Пука ни на сайдера, че поляците произвеждат сайдер, вместо да мрънкат за руското ембарго

„България най-съсипана от санкциите срещу Русия

Транспортът и енергийният сектор очакват загуби за милиарди

 

БЛИЦ, 3 август 2014 г.

 

България е сред страните с най-тежки последици от санкциите на Европейския съюз към Русия. Индустрията, транспортът и най-вече енергийният сектор очакват загуби за милиарди и тежка зима, ако отношенията между източния и западния блок не се затоплят.”

 

БТА

 

11 юли 2015 г.

 

 

„Премиерът Бойко Борисов смята да постави въпроса с огромните пари, които страната ни губи от санкциите и контрасанкциите от Русия, съобщава БТА.

Млекопроизводителите и зеленчукопрозводителите губят стотици милиони, добави той и смята да попита дали ще има спасителен план и за тези, които са най-ощетени от санкциите.

По думите на Борисов към момента изчислените загуби за страната ни са за над 80 милиона евро. Той каза, че България е една от най-пострадалите от санкциите.”

 

Днес, 26 юли 2015, БНР

 

„82 милиона лева са загубите за българското земеделие от руското ембарго, съобщи в предаването “Неделя 150” на БНР земеделският министър Десислава Танева.

Най-засегнат е млечният сектор – 44 млн. лв., следват зеленчуковият с 22 млн. лв. и останалите – в сектора на месата и преработката. „

 

Ето така, доказано с цитати, върви пропагандно-безхаберната битка с истината в полза на Русия в България, оглавявана от самия премиер Борисов. Нерде милиарди ( според пропагандата), нерде стотици милиони ( според Борисов), а накрая- общо 82 милиона загуби от руското ембарго.

 

За сведение на по(к)русените и други страни са обект на смехотворното руско ембарго, което наказва най-вече бумерангово самите руснаци, има и други примери за резултата от глупавата политика на Путин.

 

В Полша например производителите на ябълки, голям снабдител на руския пазар, са на път да…спечелят. Огромното им свръхпроизводство отива за производство на сайдер, традиционна леко газирана ябълкова слабо алкохолна напитка. Количествата, произведени в резултат на това в Полша, са скочили десет пъти от 1,19 милиона тона, на 18 милиона, съобщава сп. „Икономист”.

 

По този повод списанието припомня и друг пример за гъвкавост по принуда. При рязък спад на цените на млякото, ирландските производители на мляко измислили през 70-те години на миналия век алкохолната напитка от смесено с мляко уиски Бейлис.

 

А у нас как е?

 

Бей ли? Направо султан е положението- тук се разпореждат с нас като с рая безпросветна. На кого му пука на сайдера, щом от най-високо място в държавата
лъготят безнаказано и това не води до никакви политически последици. Ако не броим разбира с задоволството на Москва, че българите са такива големи жертви ( на собствените си проруски управници и техните лъжи).
 

 

 

 

16 мнения за “Пука ни на сайдера, че поляците произвеждат сайдер, вместо да мрънкат за руското ембарго”

 1. Тежка, тежка пропаганда от страна на Б.Б и сие. А аз днес, може би малко закъснял, а може би не, си чета “Срещи с Буров” и гледам предложенията на човека за развитие на селското ни стопанство от началото на 20 век (овощарство, мед, винарство по региони). А тези шумкари и долни комунисти ни занимават с пари за семки, загубите това, загубите онова. ИЗВИНЯВАЙТЕ, футболният Реал Мадрид похарчи 100 млн. евро за ЕДИН футболист, ако България беше държава с държавници 100 млн. евро загуби (които дълбоко се съмнявам, че са реални, просто нямаме ДЪРЖАВНА статистика, която да отчете) са смешка. Радостта ми е в това, че младите хора, с които общувам не се ловят на тези приказки и виждат реалните вредители на икономиката ни (доколкото я има), а именно управляващите. Дано виждащите се уповаваме един в друг и се множим. Поздрави.

 2. Работил съм няколко години при соца в системата на млекопреработването. Абсурд е като се знае колко падна износа в посока североизток башка и непосилните руски мита загубите да са 44 милки лева. Говорим евентулно и единствено за пропуснати ползи. Убеден съм, че и за другите продукти картината е сходна.
  За “десерт”, предлагам колаж от изказвания на Светлана Алексиевич за тъй възлюбената от петоколонци и полезни идиоти раззия и народонаселението й.
  Да не го чете банкянското слънце и филите МУ защото ще получат сърцетуп. Това по любимата тъща.

  http://www.dw.com/bg/%D1%86%D1%8F%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5/a-18462520

 3. Лъжат и вият за това руско ембарго. Вият за руските туристи а чувам че в Сандански и по морете гъмжи от руснаци. Преди от БСП-ето виеха че сме загубили руския пазар, че при комунизма сме имали износ за тях…, сега заради ембаргото се оказва че милиони сме щяли да загубим(значит мы все ощэ имаме износ, кога лъжат червените фундаменталисти?). Всъщност комунистите ЛЪЖАТ ВИНАГИ!

 4. Информацията от линка по-долу (най-вече за немскочетящата публика) за нов удар по финансите на Путин, която би обяснила руската истерия срещу нормалния свят.
  Както се казва, каквото сам си направиш, никой не може да ти го причини.

  С няколко думи: 15 млрд долара е загубата само от покупките на Русия на злато в последните години. Явно на мужишкия тип му прави удоволствие да купува злато по най-високи цени, вместо омразните долари и евро.
  Прибавяме 70 млрд долара потопени в Сочи, 200 млрд долара т.н. бягство на капитал от Русия, около 100-120 млрд долара употребени от централната банка за подкрепа на рублата, след 2-3 години идват падежите на вътрешните заеми на регионите.
  С една дума, ледът под кънките на джуджето изтънява.

  http://www.welt.de/wirtschaft/article144427788/Putin-steuerte-Russland-in-die-1200-Tonnen-Gold-Falle.html

 5. Освен да лъже в публичните си изхвърляния на комплексиран бабаит, който е сгафил пред шефа си Бойко Борисов нищо друго не прави. Милиционерът-хвалипръцко не пропуска да говори на корем глупави лъжи на глупав(ия) народ, който го “обича” и си го избира за главатар на племето!

 6. Чета и не вярвам на ушите си… Много странен текст за руската агресия срещу България. “Български дипломати в Москва” да я анализират, че и да я споделят с медиите?! Нещо нечувано! Ошибка ще е какая-нибудь тази работа!”Болгарските дипломаты” в Москва имат една-единствена задача-начело с комунистическото ченге бойка коцэв да се извиняват, че все още България не е официално провъзгласена за Задунайская губерния!

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4892178

 7. Загубите от руските контрасанкции са нищожни. Цифрите, които правителствени функционери съобщават, са многократно преувеличени. Там се включват въображаеми косвени загуби и ценови флуктуации, които нямат нищо общо с ембаргото.

 8. За Русия – само санкции! Санкции до фалит и пълно разоръжаване! Русия винаги е била суровинен придатък на Европа и такъв ще си остане. Населявана от живеещо в Средновековието грабливо и лъжливо племе, което имало месианска мисия, моля ви се. Диваци.

  Колкото до лъжливия бабаит от Банкя – ако някой още му вярва след 10 години “сутрин едно, вечер – друго”, то си е за негова сметка.
  A propos – някой имали идея колко милиарда станаха “спестяванията” му?

 9. От БОЙКО Димитров – Тарабов до БОЙКО Коцев и БОЙКО Борисов.
  БОЙни другари, кръстени за БОЙ и поБОЙ.
  Колко ли им е тежко на душите да се правят на мирни демократи?

 10. Лъжат и ревът за да им отпускат от Европа обезщетения за пропуснати ползи,а те да ги крадат,то не им стига дето крадат еврофондовете ,изобщо такава бутафория нямам думи

 11. До Отбелязвам. Според журналиста Тони Филипов,д-р в навечерието на 2012г. заедно с “бившата” любима Цеца Секса са празнували в Ню Йорк вторият милиард. Не беше много сигурен в какво но клонеше към евраци.Никой не си направи труда да реагира по какъвто и да е начин. Нито “засегнатите”, нито коя да е от медиите, 90% от които са на ковчежника му дп. Дет казва Стопанинът на БЛОГА, “мълчанието е злото”.

 12. То убаво ,че ББ се сетил да сметне загубите на НРБ от санкциите, но нещо “малко се обръкал”. НРБ губи от “КОНТРАсанкциите” на туПлер, а НЕ от някакви санкции на ЕС. Скоро може да му наложат САНКЦИИ и от Брюксел , ако толкова много си ги поиска.
  И след като ББ е започнАл със стъкмистиките , е редно да ги цитира изцяло. Например като започне с данните за вноса и износа за RAZIя и СеСеСеРе през последните 20-30 години. От тези данни може и да му се проясни КОЙ и КОГА е наложил санкции на НРБ, и ЗАЩО ли???
  Освен това оня ден се появи некаква обобщена информация , че дълга на НРБ е нараснал за 2013-14г. с 10(ДЕСЕТ!!!)% от БВП, от 18-19% от БВП, на 29-30% от БВП. Т.е. за ЕДНА година ОБРЪЧгархски е натрупал дългове от 10% от БВП, които са равни на 8-9 МИЛИАРДА лева(дори и Гърция не имала никога ръст на дълга от 10% от БВП за ЕДНА година!!!).
  Какво може да каже за тези 8-9 МИЛИАРДА лева взети за 1(ЕДНА!!!)година??? Пък после може да пита туПлер и за 82 милиона от “КОНТРАембаргото” му спрямо НРБ.

 13. До Georgi Nikolov

  Един от начините да се докаже, че Бойко Борисов не е европеец е публично да се видят неговите лични авоари, натрупани през времето, когато е бил Премиер.

  Като Путин, който скоропо твърди, че има § сто млрд. в лични сметки.

 14. Жоро Николов и Отбелязвам:
  Да не забравяме зависимостите в кутията с частните лентички, резнати от ББ ей така – хем професионално, хем приятелски.
  Пътувам към Еркюприя днес сутринта с един приятел в ролята на Маркиз дьо Карабас, който докладва за състоянието на новозаграбените имоти край пътя. Малко след манастира, където децата скачаха в един вир, виждам солидно заграждение. Питам на кого са тия земи. ‘Ами на човек на Бойко Борисов’ – казва моя Маркиз дьо Карабас; човекът бил Георги Тучев. Бутилирал вода и ББ благородно открил частната му инициатива.
  От чужбина някои от лентичките на мутрите без прикритие ми убягват и даже имам празни дни. На място пък не смогвам, мутр’обилието е зашеметяващо.

 15. Злите езици говорят, че износът за Русия си върви с пълна пара, но през Македония?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.