Крепне съветската реставрация в България

Украйна може да преименува 25 града във връзка с новия закон от 9 април, който осъжда комунизма и нацизма, като забранява да бъдат пропагандирани и публично да се използват техни символи, информира ТАСС.
Според експерти, предстоящата процедура може да струва към 5 милиарда гривни (213,2 милиона евро).
Най-много селища с “комунистически” имена има в Източна Украйна, посочва агенцията, като дава за пример Днепродзержинск, Молодогвардейск, Красноармейск и “кажи-речи половината от Донецка и Луганска област”, управлявани от проруски сепаратисти.
В списъка са още Дзержинск, Свердловск, Луначарское, Цюрупинск, Иличовск, Торез, Телманово и др., наречени с имената на съветски и чуждестранни комунистически дейци. Проблем са и всички селища, чието име включва думата “красный” (“червен”) – Краснодон, Красний Партизан, Красний Луч и др.
Предстои да бъдат сменени също названията на улици и площади в украинските градове. По данни от официалната статистика, в Украйна има около 30 хиляди селища, в които задължително една от улиците е била наречена “Ленин”.

В Днепропетровск например се очаква да бъдат преименувани 76 улици, чиито названия са свързани по един или друг начин със съветския режим.( Медиапул)

Случващото се в Украйна е христоматиен пример за това как изоставането може да се превърне в предимство – “последните ще станат първи”, както би казал почитаният от левите у нас поет Гео Милев ( защото фразата е библейска, но за повечето българи е повече известна като част от неговата поезия).

Декомунзацията и десъветизацията трябваше да бъде приоритет и в България, но тук приоритетите ги подрежда Петата колона на Москва – особено, след като  картите в колодата на колоната бяха пренаредени с монтирането на Сакскобургготски начело на властта в София и се започна процесът на пълзящата реставрация на разклатените основи на колониалния съветски режим у нас.

Нещо повече, днес няма друга територия в бившата съветска зона в Европа, където така демонстративно да настъпват символите на съветския колониализъм. Само в рамките на този месец, т.е. за по-малко от две седмици, от три места в България долетяха вести за появата на нови паметници, свързани със СССР: бюст на маршал Жуков в Стрелча; бюст на маршал Толбухин, командващ съветския окупационен корпус в България ( надграден към вече съществуващия паметник на съветските подводничари-диверсанти край устието на Камчия) и паметник на съветските жертви във Втората световна война (  т.е. другаде, а не в България, къдто такива няма) край язовир Копринка.

А властта през същото време твърди, че била евроатлантическа…

24 мнения за “Крепне съветската реставрация в България”

 1. Път II-862 свързващ гр.Дупница и гр.Кюстендил минаващ през с.Пиперков чифлик е с наименование ул.Ленин и в момента там в това село висят сравнително нови табели т.е. преди 3-4г. са подновени. Друг факт, че улиците не само в селата, но ив градовете са все още с наименования на престъпници и то доказани спрямо държавата България. Често срещани са Георги Димитров, Комунизъм, Митко Палалузов, Чавдар и т.н.

 2. Г-н Инджев,
  Дълбоко уважавам смелостта Ви да изразявате свободно мнението си по горещи въпроси, въпреки омразата, която се излива върху Вас и Вашето семейство.Пожелавам Ви здраве, щастие и много сила, за да продължавате да правите това, което смятате за правилно, независимо от всичко и всички!

 3. Аз бéх ритáл мачле с оня, къв беше, на Москва, кмета Лужков, дето го погнáа после, че се разбрааме за Камчия, тоа е най-големата инвестиция, ама той, тоа Толбухин, що да не е там на паметник, то нали туй беше град нéкъв, ама после го сменявáха нещо? Що да дразниме Путин?

 4. У нас промяната трябва да започне с инициатива на Светия синод за възвръщане на името Св.Св.Кирил и Методий на патриаршеската катедрала вместо срамното име Ал. Невски. Само така БПЦ ще даде ясен знак, че вече се е освободила от наши и чужди специални служби и ще си върне доверието на родолюбивите българи.

 5. Към уважаемата г-жа Савова

  (кариерата на Stefan в блога още не е достигнала етап,в който бих му отговорил персонално!)

  По въпроса за критичността ми към Реформаторския блок.Имаме право да бъдем критични-всички ние, които от 1990 г. неизменно гласуваме синьо. При развода СДС-ДСБ решихме по соломоновски- един от семейството да пуска и за другите (защото мое смирение си е ДСБ, много ясно). Бедна, русофилска, балканска, периферийна и тн.- но България все пак не е Беларус- просто защото ИМА реално антикомунистически сегмент на обществото. Една виенска диплома на дядото, една моминска снимка на бабата студентка с воалетка на разходка в Рим си вее бялата рокля, една скица на 400 дк нивите и 50-лозя, една библиотека с 1000 книги по стария правопис + на 3 европейски езици, латински и руски..и човекът никога няма да приеме духовен живот в кочината на комунизма! Та-проблемът на България е, че на реално антикомунистически електорат, с минимални изключения за 25 години му се пробутват отровни двойници и имитатори на антикомунизма.
  Това не искам да се случи.

 6. Че крепне това е сигурно.
  Имах късмета да пресека България(от Северозападна до Югозападна)и то точно след 9-ти Май (на 10-ти). и ми направи впечатление в град Димово (пътя Е79),че града е в окаяно състояние, но има един малък паметник с петолъчка (на изхода на града към Монтана)можете да го намерите с Гоогъл карти. Та този паметник бе почистен и накичен с венци. Не успях да снимам с фотоапарата(беше прибран, а и бързахме). Но сериозно финансиране получават от някъде (то се знае от къде),за да се подържа духа на нека се изразя така -“доброто” червеното минало по села и паланки…

 7. http://rusofili.bg/%D0%B2%D1%81%D1%8A%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8/ Може да не са ни освободили, но пък историята помни кои са Джанюариъс Макгахан (журналист), Томас Удроу Уилсън (президент на САЩ), Джеймс Кларк (историк) … и какво са направили те за България

 8. Gotviat se rublofilite za vizitata na Vagit Alekperov na 20 may v Neftohim Burgas. Dali niama i Putler da gi navesti taino?!

 9. Докато полета на Украйна към свобода от руския варваризъм продължава, потъването на България в тинята създадена от руските нищожества и техните подлоги у нас продължава успешно, предполагам дори по-бързо отколкото е планирано от стратезите на КГБ. Друга дума освен национален позор за произтичащото не ми идва в главата. Срам ме е лично, но смятам че без критична маса от свободолюбиви и горди хора в БГ това отвратително положение ще става все по-безисходно.

 10. Ще повторя отново, че каквото и да ни разправят, истината е, че става дума за пари. За много пари.

  Конкретно с цифрите(давам примери с известни, лесно проверими данни. Реалните са доста по-високи).

  България плаща на Русия в Окупационния фонд за “освобождението” точно 32.5 т. злато.

  На 11.09.1944 СССР открадва от трезора на БНБ около 35 т. злато.

  Още 23 т. злато са дадени “на съхранение” в СССР през 1963 г. от правешкия циганин Яшар Замфиркьов. Станаха 63.5 т.

  Златото се търгува в тройунции (31.1035 гр.). През 1910 г. 1 тройунция е струвала $18.92, днес на London Metal Exchange е $1193.50 (в 15:00 GMT). Тъй като цената на златото през тези години доста е “танцувала”, има и 2 световни, както и няколко големи регионални войни, инфлация и други фактори, които изкривяват реалната стойност и цени, и за по-лесно смятане да приемем, че 1 унция за периода средно е струвала $1,000.00. Който иска да си играе, да потърси онлайн калкулатори, да си въведе коректори за пиковете на цените през 1933, 1976 и 1980-1983, както и за падовете. Разликата няма да е особено голяма.

  Eдин кг. е 32 тройунции, или 1 т. е 32,000 унции, 63.5 т. са 2,032,000.00 унции. Това са $2,032,000,000.00, словом ДВА МИЛИАРДА и ТРИДЕСЕТ И ДВА МИЛИОНА долара. Това е цената /стойността/ на руската любов към българските “братушки”!

  Сега да си представим, че онези 32.5 тона злато бяха инвестирани в икономиката, при онова трудолюбиво и родолюбиво предприемчиво население, а онези деветосептемврийски 35 т. бяха останали в България. Дори при управлението на Яшар Замфиркьовата крадлива комун-милицейска шайка жизненият ни стандарт щеше да е съпоставим с този на Чехия, Унгария или Полша!

  Нали не си правите илюзията, че новите русофилистични капища се строят с пари, “дадени” от Русия? Не, това са част от комисионните (“откаты”), подхвърлени на еничерите от петоколонието, като лъвският пай се е върнал в Русия. Който се съмнява, нека напомня, че 1 км. трасе на Южен поток в равнинна България беше близо 5 пъти по-скъп, отколкото в планинска Словения. Затова – бой по джоба и конфискация.

  За онези, които още имат съмнения и колебания,

 11. Опс, изпрати се без последното изречение –

  За онези, които още имат съмнения и колебания, четете томовете на “Течна дружба” на г-н Инджев, смятатайте и помнете великата мисъл на взривения италиански съдия- следовател Джовани Фалконе, “Ще победим мафията само ако я направим бедна!”

  Респект!

 12. Как ще ги стигнем украинците…

  С тоя ни скопен закон, дето обявил комунистическия режим за престъпен ли?
  Който закон не пречи на нашенските чугуни да си развяват сърповете и чуковете на Бузлуджа, Копринка и пред МОЧА, гарнирани с кебапчета, бира, спонтанен превоз и портрета на бащицата на народите.

  Нито пък на пасола да купи на “нашата” полиция от І РПУ HD-камери за денонощна охрана един паметник, който е срам за държавата ни.

  Как? И кога?

 13. Аерофлот, Тези данни за изнесеното злато на България са Потресаващи! Ако наивниците дето се тупкат в гърдите с гордост, че са ги направили комунисти (а сега гласуват усмихнато за БСП) Прогледнат (Дай Боже), биха умрели от срам! Това ли наричат те “Комунизъм” и “Освобождение” ??? Това ли е тяхната “велика сила” ? По-скоро руснаците са Велики Крадци! Както се случи и съвсем наскоро, когато България беше попарена и Пладнешки Ограбена от Руски Подлоги (криещи се като Плъхове в Сърбия) с 2 Милиарда Евро!!! И каква беше реакцията на Правителството на Службите на Съдебната система ??? Приказки ! Приказки, Приказки, Приказки! България се управлява от едни гласовити комедианти без гащи но това изобщо не ги притеснява! Те продължават да си разиграват комедиите и с публика и без публика! Но накрая кой ще се смее последен ???

 14. Стамбо,
  И аз искам същото.Искам честност и твърдост.Искам заявените позиции да се утроят в процеса на управление.Но за съжаление не става.А и разкостването е страшно.От чужди и свои.Имам чувството,че все по малко свестни хора ще се захващат с политика.Ще останат наглите,безхаберните,които за своя угода ще си сменят позициите всеки момент.Пример за това е Бойко Борисов.Непукист.Ти го плюеш,то вика дъжд го роси.А положението на България е критично.Балканите,винаги размирни.Русия с нейната наглост и алчност да заграбва,дестабилизира,унижтожава.Ние трябва да предявим към нашите избраници преди всичко взискателност.Твърда и непоколевима.И подкрепа в трудни моменти,а не саво отричане.Ето сега е внесена поправката за сваляне на давност от комунистическите престъпления.Да подкрепим.Защото и тези ако ги няма не ми се мисли.И персонално ще кажа нещо.Имам чувството ,че в следващият парлямент М. Андреев няма да бъде предложен за избор от ГЕРБ ,защото той им беше необходим за разбиване на СДС,а не защото е непоколебим антикомунист.Но аз винаги ще го подкрепям защото съм убедена в неговата честност на позициите.Да подкрепим достойните.Аз ги следя под лупа.

 15. ПП
  Блогът на Иво Инджев,нашите коментари допринесоха изключително много за отваряне на очите на българите по отношение на Русия най голямата заплаха за Вългария.Като китайска капка трябва да се дълбае в тази посока.

 16. ППП
  Сещам се за депутатите от БСП и други от това НС.Не подкрепиха искането на Военият министър за увеличаване на парите от бюджета за модернизиране на Армията,а после със садо-мазо нотки в гласа дават изявления на ляво и на дясно,че нямаме армия.Е какво е това .Най малко национално предателство.И до вчера са били във властта .И никой не ги пита защо докараха Армията до това състояние.

 17. АЭРОФЛОТ, може “МАЛКО” , ама “съвсем” “МАЛКО” да “коригирате” своите сметки за ОКУПАЦИОННИТЕ и КОИНТРИБУЦИОННИТЕ фондове за императорска Русия и СССР!
  Първо: 32,5т + 35т + 23т = 90,5т , не на 63,5 тона, т.е. ако днес имате тези над 90 тона ще имате 90 х 33 000 х 1000 = 3 000 000 000 долара. Днес в НРБ има между 40-50 тона злато “в резерв” и даже “валутен борд” с виртуален резерв от почти още толкова. НО както знаеш има ЛИХВИ,инфлация, пропуснати ползи и загуби,….., така че тези 3 млрд. ДОЛАРА трябва да се умножат няколко пъти. А АКО броим и “заемите” от социализЪма и прИхода, на които все още изплащаме все още САМО лихвите в ДЕСЕТКИ милиарди, то МИЛИАРДИТЕ скачат на ДЕСЕТКИ. Ако прибавим и газово-нефтеният бандитизъм на RAZIя и нейните подлоги в НРБ, то сметката само от тях е НАД 200 млрд. ДОЛАРА.
  П.П. Освен това “ОСВОБОДИТЕЛНАТА” ОКУПАЦИЯ на РККА/ПСА до 1948г. струва около 10 млрд. ДОЛАРА по тогавашният курс, към който трябва да се прибавят лихви , инфлация , …. и т.н.. От което следва ,че “САМО” ОКУПАЦИЯТА е до 100 млрд. долара по днешният курс!
  За “управлението” на БКП през последните 70 години всеки може сам да си направи сметката!

 18. Братя, Слава на Бога че Ви има! И г-н Инджев и Вие които коментирате и пишете истините за България и борбата на народа за свободата ни! Наистина много научавам! Всичко което смятам за важно, като коментара за златото дадено на окупаторите ни, го копирам на текстов документ и го пазя! Така го показвам на мои приятели “запленени” от съветизма и “православния” радикален руски варваризъм(най-вече обещанията и дьенгите им). Искрено се забавлявам като прочетат подобно нещо как реагират и се опитват да отклонят темата….
  Бог да порази предателите на народа! Дано България да стане нормална европейска страна(каквато заслужава!) СКОРО!

 19. Все си мисля, че една добра стъпка в посока към излизане от това отчайващо положение в България е да се случи следното:
  Поне 60% от пълнолетното ни население да прочете трилогията на Иво Инджев “Течна дружба”. Да я прочете непредубедено, като едно историческо помагало!
  Разбира се, г-жо Савова, да запазим гражданската си позиция, непримиримост и активност!
  Надявам се и Иво да бъде “Бойко Борисов” в електронните медии, както миналия уикенд, защото каквото и да си говорим, българинът е труден на четене и директния контакт с публиката обхваща повече хора!

 20. към Стамбо и г-жа Савова:
  Диалогът ви не е много във връзка с поста, но понеже съдържанието му силно ме вълнува, позволявам си да се включа в него. Според мен, проявата на взискателност много рядко може да се окачестви като нещо лошо. Взискателност проявяват предимно и най-вече добре възпитаните, интелигентните, образованите, почтените хора. Избирателите на СДС /някога/, ДСБ, РБ са точно такива и не е нормално да се очаква от тях безкритично ураджийство. Така и така накрая всички ние ги подкрепяме на избори. Не виждам никакво оправдание между изборите да не им напомняме постоянно и неотклонно поради каква именно причина сме им гласували доверие. Аз лично изисквам и няма да престана да го правя, защото съм уверена, че точно това са хората, които разбират защо го правя.

 21. Стамбо,отказвам се да ви противостоя.Не съм ви равен защото моето его е равно на нула.Истината е,че се опитвам да се забавлявам. В гози аспект да погледнем на нещо,което се случва по 3-4 пъти на ден по ГВ7.Явява се нов тип манимулация под маската на дълбокомудрена артистичност.С “Гледна точка” бях зарибен отначало,признавам си,защото тогава имаше сериозни предавания,макар мимолетни,като тези на професор Пламен Цветков.Сега абонати на предаването на Стойчо Керев са проф.Филипов и писателя всезнаещ всичко Дим. Недков.Извънземни и тайни общества и конспирации – това е с извинение темата им (последната дума-неизменна в устата на Негово Величество ми е станала отвратителна).Няма как тази с претенции за артистичност манипулация да не покаже истинското си лице.Така президента Плевнелиев е наречен национален предател,а събитията от 11 септември съвсем сериозно са обявени за конспирация на самите американци.Писателя и незнам какъв още Недков няма да изневери на своето многословие,АКО обясни подробно,А не недомлъвки защо президента Плевнелиев е национален предател.И да не се страхува от нищо защото гарван гарвано око не вади.Тоза той добре го знае затова застава в такава героична поза. Маските на едни и същи мошеници се сменят господа съдебни заседатели,защото все още шаечената правда вилнее по нашите земи. Моля г-н Инджев да ми прости за отклонението от темата(пак тази тема с извинение).

 22. направих предложение,да бъде премахнат в центъра на Ст.Загора паметника със сърп и чук и познайте, предложението ми беше игнорирано

 23. Цитат. :”Вие, приятелю, ми върнахте родината.” Путарагин, върнал ?? как пък не ! Ах колко им беше хубаво в Германия и как лапаха. Върна им я Рейгън, че натика руснаците в миша дупка икономически и нямаха друга алтернатива.Ама никаква, освен да се разпаднат и да изпуснат кокалите – демек страните от соцлагера.Това е голата истина.Тоа немец е изперкал !

 24. Съгласен съм с поправките, беше късно и съм оплескал събирането, ще Ви черпя бира за корекцията:)

  Иначе сте напълно прав, като добавим лихви, пропуснати ползи, инфлация, заемите, издръжката на павианите до 1948 г., от която пропищява дори георги “Тарабата” димитров, заводите трета ръка, които ни се продават по световни цени (“СТИНД”, Кремиковци, Нефтохим), неравнопоставения търговски обмен чрез СИВ, плюс безбожните цени на енергоносителите, които са най-високите в Европа, дори Вашите 100 млрд. са занижена цифра.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.