Путин негонен бяга

 

Корупция във ФИФА? А, не може да бъде!  Там положението не е като в Русия, държавата, в която по официални руски данни поне 50 на сто от БВП се изяжда от корупцията ( в лицето на приближените до режима “бизнесмени” и назначените милионери в администрацията).

Зепп Блаттер после ЧМ-2014 года в Бразилии передает эстафету чемпионата мира Владимиру Путину

НА СНИМКАТА: ПУТИН И ШЕФА НА УЕФА БЛАТЕР СИ ПОДАВАТ ТОПКАТА В БРАЗИЛИЯ МИНАЛАТА ГОДИНА

Руският президент Владимир Путин заяви, че скандалът със задържането на служители на ФИФА няма нищо общо с Русия, но е опит на САЩ да бъде отнето домакинството на страната на световното първенство през 2018 година.

Путин определи като “странни” арестите и беше категоричен, че това е поредният опит на САЩ да разпространят юрисдикцията си в още повече държави и да не се допусне преизбирането на Сеп Блатер за президент на ФИФА.

“Не се и съмнявам, че това преднамерена политика, за да не бъде допуснат Блатер до нов мандат. А това е грубо нарушение на принципите на функциониране на международните организации”, заяви Путин.

“Може и някой да е направил някакви нарушения, но не виждам точно как това засяга САЩ. Това са чиновници, не са граждани на САЩ и ако нещо не се е случило там, те не могат да взимат отношение по проблема”, каза още руският президент.

“Всички знаем, че този натиск се оказва на Блатер, за да не бъде преизбран и да бъде отнето домакинството на Русия. Ние знаем неговия пост във ФИФА и той няма никакво отношение спрямо Русия. Неговата позиция винаги е била, че спортът и политиката не трябва да се смесват. Той дори смята точно обратното – че спортното игрище трябва да служи като възможност за диалог. Смятам, че това е абсолютно правилно”, заяви Путин. ( Дневник)

Както се вижда, Путин направо “издаде” Блатер със своята параноична реакция.

Колкото до използването на спорта за политически цели, точно Путин е последният, който има право да контраатакува по тази писта, по която се спусна с гръм и трясък миналата година с неговата зимна олимпиада в Сочи. След като се опита да очарова света с нея, продължи с “очарователната” анексия  на Крим. Какво ли е намислил след световно по футбол, ако то наистина се състои в Русия през 2018 година?

 

За да не се прави на “неразбиращ”, Путин би могъл да изгледа 44 минутния филм на германския обществен телевизионен канал “Продаденият футбол”, излъчен на 4 май тази година. Ако случайно не знае как стоят нещата с корупцията ( не само в Русия, но и ) в ФИФА, този документален филм ще му разкаже доста ясно ( играта). Например ще види и чуе, че руската държавна компания “Газпром” е спонсор на ФИФА и демонстративно си напазарува легендата на германския футбол Франц Бекенбауер като “спортен посланик”.

Изобщо Путин се вкара в класическата роля на гузния, който негонен бяга- защото никой по никакъв начин не е споменал Русия във връзка с арестите на висшите чиновници от УЕФА по обвинение в корупция. Връзката направи самият Путин, което е мечешка услуга за собствената му страна.

17 мнения за “Путин негонен бяга”

 1. Този Блатер е блатен плазмодий! Извинявам се, но по темата има да каже нещо нашият съблогър Банкянско човекоподобие, бързам да му отстъпя място….

 2. При мен първоначално се появи само заглавието и ‘моля, коментирайте’. Моята реакция беше: Ей! на Иво му се играе с нас! Много добра задача! И се емнах да мисля около Путин… В това време текстът зареди.

 3. Е, не мое така със спорта, пак са спретнáли теа американци ли беха англичани ли, БиБиСи к`ва телевизия е, некой номер като с Батето- голéм българин, голéм спортсмен, голéм мъжкар, голéм пич, най-хубавата телевизия беше при него и за спорта най-много направѝ той!Сега пак дразнат Путин, пък аз искам се разбéреме с него за Южен поток да строиме!

 4. Естествено, нали знае много добре, че си е купил домакинството на световното по футбол! Точно както си купи и олимпиадата в Сочи!
  Тези структури – спортните, дори и международните са си прогнили от корупция. Не от вчера.

 5. Лека поправка: Блатер е шеф на ФИФА, а на УЕФА е Мишел Платини.

 6. Блатер е от този тип западняци които наливат на мах вода в мантрата на петоколонците с байганьовото: “И тези и онези са маскари”. 83% от феновете на футбола на планетата са против петият(!) МУ мандант. Отдавна, лека-полека след оттеглянето на сър Стенли Роуз, ФИФА се превърна в най-голямата транснационална мафия. При Блатер обаче корупцията в световната футболна централа надмина и себе си дори. И както обикновено става в случаи като горният се наложи пак янките да вземат нещата у ръце. Нека си спомним, че и при МОК със Самаранч начело едва след интервенция на ФБР и оттеглянето на вечният испанец нещата започнаха мъчително да се нормализират. Върхът на корупцията във ФИФА беше изборът на домакини на световните футболни шампионати през 2018г-Русия и 2022-Катар. Няма и един нормален фен по света и у нас на най-великата игра който да изпитва и капчица съмнения, че и двата вота са купени. За Катар, минидържава и гарантирани температури над 40 градуса дори “полезен идиот” ако не му се плати подобаващо не бил гласувал. Колкото до избора на раззия на лилипуткин как иначе (ако не играе чичико-паричко) ще дадат СП 2018 на Русия – страна без особени успехи на СП (едно 4-то място през далечната 1966 година), без стадиони (уж тепърва ще се строят), без инфраструктура а и без особен интерес към футбола (много рядко има повече от 10 хил. души на мач) и към спорта въобще (на СП по лека атлетика дори за финалите стадионът беше полупразен).
  Колкото до ЗОИ в Сочи цената която плати руският данъкоплатец е космическа. Около 4 пъти повече (51 милиарда долара) от ЛОИ в Лондон 2012 бяха хвърлени за какво ли. Като по начало ЗОИ са с пъти по-малко евтини от ЛОИ.
  “Спечелена” благодарение на натурализран американски скиор, женен за руска колежка и южнокореец в шорт трека. Общо двамата донесаха повече от половината златни медали 7 от 13. “Черешката на тортата” беше елеминирането им в алфата и омегата на съветският(руският) спорт-хокеят на лед от американците. Всичко биха преглътнали, но това-никога.
  Та, шансовете на раззия на джуджи1 да запази домакинството на СП през 2018 изтъняват с всеки изминат ден.

 7. Здравейте. Според западната преса, става дума за престъпления (корупционни дейности) извършени НА АМЕРИКАНСКА територия. Щом е такава работата, и това се докаже, разбира се, че имат право да преследват извършителите на престъление на американска територия по цял свят.
  Или аз ако утрепа човек в Русия, няма да ме търсят извън нея?
  Стига вече плоска путинска демагогия!

 8. Да, вече ми е ясно защо Цветан Василиев не го хващат. Няма кой!

 9. Функцията на ДС, КГБ и всички подобни бе да пазят откраднатото от “враговете”, за което са изключително щедро възнаградени. Така се създаде нов сладък бизинес с огромни печалби. Колкото по вече “врагове” има толкова по големи “герои” са “бдящите” и толкова по голям резен от авантите получават. Разбира се за него тези, които са приели подкупите в ФИФА и тези, които са ги платили са съвсем дребни “врагове” и не заслужава да се говори. Ако другите са плащали, защо от него да не са искали и да не каже честно колко е платил за 1918 г. Путин сега обвинява големия “враг” САЩ за ФИФА и се препоръчва за голям спасител. Балами дръжте крадеца!.

 10. Лудите рашки реагират на САЩ като параноиден бик на червено, виждат ги в дъното на всяко тяхно нещастие. А лудите умора нямат.

 11. На финалите на Световното Евразийско първенство по футбол 2018г. ще участват Монголия, Виетнам, Казахстан и пр., чийто първи партийни и държавни ръководители бяха гудени на трибуната на 09.05.2015г. Останалите държави, които пропуснаха дадената им възможност да изпратят представител на П(утин)разника на П(утин)обедата, по дефиниция се отказват и от участие в П(утин)ървенството.

 12. ULIAN, наистина сте прав. Но биковете са далтонисти, и не правят голяма разлика между цветовете, и червеният цвят не е по-специален. Това клише за тях не е вярно! Докато за болшевиките, и техните бандитски слуги и безмозъчни роботи от КГБ, ГРУ, ДС ….., ЧЕРВЕНИЯТ цвят е основен , те само него (при)виждат навсякъде, те реагират само на него. Т.е. те са “ПАРТийни” едноцветни далтонисти. ТОТАЛни червени далтонисти!
  П.П. макар ,че всъщност червеният цвят е цвета на елита, т.е. на гасударската клика още от древността.Което никак не се връзва с припознаването му от комунарите за “пролетарски цвят”, защото винаги е бил , и е цвета на ВЛАСТта!

 13. В несвободните общества всичко е политически въпрос. В навечерието на “Ден победы” имаше скандал между президента на РФС и треньора на сборная Ф. Капело. Капело беше наруган от Н. Толстых, че е повдигнал въпроса за неизплатените заплати в навечерието на “такъв голям и важен празник”, че не уважава и не цени “такъв велик празник, който празнува руският народ”.

 14. “Руската история до Петър Велики е една панахида, а след това углавно дело”… ( не си спомням кой руснак бе казал това ,но е до болка вярно)

 15. Русия още е робовладелска държава.

  А Путин е робовладелецът, върховният жрец, правосъдието, всьо и вся.

  Ама и дъщерите му избягаха от робовладелската държава.

  Е – затова няма да има Световно по футбол там – поне докато Путин не отиде в Хага.

 16. Тезата ти увисва още в самото начало. САЩ открито призоваха първенството да бъде отнето от Русия. Това се случи след окупацията на Крим, не е някаква новост.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.