Дали Първанов се смее последен или за последно- изборът е ваш

Георги Първанов, вождът на руската Пета колона България под президентско прикритие, се подигра вчера от екрана на държавната телевизия на своите коалиционни партньори от ДСБ, че говорят срещу неговата партия АБВ заради съдебната реформа – „щом сме толкова незначителни, защо тогава е тази врява”, подиграва се той.

 

Първанов има възможността да се гаври от позицията на недосегаем приятел на Бойко Борисов защото никой (включително и от ДСБ) не посмя да посегне на този тандем. Той от доста години си дели териториите на влияние в страната на мафиотски принцип. Днес е ред на Бойко да се отплаща и да е водещия фактор, след като получи „първа космическа” ( и бутафорни генералски пагони дори) от своя някогашен ментор.

 

Първанов се държи като заека от вица, в който дългоухият предизвиква всички животни в купето на влака на бой в коридора, а мечката ги бие там и ги изхвърля навън, след което влиза и пита останалите: „има ли още някой, който да не харесва моя приятел”.

 

Заекът от Сирищник може да си го позволи, защото знае, че руската мечка е готова да набие всеки, който му застане на път. Въпросът е защо не му застават на този път- нито преди, нито този път.

 

Не казвам, че реформаторите трябва да напуснат правителството, осъзнали „изведнъж” кой е Първанов. Но мълчанието им за греховната му връзка с началника от Банкя го легитимира косвено. Тази „толерантност” надхвърля изискването за компромис в името на властта, в която участват, за да отговорят на очакванията на своите избиратели.

 

Първанов се възползва от това премълчаване и ехидничи с основание след като никой, дори и от ДСБ, не му потърси сметка за каквото и да било, сторено от него през онези 10 години, през които се разпореждаше с държавата кат с бащиния. Остана си непопитан опозиционно ( за прокурорски- да не говорим!) за :

-наглия му избор на десетки орденоносци по негов вкус

-за „ловните му подвизи”

– за разточителните му околосвeтски пътешествия в обкръжението на медийни шутове

– за едни мезонети на името на близък приятел – пернишкия предприемач Владимир Лазов, рекордьор по „случайно спечелени” обществени поръчки в сянката на своя земляк

-за прикриването на виновните за разгрома на българската база в Кербала (и издигането дори на главния сред тях за шеф на кабинета му)

– за създаването на партията АБВ ( „мек”дубльор на проруската Атака) с държавен ресурс, харчен нашироко под формата на президентски обиколки из страната

-за зле маскираните съгласувани ходове с Борисов в деленето на лявата и дясната половина на българската политико-икономическа баница

– за цялостната му проруска политика в евроатлантическа България, в която свободата на словото се срина през втората петилетка на царуването му като недосегаем за медийна критика властелин.

 

Никой не го попита да обясни защо е управлявал на ръба на конспирацията с щаб от доверени лица от резиденцията си в Бояна (какво е криел от очите на хората ? ) до степен, че кабинетите в сградата на президентството цели 10 години не са били свързани с компютърна мрежа, както е редно за всяко държавно учреждение. А и как да го питат, когато ортакът му Борисов изкопира като премиер от него същата схема на посещенията на кортежите от лимузини, натъпкани с въоръжени бабаити, далеч от хорските очи и репортерските микрофони в центъра на София?

 

Това, че Първанов има какво да крие и какво да губи ( заедно с Петата колона, която иначе напоследък най-после започна да се появява като термин в публичния речник на неколцина десни политици), ако нещичко от всичко това се разкрие, е ясно на всички участници в политическата игра. Въпросът е защо е толкова „страшно” той бъде уличен за всичко това- или поне за малка част от неговите деяния от периода на неспирния възход на руското влияние под президентския му скиптър.

 

Огледалната съдба на приемника му Плевнелиев (който го пощади като не изпълни обещанието си да „проветри” президентството от завареното наследство с оповестяване на добре известната му истина какви ги е вършил Първанов), само доказва, че да се критикува държавният глава още по време на мандата му не е никак невъзможно – стига Петата колона да ти е враг, а не са съюзник, каквато беше тя за президента Първанов.

 

Сега малка част от управляващите се опитват да поправят нанесените на евроатлантическата ни принадлежност щети, но срещат…изградената при Първанов агресивна система за контранастъпление на Петата колона в медиите и в политическата им шапка в парламента, скроена по мерките на Путин.

 

Не твърдя, че книгата ми „Президент на РъБъ” е единствен или дори важен източник на справки за това кой е именно Първанов. Не очаквам авторът й , пренебрегван като източник на тази информация, да бъде изваден от анонимност чрез цитати в речите на политиците, които се предполага да са опоненти на Първанов и първановщината, която им се надсмива от висотата на своята гарантирана с протекциите на Борисов недосегаемост.

 

Пиша този текст за протокола с пълното съзнание, че отново няма да получа реакция. Най-вероятно ще ми се припишат пак „пристрастия” по темата ( макар вече многократно и най-искрено да съм декларирал, че съм благодарен на съдбата, която ми изпрати дребната душа Първанов като камък, обърнал каруцата на живота ми в щастливата посока на възвърнатата свобода). Онези, които са се надявали в сблъсъка с този дялан ( като за „реформаторски кабинет” също) камък да се (пре)чупя, не познаха- не съм гърне (по Радичков с неговата метафора за очаквания резултат от удара между камъка и гърнето). Грънци!

 

Утре, когато Борисов и Първанов разиграят поредната си комбина с ДПС ( този път за президентските избори, за които руското острие АБВ вече точи лиги), да няма „учудени” откриватели на тази прозрачна далавера, чийто корени са в споменатите 10 години безнаказано върлуване на Първанов и компания в България.

 

 

14 мнения за “Дали Първанов се смее последен или за последно- изборът е ваш”

 1. Много неща в България са непоносими, но шестването на този по политическата сцена и в медиите срива дори нашия имунитет пред безбройните гледки на рубладжийщина, селяндурщина, парвенющина, комунящина, лакомия за власт, национално предателство- т.е.- всичко онова, което представлява гоцэ сырыщныка. ДЕМОНСТРИРАЙ ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ този мерзавец,ПИШИ гнусното му имце с малки букви и руски добавки!

 2. Гоце-то и Буда-та са нагледният пример за това как в България просперират некадърните посредствени подлеци! Най-благодатната почва за некадърността и посредствеността!

 3. …………….
  – за белота /”руската трупа”/, която шляпаха в Правец гоце, боце, и валето златев;
  – за Мишо Бирата и предизвиканите инфаркти;
  – за…………………

 4. Точните думи на Радан Кънев бяха: АБВ е незначителна партия щом като с действията си искат да бъдат такива.
  Много кратко беше времето между двете интервюта и нямаше как Гоце да хване разликата. Р.К. не е казал, че са незначителна въобще.

 5. Гоце и Боко – двата вола на Златев, с които разкъсва българската нива, за да насажда руски интереси.А връзката им с ДПС е ясна- пак по русофилско-ка ге бе йска линия.Няма отърване от руските троянски коне у нас – толкова са много.Дали случайно е съвпадението на времето с интервюто на боко пред ТАСС, с безпрецедентната наглост на референдума в Гърция?По чия заповед се клати лодката на ЕС?
  Дай Боже РБ наистина да държи повече на реформата, отколкото на властта. Иначе и ние се превръщаме в безполезен товар на лодката, като гърците и като такъв ще сме зад борда.

 6. Бойко Борисов е избранникът на мафията/висшата мафия с дълбоки корени от бившата ДС и бос Първанов/.Той е пазен заедно с Първанов преди всичко от Прокуратурата,след това и медиите.
  Забележете,колко пъти Прокуратурата веднага се самосезира само да се чуе нещо за десни лидери.Първо в тяхните медии се пусне слух нарочно .Мафиотската прокуратура веднага се задейства.Ако не друго да сплаши.Ето случая с Хр.Иванов,Ненчев,Костов.
  Особено Костов.Над 50 пъти привикван за разпити.Естествено за нищо.Естествено за сплашване.
  Костов беше най голямото острие срещу Първанов ,Борисов,Доган,Пеевски.И то не къде да е а в Народното събрание.За това го унищожиха.Сега няма кой,на такъв тормоз трудно се устоява.
  Не съм пропуснала нито едно изказване на Костов по медиите или в Народното събрание.
  Последно си го спомням от трибуната на Народното събрание,като викаше *Кой, кой, кой кой* .Това *кой* изречено от Костов после стана нарицателно.
  Г-н Тинков и съмишленици защо Вие тук в коментарите се нахвърляте с ненавист срещу Костов и десни лидери?
  Вие по този начин индиректно подкрепяте Първанов,Борисов,Доган и кликата,Златев,Гестапото и цялата пета колона срещу която само Костов предприе реални действия.Вкара в затвора български граждани за шпионаж в полза на Русия.
  Забелязвам,че такова е отношението и към други десни лидери,които не са в Парламента.
  Много моля, да ми отговорите на този въпрос.

 7. Дари
  Парите са ми нужни за да преживявам.Работата,успехът,задоволството от уважението,примерът за подържание, това са нещата ,които са висша цел на много хора.Аз вярва ,че не властта опиянява и носи радост ,а успеха.Аз вярвам в тези момчета от РБ.Може и да не успеят.Залогът е голям,а пътят е рисков.Но вярвам ,че са всеодаини.

 8. И защо според вас реформаторският блок преглътна така лесно присъствието на Първанов-авторът на тройния шлем, в едно правителство заедно с тях, а същевременно така усърдно нападаха Станишев, който все пак повлече БСП към Европа, а не към Русия?! Някой може ли да ми даде смислено обяснение на това?! (Въпросът ми е и към г-н Иво Инджев – интересно, какво обясние има той)!

 9. Госпожо, SAVOVA,
  то е ясно защо – защото съм човек на “Първанов ,Борисов,Доган,Пеевски
  и кликата,Златев,Гестапото и цялата пета колона”, защото съм долен комуняга и мръсен фашага и какво ли още не!
  Скъпа, успокой ранимата си душа! Пощади влюбеното си сърце!
  Да, права си – аз от комуняги нищо не изисквам и нищо свястно не очаквам. Ненавиждам ги и се гавря с тях винаги щом мога!Защото знам, че да творят свинщини им е присъщо.
  Но! Тук, за да не пиша отново, ще се самоцитирам от реплика към Живко БОЕВ:
  Винаги съм воювал за правото си да изисквам от тези, които съм избрал да ме представляват и защитават правата и въжделенията ми! И да ги атакувам ако не го правят! /Не това ли е в основата на представителната демокрация?/
  Не мога да приема тезата, че трябва да се отнасяме с избранниците си като с рохки яйца /сакън да не ги препънем, че ще паднат и ще обелят коленцата!/. Искам от МОИТЕ да бъдат бойци, да бъдат безкомпромисни когато става дума за комуняги и русофили, когато ги повалят и паднат да се изправят по-силни, да опазват чистотата и достойнството на общата ни кауза и когато това е невъзможно – да затръщват вратата на властта с трясък!
  Госпожо, Савова, твъпросът ти: „Г-н Тинков и съмишленици защо Вие тук в коментарите се нахвърляте с ненавист срещу Костов…?” е некоректен! Името на този политик не съм споменавал в блога повече от половин година /това може да се провери/, а с ненавист не съм се нахвърлял срещу него , НИКОГА! Е, вярно е, че /за разлика от теб/ не си падам по него и не го смятам за безпогрешен, но аз поначало не съм влюбчив в отношението си към политици. Надявам се, това да не е голям грях…
  Ако приемеш един съвет от мен – опитай се да обуздаеш чувствата си „Костови”. Знаеш скечът на Мирча Кришан за краставицата…
  Бъди здрава!
  С най добри чувства и искрени симпатии!

 10. Долу Реформаторския блок.Най големият вредител на България.
  Не си заслужава.
  Трябва наистина да се спра.Дотук.

 11. Простете грешката – “скечът” за се чете “скеча”.

 12. Равенството на всички пред Закона е едно от условията, без които няма демокрация и просперитет.

  Лицето на корупцията в България и най-овластеният за 10 години националин предател Георги Първанов явно започва да пропагандира последната получена от Москва инструкция.
  А тя видно е, че РБ не трябва да бъде оставян да направи Съдебна реформа. За да продължи липсата на правосъдие, РБ трябва да бъде подменен с Бойко Борисов и да бъде осъществена някаква имитация на промени в Правосъдието.
  По същия начин, по който почитателят на Тодор Живков подмени дясното, бе натрапен като “десен” на избирателите тук и представян като такъв пред САЩ и ЕС.

 13. гоце отново е “значим фактор”, както беше през предишните 10(ДЕСЕТ!)години, като назначен пРЕЗИДЕНТ на НРБ, когато като активен доносник против капитализма и фашизма, изпълняваше директните заповеди на началниците си от КГБистката мафия и нейният “български клон” -ДС.
  С горните си “разсъждения” за “значимостта” си ,като “шеф” на абв, гоце САМ , със собствените си думи, потвърждава собствените си съмнения, че дори ТОЙ не вярва да е някакъв си фактор, щом постоянно мисли за нечия си “значимост”. И най-важното , според КОЙ се определя “значимостта” гоце и “абв” в НРБ???

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.