Всички пътища на лявата Пета колона водят към ( “Третия”) Рим

Докато си приказваме за необходимостта от диверсификация на енергийните доставки за България с цел да се откъснем от руския монополизъм в снабдяването на нашата енергетика, тече подмолна, но реална ( а не пожелателна) диверсификация на руските политически проекти за подсигуряване на руското влияние чрез нови и нови, макар и достатъчно познати играчи в българската политика.

 

Не, нямам предвид „само“ проекта „Българска пролет” на Велизар Енчев. Той е видим и разпознаваем, и в този смисъл не е тема на настоящия текст. От повече светлина, каквато се надяваме да видим в тунела на българската независимост от Русия, се нуждаят други „независими” леви проекти, общото между които е русофилщината в нейния съвременен мимикриращ вариант.

 

Със западането и постепенното разпадане на БСП от нея през последните години започнаха да се отделят „свободни” електрони с лидерски претенции и проекти, представяни като алтернативи. Те обаче са филизи от столетния ствол на партията, ориентирани към същото сибирско слънце.

 

Под неговите лъчи българската социалдемокрация беше претопена през 1919 година във филиал на болшевизма. Тя беше русифицира и съветизирана до пълното й обезбългаряване, както се видя от кулминацията на този процес с позорното съучастие на уж българската партия в насилствената македонизация на стотици хиляди българи по заповед на Москва след като Червената армия окупира България.

 

В други европейски социалдемократически партии, превърнати в безгласен придатък на сталинизма и КПСС, успяха да се еманципират в условията на завръщането им към европейските си корени. В коренната система на българската БСП си останаха обаче нагнетени съветофилските сокове, определящи и днес облика не само на столетната корона, но и нейните уж алтернативни проектчета. Ако можете да ми посочите поне един, който да прави изключение от това правило, ще си върна думите назад в клавиатурата и ще изтрия този текст от блога си.

 

Не се наемем да инвентаризирам всички лисичи ходове на Петата колона в лявото пространство, но е достатъчно да се взрем в няколко личности, които особено активно си градят образа на „независими” леви политици и загряват на руската скамейка за случая, когато баба им БСП понесе поредния удар от тежкото си властово заболяване, от което не може да се изправи на електоралните си крака вече второ десетилетие. Снишава се като старица, която я влече земята.

 

Както е известно обаче, руснаците си падат по шаха и обичат да играят поне един ход напред. Русофилът Андрей Райчев ( той старомодно си признава русофилство, не е като модерния Кадиев) каза веднъж, че у нас никой не може да предвиди какво ще се случи повече от един ход напред. В това отношение е прав. У нас- не, няма и нужда от 1919 година насам. Но в Москва, където взимат решенията вместо българските другари, мислят, планират и клонират. Мислят с ресурса на цели институти , като Руският институт за стратегически изследвания (РИСИ), оглавяван от дългогодишния специалист на съветско-руския шпионаж срещу България генерал Леонид Решетников, чест гост в гостоприемната ни родина като инспектор и работодател на Петата колона.

 

Новата линия на руското подсигуряване с подгряващи проекти в България, която не е особено трудна за разгадаване, се казва „аз не съм русофил”. В предаването „Лице в лице” на Нова телевизия на 8 май я формулира Георги Кадиев, който усилено тренира на русофилската резервна писта в лявото пространство като „бунтар” в БСП. Уж не бил русофил, както сам твърди, но с пяна на устата брани каузите на петата колона- например по линия на съхраняването на съветската монументална символика в България.

 

Като адски независима и уж извънсистемна се изявява и Татяна Дончева, друга медийна любимка, отцепила се дори официално от БСП. Общото между Кадиев и нея е не само театралният им гняв на праведния вътрешнопартиен бунт, но и претенцията за „чисто минало”, защото и двама не са могли да бъдат партийни членове преди 25 години. Имат „само” общо минало в най-мощния руски проект след 10-ти ноември в рамките на проруската корпорация „Мултигруп”. Дончева е адвокатствала за този авангард на московското влияние, а Кадиев пък си беше дал под наем журналистическото перо на боса Димитър Иванов от ДС и си призна това години по-късно, когато по незнайни причини беше осветен в това отношение от самия него, от бивш началник в „Мултигруп”, шефа на политическата милиция Димитър Иванов- Гестапото. За което Кадиев беше възнаграден с цяла година командировка в САЩ на разноски на гръцкия милиарден Кокалис, свързан със ЩАЗИ.

 

Кадиев, който уж нямал амбиции да се кандидатира пак за кмет на София ( по собствените му лицемерни твърдения), току що посегна към нещо повече от електорален потенциал не в столичен, а в национален мащаб. Оповести „бунтарски”, че внася законопроект в полза на най-важната кауза на ДПС в момента- в полза на агитирането на майчин език. Това е каузата на Местан, с която той става и ляга- полегнал е дори с дело срещу България в Страсбург.

 

В споменатото по – горе предаване от 8 май авторът на тези редове беше подмамен да седне в едно студио с нахъсания за другарски съд по темата „мръсно минало” Кадиев. Беше ми обещано споменаване и дори показване на представянето на колективно премълчаното от медиите представяне на книгата ми „Течна дружба 3. Хибридните войни на Русия срещу България и българите през вековете”. Вместо това трябваше да слушам личните нападки на Кадиев, който влетя в студиото с разказ за това колко много му били сърдити другарите от ръководството на партията, че организира на своя глава митинг ( на практика в подкрепа на Путин) под прозорците на президента Плевнелиев, с който го заклеймява за отсъствието му от Червения площад. Какво партийно непослушание пред партийната централа и послушание пред нейните началници в Москва само!

 

Татяна Дончева пък, два дни по – късно, започна тирадата си в предаването на Георги Любенов по БНТ след моето участие минути по – рано с констатацията, че моя милост е…урод. Не била чувала по-уродлива позиция от тази, която защитих в първото си присъствие в това предаване (където иначе такива като нея дефилират на конвейр с десетки и с години наред). Претендиращата да е компетентна за какво ли не адвокатка на Мултигруп явно беше шокирана да чуе развита мисълта на Левски, че който ни освободи той и ще ни пороби. Това й звучи уродливо!

 

Така се сдобих с още една храчка в колекцията си: „идиот” ( според Бойко Борисов на 17 юни 2014 г. по Нова тв); „ изрод” (според Костадин Чакъров, баджанак на Борисов в любовта към Тодор Живков, на 10 ноември 2014 г. по ТВ 7 ) ; и „урод” ( според адвокатката на Мултигруп Татяна Дончева пред БНТ на 10 май 2015 г.).

 

Благодаря на храчещите- за мен е комплимент, че ги карам да кашлят толкова истерично.

 

„Бунтарството” на левите адепти да Петата колона може да цъфти във всякакви посоки, но не и срещу „Третия Рим”- всички техни пътеки водят към него. По това ще ги познаете.

33 мнения за “Всички пътища на лявата Пета колона водят към ( “Третия”) Рим”

 1. С комунисти си нямай работа! Можеш
  само да се изцапаш доближавайки се
  вонящите им мутри!!

 2. Kolkoto pove4e vragove,ot pytinovata 5-ta kolona, tolkova po dobre.Zapo4nat li da vi xvaliat,triabva da se zamislite,ne stavate li /slyginaj/.

 3. Споделям напълно анлизът Ви за дирижирания от Москва процес на изчистване на миналото на някой лица от котилото на БСП. Но искам да отбележа една ясно очертаваща се и забелязана от мен друга тенденция. Тя е следната: Забелязва се изнасяне по всички медии на безспорни истини около всичко комунистическо, както в България, така и в бившия СССР. Едновременно наблюдаваме и бавния, но сигурен залез на БСП. На пръв поглед – няма нищо лошо, даже е много закъсняло! Но успоредно с това мъртвата хватка, с която Русия е захапала България не отслабва, напротив, затяга се. Видно е, новата-стара власт как сервилничи на Русия, не дава и косъм да падне върху нейните интереси. Излишно е да изброявам – достатъчно е посещението на Алекперов или матросовската защита на Божидар Димитров от Илиян Василев, или неглижирането на хибридната война срещу нас и невзимането на никакви мерки. Не може да се премълчи и бездействието, и през двата мандата на ГЕРБ, срещу бандитската групировка на ГРУ-ТИМ-владееща половин България, непострояването на интерконекторите, руския анклав – пристанище Росенец, несъбирането данъците на “Лукойл,” и на 300 хил. руски фирми, с което практически финансираме агресията в Украйна… Седем месеца управление са достатъчно време да се разбере за какво става дума. Става ПРЕГРУПИРАНЕ. БСП се закрива и кадрите на петата колона постепенно са се предислоцирали в ГЕРБ – изчистени от миналото и “комунистическия” баласт. Новите поддържници на Русия ще бъдат вече чисти от червеното си минало. С колкото симпатизанти на ГЕРБ съм говорил, когато повдигна въпроса за непипнатите, по-горе изброени руски интереси – ще ми издерат очите. Сто процента техните гласоподаватели са в нереформираните силови структури – синове и дъщери на бивши служители и величия,плюс семействата им, и в неимоверно раздутата администрация. Костинброд и правителството на Орешарски бяха театър за легитимиране на ГЕРБ, пошъл и прозрачен, дори не си отидоха следствие протестите, а “неизвестно” защо, след отказ от подкрепа от ДПС. ГЕРБ и Бойко вече забравиха за Пеевски, той вече е от техните. Гоце и Калфин – също. Е, да ни е честито новата проруска некомунистическа линия!

 4. Да наречеш махленската устатница Дончева и мафиотския хрантутник Кадиев “алтернатива” на “лявото статукво” или да си ги мислиш за такива, е все едно да възприемаш любамыр каларав, берьоза вэлэвая, тоша тошэв- пор, алэксандр сымав и петр вольгынь като журналисти, банкянското човекоподобие, гоцэ сырыщныка и волэн сыдэрав като европейски политици, бэздар дмытрыевич като учен, запорожеца-като автомобил и лай….ото- като мелба!

 5. Бомба статия. Добре е, че има и нормални хора, които ги виждат тея неща и имат смелостта да ги публикуват. Благодаря Иво.

 6. “Танковете нямат нужда от виза, за да влязат в Европа, пошегува се Дмитрий Рогозин.”

  Ей такива шегобийци, не ти трябват за приятели.

 7. Петоколонниците стават все по жалки и смешни.И не само поради своята некадърност, а заради нефелната матушка Рус.Ами то там всичко е сбиротък,там няма позиция,няма идея,няма движеща енергия.Да направиш само зло.Зло на Грузия,на Украина,зло на Крим,зло на Македония,зло на България.В Русия има само зло.Дрънкане на оръжия,закани,заплахи.Нищо позитивно,нищо смислено.Дойде тежко време за вас петоколоници.
  Отиват си ,отиват си заедно с матушката.

 8. Подписвам се под всяка дума в анализа на ДАНЧО ВОЛЕВ!
  Истинската проруска агентурна структура, “легендирана” като “партия” вече е ГЕРБ. Старата кремълска мечта- “дясна”, “антикомунистическа”, “евроатлантмическа” и…прокремълска партия на власт в България- не стана със ССД на Степан Московский, пардон Стефан Софиянско, но сега- вот это да!БСП- с цялата ми омраза към престъпното й минало, скотското й рубладжийство и кремълско клозетолизничене-ако иска да оцелее, трябва да осъзнае, че в тези тънкости е вече аут, и че трябва да търси “нова идентичност” в левашките западни “сиризаджийско-подемаджийски” дивотии, “толерантности” и пр.
  Накратко- туморът,който порази основните политически принципи в България, се казваше НДСВ, метастазата- ГЕРБ.

 9. “Бомба” статия, с всички сили се опитват другарчетата да се пребоядисат, но… дали ще ги хване боята, все ще избива отдолу червено-кафявото, май!

  Като допълнение към изводите Ви, г-н Инджев – днес няма петоколонна медия в Милиционерия (туй “Пик”, “Блиц”, “Офф-нюз”, волгиновата “Деконструкция” и за която още се сетите), която да не лиска пълни ведра с помия срещу г-жа Моника Маковей.

  Явно това е указанието на “бянкянското човекоподобие” (по СТАМБО), управляващ представител на комун-милицейската шайка тук. И явно всичките ги тресе страх и ужас да не бъдат натирени от копанята с цвик, плюс по кат раирани дрешки по поръчка за всеки. Къде ще се дяват, горканчовците, свободни парцели около Женевското езеро и край Вадуц не останаха, само под Кремльовската стена. А, да, и в Пхенян също…

 10. Какво да кажа бат Иво…? “идиотите”, “изродите” и “уродите” БЪЛГАРСКИ ще се увеличават в геометрична прогресия и то непрекъснато, докато обхване целия род БЪЛГАРСКИ.Срахът си отива! Колко нови хора тук при теб!? Идва, идва часа на ДУЛО! Нашата МАДАРА отново ще бъде могъща, независима, справедлива и свободна.

 11. Току що гледах предаването на Коритаров с Красимир Райдовски и Антон Тодоров.Такава прикрита злоба към Министър Ненчев,Шаламанов,Бакалов,такива подхвърляния за принадлежност на горните към бившата ДС,корупция,проститутки,члевове според тях към БКП.Тодоров се изказва от *името на десният избирател*.Такива мръсници като Антон Тодоров и Райдовски скоро не бях виждала.От всякъде лъха злоба към запада-прикрита разбира се.
  Ето това са новите руски кукловоди.
  Следете ги проницателно.Не позволявайте да ви заблуждават.
  За мен са ясни,но много наивници могат да се заблудят.
  Тодоров говори като*първа инстанция*.Всичко знаещ.
  Личи,че следва сценарий.
  Не позволявайте.

 12. Интересно ми е как пасва тезата за про-руската насоченост на герб с почти едномесечното пребиваване на ББ в щатите преди изборите…

 13. До Васил: пасва така, както пребиваването на тов. Кадиев цяла година в Щатите.
  Иво, най-добре се познава от кого петоколонниците в България и всичките левичари по всичките земни кълбета най ги е страх, по помията, която изливат по него. Това е наистина голям комплимент, колкото повече квичат, толкова по ги е страх от теб.

 14. Не мога да публикувам нищо под предишната статия. Отказах се от коментара, но ще опитам да пусна поне един линк. Ставаше дума за 12-та версия на всеславянската съборна тиня и дишащите през сламки славяни в заговор срещу цивилизования свят: http://vz.ru/opinions/2015/5/25/747109.html

 15. Сиромашията и простотията ни идват от Русията.
  Студената война е майка на Свободата..!
  Тогава всички русофилки
  ще замръзнат в мълчаливо очакване горещината на руските ядрени бомби да ги разтопи за нов живот.
  Е. Тогава със сигурност ще цъфнат и вържат като налъми.

 16. “Он просто писал сумму во время беседы”
  Бизнесмен Максим Фрейдзон рассказывает о коррупционных схемах, в которых участвовал Путин, союзе КГБ и бандитов

  https://archive.is/Jsugi

 17. Г-н Инджев, в мига в който, някой от споменатите от вас трима(та) глупаци и ко, без кавички, каже една добра дума за вас спирам отварянето на БЛОГА.
  У лево и ДГД на горните комплексари.
  Прекрасен анализ на г-н Данчо Волев.
  На банкянското слънце шпагатът ЕС-раззия е на база интересът клати феса (парите от Брюксел) от които гепането е на мах и от друга, манталитетът на първосигнален русосифилистик. Неговото заседяване в САЩ преди Обама да го приеме за четвърт час е като в оня жаргонен лаф. Синджирът дойде, козата я няма.
  Кой разбрал-разбрал.

 18. Какъв трети Рим. Римската Империя е дарила цивилизация на европейския континент. След като последните остатъци от източната империя в лицето на Византия биват пометени от османците от Рим не остава нито помен. Москалите нямат нишо общо нито с Римската Империя нито с Византийската Империя. Най си имат обшо със Злат(нат)а орда, ама то това не е за гордеене, а за страхуване на Западното полукълбо, част от което (Thank God) Руслямска Държава няма никога да бъде.

 19. Предсмъртни ритници на Петата Колона! Те не могат да спечелят тази война в 21 век и осъзнават своята обреченост, продажниците! Комунягите винаги са осъзнавали своята бездарност и затова не трябва да се учудваме когато плюят истински българи като г-н Инджев. Поклон Иво!

 20. Навремето в зората на комунистическото Царство в България, Дядо Влайчо казал, че то ще трае 45 години, че малкия Симеончо няма да бъде цар и че Нато ще дойде в България а Българските войници ще идат в Нато.
  Нека Рашъните да мислят каквото си искат и колкото си “хода” напред искат!
  Света не е техен. Света е на Бог-Син, Бог-Отец и Светия Дух! Само те казват какво има да стане.
  Това рашъните не искат да преглътнат обладани от зли демони.
  Слава на Иисус Христос Царя и Спасителя, който слезе в Ада, окова Сатанаил и освободи хората! Слава на Небесното Царство!

 21. Васил:
  Пасва – и ако ми кажете, че е важна сцена от политическия театър ББ – ще се съглася. Но истинската причина е, че учителката по английски не сколаса с конграчулейшънс-а.. и ББ отиде да го упражнява на място.

 22. Ето това ми хареса от статията на 24 часа.

  “Шапката на Мономах е тюбетейка

  От Иван Грозни насетне Московията претендира, че е наследница на Киевска Рус и на Византийската империя. Доказва го с шапката на Мономах (на снимката вляво), уж подарена на киевския княз Владимир Мономах от дядо му – василевса Константин IX Мономах.

  Първият княз на Суздал Юри Дологоруки и митичен основател на град Москва през XI век е шести син на Владимир Мономах. Така самото наличие на шапката в Москва доказвало, че царета й са наследници както на киевския, така и на цариградския престол. По-късно е изработено и фалшиво завещание на Владимир Мономах в полза на сина му Юри Долгоруки.

  Всъщност Москва е основана през 1288 г. А шапката на Мономах е преправена златна тюбетейка, подарена в Бухара на Иван Калита, който приема исляма и управлява Москва от 1319 до 1340 г.”

 23. До ВАСИЛ

  Доколкото моя скромност изрази тук малко по-гласно тезата за прокремълския фундамент на герб, everyone else и 500 S&W са казали всичко, с което смятах да отговоря. Добавям само щрих от последните часове- ошумоляването, снижаването, скатаването и промълвявянето с половин паст на пълни глупости и обиди по повод Моника Маковей и Румъния от страна на банкянското човекоподобие и мутрите му с диктофони. Че ако Моника Маковей беше тук, такива като него, мафиотските му ортаци и медийните му бърсалки от прас-прес и т.н. щяха да търкат наровете,затова идеал им е руско-беларуското, а не румънското правосъдие! Още малко и ще каже, че България има по-високи пенсии и заплати, че България залива Европа с едни нелоши и достъпни като цени автомобили, че България е смятана за 100% твърд, лоялен и активен съюзник на Запада!Ето

 24. В последната Панорама,другарката Корнелия Нинова скочи като тигрица да брани Лавров!Реакцията й смая присъстващи и голяма част от зрителите на предаването.

 25. До Данчо Волев,
  Не мисля,че Илиян Василев защитава нищожеството, услужливо вкарало ни в устата на Лавров – БД.А скоростта, с която реагира Лавров след думите на “созополския вампир” е очевадна като пример за Хибридната война на Русия срещу България, даваща преки заповеди на Петата си колона, чрез посланика си, който изчезна предвидливо, когато го привикаха за обяснение във Външно министерство.
  Защо прокуратурата не се самосезира за подклаждане към агресия спрямо друга държава на лицата Б.Димитров и Кр. Каракачанов.

 26. ВАСИЛ, питай куда са имотите , сметките, офшорките, наследството, наследниците на твоите “съПАРТийци” и “съмишленици” от БКсП,КПСС,СеСеСеРе,НРБ ……и т.н.. Освен това на ББ може и да му се иска да стои 1(ЕДИН!)месец в САЩ , но нито ТОЙ , нито ниКОЙ НЕ иска да стои там 1(ЕДИН!) месец и то точно преди “изборите”, дори “начальника” им- туПлер! Затова не си измисляй такива небивалици. Тях можеш да ги пробутваш само на ВАШистката ви сволоч.
  П.П. Ако, АКО искаш можеш да отдидеш по собствено желание до “матушката” СИ -RAZIя НЕ за 1(ЕДИН!)месец , а завинаги, и то точно преди “изборите”, за да “компенсираш” пребиваването на ББ на “вражеската територия”-САЩ, за ЦЯЛ ЕДИН месец !

 27. Към питането на Васил с надеждата да получи индулгенция добавям един коментар от Дневник:
  http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/05/26/2541003_laboratoriiata_na_kostov_razkri_che_lukoil_oshtetiava/?ref=miniurl#comment-79
  И какво излиза че “политиците” от ГЕРБ не ходят на инструктаж директно в Москва понеже се командват директно от местните руски корумпирани “бизнесмени”. Дори и там не ги взимат за нищо повече от слуги. Хубаво че беше ЕС та настоя за спазване на правилата при Южен Поток.

 28. Към Тенко, Стамбо & everyone else,

  Очевидно не сте разбрали въпроса ми, съдейки по несвързаните с него отговори. Жалко, щеше да е интересно да видим наистина мнение по него…

  П.С. извинения за грешката в предишния ми пост, да се чете седмица, а не месец.

  П.С.(2) към екземпляра с машинописната дислексия и блокиращия caps lock, който ми е писал – що се хабиш, бе човек? Това, твоето писание и без това не подлежи на прочитане, едната злоба само се вижда. Язък за енергията 🙂

 29. До г-н Васил
  “Ти ще цалунеш ръка, аз – двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз – краката; ти ще цалунеш на друго място, аз – на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?”
  Откъс от “Бай Ганьо опозиция-ама де-де”
  Е, това е правил банкянското слънце в Америка. Сега пасва ли обяснението или да вадим моливите и чертежите.

 30. НЕ се надценявай туПаришч, васил!
  Щом искаш да те “разберат”- пиши на чист български език , а не на руският му диалект!
  И ниКОЙ не таи злоба нито към теб, нито към примитивната ти копейкова шайка. Вие сте само неодушевен рупор на кукловодите си , които ви държат на копейковите си върви. Просто НЕ си заслужава ,НЕ сте “заслужили” такава “чест”!И НЕ вменявай другиму своите помисли , (НЕ)възможности и слабости…. -понял?!?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.