Тарикатите днес се къпят с шампанско- не носят вода на баламите

Спомняте ли си разпространените в интернет от самия ( днешен евродепутат ) Николай Бареков негови снимки, как се (п)олива с френско шампанско в заведението за милиардери Nikki Beach в Сен Тропе на 29 юли 2011 г. ?

Когато проумя, че това е скандално като факт и самохвалство, самозабравилият се рупор на властта ( на Бойко Борисов по онова време) Николай Бареков направи две арогантни уточнения от екрана на поверената му телевизия ТВ 7.

Едното беше, че шампанското не било много скъпо. Сайтът Биволъ в отговор публикува данни, придружени с факсимилие на сметка от милиардерското заведение. Според Биволъ „евтиното” шампанско там е на цена от 300 евро, а скъпото достига до 25 000 евро бутилката.

Второто подигравателно уточнение на Бареков от неговия екран беше, че не са познали онези, които твърдят, че на снимките се вижда олигархът Ветко Арабджиев. Ядец! Не бил Ветко, а синът му, присмя се на неосведомените къпещият се във властовите ласки по онова време „журналист”.

Като незапознат с родословието на това разклонение на олигархията не мога да знам дали става дума за същия, но ако е той, значи синът трябва да е бил тогава непълнолетен. Не знам, признавам си, дали няма и друг син със същата фамилия. Защото младият синковец, както четем сайта Faktor.bg, е абитуриент четири години по-късно в Швейцария и е бил почерпен от татко си с еротично шоу от голи мадами, с които надлежно и семейно са се снимали баща и син, за да се изфукат с парвенющината си пред целия свят във фейсбук.
Олигарх подари за бала на сина си парти с 6 голи полицайки

Снимка: Lifestyle.bg

2015-05-23
Фалшивият роден елит демонстрира само кич и лош вкус

Българската олигархия блесна с нов принос към кича и пошлостта. Пример за това дадоха пловдивският милионер Ветко Арабаджиев и съпругата му.

С луксозно парти и нестандартни подаръци те зарадваха сина си Вълчо за абитуриентския бал. Собствениците на хотелиерска верига “Виктория Груп”, които вече притежават и хотел “Кемпински”, прекръстен на “Маринела”, отпразнуваха повече от подобаващо дипломирането на Вълчо в един от най-престижните колежи в света – La Rosey в Швейцария, където съучениците му са деца на световноизвестни политици, бизнесмени и членове на кралски семейства. Празникът на наследника обаче се оказа по български.

Арабаджиеви изненадали момчето си с еротично парти с 6 голи полицайки, които демонстрирали еротични танци, разкри Lifestyle.bg. Освен това младото богаташче получило и чисто нов спортен автомобил Aston Martin Vanquish. Колата го чакаше паркирана пред централния вход на хотел “Маринела”.

Снимката с голите полицайки обиколи бързо социалната мрежа и взриви българския гняв срещу парвенющината и измисления роден елит. Коментари от „простотията няма дъно“ до „линч за наглите копелата, които не знаят, че хиляди деца гладуват“ изпълни Фейсбук.

Светската история с Арабаджиеви е поредното доказателство, че многото пари в България обезателно са съчетани с лош вкус и нямат нищо общо добрия стил и естетика.( Faktor.bg)

Колкото до Бареков и неговата течна дружба с оливащата се олигархия, явно за такива като него не важи старата българска поговорка „ тарикатите на баламите вода носят”. Тарикатите, необезпокоявани от властта, медиите и правораздаването, се къпят у нас с шампанско и вместо да им се лепне заслужената раирана съдба, симбиозата им с управляващия (просташки) „елит” ги праща в крайна сметка на скъпо платена служба в Европа, за да консумират резултата от полятото със скъпото европейско шампанско журналистическо подмазвачество.

14 мнения за “Тарикатите днес се къпят с шампанско- не носят вода на баламите”

 1. То на човек може само да му се доповръща, но и равносметката за “стойностите” в съвременния свят е ужасно горчива и болезнена! Усещането за липса на смисъл, логика и справедливост в живота ни, е просто смазващо!! А на този колеж, Розе, кое му е най-престижното, че нещо не разбирам, при присъствието на такава паплач там?? След промените псевдоелита на България се юрна натам, то и на келнера Славчо Христов децата бяха, както и на една външна министърка, е що за колеж е това? Какъв е критерият за прием, има ли изобщо такъв, или само парите са важни? Кое му е престижното?

 2. За /тяхно/ съжаление, въпреки наглото им твърдение, че онова “което не се купува с пари се купува с много пари”, с откраднатото не могат да си купят
  нито ум, нито синя кръв!
  Могат да се именуват “архонти”, “хонорис кауза” и какви ли още не, но си остават прости цървули!

 3. Толкова са гнусни, че коментарът е излишен. Жалко, че няма изгледи за раирани костюми при нашата правораздавателна система. То и тя е за същия десен костюми.

 4. Става дума за умишлена гавра с раята. Това не е случайно изтекла жълтения. Разбойниците демонстрират своята несосегаемост.

 5. Действително ли става дума за 2001 година? Или за 2011? Защото доколкото си спомням около 2001 година Колю Дудука беше там където му е мястото – подгряващ пеейки на микрофон в пловдивски долнопробни чалга заведения – “само да те гепна, ” – едик’во си – “ще ти цепна”. Та не ми се вярва да се е разхождал по Сен Тропе.

 6. И образованието в много случай е ‘пара’ . ,заделена
  за закупуване на гиздав социален образ..Но всъщност с пари можеш да си купиш образование , но не можеш да си купиш знание.

 7. Прости първенюта – новобогаташи.
  Пази, Боже, сляпо да прогледа! С нашите пари.

  В нормалния свят човек първо забогатява и после започва да се занимава с политика. А тук хиляди нищожества като Бареков /Ники Дудука/ отиват в политиката, за да забогатеят – и успяват.

  25 години след падането на Стената преходът в България още не е започнал!

 8. Tova e to BG na boiko borisov dnes… Pak pregovariame otkude se vmirisva ribata

 9. По е лоша простотията и от лошотията…

 10. Уточнение за автора: на снимките е Владо Арабаджиев

 11. Няма защо да се коментират частните случаи в “антиКАПИТАЛистическата” “практика” на болшевиките слуги от БКсП през 70-годишното им НЕизменно “присъствие” във ВЛАСТта. Първото ОГРАБВАНЕ става още под директната ОКУПАЦИЯ на РККА, чрез “издръжката” й от данъците на “КАПИТАЛистите” от 1944-48г.. Следват “облигации”, “деноминация” в началото на 50-те, “НАЦИОНАЛИЗАЦИИ”, “нови” “парични” “реформи” и през 60-те, и през 70-те . Заеми от “братският” СССР, за да се формира “тежка” “индустрия” със така необходимият “пролетариат”(ЧИЙ?!? КОЙ е КАПИТАЛистът на този “пролетариат”?!?), което обезлюдява селата и позволява “по-лесната” им “колективизация” в колхозите – “ТКЗС”, ДЗС и АПК. Това става чрез “продаването” от колонията НРБ на еФтината земеделска продукция за изхранването на метрополията СССР, и закупуването от там на прекалено “еФтиното” му и “конкурентно” “промишлено оборудване”, и огромните му “излишъци” от “ОТБРАНИТЕЛНО” въоръжение(това са ЕДИНСТВЕНИТЕ “излишъци” в СССР, другото са само дефицити!!!).
  Следват “нова” “индустриализация”(и отново въпросът е #КОЙ е КАПИТАЛистът?!?) , този път със “вражески” ЗАЕМИ от “гадните КАПИТАЛисти”, които НРБ НЕ успя да изплати, и които НЕ са изплатени и ДНЕС!
  Дотук става въпрос само за първият период до 1989г. от деКАПИТАЛизирането на 7-те милиона “КАПИТАЛисти” в НРБ. Като ДЕкапитализацията на едни 7 млн.”КАПИТАЛисти” в НРБ води до КАПИТАЛизацията на неговите колониални “АНТИкапиталистически” “ПАРТийни” “водачи”,”вождове” и “другари”.
  Но след ДЕкапитализация на едните и КАПИТАлизацията на другите до 1989г. следва какво?!? ….правилно следва НОВА ДЕкапитализация на ДЕкапитализираните “КАПИТАЛисти” преди 1989г. и съответно НОВА “КАПИТАЛизация” на КАПИТАЛизираните им “АНТИкапиталисти” преди 1989г.,и през “новият период” на прИхода! Следват инфлации, деноминации, кредитни “милионери”,”приватизации”, банкови “фалити” от 1996 до 2015г…..
  И така продължава 70-години , през които БКсП унищожи всички “КАПИТАЛисти” в НРБ и нРБ, като техният “КАПИТАЛ” отиде, и отива , при “ПАРТийните”(т.е. ЧАСТните, защото “part” означава ЧАСТ, като в “болшевишкият случай” “part” се припокрива директно с “private”, т.е. ЧАСТен!!!) колониални “КАПИТАЛисти” на БКсП!
  П.П. КОЙ е казва при такива “АНТИкапиталистически усилия”, че БКсП НЕ е “АНТИкапиталистическа” “ПАРТия”?!? Тя е толкова “АНТИкапиталистическа” , че за да НЕ останат други “КАПИТАЛисти”, е готова самата тя да стане КАПИТАЛистическа! ……..
  …..”пролетарий” всех стран соединяйтесь……. ,и т.н. …….

 12. Иво доколкото разбирам има брат и на снимката ти са двамата братя, но тази фактология не променя нищо. Единственото което мога да добавя скромно е показали са на младежа как да забрави за вечер всичко научено в La Rosey. Мъдра инвестиция както винаги, което доказва че за да харчиш така не изкарваш, не инвестираш, просто крадеш.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.