Пълзящият Мирчев се изправя срещу Фандъкова

Във връзка със заглавията, според които кандидатът на БСП за софийски кмет Михаил Мирчев се изправя срещу Фандъкова, съм длъжен да публикувам текста на техния ( въображаем, но неподражаем по своята хипотетична автентичност) лют предизборен спор, състоял се в ivo.bg веднага щом двамата кандидати на двата отбора на Петата колона се оказаха вплетени в невероятна, убийствена, сензационна, непримирима, ужасяваща, ненадмината по нейната кръвожадна безкомпромисност предизборна борба за Купата на съветската армия.

 

 

Йорданка Фандъкова ( за краткост наричана тук Йор Фан или за прозападнте й избиратели Yоu’re Fan) към коленичилия- заповеднически, по царски, на фамилно име, както царя към Борисов:

 

Изправете се, Мирчев!

 

Михаил Мирчев ( за краткост МиМи):

 

Другарко Фандъкова…

 

You’re Fan:

 

„Друарко” ще викате, когато не сме сред свои, на столетницата, която напуснахте през 1990 г., за да се завърнете сега начело на нейната Атака срещу мен!

 

МиМи:

 

Благодаря, вече ще Ви наричам реститутке или буржоазке, антикомунистке – нали обещах на конференцията, която ме изправи срещу Вас, да се боря срещу реститутите, буржоазията и антикомунистите.

 

You’re Fan:

 

Буржоа, при това червен, ще викаш на идеолога на ЦК на БКП от когото се разграничи с промяна на фамилното си име и от когото си реституирал наследственото право да си виден деец на Партията и без да членуваш в нея, като и на онзи, който наследи същото от теб като депутат от БСП – вие сте червен буржоазен клан. Напразно низвергнахте др. Кутев, който формулира тезата за предаването на соца по полов път – вие доказахте правотата му.

 

МиМи: Хорошо, позволихте ми да се изправя, а сега ми позволете, както обещах на Партията, да се боря срещу Вас от името на столичната интелигенция срещу западните…

 

Y’re Fan: (Строго, повишава тон)

 

Мирчев, няма да обиждаш моя лидер с тези намеци за столичната интелигенция. Той е истински западен интелектуалец, а не някакъв съветски интелигент.

 

МиМи: ( С непресторено учудване)

 

Нямах това пред вид. А и Вие не се обидихте, когато той Ви напомни в нощта на спечелените президентски избори ( най-голямото Ви партийно престъпление- да направите този русофоб Плевнелиев президент, пфу, как Вам не Ви е срам!) , че щяхте да бъдете никоя, ако не беше той да Ви посочи за кмет. А за съветския термин „интелигенция” сте права, но аз съм горд да говоря именно от името на моите друзя интелигенти.

 

You’re Fan:

 

Как смеете да ме засягате на руска чест- та аз съм преподавала руски още когато Карл Велики се е срамувал да говори на немски на конете си, както каза тези дни нашият приятел Божидар Димитров!

 

МиМи: ( Тържествуващо)

 

Божо, откакто премина във вашия лагер, дава фира- нещо подобно е казал император Карл Пети доста векове по късно от Карл Велики, а др. Георги Димитров го цитра в Лайпциг, за да натрие носа на фашистите, преди Сталин да се съюзи с тях. Вашите соросоиди му бутнаха мавзолея за отмъщение, а Вие позволихте на момченца, като Иво Инджев, да си представя там книгата „Мълчанието е злото”, т.е. да създава прецедент в поругаването  честта на кумира на българо-съветската ни дружба!

 

You’re Fan:

 

А, моля, моля, моят лидер беше кмет по онова време с онова безобразие с книгата, но после отчете грешката си и като премиер нарече същия „идиот” пред аудиторията на Нова телевизия. Не случайно и моят лидер и приятелят му Първанов не го споменават

поименно, когато го ругаят- имаме съгласие по този въпрос.

 

МиМи: Да го оставим този маргинал ( за какъвто го определи руския посланик Исаков). Др. Първанов, на когото служех в предизборния щаб през 2006 г., го подигра като „безобиден журналист”, др. Костадин Чакъров от преродената БКП го обиди на „изрод” по ТВ7, а по БНТ др. Татяна Дончева основатело го оприличи от здрави русофилски позиции на „урод”.

 

You’re Fan: Тук по изключение сме на едно мнение, но не можете да ми отнемете първенството по главната тема- любовта към съвeтска символика, без която нямаше да съм You’re Fan.

 

МиМи ( губи самообладание, реве като ранена в сърцето пантера с кръвясал от обида поглед)

 

Ти ли бе, аз обичам Червена армия генетично и гинекологично, като стана дума за соца и половия път! Когато минавам покрай нейния паметник винаги навеждам глава от срам, че е толкова дребен и миролюбив. Ние не заслужаваме унижението да имаме толкова малък паметник на толкова велики освободители от буржоазното робство!

 

You’re Fan: ( с дяволити пламъчета в очите)

 

Опаа, издаде се най-сетне! Значи минаваш и за разлика от мен оставаш на крака, а срещу печелившия отбор в състезанието за Купата на съветската армия се изправяш в цял ръст като Атлант на Айн Ранд, а ? Ти знаеш ли коя съм аз, бе! Учредявам русофилски организации; браня съветското наследство като зеницата на Бойко; грижа се за светинята и за затъмняването на всичките мероприятия на Общината в защита на тази непреходна ценност…

 

МиМи ( все по-невъздържано, вече крещи)

 

Ти ли ма, дето позволи на 9 май съветските тържества да започнат в зори и да завършат преждевременно след залез слънце в София! Аз като дойда на власт ще наредя вечните огньове в чест на нашите освободители от българското буржоазно робство да станат наистина вечни, а съветски маршове да гърмят непрекъснато, докато не пукнат от безсъние омразните и на Бойко прозападни избиратели в центъра на столицата. Другарите от руското посолство ще дадат пари за най-мощни усилватели за целите на това родолюбиво начинание, както дадоха на теб за най-модерни камери за следене на българските вандали около любимия ни паметник. Ще поискаме още камери от тях и за градските тоалетни, които нарочно ще построим, за да ловим в тях еврогейовете, както и без камери правехме за кеф като отрядници на ОФ ( макар да ги смятахме по онова време за обикновени пе…абе, да не казвам, че ще обидя някои другари с евразийски вид, но с тайна евроориентация). Може да ви се стори тъпо, но питам най-остро: вие затова ли не строите градски клозети, за да служите на интересите на гражданите за еврогейско развитие, които имат склонност да се събират по такива места и да се излагат на опасността да ги издебнем и изловим?

 

You’re Fan ( Майчински омеква )

 

Ето това вече е демократичен дебат по същество и конкретна предизборна програма, която показва, че по приоритетните въпроси на нашето оцеляване нямаме различия. Като те слушам, Мирчев, мога пък и да те взема за заместник- ти само стой там долу, ще ти кажа кога да се изправиш. Имаш добри идеи, а и Бойко ти прощава, че си реституирал привилегиите на идеолога на ЦК на БКП, низвергнат от нашия кумир Тодор Живков цяла година преди Съветският съюз да ни освободи от него ( от др. Живков, патрон на Бойко).

Изправи се сега, ще ми целуваш нозете по-късно.

 

Р. S. (При загасени камери и микрофони, по време на разгримирането)

 

„Молодци, ни шагу назад не оступили от сценария”

 

 

 

 

 

 

11 мнения за “Пълзящият Мирчев се изправя срещу Фандъкова”

 1. ВЕЛИКО! ВЕЛИКО! ВЕЛИКО!
  Аз мога само скромно да се присъдружа към пламенния дебат като музикален оформител с една евроатлантическа по форма, съдържание и актуалност песня-пляска:

  http://vbox7.com/play:8af67282

 2. ВЕЛИКО!
  А да видим дали Вили Лилков ще намери кураж и сили да излезе срещу двете горни недоразумения с водеща точка от програмата. Незабавен демонтаж на МОЧА! При една добре премислена и насочена кампания отива на втори тур. А там, не се знае, знае ли се.

 3. Смяааах!
  Смятам да отпечатам стотина бройки и да ги раздам.

 4. Иво, за малко да ми развалиш iPad-а, разлях си кафето от смях тази сутрин. Истината е винаги необходимото условие за една добра сатира, а тази, която си написал, е направо блестяща. Браво!
  Поздравления и на Отбелязвам за научното изследване за значенията на думата фандък.

 5. BRAVO iVO kak si go uluchil:”palzyasht”!!!!
  Tozi Mihail Mirchev e naistina REPTIL!!!
  V kazarmata beshe “DONOSNIK” i posle stana profesor po partiyna linia…!!! A az zaminah za France da pravya doktorat zashtoto sam borjuazna otrepka..!!! Da jivey i sled 100 god. v BG shte ima DEMOKRATIA!!!!!

 6. И аз казвам браво, и за изключително подходящия жанр!
  Привидя ми се един сценографски детайл – спарче, с което You’re Fan and MiMi диалогично щурмуват кирта по гъзовете си. Във второ действие го загубват (сенчеста сцена) и са принудени да отнемат наслояващата се кир с нокти.

 7. Everyone else, невероятно попадение на едно изключително въображение!
  Браво!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.