ivo.bg предлага нов герб на днешна Русия

Russia TodayСлед голямото шоу на Червения площад си помислих, че танкът май е подходящ да стане актуализиран държавен герб на днешна Русия: ръмжащ като лъв символ на индустриализацията от миналия век; любима играчка на местния диктатор и в наши дни; тояга за поданиците и за съседите; морков за военно – промишления комплекс…Изобщо всичко друго, но не и уютно място за живеене на човешките същества.

Ако перифразирам Талейран за щиковете, на които трудно се седи след като с тях е взета властта: с танкове властта се взима лесно, но трудно се живее в тях.

Обаче за нов герб на днешна Русия има и по-добри идеи.

Като тази, която предостави на ivo.bg  нейният автор Игнатия, коментатор в блога.

18 мнения за “ivo.bg предлага нов герб на днешна Русия”

 1. Танка е чудесна идея за герб на комуниста. Малък хоризонт, много бомби, мачка всичко! Колко му трябва на един комунист да е щастлив ?!

 2. —————————————-

  НАБЛИЖАВА СВЕТЛИЯТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА !
  БЪЛГАРИ, ЧЕСТИТ ДА ВИ Е ПРАЗНИКА НА БУКВИТЕ !
  —————————————-

  …БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА е създадена от БЪЛГАРИ за БЪЛГАРИ и за всички хора, живеещи в БЪЛГАРИЯ. Именно на БЪЛГАРСКИ БУКВИ сега пишат близо 300 милиона. Те ползват БЪЛГАРСКА ПИСМЕНОСТ, а не черковнославянска писменост.
  Никога, никъде по света не е съществувал черковнославянски народ, за да има понятие черковнославянски език и писменост.

  … историческите източници ни откриват , че руснаците не са славяни, а са варяги и че ние, българите, имаме малко славянски гени (ако изобщо имаме),

  …- През 893 г. Българският Цар Симеон Велики, обявява Писмеността и Езика на братята Кирил и Методий за официални Език и Писменост на Българската държава и Църква!

  …колкото до съхраняването на писмеността – в старата българска администрация освен другите титли е имало и длъжността КЪНИГАЧИЯ – БИБЛИОТЕКАР в превод. Ако не е имало книги и то много, откъде е дошла тази длъжност !?, а и самата дума “книга” е старобългарска, така че за каква славянска азбука изобщо може да се говори – освен това, защо учениците на Кирил и Методий идват в БЪЛГАРИЯ, а не отиват някъде на север – отговора е лесен – тогава НЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛО ПОНЯТИЕТО РУСИЯ, НЯМА ДЪРЖАВА – РУСИЯ !
  ИВАН ГРОЗНИ ОБЕДИНЯВА ТЕРИТОРИЯТА НА НЯКОЛКО ОБЛАСТИ, НАРИЧА ГИ РУСИЯ И СЕ ОБЯБЯВА ЗА ТЕХЕН ЦАР ПРЕЗ 1547 ГОД.
  Свещената Римска империя признава Русия като държава и царската титла на Иван Грозни през 1576 год., което значи, че:
  ДЪРЖАВАТА РУСИЯ СЪЩЕСТВУВА ЕДВА ОТ – 539 години.
  …Като заговорим за БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА и проследим пътя ѝ в светлината на цялата българска история…и до наши дни се вижда ръката на руските фалшификатори. Фанатичните мужици умират от яд и завист и по най-тъпия начин не признават и никога няма да признаят пред света или дори пред себе си, че са получили И ЕЗИК, И КУЛТУРА И ПИСМЕНОСТ ОТ НАС – БЪЛГАРИТЕ.
  От нас българите се изисква да обявяваме на висок глас пред света, че ние БЪЛГАРИТЕ сме създали БЪЛГАРСКА ПИСМЕНОСТ, НА КОЯТО ДНЕС ПИШАТ МНОГО НАРОДИ. Това е наше БЪЛГАРСКО ЗАДЪЛЖЕНИЕ !

  Свидетелства на руски учени – изследователи на корените на руската писменост и книжовност :

  – Руският учен С. А. Никитин в предисловието си към книгата И. В. Сахаров, Болгария, М. 1976, с. 5 пише: „Руският народ никога няма да забрави, че писмеността си, на която да създава своя – руска литература той е получил от България в онова време, когато руска литература и писменост още не са съществували”.

  – Световноизвестният руски медиевист Д. С. Лихачов в труда си „Развитие на руската литература Х-ХVІІ в., Ленинград 1937, с. 37 ” ( През Х век руска литература няма, защото няма Русия, като понятие ) В битността си на средновековната руска литература Д. С. Лихачов отбелязва: „Чудото се обяснява обаче не само с гениалността на Кирил и Методий, на които се е отдало да създадат азбука, правопис (ортография), но и на основата на българския – великолепен, субтилен литературен език, способен да изрази най-сложните отвлечени идеи. Чудото се обяснява най-вече с това, че българският народ се е оказал способен да възприеме това. А способността за възприемане се е възпитавала у българския народ, защото България отдавна е била територия на велики култури и е била в съседство с тези просветени народи на тогавашна Европа”.

  В България се развива християнска култура, която спомага за приобщаването и утвърждаването на южните и източните славяни към православната цивилизация. Един от големите български приноси в това отношение е християнизирането на Киевска Рус. (Много преди още Русия – като държава да съществува)

  …Истината е една и тя е, че когато е имало и българска писменост и българска държава и българска писмовна школа, не е имало никаква славянска държава, не е имало русия, а е имало само славянски племена. Когато векове по-късно, княз Святослав Киевски подло навлиза в България, подкупен от византииците и удря в гръб българската армия, на излизане от България ОТКРАДВА и изнася над 1000 /хиляда/ волски коли с книги, църковна утвар и одежди от разгромените български манастири и църкви.
  Русите приемат два пъти християнството – веднъж от българите и
  по-късно, по политически причини – от ромеите, така че ако не е била БЪЛГАРИЯ сега и русия да я няма.

  БЪЛГАРИЯ ДАВА БЪЛГАСКАТА АЗБУКА НА БЕЗПИСМЕНАТА РУСИЯ !
  БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е БЛАГОДЕТЕЛ, КРЪСТНИК И СЪЗДАТЕЛ НА РУСИЯ КАТО ДЪРЖАВА, НАРОДНОСТ И КУЛТУРА !

  РУСНАЦИ, ПОКЛОНЕТЕ СЕ И ЦЕЛУНЕТЕ РЪКА ЗА БЛАГОДАРНОСТ НА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ !
  —————————————-

  пп

  ” Руски алкохолици, Ленин не е създател на азбука, КАКТО ВИ ЛЪЖАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОМУНИСТИ. Ленинчо не е бил книжовник !
  ПРЕДАТЕЛЯ НА РУСИЯ – ЛЕНИН Е БИЛ КАСАПИН НА РУСНАЦИ ! ”

  Руски твари, долу ръцете от БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА – тя е БЪЛЛГАРСКА, а не славянска !
  (Много ми се искаше да напиша по-горе – Руски гадове, но си казах – Българино, не наричай нещата с истинските им имена !)
  —————————————-

 3. Едно добро начало! Сравнението с Германия на Хитлер обаче ми се струва че не открива докрай истината за руската същност, а тя е че немците са културен и дисциплиниран народ който бе зомбиран ‘временно’ от Хитлер и си плати за това жестоко. Руснаците са чиста проба диваци и варвари унищожители на държави и народи от векове. Злото което са причинили на други народи е несравнимо по-голямо от това причинено от Германците по врето на Хитлер. руснаците не са си платили още за зверствата. Ако им е отредено от съдбата (ДАНО!) да си платят поне поне половината от това което Германците платиха, то ЖАЛНА ИМ МАЙКА, времената на Сталин ще им се видят като пет звезден курорт!

 4. Я вижте нещо интересно за човешката глупост.

 5. До ДИВАНЕ и ULIAN:
  Да, добро е предложението на ИГНАТИЯ, но без съмнение ТАНКЪТ му липсва.
  Колкото до ролята на руснаците и “великата им империя” в бъдещето на човечеството и планетата ни, чудя се дали не объркват дугиноидните путиноиди своя “Трети Рим” с “Вавилон Велики” от Откровението и дали онова, което бленуват и вещаят, не е разплатата Армагедон, описана от Йоана?!

 6. България ще просперира само след като скъса с Русия дипломатически отношения! От там и само от там над 100 години идват всичките ни беди.

 7. Отново поздравления, господин Инджев!
  към Марин Мечков: поздравления и за Вас! Последните ДНК анализи сочат, че гърците имат два пъти по-висок процент славянско ДНК от нас, българите, което определено ги прави два пъти по-славяни. Нещо московската пропаганда се пука по шевовете напоследък.

 8. За герб на днешна Русия:

  ТАНК ВЛАЧЕН ОТ МАГАРЕ

  без деление на щита;
  бурлет в златни и сребърни увивки с вплетен нехералдически елемент (лъв яздещ обувка с токче)
  девиз : ‘Под нами Богъ’
  задължително да има откраднати елементи от чужда хералдика!

 9. По-сполучлив герб и Путин не може да си измисли!

 10. Да ти кажа правичката, Исаков, приликата ти с печалния генерал Каулбарс не е само по пагоните. Ти също се държиш в София като слон в стъкларски магазин.
  Къде ходиш да поднасяш цветя, бе Исаков? На МОЧА. Ама хубаво правиш, белким и кьоравите видят и глухите чуят, че робска Русия не е мръднала ни на йота от средновековните си лъжи.
  Защото, да знаеш, Исаков, роби не могат да носят свобода никому. Нито роби-крепостни през 1878, нито роби от ГУЛАГ през 1944. Те могат да разнасят само въшките си, пиянството си и взятничеството /подкупност, рушветчийство/си. И да искат от поробените народи вечно да са им благодарни за това.
  Исаков, за 70 години се наситихме на вашата любов. Хайде стига толкова! Просто се махнете от тук! Мразим ви!

 11. Исаков,
  Началникът ти е много некадърен.
  Като резидент на КГБ в Берлин през 1989 допусна падането на Стената. За това трябваше да го разжалвате.
  А вие 15 години го менкате президент-премиер. Съвсем ще обеднеете.

 12. До everyone else | май 22, 2015, 17:07
  Прекрасно предложение.
  Един виц от ВСВ:
  Немските танкове имали три скорости
  на преден ход и една – на заден; а италианските – обратното.
  Сърби ме да добавя, че руските НЯМАТ ЗАДЕН ХОД.
  Помислете: това не е преимущество!
  Ето и Вашето предложение-танк, теглен от магаре.
  СЪЩО НЯМА ЗАДЕН ХОД.
  РУСИЯ НЯМА ЗАДЕН ХОД.
  Залетела е и ЧАО!

 13. Милославов,
  Какво търсиш в Свободна България, бе моето момче?
  Не се ли претегляш, че не си за тук?
  Марш да разправяш тъпотиите си в Москва!
  Веднага ще те уредят в някоя комуналка – 70 квадрата с 3 стаи и 5 семейства с обща тоалетна и кухня.

 14. @ Васил Милославов

  Вицът ме разсмя. Представих си италианец в немски танк! Това със задната на танка и магарето е отлична интуиция. Мъчно ми е само за магарето.
  А иначе руснаците по време на война звучат като врабче през филия с лютеница. Мазало. Няма военна/цивилизационна кохерентност с останалия свят. Дадена ли е заповед ‘вперьод’ – няма тактики, няма логистики. Няма к’во да му се мисли толкова: мре се. Руски пълководец в стил ЕЙ МОМЧЕТА, ВИЖТЕ ТОВА!

  Магарето с танка е лесна метафора на имперското руско ‘величие’. Не знам дали погледнахте видеото от град Мурманск, с историята за пияният обитател на разпадаща се сграда, който пропада в разпадащия се нужник в къщата. Съседът не може да му помогне, защото не знае номера на спешна помощ; неговият приятел се сеща за номера, но докато дойде помощ, пропадналият в ямата си отива.
  В Кремъл се харчат милиарди за грандиозна, имперска репрезентация на подвижни ламарини.

 15. По въпроса за магарета:
  Езоп.
  Един човек си вървял по планинска пътека с магарето. Но то се подхлъзнало и щяло да падне в пропастта. Човекът успял да го хване за опашката. Магарето, като усетило, се запънало и задърпало, човекът едва го удържал. Накрая той го пуснал, като казал: “Хайде пък да бъде твоята!”
  Захари Стоянов | май 24, 2015, 00:10
  По “Записки по българските въстания” съм се учил да чета. Много уважавам автора, затова ще ви попитам: това името ли ви е, или просто ник?…

 16. @ ЗАХАРИ СТОЯНОВ

  Несправедлив сте. Може би в бързината сте пропуснали една тънка ирония на В. Милославов.

  PS: Решението на Игнатия е визуално интелигентно и точно като концепция и изпълнение. Но ми липсва есенциалната имперска грандоманщина и нейното съотнасяне към реалностите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.