Разделението ( на русофили и “русофоби”) прави силата на руското влияние в България

Ако някой се е съмнявал, кой цепи и противопоставя българите, водейки дори собствена статистика, от екрана на държавната телевизия получихме неопровержимо доказателство.

 

Руският посланик Юрий Исаков демонстрира в интервю за БНТ забележителната претенция да познава в детайли как точно се дели българският народ от гледна точка на любовта му към Русия. Според него повече от половината българи са русофили.

 

Представителят на една чужда държава си позволява да говори от името на българите и то без нито едно доказателство, което да показва, че местните хора обичат държавата му. По какво личи ?

 

По отсъствието на българите на руския трудов пазар?

 

Или по липсата на българи в руските университети ?

 

Или по бойкота на български туристи прямо красотите на Русия?

Или по нежеланието на българите да си купуват имоти в необятната империя?

Или по гнусливостта на българския капитал, който отива където и да било, но не и в Русия?

 

В момента, когато съветският колониализъм се провали в България близо два милиона българи избраха западната дестинация. Избягаха от съветизацията на България!

 

Ако шлюзовете на съветската колония НРБ бяха отворени по време на самия съветски колониализъм, масовото бягство на българите вероятно щеше да е още по-наводнително в западна посока.

 

Може би Исаков брои русофилите само сред онези, които не са успели да се избягат от насилствено съветизираната и русифицираната десетилетия наред територия на юг от Дунав?

 

 

Дори и такава да му е кривата математика, един чужд пратеник няма право да се произнася от името на народа, на който гостува- освен ако не се чувства негов имперски началник.

 

Исаков за пореден път доказа, че политиката на днешна Русия залага в България на разделението, на „бройката” свои привърженици, на които разчита за налагане на своето влияние. Можете ли да си представите който и да било друг посланик да си позволи да определя от името на българите кой е на страната на неговата страна и кой не?

 

По този повод самите руснаци казват, че нахалството не е порок, а е голямо свинство!

 

 

Апропо, правейки подобно провокативно твърдение, руският посланик трябва да спази правилото, което дори и най-примитивните журналисти по света спазват, ако искат да звучат достоверно: позоваването на източника.

 

В последното социологическо проучване по темата в България, в което надлежно бяха съобщени всички параметри, само 6 на сто от българите посочват Русия като модел , на който България трябва да подражава ( почти 10 пъти повече са българите, които виждат подобен пример в Германия например). Това ли е „притегателната сила” на руския пример?

 

Очевидно Исаков ползва данните на специфична руска лаборатория за интриги и противопоставяне на българите. Шпионската им централа работи на бързи обороти. Именно тя е посочила явно българския бивш посланик в Москва Илиян Василев като европеец, на когото е забранено да посещава Русия. Сега виждаме, че антибългарските занимания на руския шпионаж синтезирано се употребяват за целите н пропагандната им война лично и публично от представителя на Путин в София, на когото е наредено да оповести приложението на имперската максима „разделяй и владей” .

 

В едно обаче съм удовлетворен като автор, който от години обяснява: България не е разделена на леви и десни, а на българи, гледащи напред и на Запад ( наричани злобно „русофоби” поради тази причина) , срещу които биват противопоставяния русофилите, петата колона на Москва.

Този факт сега беше потвърден най – авторитетно от посланик Исаков.

48 мнения за “Разделението ( на русофили и “русофоби”) прави силата на руското влияние в България”

 1. И все пак има прогрес. Пасол исакав, има-няма преди 2-3 години дуднеше, че 80% от народонаселението са русофили. До година-две, следвайки тенденцията стават яко “меншинство”.
  Не знам откъде черпи данни за горното твърдение емисарът на лилипут.ин у нас но във форумите го спукаха от подигравки. Никой нормален българин не иска да има вземане-даване със североазиатците.
  Сал едни полезни идиоти и петоколонници останаха на разположение на кремъл да вдигат пушилки. И дотам. Няма да им се получи.
  Пропагандата губи здраво терен срещу историята. За което немалък принос има и БЛОГА.

 2. Господин Инджев, въпреки санкциите срещу Русия е отчетен рекорден ръст на износа. Колкото сме по далеч от Русия, толкова по-добре за българския народ – това показват статистическите данни.

 3. А къде беше водещия Цонев?Или Исаков имаше срещу себе си просто един Пъпеш?

 4. Пасол-догът на импеRAZIтор туПлер отново е сбръкал със стъкмистиката си. Пак смята и събира различни неща. Брои заедно с русофилите , и платените от самият него рублофили , путинофили, RAZIяфили! Което не е едно също нещо!
  Едно е да знаеш точният брой и даже поименно всеки ,на който си платил лично , и съвсем друго е да говориш,определяш, дефинираш, отделяш цяла категория , без да знаеш даже приблизително каква е , и съществува ли изобщо. Или е само някаква неопределено фантазия и химера , с която оправдаваш своята “пасолническа” “мисия” в задунайската губерния. И съответните финансови пАтоци от валутни(?!?) рубли.
  Едно са финансовите отчети за откати и взятки , друго е реалният брой на русофрения!
  П.П. Пасолът със звучната и напълно RAZIятска фамилия ИСАКов, вместо да брои някакви си бленувани русофреници в НРБ, по-добре да се погрижи за “визитите” на имперИАЛИСТИЧЕският си балет и другите “културни събития” , с които да лъска имиджа на ХУНТАратор туПлер!
  Все пак, туПлер и Русия не са едно и също нещо , за да се събират,умножават,делят и изваждат заедно! Само туПлер и неговата шайка ги смесват!

 5. Господин Инджев, както винаги сте много прав. Проблемът според мен обаче не е в липсата на източниците, а в това, че посланник излага явно пропагандни тези. На всички е ясно, че целта на приказките му е да мъти водата, така че е безпредметно да му се предлагат данни и статистика – нито той, нито кречеталата му се интересуват от конкретика. Въпросът е: къде е официалната реакция от наша страна и до кога ще позволяваме на разни долнопробни подобия на дипломати да си дрънкат каквото им скимне.

 6. И да добавя още нещо към горният ми коментар – абе на това БНТ няма ли кой да им плесне един зад врата, че да спрат да са основен проводник на руската пропагандна линия в България с наши пари?

 7. Г-н Инджев.
  Много добре сте го казали.Ние българите бягаме от съприкосновение с Русия *като дявол от тамян*.Моето поколение беше възпитано в страх от Русия.За Русия само хубаво.Никой не смееше да каже лоша дума за тях.По скоро можеше да се критикува България но Русия -никога от никои.Страх,страх,страх.Особено след назнаиването за Гулак.
  Е това ако е любов здраве му кажи.
  Така е и до днес.
  Аз не знам по изкривена престава за живота.
  До края на 60-те години населението в Русия от малките села и градчета нямат документи за самоличност.Свободно движение в страната е невъзможно.
  И ти да напишеш;*Я другой такой стране не знаю,где так волно дишет человек*.Това е гавра с човека,
  В момента по бтв върви турски филм.
  *Русия в сърцето*.
  Дадено е как червените наречени*бандити*са подкарали руското население като стадо скотове.
  А на полуостров Крим населението предимно турско гледа как да избяга на отсрещният бряг.Демек в Турция.
  А сега *Крим наш*.Ваш защото сте прогонили исконното население.
  След като гледат този филм/а руснаците си падат по турски филми/дали ще продължат да държат мумията на Ленин най големият съсипател на Русия на Червения площад.

 8. Tova e persona nongrata,itriabva balgarskoto pravitelstvo I prezidenta da poiskat otzovavane to my ot Sofia!

 9. Когато един човек позволи, да се превърне в овца и ще го доят и ще го стрижат. Надявам се все по-малко Българи, да се изживяват като овце и все повече, да си отворят очите и вместо блеене, да се чуе ясна Българска реч, подправена с разум и добронамереност към братята и сестрите си. Нека тогава руския посланик се осмели пак, да ни каже какви сме!

 10. Този нещастник да отиде да поучава майка си в Масква. В България всички го мразят.

 11. Тази атака към Паметника на Самуил , идва най-вероятно от ДПС . Защото е по-добре в България да няма паметници на ЦАРЕ а на терористи и Султани . Така Българинат ще стане още по-робска “душа” За тези не е приемливо Българското самосъзнание да бъде на висота и целта е да забрави Великата си История.

 12. Изключително нагла изява на болшевишкия амбасадор! И защо чучелото срещу него в студиото не зададе един въпрос за така нареченото “русолюбие” на българите като например дали има 1 субект-българин, който да обича фашистката империя на злото без да получава пари за любовта си!

 13. Исаков,

  Кога ще върнете архивите, които откраднахте от тук след разбойническото си нападение над България през септември 1944?
  Когато ни отнехте свободата.

 14. Да, тов. посол Исаков усердно зарабатывает за следващ пост… Само че трудно ще му намерят по-приятен. Вот почему:

  1. Хем е в европейска страна тов. посол Исаков, членка на ЕС и НАТО, хем я управлява като генерал-губернатор Задунайска губерния и се произнася публично като такъв…

  2. Хем е в страна, ЧЛЕНКА НА НАТО, хем пред дверите на руското посолство е стълпотворение от бивша, настояща и мечтаеща да бъде бъдеща агентура, а същото е из министерства,служби, масмедии, университети, местна власт и къде ли не…

  3. А на всичкото отгоре и страната е приятна- море, планини, земляки тов. посла Исакова сюда идват на пълчища, колкото и “масмедиите” в СССР, пардон!- в Руската федерация да заливат с помия тази “хороша страна Болгария”.

  А сега нещо офтопик. От вчера тръгна на дати.
  25 години…помните ли от кое събитие?
  Изборите през 1990 г., дето им казваха “първите демократични, плуралистични и т.н.”
  В тези часове тогава още имахме надежда, че и при нас ще стане като в останалите соцбараки от сесесерския концлагер, които вече бяха потеглили към нормалния живот, наритвайки комунягите яко.

  И пеехме: “Аз не съм комунист” и “Развод ми дай”…
  Комунягите пък сутринта лепяха агитационни шедьоври като този на … Валери Петров:

  Във неделя стани рано:
  избери Чавдар Кюранов!
  И ако не станеш рано,
  пак гласувай за Кюранов!

  Помните ли, приятели от поколението, което най- драматично преживя тези избори?

 15. Г- н Инджев, интересно ми е дали русия използва длениято по оста русофоби, русофилия и в други държави. Тоест дали има подобни изявления на руски посланници в други държави?
  Вчера имах удоволствието да срещна мой стар приятел, който преди много години направи своя избор и предпочете да плаща данъците си в загниващите САЩ.
  Бях със сина си, който след нашия разговор ме попита, как е възможно толкова много хора в САЩ да мислят правилно и в полза на обществото, докато в милата ни родината…. Аз без да исках използвах шаблона, че в западните общества хората мислят трезво и веднага синът ми направи заключението ” … аха сега е ясно, русия и трезвеност не се връзват…” 🙂

 16. Сега разбирам целта на комунистическите платени агент-провокатори, внедрени в социалната мрежа. Лобирайки за Русия и Путин почти във всички групи във Фейсбук, те умишлено провокират анти-комунистите за опониране. Съответно, скачат и се наострят комунистите. Създава се нарочен излишен шум около тази тема, умишлено се създава ореол около нея, насила се усилва нейната важност и значимост, изостря се противоречието между русофили и останалите българи и се постига лелеяната цел – изостряне на противоречието в българското общество. То и без това си е изострено от 70 години насам и анти – комунист не търпи комунист. Но този път в центъра е Русия и от забравена и маловажна за българина от 25 години насам, тя изведнъж СТАВА ВАЖНА! Ето, това е целта. Защото, важна ли е Русия за българите, ТЯ ВЕЧЕ ИМА ПРАВО ДА СЕ НАМЕСВА В ЖИВОТА НА БЪЛГАРИЯ! и НЕ СЛУЧАЙНО РУСНАКЪТ Е ПОДЧЕРТАЛ, ЧЕ 50% ОТ БЪЛГАРИТЕ СА РУСОФИЛИ. “Щом половината българи са с нас, ние имаме право на глас за българската политика” – това е целта на руснаците. И само си помислете, какво може да последва от това внушение – нещо като в Украйна???

 17. По повод на уж ‘двойно покачилата се цена’ на посраните гащи на шаренкова (свят на посрано биля се радвал) и откриването на 17-ия световен конгрес на рускоезичната преса, където шаренкова е опълномощена да делегира вмирисване:

  Ето подходящ за високия случай ‘blurb’ за официалната брошура на конгреса:

  “Российский президент прекрасно понимает, что отмена цензуры на ТВ способна за месяц-другой разрушить все созданные пропагандой мифы, и камня на камне не оставить от пресловутых «86%». Но сказать это вслух невозможно даже внутренней (не говоря о зарубежной) аудитории — и потому продолжают звучать стеснительные сказки о, якобы, «неинтересности» опозиционеров.”

 18. да се чете ‘двойно покачил се тираж на посраните гащи’

 19. г-н Инджев,
  Когато пусна телевизора, постоянно слушам за мая манолова, георги кадиев, михаил миков и др. подобни лица на платената любов към русия.
  Постоянно ни занимават с това какво става в партията им (като че ли това е единствената партия на света). Те дори не са управляваща партия – българския народ си е показал отношението към тях на избори. От време на време за парлама ни пускат и разни лаладжии като татяна дончева и проф. юлиан вучков, даже и пак жорж ганчев изкопаха наскоро, а също и царя. Ах!И звездата бисер киров! Направо е плачевно. Същевременно в ежедневни разговори никой нормален българин никога не ми е прокламирал любов към русия. Даже наротив. Аман от натрапена ‘любов’.

 20. Това е коментарът ми от Медияпул под статията на г-н Илиян Василев.

  “Има доста хора, които естествено симпатизират на руската култура.” Аз съм от тях. Не съм съгласен, обаче, с днешната политика на Кремъл, и не само днешната, а изобщо с руската имперска политика още от времето на Екатерина Велика(?!) та до днес. Хайде сега тов. Исаков – въпрос с повишена трудност. Аз русофил ли съм или русофоб? Ако харесвам Чайковски, Стравински, Лев Толстой, Гогол, Репин, Рьорих, Висоцки, Окуджава, …… трябва ли да харесвам Ленин, Сталин, Лилипутин и вся остальная свочь?

 21. Хубаво го казвате, г-н Инджев, ама то цялото интервю в предаването на съществото димитър цонев, потомствен милиционер 3 поколение, бе скандално.

  Сигурен съм, че съществото цонев задаваше на пасоля исаков въпросите, които прес-службата на имперското посолство му е пратила по факса предния ден (на съществото де). Задаваше ги съвестно, подобострастно и угоднически. Може би ще го наградят с екскурзия до “Масква”, борш с пелмени и снимка с мумията на “красная плошчад”. Напоследък “Масква” не е особено щедра с българските си петоколонници – хем рублата пада, хем резултати няма. Нека да му е честито на съществото, пък дано и ние скоро се поздравим с поредното му сваляне от ефир. Както обикновено, поради тъпота, нисък рейтинг и негледаемост на забърканите от него бози.

  Респект!

 22. Цирк, господин Инджев, голям цирк! Аз, завършилият преди 38 години висшето си в бившия СССР (Западна Украйна)да съм се превърнал в невероятен “русофоб”? Явно мурзилките не си пият хапчетата по предписание на лекаря, а по предписание на “джуджето”. А то според мен едва ли има и фелдшерско образование. Не знам дали е завърширо и санитарни курсове! Защо тогава предписва такива идиотски рецепти? Нямам отговор.

 23. Отклонявам се от темата за руските дипломатически нрави. Чета тази сутрин работния документ за България на ‘Европейската банка за възстановяване и развитие’, по който може да изразите мнение на сайта на EBRD до 22 юни. Има версия на английски и български:
  http://www.ebrd.com/where-we-are/bulgaria/overview.html

  И един параграф от оригинала:
  “In the energy sector, a series of measures, which retroactively reduced the feed-in tariff for renewable energy producers, has threatened the viability of existing investments and made further investment practically impossible. The Government has also sought to limit new investments in power generation and in particular in renewable energy capacity. Those limiting factors are not likely to change materially in the new strategy period and the Bank will therefore adopt a staged-approach in the energy sector, seeking to build on the recently reopened reform dialogue before considering further investments.

  Отколе ‘…те поеха по пътя на шлема’. Кой ще си губи времето с възобновяеми енергийни източници и дрън-дрън; някой пък говорят за ‘диверсификация’. Диверсификация (по Седевчов Първанов) е да сменяш от време на време името на проекта с Русия. ББ добре знае и той смисъла на купешката дума.

 24. Ще чуем ли сега възмутени граждани срещу намесата на чужд посланик във вътрешните работи на страната ни, както в случая с (макар и действителните) гнили ябълки…

 25. Нека всеки сам да прецени що за държава е тази, чийто посланици (а и прокурорите впрочем) са униформени

  http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://dariknews.bg/uploads/news_images/200808/photo_verybig_283632.jpg&imgrefurl=http://dariknews.bg/view_article.php?article_id%3D283632&h=413&w=620&tbnid=xUfWOxhWVYtfoM:&zoom=1&docid=o9Md5lI_hnlrcM&ei=ipN4VbOqHMfqUtqEgrAG&tbm=isch&ved=0CCMQMygFMAVqFQoTCLOXrsrxhcYCFUe1FAodWoIAZg

  И дали си заслужава да се обръща внимание на брътвежите на такива военнизирани “дипломати”.

  Що се отнася до поддържания от Кремъл и тукашните му слуги мит, че “българите обичат Русия” – тази паянтова конструкция се разпада при всеки досег с реалния живот: българите може да са лъгани и манипулирани в продължение на десетилетия, но не са гламави. Потвърждението е в това, че никак не умират от желание да се преселят във Великата цивилизационна пустиня – най-обширната на планетата (1/7 от земната суша). “Обичат” я отдалече. Както се пее в една песен: “И ето идва най-щастливият ден, когато ти ще си далече от мен…”

 26. Тъй като за мен след Сочи 2014, символът на Русия вече не е орелът с двойната глава, а ето това:

  https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCO_pprH4hcYCFYdrFAodeeUAOQ&url=http%3A%2F%2Faishagani.com%2F&ei=opp4VaeeD4XiUbSWg6gF&bvm=bv.95277229,d.d24&psig=AFQjCNG5eK1g2ul6v3Tto62bI8gMf4ngLg&ust=1434053675338840

  предлагам на офицер-посланика Исаков да помоли колегите си от Центъра Левада да проучат каква част от българите биха облекчавали големите си (пък и малките също) нужди по този “цивилизован” начин.

 27. По същия повод:
  “По повод на делението на “фили” и “фоби” от посланик Исаков

  Илиян Василев
  Блог

  Прочетох внимателно интервюто на посланик Исаков. Всичко което казва е очаквано и се вмества в редицата прояви на руските посланици в страни от ЕС, след медийната офанзива и интервюто на президента Путин преди посещението му в Италия. Може и да не сме съгласни, но сме длъжни да се отнасяме с уважение към изложените позиции от руския посланик.

  Но според мен той допусна груба грешка, която не може и не трябва да остава без внимание от българските институции.

  Ние, като български граждани, помежду си можем да спорим как и дали се делим на русофоби и русофили. Това не е коректно, нито приемлимо, но е допустимо. Това са си наши вътрешни работи.

  Но за посланик на чужда държава е абсолютно непремливо да борави с тези условно разграничаващи нацията ни понятия в публични изяви.

  Не, че е нещо ново – всеки запознат с историята знае, че понятията “фили” и “фоби” са пуснати в употреба от руската имперска дипломация малко след Освобождението като средство за натиск срещу български политици, които днес считаме за символ на народолюбие.

  Но в 21 век посланик Исаков просто няма право да използва тези понятия, като дели народа на такива, които симпатизират и тези които не симпатизират.

  Първо, защото представлява Русия пред българската държава, а тя е съвокупност от всички български граждани и “фили” и “фоби”. Акредитацията му не е само за “филите”.

  С изказването си изразява публично предпочитания към една, произволно избрана и определена от него част от българския народ. Това той няма право да прави или ако го прави трябва да има незабавна реакция.

  Второ, не е уместно да дели нацията на “фили” и “фоби”, защото това е предоставена манипулация. Има доста хора, които естествено симпатизират на руската култура, на руската история и природа, но те са много повече от тези които възприемат властта в Кремъл като естествен ориентир на собственото си поведение и ценностна база.

  Да се поставят несъгласните с днешната политика на Кремъл в разреда на “фоби” е елементарна пропагандна схема, но тогава в тези редици ще трябва да поставят и значитална част от руския народ, а това не е по силите и правата на един посланик.

  За мен казаното от господин Исаков не е изненада, защото предложението за включването ми в “черния списък” на МИД заради “фобията” ми е излязло от посолството тук с неговия подпис. Няма да коментирам участието на мои сънародници в процеса.

  Но решително и категорично трябва да се реагира срещу използването от руския посланик на “фили” и “фоби” и свободните съчинения “кои били повече”.

  Българофилите в Русия повече ли са от българофобите?

  Това дори не е добър дипломатически език, да не говорим за такт.

  Жалко, че дори стандартите вече не са същите.”

 28. Да сравним броя на пазаруващите в Берьозка и Била! Май е 1:3000. Това е практическата реалност на съотношението на избора Изток – Запад за българите.

 29. Посланика се е объркал – няма русофили , а има РУБЛОФИЛИ и Сидеров е точния пример за това, както и вся осталная.ТОВА Е ФУНДАМЕНТАЛНО ОБЪРКВАНЕ.Но леда се пропуква, ФИФА е в голямата си част зад решетките.Там е мястото и на всички корумпирани руски подлоги.Знаем, че 2,5 милиона българи гласуваха с краката си да изберат западния модел на живот.Колко от цитираните от посол
  рублофили искат да живеят в Русия, която уж обичали.Или отиват само за пари и инструкции.Даже руснаци в Поморие издигаха лозунги, че са против Путин – те русофоби ли са.И стигаме до още един фундаментален въпрос – за путенофили ли става въпрос или за русофили?

 30. Впечатляваща гавра-бъзикня(извинявам се на нежните души от бруталният ми език) на руски блогър към Гестаповица, относно вдигнатият двойно тираж на спонсорираното от рАЗИЯ нейно вестниче…

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/47478-ruski-blogar-osmiva-sharenkova-mozhe-li-da-ima-obektivna-informatziya-za-ukrayna-s-parite-na-putin.html

 31. Цитат от друг сайт – става дума за Шаренкова – бившата Тутберидзе:

  Български офицер
  2015-06-10 21:21:23
  +35 -1 Гласувай

  На такива Червени отрепки – агенти на Москва и Коминтерна, в Царство България Жандармерийските “Ловни дружини” , “Шпицкомандите” и четите на ВМРО режеха главите и ги излагаха по мегданите на Царството – за назидание на останалите живи Червени каскети-цървули………..!!!

 32. Исаков не ви ли прилича на охранен и не особено интелигентен помешчик от роман на Тургенев?
  Апропо, за да заличат следите от агресията си срещу суверенна Украйна и да лишат световната общественост от доказателства за незаконното участие на руски войски в необявената и отричана война, руските управници са разпоредили загиналите войници да бъдат кремирани на място, веднага след боевете. Така ще бъде пресечено изтичането на информация за броя на жертвите от руска страна.
  „Според достоверни разузнавателни сведения, руските войски се опитват да прикрият загубите си, като включват мобилни крематориуми в логистичното осигуряване. Крият участието си във войната не само от света, но и от руския народ”, твърди след посещение в Украйна американският конгресмен Мак Торнбъри.
  „Русия явно има проблеми с реакцията на общественото мнение и с нарастващите си загуби в Украйна. Фактът, че изгарят труповете на свои войници е позорен и ужасен”, коментира конгресменът Молтън.
  Прeдставителката на Литва Раймонда Мурмокайте заяви пред Съвета за сигурност: „Позволете да попитам още веднъж как е възможно банда незаконни сепаратисти да продължава да настъпва, да овладява територия, да атакува на три фронта украинската държава? Как е възможно група терористи без външна подкрепа, без бюджет, без финансови постъпления да плаща за оръжейни системи и да наема бойци? Оръжейни системи като „Град”, „Ураган” и „Буратино”. Откъде биха могли да намерят 4 милиона долара за военни разходи? Как биха могли да кажат, че притежават военен флот? Как така стотици руски войници гинат в Украйна, след като „не са стъпвали там”? Как стотици руски майки получават „товар 200” (ковчези) от зоната на бойни действия, в които Русия уж не участва?”.
  В сраженията край Маринка руските агресори са дали сериозни жертви: 80 убити, над 100 ранени, 7 единици бронирана и 2 единици ракетна техника.
  http://censor.net.ua/v338786
  Моргите и болниците в Донецк са препълнени със сепаратисти. Оцелелите споделят болки и тревоги по мобилни телефони и в социални мрежи. Бившият командващ отцепническите войски Стрелков-Гиркин нарича настъплението при Маринка „пълен провал”:
  http://news.ivest.kz/87513612-girkin-schitaet-polnym-provalom-dnr-shturm-marinki
  Москва е отзовала главатаря на ДНР Александър Захарченко и помощника му Денис Пушилин, които не са оправдали доверието на кремълските шефове и вероятно ще бъдат сменени.

 33. До Антoн:
  Уважаеми господине, приемете моите поздравления. Аз също завърших в Западна Украйна (Львiв) и не съм путиноид.
  Шче не вмерла Украiна!

 34. Смешно е, когато един дипломат се държи като слон в стъкларски магазин.

  Исаков,

  Не сме нито 1882, нито 1947, нито 1975. 2015 година сме. Вече не сме ви подопечна територия. Нито сме ви подченени, нито даже сме ви съюзници.
  Не ти е работа да определяш колко от българите обичат България и
  колко Русия. И да твърдиш, че вторите са повече. Защото делението е не на “русофоби” и “русофили”, а на българи – родолюбци и на платени национални предатели. Ти ги знаеш най-добре от ведомостите.

  Учудвам се, Исаков, че още не са те извикали във Външно министерство и не са ти връчили остра нота. Нищо чудно при втора такава издънка да станеш persona non gratta.

 35. До Стамбо:
  А помните ли чудесната епиграма на Радой:
  “Зайчето Валери
  пише и трепери”.

 36. Още ли не е обявен за “персона нон грата”?????

 37. “…Кой караше турците да навлязат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата срещу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна?
  Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее?
  Кой унизи и се подигра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин — Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България,……………
  … в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа калугер излиза дързостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка!
  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти…..

  Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място”.
  ЗАХАРИ СТОЯНОВ

 38. Ако България не беше зациклила тези 25 години по комунистическия коловоз,сега поне два милиона българи нямаше да са емигранти, а щяха да просперират в родината си…Но комунистите спряха влака на историята,защото той ги води към неминуем крах…

 39. Добре си ни напомнил Стамбо.
  Само допреди няколко години окончателно избелялото синьо лъвче си стоеше залепено на хладилника у дома. Племенникът попитал: ‘абе защо я държите тая лепенка, като няма нищо на нея?’; и майка ми я изчистила.

  В момента не искам да си спомням каквото и да е, но ето един спомен за изборите на Фреди Фосколо: https://bulgaria1989.wordpress.com/2010/06/09/izbori90/

 40. Още един спомен от Изборите на 10/17 юни 1990.
  Бях член на Градския изборен клуб на СДС в Пловдив. Бяхме 5 души, Председател беше Славян Сапарев, уви. От Клубовете за Гласност и преустройство. В тях членуваха Петър Стоянов, Велислава Дърева /много се карах с нея на сбирките на Координационния съвет на СДС/ и на Славян батко му – Огнян Сапарев.
  Тогава бях Зам.-председател на НДЗПЧ на Илия Минев в Пловдив. Като идваше, обикновено спеше у нас.
  За изборите от 90-та. На 10-ти с/у 11 юни цяла нощ стоях на телефона и факса /още нямаше GSM-и/ и бях в непрекъсната връзка с колегите от останалите 29 окръга. Разменяхме си междинните резултати. До 3 часа сутринта СДС печелеше в цяла България. В Пловдив имаше Изборни секции с резултати 886 и на нула и 993 на три за СДС. Към 3 сутринта в ЦИК започнаха да фалшифицират – добавиха малко над 500 000 гласа на починали и емигрирали хора – всички “гласували” за БСП. За Пловдив добавиха малко над 21 000 гласа. Към 4 часа се обадих на “Дойче веле”, ВВС и “Свободна Европа”, за да кажа какво става – с цифри за всеки окръг. Цяла седмица пускаха в ефир обажданията ми, ама qelle faida?

  Така “спечели” БСП първите избори и Желю марксиста призна фалшификацията.

 41. И още един спомен от 1990/91. По повод МОЧА-а.
  От окт. 1990 до окт. 1991 бях член на ВИК – Пловдив. ВИК – Временен изпълнителен комитет – имаше ги в цяла България.
  И с моя подпис през пролетта на 1991 бяха разрушени в Пловдив паметниците на Ленин, на Гошо Тарабата, на другия коминтерновец – Васил Коларов и на един известен пловдивски джебчия – Петър Ченгелов.

  Паметникът на Ленин беше пред Панаира – над 3 м висок, от скъп бял мрамор. Отидох да снимам как го бутат. Дойде един трактор, метнаха му една верига на врата и го дръпнаха. Като падна, общите работници се втурнаха с големите чукове и псувайки, го направиха на дребни камъни. С тях подсилихме ж.п. линията към София, че тя не беше виждала ремонт от барон Хирш насам.

  А бронзовия паметник на Петър Ченгелов го стопихме в КЦМ-то до Пловдив.
  Защо ли? Защото през 20-те е бил много способен пловдивски джебчия. През 26-та избягал от затвора и стигнал до Франция. Ама и там крадял. Като го хванали му предложили да избира между каторгата в Гвиана и Чуждестранния легион в Африка. Избрал легиона, но и от там избягъл. И – вече няма накъде – право в Москва. 31-ва. Там много му се зарадвали, защото разбирал от оръжия, пратили го в някаква школа за политпросвета и ето го – вече 41 – пак в Пловдив, завеждащ терористичната дейност на БСП в Ю. България. Полицията веднага го хваща, съдят го и го обесват веднага.

  Такива бяха мъртвите и живи герои на БСП – джебчии, кокошкари, конекрадци и крадци на овце и кашкавал от мандрите.

 42. Исаков,

  Да ти кажа и кои бяха русофилите в България до 9 9 1944.
  Това бяха отпадъците на обществото. Социалният боклук, който разчиташе на лъжите ви. И вие като дойдохте тук през 1944, сложихте този прост криминален контингент да властва.

  И днес, Исаков, продължавате да разчитате на него, защото той е прост и подкупен. Язък за парите, които пръснахте за тях през последните 25 години.

  Исаков,

  Няма да стане. България вече е свободна. Скоро ще скъсаме с вас, обирници!

 43. Г-н Инджев, имам една идея – да преименуваме т.нар. “русофили” в далеч по-правилното “русоФАГи” – в крайна сметка са на хранилка от Русия, а не са безвъзмездни любовчии…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.