Робофилството и русофилството – двете лица на една и съща рубла

От опит знам, че всяка моя телевизионна изява с критична позиция по адрес на руската политика предизвиква пореден изблик на омраза срещу скромната ми персона. И този път не беше по-различно след цели три мои участия в трите водещи по аудитория телевизии в националния ефир миналия уикенд.

 

 

Интересно е обаче да се отбележи, че злобата на русофилите този път си намери още една цев за стрелба, срещу още нещо казано от мен, което удвои количеството храчки на русофилите.

 

По експериментален път се потвърди знакът на равенство между русофила и робофила в България. Скачените съдове на любовта към Русия и към робството се проявиха в пълната си грозна взаимна зависимост.

 

 

Колкото по-силно един русофил люби Русия и всичко руско (без автомобилите, компютрите и всяка друга електроника, битовата техника и обзавеждането, дрехите, храната, климата, мебелите, университетите, работните места, местоживеенето и дори екскурзиите в Русия), толкова по-силно мрази някой да му каже, че не е бил роб в Османската империя. Ето това робските русофилски души, жадни да бъдат освобождавани от друг ( и този друг да бъде непременно Русия, а не Европа, която свиква Цариградската конференция след Априлското въстание; после втората Цариградска конференция след Съединението 1885 г., на която спасява България от руско-австрийската претенция българите да бъдат наказани за нарушаването на Берлинския конгрес с възстановяване на турската окупация в Източна Румелия; после с общоевропейски усилия, включително чрез масови граждански протести срещу руската агресивна политика срещу България, препречва пътя на задаващата се руска повторна пряка окупация през 1886 г., замислена от българомразеца Александър ІІІ , но изродила се „само” в серия от русофилски метежи и т.н.).

 

Списъкът с онова, което българският русофил обича с етикета „Русия” е далеч по-кратък от споменатия по-горе списък на санкциите, които и най-заклетите туземни русофили негласно налагат на „сделаното” в Русия. Не щат пустите русолюбци да ходят доброволно в Русия нито да живеят, нито да работят, нито да учат. Но пък с неистова злоба заклеймяват сънародниците си, които им напомнят този факт.

 

Русофилите са безпомощни да (си) отговорят на въпроса , защо в днешно време на доброволен избор българите не отиват да учат в Москва, а практически всички, до последния озъбен от злоба срещу Запада русофил, пращат децата си да учат и работят на Запад.

 

Клатейки се върху кокилите на невъзможните си „аргументи” в морето от доказателства за несъстоятелността на противоречивата им вяра в ирационалната Русия – такава, каквато пропагандата е натъпкала в мозъците им- русолюбците в България всъщност имат две основни опорни точки: благодарността към „двойните освободители” и „великата руска култура” ( сякаш другите европейски нации, от които Русия е прекопирала и превела с векове закъснение на руски живопистта, оперното и изобразителното изкуство, литературата и класическата музика), нямат също велики култури.

 

Робофилията на русофилството е на практика подточка на първата опорна точка: ако не сме били роби вкупом, как ще да ни е освободила от робството Русия? Значи всинца сме били роби- повече и от истинските роби, каквито са били самите руснаци в много по-голяма степен. Това се опитват да ни кажат робофилите у нас. Което е не само нихилизъм- то е диагноза, която се нарича мазохизъм. Става им едно приятно и уютно, говорейки за българите, като потомци на роби, защото северните робовладелци така се издигат в очите им.

 

Да откажеш да си потомък на роби, да претендираш да си наследник на горди българи, които са искали да се освободят сами , както са проповядвали титаните на българското национално-освободително движение, начело с Раковски, Левски и Ботев, е истинско кощунство за робските души, вкопчени в руския прочит на българската история. А най-абсурдното е, че дори професионални историци, които иначе признават правилото да не се говори в условно наклонение по отношение на минали събития, „забравят” този принцип, когато тълкуват в руска полза хипотезата за българската свобода като евентуална производна от самостоятелни българските усилия: АКО не беше Русия, нямаше да ни има, щяхме да сме с фесове днес ( макар, че точно фесовете ги премахва Ататюрк в самата Турция преди сто години), кланят се на ушанките нашите русофили.

 

Е, добре тогава, щом е позволено да си служим с АКО, хайде да опитаме с обратен знак:

 

АКО Русия не се беше постарала да смаже в зародиш всеки порив за самостоятелност в национално-освободителното движение на българите във Влашко, в България и в самата Русия ( в Одеса например), то и нашето „племе” можеше да постигне успеха на сърбите, власите и особено на гърците, които от самото начало на 19 век руската империя не просто подкрепя, а превръща в своя пета колона в европейската част на Османската империя- включително за мачкане и подчиняване на българското етническо мнозинство в центъра на региона, намразило не случайно фанариотите тогава повече и от самите турци.

 

АКО Русия беше подкрепила поне едно българско въстание през века на освободителните борби на Балканите, както системно е подкрепяла с пари, оръжие, логистика и дипломация сръбските, черногорските, влашките, гръцките ( но никога българските с ясната идея, че етническото българско мнозинство на полуострова трябва да бъде „редуцирано” чрез масово обезбългаряване след всеки руски военен поход и държано на руска каишка срещу „опасността” българите да създадат своя голяма и независима от Санкт Петербург държава в центъра на полуострова и да се превърнат в проблем за руската мания да достигнат Проливите)- дали АКО Русия беше мерила българите със същия аршин, както останалите етноси на полуострова, Апостолът и неговите съмишленици нямаше да успеят в делото си ?

 

АКО Русия не си беше замълчала съучастнически с османлиите по време на процеса срещу Дякон Левски и дори не беше сложила подписа си под смъртната му присъда чрез своите представители в Съдебната комисия (посланикът в Цариград Граф Игнатиев е имал своя квота в нея и турските власти биха му угодили, както са му угаждали, когато по негова заръка пращат на конвейр на заточение български владици, „провинили” се пред Русия с борбата си за църковна независимост от Гръцката патриаршия и руските й благодетели)- АКО Русия се беше намесила, дали пък Левски нямаше да се превърне от умъртвена икона в жив водач на българите към тяхната свобода, но като противник на руската намеса, какъвто е бил приживе?

 

АКО руските шпиони, внедрени в българските революционни комитети, не бяха громили отвътре огранизация след организация, за да не допуснат революционните комитети да се отвържат от руската каишка ( изтъкана с много подкупи)- АКО не беше това системно прилагано руско вероломство, разпознато от Левски, дали щеше изобщо да се стигне до руската военна намеса за освобождаване на „славяните и православните” ( но никога на българите, каквито не съществуват в официалния руски речник по онова време)?

 

АКО българите не бяха въстанали през април 1876 г. и ако Англия не беше се превърнала в изразител на европейския гняв от османските кланета , предизвикали огромно възмущение най-вече в Англия, превръщайки я в инициатор на свикването на Цариградската конференция в края на годината, дали Русия щеше да получи лелеяният от нея повод за реванш за загубената Кримска война ( 1856 г.) и доближаване на проливите под предлог, че жажда да освобождава „славяните и православните” ( но никога българите)?

 

АКО Русия не беше се споразумяла в секретна клауза с Австро- Унгария през лятото на 1876 г. в договора от Райхщад двете империи да не допуснат на Балканите да бъде създадена „голяма православна славянска държава”, дали Берлинският конгрес две години по-късно щеше да бъде толкова успешен в разпокъсването на българските земи, поради което самоосъзналите се българи въстават и се освобождават ( най-вече от руския диктат) през септември 1885 г.?

 

АКО българите не бяха победили ( именно Русия при целия й натиск да не допусне независима Българска екзархия), откъде щеше Граф Игнатиев да черпи основания да импровизира в Сан Стефано за границите на фикцията „Санстефанска България” (импровизация, за която руският външен министър Горчаков после го мъмри, но заради която днешната руска пропаганда го слави с цветя и венци на паметника му в София като велик руски интригант, заложил бомбата със закъснител в душите на българите за век и половина напред), маркирани точно от границите на Българското екзархийско присъствие на полуострова?

 

АКО „славяните и православните” по българските земи не бяха принудени от първите дни на руската окупация да си плащат за нея в злато по силата на специално създадения за целта Руски окупационен фонд – дали стартът на българската свобода и нейното продължение нямаше да са доста по-успешни?

 

АКО болшевиките не бяха достатъчно тъпи да отменят всички международни договори на Русия, дали нямаше и днес да плащаме лихвите на поисканите от Русия милиони рубли за българската свобода, чийто еквивалент е бил 53 тона злато?

 

АКО пък подходим със същия хипотетичен аршин и към по-новата ни история, в която съветска Русия брутално прекъсна европейското развитие на България, съвсем ще се размирише…

 

Едно обаче е сигурно: ако лишиш русофила от комплексите му на български роб, робуващ на руските интереси, то той ще загуби основание да бъде роб до гроб на тези интереси. А те са му по-важни от въздуха и слънцето, дозирани за всяко живуркащо същество в клетката на комплексарщината.

 

АКО не вярвате, питайте който е и да европеец ( на Балканите или не), защо не желае да се определя като потомък на роби и неизбежно ще стигнете до извода, че българското русофилство и робофилството му са откачената спойка на тези скачени съдове.

30 мнения за “Робофилството и русофилството – двете лица на една и съща рубла”

 1. Айде за първото “освобождение” има нИкакви “основания”. Макар и да е било само началото на планираната чрез Сан-Стефанският ПРЕДВАРИТЕЛЕН “договор” руска ОКУПАЦИЯ. НО от КАКВО ни е “ОСВОБОЖДАВАЛ” Сталин при “второто” “АсвАбАждение”???..????….???….
  Нали вече сме били ОСВОБОДЕНИ от турското робство?!?!?!?
  #КОЙ след Османската империя ПАК ни е бил “ПОРОБИЛ” през периода 1878-1944г., за да ни “ОСВОБОЖДАВА” НАЙ-големият ТИРАН и ДИКТАТор на всички времена – Сталин?!?!?!?…..КОЙ?!?..
  И оня ден “другарите” микАв и кадиев, говореха с большевишки “победен” патос за АсвАбАждението на Европа след ВСВ?!?!?….
  От какво може да АсвАбАди Европа “бащицата на ВСИЧКИ народи” -Сталин?!?!?… От суверинитет, ….. от НЕзависимост,…..от граждански ПРАВА,…..от идивидуална свобода,….от ВСИЧКО може да асвАбАди Европа Сталин, само от себе си – НЕ!!!
  НЕ СВОБОДА , както словоблудстваха платените от руският пАсол оратори от БКсП, САМО тирания може да донесе РККА!
  Особено за България , която успява да избегне пряката ОКУПАЦИЯ от Вермахта, Гестапо и СС! Но за сметка на това , след 9.9.1944г. получи дивашките “АсвАбАдителни” ОКУПАТОРСКИ орди на РККА, ГРУх, КГфсБ, ЧК, ГУЛаг,… и т.н..
  П.П. Поради това всичко това МОЧА ТРЯБВА да бъде разрушен!

 2. И аз полюбопитствах как наричат останалите балкански народи. Сърбите наричат периода “османска власт”, гърците “турското владичество”-τουρκική κυριαρχία, или също “османска власт”-Τουρκοκρατία

 3. Към московските агенти в средите на хотелиерите-комунисти…
  Към Бла РАГИН & КО,

  НЕ РЕВЕТЕ ЗА РУСКИТЕ ИЗРОДИ, КОИТО НАРИЧАТЕ ТУРИСТИ. 100% ОТ ТЯХ СА АГЕНТИ НА КРЕМЪЛ. ТАЗИ ЧОВЕШКА ИЗМЕТ СА ОТСКОРО ПЕНСИОНИРАНИ ПАЛАЧИ ОТ КГБ, КОИТО СА ИЗПЪЛНИЛИ МОКРА ПОРЪЧКА (УБИЙСТВО), ПОРЪЧАНО ОТ КПСС-КГБ.

  ПАЛАЧИТЕ НА ПУТИН, СЛЕД КАТО СА ПОЛУЧИЛИ ОТ КРЕМЪЛ ХИЛЯДИТЕ ДОЛАРИ НАГРАДА ЗА УБИЙСТВОТО, КОЕТО СА ИЗВЪРШИЛИ, ЗА ДА ПРИКРИЯТ СЛЕДИТЕ СИ, ИДВАТ КАТО ТУРИСТИ В БЪЛГАРИЯ И ЗАПОЧВАТ ДА ХАРЧАТ ДОЛАРИТЕ СПЕЧЕЛЕНИ С ЕДНО НАТИСКАНЕ НА СПУСЪКА И ВИЕ, РАГИН И КОМПАНИЯ, СТЕ БЕЗКРАЙНО ДОВОЛНИ, ЗАЩОТО ЗАРАДИ ЛИЧНИТЕ ВИ “ЗАСЛУГИ КЪМ БКП”, ВЪВ ВАШИТЕ ДЖОБОВЕ ПОТИЧАТ РЕКИ КЪРВАВИ ПАРИ. РАГИН И СИЕ, НИЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ВИЕ, НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ БКП (ЗАРАДИ МОКРИ ЗАСЛУГИ), БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕНИ “ПИШМАН ХОТЕЛИЕРИ”, ЗНАЕТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТ КУПИЩАТА ПАРИ В ДЖОБОВЕТЕ НА РУСКИТЕ ИЗРОДИ, КОИТО НАРИЧАТЕ-ТУРИСТИ, НО НЕ ВИ ПУКА, НАЛИ ВИЕ СТЕ ТЕХНИ БЪЛГАРСКИ КОЛЕГИ (ДРУЗЯ – ПАЛАЧИ) !

  МИЛИОННИ АРМИИ, СЪСТАВЕНИ ОТ ЧОВЕШКИ ИЗРОДИ СЕ ОБУЧАВАТ ВСЕКИ ДЕН В МРЪСНО ЧЕРВЕНИЯ УНИВЕРСИТЕТ “М.В.ЛОМОНОСОВ”, ПО ПРОГРАМИ ИЗМИСЛЕНИ ОТ РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ, ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ГЛАВОРЕЗИ, ДЖЕЛАТИ, МЪЧИТЕЛИ, КРЪВОЛОЦИ И УБИЙЦИ, КОИТО СА ИЗМИСЛЕНИ ОТ СИФИЛИСТИЧНИЯ МОЗЪК НА ЛЕНИН, СА , ЗА ДА СМАЗВАТ ВСИЧКИ ПОРИВИ ЗА СВОБОДА НА ЗАРОБЕНИТЕ ОТ КРЕМЪЛ НАРОДИ И 100 ГОДИНИ ДА ИЗМИНАТ НЯМА ДА СИ ВЪРНАТ ОБРАЗА НА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА :

  РУСКИТЕ ТУРИСТИ ОТВРАТИХА НОРМАЛНИТЕ ТУРИСТИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ КУРОРТИ И ПРИНИЗИХА НИВОТО НА ОБСЛУЖВАНЕТО… ОСЪЗНАЙТЕ ГРЕШКИТЕ СИ !

  ДОКАТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ХОТЕЛИ ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ – БАНДА БЪЛГАРСКИ КОМУНИСТИ – ЧЕРВЕНИ РАЗБОЙНИЦИ – ПУТИНОБЛИЗАЧИ, НЕ ИМ СЕ НАБИЕ В ТЪПИТЕ ТИКВИ ИСТИНАТА, ЧЕ НОРМАНИТЕ БЪЛГАРИ НЕ МОГАТ ДА ТЪРПЯТ РУСКИ БАНДЮГИ ДА СЕ ЛИГАВЯТ НА СЪСЕДНАТА МАСА, КАТО ПЛЮСКАТ ЧЕРЕН ХАЙВЕР СЪС СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ И ДА ЛЮСКАТ ВОДКА С ВОДНИ ЧАШИ, ТУРИСТИТЕ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА ЩЕ ЗАОБИКАЛЯТ БЪЛГАРИЯ !

  ВЪН РУСНАЦИТЕ ОТ РОДИНАТА НИ !

  СИКТИР ОТ ЖИВОТА НИ, РУСИЙО !

 4. Да робофилството е един много стар наш комплекс, много добре насаждан подържан от Русия от самото начало на възстановяването на България. Освен този огромен комплекс, нашия “по-голям брат” винаги се е опитвал да ни присади и неговите собствени комплекси като най-назадничав полуевропеец в Европа. След това се ядосваме на Европа и света, че ни възприема като такива каквито сами се мислим в собствените си (насадени от Русия) комплекси…

 5. Пейо Яворов

  Гоце Делчев
  Биография

  Предговор

  Делото на Каравелова, Ботева и Левски, освобождението на целокупната българска родина чрез революция, беше осуетено, ако не случайно, поне твърде неочаквано. То се знае, апостолите на българската свобода не мислеха, че петвековния роб ще види боева сполука. Но те имаха пред вид сигурен политически успех.
  Българското движение, оставено да се развива в еднъж усвоената посока, рано или късно би достигнало целта си. Мизия, Тракия и Македония в неразривно единство стъпка по стъпка напред биха получили самоуправление. Народът, изнесъл на плещите си трудната борба, горд в съзнанието на извършения подвиг, би знаел да цени благото на свободата. И нашето племе, свършило предварителната работа по формирането си като политическа единица, би се предало на тихо културно развитие като достоен член от семейството на културните човешки племена.
  Обаче Русия, възползувана от смутовете в европейските турски области през нещастната 76 година, поиска да осъществи или поне в краен случай да приближи осъществяването на своите завоевателни намерения спрямо турското наследство. Тя обяви тъй наречената Освободителна война, която свърши с един съдбоносен за нас резултат — отечеството ни беше разкъсано на три части. И големия български въпрос остана да се развива при най-опаки условия, като се раздроби на сума по-малки въпроси, живи рани върху българския обществен организъм в цялост.

 6. Много вярно и чудесно написано както винаги!

 7. “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

  Русчук, 1-й Март 1886 г.
  З.Стоянов

  „Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

 8. =======================================

  Долу мръсните руски ръцете от кирилицата-тя е БЪЛГАРСКА, не славянска!

  …КИРИЛИЦАТА е създадена от БЪЛГАРИ за БЪЛГАРИ и за всички хора, живеещи в БЪЛГАРИЯ. Именно на Кирилицата сега пишат близо 300 милиона. Те ползват БЪЛГАРСКА ПИСМЕНОСТ, а не черковнославянска такава. Никога, никъде по света не е съществувал черковнославянски народ, за да има понятие черковнославянски език и писменост.

  … историците казват, че руснаците не са славяни, а са варяги и че ние, българите имаме малко славянски гени (ако изобщо имаме),

  …- През 893 г. Симеон Велики, обявява писмеността и езика на Кирил и Методий за официален език на българската държава и църква!

  …колкото до писмеността – в старата българска администрация освен другите титли е имало и длъжността КЪНИГАЧИЯ -БИБЛИОТЕКАР в превод. ако не е имало книги и то много, откъде е дошла тази длъжност!?!?!?, а и самата дума “книга” е старобългарска, така че за каква славянска азбука изобщо може да се говори – освен това, защо учениците на Кирил и Методий идват в БЪЛГАРИЯ, а не в русия – просто защото тогава НЯМА РУСИЯ КАТО ДЪРЖАВА.

  …Като се почне от кирилицата и се мине през цялата ни история до наши дни се вижда ръката на руските фалшификатори. Фанатичните мужици никога няма да признаят пред света или дори пред себе си, че са получили език, култура, писмо от България. Да обявиме на света, че и ние сме дали нещо, това е наша работа.

  …истината е, че когато е имало българска писменост и българска държава и българска писмовна школа, не е имало славянска държава, не е имало русия, а само славянски племена. когато векове по-късно рукият княз святослав киевски навлиза в българия, подкупен от византииците и удря в гръб българската армия, на излизане от България изнася над 1000 /хиляда/ волски коли с книги, църковна утвар и одежди от разгромените български манастири и църкви. русите приемат два пъти християнството – веднъж от българите и след това по политически причини – от ромеите, така че ако не е била БЪЛГАРИЯ сега и русия да я няма. Българският народ е кръсник и създател на русия като държава, народност и култура.

  =======================================

 9. превод от руски

  … Кои държавни лидери бяха на площада на 9 май ?

  Два часа преди да започне парада, там вече стърчеше фигурата на храненика на Сталин, царят – министър? – Симеон две, когото даже и не забелязаха по-късно, защото той вече за всички е г-н “Ни риба, ни рак” …

  ***

  По-долу изброяваме присъствалите на парада държавни глави:

  1.
  От лидерите на 55 африкански държави на парада бяха само трима – египетския президент Ал Сиси, президента на Южна Африка – Зума Джейк и президентът на Зимбабве – Р.Г. Мугабе и толкова!
  На парада не отидоха държавните глави на останалите 52 африкански държави, с които Путин така много ни “плашеше” !
  2.
  От 33 държави в Латинска Америка, на парада бяха само двама – президентите на Венецуела и Куба.
  3.
  От 28те държавите-членки на Европейският Съюз, на парада бяха само трима – президентите на Чешката република, на Словакия и Кипър…
  4.
  От държавите в Азия, без да отчитаме страните членки на т.н. “ОНД”, присъстваха четирима – председателят на Китай – Си Дзинпин и президентите на Монголия, Виетнам и Индия. Държавните глави на останалите азиатски държави бяха отказали да присъстват на парада.
  5.
  От арабските държави се видяха само двама лидери. Ръководителят на Палестинската автономия – Махмуд Абас и египетския президент Ал Сиси. Лидерите на останалите 20 страни от арабския свят не бяха дошли на парада в Москва..
  6.
  В Москва не бяха и лидерите на Израел и Турция.
  7.
  На парада не отиде и президента на Белорусия – А. Лукашенко. Белоруски войници не маршируваха в парада в Москва.
  8.
  Както се очакваше, не присъстваше никой от съюзника на Русия – Узбекистан, председателят или някой от узбекистанските войници! Ето защо, темата за узбекското присъствие на парада на 9 май в Москва може да се счита за затворена.
  Никой няма да узнае какво беше обещал Владимир Путин на китайския лидер – председателя Си Дзинпин, за да той дойде в Москва, но не е тайна за целият свят, че председателят на Китай – Си Дзинпин има амбицията да разшири Китай до Урал…
  9.
  Денят на победата се превърна в маргинализиран празник, да не говорим за опошляването на деня с всевъзможни панделки и други гирлянди, които нямат нищо общо със събитията от преди 70 години.
  10.
  Най-накрая, списъка на гостите показва ясно на какво ниво е влиянието на Русия в света,… по два, по три лидера от различни континенти и региони, това е то “нарастващото влияние на Русия в света”

  ***

  —————————————————————————————————————-

  ***
  Путин дава под наем на половин цена части от Прибайкалието и Далечен изток на Китай – (Arrendare-lat.), за да има пари да храни Кремълската мафия, а той, Путин Перви, да царува необезпокояван. Ако свършат парите, червената банда ще му отреже главата !
  Даването на руски територии под наем на Китай, ще доведе до масово заселване на изтока с китайци.

  Днес, 11 май 2015 г., се разбра с какво Путин е примамил Председателят на Китай – Си Дзинпин да присъства лично на
  парада на 9 май в Москва.

  Първо: На китайците Путин е дал под наем за 70 години огромни территории – 40,000 кв.км руски земи от Забайкалието, на Руско-Китайската граница, заедно с големите градове Чита и Ясногорск.
  Тази широка лента, минава покрай Могочинския, Газимуро-Заводския и Сретенския райони.
  Второ: Стана ясно, също така, че Путин е дал под наем на китайците и 25,500 кв. км. от територията на Крим за 70 години.

  По всичко изглежда, че това е стратегически план на подведомственото на Путин – Пограничното управление на ФСБ (КГБ), в частност на чиновниците Войте, Гениатулин и Мамаев, които не обясняват какви са мотивите за даване под наем на тези руски територии на Китай…, а мотивите са ясни на всички – заповед на Путин да бъде награден Председателят на Китай – Си Дзинпин, за личното му присъствие на парада на 9 май в Москва.

  За целта специално е бил създаден закон, който да влезе в сила 90 дни след обнародването му. През февруари 2015 предварително са били избрани и одобрени първите три инвестиционни проекти – “Хабаровск”, “Комсомолск” и «Надеждинская».
  През май, се планира да бъдат одобрени решениния за даване под наем на Китай на още руски далекоизточни територии.

  ***

 10. Опорната точка на русофилството и робофилството е рублата.
  Опорната точка на мен сте вие г-н Инджев, за което ви благодаря.
  Стоилов

 11. лошото е че ще деградират с времето. ние поне сме имали часове по руски език в училище и сме просветени за тяхната страна и тайничко четем руски сайтове, докато новите русофили ще са все по-тъпи и тъпи, дори и езика няма да знаят и книги няма да четат. само ще повтарят това което им казват по-образованите от тях като папагали. интересно ми е пламен пасков какво мисли по въпроса, който облъчва по руските телевизии на перфектен руски колко било лошо всичко в ЕС с техните неочвешки правила, робски изисквания и източване на мозъци и т.н.

 12. Прекрасно написоно.Нека някой да оспори.Точка по точка.Написано е с много болка и горест.Когато стигнах до края ме хвана срам.Срам за глупавите,наивни,а и често продажни сънародници.Е няма такъв народ в Европа.Историците трябва да прочетат тази статия като *Верию за българите*.Ако могат нека да оспорят
  нещо,но без путински опорни точки.
  Сещам се завчера при гостуването на г-н Инджев в БТВ Цвети Ризова/която смятам .че не е глупава/ възкликна*ама вие ще кажете ,че сме се самоосвободили* -*Да отговори г-н Инджев-създали сме се като държава,въпреки Русия,която е дошла не да освобождава България,а да приобщава православни.До проливите.Скъпа Цвети ,ти не го осъзнаваш това,та що остава Б.Б дето е прочел само една книга.България е трън в очите на руските управници към пътя за проливите.До ден днешен.Вижте с каква злоба говорят руските управници за нас българите.Да го чуят тези като Кадиев.Никога не са ни обичали и няма да ни обичат.Мразят ни. И по добре.

 13. Много “АКО” и още повече факти,срещу които нито един рублофил в България посмъртно не може да каже абсолютно нищо!
  Именно затова,АКО по-горната статия се беше състояла в някое ТВ студио,в спор с някой зомбиран рублофил,най-накрая неминуемо щеше да завърши с: Ама ти АКО не беше учил в масква…

 14. Русофил днес значи 3 неща
  1. Че си русофоб, защото хвалиш руското, а се насираш да живееш по европейски/няма русофил емигрирал в Русия, всички са на Запад/
  2. Че си родоотстъпник, защото обичаш врага на рода ти/Русия обезбългари земята ти глупако..!/
  3. Че си тъп, защото не разбираш очевидното и за ромите /няма забегнал в Русия циганин…?!/

  Сиромашията и простотията ни идват от Русията

 15. Blagodaria vi za straxotnite komentari.Izpalvate dnitemi na immigrant sas” balgaroliybie”.Poklon.

 16. Всички знаем,в това число комунисти и русофили,че през турско българите са управлявани по турски закони.Без съмнение,имало е и беззакония,вероятно и тежки.Знаем също,че през ония времена българите са имали частна собственост-къщи,ниви,гори,работилници-в неограничени размери.Пътували са и са работили свободно в цялата страна,през граница в чужбина,дори в Цариград,където са издавали вестници и са имали черкови.Децата им свободно са можели да учат в чужбина.И да се завръщат. Знаем също всички,в това число комунисти и русофили,как живяха българите след второто им “освобождение” през 1944 г.Ако получиш по наследство жилище по голямо от 120 квадрата трябва да се разведеш за да не ти го вземе държавата.Не може да имаш втори парцел в кое да е населено място.Ако имаш наематели в жилището си наема го взима държавата защото това е нетрудов доход.Да имаш ниви,лозя,градини,да упражняваш професия освен под държавата – абсурд.Децата ти да учат в самата България става с бележка партииния секретар.За чужбина да не говорим-разстрелват всеки на границата.Закрепостен си,можеш да живееш и работиш само откъдето ти е жителството.Изгонен в града по заводите трябва сдесетки години да чакаш жителсво за да добиеш право да кандидатсваш за жилище.Разбира след като бъдат задовлени нуждите на самопроизвеждащите се активни борци срещу капитализма (смях в залата)и фашизъма както и на други с превилегии.Ако доживееш полуцаеваш панелка,която сега омразната Европа трябва да санира.Много стана,да говорим ли Иревилегиите,за правоимащиге,за народния съд (не за онзи,когато убиваха),а за обикновенния в НРБ,когато партията те осъждаше по силата на гелефонното право преди да си прекрачил съда.И т.н. и т.н. Нека,които искат да знаят,да решат (включително комунисти,атакисти,рублофи и др.)кое е по-голямо – турското робство или онова след братското “освобождение” през 1944г.

 17. Извадих го от уикипедията и е ясно кой за какви ни смята- роби ли сме, независими ли сме.
  Създаване на Екзархията

  Делегатите на Първия църковно-народен събор (Цариград, 1871)
  На 27 февруари 1870 година султанското правителство издава ферман, с който узаконява обособяването на българска черковна йерархия (наречена „екзархия“) от Цариградската патриаршия.[1] По силата на султанския ферман и екзархийския устав, изработен от църковно-народния събор, свикан в Цариград през 1871 г., Българската екзархия е призната за официален представител на българската нация в Османската империя.

  В устава и са утвърдени две начала:

  съборност (участие на духовници и вярващи в черковното управление) и
  изборност.
  Свиканият на 12 февруари 1872 г. Временен съвет на Екзархията избира за пръв български екзарх ловчанския митрополит Иларион. Този избор обаче не е одобрен от Високата порта и на 16 февруари същата година Иларион Ловчански подава оставка и на негово място е избран видинският митрополит Антим I.

  Териториален обхват[редактиране | редактиране на кода]
  Териториалният обхват на Екзархията е посочен в член 10 от учредителния ферман:

  Ферманът, с който е учредена Българската екзархия
  „ Чл. 10. Духовният окръг на тая екзархия ще обема Русенската, Силистренската, Шуменската, Търновската, Софийската, Врачанската, Ловчанската, Видинската, Нишката, Пиротската, Кюстендилската, Самоковската, Велешката, Варненската епархия (без града Варна и без двадесетте наблизо села, които се намират между този град и Кюстенджа, на които жителите не са българи), Сливенския санджак (без градовете Анхиало и Месемврия), Созополската каза (без крайморските села), Пловдивската епархия (без главния град и без град Станимака, както и без селата Куклен, Воден, Арнауткьой [Долни Арбанас], Панагия, Ново село, Лясково, Ахлан, Бачково, Белащица, без манастирите Бачковски, „Свети Безсребърници“, „Света Параскева“ и „Свети Георги“). Махалата Света Богородица в града Пловдив ще трябва да влезе също в Българската екзархия, но които от нейните жители не би щели да се подчиняват на Българската Църква и екзархия, ще бъдат волни да се отделят. Подробностите по този въпрос ще се определят по взаимно съгласие между Патриаршията и Българската екзархия според вероизповедния им ред.
  Освен изброените по-горе и поименувани места ще се позволява да се подчиняват на Българската екзархия по духовните си дела и на всички ония места, жителите на които, всичките или поне двете им третини, би поискали това, стига да се докаже действителността на искането им, но понеже, както се рече, това ще става по желанието и съгласието на всичките жители, или поне на двете им третини, то, ако някой по този повод би се опитвал да произвежда някакъв раздор между жителите, той ще се привлича към отговорност и ще се наказва според законите.[2]


  Така член 10 от фермана разрешава и други, неупоменати във фермана епархии да бъдат признати за български, ако най-малко 2/3 на християнското население в нея го желае. Съобразно този параграф се извършва плебисцит в Македония под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Резултатът от този референдум е включването на голяма част от Македония в границите на Българската екзархия. Това са Скопска, Охридска и Битолска епархии. След извоюване на националната независимост се създават още две епархии: Неврокопска и Старозагорска (90-те години на 19 век).

  Скоро след това се прекъсва процесът на установяване на българските епархии в Южна Македония. Причина за това са Априлското въстание от 1876 г. и Руско-турската война от 1877-1878 г.

 18. П.П. Българите са признати за нация и са очертани етническите й граници със законодателен акт – Ферман. Процесът на консолидацията й стои отворен и до днес.

 19. Докога, докога ще робуваме на комплексарщината си и постулатите на съветско-руската пан-славистка пропаганда?!? Когато чуя от медии и говорители, че 24-ти май е празникът на славяно-българската азбука и писменост, ми притъмнява пред очите! Логиката на това определение, наложена ни от “освободителите” е същата, както и че Червената армия ни е “освободила” от “Монархо-фашизма”.
  На 08.10.2013 г., в интервю за “Монитор”, академик Ангел Гълъбов, директор на Института по микробиология към БАН, обяви резултата от тригодишно сериозно генетично изследване у нас.
  Изследването било извършено в два аспекта – първо върху т.нар. митохондриална ДНК, която предава наследството от майката на децата и второ, изследване на мъжката Y-хромозома. В него са участвали 1000 души, като изрично били подбрани само българи и българо-мохамедани, а не хора с друга националност.
  Категоричните изводи, които представя академик Гълъбов са:
  – оборена е разпространяваната масово теория, че българите са някакъв миш-маш от гени на различни племена и народи
  – генетично сме най-близо до италианците и гърците, а с руснаци, украинци, беларуси и поляци (сите славяни)сме съвсем различни (ето от къде идва, Иво, генетичната и вековна руска омраза към нас)
  – въпреки, че сме славяноезични, траките (колко навреме го споменаваме) са изиграли основна роля за нашата близост със средиземноморските народи
  – не може автоматично да се отъждествява въпросът за езика с този за кръвта
  -любопитен извод от изследването е, че турците, въпреки петте века владичество, също се оказват генетически далече от нас. Обяснението за това е, че въпреки съвместния живот между двата етноса, смесени бракове не са се допускали и от двете страни.
  За мен резултатът от това изследване вече беше получило потвърждение още през 2008 г. покрай дъщеря ми и нейния съпруг, които решиха да свият семейното си гнездо в САЩ. Там си направиха пълни генетични изследвани (има достъпна форма за това) с цел предпазване от евентуални генетични обременености. Така и разбраха, че нямат нищо общо със славянството.
  Та нека продължават да ми развиват руснаците мита за “братския славянски народ”!

 20. Един стар анекдот: Чехът Франтишек хванал златната рибка и на три пъти си пожелал всички китайци да дойдат до чешката граница и да се върнат обратно. Съседите се чудят на странните желания на Франтишек, а той отговаря:”Представяте ли си какво сте стане със съветския съюз когато всички китайци минат през него шест пъти?!”(1968 г.). Вероятно това е на път ще се случи с русия макар и само в Сибир за сега.

 21. Г-н Бойчев, не е ли странно как името траки липсва сякаш някой се страхува от него. Най-многобройния, Най-смелия, Най-великия, Най-гениалния Балкански народ липсва, сякаш се е изпарил а вместо него ни пробутват славянската ниско развита цивилиация.
  Кой Българин, като се погледне в сърцето ще каже Аз съм Славянин??? Опитайте да си зададете този въпрос на себе си и изчакайте отговора! Ей това руската сган няма как да промени! Тракийската Кръв тече в нас и тя ни прави тези от които целия свят трепери!

 22. Ако пък обърнем внимание на това което пише в блога си Староток ще останем поразени. В негово лице Аз намерих още един Достоен Българин.

  http://sparotok.blogspot.com/2015/05/blog-post.html

  ЕТО ЗАЩО ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ

 23. Да бяхме роби.След 9,9,1944 г.Без право на сбодна воля и избор.Без право на избор на местоживеене.Без право на избор на местобработа,без право на свободно придвижване и пътуване.С ограничено притежаване на жилище .без право на притежаване на имот.земя.работни помещения.Класически роби.

 24. Съжалявам, ДИВАНЕ, но по-внимателният прочит на поста ми, отговаря на Вашите въпроси към мен. Ясно е, че отдавна съм си задал и отговорил на въпроса за нашето славянство, за нашите корени. Панславизма е основна част от имперската политика на Русия (СССР), насочена към заобикалящите я народи. А злобата и зависта, моралния упадък, които срещаме в днешно време у сънародниците ни са култивирани от недалечното ни комунистическо минало и посткомунистическо настояще. Съветският комунизъм няма конкурент в световната история в способността си да разбива мирогледа и морала на населението в държавата, която управлява, трайно и трудно поправимо. Германският народ отдавна се е излекувал от раните нанесени от национал-социализма. Италианците и испанците – от фашизма. Спомних си сега за разговора ми с един обикновен възрастен човек от Пиринска Македония. Говорейки си за причините, довели до сегашното незавидно състояние на страната ни, той ми каза: “Моралът у нас свършва с кончината на последните българи, получили възпитанието си преди 09.09.1944 г.” Оставам на Вас да изчислите процентите в достоверността на това съждение. И нали няма да говорим само за българите в приятелския си кръг, а и за отношението на днешния българин към непознатите, чуждите, различните?!
  Отговаряйки Ви, се подсетих, че съм пропуснал още един извод от изследването на академик Гълъбов:
  – въз основа на изследването може да се твърди, че македонците са едно цяло с нас.

 25. Г-н Бойчев, разбира се че сте просветен за миналото на България! Въпросите ми бяха по-скоро към всички по повод Вашия пост. Тоест Аз исках да Ви подкрепя, тъй като мисля, че ние наистина нямаме нищо общо с руски, полски, словенски и т.н. гени. Комшии сме да! Обаче не сме Братя!
  Бихте ли се изказали по-конкретно за данните, които изнася блогъра Спароток! Виждам, че не коментирате а този човек трябва да бъде подкрепен а не подминаван нехайно.

 26. Добре, ДИВАНЕНЦЕ, ще коментирам, но може ли утре, защото сега съм възбуден (между другото следя с интерес и колективните спортове) от желаният от мен успех на Владо Стойчев и Матей Казийски (завоюваха шампионската титла на Италия), както и на Ювентус срещу Реал Мадрид?!

 27. да си Жив и здрав дълги години Иво.
  Дълги години да громиш русофилската предателска сган ,която продължава да трови живота ни. Показвай истината на заблудените,от комунистите ,хора.
  Един умен човек е казал;Който не знае истината е глупак ,но който я знае
  укрива я и я изопачава е ПРЕСТЪПНИК.
  БКП/БСП е престъпна партия защото криеше и изопачаваше истината.
  ВСИЧКО ДОБРО Иво.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.