България пак си дава небето на американски самолет- къде блеят туземните защитници на Русия?

 

НАТО събира армада от 30 бойни кораба и 1700 моряци на Морска гара в града за учение”, съобщи преди малко сайтът на в. „24 часа”.

Бързам да реагирам патриотично- цяла армада е това! Не е шега работа.

Вестникът пише , (че „американски водолази от събота ровят кухините под бетонната плоча на варненския кей в търсене на бомби и стари мини. Тюлените пристигнаха с луксозна яхта, която обаче има на мачтите си вместо ветрила, шпионски антени”.

Звучи почти като онова страховито намерение на една американска компания да рови в българската земя за шистов газ. Добре че бяха братушките от „Газпром” да изровят томахавката на пропагандната война и сключиха междуплеменен съюз на антишистовите революционери- целите в бяло, зелено и червено. В резултат на това червенокожите, начело с поклонника на „Винету” големия Кара–тист от племето на далаверите (dеlawаre), наложиха мораториум и прогониха бледоликите натрапници от родния резерват, резервиран за газираните от американската намеса братушки от „Газпром”.

Всъщност „причината е, че утре НАТО събира флотилия от 30 бойни кораба и 1700 души за учението “Бриз 2015”. То ще продължи до 12 юли и е отворено за членове на Алианса.

“Учението е планирано и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. Провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, които са обявени своевременно”, заяви пресаташето на ВМС подполковник Димитър Титев.

В учението ще участват от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, САЩ, Турция, както и Първа постоянната група кораби на НАТО и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса. В учението ще се включат и два вертолета на ВМС, самолет от патрулната авиация на САЩ, два самолета от българските Военновъздушни сили, представители от Сухопътни войски и 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации.

Командването ще се осъществява от Военноморската база във Варна”, тревожи се основателно в. „24 часа”. И как няма- Путин не каза ли, че всеки, който е против Русия, е потенциална мишена, вкл. на онези обещани напоследък от него нови 40 ядрени ракети?

Ето защо питам: къде дремят здравите русофилски сили, че не бият тревога за надвисналата над Русия опасност. България пак дрънка оръжие, заплашва Русия с цял американски самолет, който ще се включи в учението. Този път защитниците на Русия тук подозрително мълчат, вместо да ударят камбаната с викове „аврал, на оръжие, ни шагу напред”, както миналия месец по повод наглото натрапничество на двата американски танка, газещи свещената българска земя.

 

Самият премиер Борисов, който се похвали ( пред братушките си) в самия парламент в София, че се поскарал на министрите Ненчев и Митов, не случайно обобщи, че на никоя държава не й е приятно чужди танкове и гаубици да се разхождат из нейната територия. А Борисов, както знаем, това е Държавата!

 

Четох малко емоционален коментар на един колега, според когото било всеизвестно, че с танкове през морето не можело да се мине и по тази причина Русия не би трябвало да се тревожи от двата американски танка. Явно на колегата не му е известно за онзи десант в Нормандия, когато същите тези нагли американци прекараха не два, а два пъти по няколко хиляди танка по море срещу националсоциалистическата идилия на европейския континент. Ако ги остави човек да си разиграват танковете, два по два, бавно и полека, току виж сформирали и танкова армада срещу миролюбивата Русия и нейната напълно законно окупирана територия в Крим, освободена напоследък от украинското робство и от данъци в рамките на Руската федерация от вчера.

Така че, ако някой пак дочуе грохот на американски вериги, нека изреве гороломно като Боримечката и да събуди руската мечка от блажения й миролюбив сън. Отдавна не са ни освобождавали.Както казва руският вицепремиер Рогозин, за танковете визи не трябват.

 

Време е да се примолим на нашите системни освободители за някоя нова освободителна окупация – само така ще оценим колко гадно ни е било в демократичната пауза от 25 години и отново ще вдъхнем чистия въздух на свободата ( от Нефтохим до Кремиковци), с който сме закърмени до пълното циментиране на доста български мозъци!

Faktor.bg

Руснаците с нов хит – детска количка-танк

 

30 мнения за “България пак си дава небето на американски самолет- къде блеят туземните защитници на Русия?”

 1. Американските танкове дойдоха! Дойдоха с повече от 70 години закъснение. Важното е, че дойдоха.

 2. Поспах следобед и сънувах, че сме скъсали с Русия всякакви отношения – дипломатически /Исаков е изгонен и публично освиркан на летището на изпроводяк/, културни /Йосиф Кобзон с перуката вече не може да стъпва в България/ и спортни /ЦСКА е забранен/.
  Русофилите в България са изловени по снимки от сборищата на Бузлуджа и Копринка /около 10 000 души/ и им е поставена задача най-после свършат нещо полезно за България: да прокопаят дългообещавания от тях тунел под Шипка. С кирки и лопати и с дневната норма от Ловешката кариера през 1961 – сън, какво да го правиш. Отговорник на бараките от северната страна беше Борисов, а от южната – Цацаров.
  После сънувах, че тук са дошли американците – с танкове, кораби и самолети. Разгеле, казвам си, сънят ми се сбъдва. И се събудих, за съжаление.

  Пуснах телевизора и на първия канал Борисов нещо пак ръмжеше и се таралежеше, а на втория Цацаров обясняваше защо няма нужда от Съдебна реформа в България.

 3. Много сте заядлив, г-н Инджев. Не оставихте един кокал за дамазлък на банкянското слънце. Което на всичкото отгоре най-учтиво ВИ помоли да не ги ядете.
  И понеже всичко е казано от мен само един стар но продължаващ с пълна сила да е валиден виц от “такова беше времето”.
  “Обичам руснаците и мразя американците. Първите ги любя щото два пъти са ни освободили. Вторите ги мразя щото не са го направили поне веднъж”.

 4. Брилянтна статия, както винаги her Инджев.

  Надявам се скоро да видя, коментарите Ви по Северен Поток – 2.

 5. Да не забравяме, че мутрата от Банкя е необразованият символ на режима на Тодор Живков. Това въпросната мутра вероятно подсъзнателно го осъзнава, за да ходи да му се кланя на паметника в Правец. И да разправя небивалици, че … две Българии.
  И тази мутра, чела само детската книга “Винету” – по думите му, ни е Премиер. Срам!

  Но срамът е по-голям за Запада, който го легитимира. Как беше – “лошо куче, но наше куче”. Пак срам и гаф. Харесват простака и го обявяват за “нашия човек в София”.
  Лоша работа, момчета!
  Бойко Борисов е руски агент.

 6. Здравейте, няма да коментирам по темата защото изпаднах в ужас. Живея в квартал Обеля София и разбрах, че в парка ще издигнат паметник на някакъв руски учен, който няма нищо общо с нашия квартал. Моля ви, ако може да ми дадете съвет какво да се предприеме!

 7. Накрая не мога да се стърпя и да не кажа няколко думи за Йорданка Фандъкова.

  Първо, в НРБ филология записваха най-некадърните работническо-селски издънки. Които не ставаха за медицина, инженерство и аграрни науки. А в руската филология записваха такива като Йорданка Фандъкова от селата, които не стават за нищо.

  Не се чудете, че скляпа така тъпо и едва-едва с паузи казва две изречения.

 8. @ VIOLETA DIMITROVA

  Яяяяя, кой е изпратил (неизненадващо) предложението до главния архитект Диков:

  НДРусофили, МСО Перум, Дома на Москва в София и други обществени дейци и…. спонсори – ???

  http://sofia.bg/pressecentre/obshtestveni%20obsxvdania/arh_Dikov_pametnik_Lihachov.pdf
  http://sofia.bg/pressecentre/obshtestveni%20obsxvdania/Proekt%20za%20pametnik%20na%20Lihachov.pdf

  Това е при положение, че има булевард в Обеля, кръстен на името на Лихачов.

  Не знам какво да Ви посъветвам. Аз най-вероятно щях да мобилизирам няколко майки в квартала – да мобилизират всички останали майки в квартала – и с нокти, зъби и деца да се борят за детска площадка на това място! Разбирам, че плануват зелена площ наоколо. Лихачов ще стряска децата в съня им, няма как да го докара до Питър Пан. Каузата е достатъчно силна. Понеже на други аргументи вече знаем, че царицата на столична русофилска община няма да откликне.

 9. @Виолета Димирова

  Още нещо. Извадено от сайта на арх. Диков:

  “В този сайт ще споделям и мои размисли за това, което се случва с професията ми, с града ни и с родината ни България. Защото смятам, че от години наред няма публичен дебат за важните неща, които се случват и които не се случшат,а трябва да се случат, за това какво според мен трябва да правим и как трябва да го правим, за да живеем добре.”
  http://petardikov.bg/

  Много добре. Време за дебат в такъв случай! 🙂

 10. На детската количка-танк пише “Тамбовский колхозник” – абе вари го, печи го, мужика си остава крепостен колхозник. 🙂

 11. Някакси не мога да спра да се смея-за Вожда от племето на Далаверите…ама племето междувременно се разраства-включва и племето на команчите-пардон,калинките…

 12. Този “някакъв учен” е Дмитрий Сергеевич Лихачов и един от достойните представители на съветско-руската интелигенция и е тясно свързан с българския език и култура. Паметник на Лихачов е едно; паметник на Жуков – …

 13. За лицемерието на Запада

  Историята на Виктор Суванджиев от Пловдив, споменат по негово настояване. Разказва следното:

  “Роден съм през 1958. Дядо ми и баща ми /царски военни/ бяха по 15 години в комунистическите затвори. След трудовашката ми служба редовно ме задържаха в ДС – Пловдив и ме плашеха да не говоря против Народната власт. Заминах за Австрия през март 1990. Исках убежище там. Но преводач във Виенската полиция на интервюто ми се оказа следователят ми от ДС-Пловдив, който години наред ме беше плашил и тормозил. От гимназиалния си немски скалъпих: “Господа, този човек е от българското КГБ, искам друг преводач”. На което ми отговориха: “Майн хер, ние знаем това, но той ни върши чудесна работа”.
  Чак но другата среща ми разрешиха да остана в Австрия.”

 14. Да кажем какво е далавера.

  В Италия имат обичая да си отварят левия клепач надолу с показалеца на лявата ръка и да питат: “D’ ala verre?” – “Истина ли е?” с насмешка. Това го имаме и тук.

 15. Да, не се учудвам, че господин Инджев говори за Вождове. За съжаление и в русия и в България управляват Военни офицери. Управляват като Туземци с Томахавки!
  А Аз си мисля, за какво щяхме да си говорим ако държавата се управляваше от някой Симпатяга като господин Инджев. Дали щяхме да си говорим за Винету и Шменти капели, за Цецки и Цецкофци, за Мишо Бирата или за Мария Отварачката а може би за Бистришките “тигри” ??? Трябва да се мечтае и току виж мечтите се сбъднали !

 16. Ако можехме да съберем на кръгла маса Исус, Мойсей, Буда, Заратустра и всички велики
  основатели на световни религии, те биха имали съгласие по всички основни въпроси. Но ако поканим
  на тази кръгла маса по един от техните последователи, те не биха постигнали съгласие по нито един
  въпрос, съществен или несъществен.
  ЕВАНГЕЛИЕ НА МИРА
  от Есеите

 17. Говорят (я сам это слышал от очень осведомленных людей), что Путин был потрясен смертью Каддафи. У него есть видеозапись последних минут жизни Каддафи, и он смотрел ее еще, и еще, и еще, и еще, и еще раз, бесконечное количество раз.

  Он очень боится кончить так же, как Каддафи (это немного не так, как с Кабаевой).

  И он думал, что он был чрезвычайно «фартовый». Высокие цены на природные ресурсы, нефть… позволяли ему вытворять почти что все, что угодно.

  Наступило утро 17 июля 2014 года. Фарт закончился. К Путину прилетел призрак Каддафи.

  Отвечать придется. За 298 жизней.

  Отвечать придется.

  Еще ох, как придется!

  Фарт закончен.

  Уже год, как закончен.

  И за Немцова отвечать придется.

  И за Крым.

  И за восток Украины.

  И за десятки тысяч убытых и раненых.

  И за развязывание и ведение войны.

  И за наемничество.

  И за «Курск».

  И за Беслан.

  И за «Норд-Ост».

  И за сотни тысяч других невинно убиенных российских и нероссийских граждан.

  И за отбирание чужой частной собственности.

  И за разграбление страны.

  И за попрание Конституции и Уголовного кодекса.

  И за уничтожение российских институтов государственной власти.

  За все отвечать придется.

  Путину. Придется. Отвечать.
  Виктор Рабинович

 18. В Хага килията на Милошевич чака Путин. Там ги съдят военнопрестъпниците.

 19. Снимката е уникална! Вгледайте се в детайлите и помислете добре. В един-единствен кадър фотографът е запечатал отговорите на всички въпроси, свързани с Русия! Всички теми, по които тук сме дискутирали!Миналото, настоящето и бъдещето на това странно племе! Всичко!
  Убеден съм, че композицията не е постановка. В тази “детска количка” са готови гордо да возят бъдещите си деца 90 процента от съветските девушки! /Да – точно съветските, не е грешка, защото униформата на мамчето не е руска – съветска е!/.
  Това е руската представа за жената-майка! С такива майки и такива младенци Русия не може да бъде интегрирана, не може да бъде демократизирана! С тях Русия няма бъдеще!

 20. Г-н Тинков, снимката с количката-танк и униформената майка е от 9 май.

 21. Към Павел Тинков

  Поздравления!
  Демокрация в Русия? Когато разцъфнат налъмите.

 22. Страхотна статия, ведро ти става на душата! Поздравления за колегите, много силна серия коментари на ОТБЕЛЯЗВАМ! Снимката обаче, освен че е документален и визуален убиец, дава повод за цял сериозен анализ.
  Танкът е “кръстен” “тамбовский колхозник”. Който знае какво точно “червената армия” под главатарството на извергите тухачевски и якир (с малки букви гнусните гниди!) прави с въстаналите тамбовски селяни и с техните беззащитни семейства (демек, с бъдещите колхозници), ще му настръхнат косите! Ще повръща, ще вие, защото това не са го правили нито татарите, нито монголите, нито опричниците на Иван Грозни, нито зондеркомандите на SS. Такива зверства Русия, повтарям-Русия и потретвам- Русия, дето освен зверове и зверства друго няма в историята си, не помни (Тук не крия върховното си удоволствие от решението на Йосиф Висарионович тези двамата изверги якир и тухачевски да бъдат ликвидирани след стандартни изтезания. Но и проклинам тази престъпна сталинова хуманност и мекота, можел е да поръча повече специално за тях, защото всички палачи на света да събереш, няма да стигнат за въпросните садисти и гниди!) И така… тамбовский колхозник… Какъв цинизъм с паметта на жертвите- и то ОТ СОБСТВЕНИЯ НАРОД! Това е все едно израелски танк – играчка да кръстиш “Газ Циклон”! Но, необятна е руската душа, как хорошо известно…

 23. След тази снимка на детенце в количка-танк и мама с униформа, се чудя, въобще има ли нормални хора в Русия.
  И тази тишина от русофилските среди по повод струпването на американска военна техника и Боже опази, даже американски бойци, много ме плаши – рублите ли свършиха или летен вирус ги покоси.Дали пък не решиха,че след многото шум за двата танка , се събра цяла армада и ако още пошумят, дали няма и някой щаб или база на НАТО да се появи тъдява.

 24. До ХРИСТО:
  Някой от нас двамата нещо не е схванал…
  Мислиш ли, че има някакво значение на коя дата е направена снимката? И какво като е “от 9-ти май”?
  Прочети още веднъж коментарите. Въпреки, че щом за да схванеш абсурда на такава снимка трябва да се напъваш, положението никак не е розово… Направо си е “червено”.

 25. Стамбо, благодаря.
  Прав си руснаците. Това наистина е дегенерирала садистична нация. Ще изчезне от само себе си. А какво да кажем самия Иван Грязнъй, който в неделя – на излизане от служба в черквата “Василий Блажени” – лично отсичал по няколко глави на дръвника до черквата.
  А самият Василий Блажени е бил въшливият московски градски идиот, който по цял ден бръщолевел несвързано, обикаляки пазарите. И царските съветници го следвали, записвали бърборенето му, после го тълкували и въз основа на тези тълкувания давали съвети на царя.
  Ненормалници. Виж им светците и си прави сметката.

 26. *Американските танкове*Три поколения българи чакаше с надежда в сърцата,че американските танкове ще дойдат.През 50-те ,60-те,70-те години.Помня възрастните хора от фамилията ,като слушаха тайно Свободна Европа и все надяваха.*Ще дойдат,няма да ни оставят*.Дедите ни не дочакаха.Не дочакаха и бащите ни.Но ние дочакахме.Дочакахме една 50 годишна мечта.А преди това дочакахме рухването на комунизма,което ни понесе на крилете на радостта.Това беше най голямата емоция.Нямаше значение несполуките.Важно беше,че бяхме свободни.
  А танковете ,защо само два.Трябва много повече.
  Моето поколение помни от бащите и дедите си,че Русия ,вероломно ни е нападала през 20-век с големи поразии за България.
  Може би т.н. русофили накрая са разбрали истината.
  Не може два пъти да те нападат и да влизат в земите ти и ти да не се страхуваш,че може да потретят.Дано им е дошъл акъла.

 27. Браво, D. Savova!
  Канех се да пиша нещо дългословно в този смисъл, но Вие сте го казали с няколко изречения.
  За дядовците ни-пенсионери, които вечер стояха до Телефункените и Филипсите и сутрин излизаха да коментират чутото снощи.

 28. СТАМБО, малка поправка – на израелският танк е по-правилно да е написано “кибуц Аушвиц”, за да бъде “в крак” с туПлерската гадост от снимката.
  Но като си почнал с якир и тухачевски, можеш да добавиш и дьiбенко, който също съперничи с горните двама за титлата “заслужил ЧК-ист на СССР”. сталин и него е премахнал от РККА, когато е ликвидирал “заслужилите” комисари и ЧК-исти, “проявили” се още във “воените действия” в Кронщад и Тамбовка! дьiбенко даже със “героично защитава” Петроград от немците на 23 февруари 1918г., и неговият “героизъм” става повод за честването на 23 февруари , като ден на РККА. И след като дьiбенко “успява” да “отблъсне” германците от Петрогарад, Лени е принуден да подпише Брест-Литовският мирен договор , с който се освобождават от Русия -Финландия,Балтийските републики,Полша,Украйна,Грузия,Армения…….
  Същият ЧК-стки “маршал” е и блюхер и много други.
  сталин може и да ги е ликвидирал през 1937/38, но това е станало защото те са застрашавали едноличната му тирания. Като преди това ги е използвал срещу другите свои политически противници.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.