София се предава на Бойко без boy

Съзнателно подхващам темата за политическата битка за София часове преди да се изясни кой от всичките оповестени неизбираеми в столицата кандидати ще издигне днес БСП на своята градска конференция. По този начин подчертавам, че името няма значение. Особено пък ако е предизвестеният победител Михаил Мирчев, пълен маргинал както за масата избиратели, така и за бетонните глави в столетницата, в която той формално не членува, но е фаворит на партийния елит.

 

Темата за поредния неизбираем кандидат на БСП за столичен кмет слабо ме интересува. Самият Мирчев – също. Престанах да разговарям с този „независим” социолог след онзи наш разговор в студиото на БТВ на 8 октомври 2006 г, когато го попитах като представител на щаба на президента Първанов, кандидат за втори мандат, какво би казал за появилата се в интернет информация, че спонсорът на държавния глава Петър Манджуков му е подарил два мезонета. В самото студио Мирчев не видя нищо нередно нито във въпроса ми, нито в хипотезата за двата мезонета- напротив, в очите на началниците си се е изложи с глупавата реплика за това колко е нормално един президент да има два мезонета ( не за това го питах, нали!).

 

Часове по-късно обаче, когато са му „набили канчето”, този мой връстник започна да ме плюе ( в предаване по Канал 3 например), наричайки ме верноподанически „това момченце” – не посмя да ми говори така в очите, когато можех да отговоря, а типично за тази порода натегачи тръгна да се докарва на шефа си в тон с неговите указания след като е било взето решението да бъда наказан с уволнение.

 

Така че с Мирчев, един лакеите, ритащи падналия, прехласнат днес от гръцкия левичарски популист Ципрас ( видно от писанията му в интернет), отдавна съм приключил „разговора”.

 

Същото се отнася и до „бунтаря” в БСП Георги Кадиев, който многократно излъга в интервюта, че нямал амбицията да се кандидатира отново за кмет на София. Позволих си да се усъмня и се оказах прав. Както се смятам прав да твърдя, че не простата лична амбиция движи Кадиев да се прави на различен в партията , а механизмите на Петата колона, която си подготвя различни лица за различни ситуации. Това се видя от „сепаратистката” изява на Кадиев на 9 май, уж против волята на БСП, когато се напъваше да се открои като организатор на пропутински митинг под прозорците на президента Плевнелиев в състезание за „купата на съветската армия” с „Атака” кой да се хареса повече на Кремъл.

 

Медиите, които са част от същата игра на Петата колона, градят обаче упорито театралния образ на двамцата съответно като „независим” и като „ бунтар” (както и на подобната им Татяна Дончева вън и уж в дясно от лявото в неговите русофилски рамки).

 

Тази мила родна картинка на пръв поглед показва всесилието на Петата клона да реди своята пета или шест колода в политическото надцакване. Всъщност обаче точно в София нещата стоят малко по-различно от стандартната ситуация в страната като цяло. Маневрите и отчаяните ходове на Петата колона говорят за чувството за обреченост по отношение на червенеещите кандидати. Ето защо тя си залага на истински своя кандидат Фандъкова, облечен(а) в ро(к)лята на герберите. За Петата колона е достатъчно да знае, че Фандъкова брани като свидна рожба съветската символика и откликва с готовност на повикване на всякакви проруски форуми и инициативи.

 

 

Да, „София не е България”, както в захлас повтарят всички политици, които искат да се харесат (и ) на аудиторията извън София. Обаче така с нищо не променят политическия пъзел в самата София, където се определя курсът на българската гемия според попътния ( попутинския) вятър: от ЕС парите за магистрли и магистралните хвалби за този успех, а от Кремъл – попутинския вятър на „баланса” , т.е. инструкцията да не се нарушава статуквото на руското влияние, ограничено за момента в яслата на троянския му кон в очакване на нови указания.

 

В този смисъл Борисов се има за преродения кобург, прилагайки пагубната в крайна сметка за България хитрост да е винаги с Германия , но никога срещу Русия.

 

Бойко харесва и имитира за вътрешна употреба Тато, но се държи международно повече като Тито или Чаушеску – комунисти от балкански тарикатски тип, които заиграваха и с Изтока, и със Запада, за да доят повече средства за укрепване на личната си власт. В крайна сметка и двамата свършиха зле между двата стола.

 

Нашият Бойко е като тях- като комбинаторът Остап Бендер от „Дванадесетте стола” , който си вярва, че е по-хитър от всички.

 

Истината е, че от 6 години в България е като в София през последните 9 години: властва ( дори и в малката пауза през 2013-2014 в големите градове, както и в доста институции ) ГЕРБ като символ на трайно настаналия се русофилски популизъм с дясно мимика като за пред десните и с ляво мислене, що се отнася до политическата гимнастика в говоренето, наблягаща на всевъзможните реверанси към „простолюдието”, от което елитът на ГЕРБ е много далеч като начин на живот и жизнен стандарт.

 

Ако има някаква „изненада” в тази плитка конспирация, това е дълбочината на кризата в истински дясното пространство, което не успява, не може или не иска ( ? ) да с възползва от уродливостта на популисткия модел на управление и да предложи алтернатива.

 

Понеже в България няма Нобелова награда за гениален план как това да стане, ще се въздържа от съвети. И без това си живея и пиша безплатно вече 9 години ( плюс още почти толкова години на свободна, т.е. безплатна практика в предишни периоди, свързана с предишни уволнения за волнодумство).

 

Безплатни и непоискани съвети не давам. На това някои мои съмишленици, ангажирани в политиката, му казват назидателно „бягство от отговорност”. Аз го наричам стоене на място, което не е много лесно упражнение, когато насреща ти бушуват ураганите на маргинализацията, безработицата, очернящите кампании и т.н- знам си мястото и си стоя на него, без да се натрапвам никому. Така че на тълкувателите на моята „пасивност” пожелавам успех в издирването на собствените слабости.

 

Поредната от тях се задава на изборите в София, на които същите столичани, които не биха избрали червен и червенеещ кандидат, ще изберат отново русофилската оферта Фандъкова. Бойкобойни „патрони” за нея няма открити, няма открити, както би казал пролетарският поет. А тъкмо в София би трябвало да се постигне обрат срещу дясната мимика с лявото намигване, чрез която Борисов управляваше първо столицата, а след това яхна и България.

 

Вместо това от ДСБ имитират същото поведение чрез кандидатурата на иначе уважавания ( от моя милост в частност) Вили Лилков, който не смее да формулира политическа теза за каузата за преместването на съветската окупационна символика в музея на социализма, създаден от ГЕРБ. Нима така ще привлекат червени избиратели? Най-много да загубят тъкмо онази част от аудиторията, която е петимна да види смела политическа битка на автентично дясното, а не присламчване към ляводесницата ГЕРБ.

 

Тази позиция да говорим за съветската окупационна монументална доминация като за „пречеща” от гледна точка на пейзажа, ако случайно цели да умилостиви Петата колона, ми напомня на още нещо лично.

 

През пролетта на 1994 г. бях принуден да напусна поста си на главен редактор на в. „Експрес”, за да не го закрият издателите заради мен. Бях вбесил кукловодите с острата си позиция срещу огромната престъпна далавера с организираното нарушаване на югоембаргото. Рекламодателите шантажираха с оттегляне и най-важният от тях, „Булвария” на Борислав Дионисиев, доказа, че не се шегува.

 

В контрабандата в особено големи размери участваше правителството на свързаната с Москва Мултигруп ( споменатите по-горе Кадиев и Дончева минаха през школата на тази корпорация също) и неговите бандитски приятели в подземния свят. Така се изляха стотици милиони в черните каси на червената организирана престъпност, някои от които бяха разстреляни по света и у нас. Оцелелите от войната за преразпределяне на порциите от онзи сладострастен пир по време на югославска чума си препраха биографиите с решаващата помощ на подкупената с(ъ)ветска преса и отново маршируват в челните редици на Петата колона.

 

Статиите в „Експерс” се оказаха единствената организирана съпротива в България срещу тази организирана престъпност и започнаха да намират отражение в западния печат ( в швейцарски и австрийски издания например).

 

Моя милост леко се прочу из Европа и беше избран в Хелзинки през 1994 г. за вицепрезидент на Асоциацията на европейските журналисти ( АЕЖ)- факт, строго забранен за споменаване у нас да не би нещо да забогатея от това, че съм били избиран от стотици европейски колеги ( дългата ръка на ДС, нали , неуважеми плювачи!), а не назначаван на каквито и да било постове от което и да било правителство- не че нямаше предложения, пред които избрах да стоя на мястото си също, както правя и днес.

 

Новите шефове на вестника и собствениците решиха да „измамят” читателите след неговия „син период”, олицетворяван от моя милост. И как? Ами като сменят цвета на главата на вестника в червено. Така червените щели да се излъжат да си го купуват (също). Смях! През сълзи. Защото мнозина от червените може да се глупави, но всички вкупом не са толкова тъпи, че да се връзват на подобен плитък номер. Съответно „Експрес” загина- при това не геройски.

 

Никой не е съвършен, но е свършен онзи (политик, включително), който не се учи от грешките си и особено от плодовете на явната глупост.

 

Да отстояваш, вместо да отстраняваш глупавите си грешки, е признак вече на високоплатен конформизъм или на нискочелен тъпизъм. Не може и двете. Никой не плаща на тъпаци. Високото заплащане все пак трябва да се заслужи. Онези с много пари са взискателни към изпълнителите на раздадените им роли.

 

Обаче и избирателите, сред които ( вярвам) преобладават безсребърниците, също могат да бъдат взискателни. И ако не им се предложи избор, рано или късно сами ще го потърсят. И тогава конформистите вкупом непотребни ще станат.

 

 

 

 

 

 

 

32 мнения за “София се предава на Бойко без boy”

 1. Който разбрал – разбрал.Иво,добре им го казваш,но затова трябва дупе.И разум.Тяхните носители систематически бяха унищожавани.Другите бяха купени.Дали ще доживеем това,което предричаш накрая!!

 2. За такива като наш барабойко народът се е произнесъл: “Очи лакоми, дупе тричаво!”

 3. Искам да гласувам за кандидати на партия,която ще заяви:”Нашите кандидати (освен,че са високо компетентни в своите области;високоуважавани в обществото)са преминали тест с детектор на истината ,при международно призната агенция ,с два основни въпроса:1.Поставяте ли интересите на друга държава(Русия) пред интересите на България?
  2.Предлагали ли сте или получавали ли сте подкуп;участвали ли сте в корупционни схеми?”
  Тази партия не би имала никакви пречки да спечели дори над 75% в едни избори.Твърде е лесно,мисля….и ЗАЩО,по дяволите,никой не го прави???!!!

 4. Опорна Точка:
  =============
  “- Нека кажа първо, че числата от официалния рейтинг на Путин – 84%, дори съвършено фантастичните91%, те не означават абсолютно нищо. Социологическите проучвания в тоталитарните държави са безсмислени. Два дни преди да бъде застрелян като куче, заедно с жена си, Чаушеску имаше рейтинг 97%. Сами можете да прецените за какво става дума.”
  ========================================
  Цитат от интервюто на Андрей Пионтковски: Русия е фашистка държава

 5. “Обаче и избирателите, сред които ( вярвам) преобладават безсребърниците, също могат да бъдат взискателни. И ако не им се предложи избор, рано или късно сами ще го потърсят. И тогава конформистите вкупом непотребни ще станат.”

  Да, драги ми г-н Инджев, така е!
  Но … дори и това не правим.

 6. Избирателите са в голямата ис част базсребърници, но не са наясно за какво иде реч. Платените …. на русопоклонниците са си свършили работата добре. Те, както пишеш, за това са и добре платени, малки пискливи, уродливи образи от Алековски кошмар от който събуждане не се очертава.

 7. Избирателите са в голямата си част базсребърници, но не са наясно за какво иде реч. Платените …. на русопоклонниците са си свършили работата добре. Те, както пишеш, за това са и добре платени, малки пискливи, уродливи образи от Алековски кошмар от който събуждане не се очертава.

 8. paypal системата не работи. възможно е някой да е хаквал сайта. Проверете моля.

 9. “За Петата колона е достатъчно да знае, че Фандъкова брани като свидна рожба съветската символика и откликва с готовност на повикване на всякакви проруски форуми и инициативи.”

  С едно изречение – кратко и ясно!

  До Борис Петров
  Напълно вярно!
  При формирането на първото ОФ-правителство след съветската окупация през септ. 1944 Сталин настоява български комунисти да оглавят само две министерства – на МВР и на Правосъдието. Така и става.
  В момента това са последните две цитадели на Петата колона. Но след тяхното падане /което наближава/, медийната и империя /уж на Пеевски/ също бързо ще рухне.
  Да не говорим, че самият Пеевски вероятно ще трябва да обяснява много неща на следствието.

 10. Фандъкова не беше ли учителка по руски език, все пак

 11. Току-що попаднах на нещо любопитно. Описвам го съвсем академично, познавателно. Че едно от значенията на думата “фандък” на турски е “окосмяване на женски полов орган”, “вълмо вълна”, “кичур коса”, “стиска козина”. Това като нарицателно име, отразяващо характер, вероятно звучи като П.тьо Петьо, спрял лустрацията.
  Даже има сентенция – “nomen homen est – името е човекът”. Като най-ярко потвърждение на тази сентенция е фамилното Бокови – започвайки с Георги.
  Както топонимията и хидронимията отразяват нещо характерно за дадена местност и селище или извор, река, езеро, море и пр., така е и с фамилните имена. Показват занаят /Зидаров/, произход /Тетевенски/, недъг /Чолаков/, физически или поведенчески белег /Беловеждов, Карагьозов, Делирадев/, светец-пазител и т.н.

  Добро настроение на всички!

 12. Като негов съгражданин, аз също сравнително добре познавам депутата Вили Лилков. Уважавам го и високо ценя честността му, ерудицията и качествата като политик. Но съм категоричен – като кандидат за кмет Вили Лилков няма никакъв шанс да успее нито в София, нито дори в родния си град!
  В столицата срещу даскалицата по руски /разбирай – срещу бойко борисов/ може да успее само кореняк софиянец, популярна и харизматична личност, доказала неотклонните си антикомунистически и антирусофилски позиции, с качества на неформален лидер и боец!
  Тъжното е, че от времето на Неделчо Беронов до днес сините кандидати /на всички избори/не отговарят на нито едно от гореизброените условия…

 13. Прав си ОТБЕЛЯЗВАМ. В родния ми град голяма част от старите севлиевски фамилии, водеха началото си от прякори, прикачени на родоначалниците на фамилиите и характеризиращи ги като занятие, външност, характер, впечатляващи недъзи, пороци и пр /нерядко с турско звучене/.
  /Карагьозови, Марталозови, Шиварови, Дандалови, Дертлиеви, Чолакови,Ка/и/шмерови, и дори Разбойникови…/
  🙂

 14. Понеже виждам, че г-н Лилков е споменат.
  Знам, че той е сериозен деец в инициативата за демонтиране на паметника.
  Но той чисто теоретично е и сериозен деец в инициативата за премахване платеното паркиране по месдодомуване, ..:-)
  Само дето в процес на работата ни с него, установихме, че за съжаление действията му говорят за прекалена обвързаност с Герб.
  Ако по подобен начин го кара и с паметника, не разчитайте на него.
  По скоро очаквайте скоро да се появи в някой про-руски комитет за възстановяване на същия този паметник!!!

 15. Който и кандидат да предложат комунистите за изборите,резултата няма да е по-различен.Дори да спечели някой кандидат от друга партия,той задължително ще бъде оригинален комунист или оригинелен слуга на комунистите.

  Столичен кмет некомунист би имало единствено по признака на паметника на съветските окупатори.Ако един ден софиянци се събудят и паметника го няма,това категорично и еднозначно би указало,че столицата София се управлява от човек,а не от комунист.Паметника от комунист-кмет няма да бъде посмъртно съборен.

  Повече от четвърт век МОЧА-та стои и блести,което означава,че София не е декомунизирана по дух.Въпреки многократните ми добронамерени провокации някой коментатор поне приблизително да предположи кога този блясък ще престане да унижава свестните хора,абсолютно никой не дава своята прогноза.

  Извод-в близко и далечно бъдеще,МОЧА в София ще си е на своя боен пост и ще играе ролята на приемна антена на руската пропаганда.

  Същото бъдеще се предвижда и за другите “мочи” и “альоши” в другите населени и нанеселени места в Република България.

  Властта не разрешава тези сурогати да бъдат разрушени,затвоа и цялата ни държава си сурогат и подобие на държава.

 16. Г-н Тинков,бихте ли бил максимално точен,Г-н Вили Лилков комунист ли е,или антикомунист,трета квалификация не може да има.Колко годишен е той и каква проефесия има?

 17. Самото название на партията “Демократи за силна България” няма политическо-правна стойност.

  Някой се обявява за демократ и иска да направи държавата си силна.Е как става този фокус,досега нито една партия не е могла да направи държавата силна,но се намират хора,обявяващи се за политици и казват че ще я направят.Как,начело с МОЧА-та.Ами няма да стане,света не познава силна държава със близо сто паметника на окупатора си.

  Пак всичко ще излезе въздух под налягане.

  КОмунистите комунизъм не построиха,антикомунистите не можаха да преборят комунистите,Царя не можа да орпави България за 800 дни,реформаторите все още не са казали какво са реформирали,ДСБ не са казали кога ще направят държавата силна(сега несъменно е слаба),декомунизацията никой не я е обявил за приключла,прехода също не е спрял.

  А простотията си е на завидно ниво.

 18. Към PanAmerican:

  Не искам да се намесвам във всеки спор, но поради навика Ви да оспорвате ( почти всичко и всеки) от антикомунистически позиции ( познанията Ви по история са едно, а позицията Ви на “коректор” на всяко мнение, вкл. по отношение на терминологията, е друго) отдавна сте разпознат тук като онзи, който пишеше години наред под ника антикомунист и палеше междуособни войни с почти всички коментатори. Настоятелно Ви призовавам да не се връщате към тази практика! Завърнахте се под друг ник, ок. Но не се връщайте към лошия навик да всявате интриги сред съмишлениците.Примерът с въпроса Ви за Вили Лилков, който е достатъчно добре познат, за да бъде обявяван за комунист, е точно такъв случай на отклоняваща вниманието дразнилка.
  Това нямаше да е такъв проблем, ако не държахте толкова на своята анонимност, с което наливате вода в мелницата на подозренията за преднамереност на Вашия стил да водите разговора тук към постоянни препирни по ноти, встрани от основните теми, зададени от Вас.Едно е да имаш различно мнение, друго е ВИНАГИ да си на различно мнение по дребни поводи, които скарват коментаторите за нищо работа.Ако всички злини можеха да се обяснят само с комунистическия им произход светът щеше да е лесна за разбиране, червено-бяла планета, която обаче все пак е цветна, с доста нюанси.
  Моля, коментаторите да не се хващат на тази въдица!

 19. В САЩ “прехода” се е състоял преди повече от 100(СТО!!!)години, преходЪТ от ДИВИЯ запад към най-демократичната днес нация, обуславено от изцяло ЕМИГРАНТСКИЯ й характер и същност, и найните корени от ренесансовият и просветеният ЗАПАД на Старият свят.
  В НРБ, след 26 години “преход”, си оставаме все там – в ДИВИЯ ИЗТОК, наследен след 45-годишният колониализъм на великата североизточна мечка.
  Като паралелен КОНТРАсвят , ролите в “нашият” ДИВ изток са точно противоположните на ролите от американският ДИВ запад. Там колонистите са “белите” COWboys, докато при нас КОЛОНИЗАТОРИТЕ са ЧЕРВЕНОКОЖИТЕ, макар и със СТОЛЕТИЯ закъснение!
  В НРБ COWбойковците са “червенокожите”, а колонизираните са “белите”.
  Дали това КОНТРАразвитие се дължи само на противоположните географските термини – изток-запад, или пък на разликите в “подивяването” им?!?!?
  Или по-точно запада само “подивява”, докато изтока КОНТРАподивява?!?!?
  Може би затова и при едните има преход, а при другите КОНТРАпреход?!?!?….
  Каква “еволюция” само, или по-точно революционна трансформация , ….революционна метаморфоза – от дивите западни COWboys,….. до “съвременните” и КОНТРАаналози – “изтънчените” източни COWбойковци и КОЙбойковци на “прехода” в НРБ???….

 20. Г-н Инджев, вместо реплика от моя страна,бих учтиво Ви запитал, а книгите Ви “Течна дружба” кои злини показват на читателите и кои са главните герои в тях.
  Те имат генерално казано историческа( академическа), политическа и оществена стойност. Въпреки че основната цел на всяка пропаганда и агресия на Москва към Балканите и специално към България е от много години, след болшевишкия преврат през1917 г. , отношението( меко казано) на вече новата( от 1922) държава на руснаците се опрвделя единствено от съветските комунисти. Те наемат в качеството си на роби българските комунисти и двете банди съвместно работят на българска територия, включително и днес. Докато преди 1917г. руската експанзия се е подържала по познати критерии и традиции както и от други силни държави, болшевиките имат вече съвсем “люти” цели-тотално унищожаване на българската държавност с пълно подчинение на комунистческата държава от съветската. Това го казва дори комунистческия диктатор Тодор Живков.
  Новата история на България не може да бъде изучавана , ако не се изучават действията на Съвтския Съюз срещу България след 1922г. Те са от един и същ характер до падането на комунизма през 1990г.Всеки един ред във Вашите книги в този период визира безапелационно ЕДИНСТВНИТЕ ФАКТОРИ в реализирането на Съветско-Българските отношения. Тези фактори са нито повече, нито по-малко от два-съветските и българските комунисти. Тези отношения са наречени от Вас изключително сполучливо като “течна дружба”. Смисъла и на двете думи е изключително дълбок . Самото заглавие е перифраза на демагогската комунистическа фраза “Вечна дружба”. Подмяната само на една-единствена буква(първата) тотално разобличава комунистическата пропаганда както на съветските, така и на българските комунисти. Все пак точно те измислиха тази измама “Вечна дружба” и точно Вие я разобличихте и разобличавате. Логиката води до единствния извод- “Течна дружба” унищожава демонизираната комунистическа “Вечна дружба”. Същата логика води и до друг извод-Вашата книга е антикомунистическа по принцип. На много места Вие показвате конкретните комунистически функционери и техните действия.
  “Течна(та) дружба” според обилния материал твърдо притежава перманентен характер, точно и затова сте избрали негов синоним-ТЕЧНА.

  Засега “течната дружба” като че ли се очертава като вечна, казано без кавички. Незабелязвайки дефинитивност в последния том, твърде вероятно е да има продължение на течението.
  Кой е основния показател за антикомунистическата стойност на книгите Ви? Много просто-реакцията на комунистите. След като те реагират негативно и злобно срещу Вас, те са засегнатите от Вашите разработки. По-точно разобличени.

  Друго, бих казал възможно най-картинно достойнство на заглавието е думата ” течна” . Пропагандата и агресивните набези на новата държава на руснаците Руската Федерация е просто продължение на комунистическата пропаганда до 1991г.
  Сам казвате и доказвате това с тази дума “течна”. Тази “дружба” продължава , тя не спира, тя ТЕЧЕ.
  Кои са факторите, които я реализират тази “дружба”? Ами пак същите, други не може да има, смяна не е правена на тези фактори нито в България, нито в Русия. Тива са добре познатите ни комунисти. Това че Вие и много други и основно самите комунисти вече не се наричат комунисти, а социалисти нищо не промения, просто самите Ви книги доказват моето твърдение.
  Ето само един пример-мой любим , както и на много други, разбира се и на Вас.
  ПСА-МОЧА. Той е строен от българските комунисти с преклонение и благодарност към съветските комунисти. Ясно кога и ясно защо. Изписани са кофи мастило до днес.

  Този паметник е основен(базисен) символ на комунистическия режим в България и всеки, който се бори срещу неговата символика е антикомунист, просто не може да бъде квалифициран по друг начин. Никой не се бори срещу физическите му атрибути-бетон, бронз, мрамор и пр., а срещу антиморалната , античовешката и антибългарската му стойност.
  Вие не афиширате понякога стойността на Вашите позиции и протести срещу този символ като акт на антикомунизъм, но никой не се съмнява в това.
  Всичко написано от Вас е антикомунистическо(хуманно и морално) .Това е една уникална позиция срещу лъжата и насилието в България, които символизира този(тези) паметник(памерници).

  Това че има нови моменти в руската пропаганда към България днес просто са показани по “течния способ”, че целите на Москва са си същите “вечни”.

 21. Г-н Инджев,
  Излиза така, че в книгите си от поредицата “Течна дружба” сте написали това, което многократно е подчертавал и обяснявал “антикомуниста” (пардон “панамериканицаца”), но Вие не сте схванали смисъла на написаното, поради което се налага неговото допълнително “обяснение” (тълкуване)! Така, че внимавайте и следващия път се “консултирайте” и “съветвайте” с “компетентното лице” (пана…)за да не изпадате в такова “неудобно” положение!!!

 22. Аз смятах, че “антикомуниста” се е споминал (Бог да го прости!), но се оказа, че тои е “възкръснал” и се е преродил в “панамериканец” (каквото и да означава това животно?)!

 23. Въпросът ми към Г-н Тинков като какъв би определил г-н Лилков понеже са от един и същ град и се познават лично има чисто опознавателен характер,но в никакъв случай провокативен или ироничен.

  По предоставен линк от коментатор на сайта отворих личния сайт на Г-н Лилков и въпреки многото материали в него,не успях да намера негово самоопределяне като антикомунист,или поне стриктно определни антикомунистически позиции.

  Ако някой е намерил такива,моля да ги предостави на читателите

 24. Бих искал да поясня по-подробно моята теза по отношение на облика на днешна Република България.
  Поставям три въпроса,които са взаимно свързани,но все пак имат и диференциран смисъл.

  1.Комунистическа ли е страната България по тариториален признак.Преди да отговоря нека се обърнем към природата.Една местност в която има много дървета(гора) ,хората и специалистите я определят като гориста.Местност,в която преобладават камъни,скали,пясък и пр.,се определя като камениста или скалиста.Когато небето не се вижда,или съвсем частично поради облаци или мъгла,казва се че е облачно ,или мъгливо.Когато вали дъжд,хората казват,че времето е дъждовно.И т.н.

  Логика и обективност,нищо повече.Нека всички на сайта да използваме тези категории и всеки да си зададе въпроса-има ли на българската територия паметници на окупаторски войски и на държавата ,чиито тези войски принаделжат? Ами има разбира се,как да няма.Без да прибягваме до странични източници,ще разчитаме само на нащия сайт-той показва наличето на 80-90 на брой.Много ли са?-ами много са,как да не са много,даже прекалено много.
  Високи ли са тези паметници?-ами високи са,може би няма по-високи от тях,но и да има,не са повече два-три.Мащабни ли са тези паметници?-ами мащабни са,как да не са.
  Притежават ли определна символика?-притежават и още как.
  Къде са разположени?-на възможно най-представителни,високи и централни локации за да бъдат наблюдавани от възможно най-голям брой българи и чужденци.
  Както всеки безпогрешно се сеща,тези паметници са посветени на съветската окупация на нашата страна и самата й болшевизация.

  Подвъпрос-има ли паметници на убийци,шпиони,терористи,атентатори и др. престъпно-криминални фактори и хора? Има,как да няма.това са стотциите паметници,барелефи,паметни плочи и др. ,посветени на българските комунистически функционери и редови бандити.
  Много ли са тези паметници?-никой може би не знае тяхния брой,като в някои градове има десетки,заедно с по-горе посочените.

  Кои са двата фактора,които са символизирани чрез тях ?-СССР вкл. неговата армия, РККА(Съветска армия) и НРБ,вкл.БКП.

  Е,по териториален признак на основанието на посочените факти,нашата страна комунистическа ли е,или не? Отговорът се налага от непобедимата елементарна логика-КОМУНИСТИЧЕСКА!

  2. Комунизиран ли е българския народ( в никакъв случай нация)?

  -протестира ли българския народ срещу комунистическата символика?-твърдо НЕ!.С изключение на автора на сайта и неговите съмишленици,никой не протестира.
  -бори ли се някой по законов,парламентарен път комунистическите символи да бъдат премахнати?-твърдо НЕ!
  -бори ли се някоя политическа организация срещу комунистическата символика?-твърдо не!
  -борят ли се някои обществени,дудожествени,научни и пр. организациии срещу комунистическата символика?-твърдо НЕ!.
  -има ли масови протести срещу комунистическата символик?-НЕ
  -изучава ли се в областта на образованието Съветско-Българската война и комунистическата символика?-категорично не!

  Е,съгласно народностно-обществения признак,българския народ комунизиран ли е като цяло(тип народ)?-ами комунизиран е,как да не е комунизиран!

  3.Българската държава(властта) комунистическа ли е?
  -Държавния глава изразил ли е досега позоция срещу комунистическата и съветската символика?-категорично НЕ!
  -Министър-председателя изразил ли е позиоция срещу комунистическата символика?-НЕ и НЕ!

  -Народното Събрание издало ли е закон за демонтиране на съвтеско-окупаторско-комунистическата символика?-НЕ,НЕ,НЕ!
  -Главна прокуратура завела ли е състав на престъпление(закононарушение) за наличието на символика на режим ,който по ЗАКОН е престъпен(криминален)?-НЕ!
  -Министерството на културата,СУниверситет,Института по история и др. държавни иснтитуции борят ли се за премахване ан съветската и българска комунистическа символика?-НИЩО ПОДОБНО!…
  -кой изразхоидва средства за подръжка на съветско-българакста комунистическа символика?-държавната и местаната власт!.

  При наличието на тези три въпроса с три негативни отговора,как ще се произнесе неуморимата логика?

  Просто и логино-Република България е комунистическа държава,с комунизиран народ.

  Втора като нея няма никъде в света!.

  Електронните страници на сайта дават неограничена свобода за доказване на противното.

 25. Към PANAMERICAN:
  И сега, след оглушителната плесница, която получихте от стопанина на блога, “бих учтиво Ви запитал”, какъв е смисълът на “напоителната” Ви панегирика?
  Какви “злини показва на читателите” и “кои са главните герои” в нея?
  И “всъщност комунист ли ст/е,или антикомунист,трета квалификация не може да има”.Колко годишен ст/е и каква проефесия има/те?”

  “…бихте ли бил максимално точен”?
  🙂

 26. Приемам съвета Ви, г-н Инджев, защото е аргументиран и разумен.
  И защото софистичното, натрапчиво и поучително многословие /дуднене/ от последна инстанция ми напомня за задължителното “открито” партийно събрание от преди четвърт век.

 27. Другаря Бойко ето как си върши работата

  PRIMEMINISTER@government.bg
  The recipient’s mailbox is full and can’t accept messages now. Please try resending this message later, or contact the recipient directly.

 28. Уважаеми Г-н Тинков,прочетох думите Ви към мен,но не мога да схвана какво искате да кажете.Иронията Ви е налице,но е неясна и немотивирана.

  Въпроса ми към Вас лично беше напълно добронамерен,никога не съм определял г-н Лилков за комунист,както и за никакъв,за мен той е напълно непознат,нямам никаква информация за него досега,все пак аз не се занимавам с политика и не мога да знам имената на всички политици.

  Питах Ви максимално любезно,получих максимално невзъзпиатн отговор,блафодаря Ви много и оттеглям въпроса си,извинявам са за досадата.

  Що се касае за оглушителната плесница,това е терминология изпозлвана от слаби хора.Нанесете Вие собствена такава.ако имате основание.Ениуей,Вашето име повече няма да бъде споменавано от мен.Тая изнервеност и язвителност,която демонстрирате според мен е ненужна на такъв блок.По-добре е да цари толернатност,а не злоба.

  А запитвате ли се защо “стопанина на блока” след “оглушителната полесница” публикува мои коментари?Явно не съм казал нещо,което против неговото достойнство и неговата дейност.

  Да,признавам,аз съм същия читател на сайта,който пишеше с ника Антикомунист,но изразявам пълна готовност да бъда низвергнат,лошото е ,че каузата на хората ,които се борят срещу лъжата и мърсотията не се очертава да успее.Още повече с мое или без мое участие на блога.Аз си го чета редовно.

  Накрая ще използвам познатия “течен способ” и ще акцентирам отново моята позоция към МОЧА-те.

  Комунистическата държава НРБ построи паметниците на съветските агресори,а “некомунистическата държава РБ(РъБъ) ги съхранява,дори увеличава.Каква приемственост,каква отговорност на държавата Република България към съветските окупатори.
  Всичко си “тече” по старому…

 29. До “АНТИКОМУНИСТА ПАНАМЕРИКАН”:
  Случайно да Ви е направил впечатление фактът, че 70 процента от “максимално невъзпитания ми отговор” е съставен от цитати, взети от Вашите словоизлияния?
  Нищо лично – шега, насмешка, може-би тънка подигравка, но в никакъв случай “изнервеност”, “язвителност”, “нетолерантност” и “злоба”.
  Все пък, съгласете се, че изрази от рода на “все пак аз не се занимавам с политика” и “що се касае за…” си просят закачката.
  Бъдете здрав!
  И продължавате да четете блога.
  🙂

 30. @ Иво Инджев | юли 27, 2015, 09:45
  Дръж са Земьо, ШОП та гази!

  антикомунист и панамерикан отдалече лъхат на руска водка!
  Само алкохолизираното съзнание може да хиперболизира комунизъма до степен да го тика за вся и всьо. И по този начин да остави назад истинската тема, живецът – вековното поведение на русия към българите!
  Гнусно, много гнусно!

 31. Хората в София едва ли гласуват само по линията МОЧА, не е редно за мен това да е основен аргумент кой кандидат бил проруски и кой не. СДС имаха пълната власт за 4 год. в БГ, Софиянски беше кмет почти 3 мандата – ами да го бяха махнали тоя паметник, като бяха пробългарски настроени

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.