Руската пропагандна офанзива смени европейската с натовската мишена в България

Руската пропагандна война срещу България като слабо звено в ЕС напоследък поизостави любимите си подигравки за българската бедност под европейско иго. Само един Сидеров още предъвква тук тази московска дъвка.

Някак си не е много вкусно да сервираш на изгладняващата все повече руска аудитория прегорялата каша, забъркана от сравняването на високите руски заплати спрямо ниското заплащане в България. Сривът на рублата отне солта от тази пресолена манджа, с която пропагадни антибългарски филмчета хранеха комплексарската си телевизионна аудитория в Русия с надежда на руснаците да им стане по-хубаво от европейското страдание на относително бедните в рамките на ЕС българи.Иначе казано, докато изтупваше брашняния чувал с лесните петродолари, спечелени при благоприятната конюнктура за суровината база на богатата Европа,Кремъл беше инструктирал своите слуги в Русия и у нас да чоплят ранимата българска душа по въпроса за бедността на принципа на българомразеца славянофил Иван Аксаков, провикнал се в своя вестник “Рус” срещу “неблагодарните” българи след Съединението от 1885 г. : “Всяко тържество на България е смърт за Русия”.

Но в килията на обесения руски потребител това въже е като онова, споменавано от Ленин със сарказъм по адрес на Запада, който не разбирал, че ще бъде обесен на въжето, което Русия му продава под формата на суровини и земеделска продукция.

И какво измислиха като смяна на акцента в антибългарската кампания? Много просто, смениха посоката на атаката, като изтеглиха на заден план антиевропейското плямпане на своите агитатори. Пък и българинът, колкото и да е манипулиран, трудно ще повярва, че милиардите, изсипвани за инфраструктурни и други, видими в малките селища дори проекти, са израз на “европейско заробване”.

Така от нафталина на съветската пропаганда беше изваден, лъснат, смазан и продухан за нова употреба старият изпитан рупор за натовската заплаха. “Бряцают оружем” ( т.е. “дрънкат оръжие” натовските милитаристи) беше сред любимите заглавия на “Правда”, ТАСС и други високоговорители на съветското “миролюбие”.Или “Не унимаются” ( нещо като “Не мирясват” натовските милитаристи), беше другото от няколкото клишета, които бяха толкова предвидими, че в Международна редакция на БТА обичахме да се шегуваме с въпроси и отговори: “Какво правят натовските милитаристи”? “Бряцают оружием”, веднага отговаряха неколцина от нас в хор.

Дойде време да си спомним примитивизма на този стадий от студента война, която СССР загуби безславно – без нито един изстрел на съпротива срещу “натовските милитаристи”. При надигащия се в Русия реваншизъм и при другарската жалейка по покойната съветска империя Кремъл посяга към изпитаните стари средства на руско-съветското безсилие да изтъкне собствените си предимства, за да заплени света. Днешна Москва отново се опитва да компенсира руската непривлекателност с лъжи и манипулации, приписвайки например собствения си милитаризъм на омразния Запад, че уж аха, ама всеки момент, ще скочи да се бие с руснаците, които , разбира се никак, ама никак не искат война.

Ето в рамките на този приоритет приоритетно и България се оказва на прицел.Като казвам от години, че поне от началото на това хилядолетие главната задача на руската пета колона е да овладее медиите,имам точно това, което се случва пред очите ни: българската проатлантическа ориентация е натикана в окопа на самоотбраната от стрелбата по нея от всички посоки. С много малки и показателни в това отношение изключение, от българския ефир, в печатните издания и дори в (измисления от ЦРУ, според Путин) пусти американски интернет натовската принадлежност на България е подложена на масиран артилерийски обстрел досущ както препоръчва съветската военна доктрина от Втората световна война пред всяка настъпателна операция.

Резултатът е такъв, че официална България неофициално се намира в обяснителен режим. Оправдава се за едно учение с участието на общо 288 военнослужещи,от които 244 американци, 3 бронирани коли, 2 танка и 11 самолета.Данните, след разнобой в средите на оправдаващите се, съобщи днес пред Дарик радио началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

Това учение, което по мащабите си мобилизира десетки пъти по-малък военен потенциал от онзи, с който например разполагат в Източна Украйна “опълченците” на Путин, се превърна във водеща мишена не на руските, а на българските медии. Ако и сега не е ясно какво искам да кажа с твърдението си, че овладяването на медиите в България от руската пета колона беше главната задача пред нея през последните 15 години, значи мъглата наистина е победила разсъдъка в нашата страна.

Промяната в акцентите се усети още от статия във в. “Сега” на 13 октомври миналата година ( когато западните санкции и ниските цени на петрола вече правеха неудобна темата за европейската бедност на България на фона на тръгналото руско икономическо свлачище). В статия на Панайот Ангарев ( който дефилира днес с тезата, че всеки момент трябва да очакваме министърът на отбраната Николай Ненчев да бъде уволнен) написа, че предстои …наказателна процедура на НАТО срещу България. С други думи се внушаваше, че България е лошо дете в НАТО и ще бъде наказано, макар такава процедура да няма предвидена и да не е възможна в Алианса.

Топката на тази кремълска и доста глупава интрига беше поета от в. “Труд”. На 2 януари тази година изданието вдигна мизата на лъжата с твърдение: “САЩ се отказаха от България”.

Припомням (чрез реакцията си в ivo.bg) лъжите, с които се опитаха тогава да захранят българската аудитория- обратни на днешните, според които този път България направо прекалява в своето войнолюбие и вярност към НАТО , приемайки цели два танка и три БТР-а на своя земя.

“Труд” олекна с твърдение за “отказ” на САЩ от България
Иво Инджев ⋅ януари 3, 2015 ⋅
САЩ се отказаха от България

02.01.2015

“САЩ се отказаха да разполагат въоръжение и техника у нас, а през 2015 г. няма планирано нито едно съвместно учение между българската и американската армия. Това се вижда от утвърдения план за ученията за догодина. Предишни години са провеждани поне по 10-15 учения със САЩ. През 2015 г. са предвидени такива с Румъния, Гърция, Сърбия и с Катар. ( Труд)

Сигналът е хипербола, дезинформационен победен залп в рамките на преждевременна руска радост от един (не)свършен факт.

Истината е, че инициативата да няма на този етап обявени общи натовски учения, планирани за 2015 година на българска територия, е чисто българска ( с руски акцент) и няма нищо нищо общо със „санкции“, а още по-малко пък с „отказ на САЩ от България“. Вината е на българското командване, което е забавило планирането, заяви за ivo.bg източник от командването на НАТО в Белгия, с когото авторът се свърза по повод бомбастичното твърдения на „Труд“.

Друг е въпросът, че този „чиновнически бойкот“ е достатъчно сериозен повод да се търси сметка на най-висшето ръководство на страната за неупражнения контрол, ако не и за съучастието си в него.

Ето как интерпретира битката за евроатлантическата принадлежност на България един руски орденоносоц с академична титла, когото наричам „Волен Сидеров с човешко лице“.

БГНЕС:

3 януари 2014 г.

Академик Георги Марков: „При нас независимо кой управлява, той се свързва с определена велика сила. Ето ние днес сме в Европейския съюз, но имаме пак голям брат – както казвам чичо Сам иска да изгони дядо Иван. Това е драмата на нас българите, не само на политиците. Моят съвет като историк, особено към президента, е да не се увлича във филство и във фобство. “

Както се вижда, руската хибридна офанзива се води на няколко фронта и през медиите. Целта на рибарите е да хванат в мрежите си колкото се може повече български шарани. Едрият толстолоб Борисов вече им е в мрежите и с изявленията си срещу разходите за отбрана и превъоръжаването ( подкрепен публично от верния си финансов министър Горанов да плещи срещу главнокомандващия президент) откровено тегли мрежата срещу проатлантическото течение, оглавявано от Плевнелиев.

Загубена ли е тази битка от хибридната война на Русия тук при това положение- все пак реалните управленски решения се вземат от изпълнителната власт?!

Така изглеждаше и по отношение на „Южен поток“. Нека никой не бърза да се радва и да си хвърля ушанката във въздуха обаче, защото в НАТО има повече вътрешна солидарност, отколкото податливост на външен натиск- особено в момент, когато самата Русия препотвърди стратегията си да гледа на НАТО като на основна заплаха в ситуация на реално военно-стратегическо напрежение в европейска Украйна”.

Лъжата, че САЩ са се отказали от България, е видна с днешна дата още по-контрастно. Не само, че не отпадат общите маневри в рамките на НАТО, но и са планирани 78 такива с българско участие, съобщи днес вицеадмирал Румен Николов.

Междувременно обаче руската пропагандна артилерийска подготовка за настъпление срещу натовската политика на България принуди не само обичайните трима нейните бранители , в лицето на президента Плевнелиев и министрите Ненчев и Митов да заемат отбранителни позиции, но дори с случи ( почти) чудо: от традиционното си мълчание по темата беше изваден самият премиер Борисов.Фактът, че за първи път той промълви несъгласие с антиамериканската и антинатовската истерия, която е възбудила проруските среди у нас ( както се изрази той вчера), показва колко е сериозно положението на пропагандния фронт.

Впрочем, при цялата си незначителност в това противопоставяне на атланти, дори авторът на тези редове има съмнителната чест да бъде приобщен към кръга на оправдаващите се. Вероятно това се очаква от мен, след като името ми беше намесено вчера в един текст, разпространяван в интернет под измислената фамилия Драмски ( те мижитурките така правят, крият се). В текста се говори за “тлъсти хонорари” от 1000-1500 лева, за които се говорело, че получават лектори, включени в списъци на Министерството на отбраната.Там фигурирало и моето име.
Ако е вярно, понеже аз не знам нищо за такива тлъсти хонорари, моля да ми бъдат преведени на посочената в ivo.bg сметка, която може да се види в ivo.bg в рубриката “подкрепа за Блога”. Лекции не съм изнасял, но пък съм написал стотици проатлантически статии без пари. Няма да откажа като възнаграждение за безвъзмездния ми дългогодишен труд някоя финансова троха от бюджета на най-богатия отбранителен съюз в света.

Страхливецът, който се е подписал като Драмски, ми се подиграва задочно, как на моите лекции срещу руската хибридна война някой можел да дойде със зареден пистолет.

Бедни ми , бедни Драмски- макар да не заслужаваш репликата ми поради своята заешка анонимност: в твоята русофилска България моя скромна милост отдавна живее под какви ли не заплахи ( включително под заплахата от маргинализиране чрез премълчаване и лишаване от работа). Но драмата на такива дребни душици, като теб, е, че живуркат в един свят, населен със страха от свободата и поради това защитават мракобесната Русия от бедната, но все пак наша и все пак европейска България.

Впрочем, по колко върви на пазара продажничеството на рубладжиите? Някой ще се погрижи ли в тази държава това да стане известно?

От изнасянето на списък с имена, правен в Министерството на отбраната ( не вярвам да е чак пък военна тайна), се получава следният парадокс:целта е да се удари по кръг от проатлантически настроени личности с най-вкусния на пазара компромат. Предизвикването на завист заради някакви пари е най-сигурният начин един българин да бъде намразен от желаещите да са на негово място завистници, каквито за съжаление има в изобилие по нашите географски теснини. Обаче в същото време фактът, че въпросният списък е в ръцете на завистниците и е предоставен за консумация на завистливата публика, демонстрира всесилието на Петата колона. За нея в Министерството на отбраната няма тайни и тя го демонстрира издайнически.

А после пак питайте защо министър Ненчев се опитва да се отърве от съветското наследство в министерството на отбраната!

СССР може да е труп, но мършоядните му рожби шават и напоследък са задействани като вирус. България не се излекува от него и сега боледува от рецидива на постсъветската треска.

25 мнения за “Руската пропагандна офанзива смени европейската с натовската мишена в България”

 1. Не се сдържах и реших да използвам част от коментар на руснак живеещ във Финландия, от форума под статията:
  Я уверен, что с большевистской пунинской пропагандой в Финляндии нужно вести непримиримую борьбу. Если я могу быть в этом полезен. Готов подключиться.
  …Это все очень серьезно. Большевизм пытался в 1939 году “освободить” Финляндию от финнов. Слава Богу не вышло. Но, большевизм не уничтожен. Он жив и опасен. Так что давайте кто как может противодействовать и бороться.
  Еще раз скажу всем троллям. Если ваш плешивый хозяин сунется сюда в Финляндию с войной, я в тот же день, не смотря на не юный возраст буду в финской армии. И я знаю и других русских людей, живущих здесь, которые поступят точно также.

 2. До кога се питам в москве ще дават пари и ще подкупват с обещания безродниците и идиотите у нас? Може би докато имат дьенги рушняците, а пък у нас олУигофрените докато не свършат… Дано дойде това време по-скоро! Тази хибридна война ми идва вече непоносима и предпочитам реална(колкото и да е нечовешко!). СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ! Вече не понасям мазните усмивки на продалите се на червения руски дявол, святкащите им очета, недъгавите им телца и идиотски физиономии, алчните им помисли да имат всичко което не могат да спечелят честно и да постигнат…. , предвкусвайки че или ще победят или ще уничтожать целия свят…. и всичко… СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ! На Оружие, БРАТИЯ! Нека се почва екшъна, па да видим Бога и Правдата на коя страна са! НЕ СЕ ПЛАШИМ НИЕ ОТ ТЯХ! СИЛТА Е НАША! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ!

 3. Само санкции за Горната Волта с ракети!
  Санкции до фалит и изтегляне от Крим и Източна Украйна! Пак ще има рязане на ракети и подводници.
  На Русия и остава още около година да се прави на велика пред собствените си граждани.
  После идва новият американски Президент.
  Тогава ще секне и папото на такива като Драмски, Сидеров, Шаренкова и прочее русофилска измет.

 4. Чудя се на едно нещо.
  Как е възможно в една държава – член на НАТО и ЕС, каквато е България, Главна прокуратура и ДАНС да не предприемат нищо срещу вилнеещата вражеска руска пропаганда у нас? Която е насочена както срещу страната ни, така и срещу съюзниците ни. Как може те мълчаливо да я покровителстват?!

  Изводът е един – в България Правосъдието, Службите за сигурност и Полицията ОЩЕ НЕ СА ДЕКОМУНИЗИРАНИ.

  Реформи като в Грузия!

 5. Г-н Инджев,
  Прочитайки статията, в която много точно сте посочили преориентирането на проруската пропаганда от “анти ЕС” на “анти НАТО” и по специално предпоследния абзац за желанието на Министър Ненчев да се освободи от къртиците в МО, написах коментар в тоя дух под статия в “Дневник”, част от който ще си позволя да препоствам.
  България е в НАТО и българската армия трябва постоянно да провежда учения за повишаване на боеспособността си съвместно с натовските сили. Българските военни трябва да умеята да боравят с натовско въоражение. Българските пилоти трябва да управляват натовски самолети и вертолети, а не да поддържат допотопните руски таралясници. Прав е Министър Ненчев да иска закупуването на нови самолети и МО да не дава нито лев повече от и без това оскъдния си бюджет за ремонт и поддръжка на старите руски безполезни машини.
  А към Министър Ненчев, един добронамерен приятелски съвет – Време е да се раздават шутове в министерството! Да си събира щаба, юристите, секретари, съветници и всички, които имат отношение към дългосрочните ангажименти на страната, да им тегли по едно конско, ако трябва да разкара някого, да го разкара, но е недопустимо Министърът да не бъде информиран и да бъде поставян в конфузна ситуация.

 6. “Впрочем, по колко върви на пазара продажничеството на рубладжиите? Някой ще се погрижи ли в тази държава това да стане известно?”

  За нещастните български подлоги не знам колко получават от Кремъл, но за самата Русия е известно колко вземат платените патриоти.

  Дълго време заплащането за една статия или дълъг коментар от над 200 думи на кремълските тролове беше 11 рубли и 80 копейки. В днешна сума това е около 15 евроцента. Те бяха задължени да пишат за една 8-часова смяна минимум 100 такива коментара, т.е. за 8 часа безумно и безспирно писане получаваха надник от 15 евро.

  Преди около година стана известно, че на бившия готвач на Путин е било заповядано да създаде т.нар. фаблика за тролове. Това беше едно здание в район Олгино в Петербург. Там се трудеха над 500 трола на 12 часови смени, денонощно, по 250 трола на смята, за заплата средно 20 000 рубли месечно (около 330 евро). Най-високо платените тролове, които пишат по англоезичните издания, получаваха по 30 000 рубли.

  След като сградата в Олгино стана скандално известна, тролската фаблика беше преместена на улица Савушкина № 55, в ново, 4-етажно здание. Там вече има над 400 трола на една 12 часова смяна, т.е. около 800 трола общо, които бълват малоумия на 12 часови смени. Заплата е повишена на 30-35 000 рубли средно, като някои тролове получават по 40 0000 рубли (около 650 евро), а други – и повече.

  За Петербург обаче това все пак не са големи пари – халба бира в прилично заведение там струва около 4 евро, толкова приблизително е и чашка кафе в нормално кафене.

  Ето изповедите на 2 бивши трола, които са работили във фабриката за тролове, на руски:

  http://www.novayagazeta.ru/politics/68627.html

  http://www.stopfake.org/otkroveniya-byvshego-trollya-vstrechayutsya-te-kto-verit-v-to-chto-pishet/

 7. Чудесен текст! Ето и паралелна аргументация в линка. (Май путинайкинските стратези освен наглото лъготене наистина се връщат към безумията, диващините и менталните псевдонаучни патологии на 20-30-те години в СССР- четене на мисли, експедиции в Тибет за “новия съветски човек”, Рьорих, кръстоски между човек и маймуна, между човек и …машина, трансплантации на съзнания (вижте, колеги, какво пише за Ухтомский) Така е-за криво колело прав път няма, гласи народната мъдрост…

  http://www.mediapool.bg/telepatite-ot-kremal-news235911.html

 8. България е в НАТО! С всички произтичащи от това последици. И аз се учудвам защо дори доказали се министри-евроатлантици (Ненчев, Митов) и дори Президентът Плевнелиев са в откровен обяснително-оправдателен режим отностно ангажиментите ни в пакта. Петоколонците и поддакващите им полезни идиоти трябва да бъдат натикани в ъгъла.
  И сега малко извън темата. Ако намерите една прилика в отразяване на две военни истории моля споделете я. Аз виждам само очеизвадни разлики.

  http://glavpost.com/post/19may2015/History/34376-legenda-o-28-panfilovcah-kakim-na-samom-dele-byl-podvig-zaschitnikov-moskvy.html

  http://glavpost.com/post/20may2015/History/34630-nemeckie-assy-erih-hartmann-luchshiy-letchik-istrebitel-v-istorii-aviacii.html

 9. Аз пък бих посъветвал „академик” Георги Марков да не бърза да се тревожи, че „Чичо Сам ще измести Дядо Иван”, поне до момента, в който:
  -американските паметници в България станат повече от наличните руско-съветски;
  -улиците и булевардите с американски имена в градовете на България станат повече от тези с имената на руснаци и други азиатци, населявали разпадналата се руска империя;
  – проамериканските „културни”, спортни и всякакви други неправителствени „граждански” организации и „мероприятия” у нас станат повече от проруските;
  -американците, притежаващи /пряко и опосредствено/ недвижима собственост в България станат повече от гражданите на РФ;
  – средногодишният брой на американците, получаващи българско гражданство стане по-голям от този на граждани от РФ;
  – българската армия се раздели с калашниците, МИГ-овете, Т-72-ките и разните му там РПГ-та и ПТУРС-ове и се превъоръжи в същата степен с НАТО-вска военна техника;
  – българската енергетика стане суровинно-зависима от САЩ и ЕС поне колкото от днешна Путландия, а единствената ни петролна рафинерия – собственост на ШЕЛ или ВР;
  – броят на парламентарно-представените проамерикански партии се изравни с „политическите” генно модифицирани в лабораториите на преименувалото се КГБ проруски партии, представени в българския парламент
  Аман от червени РАБФАК-овски академици!

 10. Днес по една случайност гледах за малко телевизията, която преди ВРМЕ ревеш как ще и отнемат сървъра.
  Бяха поканили двама субекта да обясняват как няма никаква заплаха от русия и че не трябва да да правим нищо за да не ги дразним и НАТО в България ни поставя в много рискова позиция.
  Така че руските рубли май още не са свършили, както и зблудените българи.

 11. Стамбо, направо ме ослепи с този материал в ‘Медиапул’.

  Ей го Путин по бял потник (wife beater) в 2006, слухти по време на сеанса. И чува!
  Обаче изненада: връзката към главата на държавния секретар Олбрайт не е много добра технически; хем включва хем изключва, сменят се честотите и мислите на Олбрайт шопуркат като в съдомиялна машина.

  Не е ли достоен ученик на Сталин, надцакващ Берия с домашният си хипнотист Вольф Мессинг, който кат’ за закуска ритуално влиза и излиза от кабинета на Берия без пропуск, хипнотизирайки охраната по заръка на Коба.

  Назовете ми един руски/ съветски/руски политически мислител, който да не е с двата крака в окултното.

 12. СТАМБО,
  очаквам скорошно командироване на видни кремълци, за среща с мустакатия вожд в отвъдното, с цел – актуални “опорни точки” и спасителен екшън-план…
  🙂

 13. Не случайно Иисус Христос е Бог на Любовта и Мира! Запомнете това! Когато го помолите за Мир, той ще намери начин тези, които искат нещо друго, да бъдат отслабени и обезсилени. Това е така, защото вие го обичате и Той също ви обича! Ако искате война обаче така ще продължава во веки веков. Това е много важно да се разбере, защото човека сам по себе си не е толкова силен, за да преобрази и прекрои свят движен от много по-мощни сили. Човека трябва да разбере, че Божиите закони са неизменни и истински и докато не го схване ще има да си чука глупавата глава, докато не му остане здраво място. Разберете, че човека е Божие създание а Бог е Жив и Могъщ и човека е само едно малко същество във неговата вселена. Не знам дали си имате идея, какво чака човек, когато той се освободи от себелюбието си и залюби Христа? Толкова е чудно, че свят ще ви се завие! Нека и комунистите си спомнят при кой търчаха за помощ, когато бяха безнадеждно болни и нещастни. Не беше при идола им сталин и георги димитров, нали така “другари” ?? Каквито и машинки да си построите, докато не залюбите Христа, ще сте слаби и нещастни и след 1000 века!

 14. Кога институциите в България ще приложат следните текстове от НК:
  Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

  (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против републиката.

 15. Ето и сценария на Путин-и за какво работят путенуфилите в БГ/

  «У Запада достаточно экономических и политических средств, чтобы нанести Путину унизительное поражение. Они обязательно его нанесут, потому что если они позволят Путину восторжествовать в Молдове, Украине, или где-то еще, то на следующий день его «зеленые человечки» появятся в Прибалтике, на территории страны-члена НАТО. Там уже не удастся уклониться от войны с Россией. Если западные политики предадут Эстонию – члена НАТО, не выполнят свои обязательства по п. 5 Устава НАТО, то это будет позорный конец НАТО, конец Запада как субъекта мировой политики, уход с мировой арены США как гаранта безопасности Запада. А если они придут на помощь Эстонии, – это война с ядерной державой, во главе которой человек, находящийся в другой реальности и размахивающий ядерным оружием.

  о тук :http://znak.com/moscow/articles/26-06-17-21/104103.html

 16. @ THEROCK:
  Отговорът е пределно прост – КОГАТО ЕДНО БЪДЕЩО ПРАВИТЕЛСТВО, В КОЕТО НЕ УЧАСТВАТ РУСОФИЛИСТИЦИ, ЛИКВИДИРА ЦАЦАРАТУРАТА И ИЗГРАДИ ПРОКУРАТУРА.

 17. До Therock

  Интересно е и друго. Не се знае дали българските интституции, отговарящи за сигурността на държавата, 24 часа снимат всички български граждани, които влизат на инструктаж в руската легация. Едва ли.
  Но се знае, че от въпросната легация МВР в София е получило техника, с която 24 часа да наблюдава и пази МОЧА. И я използва за това, вероятно козирувайки на Исаков.

  Е – на кого служи българското МВР – на България или на Русия?
  Пряк въпрос към Румяна Бъчварова.

 18. everyone else, Павле,

  Да, приятели, мистиката, окултизмът, езотериката, разни ясновидства, гадателства, астрологии и пр. дивотии са много верен прнизнак за деградацията на всяка (ирационална по естествена специфика) тирания.
  Живи и здрави бъдете!

 19. Сравнете колко хора в Русия готвят, къпят се с топла вода и утопляват с газ и същото където и да е от бившите сателити. Руския газ и откраднатите пари от него не отиват за газови горелки или за пътища. Те отиват за чужда валута за елита, който вие до небето какъв велик вожд имат.

 20. Стамбо, не си лош човек но има много път да извървиш. Това, което казвам не си го измислям нито съм го чул или прочел. Това, което казвам е пътя по който съм минал. А ти ако си честен и уважаваш Истината се потруди и открий кое е лъжа и кое истина. Кое според теб е “Мистика” ?? Това, което е скрито от човешкото ти обозрение ли?

 21. http://www.mediapool.bg/neshto-tezhko-i-nepoznato-se-sluchvalo-mezhdu-bulgaria-i-rusiya-smyata-parvanov-news235968.html

  Линкът показва “мнението” т.нар. сиришнишко недоразумение , което беше поставено случайно за 10 години на поста пРЕЗИДЕНТ на НРБ от КГБ и путлер. И както се вижда все още не влязло в час. Защото той подписа договора за НАТО . И от антинатовец и болшевик стана най-големият пронатовец, парафирал това с личният си подпис.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.