Прокуратурата поощрява ( на чужд гръб) агресията в обгрижваната от нея българска джунгла

Както можеше да се очаква ( защото бях предупреден от познавачи на системата, че в България трябва да бъдеш убит, за да „получиш възмездие” от прокуратурата по подобен казус), прокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу лицата, чиито заплахи с убийство в блога ми ivo.bg станаха предмет на предаване на БТВ, а след това и на проверка на МВР.

 

По инициатива ( а може би нареждане?) на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков бях поканен след телевизионното предаване да заведа официално сигнал срещу серията от заплахи да бъда обесен ( или „почерпен” с радиоактивен чай), изсипани в коментарната част на блога ми на 15 февруари тази година. За чест на криминалистите агресорите, поне онези с български адрес в София, Бургас и в едно плевенско село, са били установени.

 

По процедура прокуратурата ги е викала във връзка с данните на МВР и заведената преписка. Прокурорът от Софийската районна прокуратура Ч. Железчев обаче е преценил, че те също били упражнили правото си на свободно слово (заплашвайки ме със смърт ) по същия начин, по който аз като журналист изразявам своето мнение ( без да заплашвам нито със смърт, нито с каквото и да било когото и да било).

 

Ето на това му се казва „равнопоставеност”! В резултат на това агресорите могат да продължат да се опитват да ми запушват устата.

 

Давам си сметка, че оповестявайки този резултат ( макар да имам право да обжалвам и не съм казал последната си дума), всъщност отправям покана солидарно с прокуратурата към заплашващите да се чувстват в правото си да продължават заплашват със смърт един журналист. Пък ако се изплаши, изплаши…

 

Благодаря на прокуратурата, че се грижи за баланса на живота в джунглата, в която агресията се поощрява като част от естествения подбор. Питам се обаче, дали ако някой анонимен, а след това установен от МВР човек(оподобен) , отправи заплахи със смърт срещу прокурор ( включително децата му да бъдат изнасилени и убити пред очите му, като се случва на мен), дали същият ще е толкова либерален в преценката си, че нищо опасно не следва от това?

 

Ако в тази типична за раздаването на „справедливост” история в днешна България ( в която моя милост не се откроява с нищо съществено от далеч по-фрапиращи случаи) има нещичко утешително, то е във факта, че направих каквото можах по законен ред, за да покажа, че не позволявам да бъда третиран като тревопасно от хищниците.

 

Разчитащите да ме изплашат се изплашиха! От момента, в който разбраха за проверката на МВР, заплахите срещу живота ми рязко намаляха. Сега анонимните страхливци могат отново да надигнат глава, но ги „пробвах” и доказах: страхливци са анонимните агресори, които напразно се опитват да ме откажат от позицията ми.

 

Колкото до конкретните извършители, фактът, че са разконспирирани, показва, че не са недосегаеми. Поне на тях ще им държи топло, че не е изключено да се окажат някой ден на топло.

 

Ето още нещо по темата за заплахите ( с дата 9 май тази година) , включително към децата ми, което според прокуратурата явно е в реда на нещата ( понеже не става дума за тях лично и децата им):

Posted by pak sym az | май 9, 2015, 14:55 | edit

тцтцтцт лоши Руснаци…

Фашистите с пръст не им закачаха жените.

малко им е на германците трябваше и пленените германци да бъдат изнасилвани от руснаците…

хитлер опостоши и изпепели половин Русия ..погледни статисктиката колко рускини има изнасилени и гаврени.

но според болния ти мозък Инджев то сигурно и хайдутите са лоши хора и са изнасилвали туркини по турските сала ..а турците са цвете не с апипнали никой с пръст 500 г

жалк акартинка си ..дано някой изнасили и убие всичките ти деца пред тебе че да видиш тогава как е

 

Е, питам аз прокуратурата: трябва ли наистина това да се случи пред очите ви, г-да прокурори, за да признаете неговата незаконност?

Р.S. Публикувам и адреса на желаещия изнасилването и смъртта на децата ми – в случай, че някой се “трогне” и реши да издирва този изрод в името на превенцията срещу евентуални престъпни действия.

 

 

 

27 мнения за “Прокуратурата поощрява ( на чужд гръб) агресията в обгрижваната от нея българска джунгла”

 1. Това недоразумение наречено българска прокуратура, устроена по идеите на болшевика Вишински, тоталитарна структура за сплашване и малтретиране на народа по “законен” път, никога не е свършило работа за 5 пари според закона. Всичко, което са предприемали е за да демонстрират “силата на закона” спрямо слабите. Никога не е сторила нищо, което законът изисква спрямо властниците, спрямо техните глашатаи и пионки.
  Езикът на омразата въдвори в публичното пространство бабаита-пожарникар през първия си мандат! Предполагам затова го и преизбра “народът” на България да го “управлява” за втори път???! А прокуратурата, която е задължена от законът да не допуска този език на омразата в публичото пространство нищо не предприе тогава, нищо не предприе спрямо фашистчето-клоун Болен Сидеров, нищо няма да предприеме докато не бъде преустроена така, че ако не си върши работата да носи отговорност, включително наказателна дори за бездействие.

 2. Ползвайки удобната формулировка на прокурорът от СРП, Ч. Железчев, се възползвам от “защитената” от него “свобода на словото” в мрежата за да кажа неизменното си за подобни случаи: ДГД!

 3. От работа щях да забравя датата!

  ЧЕСТИТ 9-ТИ ЮНИ, ХАИРЛИЯ ДА Е И ЗА МНОГО ГОДИНИ!

  Да, знам какъв вой може да предизвика подобна честитка.
  Само че истината за събитията на тази дата и техния исторически смисъл е толкова зядушена от плевелите на комунистическа пропаганда и толкова отровена от най- нагло болшевишко лъготене, че трябват много усилия на сериозни и честни историци и на десни пробългарски политици, за да излезе наяве.Само 2 кратки тези:

  1.Никакъв “фашизъм” не е надигнал глава на 9 юни. Надигнала се е нетърпимостта и отвращението на цивилизованата, градска и интелигентна България от едно просташко,селяндурско и цървуланско управление, чиято простотия пряко трасира пътя на болшевишката агентура към властта.

  2. Социалдемократи, радикалдемократи, либерали… нещо никак не се връзва с “фашизма” парламентарното им присъствие и участие в мнозинството, подкрепящо правителството на ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ.

 4. Ако такава заплаха бъде отправна към някой правоимащ другар от прокуратурата,заплашващият ще бъде последователно: бит,е…бан,разкървавен и плитко заровен!

 5. Те и без да ги заплашват се движат с охрана.

 6. Г-н Инджев,
  За какви прокурори става въпрос,за какви пет лева.Те са назначени да ни гонят,а не да ни защитават като граждани.
  Те са назначени от Библиотекарският институт,приятели на Боко,Божо,сараите.Кои сме ние.Никои.Само им мътим водата и излагаме пред господарите в Кремъл.
  Затова е тази съпротива срещу реформи.Реформата *било да се сменя едни с други*.
  Да и за това става въпрос.Крайно време е тези кърлежи като този Железчев да се махат.Аз не искам да храня такива.
  Наскоро имах спор с една от касите на Топлофикация.Платих и забравих да си взема бележката.Окрадоха ме. Поисках да ми отворят камерите.Отказаха.
  Какво ни остава освен да говорим.
  Да говорим.Никакво мълчание.Те това чакат.

 7. Eeeee, г-н Инджев, никак, ама никак не сте прав да обвинявате прокуратурата, че бездейства! Ами спомнете си колко прокурори “атакуваха” офисите на Цветан Василев, спомнете си колко “брилянтна” беше акцията на прокуратурата в Костинброд… Не на последно място – случаят с “убийците” на Празчо… Много Ви е разглезила демокрацията – приискало Ви се е законност и (правов)ред… Ама така е, дай му на човек малко демокрация и свобода, и после – отиди да го управляваш…. Не става така… Я – колко хубаво е в Русия – там има истински ред, не като у нас. Ама не било демократично….глупости…я погледнете рейтинга на Путин – щом си го харесват, значи е демократично!!! Ама и хитлер бил имал такъв рейтинг, ама и Живков….Ами така де, то, кой може да попречи на овцата да си избере вълк да я управлява…С малко или с много кютек, зорноволно или да, става работата…..

 8. Както цялата КРИВОсъдна “система” и прокуратурата е част от джунглата, и е “нормално” да се грижи за нея. Цялото КРИВОсъдие в НРБ е наследство от съветското. Разни “народни съдилища” , прокуратура а ла Вишински , действащи под ДИКТАТа не на закона, а на съответните “ПАРТийни” вождове и вождчета, чрез директните им устни заповеди, защото други не могат да напишат, т.е. според моментното им състояние и “пост” в йерархията на болшевишката банда.Какви ти там а, закони , параграфи, алинеии, … и други излишни подробности?!?
  Та нали ВСЯ власт е в “ПАРТийните” съвети, и няма нито изпълнителна, нито съдебна, нито законодателна властИ,нито четвърта , пета , шеста….властИ има ЕДНА,ЕДИНСТВЕНА ВСЯ съветская ВЛАСТ! Защо са нужни “други”?
  И след като “нашето” КРИВОсъдие е само ЧАСТ(ПАРТ!!!) от ВЛАСТта,требва да се вслушаме в “съвета” на ББ, че не ние нужна независима прокуратура , както в РуМЪНИя! И аз съм ЗА! Нема сега да разваляме ВСЯ ВЛАСТ ,я! Затова вместо да се правят бавни, ненужни и безсмислени упражнения с “промяната” на Конституцията, за гарантиране на НЕзависимостта на 70-годишната ЗАВИСИМА КРИВОсъдна “система” в НРБ, требва да се вслушаме в ББ, а и в съветите на другите юристи ,които предлагат да я направим ОЩЕ по-зависима, ТОТАЛно зависима, от времето на СССР, като прокуратурата на НРБ премине на директно подчинение на ОБЩАТА прокуратура на ЕС. Така ще се запази традицията на зависимостите в КРИВОсъдието на НРБ. Дори на ОЩЕ по-високо европейско равнище. НИКАКВА независимост! Още по-голяма зависимост требва! Даже и с Конституцията, ако требва да се гарантира зависимостта!

 9. Не е ли възможно след като българската прокуратура не вижда нищо не редно и нищо , което заслужава присъда , да бъде отправено обвинение към самата прокуратура!? В европейски съд не може ли човек да си потърси правата!? Особенно след като има и доказателства!?

 10. Стамбо, благодаря за напомнянето :).

 11. Не е по темата но не мога да не се стърпя да го споделя тук. След като самопогребаха проекта “навараззия”, сега сепаритистите сами предлагат днр-то и лнр-то, башка Крим да са неотделима част от Украйна.
  Явно деньгите по второ направление са на изчерпване.

  http://www.gazeta.ru/social/2015/06/09/6834874.shtml

 12. Браво, Стамбо!

  Сега – за съдебните магистрати.
  Крайно време е съдиите и прокурорите в България да започнат да носят наказателна отговорност за всички свои професионални грешки поради некомпетентност, подкупност или изпълнение на политическа поръчка. Както е при всички останали професии.

  И ако съдиите лично плащаха – със свои пари – присъдените обезщетения от Съда в Страсбург на неполучилите правосъдие тук български граждани, едва ли толкова българи щяха да се жалват в Страсбург.

 13. отбелязвам
  Абсолютно се присъединявам към мнението.Само парите ще ги вразумят.

 14. Защо “правозащитниците” мразят секретарки? Амии, защото им бъркат сметките! Едно отваряне на врата – 1000 евро…секретарката – 0 евро!!!
  -Гадна секретарка такива, пак влезе!
  Всеки “нормален” бандит в БГ, купува “правозащитник” и някакъв си “политик”…за заместник кметовете е ясно, те, свръх мразят секретарки и с тамян пушат креслото!!!
  Г-н Инджев, цивилизованият свят от години натиска за реформи в БГ правораздаване, като част от пътя за освобождаване от руско робство(влияние)и приобщаване към Европейската културно-ценностна креативност. Системата е харесвана , като нереформирана и дори криминално усъвършенствана на феодален принцип.
  Следва окси… съвет:)
  Следващият път когато влизате при “правораздавателен” работник пускайте секретарката пред Вас…възможно е сбъркване с 1К евровите башибозуци.

 15. Има мигове, когато човешкото съзнание засиява от тържество. Случва се едва ли не всекиму. Усещаш го как расте или приближава досущ като горящия фитил към динамита. То е някаква тръпка в стомаха, блаженство в жилите, в ръцете. Кожата ти възприема въздуха и всяко дълбоко вдишване носи сладост. В началото доставя наслада като от протягане с прозявка; в мозъка ти нещо проблясва и целият свят пред очите ти започва да излъчва светлина. Човек може цял живот да е живял сиво, в полята и горите на душата му да е царял мрак и печал. А събитията, дори значителните, да са преминавали безлични и бледи. И внезапно — тържеството — песента на щуреца гали слуха му, дъхът на земята се надига запял към ноздрите му, а шарената сянка под дървото се превръща в благословия за очите. Тогава човек се устремява навън като порой, който обаче не отнася нищо от него. И аз подозирам, че стойността на един човек в света би трябвало да се измерва със същността и броя на неговите триумфи. Може да са съвършено лични, но те ни свързват със света. Те са майката на всяко творчество, те придават разликите на отделните индивиди.
  Не зная как ще бъде по-нататък. В света се извършват чудовищни промени, техните сили могат да очертаят едно бъдеще, чийто лик да е още непознат. Някои от тези сили ни се струват зли може би не защото са такива, а защото имат власт да унищожават неща, които сме смятали за добри. Вярно е, че двама души вдигат по-голям камък, отколкото един човек. Дружина работници могат по-бързо и по-добре да сглобят един автомобил, отколкото един работник, а хлябът, произведен в голям завод, излиза еднакъв и е по-евтин. Когато нашата храна, облекло и покрив станат рожба на едно сложно масово производство, тогава и в нашето съзнание ще навлязат масови представи, за да изместят всички останали мисли. В наше време масовото производство е навлязло и в икономиката, и в политиката, и дори в нашата религия. А това е опасно. В света съществува огромно напрежение, напрежение като пред взрив, хората са сковани и объркани. В такъв момент ми изглежда напълно в реда на нещата да си задавам въпроси от рода на: „В какво вярвам? За какво и срещу какво трябва да се боря?“
  Нашият вид, човешкият, е единственият съзидателен вид и той разполага само с едно творческо оръдие — ума и духа на отделния човек. Нищо никога не е било създавано едновременно от двама души. Добро сътрудничество не съществува нито в музиката, нито в изкуството, нито в поезията, нито в математиката, нито във философията. След като чудото на творчеството веднъж се е случило, групата може да го доизгради и разшири, но групата не може да притежава творческо хрумване. Неговата безценност се крие в самотния ум на отделния човек.
  Силите, вложени в разбиранията за групата, са обявили война за унищожаването на тази скъпоценност — човешкия ум. Свободното, незнаещо граници съзнание се преследва, ограбва, притъпява и упоява от безчестие, недохранване, потискане, принудително насочване, от зашеметяващите удари на уеднаквяването. Самоубийствен е пътят, по който, изглежда, е тръгнал нашият човешки вид.
  Ето защо вярвам, че свободният, търсещ ум на човека е най-скъпоценното нещо на света. И аз ще се боря тъкмо за тази свобода на съзнанието да се движи ненасочвано в посоката, която си избере. И ще се боря против всяка идея, религия или власт, които ограничават или унищожават индивида. Защото, ако тържеството на човека може да бъде убито, значи ние сме загубени.
  На изток от рая. Джон Стайнбек

 16. Прокуратурата е част от репресивния апарат, с който политиците са се защитили от нас – обикновените хора.Да не кажа и нещо повече – май обслужва само Д.Пеевски.Защитава го като Матросов на амбразурата.

 17. Г-н Инджев, гарантирам ви че не е било напразно подаването на жалба. Тия “юнаци” са “профилактирани”. Вече са в компютрите на МВР като разкрити извършители на криминално пресъпление. Това, че не е заведено дело си е на съвестта на прокурорите. Със сигурност, обаче в РПУ са им направили акт по УБДХ (дребно хулиганство) и са подписали декларация, че “така повече няма да правят”. 🙂

 18. Г-н Инджев, това че са ги идентифицирали е голям успех.
  Задължително обжалвайте, като повдигнете и частно обвинение(така прокуратурата е у лево).
  Престъплението е много тежко, Цар Киро мисля лежа 2год. точно за такова.

  И второ, между троловете такива проблеми се разчуват моментално и цената им се вдига!

  Успех!
  И публикувайте всичко по делото, защото блогът Ви се индексира чудесно, та нека боклуците получат безплатна реклама.

  И пак Успех, да сте ни жив и здрав!

 19. —————————————-

  Боже, Въздай Правда над Русия според дела ѝ !

  —————————————-
  За всичките злини, които се случват ДНЕС на българите, са виновни подлите, долните, презряните, мерзките,
  гнусните злодеи от КРЕМЪЛСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА БАНДА. Тази клика от професионални узорпатори, крадци и
  убийци, по свой образ и подобие са програмирали и създали българската комунистическа кървава шайка БКП-БСП,
  сбирщина от извратени подлеци – ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ, клика от обучени в Москва палачи – кръвопийци.

  Млади хора, Вие ще дочакате радостта от окончателното срутване на Русия – Империята на Злото !
  Вече трещят шевовете на останалата половина от залепената с кръв злокобна руска империя.

  ПОМИРИШЕТЕ СЕВЕРНИЯ ВЯТЪР !
  Откъм злокобната Русия се носи на талази миризма на мърша !

  Текат реките, пълни с кръвта на избитите от руснаците милиони човеци – мъченици.
  Душите на жертвите витаят над поробените от Русия-СССР-Русия народи и чакат деня на Възмездието !

  Великанът от КГБ-ФСБ – Путин, направи голямо добро на човечеството, обедини хората от целия свят в омразата им
  към червените комунистически мутри и този път Съдбата няма да отложи Гибелта на неизмеримото Зло – Русия !

  В деня на кончината на хищника Русия, ще чуем камбаните на Радостта !

  Бог ще Въздаде Правда над Русия според делата ѝ !
  —————————————-

  пп

  —————————————-
  Прочетете по-долу романа “Архипелаг ГУЛАГ” – хроника за КЪРВАВИЯТ ПОРОЙ – СССР.

  http://www.virtualnabiblioteka.com/images/upload/books/Aleksandar_Soljenicin/Aleksandar_Soljenicin-Arhipelag_GULAG.pdf

  Александър Солженицин
  Архипелаг ГУЛАГ
  1918–1956
  Опит за художествено изследване

  ПОСВЕЩАВАМ
  на всички, които не доживяха да
  разкажат това.
  И нека ми простят,
  че не всичко съм видял,
  не всичко си спомням,
  не за всичко съм се досетил.

  —————————————-

 20. Г-н Инджев, Миролюбието на Прокуратурата към откачалките, които заплашват по много гаден начин само и единствено ще поощри всички откачалки а това май е война! А доколкото знам ролята на прокуратурата е да гаси гражданските войни а не да ги пали! Може би някой “отговорен” “прокурор” трябва, да си напусне поста за да има мир !!! Защото ако така продължава и ние ще отвърнем на удара с удар! Нека всеки “прокурор” знае, че и той е гражданин и човечец, като всеки друг в тази изстрадала държава и ако искат мира, да си гледат работата а не да се правят на недостъпни олимпийци!

 21. Към Ив. Терзийски:

  Имаше преди няколко години един, който гордо с подписваше с името си дори, когато ми даваше един месец живот, след което щял да се разправи с мен. Съответно беше предупреден по начина, по който описвате след моя сигнал до съответната служба. После пък се спомина самият той ( за което научих случайно) , но междувременно спря да ме заплашва.
  Апропо, въпросният искаше да ме убива от антикомунистически позиции…
  За протокола: добавих електронния адрес на заплашващия децата ми. Нека чака възмездие, ако има поне малко справедливост и законност в България.

 22. Иво,
  Позволявам си да изкажа своята съпричастност и загриженост по повод заплахите за физическа разправа с твоето семейство. Това е гнусна и човеконанавистна изява на обществено непригодни лица, които обаче имат самочувствието и увереността на „гробокопачи, мечове на революцията, бойци на пролетарската правда“ и т.н. простотий, насаждани с десетилетия от комунистическата пропаганда. Напълно споделям и критичното ти отношение към бездействащата държавна институция, наречена прокуратура, призвана да бъде защитник на гражданите и блюстител на Закона. Уви, не е такава! Тук и сега! Съгласен съм с теб! Затова приемам статията ти и като призив, че сега и тук е момента да впрегнем всичките си сили за ЗАЩИТА И ПОДКРЕПА НА СЪДЕБНАТА РЕФОРМА!
  И все пак, Иво, моля те…пази се!
  П.С. Стамбо,
  Това за 9-ти юни +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!!!
  Дали не е време да започнем истинската битка, за нашата, истинската, българска история!?

 23. ” Нищо никога не е било създавано едновременно от двама души.”А как са ви създали Вас господине,един след друг ли?Честито!

 24. До Boyan_Tailor

  Бояне, много си прост.
  Още те клатят масите.
  Личностите дават идеите, които движат човечеството напред.
  А простаците се събират на тълпи и искат да им се даде.

 25. До Отбелязващ Имаш ли си име,че да си позволяваш да ми лепиш етикети?Аз съм личтност а ти?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.