Колегата Борисов измери здравето в 10 (Т)ракии

По 10 магистрали “Тракия” наливаме в Националната здравноосигурителна каса, а парите не стигат. Здравето цена няма, ще отрежем магистрали, но хората не са доволни. Това каза премиерът Бойко Борисов на форума “Здравната реформа: диагнозата на бизнеса”, организиран от КРИБ с участието на здравния министър д-р Петър Москов. ( OFFNews).

Не дръзвам да си помисля, че премиерът Борисов случайно е изрекъл сентенцията с десетте Тракии. Ако се усъмня, това ще означава, че не вярвам в креативността му, т.е. в творческата му плодовитост, казано на български.

В такъв случай обаче си позволявам да поздравя колегата Борисов за каламбура. Много добра игра на думи е за единица мярка на своето управление да вземе една (Т)ракия. Така здравната каса, по неговите разчети, е на 10 (Т)ракии.

Боже мили, колко ли прави това в промили?!

А на колко (Т)ракии е  например националната ни сигурност при това положение?

Питам, защото питах и някои институции, които би трябвало да знаят как така приближен до Путин гражданин на Русия, който фигурира в забранителния списък на ЕС и не би трябвало да може да посещава страни от организацията, е финтирал забраната и по “хуманитарни съображения” е бил в България, където е осъществил своите делови контакти. Пише го вчера германският “Билд”.

Българските власти обаче не знаят нищо. Това също го пише в “Билд” в Берлин. Проверих на място и се убедих, че поне за това германците не лъжат. Българските власти дори научиха от мен, че има такава публикация в най-големия вестник в Европа.

Здравният министър Петър Москов междувременно призова длъжниците на здравната каса да се откажат от ракията, за да си плащат здравните вноски. Добър съвет! Държавата обаче е тази, която първа трябва да даде трезв пример ( подобно на самия Москов с отказ от цигарите, за което той също посъветва длъжниците на касата). Иначе ще се получи така, че началниците люскат ракии ( раздават порциите) , а гражданите повръщат.

Наздраве на цялата механа, в която, както е писал Ботев, пием, пеем буйни песни и се зъбим на Тирана ( столицата на Албания, макар да би трябвало на друга столица да имаме храбростта да се опълчим)!

Впрочем, щом Ра(зру)шидов, абонираният втори мандат да руши културата приятел на Борисов, може да изчислява значимостта на една книга в сантиметри и да измерва успеха на един концерт в продадени от самите творци билетчета, защо да не може премиерът да налива в публичното пространство внушения за връзката между здравната каса и (Т)ракиите? Пък и така се демонстрира единомислие в кабинета: министърът призовава да се откажем от дневната доза ракия, а министър-предсдателят , като истински кум на сватба, надцаква: ” кумът дава една голяма ( Т)ракия за здравето на младоженците”!

 

Айде пак наздраве и кога сме най-зле, все така да сме( че и по-зле може да е – нали с такава философия Борисов опиянява гласуващите за него)!

 

 

 

11 мнения за “Колегата Борисов измери здравето в 10 (Т)ракии”

 1. Г-н Бойко Борисов да не се държи като ощипана госпожица за днешното лошо състояние на здравеопазването.
  Защото още помним как лично той и финансовият му министър от предишния му кабинет Симеон Дянков ОТКРАДНАХА целия резерв на НЗОК – над 1 млрд лева. И се оправдаха, че тези пари са ги дали точно за строеж на магистрали. От тогава звравеопазването върви надолу.
  И бих препоръчал на г-н Борисов да спре да превъзнася тези магистрали и да се оправдава за всичко с тях. Защото Хитлер за по-кратко време е построил много повече магистрали от него, но това не го оправдава за престъпленията му, нали?

 2. Е, Инджев, сеа ти, одеве беха даскалите дето казáх, че че ме налазят за пари, па те викнаа че съм ги обидил! Сеа за тоа руснак, треба за бизнес некъв да е дошъл при некой от моите, може Митко от Бургас, Портних, некой друг мое да е, руската линия у бизнеса ние я държиме…

 3. Преди двайсетина години едно младо германче – Матиас Руст, кацна с малка “Чесна” на Червения площад. Защото се хванал на бас със приятели, че може да го направи. Тогава Елцин уволни Министъра на отбраната и не помня вече колко генерали от ВВС.

  Сега научаваме от “Билд” и “ivo.bg”, че приближен на Путин /и колега от службите, вероятно/ със забрана да влиза в ЕС, влиза в България, сигурно не защото се е хванал на бас със приятели. А отговарящите за сигурността на държавата даже не знаят.

  Уволнение веднага! Като не знаят – да отиват да продават кисело зеле на пазара. Защото вариантите са два – или са безнадеждно некадърни, или направо работят за Русия.

  A propos, Прокуратурата не трябваше ли да пази интересите на държавата?

 4. Горкия Бойко. Ако не беше туй гадно, гадно здравеопазване и тия гадни гадни пенции и тая гадна гадна държавица, щеше 100 Тракии да напрай а не една. Цялата България, Магистрала щеше да стани и сичкото Българин щеше да фърчи към хотелите на Браточките му лятоска и зиме със 100 километра ф час. Иххх деа мааааму деа.

 5. До Отбелязвам, кацането на Матиас Руст беше по времето на разгара на одиозната горбачова перестройка, лятото на 1897г., ако не греша. Което предизвика смерч в съветското ПВО. Рухна митът за легендарната, непобедима съвецка армия и оттук за неуязвимоста на границите на сесерето.
  По темата. Не съм дребнав, но министър Москов е редно давайки съвети как да спастрим за здравната осигуровка да откаже на мига безусловно цигарите. Същото важи и за Радан Кънев. Реформите трябва да почнат от самите лидери. В противен случай отиваме на попското. Не ме гледай какво правя. Слушай ме какво мазно ти хортувам.

 6. Иво, възхищавам се от майсторството ти, чрез методите ти на каламбурата, да изразяваш съвсем точно действителността в комична или сатирична светлина!!! С удоволствие чета всички твой коментари, а с този отново си уцелил точно десетката (или десЯтката)!!!

 7. Чета тази новина и се мъча със скромния си интелект да разбера тази желязна закономерност, която се проявява навсякъде при следните компоненти

  – рубладжийско правителство, действащо като руска агентура
  – мощна Пета кремълска колона
  – тотална пропаганда, че без Русия няма живот
  – руски монопол в енергетиката

  с гарантиран резултат
  – упадък на икономиката
  – мизерия на народа
  Ето я новината, а вие как мислите?

  “Участниците в протеста срещу повишаването на цените на тока в Армения, събрани в центъра на Ереван, поискаха президентът Серж Саркисян да отмени решението за това поскъпване. Те чакат отговор от премиера Овик Абрамян или от председателя на парламента Галуст Саакян до края на деня, съобщиха световните агенции.

  В понеделник, когато започна протестът, в него участваха към 4 хиляди души. Няколкостотин решиха да останат през цялата нощ на площада, но сутринта полицията ги разгони с водни струи и задържа над 200 от тях. Вчера агенциите съобщиха за 6 хил. демонстранти.
  Решението за повишаване на цените на тока бе взето по искане на електроразпределителната компания, която е подизпълнител на руската фирма РАО. Аргументът е обезценяване на арменската валута – драма.”

 8. Ха ха Иво. Най ми е смешно Барбагеройко като рече на журналистите “Колеги, моля ви се”. Начи и той е журналист. ХаХа. Или пък са Колеги по Лъготене. ХаХа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.