Монетарният разврат във властовия креват на телевизионния ни резерват

Николай Бареков потвърди, че секретарката на банкера Цветан Василев е раздавала на различни хора пликове с пари. Повечето от тях са ходили при него, за да получават инструкции, заяви лидерът на „България без цензура”. „Секретарката на Цветан Василев със сигурност е раздавала пликчета с пари. Политици ходеха при него, за да получават инструкции и пари. Румен петков е ходил, Красимир Каракачанов е ходил, искаше да бъде назначен на работа. Нямам информация дали даването на парите е било заснето, дано да го има, каза Бареков.

Преди време по този повод Каракачанов заяви категорично пред БЛИЦ: “Обикновено, когато Бареков каже нещо, трябва да се погледне ден или нощ. Първо – никога не съм бил в борда не само на TV7, но и на никоя медия. Второ – водил съм историческо предаване в продължение на един сезон. Заплащането ми беше по-малко от това на начинаеща репортерка – 1200 лева, но аз от самото начало казах, че не ме интересува финансовата част. “

Със сигурност Иван Костов съм го виждал много пъти и няма проблем да го заявя това. Сигурно ще бъда заклеймен от Протестна мрежа”, предположи Николай Бареков в интервю за Сашо Диков по Нова телевизия. Той разкри, че е имал разговори с него да води предаване в TV7.

„Да, така е, 20 хиляди лева заплата ми предложи, със сигурност щеше да е хубаво предаване”, призна Сашо Диков и заяви, че не приел офертата, защото TV7 се занимавала със слугинаж и цензура. 

„Трябва всички да сме благодарни на TV7, че вдигнаха заплатите на всички. Отказах предложението заради слугинажа. TV7 беше един ужасяващо несполучлив проект, ужасно негледаема.”, заяви още Сашо Диков.

“Смазаха ме”, проплака евродепутатът с 30 000 лева месечна заплата. “Оказах се подранил, исках да сменям цялата система”, обясни той провала си в политиката.. /БЛИЦ

Не съм гледал предаването, признавам, но споменатите суми са достоверно цитирани. Това ми дава основание за някои също толкова основателни забележки.

Преди всичко стои въпросът какво разбират зрителите от разговорите за мангизите, които се дават, харчат, получават, отпускат и дори отказват с презрение в средите на т.н. медийни звезди. Хиляди, че и десетки хиляди левове се споменават като естествени величини на месечна база в търгуването с (без)ценни физиономии на мегдана на екрана в цитирания по-горе разговор.

Увреждането от това развращаване явно разяжда сетивата на участниците в разговора. Жонглиращите с тези величини дори не осъзнават, че изглеждат като български чалгаджия, набеден за журналист, който се хвали със снимките си, на които се полива с френско шампанско на(д) стойността на заплатата на оперен певец, работещ на щат във водеща столична българска културна институция със заслужен международен престиж.

В нашата бедна медийна България върлува циничната максима, приписвана на разни гнили капиталисти: „ за каквото и да говорим ( от микрофоните – бел. авт.) винаги става дума за пари”.

И на тази „гилдия” очаквате обществото да вярва, когато хлипа за проблемите на бедните, изтерзаните, онеправданите, мачканите българи, монтирани в репортажите, колажите и миражите, с които ни занимават от екрана и чрез микрофоните си?

Само си представете: щом Бареков е предлагал на Диков 20 000 лева заплата, за колко ли са се продали други(те) известни лица, купени по същата схема? Плюс минус няколко хилядарки? И кой още вярва на самия Бареков, че самият той, както и най-близките му в ТВ7, не е взимал десетки хиляди на месец, след като е могъл да предложи на един отделен водещ цели 20 бона?

Щях да знам от личен опит повече подробности за тарифите, ако бях стигнал до разговор по темата с Бареков, вместо да му откажа на етапа на зарибяването. С цялото си нахалство на мой морален екзекутор от екрана на БТВ, откъдето бях принуден да напусна работата си през октомври 2006 г. след личната намеса на президента Първанов ( на когото водещият на сутрешния блок на БТВ по онова време се подмаза лично от екрана тогава), Бареков ме канеше на ”разговор” с явното намерение да ме спазари в антуража си, навързан към неговите три златни синджира скъпо платени роби в апогея на робовладелсткото си величие в ТВ7.

Макар и да закръглявам ( поради разбираемата липса на срамни документи за давани на ръка подкупи на журналисти), мога да повторя вече онова, под което и преди съм се подписвал: хиляди левове на предаване са получавали официално водещите на предавания в ТВ7 по онова време, но още повече са взимали като разпределяне на суми, пускани в деколтето им. За тези свои твърдения получих от екрана на корпоративната телевизия кофи с помия без право на отговор, но днешният разюздан разговор за жонглирането с хилядарки в бизнеса с пропагандата връща помията там, където й е мястото: върху физиономиите на преялите лакомници.

Повечето от подкупените успяха да скочат от потъващия кораб на Бареков преди неговото корпоративно крушение. С което доказаха, че са ловки юнги, наети поради това да се катерят с маймунска вещина по такелажа на други телевизионни ветроходи като доказани професионалисти в долавянето на посоката, от която духа вятъра.
 

А най-перверзното е, че от човките на същите тези пойни птички на корпоративното зобане се леят тиради за необходимостта от катарзис, разкаяние, лустрация на всички, само не и на самите тях, чистите и неопетнените петнисти хиени на прехода ( на пропадането към дъното на световните класации по медийна свобода), за които всяка мърша е вкусна, стига да е добре предплатена.

 

 

6 мнения за “Монетарният разврат във властовия креват на телевизионния ни резерват”

  1. Velikolepno ,onova koeto ,mislia za tezi pomiari,velikolepno,kazano ot vas.Interesno e kogato svinite,Sa pred kopaniatta,kakvo omazvane nastava!

  2. Споменавате как изглеждат, но всъщност те са си чалгаджии.Диков журналист ли е?!Колкото беше и скиор.Чалгаджии в чалгаджийска телевизия.Но как иначе могат да се манипулират немислещите българи,чиито мозъци вече са толкова ръждясали, че там се намира място само за злоба, завист, ненавист, омраза и унищожение на всичко, което не прилича на свинските им муцуни!

  3. Поздравления, г-н Инджев! И за статията като размисли и сила на перото и за честната Ви гражданска и журналистическа позиция! За това Ви четем (почти) ежедневно!

  4. Великолепни последни параграфи; удоволствието от четенето компенсира за болезнената тема.

  5. С много точни думи казано! Българската лъже-журналистика е отвратително гнусна и практикуващите я същества не заслужават нищо по-малко от това да бъдат заплюти в лицата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.