Русофилската инквизиция е опровергана за въртенето на България около сибирското слънце

 

За ужас на русофилстващите жертви на пропагандата , едно актуално проучване на общественото мнение в България разбива на пух и прах отчаяните лъжи за това колко запленени били българите от Русия. Казвам “отчаяни”, защото се вижда, че само 6 на сто от анкетираните за проучването български граждани виждат в Русия пример за подражание и в отчаянието си да отрекат този общоизвестен, но бомбардиран постоянно с твърдения за “харесваната от 80 на сто от българския народ” Русия е акт на отчаяние.

Това е реалната картина на настроенията, видни от факта къде отиват да живеят, работят и учат днешните българи, които имат в наши дни свободата да го направят и масово избират демократичния свят с всичките забележки и болежки, свързани с този личен избор. Проучването, за което става дума, дори не обхваща точно тези българи, а само онези, които не могат или не искат да последват примера на западния избор на около милион и половина сънародници. Ами ако се проучи и мнението на тази част от българския народ? Какво ще остане от мита за лудо влюбения във всичко руско български народ?

Ясно е как отчаяните лъжци ще се опитат да прочетат неудобното за тях еванглие на статистиката: щом е правена от “Отворено общество”, значи “земята не се върти”.

Русофилската инквизиция никога не  искала да се съобразява с фактите и в този случай няма да се предаде. Към автора на този блог отново ще потекат отвратителни обиди, закани и пустосвания, чрез които отчаяните фанатици се опитват да го качат на кладата на своята безсилна омраза. Но фактите са такива, каквито са и е време огромното мнозинство българи, които ясно посочват пътя на България, да си поискат от политическото представителство да бъде така добро да престане да се крие и да се изправи пред руската пропагандна война в и срещу България. Това обеща вчера в своя реч генералният секретар на НАТО Столтенберг като позиция на организацията срещу руската хибридна война  против евроатлантическата  общност, към която принадлежим. Това очакват и българите да се случи като реално поведение на българските власти.

Основание за подобно заключение дават следните даннн:

52% от пълнолетните граждани изразяват мнение, че демокрацията е най-добрата форма на държавно управление за България.

Анкетираните, споделящи това мнение, са мнозинство сред привържениците на всички основни политически партии( с изключение на БСП).

Колкото по-образовани са хората, толкова по-привързани са към демокрацията. Единствено при хората с начално и по-ниско образование демокрацията не е одобрявана.
В страната няма почти никаква обществена подкрепа за възпроизвеждане на чужди модели на управление, които не са съвместими с ценностите на либералната демокрация.

Според мнозинството български граждани държавите, които се управляват най-добре и от които България трябва да вземе пример, са Германия (посочена от 40% от анкетираните), Швейцария (14%) и Великобритания (14%). Едва 6% от анкетираните посочват Русия като пример за подражание, а 2% посочват Китай.
Това показват данните от национално представително изследване на общественото мнение, направено от Институт „Отворено общество“. Данните са представителни, проведени са 1178 интервюта от 21 март до 9 април.

21 мнения за “Русофилската инквизиция е опровергана за въртенето на България около сибирското слънце”

 1. Дали пък на племето ни най-после е започнал да му идва акълът?!
  Толкова е хубаво, че ми е трудно да повярвам!
  Господин ИНДЖЕВ, надявам се да сте наясно, каква огромна заслуга имате за освестяването на аборигените ни и бавното им и мъчително измъкване от вековната русофилистична шизофрения – основателен повод за гордост и удовлетворение!
  Поздравления!

 2. Федеросфилите, начело с Волен Федеров са апостолите на кривословието в България!

 3. —————————————-

  Публикувано на: май 14,

  България постигна чудо, но чудесата не
  стават за закуска

  Възражения срещу демократичния нихилизъм и престъпния популизъм

  Борисов Меркел

  Евгени Петров

  „България постигна чудо като толкова бързо успя да се превърне от държава, управлявана от тъмни сили при правителството на Орешарски, в стабилна държава, която успя да заслужи нов кредит на доверие от европейските и северноатлантическите си партньори” – заяви преди дни Радан Кънев във Велико Търново.

  Но това едва ли интересува някого. Чудесата не се ядат. Както и асфалтът, между другото.

  ХХХ

  Преди време, около 100-те дни на правителството, на фона на даскалските тройки и четворки, които взеха да му поставят, Vevesti.bg излезе със заглавие „Първите 100 дни – да живей”. Тогава казахме че успехът е огромен първо ,защото кабинетът оцеля, второ, защото проби изолацията, трето, развърза фондовете и четвърто, създаде предпоставки за стабилност и предвидимост.

  С едно изречение – кошмарът ”Орешарски” взе да отстъпва в тъмните ниши.

  А оттам изпълзяха най-мрачните похвати на опозиционната пропаганда основана на изпълване на общественото пространство с негативизъм и краен популизъм от дребните битови детайли до глобалните обобщения.

  Публикуват се налудничави заглавия от типа: „Като няма хляб, возете се в метро”, обявява се краят на Републиката, пометена от шепа синодални старци и един бивш монарх в залеза на живота си. Снимат се пукнатини по магистралите с въпроса: „Това ли ви е ремонтът”. Москов се атакува и от синдикати, и от работодатели. Пенсионната реформа – и от работодатели и синдикати.

  В същото време Борисов обявява доверието си в здравния министър и застава твърдо зад схемата на Калфин.

  Защото правителството е коалиционно, отговорни са всички и всеки си носи кръста.

  А яростната съпротива се възражда, защото за 6 месеца с България се случи нещо наистина уникално.

  Във вътрешен план – всъщност реформите се движат добре.

  Масово одобрение срещат промените в образованието. Там специалистите са почти 100 процента единодушни за правилната посока и на намеренията и на действията.

  Пакетът закони в сектор „Сигурност” е готов, минал през комисии и чака приемане.

  Споровете около здравната реформа са не защото я няма, а точно обратното – защото я има.

  На финала, след няколко месеца непрекъснати дебати , е и пенсионната реформа. И да, тонът сред толкова претенции и глезотии трябва да се втвърди. Там нещата нямат алтернатива.

  Битката е за съдебната реформа. Най-важната, най-тромавата, най-консервативната и най-дълбоко поразената система. Но на практика Стратегията е приета, останалото ще продължава с години.

  И не на последно място – ДПС бавно, но трудно, трудно, но бавно напуска властта. С усилията на всички, или поне на основните играчи в коалицията.

  Е, как така няма реформи?

  Това, обаче е във вътрешен план. Големият, подценен пробив е в международен.

  Какво се случи за тези 6 месеца?

  Докато година и половина бяхме почти пълен сателит на Русия до степен да уплашим партньорите и да ни нарекат Пета колона на Кремъл, сега излязохме то тази орбита.

  Мнозина дори не си дават сметка какво означава „хибридна война”. Как в суверенна държава се създават платени партии. Как се поддържат стари разузнавачески връзки. Как се овладява чужда територия с икономически и ресурсни средства. Как от съдбата на един по същество търговски проект може да зависи суверенитета на държава-членка на ЕС. Как финансови обвързаности и контролът върху една банка могат да се превърнат в заплаха за националната сигурност.

  Това правителство трябваше да сложи край на изреденото по-горе и още доста неща.
  Слава Богу, че е коалиционно. Правителство на малцинството едва ли щеше да се справи.

  Еврофондовете спряха не само заради некадърността на управлението „Орешарски”. Те спряха, защото ЕС отказа да финансира на практика сателит на Русия. Защото не се знаеше какво ще се случи, дали продажни сили нямаше да предпочетат Евразийския пред Европейския съюз.

  Проектът „Руски поток” се опитваше да пробие в Европа през България без да спазва правилата при кабинета Орешарски, но надеждата за това умря след идването на тази коалиция на власт. Беше обявен за приключил след ясната, недвусмислена, категорична и безусловна линия, която това правителство избра – да потвърди принадлежността си към НАТО и ЕС.

  Какво се случи ли? Може да се каже и така – „Не Русия заобиколи България, а България принуди Русия да я заобиколи”. Сега Кремъл твърди, че са готови да работят по европейските правила през Гърция. А защо не бяха готови преди няколко месеца през България?

  Опитът да се „купи” Гърция се прави, защото подкупните у нас загубиха властта. Русия разбра, че няма какво да прави в България, не и при този кабинет. Ако АЕЦ „Белене” беше реализиран, ако строителството на Южен поток беше започнало, а КТБ продължаваше да расте като пирамида и да трупа стратегически отрасли в икономиката, зависимостта от Кремъл щеше да бъде пълна и трудно обратима.

  Русия е бясна на България не заради симпатии или антипатии към един или друг политик. Геостратегическите ходове се чертаят за десетилетия напред. Поставянето на България в енергийна и икономическа зависимост, подплатена с внушенията за благодарност към „двойните освободители” целеше не само да създаде силни анти-натовски настроения в този регион на 500 км. от Украйна и да направи нежелан Алиансът у нас. Практически по газовото трасе Путин заместваше Киев със София.

  Идеята е и в обратния смисъл – Русия бавно и методично да си върне България като свое предмостие към Европа. Стъпвайки в ЕС със свой нов ядрен реактор и прокарвайки тръбата през България. С нефт от Новоросийск до Росенец и „Лукойл”. И с вярно и раболепно правителство години наред.

  Читателят вероятно си спомня задачата над задачите на бившето управление, изричана многократно като клетва най-вече от Станишев – да бъде изтрит ГЕРБ от политическата карта на България. Завинаги. Това беше превърнато в кауза, в цел и ценност № 1 на БСП и ДПС и публичните изявления в тази посока са десетки. За да бъде унищожена задълго всякаква опозиция.

  Вероятно затова ЕНП застана демонстративно зад ГЕРБ и преди евроизборите и преди парламентарния вот и подкрепи лично Борисов. В Брюксел, а и зад океана, отлично знаеха, че техният успех е единствената възможна спирачка пред руската пропагандна и икономическа инвазия в България.

  И това се случи. Ако си спомните едни драматични думи на Борисов към целия кабинет, ще си обясните някои неща за

  жестоката и дори опасна борба за откъсване от влиянието на Русия,

  в която на практика се ангажира цялото правителство и политическите сили, които го излъчиха.

  „Колеги, тук искам да ви кажа, че това са най-смелите решения, които това правителство ще вземе. Това ви го гарантирам. Всичко друго е важно, но това е най-смелото решение.
  Нашите огромни проблеми на предишното правителство дойдоха след като пуснахме на концесия добива на газ в акваторията на Черно море – „Хан Аспарух“, и го взе голям европейски консорциум: „Репсол“ – испанската, френската „Тотал“ и австрийската „OMV“.
  (…)”Така че като вдигнете ръка сега да подкрепите тези две неща, трябва да знаете, че сме много временни, защото с това ще нервираме страшно нашите конкуренти по добив, производство и продажби на газ в целия регион.”

  Още тогава намекът, че кабинетът „ Борисов-1” беше свален с външна помощ и финансиране (нещо, което отдавна се говори открито), последвалата чудовищна провокация „Костинброд” и продажното управление на новата тройна коалиция не оставят никакво съмнение във верността на тази хипотеза.

  Затова и във вътрешен план, и с поведението си навън това коалиционно правителство заслужава поздрава „Да живей”. И, че изборът на този коалиционен формат може да е успешен, поне засега.

  Но това не е съществено. Важното е, че чудесата не стават за закуска, асфалтът не се яде, санирането със сигурност е предизборна далавера, празните влакове – социален ятаган, здравната реформа – геноцид, а ние се превръщаме в натовски плацдарм, който, според един деветомайски плакат ще бъде победен, както беше победен и фашизмът.

  ХХХ

  Тук е времето да напомним нещо, писано преди близо 2 години, в разгара на непрекъснато задавания въпрос „Кой” (предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС). Един близък сътрудник на Станишев още тогава в тесен кръг даде отговора, който няма как да се докаже:

  „Това беше сделка. Той сам си поиска поста. Като отплата за аферата Костинброд. Той я осигури. И Шефа каза: Трябва да си държим на думата”.

  Толкоз.

  Що се отнася до прозрението, че асфалтът не се яде – вярно е. ЕС дава пари за пътища, по които да си докараме хляба. Иначе казано – асфалтът не се яде, но храни.

  —————————————-

 4. РАЗМИШЛЕНИЯ ЗА РУСКИЯ НАРОД
  1.Павлов в своей Нобелевской речи, который сказал буквально следующее:«Вообще, я должен высказать свой печальный взгляд на русского человека. Русский человек имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую. Для него существуют только слова. Его условные рефлексы координированы не с действительностью, а со словами».(Впервые было опубликовано в журнале “Звезда”, в 1927 году).

  2.«Русский есть наибольший и наинаглейший лгун во всем свете.» Тургенев;

  3.«Ох, как тяжко жить в России, в этом смердючем центре физического и морального разврата, подлости, вранья и злодейства.» Аксаков;

  4.«Народ, который блуждает по Европе, и ищет что можно разрушить, уничтожить только ради развлечения.» Достоевский;

  5.«Не народ, а скотина, хам, дикая орда, душегубов и злодеев.» Булгаков;

  6.«Наиважнейшею приметою удачи русского народа есть его садистская жестокость.» Горький;

  7.нека припомним една реплика от романа “Дим” на Тургенев – тя е следната:

  “бьет он нас на всех пунктах, этот Запад а гнил!” – Запада ни бие по всички показатели, а е гнил…

  Година на написване на романа “Дим” – 1867…

 5. Освен, че не признават фактите и лъжат безогледно, болшевишките пропагандисти са особен вид крещящи двукраки! Разум, аргументи, доводи, мисловна дейност, факти, истината – понятия непонятни за русолюбците, любители на имперската политика на Кремъл и дребосъка-фашист, загнездил там!

 6. Дори и сега резултатите изнесени в цитираното проучване са доста далече от реалността.Ако се преодолее хибридната война натрапена ни посредством медиите резултатите ще бъдат съкрушителни срещу путиновата агентура.Тогава много оплаквачи ще прогледнат.

 7. Действителен отпор пред хиридната пропаганда и осъзнаване на огромната част заблудени в България може да настъпи само ако всички т.н. “символични сфери” (учебници, градска символика, христоматийна литература, чествания, паметници и т.н.) бъдат еднакво променяни ЕДНАКВО РАДИКАЛНО като система.
  Нищо няма да направим, ако, например, променим името на една столична улица, и от отвратителния нагайкаджия, ботуш каишев и мракобесник “паренсов” тя стане РОНАЛД РЕЙГЪН, но… национален празник остава мужишко-челобитния 3 март- т.е.- триумфът на паренсов, на мръсника игнатиев, дондуков и пр. палачи на България. Хайде, променяме и празника, но… си стоят Моча и альоша! Хващаме се, сриваме ги, но пък в учебниците стои не “На руските войни”, ами “Здравствуйте, братушки”, вместо да има глава “Политически фолклор след 9 септ. 1944”, и да се включи “Дундаки”, където има
  …която носи ботушки,
  са я еб…ли “братушки”…

  Това е пътят-естонски. Но и със съответните политици, разбира се!

 8. А, ето и пример! Нали сте чували дудненето на комунягите -в България- и да отбележим- и по света-за “най-добрата система здравеопазване-кубинската и венецуелската”(?!) Ама защо, как, по какви критерии- и то в страни, където дори дамските превръзки са лукс, достъпнен само за висши партийни другарГи?
  Идиотизъм, кретенизъм, дебилизъм,но—повтарян милион пъти според гьобелсовия социалистически принцип!
  Същото, каквото е “българинът-най-интелигентният на света”, раздувано от бэздар дмытрыч и феновете му. Та-статия като тази ще си остане в КАпитал, а пропагандата за “кубинско-венецуелският болен-най-здравият болен на света” ще продължава и бунаците ще й вярват.

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2015/05/15/2533397_kolapsut_na_chavistkoto_zdraveopazvane/?ref=embedfp&source=www.dnevnik.bg

 9. Така е, ама веднага ще пуснат нова “опорна точка”, че това проучване е на “Отворено общество” – на унгарския чифутин Шороши, еврогейци, въобще соросоиди, обичайните дежурни малоумия.

  Пред вид последните нови опорни точки на др. слатински за “националния разлом” по русската тема, наблюдавам следното интересно явление. Из градския транспорт, по пазари, спирки, аптеки и молове шетат червени кикимори. Добре облечени, нагласени, наплескани с грим, човек са миг може да ги вземе за “реститутки” (по а.симов.) Присламчват се до някой и подземат мазно някоя тема по “опорните точки” – колко скъпо е всичко, как пенсиите са ниски, какъв хубав бил живота по време на правешкия мангал Яшар Замфиркьов, как злите американци сринали с бомби София 1943 г. и прочее. Само днес за 1 час срещнах 4 подобни твари! Последната от тях плещеше са някакви бомби-играчки, пак пускани над София от злите янки. Не се стърпях, пуснах й комплимент колко добре изглежда, та овцата избля кога е родена – октомври 1943. После я почнах – бомбардировките са януари 1943, как ги помни? А бомби-играчки започват да се произвеждат едва 1954 г. и за пръв път се прилагат във Виетнам, а по-късно “челният съветски опит” ги доразвива в Афганистан. Хората почнаха да й се смеят. Лиших от слушатели тази кикимора, но явлението е доста тревожно. Явно петата колона прибягва до последните си резерви и хвърля в боя всичко, което още има пулс, такава е поръката от Кремъл и “Незабравка”, види се.

  PS Интересен пост на съфорумеца МАРИН МЕЧКОВ, благодаря!

 10. Аэрофлот,
  и аз попадам напоследък на такива влечуги!
  everyone else,
  тоя род изказвания на въпросния геополически мислител и стратег са си чиста диагноза за дълбока зависимост от Кремъл- хайде, да не е агентурна, но манталитетна.

 11. Стамбо,поздравления! Хареса ми много и подкрепям напълно! Имам само един въпрос: Нещо против да добавим към изброените цска! Поздрав!

 12. Моля третото ! да се чете ? Извинете ме за грешката.

 13. Аерофлот вероятно е бил нападнат от фенки на ‘наблюдателите’ тома томов, дмитри иванов и уильям оливер стоун. За съжаление не .ръдна и на косъм разстояние пропагандното въображение. От колко години са мобилизирани гърмящата химикалка, бялата американска пеперуда, колорадския бръмбар и западната манипулация на градушки с цел вероломно унищожение на селскостопанската ни продукция. Поне днес има технологии и може да се изфабрикува нещо с прототип единствената снимка в L’Illustrazione Italiana от 22 May 1943 на която са показани най-обикновени химикали. Все нещо може да се направи по въпроса и да се активират нещата със задна дата. Защо да се чака чак до 1954?! Оскъдица на пропаганда 🙁

 14. Царицата на руските лъжи, Мая Манолова продължава свободно да вие и да ни баламосва с всякакви акробатични номера. В Румъния един министър влезв в затвора за незконно фалшифициране на изборите. Къде е Цацаров да я прибере, заедно с нейните съучастници прокурори, за аферата Костинброд? Цяла България знае за явната далавера, и извършения преврат, само “пазителите на закона” не “знаят” и “не искат да знаят”.

 15. everyone else,
  добре си ги наредил двамата нашенски + един американско-световен рублолюб и shitояд.
  Аз ги довършвам с дребни графични корекции. Вот как:
  θома θомав,
  дмытрий иванав
  – выльям олывэр стоун

 16. Абсурдно е в една НАТО-вска държава руската агентура да бъде оставяна така свободно да си вее байряка. Най-малкото – по форумите. Още повече, че руските министри на войната и на външните работи нееднократно са квалифицирали НАТО като оснавен враг на Русия.
  Онзи ден в Novini.bg един питаше кога ще бъде убит Обама. Писах му да внимава да не изкара следващите 20-30 години на американска издръжка и московските тролчета ме засипаха. Та Бандера, та фашист, та недоубито копеле и пр.
  Въпросът е: кога Главна прокуратура ще спре това безобразие?
  За улеснение на Главна прокуратура: всичко написано в интернет ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ, НАТО И ЕС трябва да бъде разглеждано и третирано като ЗАПЛАХА за държавата и пактовете и съюзите, в които членува.

 17. “Сибирското слънце”, ха-ха.
  Русия е един средновековен реликт в съвременния свят, уви. Който се мъчи да се представи за нормална държава.
  Да разгледаме няколко от опорните точки на кремълската пропаганда за външна употреба, особено употребявана у нас:
  1. Славянството. Панславизмът е смешна расистка теория от XVIII век, защото:
  – няма славянски народ. Има славянски народИ. Които – моля ви се – повечето са католици. Поляци, чехи, хървати, словенци;
  – пишат на латиница.
  – не обичат Русия.
  2. Православието. За какво православие може да става дума в родината на попПолковниците?
  3. Интернационализмът. Една мисъл на Николай Бердяев го прави за смях: “Западът така и не разбра, че НКВД произведе от Третия Рим Третия интернационал /Коминтерна/. И че всъщност зад думата “интернационализъм” се крие най-зловещият руски национализъм.

 18. Стамбо приятелю, те сами се навързват; нали θомав и стоун се документираха преди време.

 19. Наивност е обзела почти всички от пишещите в България.
  Наивност до дупка, както се казаа.

  Пита доктор Кръстев кога Главна прокуратура еди-какво си………
  Нито Главна, нито Окръжна, нито Районна прокуратура ще пита някого.Всички видове прокуратури, дори и Военна прокуратура са в структурите на държавата. А държавата е комунистическа.
  Президента-комунист
  Министър-председателя е комунист
  Председателя на Народно събрание-комунист
  Съд, следствие, дипломация,служби, банки,войска и какво ли не още също са в ръцете на комунистите.
  Така че кой кого ще пита и ще спира някакво агентурно безобразие. При това, една комунистическа държава задължително е проруска.

  Докторе, умолявам Ви много , бъдете по-прецизен и кажете на публиката как ще се спре това руско агентурно безобразие. И друго, знаете ли случай, когато някоя прокуратура е спряла поне едно безобразие в България. Бъдете любезен моля Ви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.