Сит Кадиев на гладните не вярва

Кадиев, който напоследък се прави на самостоятелна пеперуда в лявото пространство, но не напуска столетния си пашкул, пак е пресолил соловата си манджа във фейсбук. Решил е отново да говори от името на целия народ и на цели епохи от колективния му живот, оспорвайки индивидуалната памет на онези, които имат различни спомени от неговите.

 

 

Без да си дава сметка, че изглежда смешен, като брани соцминалото от премиера, той застава в позата на народен говорител с твърдението си, че Борисов лъже, когато спомена за гладното си детство в интервюто си за БТВ. Кадиев праведно се обижда като сито дете, което на гладното не вярва.

 

 

Борисов няма нужда от адвокатстване, включително от страна на моя милост, който в неговите очи е „идиот” ( цитирам неговата квалификация по мой адрес от 17 юни миналата години в телефонно интервю за Нова телевизия – споменавам епизода само като доказателство, че няма как да съм „фен на Бойко”). Това обаче не значи, че трябва да се съглася, че Борисов „лъже” по този въпрос, както твърди Кадиев.

 

Нахално е от страна на нарочения за „бунтар” в БСП Кадиев да претендира, че неговото сито детство изключва някой друг да не е добрувал чак пък като него- особено, когато става дума за различни десетилетия от историята на НРБ.

 

Но ,”млъкни сърце”: давам думата на червения коментатор Андрей Райчев, който по дефиниция не би трябвало да е във фенклуба на премиера. В телевизионен коментар той се съгласи, че по времето, когато той и Борисов са били деца , в България животът е бил наистина много труден. Казано с други думи, Райчев се съгласи с Борисов ( също от позицията на личния опит), опровергавайки на практика претенцията на доста по-младия Кадиев, че не е имало гладуващи в НРБ.

 

Кадиев вероятно не е чувал още много факти и се опитва да нагласи към ограничения си кръгозор фактологията на времето. Той или не знае, или нехае, че в България е имало глад и купонна система дълго след тригодишната съветска окупация, опоскала китната ни страна както след нашествие на скакалци.

 

Кадиев все повече се превръща в агресивно недоразумение, в символ на едни напористи кариеристи, на които им се струва, че могат да поучават всеки от един противник при това от несъществуващия пиедестал, който си въобразяват, че сами си изграждат. В желанието си да се прави на интересен (за потенциалните избиратели в предверието на местните избори, които уж не го интересували), той кънти на кухо. Това е камбана, която едва ли ще привлече оредяващите следовници на епохата, с която той се отъждествява като неин говорител и се опитва да реанимира от позицията на „независим” червен функционер.

 

Всъщност Кадиев по ирония на съдбата започва да прилича на образа от собствената му статия във в. „Дума” от 1995 г., в която анонимно препоръчва от името на „гущера” ( т.е. на поръчителя, на подписания под текста бос на „Мултигруп” Илия Павлов) късане на опашката в името на новото начало. Ефектът от това късане, както знаем, беше фатален за всемогъщата по онова време корпорация, която беше наела журналистическото му перо по заповед на шефа на политическата милиция на ДС Димитър Иванов.

 

Самият Димитър Иванов откъсна „Мултигруп” от себе си, напускайки поста си на втория в йерархията й бос ( най – вероятно също и първи кукловод в нея). Илия Павлов не успя да скочи от този потъващ кораб и загина на капитанския мостик от куршум, но успя да възнагради младия Кадиев с едногодишен престой в Харвард ( с парите на гръцкия милиардер Кокаклис, чиято връзка с източногерманската ЩАЗИ беше разобличена в германските медии). Тази част от биографията си Кадиев упорито крие, но не може да откъсне. Но си въобразява, че ще я задраска, нападайки в същото време с комунистическа ярост биографиите на „провинили се” пред него опоненти.

 

Кой ли сега дърпа Кадиев за езика ( опашката ) отново, внушавайки на публиката, че този гущер е чисто нов и неопетнен?

18 мнения за “Сит Кадиев на гладните не вярва”

 1. Борисов е гледал 5 прасета и 15 кокошки и в същото време е гладувал, защото ги е гледал не заради месото, а от добро сърце.

 2. Тоя тип има нахалството да се заяжда с бивши членове на БКП, които са постъпили там по принуда и според болния му мозък трябвало да са благодарни на Партията за това. Как да му обясниш на такъв, че не всички са без достойнство като него и не изпитват благодарност а точно обратното за принудата да членуват някъде, където не им се е членувало, само и само за да се реализират в професията. (В моето семейство е пълно с такива хора).
  Как също да му обясниш нa кадыев, че да членуваш в БСП днес, след като не си членувал в БКП (разликата между двете е само в средната буква) е факт, от който нормален човек дълбоко би се срамувал. Защото дясно живеещият, но (само на хартия) ляво мислещ кадыев е в БСП от съображения на чист келепирджилък. Което пък го доближава по манталитет до един безсмъртен алеков герой въпреки загладения косъм и педерасткия изказ. Tакива дребни тарикатчета затриxa БСП.

 3. Няма никакво съмнение, че “Другаря” кадиев е бил сит и пресит. Както веднъж казахте г-н Инджев, Руско гладно нема, ама и от него по-гладно пак нема. Ядат и ушите им плющат. Ако може да перефразирам софийския лаф,… От Комуниста по-гладно нема! Евала!

 4. Стамбо, Откъде го намери това !!!!? Екзекуцията е била извършена със Зенитно Оръдие!
  КОМУНИСТИЧЕСКА ЛУДНИЦА !!!
  Ако излезем от Европа не ни чака нищо хубаво !!!
  ДРУГАРКИ ПУТАРАНИ, усещате ли накъде сте тръгнали ?? Не, нали !!!

 5. Кадиев много прилича по външни физически белези на олгофрена Пеевски. Лошите хора имат еднакви черти……

 6. Имам чувството, че кукловодите направиха рокада в показването по телевизиите. За момента смениха съветофилския рупор сашко сымов, с георги кадиев. Нищо изненадващо в изявите му, Иво. Нали беше установил, че съветофилите се опитват да ни продават минало? А и не е ли най-лесният път да се наредиш на енергийната ясла, като станеш член на БСП? Въпросният човечец повтаряше мантрите си при всяко явяване на телевизионния екран. Атакува и Оги Минчев със същите аргументи, както и теб. Пожелавам ти упоритост и сили в борбата с тази напаст, завладяла страната ни!

 7. За Кадиев сте прав г-н Инджев! Но и Кадиев е прав, че Борисов лъже – този човек не изрича и дума истина!

  Че имаше гладни години в НРБ-то не малко от нас помнят, а тези, които не помнят и искат да научат могат да го направят.

 8. Кажи му Гущер Харвардов Кадиев,и не го обиждай повече!
  Нека да си послужим с неговите похвати и да го попитаме: А ти като си честен комунист,жена ти що продава ток?!
  Спомням си как бяха спуснали опорната точка на комунягите,които бяха осветени като доносници на ДС,да хазват,че се гордеят че са служили на България!
  Та и Гущер Кадиев и той като тях сигурно ще извади от левия ръкав някоя опорна точка,че се гордее че жена му подпомага националната икономика и честно си плаща данъците.

 9. завиждам на куража ви(dikoff),а с този плужек по комсомолски дръзновен е гнусно човек да се разправя

 10. До “диване”:
  Уважаеми господине,
  Според повечето източници, екзекуцията е извършена с големокалибрена зенитна картечница. Вероятно при превода думата gun или weapon (оръжие) е била преведена като “оръдие”.

 11. Драго Диване,

  И аз си помислих по балистичния въпрос като г-н Богдан Кримски-Таврически, че става дума за зенитна картечница голям калибър, но пък комуняги са това, и тоне какви да е, ами севернокорейски! Та знае ли човек!

 12. Около 90% от външната търговия на електроенергия се извършва от частни фирми, където случайни хора няма. Или са комунисти от върхушката, или чекисти, въпреки че НЕК има търговски отдел. Съпругата на Кадиев е един от тези частни търговци.
  В годините след 1954 имах приятел и съученик, които живееше само с майка си оперирана от сърце с трета степен инвалидност и 35лв. пенсия на месец. Често се случваше да и даваме пари за хляб, които винаги намираше начин да и върне. Това беше “прекрасният” живот дето сме го живели.

 13. Кадиев не го ли знае,че гражданите на България живяха в недоимък и страх 45-те комунистически години.За разлика от връстниците си в Европа,включително и Сърбия.Живяхме в недоимък и страх,независимо от професията и работата,която вършехме.В това число и редовите комунисти.Имаше една прослоика от правоимащи/от най нисшите слоеве до върховете/,които също се степенуваха различно.Масата бяхме в робовладелческият или феодален строи. Повтарям -в това число и редовите комунисти.Ако Кадиев не знае това да пита родителите си.Този път Б.Борисов е прав.За да живееш добре в 20 век не беше достатъчно да имаш хляб и мас па макар и от 5 прасета.По отношение на новости в техики и технологии бяхме един век назад от европейците.А сега всеки гражданин или селянин в България има достъп веднага до най новите техники.Въпрос на избор,въпрос на вкус.Ако бяхме останали още 25 години под комунистическо робство не знам как щяхме *да ручаме жабетата*.Цялата техика е на английски език,американски произход.Нищо руско.Това искам да му каза на Кадиев.

 14. За Кадиев сте много прав,но и Борисов ни смята за олигофрени.Може ли някой,който е работил по това време в МВР,да е гладувал?Още повече,че случайни хора там тогава не назначаваха.

 15. Оръдие или картечница ?? Вие нали знаете какъв е калибъра на зенитната картечница и с каква скорострелност е ??? Комунизъма- Това е Самия АД !!! Това и по филмите го няма!

 16. Георги Кадиев: e PYCKA KYPBA……………..
  БСП ca червени боклуци…….
  ataka ca червени боклуци…
  ДПС e TYPCKA KYPBA

 17. Срамувам се от такива мои другари социалисти милионери. Как забогатяха ? Защо един социалист е беден като църковна мишка ,а друг чрез продажба на ток е милионер ? Кой му даде лиценза на фирмата за продажба на ток ? Купува евтин ток от АЕЦ Козлодуй и го продава прескъпо на големите потребители на ел. енергия. И този човек се нарича социалист. Безсрамник. Срамувам се от такива социалисти милионери. А те станаха много в моята социалистическа партия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.