Българските “антифашисти” и руските дипломати в София се кланят на руския антисемит граф Игнатиев

Граф Игнатиев, на когото в гордата със спасяването на своите евреи България се кланя по руска заръка ( а от тази година руските дипломати започнаха да го почитат демонстративно и като свой светец с полагане на цветя пред новия му паметник в София), е бил активен борец не само против независимостта на българската църква като руско консул в Цариград, но и срещу правата на евреите в Русия. Като министър на вътрешните работи именно той има главна заслуга за нормативните документи в Русия, които са образец за подражание после в нацистка Германия в ограничаването на правата на евреите, прераснало в тяхното масово изтребване.

За генерал Гурко Петата колона в България нехае като касапин на поляците, които той избива с хиляди ( като използва за заложници жени и деца срещу полските въстаници във Варшава) – защото е  освободил София. Така де – клал е славяни, но пък са били католици, а не православни – защото да не му изградим още един бюст в София ( както и стана преди година време).

Какво да кажем обаче за “благодетеля” граф Игнатиев, който е бил главен преследвач на евреите в Русия? И това ли няма значение за нашите “антифашисти”, който му се кланят за “добрината” да излъже българите с химерата “Санстефанска България”, заложила гърмящата и до днес бомба със закъснител на руската интригантска пропаганда  с мита за “добрата Русия ” и “лошия Запад”?

«О порядке приведения в действие правил о евреях» (более известны как «Временные правила», «Майские правила») — нормативный документ комитета министров Российской империи, опубликованный 3 мая 1882 года.

Документ резко ограничивал права еврейского населения и фактически стал поворотным пунктом имперской политики в отношении евреев после реформ Александра II. Приняты по инициативе министра внутренних дел графа Н. П. Игнатьева.

Временные правила менялись по мере желания центральных властей и были отменены лишь после Февральской революции Временным правительством России.

Ето още за антисемитизма на граф Игнатив в превод от руски от Уикипедия. Онези, които не смятат Уикипедия замеродавен източник ( точно за граф Игнатиев) , могат и сами да се разровят. Но ги предупреждвам, че ще мирише още повече :

“По време на кратия престой на граф Игнатиев на поста министър на вътрешните работи (до 30 Май 1882г.) в Русия драстично се изостря еврейския въпрос и плъзва вълна от анти-еврейски погроми на юг. Още преди назначаването му за министър, Игнатиев открито показва антисемитски възгледи. На 12 Март 1881г. той пише: „… в Санкт Петербург има мощна полско-юдейска група, в ръцете на която са банките, адвокатурата, голяма част от пресата и други обществени дела… Всеки честен руски глас се заглушава от полско-юдейски викове, твърдящи, че руските искания следва да бъдат отхвърлени като изостанали и необразовани…”. След началото на вълната от погроми от 15 Април 1881г., които обхващат седем губернии и достигат безпрецедентни размери, Игнатиев решава да прехвърли вината за ставащото на жертвите на насилието – руските евреи. Независимо от факта, че повечето от евреите в империята живеят в бедност, с мъка свързват двата края, занимават се със занаятчийство и дребна търговия, те са обвинени от Игнатиев в експлоатация на местното население. A погромите са провъзгласени за естествената реакция на хората или народен линч.

Игнатиев изготвя подробен план за масово експулсиране на еврейски занаятчии от вътрешните губернии, прогонване на евреите от селата, редица допълнителни ограничителни мерки. Игнатиев също говори публично за емиграция на евреите от Русия. Благодарение на съпротивата на еврейския икономически елит, както и много министри, включително председателя на Комитета на министрите граф Рейтерн, много параграфи на проекта на Игнатиев са отхвърлени. Постигнат е компромис: заплахата от масово експулсиране на евреите е отменена, но им е забранено повторно заселване в селски местности, купуването на недвижими имоти там и притежание на имоти. Така огромни щети от тези ограничения се нанасят и на тясната прослойка на еврейския елит, на еврейските капиталисти. До този момент, тези капиталисти често се разглеждат от властите като съюзници на руското правителство в процеса на реформи и интеграция на евреите в руското общество. Ограничения подготвени от граф Николай П. Игнатиев са публикувани под името „Временни правила за евреите” (3 май 1882 г.).”

Още по темата от русофилската пропаганда в България:

Исаков: Народите ни са свързани

/КРОСС/ Русия би искала българската гъвкавост по украинския конфликт да бъде по-очевидна. Това заяви пред журналисти руският посланик у нас Н. Пр. Юрий Исаков. Той положи венци и цветя пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в столицата по случай руския професионален празник Ден на дипломата.

“Разбирам, че, от една страна, България като член на НАТО и ЕС е свързана с груповата дисциплина”, каза дипломатът. И продължи, че отчита традиционно добрите отношения и исторически връзки между нашите страни, тесните икономически и търговски контакти, които “имат голяма перспектива”

“Отчитайки особените чувства и връзки, които съществуват между нашите народи, би ми се искало българската гъвкавост по този въпрос, вникването и разбирането на положението не само на едната, но и на другата страна, както и конструктивната заинтересованост за разрешаването на конфликта, да бъдат по-очевидни”, посочи Исаков./

Източник: Оля Ал-Ахмед, Стандарт

18 мнения за “Българските “антифашисти” и руските дипломати в София се кланят на руския антисемит граф Игнатиев”

 1. Тая Оля Ал-намкоя си я помня от една дискусия по ТВ за Украйна. Бях дълбоко впечатлен, че в рамките само на минута-две успя да избълва всички опорни точки на Кремъл без да пропусне нито една.

 2. БЛА-БЛА-БЛЬА-БЛЯ-БЛЯ!…
  Моля, някой да ми обясни смисъла на израза
  “КОНСТРУКТИВНА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ”!

 3. Да, антисемитизмът е активен ( макар и дискретен) елемент на путинския идеологически буламач-само вижте униформите на гвардейците в Кремъл-шапка от Петър 1-ви, ширити от Елисавета, куртка от НКВД, лампази от Николай, друго от Сталин, пето от Брежнев.Така е и с идеите- нещо от ивангрознищината, от петровщината, от ленинизма, от сталинизма, евразийството, националболшевизма.. Проблемът на кремълското ченгенце обаче е, че така конструирана власт не се удържа много дълго,защото макар че харесва на оскотялата народонаселенска маса (формално комунистите са опозиция на путлеристите !) всички тези доктрини СА ПРОВАЛЕНИ, с нищо не обновяват обществото, напротив-тровят и само разяждат хипотетичната нормалност на Русия като метастази!

 4. Въпреки клетвите за “панславизма” на императорска RAZIя преди 1917г. , всички потвърждения са за обратното. И унищожаването на Полша от Екатерина II, и то заедно с “изконните панславянските врагове” – германците! След това харизването на Босна и Хърватия на Австро-Унгария. И раздробяването на България след 1878г.. Сега Украйна.
  Но бетонно-чугунено-СТАЛните(стоманените) тикви на сръбските и българските “паславянски” рублофили, НЕ могат да осъзнаят тези ФАКТИ! ФАКТИ!
  А ФАКТИте са повече от ясни – имперска RAZIя , разменя и получава земи за собствената си ОГРОМНА територия за сметка на сръбски и български, т.е. на “славянски” територии.
  КУДА сте балкано-RAZIятски “панслависти”?!? Нещо да кажете срещу тези ФАКТИ?!?….
  Или срещу гасударите си не можете дори да си позволите да помислите , въпреки че НЕ трябва и да се “напъвате” с такава непрична и невъзможна за вас дейност – фактите ВИ го “подсказват”!
  И какво излиза – дори и помешчиците ви в Кремъл да ви продадават в “НЕпаславянско робство” , за собственият си “панславянски” кеф, вие пак си оставате “панслависти”?!?
  То няма смисъл и от много питане, защото крепостните “паславистки” роби , са се продали САМИ в ПАНрублистко робство. А гасударите , робите си не питат! Большевишките им наследници ОЩЕ по-малко, ДОРИ!
  П.П. ……и все пак Картаген ТРЯБВА да бъде РАЗРУШЕН!…..

 5. За по-нататъшно ограмотяване на комунистите графигнатиовци (ако има надничащи тук) добавям библиографията на еврейската енциклопедия:

  Charles Low, Alexander III. of Russia, pp. 203-216, London, 1895;
  U. S. Congressional Record, 1882, iii. 657, 658;
  Russkaya Mysl, June, 1881, pp. 96-99, 109;
  J. A. Mysh, Rukovodstvo k Russkim Zakonam o Yevreyakh, St. Petersburg, 1898;
  Joseph Jacobs, Persecution of the Jews in Russia, issued by the Russo-Jewish Committee of London, Philadelphia, 1891;
  Demidov San-Donato, Yevreiski Vopros v Rossii, St. Petersburg, 1883;
  Sistematicheski Ukazatel Literatury o Yevreyakh na Russkom Yazykye, 1708 do 1889, St. Petersburg, 1893;
  H. von Samson Himmelstierna, Russia under Alexander III. translated from the German by J. Morrison, New York, 1893;
  S. Sychevski, Protivo-Yevreiskiya Bezobraziya, Odessa, 1881;
  Flerovsky, Unter Drei Russischen Kaisern, Berlin, 1898;
  Arthur Kleinschmidt, Drei Jahrhunderte Russischer Gesch. Berlin, 1898;
  some valuable statistics in A. White, Modern Jew, London, 1899.

 6. Павел Тинков задава с лекота въпрос, който отваря врата за цяла конференция. “КОНСТРУКТИВНА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ” по Исаков е като да пикаеш в парка докато се правиш, че миришеш цвете. Конструктивно задоволяваш определен интерес, а същевременно се преструваш на заинтересован от нещо друго.

 7. А после някой се чудят защо е имало толкова много еврей сред ръководителите на болшевишкия метеж и подозират някаква световна конспирация.

 8. Оля (демек Олга)ал Ахмед е с майка българка и баща-арабин. Самата тя е руски агент. Работеше в Червения кръст и организира някаква “дискусия” за бежанците от Сирия, но на поканите пишеше “В Руския културно-информационен център”. Сега клепе путиноидни писания във вестника на руско-еврейския гангстер Майкъл Чорний “Стандарт”.

 9. Стамбо: чувствително си посочил тюрлюгювечницата от идеи, видима в униформата и в правенето на идеология. Между другото, от доста време планирам да снимам проявлението и в руските палати из Северна Америка; най-вече ситуираните на най-богатите улици и с евразийски колони в три гръцки ордера. Само не знам дали няма да ме пронижат с някоя стрела от балюстрадата.

 10. Исаков може много лесно да разреши проблема с Улрайна – изтеглят зелените си човечета от Крим, Донбас и цялата източна Украйна, арестуват комплексираното фашистче с нежното име Путин и го дават на международния съд заради агресията в Украйна. Вярвам, че след всичко това ще подобрят отношенията на империята на злото с останалия свят.
  Добре би било да започнат да разрушават имерията и да изграждат демократично общество в центъра на което да е ЧОВЕКЪТ, а не държавата, пък била тя и Русия.

 11. Тези руски паметници вече изнервят хората,но не можем да отречем,че за 25 години само италиянците направиха едно паметниче на Гарибалди в София!Питам къде са паметниците на Скайлър и Макгахан?Понякога дават репортажи с възрастни германци,които с умиление си спомнят как американски самолети хвърляли шоколади за немските деца!Ние какво да си спомняме,как руски войници сваляха часовниците на бащите и дядовците ни?

 12. Зеленото човече искаков отново се е изходило вонливо по въпроса как цъфтят налъмите на непресъхващите откъм корупция българо руски връзки.

 13. everyone else, пази се!

  Сега по деликатната тема ви предлагам книгата, за която се води дискусията “Евреи в КГБ. Палачи и жертви” (може да се тегли). Моето мнение е ясно и заявено. Смрадта от чекистки изверги, садисти и палачи като Израил Леплевски, Израил Плинер, Мендел Хатаевич, Мотя Берман и т.н., имя им легион, и огромният кеф от това, че Йосиф Висарионович ги изтребва през 1938-39 като хлебарки,не трябва да замъгляват сетивата ни за най- удобната манипулаторска версия на кремълската пропаганда- за прекрасния русский народ и злите проклятые жиды, дето го яхнали, пък той завалията, страдает и терпит, ой, ой, люли-люли!

  http://narodknigi.ru/journals/64/evrei_chekisty_mif_i_realnost/

 14. Ама какви български “антифашисти”, г-н Инджев? Моля ви се. Това бяха разбойници – конекрадци, кокошкари… Колко сражения са дали на германската армия тук през 1941-44? Нула. Мандраджии и обирачи на селски пощи. Не стига това, ами на първи-втори март 1941, когато армията на фелдмаршал фон Лист започва да навлиза в България, единствените, които организирано ги посрещат с хляб и сол – по заповед от Сталин – са българските комунисти и ремсисти. Това се зне и помни. Защото тогава болшевишка Русия и нацистка Германия са съюзници и братя по оръжие – вече са направили общ военен парад по случай успешното завоюване на Полша.

 15. Накратко за Д-р Коев от Пловдив. Кою Коев е бил бедно пловдивско момче, заминало да следва медицина в Германия в началото на 20-те. Родителите му не са можели да му пращат пари и за да се издържа е работил като хамалин, келнер и пр. Завършва през 1928, прибира се в Пловдив и обявява /млад и хубав лекар/: “Ще се оженя за тази, която има зестра 1 000 000 лв”. Една двуетажна къща в центъра е струвала 100 000 лв. Бъдещият му тъст го питал защо му е този милион, на което Д-р Коев отговорил, че иска да построи модерна болница. Дал му и човекът излязъл почтен – построил – Родилното на “Иван Вазов” в Пловдив до гарата. През улицата е била къщата му. Сега там живеят едни другари. Като студент съм карал упражнения там – още беше модерна – с асансьори, стерилизатори и операционни с немски лампи и инструментариум, по-хубави от тогавашните съветски.
  Та – да си дойдем на приказката. През 1941-44 Д-р Коев правел аборти на всички нелегални другарки-шумкарки от Родопа и Средногорието. Те съвестно са практикували марксизма-ленинизма в частта, че жените са общи. Представяте ли си – две общи ремсистки в дупката /землянката/ на десетина шумкари. Като плъхове са били. Интересното е, че /както споделял Д-р Коев в тесен кръг/ всички ремсистки били без лична хигиена и опаризитени – с главови въшки, срамни въшки, краста, трипер, луес… Правел им абортите, лекувал ги по 2-3 седмици и ги пускал.
  И едно интересно наблюдение – установил е един нов вид пучи въшки. По-едри от европейските и много устойчиви на препарати. Оказали се сибирски, довлечени тук от парашутистите и подводничарите.
  Идва 9. 9. 1944. Въпросните ремсистки станали отговорни другарки. И понеже били благодарни, направили Д-р Коев един от първите АБПФК – през 1947. Целият град се е смял – немски възпитаник, през свободното време играл карти с германците – АБПФК. Но – по Закона за едрата градска собственост му конфискуват болницата и къщата. Месец слад това Д-р Коев умира от инфаркт.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.