Руската антибългарска политика: нищо ново под “македонското слънце”

Руси, не ви ли стигат ДПС, Атака и безродниците в БСП – днес сте единствената държава, която признава антибългарската ОМО „Илинден”

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

Чета изказванията на руския външен министър Лавров и внушенията му за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България и се сещам за добрата стара българска поговорка „Крадецът вика: Дръжте крадеца”

Кога уродливия двуглав орел ще спре да кълве с лакомия си имперски клюн кървящата българска рана?

Кога Руската империя ще спре да си вре наглия кървясъл имперски клюн на Балканите?

Бомбата в Македония е заложена много отдавна.

Да припомня на г-н Лавров – Русия умишлено откъсва Македония от България и я оставя в пределите на Османската империя. Още веднага след Априлското въстание – на 8 юли 1876 г. Русия договаря с Австро-Унгарската империя план за експанзия на Балканите и разпокъсване на българските земи със секретното си Райхщадско споразумение.

Да припомня на г-н Лавров – паралелно с Цариградската конференция през януари 1877 г., свикана от Великите сили, след като цяла Европа се надига в защита на българската кауза заради зверствата, последвали Априлското въстание, Русия води тайни преговори и подписва с Австро-Унгария Будапещенската конвенция на 15 януари 1877 г., с която двете империи на най-високо ниво препотвърждават договореното с Райхщадското споразумение и се задължават

да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава

Да припомня на г-н Лавров – след като на Цариградската конференция окончателно са договорени границите на новата българска държава, които почти напълно съвпадат с границите на Българската екзархия (над 200 000 кв. км.) и включващи териториите, населени с преобладаващо българско население, според фермана за независимата Българска екзархия от 1870 г. , в същия момент с Будапещенската конвенция Русия поема ангажимент да не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска, Босна и Херцеговина. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена държава, както и да си оказват взаимна дипломатична подкрепа за тайните договорки, в случай на уреждане на въпроса от конгрес на Великите сили. Още на същия ден – 15 януари граф Игнатиев, руският консул в Цариград и представител на Русия на Цариградската конференция е уведомен телеграфически и веднага започва саботаж на договореното, като гарантира на Османската империя запазване на значителни европейски територии и на 18 януари Митхад паша заявява, че Османската империя се отказва от договорените клаузи на Цариградската конференция. Русия ще спази обещаното.

Г-н Лавров, от Априлското въстание до края на Руско-турската война българският народ дава 180 000 жертви. Руската армия дава жертви 11,905 руски войници (вкл. руснаци, украинци, белоруси и финландци).

Българският народ плати с кръвта си своята независимост, а с кръвта на руските войници бе платено за разпокъсването на българските земи и нация!

Русия ще спази обещаното. При подписването на Берлинския договор, изцяло съобразен с договореното в Будапещенската конвенция, двете властващи в Централна и Източна Европа империи – Руската и Австро-Унгарската ще успеят да наложат своето и българските земи ще бъдат жестоко разпокъсани. Българска Добруджа ще бъде предадена на Румъния, като компенсация на Румъния за това, че Русия анексира Бесарабия. Пиротско и Нишко – територии населени изцяло с българи и включени в териториите на Българската екзархия ще бъдат предадени на Сърбия. Ще бъде образувана измислената васална държавичка Източна Румелия, а значителни територии – Македония, Родопите, Източна Тракия и Беломорието умишлено ще бъдат оставени в пределите на Османската империя.

Нещо повече, г-н Лавров – чл. 8 от временния Сан-Стефански мирен договор ще бъде изцяло преписан в чл. 22 на Берлинския договор – „Издръжката на петдесет хилядния руски окупационен корпус се поема изцяло от местното население”

Г-н Лавров, България ще изплаща тази издръжка до 1902 г., а след като обявява своята независимост и се прогласява за царство през 1908 г, под претекст, че нарушава Берлинския договор, ще бъде задължена да изплаща на Русия с руско-български протокол от април 1909 г.

колосалната сума от 82 000 000 златни франка, платими за 75 години

България ще изплаща и тази сума до 1916 г., когато Русия напада България…

Г-н Лавров, след като през 1878 г. умишлено откъснахте Македония от България и я оставиха в пределите на Османската империя за да не допуснете образуването на голяма българска държава, вашите предшественици остават неприятно изненадани, когато през 1881 г. Вселенската гръцка патриаршия под контрола на османските власти провежда референдум за присъединяване на македонските епархии към гръцката църква. Резултатът е убийствен за руската политика. По силата на чл. 10 от Фермана за независимата Българска екзархия от 1870 г., ако някоя епархия иска да се присъедини към българската екзархия, може да го стори при гласуване и то с 2/3 мнозинство. Резултатът от този референдум е катастрофален за руската политика и води до включването на голяма част от Македония в границите на Българската екзархия, понеже цялото население гласува за присъединяване към българската екзархия. Това са Скопска, Охридска и Битолска епархии. Малко по-късно, през 1885 г. Русия се противопоставя на Съединение и насъсква слугата си Сърбия да ни нападне. След като сърбите са разбити на пух и прах, Русия къса дипломатически отношения с България.

Македония ще бъде освободена чак през 1912 г., но малко по-късно България ще бъде нападната от Сърбия, Гърция и Румъния, съгласувано с Русия и на конференция, проведена естествено в Петербург, големи части от държавата ни, населени с българско население, ще бъдат отново изрязани.

Г-н Лавров, никой, никога и никъде до този момент не говори за „македонска” нация. Никой, никога и никъде не споменава „македонска” писменост и език. До момента, когато през 1934 г. в Москва не са официално обявени и признати от Коминтерна с идеята да се използва силното ляво движение в Северна Гърция, Пиринска и Вардарска Македония и да се създаде съветска република – сателит на СССР, която да осигури излаз на Средиземно море и доминация на Балканите за СССР.

Г-н Лавров, малко ли ви е, че когато България е окупирана за три години от триста хиляден окупационен корпус на Червената армия през 1944-1947 г. на стотици хиляди българи беше наложено с насилия, убийства, терор и репресии да се откажат от българското си име и да приемат измислената от вас националност.

Малко ли ви е, че издръжката на този окупационен корпус е по-голяма от бюджета на България?!

Малко ли ви е, че до 1960 г. източихте от хазната на България и последния цент, а от 1961 г. до 1964 г. и целия златен резерв на БНБ?!

Малко ли ви е, че на България беше забранено да търгува свободно, че беше задължена да изкупува остарели и неефективни руски технологии и оборудване и в същия момент десетилетия наред беше задължена да предава селскостопанската си продукция на СССР под себестойност, за да приключи „вечната и нерушима дружба” през 1989 г. с колосален дълг от 10 милиарда долара, равен по своята покупателна способност на днешния ни външен дълг. Дълг, който впрочем продължаваме да изплащаме !?

Малко ли ви е, че днес над 30% от икономиката ни е съвсем официално в руски ръце, че България плаща най-скъпия руски газ в Европа, че рафинерията на Лукойл е декларирала за последните 6 години 40 милиарда лева приход (40 000 000 000 лв), но нито стотинка печалба, както впрочем и почти всички останали ваши фирми ?!

Малко ли ви е, че владеете аптечни вериги, хотелски комплекси, мобилни оператори, заводи?!

Малко ли ви е, че вашите слуги създадоха една паразитна политическа структура като ДПС, която винаги скача като един Матросов на амбразурата, когато трябва да се защитават руските интереси в България, така както свалиха през 1991 г. правителството на Филип Димитров при вота на доверие, защото отказа да предаде Нефтохима във ваши ръце.

Така както пометохте и Жан Виденов, защото отказа да предаде газопросната ни система в ръцете на Газпром.

Така, както през февруари 2013 г. за пореден път дестабилизирахте България, неуспели да спазарите АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ и принудихте поредния български премиер да си подаде оставката, за да се сформира правителство с ДПС, избрано при кворум, осигурен с един недостигащ глас. Гласът на Волен Сидеров.

Малко ли ви е, че години наред Корпоративна Търговска Банка се захранва от големите ни държавни предприятия, а чрез нея се

финансират ваши политически мекерета, медии и олигарси

Вие ли не знаете, че тази банка е създадена като структурата БСФК “Булгарсовинвест” още през 1988 г. от руските граждани Евгений Василиевич Красавцев и Алексей Александрович Симаков, заедно с агентите на Държавна сигурност – Людмил Владимиров Гачев и Кирил Ангелов Калинов и през 1994 г. е преструктурирана в КТБ, която става универсален правоприемник на правата и задълженията, с капитал 500 000 000 лв?!

Вие ли не знаете, че през тази банка руска собственост станах и Булгартабак, и БТК?!

Вие ли не знаете, че и лафковата верига e руска собственост?!

Не ви стига ДПС, не ви стига Атака, не ви стигат и безродниците в БСП, ами днес Русия е единствената държава, която признава антибългарската организация ОМО „Илинден”, а вашите послушни мекерета днес дори имат наглостта да твърдят, че българска нация не съществува, че тук всичко е било „македонско”.

„Разделяй и владей!” – това го умеете. Както всяка една империя. И както всяка една паразитна империя ще се разпаднете, стопите и изчезнете, разложени в корупция, насилия и лъжи. Така както изчезна и Османската империя, а след нея и Австро-Унгарската.

Прав е бил великият Христо Ботев, когато в бр. 13 на вестник „Знаме” на 4 април 1875 г. пише:

„Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии”

Г-н Лавров, типично за вашия имперски манталитет, не мислите и за вашите поданици, за онези обикновени руснаци, които вярват или не на идеологемите на руския империализъм, са избрали да живеят в България или в други страни, защото са разбрали, че в Русия не може да се живее нормално, онези, които нямат нищо общо с наглата ви имперска политика и ченгеджийски схеми. Дори и онези, които я поддържат поради наивност или сантимент.

Така, както не помислихте за онези руснаци в Източна Украйна или Крим, които довчера си живееха мирно и тихо.

Вие не мислите дори и за тях. За онези 10 милиона руснаци, които през последните години избягаха от Русия, за да си търсят хляба и щастието в нормални държави.

Такива, като дъщеря Ви, която най-сетне прибрахте от САЩ, защото позабрави руския език.

Г-н Лавров, вземете та прокарайте първо канализация в онези 70% от населените си места, които не разполагат с такава, че с тия говновози усмърдяхте цялата империя, пък вземете, та слезте поне едно място надолу в класацията по брой на алкохолици, убийства и аборти на глава от населението, че първото място не се връзва с претенциите да се месите и в чуждите работи.

Тогава коментирайте, тогава помагайте!

Днес Русия отново си търси белята

Ще я намери!

Българинът е търпелив и наивен, до болка наивен, но когато прозре истината и ножа опре до кокала, не му заставай на пътя.

През 1916 г. Русия ще нападне България през Добруджа заедно с Румъния и в гръб, през Македония, където с помощта на французите дислоцирате два руски експедиционни корпуса от общо 20 000 войници, за да изяде здравия български … и на 3 март 1918 г. ще капитулира пред България с най-унизителния мирен договор в историята си – Брест-Литовския договор. С този договор от хищните лапи на империята ще се откопчат над 1 милион кв. км., а независимост ще получат Финландия, Литва, Латвия, Естония, Беларус, Украйна, Грузия и Армения.

Г-н Лавров, 70 години махалото на часовника стои в единия му край и скоро ще се залюлее със страшна сила. Няма как да спрете времето. То не ви е подвластно. И не се учудвайте, че махалото ще отиде в другия край. Нормално е.

Г-н Лавров, когато предложеният от Русия за княз на България Аксаков И.С. пише в бр. 24 на вестник „Русь” , декември 1885 г.:

“ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ”, 

се питам, толкова ли сме страшни, че от едни българи се плаши цяла Русия?!

Защото той пише и още: „Балканските държави не трябва да имат нищо свое, те трябва да бъдат притежание на русите или по ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от Русия!”

Както и:

“Ни Болгария, ни иные, также более или менее мелкие Балканские государства не призваны, да и не могут иметь никакой действительной политической самостоятельности”.

Гледам, че продължавате да се придържате към тази политика, ама не ви стигат ни акъл, ни ресурси.

Само на наглост го докарвате. И на мекерета.

Та, по тази причина ще завърша и с думите на Захари Стоянов към Аксаков:

„В 24 брой на своята газета вие казвате ясно и открито, че всяко тържество на българите е смърт за Русия, че балканските държави не трябва да имат нищо свое, че те трябва да бъдат притежание на русите, или, по-ясно казано, те трябва да се погълнат от вашата държава. Колко сте жестоки покровители. Колко се оправдава онова изречение, че вие правите народите на мост, за да преминете по тях, а по-после вземате за себе си и самия мост. Каква правдоподобност в думите на един наш стар деятел, че вие не знаете граматиката, защото не правите разлика между твой и мой!”

Учете граматиката, г-н Лавров. На азбуката, която българите са ви дали!

И никой българин не бива да си прави илюзии, че целите, методите и средствата на руския империализъм са се променили. Те сменят само носителите си.

Наш патриотичен дълг е да ги разобличаваме и да им противодействаме за да оцелеем като нация и държава! Достойни и независими!

47 мнения за “Руската антибългарска политика: нищо ново под “македонското слънце””

 1. С огромно задоволство ще коментирам, разбира се- този паталогичен наглец наричащ се Лавров-?- получи заслужения си честно
  ЗВУЧЕН БЪЛГАРСКИ ШАМАР.
  Моите уважения Иво!

 2. Още един гвоздей, надявам се последен, в ковчега на русия.
  “… с тази си политика православна, славянска русия плю вече и на православието, и на славянството. Показа, че не е нито православна, нито славянска: по своите намерения и по своите дела.” Митрополит Методи Кусев
  И след всичко това се питам с думите на Великият Захари “…..възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че русия е наша освободителка, покровителка ии доброжелателка!”

 3. Браво, г-н Георгиев!
  Отдавна не бях чел толкова силен патриотичен текст!
  И пак казвам – България ще тръгне напред, когато скъса с Русия!

 4. Силния текст на автора е насочен в погрешна посока. Сергей Лавров никога няма да го прочете и още повече да се впечатли.

  Адреса на тази статия би трябвало да е до канцелариите на Президента и Министър-председателя на Република България.
  Но пък и те са хора на Лавров и Русия, така че никой няма да реагира

 5. Тоа Инджев пак почнá! Сеа, глей как си рéдим тука с Дейвид като бéхме у Рига, на Литва столицата, ей на снимката, ама не са фанáли като го целунáх, нéма се дърпаш, викам му, хъб че правиме,ха-ха!, па той Конграчулейшънс! Ей го…
  http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-imigranti-evropeyski-parlament-iztochno-partnyorstvo-19117663?nt=9
  Е, чухте ли какво съм казáл? Нема алтернатива, бе, ЕВропа или Русия! И у двете е хубаво, нéма кво да говориме! Че квото да са у Европейския, то е същото, квот` да са у Евразийския съюз- че и по-хубаво и нас да земат там да стъпиме един път на руските пазари! Аре ся!

 6. искам да видя този текст публикуван в ’24 часа’ и регионалните му издания

 7. Браво Георги!!! Браво Юнак Балкански!
  От твоите уста в Божиите уши! Времето идва, когато махалото наистина ще се върне със страшна сила по Божия Воля и с Божия Благословия!! Слава на Българския народ! Слава на Бога! Смърт за Тирана!

 8. Най-после България да отговори на наглите лъжи и провокации на империята на злото! Браво на Министър Даниел Митов! Това момче трябва да бъде премиер на България, а не хвлипръцкото от Банкя, който примира от страх да отговори на господарите си от Кремъл!

 9. Браво ,г-н Георгиев.
  Браво г-н Инджев ,че го препечатахте.
  Прочетох написаното през сълзи.Разбира се всичко това го знам,но поднесено така сбито,така кратко,ясно,че предизвиква потрес.Нищо не е спестено.Така трябва.
  Който има уши да чува,който има очи да вижда.
  Смъртният враг на България е Русия.От векове.
  С тези думи трябва да лягаме и ставаме,ако искаме да я има България.
  Звярът Русия е излязъл от своята бърлога и за пореден път иска да ни унищожи.,Това не го казвам аз,това са го казали Великите българи 100 години преди нас.
  Посочете ми един от нашите велики предци,който да не е казал тези думи за Русия.
  Русия от векове изпаднала в нищета,зловоние,омраза-хората бягат оттам.
  Край на Русия ще бъде тържеството на България.Дано го доживея.
  А от нас се иска да разпространяваме горното слово навсякъде.Да събудим заспалият народ.

 10. ДНЕС ПЪЛЧИЩА ОТ ПО-ДРЕБНИТЕ ПО БОГАТСТВО, РУСКИ БАНДИТИ-КОМУНИСТИ, КОМУНИСТИ-РЕКЕТЬОРИ, КОМУНИСТИ-ИЗНУДВАЧИ, КОМУНИСТИ- КРАДЦИ, МАСКИРАНИ КАТО ТУРИСТИ, ПО СЪВЕТ НА МОСКВА, ПРИИЖДАТ, НАПЪЛЗЯВАТ, НАХЛУВАТ, ПРИДОХОЖДАТ, НАХЪЛТВАТ, НАВЛИЗАТ, НАГАЗВАТ, НАСТЪПВАТ, ВРЪХЛИТАТ, ЗАВЗЕМАТ, ОКУПИРАТ, ЗАВЛАДЯВАТ, КУПУВАТ БЪЛГАРСКИ ИМОТИ И КОГАТО СТАНАТ НАД
  500,000 ПОДЛЕЦИ, ВЕРНИ НА ВОЖДА НА РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ ЩЕ БЪДАТ ПРИКАНЕНИ ДА ИЗВИКАТ РУСКИТЕ ТАНКОВЕ, ПОДВОДНИЦИ “КУРСК-2″, КОРАБИ И Т.Н., ЗА ДА ГИ ПАЗИ ОТ БЪЛГАРИТЕ…( ПО КРИМСКИЯ СЦЕНАРИЙ )
  ГОСПОДИ, НИЕ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ МИРНИ ЗЕМЛЯНИ ТИ БЛАГОДАРИМ, ЧЕ УНИЩОЖИ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО – СССР, НО БОЖЕ, ТИ ИМАШ НА ЗЕМЯТА ОЩЕ РАБОТА И ТЯ Е ДА ОСУЕТИШ БЪДЕЩИТЕ ПРЕСТЪПНИ ПЛАНОВЕ НА ДНЕШНАТА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НА ПУТИН ДА ЗАГРАБВА ОЩЕ ЧУЖДИ ЗЕМИ.
  БЪЛГАРИ, НЕ ПРОДАВАЙТЕ ИМОТИТЕ СИ НА РУСНАЦИ И ТУРЦИ.
  НЕКА РУСИЯ ДА СЕ ЗАДАВИ С БЪЛГАРСКА ПРЪСТ !
  ПУТИН = ХИТЛЕР !

 11. Убийствено!!!
  Господин, ГЕОРГИЕВ, респект!
  Дано да Ви чете външния ни министър, защото сте написал текста, който приляга като негова реакция на наглото и скандално изявление на мужика Лавров!
  С българи като Вас, уважаеми господин ГЕОРГИЕВ, България няма да загине!
  Бъдете здрав и все така непреклонен!
  С уважение!

 12. Пасолът-алкохолик юрий исаков днес се е скрил като мишка, затова да дава обяснения в МВнР се е явил временно управляващият заместник, някой си Александър Шапел. Краят на гърба му е подобаващо наритан (в рамките на добрия дипломатически тон) за македонската изцепка на началника му лавров.

  Питам се дали министър Даниел Митов ще отиде докрай – нота с искане за официално извинение от руската страна, прибиране на нашия посраник бойко коцев “за консултации” и при отказ за такова извинение – късане на дипломатическите отношения и изгонване на всички русски дипломати в 48-часов срок?

 13. Мястото на този материал е на сайта на външно миниссерство. Иво е свършил работата на българската дипломация.

 14. Много сме виновни ние бългатите пред Русия и комай половината свят! Тежък грях носим.
  Защото не успяхме да култивираме тая дивашка сган, не успяхме да я образоваме. Провалиха се нашите духовници, и Йоан I, и Киприян I, и Григорий Цамблак и всички други митрополити, свещеници, книжници…
  Ние ли криво им четохме, те ли накриво държаха книгата, не знам?.. Ама резултатът е незадоволителен. Ще ни кълнат съседите им, ще ни кълне Европа, ще се кълнем и ние.
  Къде сбъркахме, братя, с това дивашко племе?

 15. Руския имперски клюн ще спре да кълве само когато русия престане да съществува като държава в сегашния си вид и приеме далеч по скромни размери в най-лошия случай а в най-добрия стане китайска провинция. Всичко, което е добро за България русия смята за поражение. Затова и всичко лошо за русия е добро за България. Затова и стискам палци на всички сили който действат срещу интересите на русия навсякъде по света и се радвам искренно на всяко поражение на руснаците!

 16. Свалям шапка, г-н Георгиев! Брилянтно! Само освобождаването ни от руско робство може да бъде началото на просперитета на България.

 17. Освобождението на България през 1878 е резултат на Цариградската конференция през есента на 1876 на Великите сили плюс Османската империя. На нея тя поема ангажимента до края на годината /1876/ да осигури автономия /самоуправление/ на България. Не го прави и Прусия, Великобритания, Франция и Австроунгария упълномощават Русия да окупира българските земи, за да бъдат освободени. Това е и вековната мечта на Русия.
  Само че има драстично разминаване между руската мечта и гледната точка на Европа. С две думи – Берлинският конгрес ни освобождава действително, защото задължава Русия в рамките на 9 месеца да изтегли войските си от тук. Като същевременно и дава право в това време да организира тук Парламент, армия и полиция. И това е в началото на конгреса. До края му /продължил е месец/ Русия прави всичко възможно и успява да раздели България на пет – Княжество България, Румелия и Македония – на Турция, Добруджа – на Румъния и Поморавието – на Сърбия. Разбира се, тук помага и предварителния Райхщадски договор с Австроунгария.

  Квинтесенцията: Берлинският конгрес ни освобождава и от Турция, и от Русия и България става независима държава – Съединението, Независимостта, опити за национално обединение…

  Но Русия и до днес не може да се примири с това: Сръбско-българска война 1885, сваляне на Княз Батенберг и русофилски бунтове 1886, убийството на Стамболов 1895, Междусъюзническа война 1913, нападение от север и юг 1916, създаване на БКП 1919, метеж 1923, атентат 1925, парашутисти и подводничари, 1944 – поне 30 000 избити без съд, още 30 000 избити в една чужда война, 10 000 избити като горяни и 500 000 минали през затвори, концлагери и уранови мини.

  Между другото, ние 45 години снабдявахме СССР с уран от мините в Бухово /Софийско/ и Герзовиза /Смолянско/. В началото на 90-те професор от Минно-геоложкия излезе с убедителна статия в “Демокрация”, че СССР ни дължи 80 млрд долара /без лихвите/ за изнесения уран. Твърдеше, че данните за изнесената руда са в института.

  И един незадаван до сега въпрос: какво стана с хората, работили в тези уранови мини? Те бяха три категории /говоря за 70-те/:
  1. Цивилни миньори с месечни заплати от 1 500 лв.
  2. Затворници-рецидивисти.
  3. Трудоваци-неблагонадеждни фашисти.

  Няма ги отдавна, Бог да ги прости!.

  А откъде знам всичко това ли?
  Бях трудовак в урановата мина в Герзовица през лятото на 1974.

 18. Лавров , как си представяш държава член на НАТО да заграбва чужди територии.Да, става дума за България, която напоследък ви е трън в очите.За разлика от Русия , НАТО спазва правила и договори.Или съвсем си превъртял, или имате нещо общо с подклаждане на напрежението в Македония.Като се замисля, и Гърция се прави на велика в преговорите за заема, пак с ваша подкрепа.А да видим какво ще и коства.А сценария КТБ не е ли руски?Явно дестабилизацията на Балканите в е много , ама мноого важна.
  Поклон пред Георги Георгиев за този Манифест на българското достойнство.Винаги чета с удоволствие всички разкрития за истинската ни История,направени от него.
  Благодаря и на Иво Инджев за просветителската му, направо апостолска дейност.
  Поздравявам и двамата с утрешния , най-български празник- 24-ти Май.Празник на Просвещението.

 19. Поздравления! Наистина известното е поднесено по един чудесен начин.
  Трябва всеки от нас съмишлениците да го принася в различните региони на страната, до всеки четящ българин.
  ТРЯБВА ВСЕКИ ВЕСТНИК ДА ПРЕПЕЧАТА ТОВА И ТЕКСТА ДА СТИГНЕ ДО ВСЕКИ БЪЛГАРИН!

 20. Убийствено точно написано,г-н Георгиев!С уважение Марга.

 21. Нещо специално за тези, които вършат Богопротивни неща. Останалото можете сами да прочетете ако имате желание.

  Цитат от Евангелието на Вартоломей :

  (37) Вартоломей рече му: „Много ли мъчиш душите на човеците?”
  (38) Белиар рече му: „Искаш да ти опиша наказанията за лицемерите, клеветниците, осмиващите, идолопоклонниците, алчните, прелюбодейците, магьосниците, гадателите, и за онези, що в нас вярват, и за всички, що аз заблудих?”
  [(38) Лат. 2: „Когато им покажа всичката измама. Но онези, що правят тези неща, и онези, що с тях са в съгласие или ги следват, с мене погиват.”
  (39) Вартоломей рече му: „Бързо кажи ми как преследваш людете, що Господа не следват, ни твоите зли дела, що несигурни и неясни са, та остават праведните и светли Божи пътеки.”]
  (39) Вартоломей рече му: „Ще ти кажа това с няколко слова.”
  (40) И той изби зъба му, а онзи заскърца със зъби и от ада изникна колело с блестящ огнен меч, а в меча имаше пещи.
  (41) И той го запита, като му рече: „Какъв е този меч?”
  (42) А онзи рече: „Този меч е мечът на ненаситните: че в тази пещ се провождат онези, що в своята ненаситност сътворяват всякакъв грях; във втората пещ се провождат клеветниците, що клеветят тайно съседа си; в третата пещ се провождат лицемерите и останалите, що с моята хитрина аз събарям.”
  [(40-42) Лат. 2: И антихристът рече: „Ще ти кажа.”
  И от бездната яви се колело със седем огнени меча. Първата пещ имаше дванайсет пещи. Антихристът отвърна: „Огнената пещ в първия нож, в нея аз слагам комарджиите, гадателите и чародеите, и онези, що в тях вярват или ги дирят, понеже в греховните си сърца те измислят неверни пророчества. Във втората огнена пещ са първо богохулниците… самоубийците… идолопоклонниците… В другите първо са лъжесвидетелите… (дълго изброяване).”]
  (43) Вартоломей рече: „Сам ли вършиш тези неща?”
  (44) Сатаната рече: „Ако можех сам да го свърша, разрушил бих целия свят за три дни: но нито аз, нито някой от шестстотинте може. Затова имаме други бързи служители, които командваме, и даваме им куки по всички посоки и пускаме ги навън да ловят, и те ловят за нас души от човеците, като ги примамват със сладости – опиянение и веселие, злословие, лицемерие, удоволствия, прелюбодеяние и дреболии, които взимаме от тях.

 22. Много силна статия, много! Ах, как ми се иска да сме живи за да ги видим как се разпадат гадовете!
  Моите поздравления за г-н Георгиев.

 23. Ех, господин ТЕРЗИЙСКИ, не бъдете толкова жесток в присъдата си! Та аборигените отсам и оттатък Урал дори великите викинги не успяха да ги култивират! Дори безкомпромисните варяги макар и с огън и меч, се провалиха, та ние ли българите с проповеди, просвещение и русофилство да успеем?! Безнадеждна работа е това! Прокълнато е племето! Писал го е Рей Бредбъри – за планетата Земя те са нещо като “лудият на селото”!

 24. Страхотен текст! Благодарности към г-н Инджев, че го сподели с нас. Сега е наше задължение да го разпространим и максимално голям брой хора да го прочетат. Лавров вменява на българските власти онова, което е цел на самата Русия – да подклажда войни на Балканите. Ларов е престъпник.

 25. Че как такива като Лавров няма да ръсят глупости и да създават напрежение,след като и депутати като Красимир Каракачанов говорят,че в Македония има етнически конфликт,а и телевизиите между другото споменаха за привикването на павианите във Външно-новина,по-маловажна от референдума в Ирландия за разрешаване на гей-бракове!

 26. Нелошо популярно четиво за “великий, магучий, кипучий, гремучий русский язык”. Че и в “24 часа” публикувано…

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4780596

  Колко векове обаче трябват на тази газета да измие мръсните петна от слугарството си на мутрагенщината, простащината, рубладжийщината и руските й образци от 90-те години! “Мазното скача, топлото пада, май, не щем ЕВропа, братушки идват!”, “Цигани се тъпчат в асансьор, падат от високо!”, “Убие щеше да огромна курешка таксиджия, на косъм минала, май!”

 27. Защо тези статии не се превеждат на руски език. Нека им покажем, каква е истината

 28. Dir.bg:”Москва издаде предупреждение за пътувания на руски граждани в чужбина заради “лов” на САЩ за руснаци.
  Руското министерство на външните работи предупреди гражданите си, които пътуват в чужбина, за рисковете от американските правоохранителни органи и специални служби, провеждащи лов за руснаци по целия свят, се казва в официално изявление, цитирано от Ройтерс и БТА.

  В съобщението се отправя обвинение към Вашингтон, че отвлича руснаци и се привеждат случаи като този с Владимир Дринкман, екстрадиран в САЩ от Холандия миналата година.”

  Интересно ми е колко ли милона руснаци биха искали да бъдат “отвлечени” от САЩ?

 29. Истината,това е написал автора,но малцина я знаят,а още по малко я изричат и пишат!Когато голяма част от този народ научи и възпреме историческата истина,може и да прогледне!За сега на всеки сто слепи има един зрящ!Трябва да се отделят средства-български,европейски,американски,за да се популяризира тази истина.

 30. Yes Стамбо! Това важи за цялия пакет бивши вацовски вестници. Изиграха изключително зловредна роля в един определен период, когато разгърнаха търговията с политически петли за заколение в невероятен мащаб.
  Предполагам, че в чистилището тиражът ти се свива, но пък ти се дава шанс…

 31. Стамбо,
  Забележи,кой е подписал статията в *24 часа* Росен Янков.Дали на някой вече не им идва акъла.По добре късно,отколкото никога.

 32. да се чете ‘целия’. след кафето виждам.

 33. А къде е негово Превъзходителство, потомствения алкохолик товарищ Исаков да коментира този тескт? Отговор: на консултации при конската глава как по педерастки и малоумни приказки да изприказва по адрес на българската държава. Направете го персона нон-грата и всеки последващ руски кагебеец-комуняга, докато Путиен не се откаже да праща такива алкохолизирани “дипломати”.

 34. Към KALITKO:
  Не става ясно за какво са им на “гадните” хамерикански специални служби изловените руски граждани. Да не би да са закъсали зоологическите градини на САЩ?
  🙂

 35. До ИВ.ТЕРЗИЙСКИ

  С позволение на стопанина на блога, ще Ви кажа къде са сбъркали предците ни с тази паплач, колега – канът субиги Куберт в старата Волжка България на всички хазари, които го нападали в гръб напр. заповядвал да отсичат десните ръце, за да не могат повече да воюват срещу България. Можело е също просто да скъсят с по една глава всички мъже, годни да носят оръжие, а останалото – на робските тържища в Константинопол (прости ми Боже). Защото угро-финската паплач (така е, няма почти нищо славянско у “братушките”, вж. акад. Лихачов и др.) си е мешавица от мордовци, мещери, перми, муромци, мери, вепски и какви ли не още диваци от блатата около Москова река, славяните са малцинство от племената на кривичите. Ама сме изтървали момента, така че може само да се извиняваме на света за грубия пропуск…

  До KALITKO

  Ловният сезон, за който пишете, е само за изпечени руски бандити, от които цивилизованият свят пропища след падането на “желязната завеса”. Лицето Дринкман е чиста проба крадец, отмъкнал 160 млн. долара чрез източване на кредитни карти (вж. напр. тук – http://www.washingtonpost.com/world/national-security/for-alleged-russian-hacker-a-visit-to-amsterdam-is-a-costly-trip/2015/01/30/1e240c96-a33c-11e4-9f89-561284a573f8_story.html). Добрата новина е, че вероятно ще го осъдят доживот, а като бяло момче в US затвор ще стане много популярен сред местните синекожи пандизчии. Лошата е, че може да му хареса – тогава не знам кой може да му помогне, някой психиатър може би.

 36. Ъ-ъ, опс, едва сега видях линка на колегата СТАМБО за “великий, магучий, кипучий, гремучий руссийкий язык” и сибирските павиани, които кряскат на него. Статията, макар и в часови “вестник”, посочва достатъчно факти за предуралските аборигени, както и за задуралските такива. Надявам се референтите на културния съветник на пасол исаков вече да са му я превели!

  Респект, г-н Инджев!

 37. Една от най-гнусните случки в Историята на БКП е опитът за откъсване от България на Пиринска Македония през 1946-47.
  Само този опит е достатъчен, за да бъде забранена БСП като антибългарска организация.

 38. Към АЭРОФЛОТ:Кан Кубер основава БЪЛГАРСКА държава със столица Прилеп. Волжска БЪЛГАРИЯ е основана от кан Котраг.
  Със здраве.

 39. До Павел Тинков и АЭРОФЛОТ:

  Мисля, приятели, че нашите книжници им дали буквите, ама забравили да им кажат как да ги редят на листа. Св. Константин-Кирил Философ е изнамерил глаголицата за да “се разпространява Божието слово сред другите народи”. А не за онождане!
  Божието слово е словото на истината, словото на любовта, а диваците се под фустата надничат. Лицемерие, лъжи, измами, кражби, грабежи, убийства, насилване… Аман!
  Не, не им обясниха за какво са буквите. Друг подход трябваше, ама Св. Кирил трябваше да се вика Св. Георги Победоносец. Тогава и добиче ще се научи.

 40. До ТЕРВЕЛ

  Прав сте, но не говоря за прилепския Кубер, а за бащата на Котраг, който, ако се не лъжа, също е Кубер(т)

 41. Браво за статията!
  Веднага я препратих на Г-жа Елена Поптодорова. За да не се плете като патица в кълчища.
  Плюс на още няколко българи в US с молба да я преведат и пуснат в тамошните най-четени новинарски сайтове.

 42. ВЯРНО СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ – ДА ДЕЛИМ СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ ! ЧЕ КАКВО НИ ПУКА , КАКВИ ИЗЯВЛЕНИЯ ПРАВИ РУСИЯ ? ЦЯЛА МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА – КАКТО И ЧАСТИ ОТ АЛБАНИЯ !

 43. Дано в майка България се появят все повече събудени хора като вас г-н Инджев , Шапка ви свалям .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.