“Течна дружба” ( 2011 ) е преиздадена с помощта на Путин

Бавно и полека „Течна дружба” ( 2011) „заля” още няколкостотин човека. Още в първия ден след преиздаването й тази седмица 20 на сто от новия й тираж е бил поръчан от книжарниците.

В продължение на няколко години първата част от трилогията „Течна дружба” се радваше на повишено търсене ( и на цена, достигаща близо три пъти оригиналната й стойност от 16 лева в антикварните магазини).

На въпроса на редактор от БНТ как си обяснявам успеха на трилогията ( във връзка с покана за представянето й, вероятно на 2 юли след 9.00 ч. ) отговорих : успехът на трите книги посвещавам на моя вдъхновител Владимир Путин и неговата политика.

Използвам случая с преиздаването на „Течна дружба” ( 2011 г.) , за да отбележа, че преди 4 години темата за лъжливия руски прочит на българската история беше по-скоро „екзотика” . Като такава беше третирана и от русофилите, които си направиха труда да я коментират. Тогава те предимно се подиграваха със самата тематика, избрана от мен.

Днес на русофилите май вече не им много смешно. Умълчаха се. Останаха им само злобата, нападките и заплахите.

Освен за ядрено оръжие, с което се перчи и заплашва света , Кремъл харчи приоритетно милиардите от петродоларите, принадлежащи на руския народ, за пропаганда, с която си купува любовта на част от този народ, а също се опитва да облъчва постоянно и предполагаемо податливи на подобна обработка народи, като българския.

Може „Течна дружба” да е капка в морето на съпротивата срещу руската пропаганда, но методът на капката дава резултат, щом в руските медии и в говоренето на руския посланик Исаков се появиха фалцетните писъци за „русофобията” на българите. Превъзходителството Исаков, което би трябвало да се държи дипломатично в качеството си на дипломат, зае позата на български русофил и в телевизионно интервю се изказа без доказателства, изразявайки увереност, че русофилите в България били повече от „русофобите”.

Как точно ги е преброил? Ако е сложил на кантара несметните количества проруска пропаганда, отпечатана тук по време на съветския колониализъм, продължила и в постколониалния период, би трябвало изобщо да няма „русофоби” в България. Капката обаче си капе- истината си пробва път като водата в природата, която винаги тече по законите на гравитацията. А логиката на живота кара българите практически да гравитират към Запада.

В гравитиращата въпреки това около европейските стандарти България, където и най-промитите мозъци не си представят живота в руски условия, течната дружба на основата на лъжите и митовете няма бъдеще. Осъдена е да пресъхне. Пресушават я с краката си новите поколения, които произнесоха присъдата си над нея с масовото си (от)тичане на Запад.

Днешната все така мракобесна Русия, която няма с какво да заплени на практика близо 2 милиона българи, избрали да живеят, учат и работят далеч от империята, може само да стимулира тиражите на „Течна дружба” и други подобни книги. За което авторски благодаря на Путин!

16 мнения за ““Течна дружба” ( 2011 ) е преиздадена с помощта на Путин”

 1. Бих сравнил томовете на “Течна дружба” с томовете “Записки…” на Захари Стоянов. Уверен съм, че ще ги четат доста поколения след нашето.
  И тъй като руските свинщини едва ли някога ще престанат /а и тепърва предстои руските архиви да се отварят/, пожелавам на г-н Инджев да продължава да ги описва за историята в още томове!

 2. Браво.Ето така започва Възраждането на нацията.*Течна дружба – 1* е много силна и вярна исторически,защото е подкрепена с много документи.
  Минах наскоро при продавачите на стари книги по улиците и попитах дали ,ако им дам три книги,ще ми дадат една по мой избор.Отговориха ми ,че това ще стане само ако моите три книги не са от руски автори.Руски автори изобщо не приемат,защото не се търсят.И това ми било *русофилска нация*.Да ама не.
  В друга връзка по повод Министрите Д.Митов и Ненчев и изказванията им за защита на про Натовските интереси на България.Къде е Вицепремиерът по сигурността М.Кунева.Спотайва се като червена кукувица снесла яйца в синьото гнездо.Ще ми предлага Паси за кмет на София.Я *у леву*.
  За Б.Борисов не говорим.За Фандъкова също.

 3. Фалцетните писъци се увеличават, стават все по-чести и по-фалцетни и идват И ОТ САМИЯ САМОДЪРВЕЦ. Докато преди такова можеше да се чуе само от чучелото Митя Медведев по повод на “недопускането на пренаписването на историята”.
  Игнорираха го демонстративно в Австралия, изолираха го и го изритаха безапелационно от Г7, посещението му в страна от Запада – Италия (и предното преди година бе май че там) станало възможно единствено защото планирано много време преди това даде поле за двата му последни отчаяни фалцетни писъка.
  На “аз не съм агресор” Западът му отговори онзи ден с официалното обявяване на русия като АГРЕСОР от ПАСЕ.
  На “санкциите са вредни” Западът му отговори вчера с НОВА ПОРЦИЯ САНКЦИИ.
  Дори пред “фашиската бендеровска хунта” се размекна и изпрати Миллер да преподписва за транзита през Украйна след 2019.
  И още куп отстъпления – рублата, икономиката, газът за Китай, Потока и т.н., поредицата е дълга. Изобщо се спихва и увяхва прогресивно пред очите ни. Единственият му ход остана да настъпи масирано в Украйна. На това се надява цялото петоколоние.
  “Железният” Путаран обаче вече става единствено да си седи на дачата и почесва ЙОРГО по рунтавия врат, а с другата ръка да гали Алина по дебелия г*з. Това с което се занимава италианският му приятел, само че Силвио изглежда много по-енергичен и вирилен.
  И да завърша с това с което започнах. ИСТОРИЯТА СЕ ПРЕНАПИСВА също пред очите ни, на базата на факти и събития, изчистени от идеологии. Това срещу което най-много пискат и даже си изработиха и закон против пренаписването в империята. Но това не спира процеса а напротив, катализира го.

  Иво, твоят труд с “Течните дружби” специално що се отнася до Българската история, участието във войните и отношенията ни с русия, комунистическия експеримент с трагични последици за Родината ни и лустрацията на продажната роля на русофилското петоколоние е просто НЕОЦЕНИМ.
  Милиони българи ще ти бъдат признателни за това че им отваряш очите!!!
  Остава да се прочете и осмисли от всички и възраждащата ДЕ-РУСИФИКАЦИЯ е започнала!!!

  Ето още два интересни линка за колегите съфорумци за други важни стъпки по пренаписването. Едната е за ролята, мащаба и значението на помощта на съюзниците на ссср във ВСВ – САЩ и Великобритания.

  http://www.solonin.org/article_kak-sovetskiy-soyuz-pobedil-v

  И малко напомняне за истинската лична мутренска история на ранния Путаранчо, което е известно на всички но е нещо пред което Западът няма повече да си затваря очите а ще се заеме и там със съответното пренаписване.

  http://www.svoboda.org/content/transcript/27081099.html

 4. Господин Инджев, днес Русия е много по-мракобесна от времето преди Болшевишкия преврат. Опитвам се да си спомня, но не намирам в творбите на Горки, Тургенев Достоевски и др. подобни неща, както случващите се днес в Русия. Може би унищожаването из корен на руския елит, имам пред вид най-вече Бялата гвардия, оказва своето значение дори и днес. Изобщо, мъже, а и жени, като тези от Бялата гвардия в Русия едва ли ще има и напред във времето. Например декабристите, хора бори ли се не за себе си, а за потиснатите и онеправданите, едва ли е имало другаде, сещам се само Американската гражданска война. Все пак ние, българите, може би сме по-щастливи от руснаците, защото нашият елит е бил унищожаван главно от външни фактори.

 5. Бройте и още една капка! Аз не се срамувам да си кажа, че съм русофоб. Плакала съм на Троая, когато описва края на Пушкин, Лермонтов ми е на душа, избрах си “Идиот” на Достоевски на изпита в университета по руска класическа литература и с това и досега се гордея, че спечелих учуден поглед от преподавателя /който по руски класически се застреля по-късно!/, Чехов ми е с издъвкани корици, та затова си го качих и на електронен вариант. С Тургенев не се спогаждам толкова. И с Толстой също. Двамата чешити Илф и Петров са ми любимци. Трудът на всичките тези показва едно – няма по-грозна и заробваща духа човешки система от руската.

 6. Днес на събранието на ДСБ в УАСГ за издигане на кандидати за кмет и общински съветници беше ясно заявено желанието на кандидатите да бъде премахнат МОЧА.
  Снощи Веселин Дремджиев по ТВ ОН АИР каза, че Ройтерс са съобщили новината, че Путин се отказва от намерението си да спре транзита на газ през Украйна от 2019г.

 7. Прав сте, г-н Инджев, Путин е човек с алтернативна интелигентност и със специални интелектуални потребности.

  Това стана безпощадно ясно, когато преди няколко месеца той обясни, че колкото повече рубли струва 1 американски долар, толкова по-добре е това за Русия, защото по тоя начин руската хазна се пълни с много рубли.

  Ето тука може да се види това уникално интервю на този гигант на икономическата, а и на всякаква друга мисъл:

  https://www.youtube.com/watch?v=50tJ0Y6CKoQ

  Според Путин най-стабилна и развита страна в света е Зимбабве, защото там стигнаха до положението 1 американски долар да струва 11 трилиона и 400 милиона зимбабвийски долара.

 8. Г-н Инджев,благодаря ви ,че с цената на лични жертви ,толкова години вече сте на първата линия на борбата срещу рубладжийските предатели на родината ни.

 9. Исаков,

  Нали помниш Брест-Литовския Мирен договор от 3 3 1918?
  Кажи на началника си да кротува, че ще плачете за Мирния договор от Брест-Литовск!
  Ще изчезнете като държава!
  Г-7 ви направи на 7 окупационни зони без много усилия. Столицата ще ви е Мурманск.

  Помисли, Исаков!

 10. Исаков,

  През 1916 ни нападнахте и ядохте голямото дърво. Нали помниш? Събрахме ви бойните знамена и гимназисти в Русе с по една пушка ви пазеха като пленници в двора на Гимназията.

  Защо не опитате пак? За сто години толкова любов сме събрали към вас, че този път и пленници няма да взимаме!

 11. Господин Инджев, би било много добре да направите онлайн галерия със снимки с всички източници! Така ще може ако някой русофил (гнус ме е от “патриоти” които обичат чужда държава повече от България) каже някоя опорна точка да му се покаже документално, че не е прав!

 12. За мен най-голямото доказателство за силата на истината съдържаща се в трите тома на “Течна дружба” е, че досега не съм срещал нито един критичен ред, нито на платените петоколонници, нито на поддакващите им полезни идиоти-псевдоинтелектуалци. Ударили са го на “мълчанието е злото”. Това по стопанина на БЛОГА. Да, ама не. Капката отдавна се превърна в буйна река на историческо познание за едни от най-важните и същевременно премълчавани и преиначавани страници от историята ни. Която никакви шлюзове не могат вече да удържат.
  Специално Благодарство на Росен Йорданов за двата линка. Еле, този към статията на Марк Солонин. Препоръчвам горещо на приятелите на БЛОГА неговата книга “22 юни1941
  Анатомия на катастофата”.
  Това което ме впечатли, че на фона на огромните, катастрофални, ненадминати загуби в жива сила (убити, ранени, пленени, дезертьори), територия и намиращото се на нея мирно население попаднало под окупация и материални загуби, (унищожени, пленени, изоставени, танкове, самолети, оръдия и др.) нищожен е % на загубените камиони. Сетихте се, нали. Голяма част от бойците и командирите на “славная и могучая” РККА при първа възможност още преди да влязат в бой са офейквали с мръсна газ.
  Четеш и се удивляваш. Пехотни дивизии без нито една бронирана машина, такива са били щатовете на частите на Вермахта с минимални загуби громят до фактическо унищожение танкови бригади.
  Невероятно, но огромното превъзходство във всяко едно отношение при това на кадровата Червена армия не дава и не дава резултат. И разбираш, че милитаризираният до зъби СССР се оказва наистина “колос на глинени крака”. Неуправляеми тълпи захвърлили оръжието позорно бягат, масово се предават и по този начин изводът на автора е абсолютно адекватен. Поведението им може да бъде оприличено само по един начин. Това е своебразен бунт срещу болшевизма.

 13. За огромната помош на Запада за СССР по време на ВСВ излезе прекрасна статия на Калин Донков във в. “Сега” – …и 234 милиона копчета, прочетете я непременно.

 14. Иво, комунистите здраво скачат но как да е иначе след като те бяха едва 20 – 30 хиляди от 6 милионна България, когато Запада си позволи да ни остави в ръцете на сатрапа сталин. Но вместо комунистите да защитят сънародниците си те с радост ги предадоха в ръцете му за мъчения, убийства, погром и нищета. Да нека скачат колкото си искат но по-големи от пълзящ скот не ще бъдат!

  И затова хората ти четат книгите! Защото Българите не са комунисти нито русофили. Ако посволиш обаче много ми се иска да издадеш една по-илюстрирана книга с много снимки и много документи. Ай да си жив и здрав!

 15. Диване,Иво Инджев вече от дълго време не пише за комунистите,докато ти съвсем уместно ги споменаваш,те са си тук и са си същите мръсници,дори по-големи.
  Ако обичаш,уточни това с Иво.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.