Казаци позират в София с хибриден герб

 Петата колона в България си има вече униформени представители.

Петата колоно в България си има вече организирана униформена сила.Идеологът й е прогоненият през пролетта на 2013 г. руски поп Филип Василцев, срещу когото десетки български миряни възроптаха, че е превърнал руската църква в центъра на София в забранена територия за българи.

Василцев по-късно се промъкна обратно с протекциите на руската държава и при мълчаливото съучастие на българските власти. В една от публичните си изяви българомразецът Василцев обеща да бъде организирана тук казашка единица. И както се вижда, тя вече действа.

“Свято-Пантелеймоновская Софийская казачья станица в Болгарии, приняла в свой состав ещё двух казаков

10.01.2015 г.

В ноябре 2014 года, СКО “Свято-Пантелеймоновская Софийская казачья станица” в Болгарии, принимала в свой состав ещё двух казаков. Мероприятие проходило на территории Софийского Черногорского св. Козьмы и Демьяна монастыря.

Атаман станицы подъесаул Иван Иванович Автутов, потомственный казак родился и вырос в Болгарии, но чтя традиции и память предков, создал станичную организацию из потомственных казаков постоянно проживающих в Болгарии.

Казаки как на подбор. Спортсмены и предприниматели, чемпион Болгарии по рукопашному бою зам атамана Константин Пасков подъесаул, Главный тренер сборной Болгарии по Кикбоксингу сотник, президент федерации Бодибилдинга. Духовный наставник отец Евгений, настоятель монастыря. Так же стоить отметить удивительную судьбу иеромонаха отца Никанора, который не так давно был одним из ведущих финансовых специалистов на Уол – Стрит в Англии.  Обеспеченный, преуспевающий бизнесмен и финансовый эксперт, оставил светскую жизнь и уехал в 200 летний монастырь в Болгарию.


Атаман подъесаул И.И. Автутов


Отец Евгений – настоятель


Иероманах отец Никанор Болгария


По приглашению Атамана Автутова И.И. и предстоятеля РПЦ в Болгарии архимандрита Филипа приезжал зам. Атамана СКВРиЗ по работе с Восточной Европой В.Н. Игнатов. Он вручил грамоты и награды “29 лет СКВРиЗ” от имени Верховного Атамана  В.П.Водолацкого”.

Казаците, позиращи като лична охрана на руския посланик Юрий Исаков на 9 май в София, не са част от обичайната бутафория, както изглеждат на пръв поглед. Те най-сериозно са осъществили обещанието на скандалния руски поп Василцев тук да бъде създадена казашка клетка ( те я наричат иначе).

Докато българските власти спят, спящите клетки на руската пета колона вече дефилират с униформи- същите като онези, които “прославиха” в цял свят Русия по време на олимпиадата в Сочи, когато наконтени като казаци руснаци биеха момичета и момчета заради техни прозападни артистични изяви.

Кога ли ще ни “почнат” и нас?

Казаци

 

38 мнения за “Казаци позират в София с хибриден герб”

 1. ДГД!
  За мен, отдалеч е лесно да установя гледайки внимателно снимките, че са пародия на самите себе си. Тъпо излъчване, шкембелии, смешни колорадки и прочие. Но ако все още претендираме, че сме държава, при това страна-член на НАТО и ЕС, прокуратурата и ДАНС трябва да се самозесират. Веднага. Не ни стигат нашите карикатури ами да си оглеждаме и рашистки паравоенни образувания. Няма да стане!
  Алооооооооооооооооо, Цацаров!

 2. Георги, взе ми думите, но тук е моментът и поводът отново да напомним на онова нещо, наречено Реформаторски блок в парламента, 1.) ВЕДНАГА ДА ОТПРАВЯТ ПИТАНЕ до министърката на вътрешните работи 2. Да съберат още подписи и да сезират Конституционния съд- има правила в компонентните на националния суверенитет, които регламентират носенето на чужди униформи на територията на България.Имат право: 1.) Официално акредитирани военни аташета 2.) Поканени за учения военни от други армии – и толкоз!
  ОСТАНАЛИТЕ СЛУЧАИ СЕ ТЪЛКУВАТ КАТО АГРЕСИЯ!
  Четете ли това, драги реформатори? Ако продължавате да мълчите като бити задници- на следващите избори вместо гласовете на най-свястната част от българското общество ще получите дедовия!

 3. Извинете ме, но заглавието май е сбъркано – те позират с руски ГЕРБ, а не с български…

 4. Към 1 наум:

  Елементите на руския герб им отиват, но какво търси българският лъв в средата и българското знаме под него?

 5. Някъде бях чел, че най-големият спонсор е Цветан Василев и портрета му бил закачен на видно място в манастира. Благодарение на бизнес уменията на отец Никанор се усвоявали средства по линия на Е.С. за закупуване на модерни земеделски машини, стада и земя. Екологически чистата продукция от дейността се предлагала на софиянци в магазин около пл.Македония.
  Иво, поздравления за вчерашното ти представяне по Нова телевизия!

 6. Интересно. А тук е обяснено защо е бил изгонен:

  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3213

  Каква картинка само, Поп и Милиционер! Отврат!
  Според мен не само Правителството но и Църквата е редно да предприеме действия за премахване на този Цирк!

 7. И честно казано Иво е прав. Истинската опасност за България идва от Русия а не от Турция. Руската агентура отслабва България, за да може Българите, които са траки а не славяни да бъдат изместени от Балканския полуостров и разпилени по света. А в България ще се насадят Тъпи Безмозъчни Милиционери, които ще управляват държавата по Путина воля.

  Днес един човек ми разказа как пра-дядо му се е бил край Одрин. През почивките Българи и Турци са си разменяли храни и напитки. А след боя прадядо му е взел няколко от турските войници под свое покровителство за да не бъдат убити. Благородство, чуждо за руската Сган!!!

 8. Мани-мани от такива льохмани и атамани! Мани-мани! От такива тъпи бидони! В униформи даже, -У! Та те си гладят на бъчва куртките руски… Пикльовци недоправени! Пълно недоразумение е този ГЕРБ който е хибрид между руския двуглав орел(откраднат от герба на Вселенската патриаршия в Цариград, и от личния герб на някои ромейски императора), със Българският Лъв на гърди,и отдолу лентички със знаменцата… Това може да се роди в пълната с C2H50H тиква на атаман с българско потекло…, но руснак по безгранична любов към друга държава. Явно този нов манастир(на когото пътя асфалтира премиера Бойко тези дни) построен от банкера Цв. Василев(който пък се крие в руския протекторат Сръбия, и беше нарисуван в новата църква на входа) е някакво ново капище на руските “православни” интереси в Родината ни България! Никанор е агент на ДС. Има два магазина на площад Славейков(единия за хранителни продукти “от манастира”, а другия срещу нето е за църковна утвар)… Как от нищото създадоха този манастир и защо…?! -Риторичен въпрос! Понеже в България не се прави такова нещо за хората а за русофилската власт и интересите на путин. Помня преде 3г. отидох там да го видя и още строяха новия храм. Стария е от няколко стотин години и е малък, та там видях и стария(този дебелия)поп дремеше на входа на черквичката и чакаше да влезе някой мирянин и да пусна някъде стотинка и тлъстия толуп да ги вземе и да отиде в кръчмето на селото…. Скарах му се защото в спонтанен разговор ми каза че младите сега “не струват за нищо”… и го каза в храма… Нахоках го в същия този храм! И му докарах 100 довода че не е прав! И не мисля че е богохулство! По-късно се оказа че банкера от КТБ и н КГБ бил по-богоугоден за тях, -дообре! Че му кажем на Дедо Господ!
  Ето че от т.нар. Гигински манастир започва да мирише на руски амбиции за поробване на България чрез същото това православия което не им дадохме… И то днес е деня на Св.Св. Кирил и Методиий… Защо ли и премиера Бойко толкова демонстрира вяра(но по селски и идиотски-вика на Бог Началника…), -защо същия Бойко толкова прави за този манастир точно, -защо гнусния Никанор толкова сее русофилие когато го канят по Тв….? Дори и храмове когато строя, пак за русия го правят, а не за Нашия Народ!
  Проклети да са тези безбожници и предатели на народа си! Анатема! Анатема Вовеки! Трижди! Трижди Анатема!
  П.П.
  Свети Йоан Рилски Чудотворец в завета си казва че Родолюбието е един от най-сигурните начини да се отиде в Царството Небесно!
  Боже, Пази Българя от отреклите се от Родината!

 9. Тая сутрин по Нова ТВ гледах Огнян Минчев и гошо гущера кадиев.
  Разговора между двамата премина по същия начин,както с г-н Инджев в БТВ.
  Първо се почна културно и с факти и когато гошо гушера кадиев беше натикан от фактите до стената извади стария номер-ама и ти си бил комунист.
  В БТВ г-н Инджев потресен от комунистическите брътвежи на Гущер Кадиев,който го пита що бил учил в масква,пропусна да го закове с едно,ами ти бай х…уйо на чии разноски учи в САЩ и кой те изпрати там?!
  По подобен начин и Огнян Минчев за момент изгуби контрол върху положението след като Гущер Кадиев му напомни,че бил от БКП.
  Според мене правилната тактика срещу такива товарищи на ‘аргумента’,ама и ти си бил от нас,требе да се контрира така-да бях и се гордея с това,защото бях внедрен под прикритие и вършех подривна работа срещу комунистическия тоталитаризъм!!! 🙂
  Или друг аргумент – да,бях комунист,но най-страшен е вътршния враг,врага с партиен билет,за който бронебойни куршуми НЯМА!!!
  Или некви ей такива подобни щуротии.
  Най-отговорно призовавам г-дата,които ни представят пред медиите по патриотична,сиреч антируска линия,да вземат некакви мерки,когато спорят с комунист,особенно ‘в прямой ефир’,да разучат тактиката на рублофилските пропагандисти и да ги забиват с техните камъни.
  Макар че Солжиницин е описал подробно какво значи да спориш с комунист.Аз преди време бях публикувал в блога откъс с точно този момент.
  С комуниста излизане на глава няма,защото “Всяка крива линия успоредна на априлската,е права линия!”

 10. Къде е така нареченият Главен Прокурор на България? Този човек се занимава с всичко друго само не и с преките си задължения!
  За ДАНС и останалите “правоохранителни” органи, служби и службички не си заслужава да хабим слова! Те имат задачата да се харесат на властващия простак начело на министерския съвет за 2-и път “избран” от “народа”!

 11. БОРЕ,
  изброените от теб имат и друга основна задача- да докладват на резидентите на КГБ и ГРУ как оправдават рублите си. И пак се повтарям- по сайтовете на службите на нормалните посткомунистически страни ясно е дифинирана ролята на Русия като враг. Докладите им излизат (разбира се, в определени части), но и от тях се разбира какво вършат хората срещу разлагащите действия на руската агентура. Кажи това, не, намекни го само, в “българския” “парламент” и ще те изгонят с камъни! Ну, как! Срещу Русия?! Че тя основната заплаха за България, ако ги питаш, идва от Лесото, Суринам, Вануату и Буркина Фасо-сигурен съм, че за тях има секции, но за Русия- едва ли!

 12. ГМО орлето с две главички си е боднало лъвчето като значка. Е, не се знае дали това бодване няма да му донесе един масивен сърдечен кръвоизлив. Все пак, колкото пъти русия е нападала България, толкова пъти след това е отнасяла пропорционално – по един или друг начин.

 13. Аз бéх ходЍл на тоа манастир, малко да раздвижиме крака, че нали едно мачле бех ритал, беа много репортерки, смехме се, ходЍхме да видиме попа и началнико, ама не съм видел некви руснаци да вилнеат, па и да съм ведил, нема сеа да се караме с Путин за некви казаци, дето им бехме обавили война 1944 година, ама то и Аржентина им беше обявила като НАТОвска държава, ама после видехте кво стана…

 14. ТЪПАНАРКО, на такива большевишки влечуги трябва да се зададе директният въпрос ЗАЩО защитават БКП, “макар и да не са Й били “членове”, въпреки че СЕГА пък са!
  КАКВО печелят или КОЙ печели от това,както са казвали древните римляни???
  И правилно ли е,според кадиев, след като си видял престъпната бандитска реалност в БКП да останеш неин “член”???
  Дори ,ако оставим настрана туПостта и примитивността на пропаГАДността в БКП?!?
  По-скоро е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ първо спрямо себе си ,като човешки индивид, и после спямо ДРУГИТЕ да останеш “член” на БКП ,след като си бил “посветен” в това “сакрално членство”!
  Докато кадиев и другите “туПарищи” и “другари”, които въпреки това, и въпреки ВСИЧКО друго, са останали “верни””членове” на БКсП?!? КАК може да се “ОБЯСНИ” тази “вярност”??? туПизъм?!? … то в БКП открай време НЕ се славят с особен обща и политическа “просветеност”. КОРУПЦИЯ?!?… морална….. ,материална…… “духовна”……, БИТова(!!!)……. ВСЯКАКВА най-вероятно! Иначе НИЩО НЕ може да обясни такова издевателство , като продължаващо “членството” в БКсП, особен след като си бил и неин “член” поради някакви форсмажорни или други обстоятелства!
  П.П. То БКсП НЕ е “ПАРТия”, но това е друг въпрос!
  И какво “мисли” “другара” кадиев за ЗАКОНИТЕ за ДЕкомунизация ,и ДЕнацификация , лустрация и т.н..
  Сигурно според НЕГО, тези закони пропагандират большевизма и нацизма?!?
  Както прави ТОЙ!

 15. .Както се казва ние сме на първо място по олигофрени на глава от населението ! Ама с това разполагаме e PYCKA KYPBA…………..

 16. Интересно, в началото на демокрацията мутрите, борчетата и боксьорите ставаха масони, тамплиери и нам-какви си рицари. Сега е модно да стават казаци, явно. Оттам духа вятърът! Трябва да ги изпратят малко да се образоват в Библиотекарския.
  И да не се чудим откъде се взе гостуващия ни Руски Имперски Балет. Явно КГБ-иста Путин тика света към 19 век, ако трябва и с оръжие. Нъл тъй?

 17. Странен е този манастир – с икона на жив човек , та ако ще и спонсор да е, явка на казаци, където български православни монаси ги заклеват в пълна чуждоземска бойна униформа в служба на друга държава, а българския министър-председател им прокарва асфалтиран път и им осигурява европейски субсидии за направа на разкошни постройки.Да не говорим и за общественото внимание осигурено от слугуващите медии.Да,това място май не е Божие, а на оня дето не се споменава името му???

 18. Ако ДАНС и прокуратурата не се задействат, ще се задействаме ние, гражданите.

  Все пак това е нашата страна и ако институциите отказват да вършат работата, за която им плащаме, ще си я свършим самите ние, но ще поискаме и оставките на “спящите клетки” на чуждото влияние.

 19. Г-н Стамбо,излишно е да вещаете,многократно и доста културно,за кого ще гласуваме.Вие си гласувайте за когото искате,ние (другите)-също.Нали знаете,и без петли ще се съмне.

 20. А за магазините “Имперски колбаси” нещо да кажете?Мужика не знае значението на думата “колбас”,че и “имперски”!

 21. ИГНАТИЯ ми взе думите от устата.

  Както вече няколко пъти си позволявам да кажа, дотук с писаниците по форумите. Време е за РЕАЛНИ действия, защото очевидно нито на Рапонската партия, нито на т.нар. “реформатори”, нито на ДАНС, прокуратури или каквито и да било институции може да се разчита.

  Просто е – вадим рубло-милиционерията на светло! Да видите каква казашка перушина и “георгиевски лентички” ще се разхвърчат.

  А, да не забравя – бой по джоба! Без пари тези същества са нищо, затова първом им спираме финансовите кранчета. Като няма кешавица, и сами ще се разпилеят, ако не – ще им помогнем!

 22. Както е тръгнало, ще взема и аз да се причисля към “носталгиците”. Ами, че то дори по живково време не дерибействаха както днес русоблюдците и нахлулата мужишка сган?! А не бяхме тогава в ЕС, не бяхме в НАТО, нямахме си РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК, нямахме си министри и депутати-антикомунисти, нямахме си ДАНС и ПОЛИЦИЯ, нямахме като сега “десен” премиер даже!
  Днес си имаме всичко – дори ЦАЦАров за главен /извинете/ прокурор си имаме!
  Само дето няма кого от разтерзаната плът на Майка-България – поругана от национални предатели, облечени във власт и от смрадливи “православни” кацапи – да го заболи!
  🙁

 23. Георги Николов и Стамбо ясно са казали това, което мисля.
  Ключово заглавие. Вижте флага. Казашката шайка да бъде съдена И за хералдическа имитация на държавен символ. А това, което се вменява с този флаг е още по-голям проблем!

 24. Потресена съм от заплахите отправени към децата на г-н Инджев!Къде живеем?Има ли институции в България?Настоявям да си свършат работата!

 25. Г-н STEFAN, петлите ли искате да заколите?

 26. Г-н Инджев,
  от години следя Вашия блог.Всъщност,откакто се появи.
  Като човек,от години живеещ извън България,винаги ме е впечатлявала вашата способност да разнищвате злободневни теми.
  ама тия кви казаци са???
  те просто са някакви карикатури,…и не могат да го разберат,което е още по-жалко…
  кои са казаци:
  Льо Пен във Франция,Фарадж в Англия-който обяви,че ще остане начело на партията,въпреки загубата на изборите;
  Сидеров(който е по професия политик).
  те не са казаци-те са карикатури.
  и сега некви снимки,че даже и с отчето…
  отеца,определено не е Божи слуга-
  има доста такива…падат си по ролекси,линкълни…
  бе,кво им става-даже крадлив дедо се засрами и писа писмо…
  истината е,че бг достигна дъното и продължава да копае надолу.
  е,докога бе???
  на некакви алкохолици-има паметник даже,преди това имаше мавзолей на един друг алкохолик.че даже и марширувахме пред тъпия мавзолей…
  а,ама а стига бе,докога бе…
  и се чудят защо младите заминават нанякъде,а не си задават въпроса-защо и старите са заминали нанякъде…
  “пиян като казак”
  никак не е случайна тая приказка.
  хората са ги видели колко пари струват

 27. “Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират”, коментира пред Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

  По думите му в лицето на Македония на Балканите “имаме една малка Северна Корея”. Той допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.
  “От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуация в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт.
  “Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово. От там определят като “изстъпления” антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони” коментира журналистът Георги Коритаров.

  http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_4/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%A1%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D1%8F%D1%82-%D0%93%D1%80%D1%83%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D0%B3%D0%BE-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82_502959.html

 28. Г-н Инджев, след преглед на статията и (в по-голяма степен) снимките към нея предлагам малка преработка на заглавието:

  Казаци позират в София с “хибриден” герб

 29. Като си имаме вече “Казашка станица”, защо ли ни е “Ислямска държава”? Православен фундаментализъм по руски …

 30. @Владимирова
  По повод “имперското”

  Наскоро по една медия “братушката”-хотелиер Благой Рагин произнесе с треперещ от възхищение и угодническо коленопреклонение глас:
  Руснаците са с ИМПЕРСКО мислене, ако не ги посрещнем добре, ще отидат другаде…????

  ДЕ ТОЯ КЪСМЕТ!

 31. BASTA YA, това всеки го знае! Всички “избори” след 2000г. в Украйна, Молдова, Румъния, НЕРеБе-то, СФРЮ, БЮРМ, Цръна гора, УНР, ЧСССР…… и другите “бивши колонии” на СеСеСеРе-то са директен израз на туПинокраДцията в туПинска RAZIя, и НАЗНАЧЕНИТЕ чрез тези “избори” марионетки се от т.нар. туПински “набор”! Че даже Турция се повлия от тази туПинокраДическа “тенденция”!
  Но БЮРМ е “специален случай”, там освен КГфсБистка туПинкраДция имаме и УДБАшевишки “традиции” от титова Югославия. Назначеният от туПин и УДБА македонски сатрап – бандитЪт Груевски, даже е бил на “инструкция” в RAZIя, при своят начальник туПлер , правейки се на уж “страничен наблюдател” от мАсква, при цирка с “неизвестните зелени човечета” в Куманово!
  П.П. туПинският бандит Груевски сигурно е забравил 2001г., 1999г., 1992/3/4/5г. , когато се разпадна Югославия??? Албанците също гледат какво направи с Крим алфа-бандита от КГфсБ, и може да го повторят с БЮРМ, ако омега-бандита Груевски си играе на “неиндетифицирани” “зелени” “човечета” , както своят алфа-бандит! И този път НЯМА да има “НЕизвестен извършител” , както в Крим, защото албанците НЯМА да се крият , като “суперхероят”, “АЛФА-хероят” лилитуПин!

 32. Г-н Тинков,
  Не съм съгласна с вас.Говорейки обобщено за Реформатарският блок просто наливате вода в мелницата на -знаете на кога.Този способ го използуват обикновено хитрите противници,които виждат и най малкият пропуск да обобщават и обвиняват за всичко десните.Когато имате нещо конкретно кажете го но така да се обощава ,моля ви се.По този начин стигнахме до тук.Да има 6% подкрепа.Какво могат да направят.Вместо да ги стимулираме с подкрепа ,ние ги доунищожаваме.А иначе кой за когото иска да гласува.Всеки има личен избор.С този коментар се обръщам и съм Стамбо.Не съм пристрастена към никой,но когата видя,че някой подържа моята позиция го покрепям.Конкретен случай за мен е президента Плевнелиев.Не съм гласувала за него,но сега го подкрепям за според мен правилните позиции които заема за България.

 33. Stefan: По-горе изместих въпроса към парадигмата на утрото и хитрата, банална фраза. За мен утро без петли е мизерия! Нещо като революция без грам идеология. Но без отклонения. Действително ме озадачихте с радикалното ‘ние другите’. Кои са тези ‘други’? Пак ли нещо пропускам. Все пак в този блог (освен епизодичното тръшкане на някой озверял трол) сме се събрали съмишленици!

 34. Д. Савова! Права сте. Но ако гласуваме за някого, имаме отговорност към него. Политиците, за които сме гласували следва да следят къде е най-силна мотивациятата ни, и да насочват действията си в тази посока. Така удовлетворят избирателите си. Ако има разминаване в приоритетите, това трябва да бъде адресирано в граждански диалог. Разводите не са желани, но са възможни. Гражданите, които са гласували имат отговорност да изискват. Те са и барометъра за това, доколко консистентна във времето е политическата воля.
  По-горе действително говорим за нещо конкретно.

 35. Шел казак куда-то вдаль.
  На груди была медаль:
  «За отвагу», «За победу»,
  «За приятную беседу»,
  «За научные труды»,
  «За охрану всей среды»,
  две медали космонавта,
  орден игрока Варкрафта,
  символ сдачи ГТО,
  «Прохождение ТО»,
  Клуб беременных «Журавлик»,
  Гардероб ДК «Гидравлик»,
  «Альтависта точка ком»,
  «Общество больных грибком»,
  Капитан игры «Зарница»,
  «Гомельская психбольница»,
  табакерка, и огниво,
  восемь крышечек от пива,
  «Фестиваль цыганской пляски»
  «Крановщик, работай в каске!»
  «Берегись велосипеда»,
  «Тридцать восемь лет Победы»
  Орден РСФСР,
  тайный орден «Тамплиер»,
  вкладыш жвачки «Лёлик-Болик»,
  «Анонимный алкоголик»,
  «Клуб ценителей вина»,
  Символ панков из говна,
  «SUSE-Linux», «Бизнес-тим»,
  «Тында — город-побратим»
  «Самый опытный водитель»
  «Лучший хряк-производитель»,
  знак «Почетный водолаз»,
  стикер «Путин-пидарас»,
  Октябрятская звезда,
  «Героиня мать труда»,
  группа крови, и Ай-Пи,
  и пацифик на цепи.
  Поскользнулся вдруг казак…
  И медальками — херак!
  И теперь медальки все
  раскатились по шоссе.
  Ребятишки! Дяди, тёти!
  Если где-нибудь найдете:
  Орден Славы, Орден Мира,
  пуговку с гербом Алжира,
  фенечку, консервный нож,
  малахитовую брошь,
  Красный крест, Петровский крест
  «Город Прага», «Город Брест»,
  «Полковая медсестра»,
  «Детство — чудная пора»,
  «Эсперанто», «ЦСКА»,
  личный номер лесника,
  запонки к военной форме,
  «Лучший токарь», «Выхлоп в норме»,
  «Похудей за пять минут»,
  Молодежный клуб «Сохнуд»,
  «КГБ», «Почетный донор»,
  «Частный фонд Елены Боннер»,
  «Фестиваль чеченской моды»,
  номерок фидошной ноды —
  хоть медалькой, хоть значком
  поделитесь с казачком!

  Л.Каганов

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.