Виртуалната свобода на България

Ако България беше свободна, поне толкова, колкото в първите години след разпадането на СССР, когато всеки можеше свободно да изрази отношението си към съветската окупация върху нейния централен символ в сърцето на столицата ни, днес този монумент отдавна щеше да е преместен да му се кланят колаборационистите в съответния музей ( или в двора на руското посолство, където ги награждават с ордени най-редовно).

 

Понеже България обаче продължава да е затисната от съветската Пета колона, пребоядисана вече като руска в цветовете на осъвременената по заповед от Москва пропаганда ( чрез т.н. георгиевски лентички), на българските патриоти им е позволена само свободата да се изразяват с акции в свободното виртуално пространство.

 

Ето така:

БЛИЦ

София, България
Паметникът на Съветската армия в София беше боядисан в червено. В утрото на Деня на победата голяма част от фигурите на колосалния монумент бяха оцветени, но само на снимки. Около паметника е дала нощно дежурство група от клуб “Червена сила” и го е опазила от посегателства. Снимките са публикувани във Фейсбук групата „Паметник на Съветската армия” от Иво Мирчев. Този път е използван само един цвят – червен, с който са боядисани ръцете на руските войници в композицията.  Всъщност става въпрос за виртуална акция. Снимките са обработени на компютър, а истинският паметник си стои непокътнат.

Ето какво обяснява авторът на снимките: „Да напомня, че червените другари организираха патрули, да бдят около паметника, сакън да не го боядисат пак. Ето и посланието на боядисалите паметника: „Не може да се опази нищо от истината. Дори и паметника, въпреки патрулите – официални и доброволни осъмна с истината. Окупаторка, а не спасителка е Съветската армия за България. А ръцете на окупаторите са изцапани с кръв. Буквално и преносно.

Фактите:
1. Червената армия влиза на българска територия на 08.09.1944 г. , след като три дни по-рано, на 5-ти септември, СССР е обявил война на българската държава, макар от 2-ри септември България да е вече официално във война с Германия. Официалният статут на Червената армия е статут на окупатор и тя се държи като такава.

2. Червената армия е многото мускул, застанал зад малкото разум, извършил деветосептемврийския преврат през същата 1944 г. С подкрепата на Червената армия е наложен комунистическия режим, който само за няколко години убива без съд и присъда хиляди българи.

3. Точно 167 червеноармейски войници са убити в сражение при гранична престрелка с вече изтеглилата се германска армия при северозападния български град Кула. В пъти повече съветски войници умират в България от препиване и свързани с алкохола инциденти.

4. Българската армия воюва от септември 1944 г. нататък с нацистка Германия и дава свидни жертви – над 30 000 убити и ранени. Но Сталин настоява да не ни се признае статут на „съвоюваща страна“. Паметниците на съветските окупатори са много повече и много по-високи от тези на българските смели воини, загинали в борбата с нацизма”.

34 мнения за “Виртуалната свобода на България”

 1. Кремълските ексхибионисти всяка година си показват “атрибутите”, но сега, за 70-годишнината, поради липсата на очаквания брой смаяни зрители, не получиха очаквания брой оргазми.
  По вина на империалистите от САЩ, Еврогейовете и хохлите!
  НО ТЕ ЩЪ ВИДЯТ!

 2. Няма край тази история с моча
  още колко години ще трябват на общината за да изпълни собственото си решение. ?

 3. abvpresscenter@gmail.com

  * РУСИЙО – ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО, ЦЕЛИЯТ СВЯТ С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВА
  РАЗРУХАТА ТИ, ПРОПАДАНЕТО ТИ, СГРОМОЛЯСВАНЕТО ТИ, УПАДЪКА ТИ !
  * РУСИЙО, ВСИЧКИ ЗЕМЛЯНИ ОЧАКВАТ С НЕТЪРПЕНИЕ ЧЕРВЕНИЯ ТИ ЗАЛЕЗ !

  – УДАВИ СЕ УТРЕ ВЪВ ВОДКА, РУСИЙО НЕНАСИТНА !
  – РУСИЙО, ЧЕ ГЕВАРА НА ГЛАВОРЕЗИТЕ !
  – ПАЗИ БОЖЕ ХОРАТА ПО СВЕТА, ОТ ПАЛАЧИ И УБИЙЦИ С
  “БОГАТА РУСКА ДУШЕВНОСТ” !
  – ПРОФЕСИЯТА ПАЛАЧ В РУСИЯ, Е ПРИВИЛЕГИЯ ЗА КОМУНИСТИ !
  —————————————–

  * ЗА ДА ОСТАНЕ ОЩЕ НА ВЛАСТ, ПУТИН ПРОДАВА СИБИР НА КИТАЙ… ДО УРАЛ !
  —————————————-

  РУСИЯ – ОСВИЕНЦИМ НА ЧОВЕЧНОСТТА
  ——————————–

  РУСИЙО, ЕВЕРЕСТ НА ТИРАНИЯТА,
  СРУТИ СЕ УТРЕ РАНО ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ !

  РУСИЙО, ЗЕМЬО БАНДИТСКА,
  РУСИЙО, ЗЕМЬО КРАДЕНА И ОБСЕБВАНА
  ОТ ЦАРЕТЕ ТИ И БОЛШЕВИШКАТА МАФИЯ…
  РУСИЙО,
  ТИ, САТАНИНСКАТА,
  ПОДЛАТА,
  ЛУКАВАТА,
  ТИ, ПРЕСТЪПНАТА И КОВАРНАТА,
  ТИ, ГНИЕЩА МЪРШО.
  ПРОКЪЛНАТА ОТ БОГА,
  ТИ, ЗЛО ПСЕ, РУСИЙО !…

  ОСТАВИ НИ НА МИРА, РУСИЙО –
  РОДНО МЯСТО НА ВСИЧКИ ЗЛИНИ ПО
  СВЕТА …

  ТИ, РУСИЙО, ЛЕНИН НА ЗЛОТО, ПУТИН
  НА НАСИЛИЕТО,
  ТИ, УЧИТЕЛКЕ ПО СВЕТОВЕН ТЕРОРИЗЪМ !

  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ, РУСИЙО !
  ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

  НИЕ, СВОБОДНИТЕ ОТ ТЕБ БЪЛГАРИ,
  ТЕ ПРЕЗИРАМЕ, ЗАЩОТО СИ УБИЙЦА,
  РУСИЙО !

  ГОСПОД ДА ТЕ ЗАТРИЕ РУСИЙО –
  ПОБЕСНЯЛА КРАСНА КУЧКО…

  РУСИЙО, СРУТИ СЕ УТРЕ В ЗОРИ, ЗА
  ПОСЛЕДЕН ПЪТ !

  —————–
  ЗАСИТИ БОЖЕ С КАМЪНИ ЛАКОМИЯТА НА
  РУБЛОФИЛИТЕ
  ОТ БСП, ДПС, АБВ, АТАКА – ПРЕДАТЕЛИ
  НА БЪЛГАРИЯ … !

  АМИН !

  —————————————-речник:
  сиктир – марш от тука, пръждосай се от тука…
  —————————————-

 4. Истината вече дефилира в Българи за Втората световна война и българската тъжна участ.Няма танкове,които да я смажат.
  *Бронебоини патрони няма открити,
  няма открити*
  И от Путин даже и неговите български подлоги.
  *Истината,само истината ще ни направи свободни*-Това е постулат на Христовото учение,който най много уважавам.
  Виждам ,че и най върлите путенофили вече замецват когато се каже България,Втора световна война,дадени български жертви и отредената ни участ на победена страна.Участ отредена ни от любимата им Русия.
  Истината е по висока от паметникът,който денонощно ще пазят.Да им е честит-глупаци.

 5. Всъщност тази дата има политическо, но не и историческо значение. Празнуват сталинисти, съветофили и путинисти.
  Това е. Самото присъединяване към тази дата е полит-пропаганда. Празнество на победата на сталинизма над хитлеризма.

 6. Да спасим огромния каменен паметник на любовта ни към СССР(Русия) от спрейовете на Сорос и американските колонизатори. Това е идеала на децата на бившите ни и сегашни властници. Затова десетки от тях денонощно бдят над грамадата на позора. До тях е полицията на РБ,а над тях братските видео камери на ” освободителите”. Така се каляват бъдещите политкомисари и активни борци (срещу кого,те ще си го измислят). Тези,които ще ни поведат пак към светлите сибирски хоризонти на ГУЛАГ.

 7. Това е от Бургас. Обърнете внимание има ли цветя на българския паметник.
  В интерес на истината, докато снимах гроба на войниците, руско семейство слагаше цветя. Любопитно е, че на гроба няма имена. В Бургас руските войски идват от Крим след няколко седмична оперативна пауза без боеве. Няма как да са починали от рани, но за мъртвите или хубаво, или нищо.
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=709836785811182&set=a.192060310922168.39713.100003546015030&type=1&theater

 8. За всяко ново и велико дело се стига до сблъсак на идеи и просто едни идеали трябва да са заменят с други.Тези няколко хиляди комунистически жертви са косвени.Без тях България нямаше да стане толкова силна като до 89г.За жалост всичко беше обезценено и разграбено до степен както сме били до след усвобождението.

 9. Украйна даде пример как трябва да постъпим с тотемите на комунистическите изверги и техните днешни последователи в империята на злото!

 10. Браво на тази Фейсбук група. Сега сигурно тавариш пасол ще се разтърси да иска цензура на нета в България. Тъй де, руските камери в тандем с робофилите рублолюбци лумпени пак се о.раха.

 11. Има и друг прочит за България и Втората световна война.На 9.9.1944 комунистите,партизани и техни симпатизанти са има няма 5-10 000 души.Те не отиват на фронта.Те остават в София и страната *да вземат властта*.Да убиват,крадат и безчинсват на воля.Те унищожават цвета на България.400 хилядна българска армия не е *тяхна армия.*Тя е *монархофашистка*.Тяхна армия е Червената армия.Как да има паметници на убити българи.Те не ги разпознават като свой.Това са *гадовете*.Чула съм я тази дума.Мой близък е бил на фронта,учасвувал е във войната и то в командването.Но не е бил от техните хора.
  И сега 70 години след войната няма паметник на загиналите българи.Ами няма.Кой да го направи .Срам.Затова си имат паметник на Съветската армия,която им е дала власт,богатства и предателства до ден днешен.Да им е честито.Но мен да не ме приобщават към тези мизерства.

 12. Радой Ралин

  Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
  Помниш ли кагда пришол със танка?
  Беше млад, но се държеше мъжки.
  Зарази семейството ми с въшки…

  Взе на мама златните пендари
  и дори галошите ми стари.
  Помниш ли, как кушаше картошки?
  Наконец забърса три кокошки.

  После си преспал със какa Сия
  и изпил си всичката ракия.
  А след време чухме и мълвата,
  че си гръмнал тате във главата!

  Длъжен бях да те обичам, Ваня.
  Даже кръстих дъщеря си Маня.
  Залъкът си давахме насила
  на Русия – тая дива сила.

  После цели девет петилетки
  грабихте уран и руди редки.
  Грабихте и жито, папироси…
  Зарад тебе ходим голи-боси!

  Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
  Ние всички хранехме танкиста.
  А пък ти ни пазеше със танка
  и ни взе последната луканка…

  Пазеше и немците, и чехите.
  Ние тук възпявахме успехите.
  С паметник стърчиш ни на главата
  и скверниш небето и земята.

 13. Гн. Инджев много странно като реша да коментирам на novini.bg малоумщината на кремълската държанка Волен никога не става.Това по повод присъствието на родоотстъпника и националния предател Сидеров на червения площад.

 14. ТАКАВА Е СЪЩНОСТТА ИМ Съветската история – целия филм. БГ субтитри.
  The Soviet Story – Неразказаната..

 15. Поклон пред смелчаците дръзнали в командванта от Москва България да подчертаят така добре истината за руската паплач и ролята й на палач на демокрацията, свободата и достойнството на България и българския народ от 1944 та до днес.

 16. Отноево Иво ни кара да си спомним как нас ни караха да бъдем “признателни” на тези войници, защото те ни “освободиха доброволно” от нивите, лозята, горите, които нашите семейства имаха от векове. Те ни “освободиха” от всички, които имаха работилници, бакалници, фурни, содо-лимонадени фабрики, кръчми, бръснарници. Те ни “освободиха” от парите ни и банките, които имахме. Те ни “освободиха” от всички кметове, офицери, вестникари. Те ни “освободиха” от избраните народни представители, правителства. Те ни “освободиха” от притежанието на международни паспорти и пътуване в чужбина. Те ни “освободиха” от възможностите да избираме образованието на нашите деца, Те дадоха цялата държава на хора без надлежните способности и образование, като им дадоха правото да решават, удобряват и позволяват всичко, даже женитби. Те направиха правото фантастично. За техните хора нямаше затвор даже за убийство, а други можеха бъдат убивани за казана дума или за подозрение, че могат да кажат. Народа бе разделен на партийци с всякакви привилегии и “врагове” напълно зависими като крепостници. Списъка е дълъг, но и сега има хиляди, които мечтаят за това “освобождение”, защото некадърния, неспособния, наивния глупак никъде не може да получи такива аванти както при тези “освободители”. Ако не беше така отдавна щяхме да махнем тези паметници на “признателноста”, а те стоят и стоят и стоят, въпреки, че уж няма КПСС и БКП, които ги създадоха.

 17. По тв7 предават директно парада на путин в москва. Това вече е нагло!
  ОТВРАТ! !!!!!!
  ТИЯ РУСКИ ГАдове….

 18. До ИВО ЖЕЧЕВ

  Браво за снимките. Едно уточнение, ако позволите – в Бургас са загинали около 200 съветски войници. На гара “Разпределителна” докопват композиция с промишлен спирт и повечето ослепяват или се отравят в резултат на започналия “купон”. Понеже застрелват началник-гарата, върл русофил, който се опитал да ги предпази, като ги спре, се намесват комендантски патрули от НКВД и СМЕРШ, които по непълни данни разстрелват на място между 50 и 70 души за мародерство. Толкова за съветския “героизъм”.

  До D.SAVOVA

  Бройката 10,000 партизани е прекалено завишена. Ето само няколко факта: По искане на Георги Димитров за справка относно числения състав на партизанските отряди, на 12 март 1944 г. от ЦК на БРП е изпратена шифрована телеграма, в която се докладва че:

  “…В партизанските отряди около 25-30 % са комунисти, толкова са комсомолците, останалите са безпартийни. По възрастов състав – в отрядите главно са младежи, от тях 70-75 % са селски бедняци, около 20 % са работници, останалите са от интелигенцията. “ [37] и „…в 12 окръга има 26 отряда с обща численост 2320 човека” и още, че има окръзи само с по няколко десетки партизани например – Хасковски – 20 души, Варненски – 40 души, Старозагорски – 50 души, а в Русенски, Бургаски и Търновски въобще не съществува партизанско движение”(Георги Димитров, Дневник. 9 март 1933 – 6 февруари 1949, Университетско издателство “Св. Климент Охридски”, София,1997, с. 414 – цитирано в книгата на Ивайло Знеполски Българският комунизъм. Социокултурни черти и властова траектория, Институт за изследване на близкото минало, Издателство Сиела, София, 2008, с. 44).

  Според съвременни изследвания, действащите едновременно партизани в периода 22 юни 1941 – 9 септември 1944 г., са били на брой около 1,500 (напр. Стойчо Грънчаров или проф. Цветков, “Партизанин и терорист са едно”, Frognews, 08.09.2009 г.) Разузнаването на Вермахта ги оценява между 3,000 и 5,000 души, като тук влизат и загубите и новите попълнения (Тошкова В. и кол., България, своенравния съюзник на Третия райх, С., 1992, Сборник документи, с. 171-172, док № 123-Из секретен бюлетин № 237 на Дружеството за Югоизточна Европа за състоянието на борбата срещу съпротивителното движение в България, Виена, не по-рано от 18 ноември 1843 г.)

  Както виждаме, една сравнително малобройна шайка, чиито потомци продължават да ни тероризират и днес благодарение на съветско/руското оръжие и пари.

  Затова целта ни трябва да е не само изпращане на МОЧА в музея или в Димитровград, но най-вече пресушаване на финансовите потоци за съветско-руската пета колона.

  Поздрави до г-н Инджев и всички съфорумци по случай Деня на Европа и 400-годишшнината от декларацията на крал Джеймс!

 19. До Аэрофлот
  Ето това вече завършва картинката. Предполагах, че е нещо такова, но дасега не бях попадал на конкретни данни. Освен, че “десантните” части стъпили в Бургас са отпочинали от боеве и няма никаква логика да се мъкнат ранените през морето.

 20. За численоста на шумкарите. По “такова беше времето” излезе книга-изследване “Партизанин”. Още събира праха някъде в библиотеката ми в София. Прелистих я от голо любопитство. Както и да ги въртеше и сучеше автора в никакъв случай не излизаха повече от 2000 “партизани” за периода 24.06.1941-9.9.1944. Като изкаралите поне една зима в гората падат значително и под “хилядата на Гарибалди”.
  Рязко набъбват, има си хас в края на август и малце пред 9.9. Не случайно имаше един виц за циганина който го вкарват за цвят в бекапето. “Мотивирайки” желанието за членство, той прави следното знаменателно “признание”: “Ако не беше дошъл 9-ти септември, всичкото циганин на 10-ти, партизан става”.
  В тази връзка, Институтът в който папка гоце-седефчов не успя да се пенсионира, оня по “история” на БКП е имал за задача, да прави, да струва, но да изкара убитите “антифашисти” за периода 23.09.1923г.-9.9.1944г. 5000. Защо точно на това число са се спрели, не знам. Предполагам в техните очи е звучало престижно. Естествено, мисия невъзможна.

 21. Безобразието бе и това, че трябваше да слушаме песни на руски пяти на висок глас в продължение на повече от 1 час!
  това бе единвид показна акция на…

 22. Аерофлот,Знам много добре колко са партизаните,но нарочно завиших бройката, поради това ,че на 9.9.1944 г голяма част от криминалният контингент се присъединява към *освободителите*,за да помага при престъпленията.

 23. До Г-н Илия Димитров!
  Познавам синовете на Радой Ралин, които са ми казвали, че това стихотворение не е от баща им. Даже, Стефан в едно интервю пред вестниците “24 часа” и “Клуб 100” е споменал за това, че приписват стихотворението на Радой. Този пасаж бил изрязан от интервюто. като “маловажен и незначителен случай”. От интервюто отпаднали и нападки срещу проВесор Вучков, защото бил чест техен събеседник.
  Стихотворението е хубаво, но Радой Ралин не е Н.Х./с ДС-агентурното име Чобанов/, който крадеше романите на хората и ги публикуваше под свое име. Истинският автор на стихотворението се казва Хаджи Бойко Бочев!!! Той е карикатурист и китарист и живее в столичния квартал Слатина. Написал е 3-4 сбирки с хумористични стихове: “Епопея на незабравимите”, “Ми*ет в пет баз пет” и “А*ал фестивал”

 24. Понеже стана въпрос и за партизанското движение в България, по-долу една статия за най-славното им сражение (край Жабокрек), по която тема знайни и незнайни славословци си счупиха устите, писалките, че и четките да героизират. И като се има предвид какви амбициозни простаци и нагаждачи участваха в деветосептемврийския пуч, напълно вярвам че това се е случило точно така.

  http://www.faktor.bg/poltika/na-vseki-kilometar/12021-partizanski-folklor-prevrashta-teroristite-ot-zhabokrqk-v-geroi.html

 25. България е свободна. В същото време е зависима по един невидим начин. Ако КТБ не се беше пръснала на малки парченца, нямаше да се види чудовищния модел на кухите медии, политици, бизнесмени и общественици. Това е България- куха държавна общност , в която едни хора си ръкопляскат, сами се награждават и сами се хвалят. Те са потънали в своето кухо величие. Някои от тях си мислят, че имат власт- всъщност властта им също е куха. Преди малко гледах “При Дикофф” и за пореден път видях славния пълзящ марш на кухата журналистика, която цели да ни внуши защо сме роби. Голямата част от народа, с всичките си виждания е свободен. Този народ не се движи по правилата на водачите на този свят, няма и да го направи векове след нас. Ние потъваме в безпросветност и запазваме обичаите си, а те ни съхраняват като вековно изостанали, но неизбежно трябва да вървим напред и този народ трябва да избере как да се модернизира. Той го прави по- добре от своите лидери и се развива незабележимо. Затова тоталитарната държава беше безсилна, затова комунистическото общество служеше за присмех, затова тук никой не успява да наложи докрай своето. Ние сме свободни, защото сме склонни да се откажем от всички благини и да останем с ритуалите си и пак да наложим своето. Погледнете, какво от това, че КТБ пръсна едни пари? Просто едни “важни” хора вече не са важни, ами те просто си застанаха на мястото и станаха , каквито са- нули? Властта в България се държи от множество нули, за които работят хиляди единици.
  Затова този народ през годините робство е осъзнал, че ценностите на живота са други и никой не е в състояние да ги ограничи и вземе.
  Написах мнението си в подкрепа на Иво Инджев, след като го чух че в този сайт са заплашвали семейството му. Не желая да разкривам името си, защото за мен е важна свободата и съдържанието на мнението. Потресаващо е за свободно мнение да се заплашват невинни хора. Тези, които го правят не се различават по нищо от онези, които разстреляха журналистите в редакцията на сатиричния вестник “Шарли Ебдо”.

 26. Този “д.вълчев, май 9, 13:05” никой ли не го забеляза какво е написал? Или той така неграмотно се е изразил, че просто не става ясно какво е имал предвид?

  Ето какво е написал, със запазване на правописа:
  “За всяко ново и велико дело се стига до сблъсак на идеи и просто едни идеали трябва да са заменят с други.Тези няколко хиляди комунистически жертви са косвени.Без тях България нямаше да стане толкова силна като до 89г.За жалост всичко беше обезценено и разграбено до степен както сме били до след усвобождението.”

  Моят превод:
  “За да се построи комунизма, трябваше да се предприемат някои драстични мерки. Наложи се да избием няколко хиляди души, но то не беше понеже сме лоши хора, а просто го изискваше историческият момент (или, както е казвал другарят Сталин, “като изсичаш гора, хвърчат трески”). Без да избие тези хора, България нямаше да стане толкова процъфтяваща, както беше преди 1989 г. За жалост, всичко построено (двете Българии!) беше обезценено (т.е. с отварянето към света пролича истинската му стойност, т.е. нулева) и разграбено (не ни пука кой го е взел, болката ни е, че вече не е държавно), и станахме толкова зле (явно икономически), колкото сме били (веднага след?) освобождението (кое освобождение има предвид, не става ясно)”

  Човекът определено не е наясно с граматиката и правописа, но долавям и определен чуждестранен акцент в начина му на изразяване. Това използване на “до” вместо “преди” е симптоматично…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.