Ляво признание за разрива между Борисов и Плевнелиев

В статия за в. „Преса” червеният коментатор Андрей Райчев пуска в обращение във вентилатора на пропагандата смесица от откровения и истини, гарнирани с някои тлъсти лъжи с претенция за историческа достоверност, за да разгроми в аванс евентуално кандидатиране на президента Плевнелиев за втори мандат.

 

Нападките и обидите не са тема на моя коментар- никога не съм заставал в позата на защитник на политик, дори и да е мой съмишленик. Позата на възмутения от оплюването на вожда отива на слугите, с каквито е пълно в нашата т.н. журналистика.

 

На някои внушения, лъжи и откровения обаче ще отговоря задочно, защото те съдържат в себе си есенцията на цялата пропагандна война срещу България, в основата на която стоят руските интереси ( тук Райчев, ако чете това, сигурно ехидно се подсмихва, както обикновено прави, когато съм му го казвал в очите в някое телевизионно студио).

 

Най-тлъстата лъжа в статията на Райчев е свързана с главната опорна точка на руската пропаганда в България. Нейната територия така се е смалила след като постепенно се отказа да хвали успехите на колониалния си режим по времето на НРБ тук, че изцяло се е върнала с повече от столетие назад в търсене на основополагащата опорна точка за руското влияние. Това прави и Райчев, заявявайки от името на българския народ, че той бил ГЕНЕТИЧНО неспособен да се съпротивява срещу Русия, а пък Плевнелиев го карал този народ точно това да прави и поради това няма да бъде преизбран ( говори за генетичен код, но смисълът е този).

 

Цинизмът на това твърдение не е само във факта, че пренебрегва историческата истина за натрапената на България руско-българска война с нахлуването на руските войски в Добруджа през 1916 г. И тогава агресорите са се надявали да сработи „генетичният код” на българите, но вместо това са посрещнати от контраатаките на нож и хиляди руснаци загиват в почуда от яростната съпротива на българите срещу тях. Казано с обобщаващите думи на кореспондента на „Кьолнише цайтунг” Артур фон Хун, писан при бързото изтрезняване на българите от русофилството след руската окупация през 1878 г. , „Русия жестоко се излъга в българите”, които не могат да бъдат управляван с камшик, като Туркмения.

 

 

Интересното е, че напоследък редица руски политици и лоялни на Кремъл историци се надпреварват да си „спомнят”, че българите ВИНАГИ се оказват срещу Русия във войните през миналия век. Само Райчев не си „спомня” това и вади от контекста отказа на цар Борис III да изпрати войски на Източния фронт като обобщаващо „доказателство” за „генетичния код” на българското покорство пред Русия.

 

Отчаянието от руската непривлекателност, която не може да подмами да работят, учат и живеят в Русия днешните българи, пък били те в кръчмата и повече руснаци от руснаците, е свело руската пропаганда у нас до примитивните лъжи с връщане все по-назад в историята, прескачайки като гащи със скъсан ластик факта, че дори Иван Вазов, русофил номер едно за своето време в България, казано на кобургготски език, си „сменя чипа”. През 1916 г. авторът на „Под игото” обвинява Русия, че ни носи „ново иго” докато държи в робство собственото си население. Българският генетичен код на Вазов го кара до подкрепи връщането към идеята храмът в София, наречен на руския светец „Александър Невски”, да бъде върнат на българската кауза под свещения патронаж на светите братя Кирил и Методий ( което и става, но после бива изтъргувано от кобургите чрез обратното преименуване в угода на руското признание за българската княжеска легитимност).

 

Няма да се спирам н теманетата на Райчев пред „най-интелигентната партия” ДПС. Сега поне поклоните му са по партийна линия, а не лично към „господин Доган”, когото коментаторът не можеше да нахвали за приноса му към българската демокрация и етическия мир до момента, когато същият се скри да си харчи милионите в околностите на София. Уж се кара на ДПС, която преди била обвинявана , че е проруска, пък напоследък с помощта на американците завила на Запад, а всъщност Райчев завоалирано хвали коварството на депесарската евроатлантическа реторика, което с опитва да внуши , по думите на Местан, че това била най-проатлантическата партия в България.

 

Нима? Някой да е чул поне веднъж и поне един представител на тази партия да защити на ясен евроатлантически език (както омразния на Райчев президент Плевнелиев) евроатлантическата позиция по най-острия конфликт от международно естество, какъвто е запаленият от руската агресия пожар в Украйна? Няма как някой да е чул, защото няма такова изявление. Поради което „Ню Йорк таймс” ( за сведение на Райчев) нарече в навечерието на новата 2015 г. ДПС „проруска партия”, предизвиквайки прошение от страна на Местан към американското издание да се извини – прошение, увиснало многозначително без отговор във въздуха, в който американците, споменавани от Райчев, не лапат мухи.

 

Но най-голямо внимание в статията на Райчев, с която споря (но няма да публикувам в оригинал, защото нямам впечатление вестникът на червения богаташ Георги Георгов да им нужда от мята безплатна реклама), заслужават изречените от Райчев истини. Макар и с интригантска цел, Райчев казва онова, което моя милост пише от години за разлома между Плевнелиев и Борисов, но отнийде подкрепа на тезата ми не иде- политическата коректност на коментаторите с дясно визия не им позволява да засегнат тази „деликатна” тема. И ето, че „на помощ” ми идва тъкмо Райчев. С ехидно задоволство той пише истината за основната разлика между двамата на върха на държавата: докато Плевнелиев вее прозападното знаме, Борисов се опитва да „спаси проруското направление”, откровеничи той. Факт!

 

Нещо повече, за Райчев това е „безобразно еманципиране” на Плевнелиев от Борисов, поради което последният нямало да го подкрепи за втори мандат.

 

Ако оставим настрана останалите „дреболии” в заяждането на Райчев с Плевнелиев ( като споменатите в статията скандали, произвеждани на свикваните от президента консултативни съвети по националната сигурност- сякаш държавният глава ги прави, а не руската партия Атака и проруската БСП) , все пак има полза от посочването на истината от ляво за разрива между Плевнелиев и Борисов- полза за онези от дясно, които си мълчат „неутрално”. А е време да се заемат позиции. Не за да се водят по гайдата на Райчев и компания, а за да внесат яснота сред смълчаното множество свои избиратели, срещу които се извърша продължаващото престъпление на премълчаването на истината за това, че всъщност тъкмо Борисов е главният коз на руското влияние в България, което ни дърпа назад и надолу въпреки цялата самодоволна реторика по „усвояването” на еврофондовете, благодарение на което усвояващите оцеляват политически в позата на евроатлантици със зареян на Изток поглед.

 

32 мнения за “Ляво признание за разрива между Борисов и Плевнелиев”

 1. “Прецедентът” Плевнелиев! Така обикновено е наричан Президентът от червеног@зите орди, вероятно с идеята да бъде унизен по някакъв начин.
  Ако се замислим, обаче, поне един път и те са прави – Плевнелиев наистина е “прецедент” в най-новата ни история със своята декларирана европейска ориентация и отношение към Русия.
  Дано неговата позиция от изключение стане стандартно поведение на политическото ни съсловие (малко вероятно, но все пак, надеждата крепи човека).

 2. Дано проевропейската позиция на Плевнелиев да е искрена, а не част от политическата игра на Борисов ,да заблуждава западния свят ,че българското правителство не води проруска политика. Много жалко за мен ще бъде ,ако един ден се окаже ,че поведението на Плевнелиев е изцяло дирижирано от Борисов.

 3. Политическите анализатори из посолствата в София(и онези, които формално се водят по дискретна дипломатическа традиция за такива там, но осведомяват и други структури освен външните си министевства) могат спокойно да полегнат под чадърите на плажа с чаша ледено питие в ръката. Така е, защото те няма какво повече да измислят като точна информация за своите правителства след анализи като този на Иво, от който става съвсем ясно кой кой е, кто есть кто, ким ким дър и накрая Ху из Ху из Болхарско-Задунайская губерния, пардон!- евроатлантическа България- земя мила, пълна освен с добрини и с рубладжийски подошви!

 4. Има един факт, който непрекъснато трябва да бъде напомнян на бившата съветска – а днес путинска – прислуга тук.

  Това е фактът, че в новата си история България е в най-голям възход в периодите, когато е в скъсани дипломатически отношения с Русия/СССР: 1886 – 1896 и 1915 – 1934.

  Колкото до съветското робство 1944 – 1989, за каква “братска помощ” може изобщо за става дума, след като се оказа, че за този период СССР ни дължи милиарди, набързо опростени му от българските безродници веднага след това?

  Винаги съм казвал и пак ще повторя: България ще стане нормална европейска държава само след като скъса с Русия!

 5. Да наричаш политик, който се придържа към официалната позиция на България, като член на НАТО и ЕС – “Прецедент”, (което в случая е и негово задължение) означава да не признаваш официалната политика на България. Това пък от друга страна значи, че ако си участвал във формирането на тази политика то ти водиш измамна и двойствена хамелеонска политика спрямо Родината и сънародниците си! А когато един Хамелеон те нарича с обидни квалификации, това означава, че си му развалил прикритието и рахата и сега се чуди как да се пре-маскира отново.

 6. До Отбелязвам, как да напълниш една чаша, когато тя вече е пълна ?? Колкото и да повтаряш на слугинажа на СеСеСеРе две Истината, те няма да схванат, защото червените им тикви са напълнени догоре със нещо друго.

 7. “… докато Плевнелиев вее прозападното знаме, Борисов се опитва да „спаси проруското направление”, откровеничи той. Факт!”

  Добър и лош полицай. Колко елементарно.

 8. Червените гледат на Европа, като на временна далавера.Те не са българи и никога няма да бъдат.Дано поне тези,които видяха света със собствените си очи не продължават да им вярват сляпо.Бог да пази България от “голямата руска любов”, защото струва много скъпо!

 9. Гордея се, че гласувах за Президента Плевнелиев. Оказа се, че политици като Плевнелиев са много малко дори в Европа и ЕС.

 10. И още малко за 3 март – празникът на русофилите. На тази дата точно за един век стават пет важни събития, свързани помежду си:

  1. На 3 март 1818 е роден Александър II, цар на Русия.
  2. На 3 март 1861 Александър II издава Декрет за освобождаване на робите – крепостни селяни. Затова още тогава е наречен в Русия Цар – Освободител, а не защото – според руската пропаганда – “освободил” България.
  3. На 3 март 1873 по настояване на граф Игнатиев в София е обесен Васил Левски. В нашата историография датата нарочно не е приравнена към т.нар. “нов стил” /плюс 13 дни/ и остава 19 февруари. За да не съвпада със Сан-Стефанския договор.
  4. На 3 март 1878 в Сан-Стефано е подписан предварителния и нищо не означаващ договор за спиране на войната между Русия и Турция.
  5. На 3 март 1918 в Брест-Литовск е подписан най-позарният в историята на Русия Мирен договор между победена Русия и Победителите и Австро-Унгария, България, Германия и Турция /по азбучен ред/.

  Та какво точно празнуват русофилите на тази дата?

 11. Една от картинките в нашата дейсвителност,създадената от Андрей Райчеви,е позната,защото не е от вчера.Спомняме си крясъците и неистовата омраза на Виза Недялкова в зората на промените.Сега те са туширани и съпроводени с доза “обективност” (и ръкомахания)в гастролите на Андрей Райчев по медиите.Резултатът е един и същи-лъжи и пак образа в полза на реставрацията.Причините за това може да бъдат само две-материални или психиатрични.Не съм специалист,но друго обяснение не може да има.За идеология!Каква идеология!Те самите се отрекоха от нея. Атаките срещу президента Плевнелиев не са случайни.Той изневери на това,за което беше избран.Защо това се случи,обяснението сега е едно.Този човек е достатъчно умен,интелегентен и умен за да избере правилната позиция.Убеден съм,че реформаторите,макар и негласно го подкрепят.Те трябва да направят следващата трудна,но необходима стъпка – да застанат открито и аргументирано зад него.Ясно е кой ще ги нападне за това.Важното е ГЕРБ и Бойко Борисов да се изяснят къде са.От това не може да се избяга.Колкото по-рано,толкова по-добре за нас и приятелите ни.

 12. Моля за извинение за техническите грешки.

 13. Отбелязвам, сигурен ли си за датите, защото в Уикипедия пише следното:

  1 март 1800 – 28 февруари 1900 : 12 пропуснати дни (добавят се 12 дни, например обесването на Левски, 6 февруари по стар стил е същият ден като 18 февруари по нов стил);
  1 март 1900 – 28 февруари 2100 : 13 пропуснати дни (добавят се 13 дни, например Трифон Зарезан, 1 февруари по стар стил е същият ден като 14 февруари по нов стил).
  Недостатъчно доброто познаване на календарите понякога води до грешки. През 1916 г., когато България преминава от стар към нов стил, необходимата поправка е от 13 дни. За събитията, случили се преди 1 март 1900 г. обаче, необходимата поправка е от 12 дни, а понякога грешно се добавят 13.

  Например избухването на Априлското въстание, на 20 април 1876 г. по стар стил, днес правилно се празнува на 2 май (12 дни поправка). Рождената дата на Васил Левски (6 юли 1837 г. по стар стил) също се отбелязва правилно като 18 юли по нов стил. За разлика от нея, обесването на Левски, 6 февруари 1873 г. по стар стил традиционно се отбелязва грешно като 19 февруари, всъщност датата отговаря на 18 февруари по нов стил. Понякога не се отчита промяната на годините. Христо Ботев е роден на 25 декември 1847 г. по стар стил. при промяната на датата по нов стил на 6 или (неправилно) 7 януари, често се запазва годината 1847, а всъщност би трябвало да се отбележи 1848 година.

 14. Сетих се за всенародното
  “От детето до старика –
  всички срещу болшевика!”
  от преди фалшифицираните избори през 1946.
  Това трябва да се актуализира.
  “… – всички срещу русофила!” Който може – да го направи.
  Идват още няколко години с по-важни избори.

 15. До Диване

  Благодаря за поправката. Проверих – Левски наистина е обесен на 6 февр. ст. ст. Подвело ме е това, че между 19 февр. и 3 март също има 13 дни.
  Съжалявам.
  Мисля, че другите дати са верни.

 16. ДИВАНЕ, не се впрягай толкоз със разните стилове! Ние в НРБ сме преминали към “новия стил” ВЕЧЕ, затова няма смисъл да продължаваш да преизчисляваш разните дати след 1916г.. Т.е. нема смисъл да добавяш повече от 12 дни ,към датите преди от 19 век, след като вече те са били преизчислени към 1916г.! За другите векове , преди 19 век, дните са които се добавят са по-малко от 12. А за 19 февруари наистина е по-старият стил! затова като се добавят още 12 дни става …..СТАВА 3 март! А 3 МАРТ 1918г. е вече по НОВИЯТ СТИЛ, панимаеш ли?

 17. Лъжата за ‘генетично заложеното българското покорство’ към Русия е най-злостната продукция на скрибуцащата ‘страна огромная’ и слуги като Райчев. За съжаление тази лъжа в някаква степен резонира на Запад. Действията на ББ около Путин са като на умилкваща се бреза пред отсичане. Това се вижда с просто око от всяка част на света. Но има и нещо друго. Имената най-вече на чешките, полските, но и на литовските, естонските и т.н. дисиденти се знаят на Запад. Но не и имената на автентичните български антикомунисти! Тази несправедливост трябва да поправим ние българите.

 18. Значи тая червена врачка с нейните квазинаучни анализи иска да генерализира представата,че българинът е ‘ампутиран’ от възможността за еволюция на съзнанието ? Болен негодник!
  От таква като него трябва да се бяга панически, защото става дума за болест, която се нарича лечение.

 19. към Отбелязвам:

  Важно е да се знае, че царя “освободил”, е бил точно обратното за България –
  300,000 добруджанци са оковани и продадени в робство в Сибир, а Добруджа защрихована в червено и надписана “Русская Добруджа” – Българската независимост и Русия –
  http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=27&t=403

  или

  http://www.ebooks bg.net/istoria/istoriaimg/istoria_downloadfile510003.htm

 20. Поздравявам Андрей Райчев с днешната руска действителност. Това ли защитаваш, Райчев?

 21. Както прави всеки шаман и Райчев се опитва да пробутва самосбъдващи се заклинания с надеждата да хванат дикиш.

  Проблемът на тези внушения е, че генетично непълноценните българи са една шепа хора. Ако се стигне до там да се противопоставяме на Русия, ще се види как българинът без никакво колебание, безапелационно “реже квитанцията” на неосъветската империя.

 22. И от мен музикален поздрав на калъпаджията-голфсобственика Лайчев

 23. До Тодор Тодоров

  Ама какъв “цар-освободител”, моля Ви се?
  На военните му карти от 1877 пише “Задунайский вилает”, а на тези от 1878 пише “Задунайская губерния”. Няма България, няма нищо… Но още през март 78 назначи Генерал-губернатори на новите губернии като Столипин в Пловдив.
  Тръгнал да освобождава “православните славяни”, ха-ха.
  Берлинският конгрес ни освободи – и от турци, и от руснаци. Това е.

 24. Има един хубав разказ от Варлам Шаламов как през войната някъде в Колима зад полярния кръг концлагеристите намерили един замръзнал мамут и го изяли. И така оцеляли още няколко месеца.
  Историята я споменава и Солженицин в “Архипелага”.

  Това е СССР, това е квинтесенцията на лявата идея. Това иска да възстанови Путин.

 25. Тоя райчев сигурно съди по себе си за другите. Това може да е вярно за него и другАРИТЕ ,но едва ли това е верно за целото НРБ! И при него генетична е по-скоро себичността, деньголюбието и алчността, отколкото някакво хипотетично “русофилство”. Това ги прави класово-генетични проститутки и кукли на конци на кремълските ТИРАНи и съветски уроди. Това ги превръща в генетична стока за продан в съветската изцяло натЮрална “икономика” в СИВ , НРБ, и нРБ.
  Превръща ги в генетичнаТА “разменна” стока в ДЕФИЦИТната ни търговля с RAZIя , която окончателно ДЕ-ДЕ-ДЕбалансира и без това ОТРИЦАТЕЛНИЯТ ни търговски баланс с гасударя им туПлер по време на прИхода в нРБ!
  П.П. А колкото за глупостите за Д(п)С , че е „най-интелигентната партия” , то нека изброи конкретните ИМЕНА на тези “НАЙ-интелигенти” от Д(п)С, защото интелигентите правят една “ПАРТия” – ИНТЕЛИГЕНТНА, а не “ПАРТияТА” прави интелигентиТЕ!!! Както едно време при ПО-ПО-НАЙ “интелигентната” “ПАРТия” БКП, която беше права дори когато ГРЕШИ!!!
  Когато начело на ТОТАЛ-ТОТАЛитарната КОЛОНИЯ НРБ стои НЕсменяема клика от колаборационистки и колониални марионетки с интелигентПРИМИТИВНО “образование”, едва ли по-високо от това на “интегрираният” от тях техен личен цигански и турски РОБОпролетариат! Това поне показват и днешните резИлтати в “любимото” им НРБ, което гледаха да напуснат още по-време на железната завеса!
  Да желаеш да напуснеш колониалният концлагер , КОЙто владееш ТОТАЛитарно! Има ли по-голяма ПРИСЪДА , от тази която сам даваш за ТОТАЛният си примитивизъм и произвол, като НЕсменяем “вожд” от НРБ, че даже и на гасударят си туПлер???…????…

 26. Прав си ОТБЕЛЯЗВАМ. Лошата новина е, че свършиха мамутите!
  🙂

 27. И едно от обясненията за мизерията в Русия:

  2Ghfdlf
  700 x 700

  18.06.2015 01:27
  Ответить

  Мне нравится 11

 28. Снимката не излезе, но обяснението за бедността в Русия е:

  “В Саудитска Арабия кралят има харем, но дели нефтените пари с народа.
  А в Русия Путин има народ, но дели нефтените пари с харема.”

  :-)))

 29. И още един музикален поздрав към Райчев, Шаренкова и цялата русофилска обществена утайка.
  Текстът е хубав, слушайте внимателно, рубладжии!

 30. П.П.П. по-горе да се чете ……- Това ги превръща в генетичнаТА “КОНВЕРИРУЕМА стока” за продан в съветската изцяло натЮрална “икономика” в СИВ , НРБ, и нРБ……

 31. г-н Инджев не сте съвсем прав – към момента на включване на България във ВСВ Хитлер и Сталин са съюзници и са си разделили Полша вече. Тоест ние се включваме във войната на страната на СССР, Германия, които са започнали войната, а също и Италия и Япония.

 32. ПРИМЕРЪТ на нашите героични ДЕДИ в Първата Световна Война е повече от ясен : ” Само избиване – “до крак” на Руската-азиатска сган ……! “

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.