Русия нападна (вербално) България на македонския фронт

Русия и СССР претендират да са освобождавали България около три пъти: от турците, от фашистите и от Тодор Живков.

Наближава времето „братушките” да ни освободят от себе си. Въпросът беше как да стане това.

 1. Както освободиха Грузия от русофилската заблуда- като стигнаха с танкове на 20 километра от Тбилиси през август 2008 г.?
 2. Както освободиха веднъж и завинаги украинците от заблудата, че могат да разчитат на Русия, на която предадоха като доверчиви деца дори и ядрените си оръжия?

Не, за България трябваше да се намери трети начин. И ето че Москва отново ни се притичва на помощ в труден момент. Московската дипломация дипломачка старата рана Македония с антибългарска позиция и така поставя Петата си колона тук в обяснителен режим спрямо българите, които се чувстват нападнати от руските й господари.

Подобно на своя предшественик на поста Вячеслав Молотов, който през 1939 г. подписва от името на Сталин договор с нацистка Германия и така става оръдие на опозоряването на СССР като съучастник на Хитлер, така и днешният външен министър на Русия Сергей Лавров ще бъде запомнен. Той направи антибългарско изказване ( от името на своя началник Путин) пред Съвета на Федерацията (горната камара на руската Дума). Лавров отваря най-после възможността доста българи да си отворят очите с кого си имаме работа в Кремъл.

„Зад събитията в Македония стои желанието да се въздейства върху правителството на Никола Груевски във връзка с отказа му за да присъедини към санкциите срещу Русия”, каза Лавров, цитиран от ТАСС.

„Македонските събития се управляват твърде грубо отвън. Опитват се да обвинят правителството на Груевски, че не изпълнява поетите задължения пред населението, но зад това стои желанието да му се въздейства във връзка с отказа му да се присъедини към санкциите срещу Русия и във връзка с подкрепата му за „Южен поток” и готовността да сътрудничи за реализацията на други варианти за доставка на горива, включително и варианта на т. нар. „Турски поток”.

„Много тъжно и опасно е, че за тази цел се опитват да задействат албанския фактор. Преди много години имаше сериозни противоречия и тогава бе сключено Охридското споразумение (през 2001 г. – бел. ред.). А сега текат разговори, че Македония трябва да се федерализира още повече и даже се изказват идеи защо пък да не се разчлени: една част да се даде на Албания, а друга – на България”, каза Лавров.

С това вербално нападение Лавров предизвика следния отговор в София.
“Намирам за крайно безотговорни внушенията, направени от руския министър на външните работи Сергей Лавров в днешното му изказване пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация, че се обсъждала подялба на Република Македония между Албания и България”, заяви по повод изявлението на Лавров българският външен министър Даниел Митов.

Ще бъде интересно да се види на какви опорни точки ще стъпи тук проруската пропаганда, за да оправдае неоправданата атака на Кремъл срещу България, предприета без никакъв „повод за война”.

 

32 мнения за “Русия нападна (вербално) България на македонския фронт”

 1. Страхотна аргументация на гледната Ви точка, уважаеми г-н Инджев.
  Да прибавя и моя скромен дар моята гледна точка по темата:
  Руската Педерация си умира от страх да нападне НАТО фронтално с единствените си две работещи ядрени ракети и за това прави ялови опити да скара НАТО вътре като забърка каша с потенциален конфликт между България, Гърция и Албания, ползвайки младата държава Македония като вкусна плячка, която се предполага от ГРУ-тата, че трите партньори в НАТО няма да могат да си поделят.
  Опитът за интрига е толкова прозрачен и смешен, че чак би било гротескно ако от него нещо би могло да излезе освен разбира се смях в залата.

 2. Е, то това Божидар Димитров го разправя по телевизиите от 2 седмици, всеки ден разни политолози предричат разни такива сценарии за Македония.Нали все се бием в гърдите, че Македония е българска територия с българско население, нещо не схващам какъв е проблема, че Лавров казва, ЧЕ СЕ ГОВОРИ, и че се прокарват идеи.Не мисля, че има нужда от още напрежение…

 3. “Кой въстана срещу нашето свещено дело — съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на неговата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Сливница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на България ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?

  Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин — Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събрание, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в България безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете“. Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! “

 4. А иначе, внушенията на лаФров са не просто безотговорни, а и ПРЕСТЪПНИ!

 5. Освен, че са ни “освобождавали около три пъти: от турците, от фашистите и от Тодор Живков” Най-голямото е перманентното ни освобождаване от личните ни средства. То по-точно, руското освобож-даване си е едно освобожд-вземане. Винаги, когато купувам 2-3 домата/ за 2-3 лв./ от магазина се питам какъв процент отива в касичката на групировката ТИМ /стопанин на Зеленчуковата борса в Слатина, увеличил с 8 пъти наема за склад на търговците на едро/.
  ПС.Малко история:Неофит Бозвели, за възможностите на това време, получава добро образование и както сам пише минава за „учен” калугер. През 1810г. в Хилендарския манастир приема монашеско пострижение, а по – късно приема и свещенически сан.

  Три години по – късно, през 1813г. като таксидиот на Хилендарския манастир е изпратен в Свищов, който по това време освен че е един от най – големите градове в наши земи и се намира и в драматична ситуация. Градът е току – що опожарен от руски бомбардировачи, а населението му се разпилява по Влашко, тъй като се опасяват от реакцията на турците. Именно в този тежък момент свободолюбивият и нестихващ дух на просветителя Неофит Бозвели се проявява най – ярко, тъй като той е този, който окуражава и подкрепя своите сънародници да се завърнат по родните места и да издигнат отново града от пепелищата. В Свищов остава около 20 години, през които се занимава изцяло с проповедническа, учителска и книжовна дейност. Заедно с Емануил Васкидович полагат големи грижи за образованието в града и го издигат като просветен център. С цялостната си дейност Неофит Бозвели несъмнено спечелва уважението и благодарността на свищовци. Благоприятната атмосфера в издигналия се от пепелта град Свищов, който постепенно се превръща в културно средище, спомага за формирането на Неофит Бозвели като обществено активна фигура.

 6. Не е точно по темата, но е хубаво да си спомним за истинските българи!
  На този ден през 1945г умира генерал-лейтенант Владимир Вазов, един от най-блестящите офицери на своето време. Генерал Вазов участва активно в Балканската война, Междусъюзническата война и Първата световна война. Именно в последната той успява да реализира най-големите си успехи като командир, след като неговите части успяват да отблъснат английските, френските и гръцките части в Дойранската епопея, макар да са значително превъзхождани по численост. През 1936г ген. Владимир Вазов е поканен в Лондон за честванията по случай края на войната като най-достойният съперник на англичаните. На гара Виктория той е посрещнат почетно от кмета и от английската армия, а командващият церемонията, в която участват 3000 военни и 200 бойни знамена, издава заповед “Сведете знамената! Преминава победителят при Дойран!”. Ген. Владимир Вазов прекарва последните години от живота си в с. Рибарица. Оставя след себе си трима сина – Георги, който е изпратен в концлагер от комунистите; Иван, който е изселен заедно с цялото си семейство; и Владимир, който също като баща си е блестящ офицер, но е осъден от Народния съд на 10г затвор.
  Поклон!

 7. Спасовден е. Възнесение Господне! Мъртвите ги прибират отново горе след като са били 40 дни на земята.

  А г-н Инджев казва, че скоро ще се освободим и от заблудата русия! Дай Боже!
  Нека се освободим и от всички измами, проклетии, интриги и шантажи дошли от нашите душмани, за които Апостола на Свободата каза:
  – Тоз който ни “освободи” той ще ни пороби!

  Дай Боже, България да се прочисти и разцъфне, за да славим Името Божие и с чисто сърце и ясен разум да израстваме.

 8. Адекватна реакция на Даниел Митов! Добре би било и парламента да вземе отношение по въпроса, но това едва ли ще стане.

  Представям си ако външен министър беше Вигенин или Калфин какво полягане пред болшевишкия агресор щеше да настане?! Още по-лошо е, че местните продажници ще започнат да славословят глупостите на Лавров – този дърт мошеник и лъжец, който оглавява болшевишката външна “политика” вече повече от 10 години.

 9. На тов. Лавров ми иде да му изпратя каса питие по избор и стек от неговите цигари-такава хубава работа свърши за българската кауза! СЕГА И СЛЕПИТЕ ТРЯБВА ДА ВДЯНАТ, ЧЕ НА БАЛКАНИТЕ И КОНКРЕТНО СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ОТ 1100 ГОДИНИ НАСАМ РУСИЯ НЕ ВЪРШИ ДРУГО ОСВЕН КОЗНИ, ИНТРИГИ, МИЗЕРИИ, ПОДЛОСТИ И МРЪСОТИИ- В ПАТОЛОГИЧНОТО СИ ЛАМТЕНЕ НАКРАЯ С ЕДНА НЕХИБРИДНА АГРЕСИЯ ДА НИ СМАЧКА ЗАВИНАГИ ПОД СМРАДЛИВИТЕ СИ САПОГИ И ДА СИ ЗАВЪРТИ ДАЛАВЕРАТА С ТУРЦИЯ!
  Но много съм любопитен точно сега да видя и чуя реакциите на дежурните “патриоти” и “македонстващи”- на дебелогъзите ченгета на руска копаня, знаете ги кои са, не искам да си цапам клавиатурата и поста с гнусните им именца! Бъдете сигурни, че ще с кеф ще подложат съответните си части на кремълската нагайка.

 10. Ами ето това е опасната тема, на която трябва да се обърне внимание, историята е в историята, а разните палячовци по църквите не си струват и амортизацията на клавиатурата.
  Обаче ако тези изказвания на Лавров, за втори или трети път в последните седмици, означават нещо (а изказванията на външни министри на големи страни винаги означават нещо) – то може да имаме ясен знак за намерения на Русия да дестабилизира слабото звено на Балканите. За тях това ще свърши идеална работа – ще разсее вниманието от Украйна, ще го извъртят, че е заради липсата на южния поток и кой знае какво може да им хрумне. И оттук много по бързо може да се дестабилизира ЕС. Най-малкото може да дразни и Гърция и Сърбия, които също си имат “историческите претенции”
  Сега трябва да има ясна реакция и на България – на дипломатическо ниво и не само, защото това е непосредствена заплаха за националната сигурност.

 11. ВРОМ, вие от време на време подхвърляте сведения , че борсата в Слатина е купена от ТИМ. И след като ТИМ-аджиите са вдигнали наемите 8 пъти, не може ли да се построи нова борса , която да ги конкурира , ако е по-изгодно?!? Конкуренция трябва! То едва ли има и големи производители в НРБ ,които да позволяват някаква борса. Всичко е контрабанда, която започва от жълтите павета в София! И по-големият проблем е тя отколкото “борсаджиите” от ТИМ.

 12. Към предишния си пост, подписан от “банкянско човекоподобие”, добавям и тази новина. Но и тези таваришчи заслужиха още по-голяма почерпка за разпалване на антируски настроения в България… МАЛАДЦИ!
  СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА СРИНЕМ МОЧА!ТА МОНГОЛОИДИТЕ НАКРАЯ ДА РАЗБЕРАТ ОТ ДУМА!

  http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/05/21/2537482_ruski_branshovici_otkazaha_dogovor_s_bulgariia_zaradi/

 13. “Balkanization, or Balkanisation, is a pejorative geopolitical term, originally used to describe the process of fragmentation or division of a region or state into smaller regions or states that are often hostile or non-cooperative with one another.”
  Това е процесът, измислен от “великите” за да си прокарват интересите.
  Проблемът е че, европейската дипломация в лицето на Брюксел си мълчи, въпреки нападението на страна членка на съюза. Груевски и той си мълчи. Албанеца и той си мълчи. А мълчанието им ги прави да са съгласни с лавров. Върховният ни представител по сигурността и външната политика на ЕС Катрин Аштън и тя си мълчи, но предполагам си е получила заплатата като върховен КОМИСАР!
  Ето това е вече лошо, много лошо!!

  Единственият който си свърши работата е бг министъра на външните НИ работи.

 14. лаФ-догът е най-добрият таваришч на алфа-дога си!
  Със “загрижеността” си към БЮРМ, лаФ-сАбаката показва на КОГО е производен сегашният ДИКТАТор в Скопие……., на ЧИЯ каишка е “закачен”…..
  Няма нужда от повече “потвърждения”, нито от алфа-сАбаката, нито от бета-, гама-…..сАбаките.
  П.П. И след като лаФ-догът се “загрижил” за НРБ и БЮРМ, то и ние ТРЯБВА да се “погрижим” за “интересите” на RAZIя и петата и колона тук. ЗАТОВА трябва да сформираме “комитет”, но не на ЦК на БКП , който да постави въпроса за РЕституцията на МОЧА и ДРУГИТЕ строени с “държавни средства” “ПАРТийни” “ПАМЕТници” на БКП, НРБ,КПСС,ВОсР,СССР…..и т.н..
  След като не искат да си ги приберат “даром”, то най-добрият начин няКОЙ да се “погрижи” за тези “общонародни””светини” е чрез……. РЕституция. Вярно е ,че за БКсП думата РЕСТИТУЦИЯ е по-ужасна и от ПРЕместване, ПРЕтопяване, РАЗрушаване….., но след като НЕ искат да спазват ОТДЕЛНИЯТ, специално направен заради ТЯХ, закон който ги обявява за “ПРЕСТЪПНА банда”, то трябва да спазват закона за РЕституция и ПРИВТИЗАЦИЯ приет и от тях по време на прИхода, и облагодетелствувал ги предимно ТЯХ!
  И ако НЕ го спазват и за МОЧА, то всеки от НРБ може да заведе международно дело за нарушаване на частната му собственост върху МОЧА и другите им/”НИ” “общи” “ПАМЕТници”!
  А след РЕституцията на МОЧА, всеки може да си получи своята си част от него по законен път, без дори и милицията ,и пАсола на RAZIя да могат да претендират за някаква претенция върху “собственият” ни “частен” МОЧА!
  То и сега съдът е РАЗРЕШИЛ на всеки да си го боядисва и да си го оцветява , както си иска, но някакви си самозванци , като пАсола на RAZIя и неговата шайка се опитват да попречат на всеки да се разпорежда със “собствените” си , подлежащи на РЕституция “ПАМЕТници”, и в частност и на МОЧА!
  П.П.П. …. и все пак МОЧА ТРЯБВА да бъде ….., НЕ , НЕ трябва да бъде РАЗРУШЕН, а ТРЯБВА да бъде РЕституиран……….

 15. Някой, който има време за губене, да обясни на глупаците, че историците могат да говорят каквото им е угодно, но е недопустимо руският външен министър да върти интрижки на дребно!!!

 16. Тъй като гледах предаването в което Божидар Димитров лансира опцията за подялба на Македония ,още тогава се запитах,работа ли е на един “професор”да прави подобни прогнози,в момент на изостряне на политическата криза в съседната ни държава.И във връзка с това,не трябваше ли Правителството веднага да излезе със становището,че не стои зад подобна опция.Ето,това изказване на Б.Димитров даде коз в ръцете на Лавров да прави подобни внушения.?!…

 17. П.П.П.П. …. и все пак в по-горият си пост съм пропуснал да отбележа нещо основно. То произтича от правото на ЛИЧНА собственост на всеки върху МОЧА , като отделен “акционер” в “МОЧА” АД. И това е правото да ОГРАНИЧАВА достъпа на външни лица до ЛИЧНАТА му собственост МОЧА, като например пАсола и “ПАРТийците” от БКсП , които даже НЕ са вложили собствени КАПИТАЛи в построяването му….

 18. напада по всички фронтове: http://tass.ru/politika/1983705 Союзмаш России отказал Отраслевой палате машиностроения Болгарии в подписании соглашения о сотрудничестве. Об этом говорится в ответном письме первого вице-президента Союзмаша, депутата Госдумы Владимира Гутенева на имя председателя палаты Илии Келешева, копия которого имеется в распоряжении ТАСС.
  В Бургас пък се канят да отворят руско училище, преподавателският състав ще е от руснаците, живеещи постоянно в България.

 19. Много мразя изказвания от типа: Не съм специалист, но аз мисля… И следва една таксиджийска тирада, некомпетентна естествено,но с категоричност на божА заповед. В случая обаче и аз ще се възползвам от този похват по отношение външния ни министър. Наистина не знам дали протокола изисква такова обтекаемо изказване – да наречеш само “безотговорно внушение” нещо, което си е направо престъпно подбудителство. Това внушение не е отправено към българите. То си е директен и циничен повод за разпалване на още по-силни антибългарски настроения в съседната държава. То е като да се досипва още малко барутец на и без друго разпалено огнище на омраза. Никаква тайна не е, че в “античката држава” самото споменаване на България докарва великите александровци до припадак със запенване. Остана да им се каже и то от Русията, че ония “татари” в бугарско ще им поделят държавата и последиците са непредвидими. Ето защо мисля, че реакцията на РБългария трябва да бъде много по-остра и категорична, защото наистина става дума за националната ни сигурност.

 20. Руските държавници (обитателите на Кремъл) имат един много сериозен ментален дефект – по никакъв начин не могат да си представят, че когато едно общество е управлявано безобразно, гражданите може да се разбунтуват.

  Колко пъти се е чуло Кремъл да изрази загриженост (и да отправи критика) по отношение високите нова на корупция, липсата на върховенство на закона, нарушаване на правата на гражданите и липсата на свобода на словото в която и да било закъсала държава. Нито веднъж!
  Винаги, когато режимът на някой самозабравил се управник е застрашен от общественото недоволство (това е кошмарът им!), те съзират “дългата ръка на Вашингтон”.
  Така беше с Милошевич, Башар Асад, Янукович – така е и сега с Груевски.

  Русия е дълбоко комплексирана (по отношение на Запада) страна. До степен, че да лансира като официална държавна доктрина маниакалните брътвежи за някаква си мистична уникалност в съвременния свят – сиреч, “като не можем да настигнем Запада, ще го изпреварим като се обявим за уникални!”. Подробности за тази “уникалност” не се съобщават, но всеки който проявява любопитство по този въпрос, може да го задоволи като си направи (ако му стиска) двуседмична обиколка из обширната и безрадостна руска земя.

  Уникалността на Русия е другаде – едновременно с комплекса за малоценност, огромната страна страда и от мания за величие. Уникална патология!
  Каквото и да стане по света, кремълските маниаци го свързват с накърняване/зачитане на интересите на Русия (и нейните тръби).

  Иначе, общото между Македония и Русия е само това, че двете страни си оспорват първото място в света по бутафория и кич (античен/имперски) в търсене на своята идентичност.

 21. Слава Богу, България е в НАТО и ЕС и Кремълската хунта не може да ни нападне, както нападна беззащитните Чечения, Грузия и Украйна през последните 15 години. И по тази причина джафкането на Русия само ме развеселява. Как ще постъпваме с Македония вече си е лично наша работа. Разбира се – в рамките на европейските правила. И без да се влияем от мнението на подривните елементи, наричащи себе си русофили.
  Все пак, да не забавяме, че “македонските” нация и език са единствените в света, създадени с декрети през 1945. И че Албания ни е единствения съюзник на Балканите срещу гръцката и сръбската мегаломания.

 22. „Не может быть свободен народ, угнетающий другие народы. Сила, нужная ему для подавления другого народа, в конце концов всегда обращается против него самого.“

  Фридрих Энгельс

 23. Нищо ново ли няма да измислят кремльовските “статези” като тов. Дугин и прочее болни мозъци? Този филм вече сме го гледали – Съединението, сръбско-българската война, междусъюзническата война, сърбоманските изцепки на георгий михайлович димитров-“тарабата”…

  Отговорът на министър Митов е не само достоен, но и светкавичен.

  PS Подкрепям с две ръце предложението на “МОЧА” АД – МОЧА трябва да бъде РЕСТИТУИРАН!

 24. Русия пак се държи имперски спрямо България. Иска да ни скара с Македония и съседите. Работи открито за Сърбия, както досега?

 25. Сергей Станишев тези дни лично отиде в Скопие да подкрепи проруския режим на Никола Груевски. Какво по-показателно от това?
  Интересното е друго. Както е известно, през 1946 г. шайката национални предатели от БКП предават на специално пристигнала от Скопие делегация архивите на Македонския научен институт в София и костите на Гоце Делчев. Част от него е и архивът на ВМРО /истинското ВМРО, не днешното МВРО, :-)/, етнографски изследвания и статистики от Македония, снимки, документи, спомени на бежанци и пр., събирани над 20 години. Та части от този архив и до сега са затворени за българските историци.
  Въпросът е: кога държавата ни ще поиска официално от Скопие този архив да бъде пресниман до последната страница и копията предадени на България? За да се разберат най-после 70-годишните опашати лъжи на скопските комунисти спрямо България.
  Това може да бъде и едно от условията ни към Македония за евентуалното и членство в ЕС.

 26. @ АЭРОФЛОТ
  дугин и кургинян напоследък се дуелират – със задници залепнали за дивана. Преди това имаше надпяване за приза ‘Eurasia Idol’. путин е добре информиран за евразийските таланти, и то без да пие чай с тях в една стая.

 27. “русофилите” трябва да си отговорят на въпроса, кои точно руснаци обичат ?

  Днес си говорих с двама начетени “русофила”. Оказа се, че си нямат и на идея колко злато е окрадено от България. Русофилската Болест може да бъде излекувана само с добри книги на ниски цени.

 28. Ех, лавров, лавров – будещ единствено смях и презрение гърч на руската “дипломация”!
  Колкото до реакцията българска на институционално ниво – пряко доказателство, че все още сме управлявани от петоколонниците-рублофили! Ако бяхме нормална държава /действителен! член на НАТО/, след тази издънка на мужика, би трябвало незабавно да бъде обявен за “персона нон гратта” а МВнР с официална нота да поиска обстойно обяснение от руското посолство и категорично разграничаване /опровержение/, под заплахата от прекратяване на дипломатическите отношения със страната-провокатор!!

 29. О, Павка, това, което предлагаш е все още мечтан сън за страната ни. Като си помисля, че при друго управление можеше дори да няма правителствена реакция, а “снишаване”. Така, че нека отдадем дължимото на външния ни министър за моменталната и адекватна реакция! Все повече изпъква правотата на нашият домакин, че в България трябва да благодарим на Украйна за проглеждането ни спрямо Русия! Иначе чакащите обявяването им за “персона нон гратта” с лопата да ги ринеш. Пример в това отношение-американците!

 30. Прочее, това, което предлага ПАВЕЛ ТИНКОВ, е нормален дипломатически демарш, ама де нормалност в Милиционерия? Нали ако министър Митов постъпи така, без да го съгласува с Рапона, първо тоя последния ще се нас.ере от страх, второ, ще го уволни, трето, ще назначи на негово място поредния рублофилски кло.зето.ли.зец (нещо като бойко коцев или по-зле). Сега поне имаме нелоши външен и здравен министър, които от време на време (заедно с президента) умиват очите на троянското магаре пред света…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.