Даровете на задунайците по заповед на ахейците в лицето на кагбейците

Понеже номерът с имитацията на бунт в БСП от страна на депутата Кадиев явно минава и на тази въдица е хващат мнозина, ще си позволя отново да се върна на тази тема с друг акцент извън връзката му с проруската корпорация „Мултигруп”, едногодишното му командироване в Харвард в САЩ с пари на гръцкия милиардер Кокалис за заслуги към шефа на Мултигруп Илия Павлов или „хитрото” му забогатяване по семейна линия (не лично той, а „само” съпругата му) от търговията с ток, в която пробиват само прилепнали към руските ни енергийни вампири местни прилепи.

 

1.Самият Кадиев заявява, че ако е искал да напуска БСП, отдавна да го е направил.

 

 1. Той беше разобличен като театрален страдалец, уж жертва на заплахи с изключване, от съпартийката си Корнелия Нинова. Тя го опроверга за конкретно негово твърдение за конкретен ден и място, където уж бил заплашван.

 

 1. Кадиев се разбунтува срещу това, че БСП не се бунтува достатъчно срещу евроатлантическата позиция на Президента Плевнелиев. За целта организира промосковски митинг под прозорците му на 9 май. Щом Плевнелиев не отива в Москва на поклонение пред Путин на Червения площад, Кадиев реши да докара Петата колона на протест тук за компенсация.

 

По този показател той не се различава от другия бунтар, бившия депутат Страхил Ангелов, прочул се с посещението си на гости на сирийския диктатор Башар Асад и с яростната си защита на руската окупация на Крим. Двамата на практика се възмущават от недостатъчното, според тях, проруско поведение на БСП.

 

Ангелов обаче напусна партията, а Кадиев не бърза, доизграждайки си образа на вътрешна опозиция за целите на проект, който тепърва ще получи очертания на принципа: колкото по-зле се представя БСП, толкова повече нужда ще има от привидно алтернативни, но доказано верни на Москва водачи.

 

Този съветски филм съвсем не шведски, не е „секси”. Прожектиран е у нас многократно при всяка криза на съветското влияние. По същата схема Москва прекрои от ушанката си правешкия каскет Тодор Живков след шока от развенчаването на Сталин, а в края на 80-тегодини на миналия век го махна, за да даде път на по – малко амортизирани свои аватари – все с цел да запази западащото си влияние чрез другари и другарки, представяни като реформатори на съветското статукво.

 

Същият трик върти и БКП в многобройните си превъплъщения. Някои ръководни другари биваха прогонвани да страдат на друга ръководна работа ( най-често като посланици), при което много често се оказваха най-старателните комунисти, за да се докажат пред началника след като са изпаднали в немилост.

 

Ако в други съветски колонии бунтовете бях откровено антикомунистически, както в Полша или Унгария, или имаха дъх на западна социалдемокрация, както в Чехословакия, в България потушеният в зародиш опит за противопоставяне срещу Живков, организиран от „групата на Горуня”, всъщност е бил мотивиран от праведния гняв на комунистите, според които Живков не е бил достатъчно ортодоксален другар.

 

Сред понижените за „напредничав” някога се смяташе низвергнатият от политбюро др. Александър Лилов. След като му дойде времето да бъде активиран той изигра ключова роля за трансформирането на съветската пета колона в руска. Под негово командване тя се оказа единствената в Европа, която се легитимира чрез спечелени избори в условията на нечувания по съветско време плурализъм.

 

Така че, както и друг път съм писал – не вярвайте на задунайците, когато ви носят дарове. Техният троянски кон е вечно бременен с „необременени” лица, готови да щурмуват българската крепост отвътре по заповед на ахейците, т.е. на кагебейците.

35 мнения за “Даровете на задунайците по заповед на ахейците в лицето на кагбейците”

 1. Timeo danaos /cagebeos/ et dona ferentes.
  Не вярвай на данайците /кагебейците/ и дарове да ти носят.

  Сладко. Браво, г-н Инджев!

  Днес обаче се замислех за нещо друго.
  Как кагебейците начело с Путин съвместяват Православието с поддържането и кланянето на мършата на Ленин?

  Писах одеве на Исаков и го питах, ама още не ми е отговорил.

 2. Допълнение.

  Защото не е канонично да си православен и да се кланяш на мършата на Ленин.

  Може би трябва да се обърнем за тълкуване към Синода в София. Защото там са хем кагебейци, хем са православни митрополити. От 15 митрополити 13 кагебейци – по досиета.
  Между тях има един много важен без досие /защото е млад/- Николай Московски, Митрополит Пловдивски.
  Няма досие, но баща му е първият командир на пловдивските Червени барети – Вътрешни войски /база в Брезово/, при създаването им през 1985 във връзка с Възродителния процес.
  Нищо не бе оставяно на Съдбата в НРБ.
  Та да питаме и Него /:-)/.

 3. Боричканията във ВС на БСП.

  На целия ВС на БСП трябва да се направи финансова и имуществена ревизия за последните 25 години.

  Официални доходи – толкова. Приспадат се данъци, храна, ток, парно, пътешествия. Всички имоти и авоари над това се конфискуват в полза на хазната.

  Защото са от ПОДКУПИ, извинявайте, че викам, моля.

  Ще има и за здравеопазване, и за образование, и за пенсии.

 4. Точно така! Антибългарската партия БСП вчера гласува в Европейския парламент срещу решението ЕС да изключи Русия от списъка на стратегическите си партньори. Тоест, БСП поддържа военния престъпник Вл. Путлер. Ерго, небългарската партия БСП настоява войната срещу Украйна да продължи, за да загинат още хиляди мирни украинци, с които никога не сме воювали, имената на чиито деди стоят върху паметниците на нашите освободители от 1877-1878 г.
  Антибългарската партия БСП продължава да настоява за строителството на АЕЦ-Белене, чрез което Путлерова Русия да ограби България с още 20-25 млрд. евро.

 5. Шизофренията на БСП се обостря. Ту с ДПС, ту (уж) с различни платформи. Ту подкрепят папа Франциск, ту пускат някаква тъпа декларация срещу отец Кортези, който бил въвличал невръстни деца в политически спектакли.
  Лъжа! На 30 май бях на о. Персин, където стотици хора почетоха паметта на избитите от червените изроди невинни българи. Католическият отец Кортези бе организирал върнуващ помен и тъжна драматизация за нечовешките изстъпления на гоговци, газдовци и ръжгевци. Самичък отец Кортези е направил за увековечаване на паметта на българските мъченици много повече от целия ченгесарски свети синод на т. нар. българска православна църква.
  Гнусно и долно е мръснишкото изявление на червените бандити от елементарната група на БСП, които се опитват да замажат българската история и за кой ли път ни пробутват легендата за някакъв “фашизъм”. Почтени учени доказаха, че в България не е имало фашизъм, а спорадични и не особено ярки прояви на хора и партии, симпатизиращи на нацистка Германия и на фашистка Италия.

 6. Очаквам след някой месец тарикатът Кадиев да последва др. Татяна Дончева и да основе нещо като “движение 22” в рамките на БСП. Движение за умерен напредък в пределите на патрийния устав. С главна цел да улови в изборните си капани някоя заблудена овчица, дето не иска да е съвсем с моравите убийци от Белене и Ловеч, но се страхува да погледне по-надясно по спектъра на българската политика. Ако влезе в парламента, подобно на АБВ на Гоце, Кадиев би могъл да се коалира с всички, които му обещаят оцеляване, малко властчица и тесен периметър за подли проруски и антибългарски политически маневри.
  Георги Кадиев-Харвардски! Как само звучи, а?!

 7. Даниела Горчева, специално за Faktor.bg

  В обществото се разгоря остър дебат около паметника на българския цар Самуил, открит оня ден в София. Принципно в това няма лошо, напротив.

  Една дискусия, проведена както трябва, може да направи чудеса. Например може да просвети българското общество за цар Самуил и неговото време, може да бъде използван общественият интерес, за да бъдат прочетени историческите сведения за цар Самуил, да ни бъдат показани отново материалните следи, останали от негово време.

  Можеше да чуем експертни мнения дали е уместно да се използва „исторически реализъм“ при направата на паметници на действителни и значими исторически личности, за които нямаме точни сведения как са изглеждали.

  Обаче както обикновено сме на път да изпуснем тази възможност. Не умеем да спорим спокойно и с аргументи, не изслушваме опонента си с уважение, не – надвикваме се и се „надцакваме“ с обиди.

  Жалко, но факт – на нас в България драстично ни липсва култура на водене на дискусия. А това се учи и се възпитава още от началното училище.

  Това, което не разбирам как може

  язвително и дни наред да се дъвче един паметник

  с наистина спорни достойнства (по-долу ще се аргументирам защо мисля така), но все пак паметник, който е по- добре да го има, а същевременно позорно и угоднически да се мълчи вече близо три десетилетия за пропагандния „паметник“ на съветската армия?

  Защо на интелектуалните критици на днешния паметник не вади очите на тази 37-метрова грамада, която стърчи в центъра на София, за да възхвалява всеки ден позора, че една шепа безогледни и кървави комунистически терористи получиха нелегитимна власт за половин век и кусур, благодарение на чужда окупационна армия?

  Защото това не е войнишки паметник на действително загинали в бой чужди войници и офицери, мобилизирани и пратени да се бият далеч от родината им. Такива войнишки паметници са белег за цивилизованост. Мъртвият не ни е враг.

  Но няма нито един загинал в сражение съветски войник в България. Що за паметник е това тогава?

  Това е пропаганден антипаметник, това е опит за подмяна на паметта и на историческата истина.

  Това е „паметник“, деклариращ “признателността” на жертвата към убиеца и изнасилвача и възхваляващ „освободителната“ роля на завоевателната окупационна армия на Сталин – един масов убиец и кървав сатрап, много по-голям престъпник от Хитлер.

  Това е апотеоз на насилието

  Всичко това обаче не вълнува толкова тревожните иначе български естети и интелектуалци.

  Ето защо „паметникът“ на съветската армия е и техен позор – позор за гръмогласните по незначителни въпроси пишман интелектуалци, които така и не си научиха родната история (поради рефлекса им на зубрачи и вродения им интелектуален мързел), но които инак пращят от снобско високомерие.

  Що се отнася до Самуил и неговия паметник, ето и моето лично мнение без претенции за изчерпателност или за експертност.

  Смятам, че е хубаво в столицата на България да има паметници на българските владетели и от Първото, и от Второто, и от Третото българско царство и че е нелепо в българската столица на знакови места да има паметници на чужди владетели, а да няма нито един на българските царе.

  Но това трябва да е следствие от добре премислен проект и внимателно обсъждане на концепцията, естетиката и мястото, а не сега да се втурнем като управниците на Скопие да поставяме паметници как да е и на кого да е.

  Аз имам възражения към външния вид на паметника на цар Самуил, както и към мястото, където е поставен. Лично аз не приемам

  естетиката на т.нар. исторически реализъм,

  особено за живели преди хиляда години действителни исторически личности като цар Самуил, за които имаме малко сведения, поради което неизбежно се стига до смесване на елементи от различни исторически епохи и разни фантазии. Пък и историческият реализъм и гигантизмът в такива случаи подозрително ми напомнят на соцреализма с неговия пропаганден характер.

  За мен скулптурата на Любомир Далчев „Войниците на Самуила“ е много по-въздействаща с драматизма си. Но всичко това е, разбира се, субективно. Иначе моите уважения за частната инициатива и за идеята по принцип.

  Снимки в галерия:

  1. Паметникът на Съветската армия в София

  2. Съветският реализъм – “Работник и колхозничка”, на Вера Мухина в Москва

  3. Войните на Самуил, на Любомир Далчев и цар Самуил на Александър Хайтов

 8. До Отбелязвам. Прителю не мога и да си представя даже, как тези кагебейци-“митрополити” ще влязат в Небесното Царство. Те горките дали изобщо се замислят за жалкия си животец и “ползата” да навлекат расо но да се кланят на КГБ. Дано някой ден им дойде ума в празната пияна тиква но едва ли !

 9. Поздрави Иво Инджев!
  Кефя се на начина на “подбор” на заглавията на статиите!
  Дерзай!

 10. Прочетох статията с интерес.Смятам, че демагогията на Кадиев и БСП са анализирани в дълбочина.Има обаче една миниатюрна неточност – Чавдар Ангелов беше на посещение при Башар Асад, а не при Хафез Асад.

 11. До Диване, точно за тия Господ Исус Христос каза:
  “И тъй от плодовете им ще ги познаете.
  Не всеки, който ми казва: Господи, Господи, ще да влезе в царство небесно, но който прави волята на Отца моего, който е на небеса.
  В онзи ден мнозина ще ми рекат: Господи, Господи! не в твоето ли име пророкувахме, и не в твоето ли име бесове изгонихме, и не в твоето ли име много чудеса сторихме?
  И аз тогаз ще им обявя: Аз никога не съм ви знаял; махнете се от мен вие, които работите беззаконие.”
  Матей 7:20-23

 12. Той Кадиев е ясен. Както и Ил. Идиотова, Вагинин и още десетки знайни и не до там знайни, и лишени от всякакъв смисъл бездарни кукли, които за едната службица и лесни пари, ни род знаят, ни родина. Тези са от поколението на Станишеф – болни и лишени от всякакъв талант кариеристи, които друго, освен да бъдат партийни функционери, не могат. Ясни са, защото няма нещо, което да не могат да продадат. Обаче, малко off topic, има един типаж, който си остава енигма за мен през целия “исторически” преход от Комунизъм, към капитало-социализъм. Този типаж се нарича Велислав Дърев и аз нямам никаква идея той защо е мотивиран да бъде вече 25 г. “острие” на петата колона в България. Значи, ако за другите бездарни кариеристи като Кадиев е важна голямата делавера, то какво е важно за Дърев? Някой може ли да ми обясни, защото наистина не мога да го проумея този персонаж… Не може да е за пари, като при колегата му Симов и Волгина. Какво друго го мотивира? Идиотология някаква ли? Ако имате време, моля отговорете ми. За съфорумниците става дума. Благодаря!

 13. До Диване

  Закона за Лустрацията е дефиниран от мен, с извинение за нескромността:

  “В Р България нямат право да се кандидатират за изборни длъжности всички, които са работили в щатните комитети на БКП и ДКМС – Централни, Окръжни, Градски и Районни. Плюс щатните и нещатните служители на КДС в периода 1944 – 1989”.

  Защото комунистическият режим е престъпен по Закон и тези лица трябва да се разглеждат като криминални проруски подривни елементи.

 14. Отбелязвам:

  Добра дефиниция. Включете и българските агенти на КГБ; за да е пълен списъка, ще трябва да ровим и извън нашите архиви.

 15. Тодоров:

  Дырев ли? На прав път сте.
  Трансцендентален Идиотизъм.

 16. До ОТБЕЛЯЗВАМ:

  Няма нужда от ревизии. Всичко се вижда и така – с “просто око”.

  Освен това една бесепейка си го призна чистосърдечно: “В БСП материалистите се оправиха идеално, а идеалистите – материално!”

 17. Вся власт советом. Помислете, ако можете. Това е стратегията.Обезличаване на човешкия дух. МЪЧНО ми е за вас СЪНАРОДНИЦИ.Ако само се приспиваме с умни анализи за нетърпимостта, а търпим феодализма на 21 век, този който аз, вие, и за съжеление ЕС “наблюдават”, няма да прекрачим границата на посредствеността. Ще бъдем досадни мърморковци, въпреки интилигеността, която,за съжеление само демонстрираме. А, вярвам, че думите не правят чудеса, дори и прекрасните и красиви като мечтан исказ. Промяната може да стане реалност само ако ако се противопоставим на СИСТЕМАТА.

 18. Драга everyone else,
  Цялата руска сган трябва да бъде озаптена.
  За да разбере, че тук е НАТО.
  Учудвам се на Главния прокурор г-н Цацаров, който се държи като Алиса в Страната на чудесата.

  Г-н Цацаров,

  Военният министър на Русия през последните две години два пъти обяви, че гледа на НАТО като на основна заплаха.

  Г-н Главен прокурор,

  Моля да обявите публично какво разпоредихте на Вашите подчинени във връзка с тези руски заплахи.

  Разпоредихте ли на подчинените си да проверят как се финансира руската агентура тук?

  Желая Ви Успех!

 19. Кадиев вече е досаден в намернието си да се изкара “опозиция”.Той е част от прислугата на олигархията,”редник на Партията”,както казваше навремето един “поет”-комуняга.Интересното е друго:как,след като е пребивавал една цяла година в САЩ,не му е дошъл акъл в главата,как не е привнесъл нещо западно,нещо атлантическо в поведението си.Пак си е останал същия-малко по-лустросан комунист-реформатор.Както се казва парите на Кокалис са отишли зян,макар,че гръцкия бос бълха го ухапала.Един приятел от Австрия ми казваше преди години,че човек когато отиде във Виена и нищо да не прави,ако поседи един месец и диша виенския въздух, ще прихване нещо от виенската култура-театри,музеи,паркове,галерии,обноски…Какво ли е правил цяла година в Америка? Това е дълъг период-за това време можеше една-две книги да напише,да направи задълбочени проучвания,да се отдели от балканската и комунистическата атмосфера и да заимства нещо действително западно…А на него пак Русия му е в главата,върти-суче,все към Москва гледа-като заблудените овце,които пак се връщат при стадото си.

 20. Това БСП наистина стана ” На всеки километър”- по един отцепник.Не знам Кадиев кой километър ще си заплюе.Дончева вече е на 21-и.Колко ли още ще се навъдят?И “4-ти км” е запазен.
  Апропо, защо прокуратурата се самосезира след изказването на военния министър за опит за подукупване, а за подкупа предлаган на Миков – не .
  Кадиев, че разиграва театър е ясно, нали иначе ще му резнат тока.

 21. пловдивчани помнят Велислава от ‘комсомолска искра’ ,където се изявяваше с много смела другарска критика.Позволявали са и, като на партизанско чедо, въпреки че родителите и не са се възползвали. През 1989 от врата на врата събираше подписи за
  “не местете Места”-може и това да е било партийна задача, но тогава изгледаше десидентско… Уволнявана,бита -тя е може би просто жертва/удобна за употреба/на наивната си вяра в комунистическото бъдеще.
  А минава за “Дърев” заради домашно възпитание и криворазбрания приоритет на професията.

 22. @ Тодоров/EVERYONE ELSE:

  По-скоро хормонално-ментални смущения довели до вече изразени женски вторични полови белези.

  Горкият човечец! Мисля че няма много опции, освен да се отзовава винаги, когато партията-кърмилница го повика на амбразурата.

 23. До Мария Зангова
  Не Чавдар, а Страхил Ангелов.

 24. …Верно им казáла Данчето, аз и бех казáл тъй да им отговори на тея, държавата -това съм аз , забравѝх кой го бил рекъл, пък аз нема да махнем паметника, първо, щото съветската армия ни е освободила, второ, щото не треба да губиме руските пазари и да дразниме Путин… Аре, че ше чукам тенис!

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/06/11/2551283_fandukova_pametnikut_na_suvetskata_armiia_ne_moje_da/

 25. Приятелю everyone else,

  същият детайл с лъвчето и възприемането му във времето мога да повторя почти дословно само с други действащи лица, хладилници… и спомени.

 26. Защото комунистическият режим е престъпен по Закон и тези лица трябва да се разглеждат като криминални проруски подривни елементи.

  По тази логика следва,че държавата не спазва Закона и покровителствува и покрива комунистическите престъпници.
  Но никой не ги посочва-има престъпен комунистически режим,но няма комунистически престъпници.
  На кого тогава е нужен Закона,койот посовав читателя по-горе.

 27. Технологията на Злото в България – начало

  През 1944 окупационната съветска армия докарва тук собствените си русофили. Порусначени българи 20-30. И ги слага на власт. Те веднага набират още около 10 000 от криминалния контингент с обещанието да мародерстват. Окупационната съветска армия веднага им дава 10 000 пистолета и 1 300 леки картечници. /Д.Шарланов, “История на комунизма в България”, т.1/

  И започва терорът.

 28. Трябва да знаете, че Божието Царство се ръководи от хиляди пъти по-умни и благородни Духове от нас. Ние сме като мравчици за тях но те са толкова велики и добри, че обичат и мравчиците. Затова тези, които се мислят за много хитри нямат никакъв шанс! Вълците с овча кожа пък не само, че нямат шанс но и ще си получат подходящото наказание, за което те сега са слепи, поради огромната си простотия и лакомия. Четат Евангелието, обаче виждат себе си , себе си и само себе си. В Евангелието на Никодим и Вартоломей пише, че когато Бог е извикал сатанаил да благослови човека, той е отказал и затова е бил ударен и е паднал на земята, заедно със 600 свои слуги. Оттогава сатанаил мрази неистово човечеството и му причинява големи нещастия но Исус Христос Промени Завинаги това! Затова не се колебайте, да Му вярвате абсолютно и безпрекословно и да го обичате! Той дойде само заради нас и за да сложи край на нещастията по света и за всеки човек!

 29. @ Тодоров/EVERYONE ELSE:

  Все пак, за да не принизяваме нивото на блога, апелирам да не се използват argumenta ad hominem.

  Дърева си е Дърева – и мен ме дразни, но предпочитам да коментирам несъстоятелността на тезите ѝ, а не личните ѝ качества

 30. И все пак някой виждал ли е акта, според който МОЧА е държавна собственост или т.н. съд го приема за такъв без да има такъв документ?

 31. Игнатия:

  Позволявам си (точно в този случай) ниската култура заради низката такава на коментираната личност, публично демонстрирала липса на респект към всеки, който не се просълзява пред каузата й; включително и многократно изразената липса на респект към президента Плевнелиев. Помните изказвания от рода: ‘Плевнелиев е дребен мошеник и лъжец’.
  Ето едно ‘интервю’ за 9 май, което беше публикувано и на сайта на ‘Российский институт стратегических исследований’ (РИСИ):
  http://www.duma.bg/node/100368

  Относно ‘тезите’ ѝ. Не мисля, че става дума за тези, по-скоро се е нагърбила с долно омаскаряване.
  Ако принизявам нивото на блога, ще замълча; ще си изчистя езика с белина 🙂

 32. До Лена Зар-ва

  Комунистическите престъпници се знаят – всички членове на Политбюро и ЦК на БКП и надолу по веригата до платените Партийни секретари включително. Също – и подобната структура на ДКМС.
  Тези хора изпълняваха заповедите на Москва и докараха България да просешка тояга в края на 1989.

  А ДС охраняваше бандитизма им.

  Какво да кажем за върховете на националното им предателство – опита за откъсване на Пиринския край от България през 1947 и двата опита за присъединяване на НРБ към СССР – през 1962 и 1973, гласувани “единодушно” от ЦК на БКП с бурни ръкопляскания?

 33. Стамбо, жив и здрав да си! Tочно казано:
  ‘… лъвчето и възприемането му във времето’.
  Отделям 1990 от други спомени – заради емоцията, която ни хваща за гръцмулите. Заради всичките тези години в които съоръжавахме спомена със закъснелите факти! Доста вода изтече, но изтече чиста вода. Мръсната остана и в политическата архитектоника и в обществото ни. ДС изчегърта – и то чудовищно планирано – синия му цвят. Затова днес пишем. Синьото не свършва като цвят, коскоджамити небе.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.