Първонахалното натрупване на капитала от едно медийно лице отговаря на въпроса КОЙ

Май отдавна сме постигнали консенсус поне за един циничен, но доказано универсален принцип, който движи света: за каквото и да говорим, винаги става дума за пари.

 

В този смисъл с публикуването на декларациите за финансовото и имотното състояние на политици и висши чиновници, длъжни да го направят по закон, вчера получихме едни безспорен отговор на уж толкова спорния въпрос КОЙ.

 

Как КОЙ, ами Николай Бареков. Той се оказа най – богатият в дългия списък. Точно така, дългият „журналист”, който е на къси позиции в политиката, оглави списъка по богатство сред „народните любимци” с цели близо 5 милиона лева, декларирани от него. В сравнение с него Пеевски, който привикваше Бареков на срещи във фоайето на х-л „Кемпински” още докато беше водещ в БТВ, е направо като пролетарий, който няма какво да губи, освен златните си ланци.

 

Не сте познали, ако си мислите, че ще ви занимавам с живота и делото на медийния мениджър, за какъвто Бареков се представя, обяснявайки необяснимото си богатство. Историята му в менажерията на забогатяването покрай богаташите, забавляващи се с маймунки на каишка, е известна още от битието му на пловдивско конферансие , т.е. на водещ на чалгарско шоу.

 

Става дума за прословутия модел КОЙ.

 

От доста години се опитвам дa обърна внимание върху премълчавания най-вече от самите медии ( по разбираеми гарвански причини) факт, че главната задкулисна битка за овладяването на България не е вече войната за банките, службите и икономиката изобщо, а подчиняването на медиите. Тяхното купено, корумпирано мълчание гарантира успешното премълчаване на безобразията във всички останали сфери на живота. Нещо повече – властта над Четвъртата власт гарантира не само спокойствието на поръчителите на това престъпление, но и замества необходимостта от употребяването на обичайните за една държава репресивни органи срещу реалните престъпници, пренасочвайки редовно вниманието на публиката към посочените от владетелите на медийния бич мними или реални техни врагове.

 

Крилатата като досадна муха фраза от времето на печатния монопол в медийното пространство, според която политик и муха най-лесно се убиват с вестник, е мутирала днес тук до размерите на невидим за масовата аудитория слон в демократичния ни стъкларски магазин. Ама наистина, а не като да е „от мухата слон”.

 

 

В рамките на този неестествен подбор бяха селектирани явления, като Бареков. Днес това вече е видно и по документи по възможно най-изразителния начин: чрез неговото първонахално натрупване на капитала.

10 мнения за “Първонахалното натрупване на капитала от едно медийно лице отговаря на въпроса КОЙ”

 1. “От доста години се опитвам д обърна внимание”

  Моля, поправете глътната буква

 2. Не ми пука за шиб…. преса. Аз купувам само Стършел. Той единствен си остана стойностен. Ама съм тъжен след прочита му. Както и след като изчета всичко от нашия форум (на ИИ).

 3. обаче , по-глям тоталитарен гъзолизец от тебе нямаше по времето на соца , сега също продължаваш да сътрудничиш ! Какво е спечелил наш СерГей ? Та това са поредните нагласени избори в които кандидата или е единствен или както в случая са мотивирали една кукла на конци да играе ролята на “сериозен” кандидат ! Ти за бавно развиващи ли ни вземаш, що ли ? Та Хамстера не може да спечели кметско мяст в най затънтеното село в България, ако има сериозен опонент , камо ли председателския пост в ПЕС ! Нагласен “избор” ! Да им е честит , а ти Гарелов ни се обади когато ПЕС спечелят избори начело със Серьожата !!

 4. Здравей Иво! Първо, поздрави и уважение към майстора на салатите и тези, които им се наслаждават. Доказваш по безспорен начин, че живота не е само работа. А по темата бих казал, че както в Гърция, така и в България липсва немският “Finanzamt”(Финансова служба), наричан още “Fiskus”. При него не те, а “клиента” трябва да докаже произхода на парите си и то наистина да ДОКАЖЕ. Последния който опита вкуса на Фикуса беше всемогъщият екс Байер бос Uli Hoeneß. Няма връзки, няма панделки, приятели, познати, извинителни причини, заболявания и други подобни. Плащаш и влизаш в затвора. Е, размечтах се, но забравих, че си нямат ДПС, ГЕРБ, БСП и други плодове. Ако ги нямаше и в България, Бареков щеше да е един беден, брадясал, бивш чалгажия, надяващ се на по-добър живот, след годините в затвора.

 5. (Запис)

  …Ай ем мембър уан-ту-три биг ама вери биг айс рич мъни-мъни, ин говермент, ин опозишън, ин делегейшън ъф Юропиън юниън, бикоуз ин май кънтри вери проблем, бът ай донт хев вери проблем ин говермент, ин опозишън уит мъни-мъни-мъни стюпид булгериан пипъл ми воут енд илектеид енд-лук!- ай ем мембър ин Юропиън парламент енд хав мач мъни-мъни-мъни бикоуз май айс а вери биг, симпли биджест айс- уан-ту-три, ай сей ин тюркиш – май айс а ТЕПЕГьОЗ, уанс агейн ин тюркиш-ай ем БОК-ФАБРИКАСЪ (ин инглиш-ШИТ-ФАКТОРИ), демек ай ем дъ биджест МАШИНА ЗА ЛАЙНА ин Булгериан, уан-ту-три, ноу матер ин говермент, ин опозишън, ин дилегейшън. Тенк ю!

 6. Логичният въпрос е: Къде е прокуратурата???

 7. Капут Бюреков Дудучев си е наше класическо лайно. Продукт на обърканият, протяжен преход.
  Надскочил милион пъти нивото си на некомпетентност.
  Четох Фнимателно декларациите (поне това което е по медиите). Горе-долу, с приближение и без никакъв напън повината, миришат, та миришат.
  Има думатата цацацурата. Чакай от умрял хабер.
  За сметка на това от последните часове две чудесни външнополитически новини с дългосрочен ефект.

  http://censor.net.ua/news/340501/belgiyiskie_sudebnye_pristavy_arestovali_gosudarstvennye_aktivy_rossii_izza_iska_yukosa

  http://censor.net.ua/news/340508/v_fifa_nachalas_proverka_obstoyatelstv_polucheniya_prava_provedeniya_chm_v_rossii_i_katare

 8. Много ми хареса сравнението Пеевски като пролетарий с ланци. ХаХа. Иво, имаш добро чувство за хумор, което блика от цялата статия!

  ХаХа, Да! Едни големи слонски задници, искат да се нагъчат в тесни панталонки но това е възможно само със кривото огледало на наведения ласкателно журналист, който угоднически променя фокуса на перото си, за да превърне напращелите мазни пърложести бутове на пролетариите с ланци в тънки сексапилни краченца. Ехх, занаята си е занаят… Най-древния.

 9. Georgi Nikolov,

  Благодаря за украинския сайт!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.