Борисов маха с опашка пред Путин: бий ме, за да те уважавам

Руски коментатори, ( като телевизионният рупор на Кремъл Михаил Леонтиев на пресконференция в София през януари 2008 г.) не веднъж са се подигравали на евроатлантическа България, че била „невярна съпруга на Русия”. Бойко Борисов ги опроверга лично, доказвайки че е полегнал на Путин.

 

“Съвсем не е случайно, че президентът Путин се изказа доста остро по отношение на България. Уверен съм, че той имаше основания за това В резултат станахме без вина виновни, без да имаме никакво желание, още по-малко цел (да се стремим) отношенията между България и Русия да станат хладни. Моля се на Бога големите началници (лидерите на ЕС и САЩ) по-бързо да се разберат и санкциите да бъдат отменени”, казва Борисов, цитиран от ТАСС.

 

Борисов унижава България и с кръчмарското си говорене по геополитическата тема за отношенията Изток-Запад, призовавайки „големите началници” да се разберат помежду си и така вредните взаимните санкции да отпаднат. По този начин Борисов сам поставя себе си и поверената му от избирателите България в категорията на незначителните величини.

 

В глутницата на мутрите подобно казармено преклонение пред силата и значимостта на „началниците” сигурно е част от неписания закон на биячите, определящи се като бизнесмени. Но в семейството на народите, обединени в организации като ЕС и НАТО, би трябвало да цари ( себе)уважение като предпоставка за онази равнопоставеност, която демокрацията гарантира и на най-смачкания човечец поне по закон. За Борисов такива сантименталности не важат: силата на „големите началници” е онова, което уважава по навик от времето, когато си е натрупал първоначалния капитал в силовия бизнес.

 

Вместо достойно да сподели евроатлантическата солидарност пред лицето на руската агресия в Украйна Борисов се умилква на Путин като карачеченско кученце на руска служба. Бий ме, за да те уважавам ( още повече) е посланието на това интервю.

 

Ако някой си е въобразявал, че Борисов се е променил, развил и надградил, явно дълбоко греши. Заседнал е в плитчините на съветското си минало като потънала гемия на българската демокрация, претоварена от награбеното доверие на българския избирател, измамен от претенцията му на „гражданин за европейско развитие”.

28 мнения за “Борисов маха с опашка пред Путин: бий ме, за да те уважавам”

 1. Да коментират тия дето гласуваха за ББ. Останалите май се уморихме да го коментираме тоя….с какъвто и нецензурен епитет да го нарече човек все ще звучи като комплимент за това нищожество.

 2. Моля, за да бъде погнусата ПЪЛНА, прочетете коментара и в най-гнусния рубладжийско-мутренски ел-парцал- ПИКливия:

  “Премиерът Борисов се прояви като истински държавник и обяви пред ТАСС, че е добре санкциите срещу Русия да паднат.

  “Моля се на Бог големите началници да се разберат и санкциите да бъдат отменени. Всички губи от тази ситуация”, каза министър-председателят.

  Това е най-нормалната, отговорна и смислена позиция. Българската икономика, българският туризъм и българският народ губят от ветото над Москва. Нещо повече – въпросното абсурдно вето допълнително нагнетява напрежението в обществото ни, чертае вододел, конфронтира ни на “русофили” и “русофоби”, при положение че кармично и генотипно сме захранени със славянска и братска любов към Русия.

  Добре е, че премиерът артикулира публично обществените нагласи. Всъщност Борисов за пореден път доказва, че той е глава не само на изпълнителната, но и на държавната власт. България няма президент, Бойко отдавна е иззел функциите му.”

  Ало, РЕФОРМАТОРИТЕ- ВЕДНАГА ВЪН от РУБЛАДЖИЙСКИЯ КАПАН!

 3. КУЧИ СИН!При това твърдението, че е “наш кучи син” е заблуда, израз на политическа инфантилност!

 4. Така си е, Иво. А “реформаторският” министър на икономиката, Божидар Лукарски, “произведе новината” пред Пъпеша, че след четиригодишно прекъсване се възобновява работата на междудържавната комисия за икономическо сътрудничество между Русия е България. На каква основа и с какви параметри не каза. Пъпеша радостно слушаше и как Лукарски изяви готовност, ако трябва отново да посети Москва. Е-е-х “европейска” Българио пълна с “европейски” българи!

 5. БОРИСОВ Е РУСКА ПОДЛОГА. НА МЕНЕ ТОВА МИ СТАНА ЯСНО СЛЕД КАТО НИТО ЕДИН ПАМЕТНИК НА ОКУПАТОРИТЕ НЕ БЕШЕ ПРЕМАХНАТ . НИТО ЕДНА УЛИЦА , БУЛЕВАРД С РУСКО НАИМЕНОВАНИЕ НЕ БЕШЕ ПРЕИМЕНУВАН. РУСКИТЕ ТВ КАНАЛИ СИ ОСТАНАХА И ДРУГИТЕ РАБОТИ СЛЕД 89 КОИТО ВСЕ ОЩЕ СА СИ НА МЯСТОТО ?

 6. Ама г-н Инджев ако борисов е потънала гемия, както оригинално се изразявате, тогава какво да кажем за неговите кученца (калинка1 калинка2 и т.н калинкаN), които той оглежда в проекта герб?? Според мен лидер, който отглежда роби или калинки с криминално мислене няма как да поведе България към възход! Тия хора виждат в лидера си един голям батьо, на когото да ревнат за службичка и нищо повече. Но не можем всички да сме наядени калинки! Трябва някой и да бачка! А как да бачка, когато по главата му са плъзнали хищните кръвосмучещи гербери и прочие сган със съветско минало и криминално мислене. Да чакаме ли буря да ги отвее и дъжд да ги удави (Дай Боже) или да се оттърсим едно яко! Па ако ще и в главата да се ударим.

 7. Ако това не е предателство на националния интерес, какво друго би било.
  А да, поредното доказателство, че ГЕРБ е рожба на ДС, тоест ретроградна комунистическа идеология с факс лифт на европейски ценности, които в последно време даже и не се споменават.
  Идват ми много думи от лексикона на руското протеже Борисов, но смятам да се въздържа.
  Много ми е интересно как ще регират реформаторите или ще си замълчат в името на КОЙ.

 8. Mnogo tochen analiz na Ivo Indjev.Pozdravleniq!
  Napravo bqh shokirana ot dneshnoto izkazwane na Borisov.To biva litsemerie ot negova strana,no chak takova,ne sym ochakvala.Sram me e ot tozi premier.

 9. Боко Борисов демонстрира бляскав подлизурски и лицемерен морал пред ТАСС! Срамота! Този човек изобщо не знае що е достойнство! Явно не разбира и що е това морал…

 10. Срам и позор е начело на управлението на държава член на ЕС и НАТО, да бъде такъв тип (въздържам се да употребя думата “личност” дори и с кавички), който със непремерените си, необосновани и безотговорни изказвания, напълно пренебрегва или отрича агресивната и човеконенавистна политика (довела до смъртта на стотици невинни хора)на Русия и сатрапа Путин, довела до тези санкции от страна на Европейската общност! А рони (и плаче) за някакви мними загуби на България вследствие на наложените санкции и пледира за отмяната им. Загубите за България и българските граждани са много по-голями вследствие неговото управление и хората около него, които спъват всеки опит за реформи и промяна на статуквото!

 11. б.б. и герберите никога не са били за Европейско развитие на Родината ни,те са ГРАЖДАНИ за ЕВРАЗИИСКО РАЗВИТИЕ на БЪЛГАРИЯ за жалост-сборише от ченгета,служители на ДС,бивши членове на БКП-БСП-да не ги изброявам но ше започна само-б.б,ц.ц, ц.ц/аецка цачева/ и т.н.

 12. Прочетох “бисерите” на Тиквата, и веднага отидох да пия един Деган…
  Такава отврат, толкова мизерия в манталитета и Вселенско плоскомислие, че откровено ме е срам, че Рапоня ми е министър-председател!!!

 13. В случая думите на премиера са изопачени. Прочетох това, което е публикувала ТАСС – това са извадки, много фриволно перифразирани от интервюто, което Бойко Борисов даде вчера на Михаил Гусман за предаването му “Формула власти”. Много подличко по руснашки използват всяка възможност за пропагандата си. Имаше уговорка във Фейсбук ББ да не пуска текста на интервюто, докато не мине предаването. Което не пречи на руснаците да си въртят номерата. Изобщо, хайде да обръщаме по-малко внимание на това, което приказват руснаците – много лъжат. От цитата, даден тук е вярна само част от последното изречение, а и то е с изопачена емоционалност.
  Мисля си, че щом се опитват да компрометират премиера, работите им вървят на зле.

 14. Изказването на Борисов е по-унизително от всякога.
  В такъв момент, за да мога да дишам, инстинктивно дисоциирам понятието България от понятието държава.
  Не че помага…

 15. Ей това “кармично и генотипно” направо кърти мивки! Че такива думички не са от речника на боцето е повече от ясно, но и този дето му ги слага в устата си го бива!
  Ами това “славянска и братска любов”?! Както казваше една моя позната рускиня, демонстрирайки познания в българския – “да паладееш направо”!
  Ало-о-о, хамериканците, елате да си узмете кучиот син и си го чувайте или поне фанете да му начукате канчето, оти совсем се осра!Както е тръгнало, ще започне станишката да ми става симпатичен… Ами, че той си е половин украинец.Вече ще почна да кандисвам – комуняга ако ще да е, само да не е руска подлога! Боже, до къде ни докараха!

 16. Що, бе, к`во съм казáл?

 17. Да прав сте г-н Тинков.По отношение на Русия Станишев беше по твърд и праволинеен от Борисов.Те /путиноидите в БСП/затова газ пикаят срещу него и не си радват на усрехите му в Европа.*Предал бил Партията* демек Русия,слушам ги при Коритаров.

 18. Няма вече съмнение за мен ,че Борисов желае да бъде новия Цар Борис III ,който следва максимата – Никога против Русия. За разлика от Цар Борис III обаче генезиса на Борисов е съветски.

 19. Да очаква човек от милиционера-премиер достойнство си е заблуда!
  Мутра с достойнство – това е нонсенс – мутрата е лишена от него за сметка на преданост към господаря точно както добре го сравнихте с каракачанско пале. Умилването на този бабаит около болшевишкото фашистче яхнало властта в Кремъл е жалко и непоносимо! “Властелин”-а на българската губерния коленопреклонно свел главица пред бащицата – императора на Империята на злото!
  Странно племе сме това българите?!? Да търпим подобно недоразумение начело на държавата си е своего рода нихилизъм и садомазохизъм!

 20. Футболистът – адвокат Лукарски си е протеже и троянско магаре на бистришкия тигър Тиквоний банкянски в РБ. Повече от видимо е, че връзката им може не е “генотипно” предпоставена, но категорично е “кармично” предопределена.

 21. Думите са Игор Ленкин, кореспондентът на Итар ТАСС в България от 10 години (преди тоз замаял главата му кариерен скок – дописник в спортен руски вестник, излизащ 3 пъти на седмица). Всъщност не са и негови – момчето няма толкоз акъл, че да излезе извън някакъв руснашки наръчник на агент-провокатора. Абе, “идет война хибридная, подлеееейшая война…”

 22. Коалиционен партньор на “умилкващото се около Путин каракачанско кученце” са ДСБ, начело с Радан Кънев, който десетки пъти обеща, че няма да подкрепи правителство с министър-председател Бойко Борисов.
  Оставка!

 23. Как да каже нещо друго, нали ще ядоса олигарсите, които го направиха мин.председател.Отдавна знаем, че защитава руски интереси.Да напомня за шистовия газ.Румънците си добиват и ще спрат да внасят, а Боко маха с опашка пред Путин , като послушно пале и господаря му го хвали в пресата за наше и на нормалните европейци назидание.

 24. Константине,

  колкото и да са майстори на фалшификациите съветските таварищи “по СМИ сектору” , напълно е ИЗКЛЮЧЕНО интервюиращият да е вмъкнал в мутренската паст думите “големите началници”. Едно, че са си на мутрата-на неговия мутренски стил и слугарска психология, второ, че никой не ги опровергава от придворните му ПиАри.

 25. Стамбо, това за “големите началници” за съжаление наистина го имаше. Просто руснакът ехидно се възползва от специфичната стилистика и нататък си плете гнусната кошничка.

 26. Драги Константине,

  Оценявам евфемизма ти “специфична стилистика”. Само че “специфична стилистика” една мутра може да употребява пред мутренската си шайка на конгрес, пред бившите (?) си ортаци в бандитския “бизнес”- Ряпата, Картофа, Рендето и Бургията, на концерт на Цица, или пред комшиите си в Банкя. Един премиер на държава от НАТО и ЕС обаче не може да се изразява в “специфична стилистика” по ключови политически въпроси, още повече пред вражеска агенция.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.