Пропагадните номера на Петата колона в България- жокери за боса на “Жокер медиа”

Петата колона се разтревожи извънредно от моята скромна личност и възложи на един от своите най-важни дейци в България да се заеме лично с моя милост, но е надценила капацитета му. Явно има нареждане по гарнизона след пешките ( които нещо напоследък се умълчаха) на терена да бъде активиран офицера Ованес Мелик – Пашаев.

 

Досега ми пускаха българските си слуги да ми гризат кокалите, но вече е насъскан мастит руски мили(ци)онер, който се разпорежда в България от години с протекцията на руските тайни служби. Ето че го осветиха. Пратиха го публично да се оправдава по Нова телевизия, че нямал нищо с тях, обаче знаел например със сигурност как американците тайно снабдяват Украйна с оръжие. Ако имаше кой да го попита откъдето точно знае тази супер информация, щеше да стане интересно…

 

Само фактът, че изчоплих Пашаев от мили(ци)онерския му кабинет на ул. „Крум Попов” в софийския квартал „Лозенец”, откъдето досега раздаваше серийно господарските си интервюта на руски език на Сашо Диков, за мен е достатъчен успех на усилията ми да го изоблича и да го накарам да се появи гузно, за да се умилква на президента Плевнелиев заради гадостите, които изрече по негов адрес на 10 май по Нова телевизия. Ама не го бил нарекъл точно куче, а само „пухкаво, безобидно същество” и Иво Инджев много добре знаел руски език, за да направи разликата, взе да увърта Пашаев след повторението на записа, от който се чува самодоволното му оприличаване на българския президент на малко куче, което си мислело, че е голямо , когато лае по слона.

 

Трогателно изглеждаше усилието на свикналия да му се подмазват тук дон Пашаев, който командори второ десетилетие културния обмен между Русия и България и има самочувствието на недосегаем за всичко онова, в което е замесен ( не знам дали сам се прави на страшен или наистина е такъв, но са ме предупреждавали да „внимавам” с него – разговарял съм и с пострадали, готови обаче да свидетелстват пред прокурори и в съда само при статут на защитен свидетел).

 

Онези, които са го брифирали, са го надценили по няколко линии.

 

Преди всичко го поставят в невъзможната ситуация едновременно да продължава да се държи надменно, но и да премине в оправдателен режим, който издава тревожността и слабостта на ситуацията, в която е изпаднал. От една страна са му казали да продължава да твърди, че нищо не знае за някакъв си Иво Инджев, обаче в същото време са го снабдили с типичните опорни точки, смес от лъжи и полуистини в рамките на личните нападки срещу личността на опонента. Класическа демонстрация на безсилие пред аргументите!

 

„Много хора казали” , похвали се Пашаев. Моля, колко много? Нали уж не се бил интересувал от Иво Инджев, пък говорил с много хора за него. И нищо не бил чел от Иво Инджев, до достоверно „знае” как след „всяко руско събитие” той пише „злобни” коментари.

 

Ето какво „знае” и колко му е достоверен инструктажът:

 

 • Иво Инджев бил написал „брутален” коментар за руския имперски балет. Моля? Може ли този лъжец да го покаже?

 

 • Иво Инджев печели пари от русофобия? Моля? Може ли това да се докаже ( например в съда, където да взема да си поискам сума, годна да покрие дълговете ми на журналист, осъден да бъде на свободна практика заради войната му с Петата колона)?

 

 • Иво Инджев създал сайта Пета колона. Моля? Толкова ли са плиткоумни началниците на Пашаев, че не могат да проверят кои са създателите на въпросния сайт и го подвеждат да трупа в публичното пространство лъжи, които лесно могат да бъдат опровергани?

 

Това, че същият този лъжец ме нарече „болен и нещастен човек”, е оздравителна диагноза за разболяването на Петата колона. Тя не е свикнала да й се противоречи. Получава гърчове. Нейните пропагандатори имат навика да ритат вързания и падналия. Щом им се опълчиш, скимуцат жалостиво, че ги боли от ритането.

 

Не само не пожелах, но и физически не можех да бъда в студиото на Нова телевизия с Ованес Мелик-Пашаев, на когото беше дадена въпреки това думата да говори лъжи по мой адрес в мое отсъствие в неделя, 17 май 2015. Бях в чужбина. Водещият Сашо Диков разговаря с мен по телефона, но въпреки това не е могъл да откаже соловата акция на Петата колона.

 

Седмица по-рано, когато бях в същото студио, Сашо Диков ме призова да не говоря срещу излиянията на Пашаев в рамките на 11 минутно негово записано интервю. От мен се искаше да не го коментирам, защото не бил студиото.

 

Ето че моето отсъствие не беше пречка за острието на Петата колона в България Пашаев да се нахвърли с обиди и лъжи по мой адрес. Колко удобно само беше използвана моята гнусливост и невъзможност да опонирам.

 

Колкото до намеците, че съм се изплашил, намекващите ще трябва да попрочетат нещо достоверно от толкова нападаната ми биография. В нея има доста факти за открити сблъсъци с президенти, премиери и други подобни „слонове”, за да се плаша от едно „пухкаво същество”. От тези битки може да не съм получил нищо ( в материалния смисъл на думата), но със сигурност не съм спечелил и репутацията на страхливец.

Спазвам обаче лична хигиена по отношение на някои нечистоплътни същества. Това също е факт. Често го изтъквам, когато отказвам мили предложения да скоча в някоя кочина, за да се сборя с прасе за кеф на примитивната част от публиката и заради рейтинга на водещия.

Ето и малко фактология за самия Пашаев, предложена в коментарнта част на ivo.bg, след което публиквам и един голям жокер за собственика на “Жокер медия” с 12 годишна ( непреходна) давност за начина, по който Пашаев е “придобивал активи” в България  :

“Кой е Мелик-Пашаев?

…В България Мелик-Пашаев пристига през 2002 г. и регистрира фирма “РСК – 2002″ за търговия и посредническа дейност. Дъщеря му Лияна, която управлява хотела на Пашаев “Даун таун” в София, казва: “Дотук, общо взето, стигнах като Доналд Тръмп. Първите милиони той е наследил от баща си. Така и аз поех тази фирма – от баща ми.” Семейният холдинг “Джи Ви Ел България Холдинг” обединява фериботите при Оряхово и Видин, мелницата в Мизия, веригата хлебопекарни “Даунтаун” и едноименния хотел в центъра на София. Последният проект на “Джи Ви Ел България Холдинг” е продуцентска къща “Жокер медия”. Преди години гръмна скандал, че Пашаеви източват фериботите чрез малтийски офшорки.” (в. “Новинар”, 16 февруари 2005)

Википпедия:

“Ова́нес Нерсессович Ме́лик-Паша́ев (род. 9 апреля 1951, Москва) — советский, российский и болгарский музыкальный продюсер и импресарио, занимавшийся предпринимательством в СССР в годы, когда это было официально запрещено. В 1970-е и 1980-е годы был директором советских рок-групп «Машина Времени», «Воскресенье» и «Черный кофе»[3]. По национальности армянин. Президент продюсерской и рекламно-издательской компании в Болгарии «Жокер медиа», выпускает русскоязычный журнал «Бизнес-контакты». В 1968 году окончил математическую школу при Московском государственном университете. В 1974 году окончил физический факультет Московского государственного университета им. Ломоносова. В период с 1974 по 1978 гг. — преподавал в МИТХТ им. Ломоносова на кафедре физики. Женат с 1972 года. Дочь Лияна Мелик-Пашаева (род. 10 мая 1974)”

“Всички млади хора в Русия слушат американска музика с удоволствие. Съществува не точно ненавист, а абсолютно недоверие към политическите кръгове на Америка, които очевидно днес не са доволни от световния ред след Втората световна война”, допълни роденият в Москва арменец.”(Блиц, 9 май 2015 г.)

“Много показателно и ясно самият Андрей Макаревич-истинският лидер на МАШИНА ВРЕМЕНИ и рок-дисидент в СССР -намеква какъв негодник е въпросният Мелик-Пашаев:

“Я упомянул здесь Мелик-Пашаева, который проработал с нами несколько лет и в подполье, и в Росконцерте, и даже одно время считался нашим как бы художественным руководителем. Многие удивятся, почему о нем так мало. Дело в том, что я стараюсь рассказывать про всех честно. В этом случае мне пришлось бы рассказывать честно и о Мелик-Пашаеве, а мне бы этого не хотелось.”
А че тук,в Болхарската Задунайка подобни типове се чувстват като риба във вода,е ясно от векове, изглежда- и за векове…

Posted by Стамбо | януари 6, 2014, 15:21, иво.бг.

“Аз съм противник на демокрацията. Искам да живея там, където има ред, например, в Китай, там цари спокойствие, всичко е ред и контрол. При нас това го няма, тук 100 студента не дават на други 100 да учат. Това нормално ли е, попита по НТВ руският бизнесмен Ованес Мелик-Пашаев.” (НТВ, 4 ян. 2014 г.)

След грандиозен скандал през 90-те години на миналия век при принудителното му извеждане с повикани за целта специални полицейски части от помещения на българското посолство в Москва, ползвани от негови фирми, но поискани обратно от посолството, на територията на дипломатическата ни мисия избухва „мистериозен пожар”, така и неразкрит от “професионалните руски служби”.

Вместо това да създаде някои неудобства на мастития руски бизнесмен, той се оказва не просто добре дошъл да прави бизнес в България, но практически да се превърнe в инструмент на руската стратегия за влияние в България.

Самият Пашаев не изпитва неудобство и от това, че дължи пари на българската държава за неплатени години наред наеми, казват български дипломати” (мой архив. Ако се не лъжа, тогава наш посланик е Илиян Василев, комай единственият ни дипломат, защитавал достойно интересите на Милиционерия в “Масква”).

Повече и много интересни подробности за съществото Пашаев има в “Течна дружба”, diagnosa.net на Георги Ифандиев и книгите на Григор Лилов. Но не можах да открия сума публикации за топлите му връзки с кръстника на руската мафия,певачът Йосиф Давидович Кобзон – явно няКОЙ прочиства и Нета от “неправилната” информация. Изчезна и информацията кога точно съществото Пашаев стана “архонт” (липсва дори официалното решение, с което Св. синод на БПЦ през 2007 г. обяви архонтския институт за незаконен, нецърковен и недействителен).

Липсват и данните КАК и на какви правни основания съществото получава правото да живее и развива бизнеса си тук (той си остава руски гражданин), както и произхода на милионите му (с много търсене можете да се натъкнете само на собствените му твърдения, че ги е наследил от … баща си)”.

Превземането на фериботния комплекс в Оряхово се разследва отново

Няколко министерства проверяват начина, по който Ованес Мелик-Пашаев е придобил акциите на държавата и общината в пристанището

 Капитал

От края на миналата година фериботният комплекс в Оряхово, управляван от руския гражданин Ованес Мелик-Пашаев, е обект на засилено проучване от страна на няколко министерства. Проверката е започнала през октомври – ноември 2001 г. и нейната цел е да установи както начина, по който руският бизнесмен е успял да изкупи дяловете на общински и държавни фирми в дружеството, така и сигналите за неплащане на държавни и пристанищни такси. Засиленото внимание на органите на реда пролича и на проведеното миналата седмица извънредно общо събрание на акционерите на “Фериботен комплекс” АД, на което акционерите трябваше да гласуват предложеното от Мелик-Пашаев увеличение на капитала с близо 30 пъти, което би обезсмислило всякакви действия за разваляне на сделки с бившите акционери в комплекса – Главно управление на строителните войски (ГУСВ) и община Оряхово. Заради съмнения за манипулация на решенията на акционерите събранието премина под засиленото присъствие на частни охранителни фирми и на полиция по изрична заповед на шефа на национална служба “Полиция” ген. Васил Василев.
Фериботният комплекс, замислен в началото като смесено дружество между Българската стопанска камара (БСК) и ГУСВ, от 1999 г. насам се управлява изцяло от фирми, свързани с руския бизнесмен. В момента той е собственик на 64% от акциите на “Фериботен комплекс” АД чрез серия от сделки с държавни и общински ведомства и фактически контролира неговата дейност. Проблемите около фактически частния фериботен комплекс са и в липсата на концесия за дейността и освобождаването от задължителни такси за обслужване на кораби, товари и пътници, които би трябвало да отиват директно в бюджета или в пристанищните служби, съобщи отлично информиран източник от Министерството на финансите.
Според първоначалния проект на комплекса основни партньори при изграждането са БСК, ГУСВ, както и община Оряхово чрез апортна вноска на земя. Тази схема обаче се променя заради юридическите и финансовите проблеми на основния инвеститор БСК (с 68% от капитала), поради което в проекта са поканени частни инвеститори. Кандидати не липсват заради

Очевидната атрактивност на проекта

който предлага възвръщане на вложените средства до две години и стабилни приходи от такси и услуги при минимални разходи за поддръжка. Така акционерното участие на БСК пада до 6.3%, а новите участници са три частни фирми: “Ита ефект” ООД (с 25.4%), “Лирекс” ООД и “Джоукър София” ЕООД. Така в проекта се включва Мелик-Пашаев, който е собственик на последните две фирми и е с най-голям дял от капитала – 31%. Част от акциите преминава у физически лица, между които е и тогавашният строителен министър Христо Тотев с 4%.
Пристанището, финансирано основно с кредити от новите акционери, е изградено от Строителни войски и започва дейност в края на 1994 г. Съдебната оценка на обекта тогава е 460 млн. лева, или около 5.8 млн. долара, а според подписания между учредителите протокол на ГУСВ е призната собствеността върху 27% от капитала за сметка на редуцираните цени като главен изпълнител на проекта. Една година по-късно обаче заради проблеми около регистрацията се налага повторно вписване в търговския регистър с различен от първоначалния уставен капитал. В новото дружество ГУСВ участва с апорт-на вноска на своите 27/100 идеални части от изградения обект, но получава само 12% от издадената нова емисия акции. Според обясненията на тогавашния командващ Строителни войски ген. Пешлеевски ГУСВ никога не е бил собственик на 27% от акциите, тъй като те не са били реално платени и от дружеството са заплашвали с изключване. Според генерала прехвърлянето на акциите е станало с изрично пълномощно от тогавашния министър Дончо Конакчиев, но няколко години по-късно през лятото на 1999 г. следващият министър Евгений Бакърджиев заявява, че документи по тази сделка няма. Скандалът около стопяването на дела на ГУСВ е и една от причините за освобождаването на Пешлеевски от този пост, след като се оказва, че липсва и документ за насрещно плащане на акциите. Така акциите на приносител потъват в други фирми, между които фирмата на Мелик-Пашаев “Джоукър София” ЕООД, а според източник от министерството пакет от около 4% е станал собственост на дъщерята на Пешлеевски – Мая Кокинова. Тези 15% се появяват на следващите общи събрания чрез пълномощници и с тях се гласува изцяло в подкрепа на решенията на Мелик-Пашаев.

Прехвърлянето на останалите 12%

от акциите на ГУСВ към Мелик-Пашаев става по не по-малко интересен начин. Въпреки сигналите за злоупотреби на ген. Пешлеевски до истинско разследване не се стига, а на 16 септември 1999 г. министър Бакърджиев разрешава на Главния щаб на строителни войски да проведе преговори и да сключи договор за продажба на акциите от фериботния комплекс на Българската стопанска камара. Минималната цена според заповедта е 119 800 лв. Седмица по-късно заповедта за продажба се допълва с две нови заповеди, и двете с дата 24 септември 1999 г. С първата в списъка на потенциалните купувачи се добавя “Лирекс” ООД (собственост на Мелик-Пашаев), а с втората “Лирекс” се обявява за краен купувач, въпреки че вече е постигната договореност с БСК и договорената сума е преведена на сметките на ГУСВ в банка “Биохим”. Цената, която “Лирекс” плаща за пакета, е 150 хиляди лева, а възраженията на БСК и офертата на другия голям акционер, “ИТА Ефект” ООД с цена 210 080 лв. остават без отговор.
Руският бизнесмен се оказва изключително предприемчив при преговорите за прехвърляне на акциите на общината в Оряхово. Общината получава своите 5% от капитала чрез апорт на парцел от 13.5 дка. Две години по-късно, през 1996 г., новият кмет на града Христо Иванов подписва заповед, според която “поради допусната фактическа грешка” площта на парцела е променена на 24.1 дка, без да се увеличи дяловото участие на общината в дружеството. Въпреки изпратените оферти от няколко други акционери в дружеството и “Мостстрой” АД, акциите са дадени на “Лирекс” ООД без публична процедура. След сигналите на БСК Върховната административна прокуратура изпраща указания на окръжния прокурор във Враца, с което го уведомява за “поредица от нарушения по закона за местното самоуправление и по закона за приватизация на общинска и държавна собственост”. Указанията на окръжния прокурор за обявяване на договора за нищожен са разгледани на заседание на общинския съвет на 10 декември. Според изпратения отговор “общинският съвет не приема предложението на Окръжна прокуратура – Враца” за обявяване на нищожността на договора” след гласуване на общинските съветници и въпросът е приключен.
След трите сделки Ованес Мелик-Пашаев става собственик на 64% от капитала на фериботния комплекс, но това се оказа недостатъчно за прокарване на решението за увеличение на капитала. Според Търговския закон необходимото мнозинство е 3/4 от представения капитал. Мотивите на основния акционер за необходимостта от инвестициите бяха обявени пред акционерите като участие в изграждането на мост над Дунав между Оряхово и Бекет. Според представените на събранието миноритарни акционери обаче такова решение от румънска страна няма, а се използва като повод за увеличение на капитала, което би размило дяловете на малките акционери и би обезсмислило всички действия на органите на реда за връщане на акциите обратно. Протестите на миноритарните акционери са свързани най-вече с пренасочването на печалбата на дружеството към фирми, свързани с мажоритарния акционер. Според счетоводните отчети за 2000 г. например приходите на дружеството са 6.4 млн. лв., а разходите за външни услуги възлизат на 5 млн. лева. В тази стойност обаче влиза основно месечният наем на ферибота, който е собственост на малтийската фирма Jocer Ltd, представлявана от самия Мелик-Пашаев.

 

32 мнения за “Пропагадните номера на Петата колона в България- жокери за боса на “Жокер медиа””

 1. Този пашаев защо още не е обявен за ПЕРСОНА НОН ГРАТА за обидно изказване срещу институцията Президент на Република България, направено по дързък и арогантен начин в условията на продължаващо престъпление?
  Ако някой в расия каже публично нещо такова за техния “президент”, какво го чака?

 2. —————————————–

  Този Ованес Мелик-Пашаев ли е остието на СЪВЕТСКАТА ПЕТА КОЛОНА В БЪЛГАРИЯ ?

  Ега ти острието, ега ти колоната …!

  ——————————————

 3. Г-н Инджев, както правилно отбелязахте, не си струва човек да скочи в кочината за кефа на публиката. Защо , чудя се, въобще отидохте при Сашо Диков? Той отдавна не е това, което беше / ако въобще е бил /. Защо вдигате рейтинга на човек, който задава услужливи въпроси, угоднически се хили и подобно на Велислава Дърева се опитва да се прави на бунтар?
  Честно казано, ми писна да гледам едни и същи хора да проповядват морал, след като не знаят какво е това. Да слушам едни и същи неща, да говорят вместо мен, видите ли така бил “мислил” българският народ. Че мен кой ме е питал? Услужливо премахнаха обратната телефонна връзка със зрителите, която, колкото и да беше цензурирана, все беше нещо. Никак не се учудвам на класацията за свободата на словото. Тези хора / журналистите / са в огромен дълг към хората, които все още мислят за нещо друго, освен софрата и парата. Те имат най-голямата вина за случващото се в момента. Защото продадоха идеите си, мисленето си, таланта си, за да обслужват една преяла клика.
  Светът се върти и върви напред, колкото и да се правят на слепи и глухи. Можеш да излъжеш един народ два-три пъти, но не можеш да го излъжеш завинаги. И се надявам, адски много се надявам събуждането да е скоро.

 4. Чудно ми е как маститият журналист, Сашо Диков, пропусна да попита ПАША-ев, дали е възможно Иво Инджев да даде подобно интервю, в коя да е руска телевизия и да напусне територията и , ако не здрав, то поне ЖИВ?!?
  Л.Л. дано С.Д. да е изкарал “някой лев”…

 5. Повече от ясно е, че българските служби, които отдавна би трябвало да се занимаят с поредния руски мафиот, се правят на умрели лисици, но трябва да отдадем заслуженото и на “стажанта”!
  Защото ако подобни медийни “величия” не проституираха на полето на “журналистиката”, “паши” като арменчето не биха разполагали с трибуна, от която да бълват миазмите си, развявайки кирливите си ризи!

 6. Г-н Инджев,
  Моля, хвърлете поглед на този “анализ”!В него многократно фигурира и Вашето име. И то въпреки, че ако правилно си спомням доста отдавна тук в блога обяснихте какво се случва със страницата Ви във Фейсбук. Струва ми се, че “нещо” косвено и съвсем манипулативно отново Ви намесва.Важното е да се шуми явно. Ето я препратката към страницата в Интернет: http://www.scci.bg/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=9294 . Част от тези материали излизат в онлайн ежеседмичника “Търговски вестник”. Като например тази “класика” на другаря Петко Ганчев- http://www.scci.bg/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=9301&mode=thread&order=0&thold=0.
  Бъдете жив и здрав.

 7. Гледах първото интервю на този Пашаев.Бях силно възмутена,че си позволи да нарече Българският президент Плевнелиев *куче*.Нещастикът Диков ,който се смята за велик журналист ,а всъщност е една пачавра на руската пета колона не посмя да му каже нищо.Всичко това беше толкова долно и обидно за нас българите,че сега като си го спомням ми се надига позив за поръщане.Къде са българските служби,прокуратурата,коита отговарят за нашата сигурност.Някакъв съмнителен човек-Пашаев,дошъл в България да прави бизнес,ще обижда държавнят глава.Нота и зад границата.Хотелът му Даун таун/какво име нали/ се намира на десет крачки от жилището ,където живея.Там се стоварват съмнителни хора,още като ги погледнеш се вижда ,че са от руските специални служби.
  Накрая вече сами се разконспирираха.Мръсници.Съвсем се оляха.От нас зявиси да ги осветлим напълно.Ще ни нарича той болни и нещастни хора и ние ще мълчим.Не е познал.А мекерето Диков дано да прочете какво пиша за него.И следващият път отново да кани подобни боклуци,които обиждат българите и със садистичен плам в очите да ги разпитва,Голям български журналист-няма що.

 8. Защо изобщо се занимавате с тая отрепка, дребен руски мафиот? В Китай веднага биха го обесили, нима не знае това? Прави хората на идиоти! А Диков си остана едно просто момче, което без Иван Славков, нямаше да бъде и хигиенист в телевизията! То хигиенист е евфемизъм за чистач, нали знаете?

 9. Бих предложил на другаря Пашаев да отиде да прави бизнес в република Северна Корея. Там има истински, здрав комунистически ред – точно такъв, за какъвто жадува той. Има само един малък проблем – ако не си достатъчно отдаден на идеите “чучхе”, има опасност да те екзекутират със зенитна картечница, но…..това са дребни подробности…

 10. Гледах предаванията по НТВ миналия път и вчера.Единственото което мога да кажа е,че достойното поведение на г-н Иво Инджев ,както винаги не се нуждае от коментар.Чудя се на акъла на Сашо Диков,който :1.не обяви причината за отсътствието на Инджев в студиото/причината е обяснена по-горе,добре известна на Диков/и 2.Защо въобще се забърка в тази история и си “сложи таралеж в гащите”.Каточели не знае,че Инджев има достатъчно сериозни аргументи в защита на тезите си…../виж добавката към коментара на Инджев по-горе/.

 11. Там по Дунава,далеч от София стават странни неща!Всички градове разположени по поречието на река Дунав процъфтяват и са богати,само българските западат!Защо ли?Плакнат си устата от години с Дунавска стратегия,ама нещо да са направили?Тази стратегия е за развитието на дунавските градове,а у нас за унищожението ли?

 12. Чудесен отговор!
  Сега само един паралел. Я да си представим, че в София гостува Берлинската филхармония.
  По билбордовете обаче четем Philharmonic Orchestra des Dritten Reiches. Редно е тогава външният министър да покани немския посланик за обяснение в следния дух:
  “А,бе, зер геерте хер ботшафтер, нещо да не се е променила формата на дъпжавно управление в Бундесрепубликата Дойчланд, пък ние нищо да не знаем, пояснете ми дизе уйдурма, бите зер, Ексцеленц!”

  По същият начин трябва да се постъпи и с тов. посол Исаков-точно преди обедния борщ.

 13. Иво не се притеснявай. Ние разбираме всичко. Стоим плътно зад теб. Ти за мен си истински ГЕРОЙ !!!!

 14. Все пак се чудех дали има разлика между имперски и императорски?!?
  И дали по времето на Романови е бил само императорски , или още от тогава е имперски. Или за потвърждаване на имперският “статус” на новият цартрап туПлер са го титулували не просто императорски, а ИМПЕРСКИ!
  Колкото до лакеите, слугите и другият обслужващ го персонал от крепостни слуги, то няма нужда на него да му се обръща даже минимално внимание , само за да получава от това някаква “легитимация” , след като неговата “легитимност” “произтича” САМО от “ролята” му на СЛУГА на гасударя си! При това доброволно заели тази “висша чест” да бъдат слуги на “негово нищожество”, последният им гасудар – туПлер.
  Защото няма нужда да достигаме до “възвишените” туПлерови “мисли” , чрез едно-,дву-, три- …. , а най-често чрез СТОкратно преповтореното им ЕХО и ЕГО от предплатеният му за целта слугинаж. И по такъв начин да го “легитимираме” пред нас и пред нЕГО.
  Можем да ги получим “директно” от самите гасударски туПлерови уста. Освен , ако и самият “гасудар” не ги е получил наготово от няКОЙ?!?…..
  П.П. ….. все пак МОЧА ТРЯБВА да бъде ПРЕтопен!

 15. няколко интересни момента

  http://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100789/id,3420/view,article/

  Как се става “Велик Архонт на БПЦ” – схемата в документи

  http://glasove.com/skandalut/17949-arhont-do-arhonta

  “Няма да е пресилено, ако кажем, че руското подворие, което играе ролята на дипломатическо представителство на Московската патриаршия у нас, извърши ГАФ – легитимира архонтския институт, с което влезе в противоречие с официалното решение на българския св. синод, който през 2007 г. го обяви за незаконен, нецърковен и недействителен.Че са направили гаф почувстваха и самите организатори. Те като побързаха да се разграничат от архонтството и хвърлиха вината за скандала върху медиите. В отвореното писмо на игумен Филип до Българския патриарх Максим се казва: „В появилите се за това материали се твърди за неговата (на Ованес Мелик-Пашаев) принадлежност към т.нар. съобщество на „архонтите” и уж за поддръжката на този институт от страна на Подворието на Руската православна църква. Това е явна лъжа. В Руската православна църква институтът на архонството никога не е съществувал и не съществува самата възможност за неговата поява”. Това оправдание явно трябваше да стигне не само до българския патриарх, но и до руския му събрат в Москва.”

  http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1076325

  За пет години 19 богаташи станаха архонти

  Митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф:
  Титлите са незаконни

  – Ваше Високопреосвещенство, как ще коментирате масовото производство на архонти в България от вашия събрат митрополит Галактион?
  – Като член на Светия синод аз съм участвал във вземането на категоричното решение – Църквата не раздава архонтски титли и не ги признава. От името на църквата не може да се раздават никакви отличия. Досега раздадените архонтски титли са незаконни. Аз не съм доволен от Светия синод, като негов член.
  – Защо не сте доволен?
  – Моите събратя митрополити все гледат да отлагат и потулват скандалните факти около архондисването, както казвате масово производство. Заради това тяхно бездействие сме на това дередже. Всеки прави каквото си иска.
  – С новите архонтски титли е нарушено синодалното решение?
  – Така е. И нарушителят, той си знае кой е, трябва да понесе своето наказание от Светия синод за неизпълнение на синодалното решение.
  – Говори се, че митрополит Галактион е получил ШЕСТЦИФРЕНА сума в ЕВРО от архондисването.
  – И аз получих такава информация. Може и слухове да са. Хващам се за главата. Удвоявам еврото. Виновният трябва да понесе своята отговорност за този грях.

 16. АРМЕНСКИТЕ ОТПАДЪЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ЕКСПУЛСИРАТ ОБРАТНО В АЗИЯ 6 ХИЛ НА БРОЙ ПРЕЗ ПРЕБРОЯВАНЕТО ПРЕЗ 2011 СЕГА СА СТАНАЛИ НА 5 ХИЛ ЗАЕДНО СЪС ТЪКА НАРЕЧЕНИ ,,РУСНАЦИ” 10 ХИЛЯДИ НА БРОЙ.

 17. Oфицера Ованес Мелик – Пашаев e PYCKA KYPBA…………..Михаил Миков e PYCKA KYPBA……….E- лидераT на ПЕС Сергей Станишев e PYCKA KYPBA……………Георги Кадиев: e PYCKA KYPBA…………….. Мая Манолова, която e PYCKA KYPBA …………. БСП ca червени боклуци……. ataka ca червени боклуци… ДПС e TYPCKA KYPBA

  …..

 18. Ей такива величия като този професор П.Ганчев мътят главите на неграмотници,които във Facebook с възбуда предричат и очакват с нетърпение сгромолясването на долара вследствие на БРИКС!

 19. Misho Kostov,

  Мишо, давай и други, бе, бате, тези вече ги научихме!
  Дай, ако искаш, ще ти помогна – волэнь сыдэрав- это русская блядь! любамыр каларав- это русская блядь!- гоцэ сэдэфчовыч сырыщнык-это русская блядь!петр вольгын-это русская блядь! алэксандр сымав-это русская блядь!

 20. Диков се самонарича Стажанта. Мисля, че по му отива Пудела. А руско-арменския наглец отдавна трябваше да бъде изгонен от България.

 21. Г-н Инджев,

  за мен е чест да ме вземете за съавтор:)

  Не знаех, че съществото има офис в Лозенец, павианите си харесват този квартал много отдавна, а по времето на най-дългогодишния кмет на София, др. Петър Междуречки, дори си направиха “русско” училище (в квадрата м/у “Св. Наум” и “Милин камък”, точно срещу резиденцията.

  Иначе, крайно време е службите да се заемат с ованес нерсесович и фирмите му, нали затова им плащаме заплати от нашите данъци? Ако не го направят, проблемът вероятно ще се реши чрез отстрели, по думите на бившия офицер от НСО полк. Николай Марков (https://youtu.be/Au7ACxAwhb0)

  Като казах данъци, справка в НАП казва, че “Жокер Медия” от 2001 г. всяка година декларира нулева печалба. Хотелът “Даунтаун” (на кьошето на бул. “Левски” и “6 септември”, срещу резиденцията на Her Britannic Majesty’s diplomatic service) дори декларира отрицателно салдо за 2013 и 2011 г. Фериботът Оряхово-Бекет системно се точи от малтийската офшорка “Jocer Ltd”, представлявана от самия мелик-пашаев (вж. анализа на “Капитал” по-горе. На пълна “загуба” са и фирмите “Лирекс” ООД и “Джоукър София” ЕООД, а мелницата в Мизия, освен че системно плаща на работниците си с 3-6 месеца закъснение, дължи на НОИ над 28,000 (двадесет и осем хиляди) лева осигуровки, фонд “безработица” и пр. Абе, жив да го оплачеш сиромаха Пашаев, всичките му бизнеси направо пред фалит. Ама не ще нито да ги продава, нито да ги закрива, напротив, изка още да се разширява в сиромашка, нещастна България, която, откакто влезе в ЕС, става все по-бедна и нещастна (по кремълските опорни точки). Каква ли му е далаверата? Дали НАП ще се престраши да му направи една пълна ревизия за 10 години назад?

  До ДИВАНЕ: Св. синод на БПЦ през 2007 г. обяви архонтския институт за незаконен, нецърковен и недействителен. Вие сте изровили пълната схема на “архонтясването”. А за “хонорарите” на “дядо” Галактион, който раздава титлата на предложилия най-много – когато “168 часа” публикува интервюто, което цитирате, в каренце отдолу съобщи, че разполага с документи (т.е. не са слухове), които е готов да предостави на разследващите институции. Май никой не е проявил интерес.

  Няма да се изненадам, ако политико-прокурорско-милиционерският чадър за съществото пашаев се разтваря от най-високите етажи на опита за държава Милиционерия.

 22. Бях на север и сега ще наваксвам с четенето. Само след един бърз поглед върху новите публикации искам да стисна с все сила ръката на Иво Инджев! Благодаря и на всички приятели и коментатори тук.
  Тези дни често се сещам за ‘Zukerman’. Дано се чувства добре и дано чете. И нека знае, че коментарите му липсват! тук.

 23. Г-н Инджев, браво за чудесната статия! Всички, които са Ви гледали през годините в телевизионни интервюта знаят, че не сте безумец да седнете на разстояние по-малко от метър до недостойното същество от “Жокер Медия”. Тази седмица Диков не успя да си спретне скандал заради рейтинга. Жалко обаче, че не остана безпристастен като водещ по време на живото предаване, поне да беше проявил повече ентусиазъм да защити президента ни – добър, лош, все пак е действащият държавен глава на България. За огромно съжаление ще кажа, че не постъпи колегиално като не спомена истинската причина за отсъствието Ви, “голямата” му уста си замълча угоднически. Пенявеше се на министър Москов преди няколко седмици, а в неделя се видя кой е с душа на пухкаво животинче.

  Успех в бъдещите Ви начинания!

 24. Аерофлот, този дядо галактион, като му гледам мутрата, виждам един Пияница! Уж духовник пък ламтежа за парички хич не му е чужд. Ако нашите духовници нямат срама и съвест, как ще имат другите, които им целуват ръцете. Шест цифрени суми в Евро ?!?! Нямам думи !

  http://www.presstv.bg/wp-content/uploads/2014/04/00000054931.jpg

  http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2014-44/big/miren-protest-sreshtu-mitropolit-galaktion-264333.jpg

 25. И аз се присъединявам към everyone else:
  ‘Zukerman’, Шекер-адам, Шугъмен, Захарни човеко, много услаждаше читателската ни стръв, драсни ред, че ни липсваш!

 26. Към Александър-идеята на този митинг е била по-скоро провокативна-целта е да се покаже на целокупният руски народ как ние,българите не подкрепяме Украйна-а,ДАНС къде е,къде е..?До колкото разбрах митинга дори е бил осуетен от трима бесарабски българи.P.S.Г-н Инджев от няколко дни,когато искам да вляза в сайта Ви ми изписва:Има проблем със сертификата на сайта-надявам се,това да не е поредното ченгеджийско мероприятие!

 27. Още една лъжа на Мелик-Пашаев , който твърдеше, че Майя Плисецкая е основала т.н. Имперски балет.
  “Гедими́нас Лео́нович Таранда́ — российский, ранее советский артист балета, солист Большого театра, антрепренёр и актёр В 1984 году впервые оказался на гастролях за рубежом — в Мексике. После этого четыре года был невыездным. В 1993 году был уволен из Большого театра.
  В 1994 году создал Имперский русский балет, который сейчас известен во всём мире В труппе 40 человек, в репертуаре театра 15 балетов. В 2004 году принят в штат театра имени Моссовета как актёр 27 02 2005Майя Плисецкая подает в суд на руководителя фонда «Имперский Русский балет», бывшего солиста Большого театра Гедиминаса Таранду. Великая балерина полагает, что тот незаконно использовал ее имя для производства кремов и бальзамов для ног. Таранда ошарашен: разрешение на использование имени Майи Плисецкой у него есть. Он полагает, что конфликт искусственно раздут для того, чтобы в конечном итоге отстранить его от руководства фондом”

 28. Митрополитите ни са за изгонване от храма.
  Евангелията предават, че след влизането на Исус в Йерусалим, отива направо в храма, и виждайки на площадката пред него търговците ги гони оттам “Моят дом се нарича молитвен дом, а вие го обърнахте на вертеп разбойници”.
  А каква низост е и споменаването на крадеца Симо в богуслуженията, като цар.Какво им платиха на нашите клирици или ги задействаха п линия на КГБ.Отврат.То с такъв “цар-крадец”, как да не сме най-крадливото племе на света.

 29. Руските бандити са ясни – те са тук за да лаят, крадат и насилват българския “народ” да “обича” империята на злото!
  Но защо “журналиста” Сашо Диков не посмя да попита нещо съществено руския мафиот и стоеше с напиканата си усмивка угоднически срещу кагебиста??? И защо не каза в ефир, че сте в чужбина? А отново манипулираха публиката с глупостите наговорени на корем от путиниста с арменско потекло!!!
  Толкова ли е трудно на българските журналисти да се държат достойно, а не угоднически пред болшевишките злодеи?!?

 30. Дай, ако искаш, ще ти помогна – волэнь сыдэрав- это русская блядь! любамыр каларав- это русская блядь!- гоцэ сэдэфчовыч сырыщнык-это русская блядь!петр вольгын-это русская блядь! алэксандр сымав-это русская блядь!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.