Москва праща шпиони в Украйна и ги изоставя, когато ги заловят

Заловените в Украйна руски кадрови военни се превърнаха в неопровержимо доказателство за руската намеса, но това, което предизвика най-силен отзвук, е отвратителното отношение на самите руски власти по казуса. Според инструктажа да не не попадат във вражески ръце, единият от ранените руснаци например е бил на косъм да бъде застрелян в безпомощно състояние от друг руснак, но е спасен от украинците.

Във видеоматериал в един от сайтовете, които след престъпленията на руските агресори и на украинските предатели, може да се види емоционалната реакция на младия руски шпионин, когато разбира, че Москва прави всичко възможно да се отрече от совите хора и така влошава рязко положението им на терористи. В очите на разпитвания се появяват сълзи, когато научава за това отношение.

Украйна обвини в тероризъм заловени руски военни

Заплашват ги от 8 до 15 г. затвор

Александър Александро (вляво) и Евгений Ерофеев

Александър Александров (вляво) и Евгений Ерофеев20/05/2015

Клуб Z

Украйна обвини в тероризъм руските военнослужещи Александър Александров и Евгений Ерофеев, които задържа на 17 май на своя територия, предаде Нюз.ру.

Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат от 8 до 15 години затвор. Според Службата за сигурност на Украйна (СБУ) сержант Александров и капитан Ерофеев са агенти на ГРУ – Главното разузнавателно управление към руската армия. Те планирали създаването на терористични групи на територията на сепаратистката Луганска народна република (ЛНР).

Александров и Ерофеев бяха задържани в село Счастие (в превод “щастие”) край Луганск. От Министерството на отбраната в Москва първо заявиха, че в Украйна никога не е имало и няма руски военнослужещи. По-късно оттам се коригираха, че сержантът и капитанът са напуснали редовете на руската армия, преди да отидат в Украйна.

Бивш руски войник обаче заяви пред Би Би Си, че Ерофеев не е напускал войската. Солдатът, чието име не се съобщава, е служил под командването на капитана в поделение край град Толиати.

Сепаратистите в ЛНР твърдят, че двамата задържани са служители на народната милиция в Луганск.

В момента Александров и Ерофеев се намират в болница в Киев. При тях вчера били допуснати украински журналисти. Пред тях задържаните не потвърдили, но и не отрекли, че са от ГРУ.

Първоначално Киев предложи двамата заловени военни да бъдат разменени срещу отвлечената преди година от Украйна летец Надежда Савченко, както и срещу други служители на украинските сили за сигурност. По-късно обаче лично Антон Герашченко – съветник на вътрешния министър Арсен Аваков, заяви, че Александров и Ерофеев ще бъдат съдени.

Ето какви коментари за скандалното разграничаване на руските власти се появиха.

Превод на български за ivo.bg, Васил Костадинов

Как ще се отрази на ситуацията в Донбас пленяването на руските военни?

Ще се затегнат правилата за водене на бойни действия от руските военнослужещи в Донбас.

Ще се даде категорична заповед – да не се предават в плен и да се унищожават всички ранени.

Руските власти не признават, че това са военослужещи от руската армия. Формулировката, която се появи снощи, че това са граждани на Руската федерация имащи военна подготовка, но не са активни военни ще бъде в обръщение в близко бъдеще.

Невъзможно е да се скрие военната подготовка, но властите в Кремъл няма да признаят, че това са действащи военни. Доколкото няма да ги признаят за свои, няма и да ги обменят за украински военни или граждански лица. Ще поискат незабавното им освобождаване, ще измислят друга версия, че те са доброволци, които са в отпуск, версиите ще се доусъвършенстват.

Естествено ще се постараят да евакуират от Донбас подразделението, в което са служили командосите. Това вече се прави. Мисля, че ще се ужесточат правилата за водене на бойни действия от руските военнослужещи в Донбас. Ще се даде напълно категорична заповед – да не се предават в плен и да се унищожават всички ранени. Тази заповед и сега я има за специалните части, но ще бъде ужесточена.

За кратко време операциите на специалните сили в Донбас ще бъдат спрени до тогава, докато новият състав не получи твърди инструкции и проведе обучение, включително психо-емоционално, и от всички не бъде получено потвърждение, че нито един от тях в случай на попадане в плен няма право да признава в коя част служи. Мисля, че ще подписват съответните разписки затова, че дават съгласието си за действия по отношение на техните семейства, ако те се окажат в плен. Аз не искам да предсказвам какви задължения те ще поемат, но е очевидно, че изискванията ще са най-строги, така че в никакъв случай да не се оставят ранени. Ако има възможност да се евакуират ранените, те ще прибират, ако е невъзможно да се евакуират ранените, те ще бъдат унищожавани.

Андрей Иларионов

19.05.2015г.

http://gordonua.com/

Разликата в отношението към военослужещите в Украйна и Русия

Почувствайте разликата. Надежда Савченко, отвлечена в плен при мистериозни обстоятелства от руснаците, беше избрана за народен депутат в Украйна, има дипломатически статут, стана представител на страната към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, а освобождаването й иска цялата международна общност.

 

В същото време, руските командоси преминали нелегално през границата с Украйна и взети в плен по време на специална операция, са обявени от Кремъл за безработни командоси в оставка.

Очевидно, скоро в Украйна ще се окаже целият златен кадрови резерв на ГРУ. При това всички ще бъдат в оставка, и няма да могат да разчитат на защита на правата на рускоезичното население от страна на Кремъл.

 

Мустафа Найем

Депутат и журналист в украинския парламент

19.05.2015г.

http://gordonua.com/

 

17 мнения за “Москва праща шпиони в Украйна и ги изоставя, когато ги заловят”

 1. Москва праща и други шпиони, но я вижте как ги посрещат в “евро” “атлантическа” “България”- и трите думи са в кавички, трябва да се чете “съветско – евразийска Задунайка”! Не ви ли е гнус от тази снимка, колеги?
  Не е ли гавра с минимума цивилизован стил?

  http://pik.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%86%D0%B8-%D0%B2-%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D0%BB-news335683.html

 2. Какво друго освен безобразно отношение можем да очакваме от комплексиран дребен на ръст (и не само) мъж, който се изживява като съвременния Цезар за руската империя на злото!

  Жалко за младежите, но какво правят на чужда земя?!

 3. Стамбо, нема к`во ми се прайш не голéм отворко, щото от Бай Тошо научѝх, че демокрацията тоа е да има народа да яде, па дали че ходиме у Евразийскиа, у Европейския съюз, сеа тва нема голéма значка, рѝйш ли, отворко! Аре ся, си имааме уважението! Колко трéа да построиме още, че да стигнеме тоа, дето Бай Тошо го беше направѝл, като от демокрацията изгубѝхме руските и арабските пазари?

 4. Бандитският ХУНТАратор на бандитският райХ – RAZIя , може да си говори всякакви глупости , но ниКОЙ не му вярва. Може да си манипулира резултатите за подкрепата му от RAZIятците също, но едва ли и ТОЙ вече вярва в тях. Може да казва , че двамата ГРУховци са “бивши”, НО, НО те са живи и могат САМИ да кажат,и със собствените си думи да докажат дали са “бивши” , или са МУ НАСТОЯЩИ слуги! ТОЙ НЕ може да говори от ТЯХНО име. Но дори и без тях на всички е ясно , дори и на робите му в RAZIя, че алфа-бандита им ги е пратил там , за да крепят бандитската МУ шайка , чрез бандитската агресия в Украйна. Само заради един алфа-бандит, който се изживява като туПинратор, а си е само един бандитски ДИКТАТор!

 5. След случката с тези нещастници на снимката, в руския интернет се появи следния виц:

  Медведев пита Путин – другарю Путин, какво ще правим с нашия отбор по хокей, който падна от Канада с 1:6 ?

  Путин отговаря – ами както обикновени – ще ги лишим от руско гражданство със задна дата и после ще обявим, че руския национален отбор по хокей никога не е губил от Канада.

 6. Ами НАЙ–ВЕЛИКИТЕ тракторномисти пре-програмираха трактор в танк; та как ще им се опре пре-програмиране на руски военен в безработен командос в оставка. Отма го правят.

  Ей ги на! – все шляещи се из Украйна безработни командоси орнитолози, по къси гащи и с фотапарати в ръка. Да не са ходили там.

 7. историята е най-добрия учител за това че руснаците са зверове както към чужди така и към свои. това е поредното доказателство. само разпада на русия и попиляването на тази болна сбирщина от полухора ще сложи край на страданието на милиони.

 8. Малък откъс от статията на Светлана Алексиевич в Дойче Веле:

  Страна, обсебена от войната, страна с военна психика. В обществото цари небивала подозрителност. Всички преследват шпиони. Навремето под подозрение в шпионаж попадаха само учените, днес обаче всеки може да излезе шпионин: моряците, домакините, кой ли не. Наскоро арестуваха Светлана Давидова от Вясма, майка на седем деца. Обвиниха я в държавна измяна, за която се полагат 10 до 15 години лагер. Престъплението ѝ: обадила се в украинското посолство и разказала, че руски войски от Вясма се бият в Донбас, чула го от офицери. А как са разбрали, че Давидова е звъняла в посолството? Издали я съседите. Та нали е война!

  Ловът на вещици е открит!

 9. СТАМБО, приятелю, и на снимката и на текста под нея се посмях от душа и сърце. Съобщението би било актуално някъде в началото на миналия век – от инженерно-химическа гледна точка е пълна боза. Звучи почти като: Благодарение на крепнещата и нерушима българосъветска дружба беше усвоено производството на топла вода!”
  Разтълкуването отстъпвам на колежката САВОВА, която вероятно няма да пропусне да отбележи превръщането на мощния химически комбинат за тежък органичен синтез, благодарение на руските блядове, в жалка рафинерия за ГСМ!
  Аз пък ще си позволя да перифразирам един стар виц:
  “- Куда, черт-возьми, сунулся Петка – пита Чапай.
  Докладват му:
  – Он на крыше – антену натягивает.
  Замисля се Чапаев и промърморва:
  – Антена … какое хорошее имя!”
  Та и аз, мисля си: “ВАГИТ… КАКОЕ АВТЕНТИЧНОЕ РУССКОЕ ИМЯ! ПРИ ТОМ ЕЩЕ, АЛЕКПЕРОВ … РУССКОЕ, ДА ЕЩЕ СЛАВЯНСКОЕ ДА И ПРАВОСЛАВНОЕ КАКТО!”

 10. КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА
  ТЪЙ БАНДИТСКА НА СВЕТА,
  ТЯ Й НА ИЗРОДИ ОПОРА,
  НА НАСИЛНИЦИ СГАНТА.
  РУСКА СИЛА, РУСКА ВОЛЯ
  РУСКИ ТРОЛ БЕЗ РОД И ЧЕСТ
  КАЗВА: ВСИЧКИ ЩЕ ИЗКОЛЯ –
  НЕЩО ХВАНАЛ ГО Е БЕС.
  ЛИЛИПУТИН ГЛАВАТАР Е
  НА БЕЗМОЗЪЧНАТА СГАН.
  МАЗЕН, ГНУСЕН И КОВАРЕН
  ДЕБНЕ С КЪРВАВ ГОЛ НАГАН.
  С ИСЛЯМИСТИ СЕ СНОШАВА
  НЕ ПРИЗНАВА РЕД И МИР.
  НО СВЕТЪТ СЕ ОСЪЗНАВА
  И МУ КАЗВА “АЙ СИКТИР!”

 11. Г-н Тинков
  Улучихте ме.Двоумех се дали да пиша и да занимавам аудиторията със специфична материя или да мълча.Вие ме подтикнахте.Заради вас ще пиша.
  Първата ми работа като инж.химик във *Верила* бе да се занимавам с отработени масла събрани от цялата страна/немска технология от преди воината-дестилация,киселоконтактна очистка,филтрация,легиране/ до качествено масло ДП-14 за тежките машини в т.ч. и танкове.Двете страшни думи,които чувах сутрин на оперативка от старите инж.химици,завършили в Германия бяха *висок процент гудрон-не индетифициран и непотребен остатък* и *крекинг-не подлежащ на контрол процес на разпад на парафинови,нафтенови,ароматни и др.в-ди.Гудронът се събираше в зловонни ями и след това се пълнеха дупки от стари мини останали в околността.Гудрон съдържа само най ниско качественият нефт.Няма го в света.Преставете си с какво е принудена да работи Рафинерията *Нефтохим*.Ще правят *крекинг* на гудрона.По руска технология,на руска инсталация.Боже ,помогни ,опази ни..Между впрочем в Нефтохим има западна инсталация за разделяне на нормални парафини с молекулни сита.Тази инсталация не е работила никога.Не се знае и къде е сега.
  От цялата тази работа ще излезе ниско качество асфалт и битум.Но цената на един километър магистрали и пътища ще се увеличи.Премиерът каза това.Милиардите евра идват от Европа.Алтаперов е доволен,а Б.Б. е като Иванушка Дурачок.
  Панимаете,анадъмо,разбирате нали.Едните по богати,другите по бедни.Изберете си мястото.

 12. Пътят към поумняването е труден, тежък и трънлив.

  Сигурен съм, че двата рАЗИЙски павиана ще поумнеят. Нищо не нагъва така бързо нови гънки в павианските мозъчета, както обстоятелството, че гледачът, от чиято ръка са зобали, внезапно пуска кожите им за производство на мешини.

  Днес двама, утре повече. Хай хаирлия да е!

 13. До госпожа D. SAVOVA:
  Благодаря ти, приятелко!
  Въпреки, че имах друго предвид.
  След превръщането на НЕФТОХИМИЧЕСКИЯ комбинат-Бургас в собственост на руската ЛУКОЙЛ, за броени години обектът беше опустошен. Ликвидирани бяха 90 процента от основните производства, свързани със синтез на скъпоструващи и конвертируеми органични продукти, в т.ч. – полимери. КОМБИНАТЪТ беше смачкан до жалка рафинерия на руски петропродукти, а производствата му – практически, единствено до нискокачествени горива!Осъществен беше мафиотският девиз – “бързо купи и бързо продай”.Подвоз на руска “петро-тиня” > ректификация /дестилация-б.м./ > калпава нафта/бензин – нищожни инвестиции, нулева иновация, ниско технологично ниво, мижава добавена стойност, рязко ограничен асортимент, неконкурентна продукция, свит пазар /ограничен износ/, чувствителна загуба на работни места!
  Следприватизационен контрол – НУЛА!
  И след четвърт век в тази посока – “сюрприз”! Напънала се “планината” и родила … мишка!”Велико постижение” – хидрокрекинг?!?! Нима не го е имало в НЕФТОХИМ?!
  Блядовете “събориха църква да построят колиба” и сега им ръкопляскаме!

 14. Г-н Тинков,така е. Абсолютно съм съгласна с вас.Продажбата на Нефтохим на руснаците е най голямата грешка и издънка на прехода.Пробутват ни боклуците и ни дерат кожите.За жалост успяха.Никога няма да позволят да се построи друга/нова/рафинерия.Не знам какво е положението с печалбата,акциза и теглене на ДДС от държавата.Сигурно плачевно за България .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.