Путин призна, че водата е мокра ( че е лудост да напада НАТО)

Путин най-сетне е направил трезво изказване, което контрастира с идиотските изявления на неговите високопоставени слуги ( вицепремиерът Рогозин плаши да прелита над Румъния с бомбардировач; телевизионният му любимец Кисельов се заканва САЩ да бъдат превърнати в ядрен прах от руски ракети; ген. Решетников говори за американска окупация на България и на Сърбия дори). В интервю за италианския вестник „Кориера дела сера” властелинът на Кремъл заявява, че само болен човек може да си представи, при това насън, че Русия може да нападне изведнъж НАТО.

 

Чукайки на отворената врата на фактите, Путин се позовава на известния факт на огромното военно-иконмическо превъзходство на НАТО спрямо Русия като довод, който предопределя руско нападение срещу този алианс като невъзможно.

 

Сигурни ли сме обаче в здравомислието на самия Путин, което се прокрадва в думите му този път?

 

Никой здрав човек, дори насън, не си е представял, че руската армия ще нападне с танкове, самолети и артилерия в пълномащабна война по земя и въздух късче територия от руската федерация, наречено Чечня. Обаче Русия го направи през 1999 г., а премиерът Путин, под чието командване чеченската столица, половин милионният Грозни, беше безмилостно изравнена със земята, прокламира тогава с изкривено от ярост лице, че ще натика чеченските терористи в клозета. За награда получи любовта на преобладаващата част от своя народ, учен от векове да живее по формулата „бий, за да те уважават”.

 

Никой здрав човек, дори и насън, не си е представял, че руски танкове, артилерия и танкове ще обстрелват и бомбардират цяла седмица малката, православна, черноморска Грузия през август 2008 г. Но това се случи именно под ръководството на Путин.

 

Никой здрав човек, дори и насън, не си е представял, че руски войски, макар и подло необозначени като такива, ще окупират Крим. Путин обаче даде такова нареждане, излъга, че го е направил, а после си призна след пълния успех на камуфлажната операция, която му спечели нови порции (почти) всенародна любов в страната, в която явно побоят над по-слабите се смята за достойнство.

 

Тази лудост се прояви точно три пъти в рамките на управлението на Путин.

 

Явно единствената защита на по-малките и по-слабите съседи на Русия, командвана от Путин, е да бъдат част от НАТО. Фактът, че Путин признава това косвено, не го прави по-малко болен от параноя и имперско чувство за безнаказаност. Поради което дори емблематични със своя неутралитет руски съседи, като Финландия и Швеция, все по-сериозно обсъждат своето присъединяване към Северноатлантическия пакт.

 

А и кой казва, че Путин се готви сериозно да напада десетократно по-силен противник? Той просто бие слабите, а срещу силните прилага методите на хибридната си война: смесица от пропаганда, корумпиране на елитите, противопоставяне на Европа срещу САЩ, разцепление в самата Европа по всякакви въпроси, свързани с руската политика и търговски суровинен шантаж и т.н.

 

Колкото до българските слуги на Путин, които му пригласят и дори призовават България да напусне НАТО, те са свободни да емигрират в неговата империя и да се порадват лично на евразийските й блага. Не че някой ги гони, но това би било точно толкова логично за толкова всеотдайни евразийци, колкото е логично за милион и половина българи да потърсят доброволно по-добър живот на Запад, съхранил своето превъзходство над Русия практически във всички области на развитието си благодарение на факта, че за разлика от България избегна съдбата да бъде „освобождаван” от съветски окупатори.

19 мнения за “Путин призна, че водата е мокра ( че е лудост да напада НАТО)”

 1. Господин Инджев,в изказването на Путин, ако е точно цитирано, има една ключова дума, “изведнъж”.Не случайно Русия от векове мечтае да създаде нова Византийска империя.И за двете империи е характерна подмолността, двуличието и както казвам аз забиването с усмивка на ножа в гърба.Така че, доколко можем да вярваме на това изказване и да сме спокойни с психопата Путин, е доста относителен въпрос според мен.

 2. Като всеки кломплексар и слуга, какъвто е бил кагебистът Путин(ката) – той не смее да се закача с по-силните! Репчи се и напада по-слабите – Чечня, Грузия, Украйна – досега. Същото впрочем важи с пълна сила и за пожарникаряt от Банкя, който управлява Бъллгария за 2-и път.
  Какво предстои да направи дребния фашист, уседнал в Кремъл ще видим и то предполагам скоро. Вече се дислоцират руски военни сили в Донбас и Минското споразумение не се спазва от бандитите, които се бият за отцепването на територии от Украйна, финансирани и подкрепяни от империята на злото.

  Българските русофилски слуги пропагандиращи имперските маниящинни на Кремъл са толкова свободни да говорят лъжите си, че дори националното радио им предоставя ефира си за това. Чуйте само веднъж Волгин (ако успеете да издържите на елементарсната пропаганда, която се лее в предаванията му)!?! Дали това се позволява и на нормално мислещите хора, необременени с “любов” към една копумпирана страна, която най=безцеремонно прави поразиите си на територията на България и се стреми да я отклони от пътя, който е избрала да следва. И защо “народният избранник и любимец” Бойко Борисов не даде отпор на лъжите на руските болшевики? Защо този бабаит не смее да се противопостави на властелина в империята на злото?

 3. О, Путин е “луд” само когато може да срита някой по-малък и слаб. За НАТО лудостта му не стига, за щастие.

 4. Очевидно жоженцето отново блъфира, надявайки се на смекчаване, а защо не и отмяна на санкции. Защото БВП на “империята” пада вече трето тримесечие, рублата въпреки инжекциите на централната банка продължава бавно да се смъква, валутния резерв се топи, а десетки предприятия са в режим на престой. Всичко поскъпва (без водката), магазините празни като при Брежнев, въобще мъка отвсякъде, плачи, сърце кагебейско. Я да пробваме да издоим малко парици от еврогейските простаци, като им подхвърлим, че “повече така няма да правим”. Може пък да се хванат?…

 5. Мястото на Путин е в килията на Милошевич в Хага.

 6. Po diavolite,spored men Pytin epo lyd otkolkoto vsi4ki si predsaviame.Pomniteli kak By6/ pogledna/v 4esnite my o4i i si stanaxa,priateli?Zapadnite socialisti,liberali,zeleni,dori konservativni partii vodiat,za sajalenie /dogonvas6ta politika/spriamo Rysia.Vremenata na silnite,politici,ot kalibara naTa4ar i Reigan,Mai bezvazvratno otminaxa!

 7. Г-н Инджев, изтече и кухненско инфо, че лилипуткин е направил пред най-близък кръг от обкръжението следното заявление: “Арестът на висши служители на ФИФА е поредното доказателство за намесата на САЩ във вътрешните работи на Русия”.
  Сега, съвсем по темата. И на мен ми направи силно впечатление наблягане на думата “внезапно” в “магистралното” интервю на ввп. За разлика от банкянският МУ фен, джуджи1, общо-взето, с приближение, горе-долу си контролира потокът на съзнанието. В края на краищата и с изброените примери в статията, агресията срещу Чечня, Грузия и Украйна сега лесно можем да направим извода, че войната на цивилизиите отворена от масква не от вчера е неоспорим факт.Пълзящ износ на хибридна война. Проектът “Новоросия” е погребан но няма отказване от отваряне на нови, кървящи рани в слабите точки на Европа. Тук ние сме безспорно първа и основна цел на евроазийските мераци. Дори Молдова взема мерки за озаптване на влиянието на петата колона. Вчера там беше спрян телеканалът Росия24.

 8. Благодаря,Иво. Беше много точен при Ст.Керев.Съжалявам,че чух само последните 7 минути,последните от които Керев се опита да ги отнеме.Само ненормалници или богато платени путеноиди не искат да разберат какво им се казва.Путин,както всички комунисти е жесток към слабите и измамник спрямо силния. За съжаление последното се възприема понякога /от разглезени и неморални хора/.

 9. Иво, днес имам наистина черен и нелек ден. Много нерви изхабени заради този репортаж-интервю в Corriere (в последно време силно залитащ наляво, но поради стара слава единствения меродавен вестник в Италия) в дискусията след който участвах и аз и бях разочарован от това колко много са шараните в Италия захапали въдицата на руската пропаганда, на RT и сега лично от самия самодървец. За това че му се предоставя терен именно в Италия да си прокарва пропагандните теории. За жалост италианците не случиха на държавници и така джуджето им се вижда велико. Но нейсе.
  В интервюто се казва че поводът за посещението му е денят на Русия на EXPOто, което се провежда в момента в Милано. От кои пръсти го изсмукаха това оправдание, не знам но президент да ходи на тази изложба ми се струва пресилено, по-точно големия пушек който се нагнетява около “събитието”.
  Тъй като посетих EXPOто през май, включително и руския павилион ми се ще да споделя впечатленията ми. Представете си една голяма зала от порядъка на новата “Армеец” в София, половината от която е една гигантска козирка, а в другата, покритата част има едно голямо помещение с четири стени, на които е изобразена менделеевата таблица а в средата нещо огромно неизвестно и необяснимо за мен мастодонтско съоръжение от прозрачни тръби и резервоари и светещи лампи до самия таван. Ходих и си мислих какво ли може да изобраява това чудо. Помъчих се да отгатна сам, без да им чета пропагандите. Темата на световното изложение Expo-2015 е “Храната, как да я произведем, да има достатъчно за всички на планетата, да се спре глада на Земята и се ограничат разхищенията на храни”, това преразказано от мен. И Русия, с претенциите да ни разкаже и покаже как да живеем, не само на нас но и на всички на Земята, сама виновница неведнъж за геноциди чрез ограничаване на достъпа до храната на собственото си население, непроизвеждаща и сега достатъчно храна за своето население и принудена да внася има нахалството и арогантността чрез едно гигантско и безбожно скъпо НИЩО което е техния павилион да се пъчи пред целия свят и претендира да е “наравно с Америка”.
  Имаше и нещо, което в другите павилиони не видях, а именно раздаването на храна гратис, за което имаше и опашка. Не бяха кебапчета, а пелмени и още някои техни “специалитети”. Другите, нормални посетители отиваха да обядват и закусват в многобройните чудесни и разнообразни по произход ресторанти на територията, само в руския павилион се редяха на ОПАШКА (!!!) и получаваха храна ГРАТИС (!!!), проклятията на соца. Но добра примамка за многобройните италиански шаранчета-гратисчии, свикнали от празниците на в-к Unita, и те работят по същата методология.
  Накрая като си тръгнах оттам, реших че мастодонтското прорачно светещо съоръжение ще да е КАЗАН ЗА САМОГОН, а резултатът от неговото използване – гигантско натряскване до КОЗИРКАТА. Само така мога да си обясня посланието на павилиона им а и това е това което могат единствено да предложат на света, не друго.

 10. @IVELINA STOYANOVA
  Съгласен съм с Вас уважаема госпожо относно забележката Ви за “изведнъж”.Не вярвам че този военолюбец ще спре до тук!

 11. Това е поредното отклоняване на вниманието, преди операциите в Източна Украйна да бъдат разгърнати с пълен размах.
  Желая на Украйна Успех!
  Повече товар 200, гаранция за независимост!
  Гледайте Украйна и мислете за България и предателите, които си имаме тук!

 12. За да се подкрепи здравомислието на Адолф Висарионович, пардон – на Владимир Владимирович, в Украйна спешно трябва да бъдат изпратени войски на ООН. Както преди 20 години в Югославия.

 13. Най-много се говори за мир, когато се готви нападение! По време на ВСВ е било така, по време на студената война е било така (разминало се е при кубинската ядрена криза – 1962г., на косъм),а светът не си взема поуки! Има една приказка – “не гледай к`во говори, ами какво прави”. Важи и за политиците. А за политиците от азиатския континент и авторитарните държави е по-скоро правило.

 14. От световна война ще спечели само самоубиеца! Никой друг! Ако Лилипуткин е решил да се крие в някви атомни убежища и да оцелее, ядрената зима ще го довърши. Да видим тогава по коя телевизия ще дава интервюта ??

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.