Путин се ръкувал с Борисов и така избегнахме ужаса на войната

С повече от двуседмично закъснение вчера разбрахме от премиера Борисов, че се е ръкувал с Путин в Баку. Така се сбъдна моето скромно предположение ( направено в ivo.bg на 13 юни) за вероятността такава среща да се е състояла. Дали съм познал също, предполагайки ,че тя е истинската причина нашият премиер да се окаже единствения европейски лидер на европейските игри в азербайджанската столица, това остава тайна засега.

Всъщност на 13 юни руската агенция ИТАР-ТАСС косвено се изгаври с Борисов, цитирайки турския президент Ердоган да казва на Путин, че в Баку не е пристигнал нито един европейски лидер. Защо това да е гавра ли?

Имаме три хипотези:

1. ТАСС да не знаят за присъствието на европейския лидер Борисов, която обаче отпада поради невъзможност руската агенция да не е „забелязала” ръкуването на Путин с дарителя на кученцето ( как му беше името), с което Борисов скрепи дружбата си с руския президент при едно от посещенията му в България. ТАСС обаче подло ни спести този повод за национална гордост.
2. ТАСС да вярва на Ердоган повече , отколкото на собствените си очи.
3. ТАСС да използва случая да се подиграе, че Борисов не е суверенен европейски лидер, чието присъствие не се брои.

Като се знае, че не веднъж руското ръководство се изказва презрително за България, която изпълнява указанията на Брюксел без съпротива ( по думите на посланика в София Исаков българските управляващи трябвало да проявяват повече „зъбки” срещу директивите на европейската централа- например по въпроса за „Южен поток”), най-вероятно руската пропаганда е използвала случая да демонстрира отношението си към българската (не)значимост като към пренебрежимо незабележима величина.

Явно самият Борисов е усетил това отношение, щом кри толкова дълго толкова значим за него факт, като ръкостискането с Путин. А и за руската страна очевидно няма нищо за отбелязване- друго си е, когато организират ръкуване на Путин с президента Плевнелиев в Сочи. Това им се вижда толкова дискредитиращо, че разпространяват на мига съответната снимка , за да се види, че въпреки критичната си позиция спрямо Кремъл Плевнелиев не може да избегне допира с домакина на олимпиадата, замислена като негова лична реклама на стойност 40 милиарди евро.

След тези фундаментални разсъждения за подтекста на конспирацията с необичайната скромност на Борисов, сдържал се толкова време да се похвали за докосването до Путин, позволете все пак да кажа, кое е най-същественото в тази случка.

От съобщението на Борисов, макар и доста закъсняло, разбираме, че той вярва в ръкостискането с Путин като знак за руското благоволение в полза на мира. А щом Путин подава ръка на Борисов, разсъждава нашият ръководител, това означава, че няма да воюваме.

Направо не ми се мисли какъв ужас сме избегнали в случай, че Путин беше подминал равнодушно Борисов. Вероятно още на следващия ден щяхме да нападнем Русия или поне щяхме да изчакаме онези страховити 2 американски танка, за да си отмъстим за височайшото пренебрежение на самодържеца от Москва!

Може би не е редно да подбивам с моите дребнави наблюдения реномето на нашия мастит партиен и държавен ръководител, но за негово сведение Путин се ръкостиска с кого ли не- включително с президента на държавата, която се опитва да разнебити с военни, дипломатически, икономически и диверсионни средства, каквато е Украйна.

В този смисъл, по правилата на новинарството, според които „човек ухапа куче” е новина, а не обратното, благоволението на Путин да подаде ръка на свой симпатизант не би трябвало да е някакво събитие. Само че тези човешко – кучешки истини нямат кой знае какво значение за българския медиен керван, който си върви с наведена глава покрай глупостите, с които го захранват.

Юли 2000 г.
Путин се ръкува с Борисов Немцов, когото вече е изместил като наследник на президента Елцин.
Напоследък Путин взе да се ръкува често и с Ципрас…
Р.S. На 13 март тази година, след като Путин изчезна от публичното пространство и плъзнаха слухове за негово заболяване, говорителят му Дмитрий Песков заяви пред радио “Ехото на Москва”, че началникът му е толкова здрав, че при ръкуване “може да ти счупи ръката”. Така че нашият каратист трябва да внимава с онзи самбист.

8 мнения за “Путин се ръкувал с Борисов и така избегнахме ужаса на войната”

 1. Добив на шистов газ и скъсване с вековния враг Русия!

 2. Ами ако междувременно банкянското слънце е сбъднал щението си. Спомняте ли си оня прословут подслушан разговор в къщата МУ преди 2-3години. Освен упрека който прокурора Кокинов отправя към баце относно Цацаров; “Ти си го избра” имаше и знаково самооплакване на премиера: “Що не стана и аз един пИдал, много вървят”. Цитирам по памет, смисълът запазен 1:1. Защо припомням сценката. Публична тайна е, че лилипуткин е двуфазен. Две доказателства. Усамотението му с принц(тогава) Алберт преди няколко години в един “особняк” (государствен) край Байкал за около седмица. Последният отдавна е разкрит, че е от същата “порода”. Имаме и горещата “мъжка дружба” с кинорежисьора Александър Сокуров (виден руски хомосексуалист). Та, ако тиквата е минал от думи към дела с джуджи 1 при визитата в Баку на когото страшно завижда за безконтролното му ръчно управление очаква ни като следствие нова спирала на познатата мантра отпреди “избухването” на демокрацията. “Дружба от векове, за векове”.
  Ще да видим!

 3. Да припомним все пак на нашия самбист от Банкя с кого се ръкува:

 4. Е па прави са били редакторите от ТАСС! Боко /помните ли детското анимационно филмче за Чоко и Боко/ се поздравил с Чоко/Хуйло/! Е па голям праз! Та Боко къв европейски лидер е?!? Може ли “лидерът” на заданайската губерния БЪЛХАРИЯ да е европейски?!? Той е съвеЦки лидер!! Ха – Ха – Ха!!

 5. E сеá па, ръкувáл съм се, щото сеá Путин квото да кажеме, е голема работа, после, нéкои бригади на негови момчета по имотите дето са сега, добре се отчитат на моите хора Митко в Бургас и Портних у Варна и още некои по морето, аз искáх да го прегърна като Дейвид, ама той нещо не поема, вика “Молчат! Не рассуждат! Исполнят!”

 6. Бабаита-пожарникар подвизаващ се понастоящем като премиер на България 2-ри мандат, си заслужава презрнието дори на нищожеството, каквото е дребния фашист, носител на високи токчета (за да изравни нивото на хоризонта си поне с дамите) обитаващ Кремъл за 3-ти път!
  Лакеят никога няма да бъде нищо друго освен лакей!

 7. Интересна е втората снимка-путин се ръкува с Борис Немцов през 2000 година …и само 15 години по късно-заповядва разстрелването му…
  Необятна руската душа е…,както би се изразил учителя Йода(от Стар Варс Филмите)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.