достойна позиция,след “коментара”/не мога да ругая/на меликпашаев,г-н Инджев!Надявам се да са гледали много нормални българи!Бъдете жив и здрав-Вие и семейството ви!

 26. Браво и от мен, Иво! “Русия, която показа само железа” е най-точното обобощение на цялата мегаломанска дандания около “день победы”! Аз обаче-признавам си опасния симптом на мазохизъм!- изгледах и шоуто по…”жертвата на цензурата”,очертаващата се върла конкуренция на ТВ АЛФА в русолизничеството ТВ – 7. Шоуто заслужава отделен анализ -сякаш се върнахме в 50-те, страх да го хване човек!

 27. А като е за “проф” бэздар дмытрыч,споделям едно определение, което прочетох тези дни за него и се спуках от смях :
  “мениджър на българския исторически Дисниленд”!

 28. @ СОТИРОВ
  По-добро обобщение на ситуацията от това – здраве му кажи 🙂

 29. много свестни българи напуснаха страната – води до увеличение на простотията. Повече простаци – много проруснаци.

 30. Благодаря Иво и колеги. И текстът и коментарите чупят портокалите! Извинете римата, крада от речника на 5 годишните.
  Идеята да се плащат такива пари за образование е безумна, и ако някой ги плаща за някого (без този някой да е всеотдаден родител с излишни пари) то инвестицията е политическа и рано или късно проследима. Хората с отличаващ се ум получават стипендия!
  А иначе кой заслужава по-експонирано място в типологията на пошлото – сидеров или кадиев? Първият помните, че е волатилен; освен това искрено увлечен по безвкусния и долнопробен политически спектакъл. Вторият е с първоначално зададени от хранилката твърди параметри, политически ортодоксален, по-полиран в циничността. Представям си как единият мие зъбите си с ‘Кармина Бурана’ опиянен от неразбирането на грандиозния латински; а другият четка и умува в режим на контрол с асансьорна музика.
  Апропо, видяхте ли във вчерашните вестници снимката на клечещият сидеров с изражение: не съм сервитьор, с него съм. За отегчената преродена тибетска лама от 17 век, която стивън сегал твърдеше че е, езикът ми немощен. Стамбо, моля те коментирай подобаващо!

 31. Всъщност, гибоните (Hylobates lar) са доста сладки маймунки. Тези двете глутници по-скоро приличат на павиани (най-злата, агресивна, тъпа и кръвожадна маймуна). Нещо като Papio cynocephalus Sibiricus срещу Papio cynocephalus Bulgaricus acclimatisatus:)

  На модерния алтернативен, проевропейски, икономист, технократ, “ново лице” (може би по-скоро г.з, поне на снимките така стои) възпитаник на МГИМО, дето се пече за добруването на сиромашкия ляв електорат, постоянно трябва да се напомня и пита следното:

  1. Колко ток изнесе чрез фирмите на др. кадиева и какви данъци плати?
  2. Колко “лозя” изкупи в Добруджа, колко от тях изкорени и ги превърна във ВЕИ паркове?
  3. На кои съветски другари реално принадлежат въпросните ВЕИ паркове?
  4. И всякакви други неудобни въпроси.

  Голямата ни грешка беше, че от 1989 г. насам оставихме тези същества да живеят в пълен душевен, физически и финансов комфорт. И те (както и руските им чорбаджии, които изкупиха страната ни) започнаха да се чувстват тук като у дома си.

  Е, стига! Трябва да се чувстват като на гости, и то неканени. Махането на МОЧА и останалите им капища е само козметика! Трябва бой по джоба, конфискация, лишаване от граждански права и забрана да заемат публичнни държавни и обществени длъжности за 15 години минимум. Иначе ще станем бежанци в собствената си родина!!!

 32. Като се заговорихме за семейните фирми на съветско-руският “модерен ляв” сибирски павиан-еничерин, аклиматизирал се в Бургаско, ето още малко инфо:

  “СЪПРУГАТА НА ЧЕРВЕНИЯ КАДИЕВ ЩЕ ДОСТАВЯ ТОКА НА БУРГАС

  В процедурата, стартирала през януари, са участвали четири фирми

  Съпругата на червения Георги Кадиев – Соня Кадиева ще доставя електроенергия на община Бургас, съобщава „Флагман”.

  Бургаска община се възползва от осигурената възможност да потърси по-изгодна цена на ел-енергия от свободния пазар. Фирмата й „Енерджи Съплай“ EООД е обявена за победител във финализираната процедура, след като е осигурила най-ниска цена за исканите от общината 920 MWh енергия. Това показва проверка в Агенцията за обществени поръчки(АОП).

  Процедурата по избор на изпълнител стартира през януари. В нея участваха четири компании – спечелилата „Енерджи Съплай“ ЕООД, „Ар Си Пауър Енерджи“ ООД, представлявано от Даниела Войнова, дъщерното дружество на ЕВН – „ЕВН Трейдинг Саут Ийст Юръп“ ЕАД, както и „Мост Енерджи“, собственост на Тони Танева.

  От четирите търговци на ток единствено „Енерджи Съплай“ ЕООД успява да се вмести в прогнозната стойност от 89 хил.лв. или 96,73 лв за MWh, което е два пъти и половина по-евтино от стандартната цена на „ЕВН България“.

  Община Бургас ще трябва обаче да плати и такса пренос. Въпреки това се очаква общата цена да е с между 20 и 30 % по-ниска.

  Фирмата на Соня Николова-Кадиева, доставя около 10 % от енергията на свободния пазар. Компанията има множество ветропаркове в Северозападна България. Соня Кадиева притежава еднолично фирмите „Енерджи съплай“ и „Енерджи съплай грийн“, както и 70% от „Либерна“ ООД, в което е в съдружие с Емил Костурков. От декларациите на Георги Кадиев пред Сметната палата става ясно, че съпругата му годишно декларира лични доходи от по 250 хил.лв. Оборотите на фирмата й са доста по-сериозни, но оперативната печалба е в тези стойности”.

  Целият текст е тук:
  http://www.faktor.bg/ikonomika/biznes/44943-saprugata-na-cherveniya-kadiev-ste-dostavya-toka-na-burgas.html

  Паметливи припомнят, че кмет на Бургас е зам.-председателят на ГЕБР димитър николов, виден рубладжия, тоже съветски възпитаник и отявлен майкопродавец (все в съветско-руски интерес). Същият беше замесен в скандалните поземлени заменки около “Корал” и във вноса на радиоактивно бебешко сухо мляко в началото на “демокрацията”. А областен управител беше павел маринов, випускник на милиционерската школа в Симеоново, изцибан след европейски скандал (милиционерът не получи достъп до класифицирана информация, като отявлен кремълски аргатин). Па и беше нещо свързан с руското космическо разузнаване, цвъкаше едни съмнителни фирми-перални, и се опита да заграби несебърските дюни за “хотелче”.

  Та нищо не е случайно в Бургаския окръг!

  PS Поздравления и от мен, г-н Инджев, и за двете ви днешни ТВ включвания (при любенов и при дикоff). Рубло-робо-любците по пеевско-позитанските форуми вече се давят в пяна и храчки (чак някой може да се гътне от дамла), значи – отлично представяне. Респект!

 33. Поздравления за участието Ви при Диков,г-н Инджев,но страшно неприятно впечатление ми направи поведението на водещият в интервюто с пашаев!Изпитваше духовен оргазъм от нападките на монголоида към Президента ни!Аман от простаци и неграмотници в българския ефир!

 34. Гледах на запис представянето на г-н Инджев при Сашо Диков. Като се има предвид, че интервюрищият не е глупав, полага усилия да разшири кръгозора си преди “изпита” на събеседника си стопанинът на Блога удряше с факти и аргументи като с парен чук. Интересно ми беше да гледам реациите на СД на блестящо аргументирани и обосновани с дати, имена и факти тези. Как само му висяха джуките на “водещият”. Откровение след откровение.
  Дано са го гледали повече българи.

 35. Браво Иво…! Следя всичките ти статии и изяви по телевизията. Винаги си точен в оценките си.

 36. Много е интересен този израз “вероломно нападение”.
  Кога да нападнеш и убиеш някой е вероломно и кога почтено?
  Каква е разликата да извършиш умишлено престъпление с и без предупреждение?

  Израза “вероломно нападение” всъщност подсказва, че до този момент е имало доверие и приятелство между комунизма (СССР) и нацизма (Германия).

  …но някога нямахме право да разсъждаваме.

 37. Преди малко изгледах с огромен КЕФ как Огнян Минчев е размазал хлебарката гэоргий кадыэв по НОВА TB сутринта. Мръсникът пак както и вчера срещу Иво Инджев мина на лични обиди, когато видя, че аргументите му не издържат никаква критика, на което Минчев отговори cool: “нито съм бил в АОНСУ, нито жена ми продава ток”. PENG! Право в центъра на десетката!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.