(Олиго)френд на Борисов

 

Трето десетилетие отказвам да съм социалистическо говедо, каквото се опитваха да ме направят в текезесето НРБ, за което Оруел е измислил своята фикция „Фермата”. В нея свинете управляват хората ( или ги ядат, както е ставало в концлгера в Белена с труповете на концлагеристите). За Оруел –фикция. За живелите във фермата НРБ- реалност…

 

Не съм социалистическо говедо, но дали съм социално животно?

 

Чудя се. Нещо не може да ме развълнува мъката по колективните права, газени от онези със зурлите, зурните и контрол над урните.

 

Би трябвало и аз да ревна заради обидата да наричат един журналист „олигофрен”. Опитвам се, обаче не ми потичат сълзите. Не че съм солидарен със зализания (олиго)френд на Бойко Борисов. Този (олиго)френд си е поръчал самия Бойко с държавна въздушна поща да му кацне в Разград ( а после – не била разграден двор нашата Ферма! ). Щом може Това, защо да не си поръча да му пее Цеца Величкович на стадиона в Разград, дострояван с пари на държавата ( щедро отпуснати от Бойко) . Съпругата на убития криминален и военен престъпник Желко Ражнятович- Аркан (също криминално проявена и дори лежала за съхраняване на цял склад с оръжие в дома си), беше демонстративно целувана пред телевизионните камери от Бойко още в битността му на кмет.

 

Бойко, Цеца и техния ( олиго)френд чудесно се допълват. И тримата са звезди, шампиони по популярност в балканската Ферма. Някакво си журналистче било наречено от един от тях „олигофрен” заради нахалството му да пита защо на стадиона е имало празни места. Явно не са го обучили достатъчно добре да вижда позитивното. Самият Бойко напоследък обясни що за нищожества са практикуващите журналистика и че продукцията им трябва да се бойкотира- това била рецептата му за спокойствие през втория му мандат.

 

Не ме разбирайте неправилно- не се дърпам от солидарността с журналистите, които си шепнат в интернет колко са обидени вкупом заради някаква лична обида. Не съм сърдит на шепнещите, че при нито едно моите уволнения техният шепот, доколкото в моя случай изобщо го имаше, не премина в някакво действие. В края на краищата колегите са прави, пазят си хляба, нали така! Е, някой ще ги подритне, но чак пък да си ритат хляба заради това…

 

Просто съм претръпнал. Президентът Първанов ме нарече в интервю „безобиден журналист” след като преди 9 години си загубих безвъзвратно работата; неговият приятел Бойко Борисов пък лично ме удостои миналата година със званието „идиот”; дефилиращият от телевизия в телевизия Костадин Чакъров, верен слуга на покойния Живков ( образец за подражание за Борисов, според собствените му излияния) , се изхрачи по ТВ7 без право на отговор върху мен като „изрод”; но най – точно ( като баща на 5 деца) ме окачестви един известен, заразен с герберизъм (уж) сатиричен актьор, за когото се оказах „скопец”.

 

Тук на жуналист(икат)а от доста време се гледа като на милиционера, когото пребили от бой в един трамвай, защото настъпил едного, който автоматично му шибнал шамар и всички се нахвърлили да го бият с впечатлението, че вече е разрешено.

22 мнения за “(Олиго)френд на Борисов”

 1. Авторефлексия:
  Банкянско човекоподобие, плюс тайфата му от самозабравили се парвенюта. Как този инцидент ще се анализира във ФРИЙДЪМ ХАУС и РБГ, не ми се мисли, а това, че тези скотове не мислят изобщо за подобни проекции на просташката им политика, ни напомня, къде живеем и какви гнусни отрепки ни управляват.
  Бас държа, че този брилянтиносан смрадлю и простак със знаменателното “домуз” в името си до някоя друга година ще последва съдбата на Цветан Василев. Дори може и да я надхвърли като облече раиран костюм. Да се надяваме – и покровителите му.

 2. Освен закачането за поредната червена проруска мутра- “предприемач” (питай гладните му работници във Варна), с наглото лансиране на милиционери- ДСари за кметове в момента лъсва отново мутренско-милиционерската същност на герб. Ако е имало наивници да си мислят,че нещо се е променило в тази същност, време е да прогледнат. Това се отнася на първо място за политиците от Реформаторския блок.

 3. Viarno,no tvarde mnogo ” jyrnalisti”lizaxa,tvarde mnogo z…..i! “Vsye redicite si “pro4istete”

 4. Прекрасна статия, г-н Инджев! Докато четях се чудех дали бойко и френдс или тези които гласуваха за тях са по-големите олигофрени…

 5. Защо да си нямаме подмокрен от брилянтин лигльо за главен ИНДУСТРИАЛЕЦ/?/ на Републиката, след като имаме ЦАЦАров за главен прокурор?!
  Помислете само къде щяха да бъдат свинеподобният “преуспял млад човек”, брилянтиненият “свинаров” и Герго-свинарят ако имахме истински, а не бутафорен главен прокурор, да ги притисне за реална имуществена декларация и поиска да му обяснят неща, като например:
  – образователен ценз;
  -професионални квалификация и опит;
  – естество на реално упражнявания /главозамайващо печеливш/ бизнес;
  – източници на натрупаните за броени години авоари и
  – законосъобразност на реализираните /фантастично печеливши/ сделки!
  Дали пък нямаше да търкат наровете до второто пришествие и да ги гледаме в интервю на Бенатова от панделата?

 6. Кой е този сатиричен актьор, който е нарекъл Иво Инджев скопец?
  Никак не ми е приятен зализаният Домусчиев, но и репортерът направо го провокира, че трибуните били празни, а те не бяха. Веднага се намериха защитници на провокатора, а за Иво Инджев не се прояви никаква солидарност от гилдията!

 7. Г-н ИНджев,Показахте шаечената правда в фермата.Тези,които заговориха за нея преди 80 г. въпреки другата ужасна ферма,завинаги ще останат в умовете и сърцата на нормалните хора.Току що слушах Беновска при Кулежич.Дали не трябва във фермата РБ да се открие зоологическа градина за хамелиони?

 8. С риск да повторя г-н Тинков: В какво са преуспели “най-преуспелите” български “индустриалци”? Може би в неплащането на данъци и осигуровки. Има ли връзка, дори чисто логическа, между “преуспелите” и калпавото българско правосъдие?

 9. (Олиго)френда на Банкянското човекоподобие сигурно взема терк за подобно увековечаване. А може и с Вальо Златев да си поделят масрафа. Както и да е-точно за тюрлюгювеча от всякакви имперщини и маниии за неоимперщини говорихме онзи ден. Остави “императора”, виж как са се гушнали униформи, които по старите сесесерски филми се колеха!

  http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/05/17/2534473_bjust_-_pametnik_predstavi_putin_kato_neron/

 10. Въпросният гелосан “работодател” си е лика-прилика на пожарникаря-милиционер – от едно комунистическо котило са! Както и “успелия мъж на 33”, който не успяха да монтират начело на ДАНС, но пък успя да разфасова банката на ортака си, могат да “правят” бизнес САМО когато държавата им налива пари и поръчки! САМО като привилигировани ортаци на джоба на данъкоплатеца и то в монополна среда! Изкарай ги на пазара при равни условия с другите и мигом изчезват!

 11. Михаил Миков e PYCKA KYPBA……….E- лидераT на ПЕС Сергей Станишев e PYCKA KYPBA……………Георги Кадиев: e PYCKA KYPBA…………….. Мая Манолова, която e PYCKA KYPBA …………. БСП ca червени боклуци……. ataka ca червени боклуци… ДПС e TYPCKA KYPBA

 12. Много дълго на този “френд” не му позволавоха да се показва по теленвизята и да си разкрива автобиографията. Ролята му беше да управлява заграбения капитал от страна на най-мощните ДС офицери в България. Според мен в най-скоро време ще му бъде наложена санкция от Генералите и ще трябва да се скрие за известно време.

 13. Прав си, BORE!
  Повече от убеден съм, че въпросните преуспели “индустриалци” и “бизнесмени” биха се провалили дори само като началник-смени и групови майстори в едно нормално западно промишлено предприятие!
  Простотията парвенющината и некадърността им избиват като въшка на чело!
  Гадна измет, паразитираща върху беззаконието на престъпната червена среда!Отвратително, уродливо образувание – продукт от разпада и мафиотизирането на класата-партия и репресивния й апарат,определящо се като десни комуняги, леви аристократи и сиромахомили-плутократи! Тумор, втъкал се в плътта на България!

 14. Въпросният “Другар”, превод от заглавието, е много “Специален”, тоест пак опираме до ДС.
  Съсипа БМФ и сега БМФ е в черния списък на всички нормални фирми, защото там трябва да платиш повече отколкото им продаваш. А между другото съм чувал, че дори бил изместил някакъв череп за сделката за БМФ.
  Същият е повече от близък на Първанов.
  Как се “просперира” в град на ДПС, сами си направете извода.
  А между другото се движи с четири джипа охрана, поне преди няколко години, сега може и да са повече.

 15. Мишо,
  не възразявам срещу определенията, ама по-полека с мишката бе, човек, че действа депресиращо!

 16. Към Димитър:Сашо Дойнов-редовно канен в “На кафе”да изразява “мнение по всякакви въпроси,най-вече политически!?”

 17. Добрев,този френд има същата гелосана и зализана автобиография като Банев-абе започнал човека с един пробит лев и понеже е много “инициативен”и “разбира”от бизнес и финанси се събудил милионер!Гадното е,че се забелязва една демонстрация на мутраджийство и недосегаемост,които,като че ли отново се завръщат в живота ни,ако изобщо са го били напусналу!

 18. Към Владимирова.

  Само още един факт. При покупката на едно от предприятията му дапозита за участие в приватизационната процедура е платен лично от генерал Петър Манджуков в Булбанк. Можеш да си представиш защо не са му гласували доверие сам да си го внесе.

  Днес чух много добър според мен коментар по случая -” Един ден бъди самия себе си , а после си оправяй имиджа цяла седмица”.
  В случая публично се показа истинския образ на този другар, такъв какъвто малко хора го познават.

  Друг притесняващ момент е,че той вече се чувста толкова силен, че призова да отидем при другарчето му Горанов и да проверим неговите продажби на билети. Ако пък ли не можем да отидем до другарчетата – Борисов и Павлова, до турския заместник министър на отбраната, който също бяха на великото откриванета на една четвъртинка от един стадион.
  Това ми заприлича на историата в онзи виц в който ако имаш нещо против фалшивото пеене на зайчето можеш да се оплачеш на мечката за да ти изясни случая.

  Боже пази българия от такива робовладелци!

 19. То убаво ,че няКОЙ си , пък бил ТОЙ и олигофренд ,си откривал стадиона си, НО що дири там ББ?!? Че даже и с държавен хеликоптер?!?!? Както се вижда на ББ НЕ му се броят офцИ?!? Решил е чуждите олигпфрендски стадиони да брои?!?

 20. Комунистическата Мутра Домус за секунди изстреля куп неудобни и срамни неща за правителството и за премиера в частност, които много хора не знаеха – военния хеликоптер, 5-те милиона за сектора без почти нито един зрител там, концерта на Цеца Величкович и върхът беше, когато ни прати да питаме финансовия министър за продадените билети. А пари за тежко болни дечица няма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.