Налягането на парцалите в страната медийните парцали

„Блиц”, „Шоу”… Пак медии на тезгяха и КОЙ ги купи. Какво следва?

 28 Юли 2015

Пеевски очаквано погълна сайта „Блиц” и вестниците „Шоу”, „Доктор”, „Над 55″, коментират из медийните среди. Отдавна се говореше. Всичко мина по позната и отпреди схема. Славка Бозукова, главен редактор на „Стандарт”,  първо влезе в ръководството на издателството на „Блиц” и „Шоу”, а сега придобива 50% от акциите.

Славка Бозукова става официален собственик на цяла медийна група. Нейната роля е същата като на Венелина Гочева – изкуствени патици. КОЙ отгледа такива мастити издателки? Купуват цели медии, групи от вестници? Разбира се, всичко е законно. Кредити и прочее. Само че – плува ли корабче?

Вестниците „Шоу”, „Доктор”, „Над 55″ са печеливши (по-скоро не са губещи), и в тази сделка се вижда опит да закачат към тях губещият “Стандарт” и съпътстващите го сайтове и издания.

Работата е, че под топлите грижи на Гочева, Бозукова, Блъсков, Тошев и прочее дългогодишни главни редактори и издатели, вестници у нас са във фалит. Пропадането им е драстично по-тежко, отколкото на всекидневниците в Европа. За последните 10-ина години тиражите им не са намалели в проценти, както в Европа, а в пъти. И основната причина е слугинажът на изброените. Те превърнаха вестниците в наплевателски, пропагандни, рекламни и лъжливи. Авторитетът им е нулев, съдържанието им е очевидно манипулирано и цензурирано. Кой да ги купува по левче? “Телеграф” е номер едно, защото се продава на половин цена.

И сега повечето очакват момента, в който ще бъдат закрити. КОЙ да ги издържа? За какво? Те вече са без влияние. Единственото им значение, че могат да ги цитират понякога в сутрешните блокове на телевизиите.

Пеевски счупи касичката КТБ от която точеше пари и сега се чуди от какво да финансира вестниците. Опитва се да ги крепи с „Булгартабак” и разни схеми. Най-голямата дистрибуторска мрежа за цигари „Табакмаркет”, свързана с прословутата „Лафка”, е и най-големият дистрибутор на вестници и списания и рекламодател същевременно. Ще стигнат ли тези схеми да издържат толкова медии?

Всъщност това е началото на края на Пеевски – той беше голям и силен с парите от КТБ зад гърба си, това приключи. Вече няма такъв удобен широк гръб като преди, с ПИБ и др. банки не е същото. Ще трябва да се превъртат пари от сивия сектор.

Ето за справка какво контролира Пеевски (ама официално няма нищо общо, да не помисли някой…):
Сайтове – „Блиц”, „ПИК” (сега даже човек от ПИК ще управлява „Блиц”, като по-доверен), по-дребни като „Всеки ден” и др. не се броят.

Национални вестници – „Телеграф”, „Монитор”, „Стандарт”, „Преса”, „Всеки ден”, „България днес”, „Труд”, „24 часа”, „Новинар”, „Уикенд”, „Шоу”, „168 часа”, „Жълт Труд” и др.

В много от тези медии може да видите остри публикации срещу президента, срещу т. нар. реформатори, БСП, но във всичките няма да намерите лоша дума за Борисов, Пеевски и Доган. Това е обединяващото между тях. Всеки да си прави изводите каква е неофициалната коалиция на власт.

На снимката: визуалното обяснение за това защо сме тук и днес това, което сме: Борисов, Първанов в компанията на Живкова на поклонение на паметника на Живков в Правец

От ivo.bg мога да добавя само малко собствен коментар към написаното в e-vestnik като допълнение.

Например припомням още нещо общо между медиите и “медийните герои”, споменати от e-vestnik: долнопробното обслужване на Петата колона от тях. Тази спойка е много по крепка ( както се изразяват на руско-български сами те) от сглобката между Пеевски, Борисов и компания. Интересното е, че самият Борисов бяга като от най-страшна анатема от разобличаването на връзката му с Пеевски. Издаде го кресчендото, с което реагира на моето твърдение по Нова телевизия, когато цитирах написаното в книгата ми “Премиер на РъБъ”, а именно, че е бил посъветван ( т.е. финтиран на практика, като си спомняме обръщането на палачинката от страна на Пеевски и лащкеите му в медиите срещу Борисов веднага след това за известно време) от Пеевски да подаде оставка на 20 февруари 2013 г., за да се завърне чрез бързи избори на бял троянски кон. Мнозина обърнаха тогава внимание, че никога и по никакъв друг въпрос Борисов не е реагирал толкова ( издайнически) истерично, наричайки ме три пъти “идиот” в телефонно обаждане по време на сутрешния блок на телевизията на следващия ден.

 

Какво имат да крият ли? Ами същото, което Борисов толкова години вече се опитва да замаже по отношение на факта, че си дели зад кулисите “лявото и дясното” с Първанов и съответно “порциите”, които произтичат от това. А “медийните герои”, които бяха употребени за възхода на Борисов като електорален феномен за пред съответната облъчена публика, междувременно бяха системно награждавани с най-високи отличия от Първанов. Сред орденоносците са и Бозукова, и Тошо Тошев…Да не говорим за Венелина Гочева, която беше придатък към тържествуващата посредственост на Първанов ( и Борисов) , превръщайки в. “24 часа” в тяхна рекламна притурка. За награда я монтираха като фасаден собственик на обезценените от нея и подобните й някогашни ” вестници на народа” (както сами ги наричаха циниците Петьо Блъсков и Валерий Найденов във времето, когато си публикуваха колажи  с монтирани собствени чутури върху паметника на Кирил и Методий- в опиянението от себе си намираха това за забавно).

Специално за Борисов тайната му връзка с Пеевски е по-опасна от заверата му с Първанов защото застрашава най-важния му личен коз в оцеляването: западната подкрепа. Не че западните “партньори” не знаят истината, но ако тя стане неудържима за прикриване ( т.е. ако тук медиите бяха медии, а не рекламни притурки на далавераджиите), цялата схема на Борисовата власт, в която са навързани Певски и Първанов в техните си ниши на влияние, ще рухне. Юнкер ще започне да праща не сърчица , а ултиматумчета на Борисов. Защото дори обиграното европейско лицемерие си има граници на търпението. Срещу тази хипотеза обаче веселата компания на нашите управници си гарантира оцеляването именно чрез медийния слугинаж, необходим не само от суета, а заради създаването на видимост за “почтеност” в управлението и неговите опозиционни съзаклятници.Тази видимост е необходима за спазването на някакво приличие в подкрепата за един автократ, опитващ се да демонстрира напоследък “диалогичност”, която всъщност прилича на гъвкавостта на питон, бавно поглъщащ плячката си.

Европейската политика, която дори е част от акронима на властта ГЕРБ, може да е облечена в смокинг, но това не може да прикрие факта, че тук я употребяват като смокиново листо за прикриване на срамотиите на една безсрамна далавера между “леви и десни”, между Първанов и Борисов, между Борисов и Пеевски, чиято единствена цел е да държи властта чрез напълно легитимния инструмент на изборите, който обаче бива манипулиран напълно нелегитимно от т.н. четвърта власт- смокиновия лист на българската управленска далавера, която напоследък се модернизира чрез овладяване на информационни сайтове. Интернет беше нишата, в която най-дръзко се промъква свободата на словото. Властниците ни взеха мерки и в това отношение: с много пари и с брутално наемничество на ново поколение продажни циници, които явно държат да докажат че е жива и здрава основателно презрителната максима за “най-древната професия”, т.е. за журналистика. Какво по-ефективно от това да отвратиш гражданите за европейско развитие от медийната (зло)употреба и после да употребиш свободата на словото за нуждите на гражданите за евразийски регрес на България!

Има и още една голяма “заслуга” на медийния, обслужващ схемата, антураж на далаверата с властта. Те са особено активни в борбата срещу създаването на алтернативи, за да може периодично да ни напомнят, че нямаме други избор и трябва да си налягаме парцалите.

Когато парцалите заявяват, че трябва да си налягаме парцалите, значи нечистоплътността е взела връх по особено нагъл начин. Това вече се случи тук , но не вчера и онзи ден, а е процес, за който пиша от години. Овладяването на медиите като инструмент на властта, на ТАЗИ власт, беше най-главната задача за онези, които бяха в състояние да ни докарат цар за премиер и охранителя му за генерал и едновременно цар на положението в страната вече толкова години.

Само забележете карамбола: в страната на победения Първанов пристига триумфално царя, а Първанов, цъфнал преди това на (пре)откриването на паметника на Живков в Правец в компания на неговия телохранител Борисов, става президент, прави Борисов генерал, а после той се издига след падането на царя до кмет на столицата и премиер, като през цялото време цар, генерал и президент си гукат зад кулисите, подавайки си ту комплименти, ту лицемерни закачки. Междувременно лидерът на младежката организация на царя Пеевски е приобщен и се превръща в ключов играч в медиите, правосъдната система, икономиката и политиката. Но за разлика от споменатите по-горе началници, няма тяхната харизма и се крие от публичността, а Борисов , върху чиято харизма за пред определена публика ( и пред Запада) се крепи властта му, бяха от разобличаването на тази вредна за пред хората връзка, прикривана от сервилните медии.

 

А иначе е вярно, че съдебната реформа е много важна. Без майтап, важна е. Включително, за да не си говорим за дреболии като Петата колона и нейните медии.

Да сте чули например някой реформаторски глас да повдига въпроса за необходимостта от конституционна промяна по най-важната опорна точка на пропагандата в полза на една чужда държава, каквато беше промъкването в конституцията ни на руския празник 3 март като “алтернатива” на съветския 9 септември? Някой ще припомни ли, че 3 март НЕ БЕШЕ ОФИЦИАЛЕН ПРАЗНИК В НРБ, но тъкмо носталгиците по комунизма го пробутаха като нов 9 септември на принципа “крачка назад, две напред” ( възприет като тактика от Ленин , подсказана от Чернишевски) в овладяването на България?

Този “компромис” изглежда чудовищно голям за малките мечти на борещите се за “компромиси”. Те за един съветски паметник не смеят да се произнесат, та какво остава за рождения ден на руския император 3 март, ден също на неговото възкачване на императорския престол, да се обадят! Нищо, че цялата пропаганда на въпросната чужда държава се прехвърли най-буквално върху лъжата за т.н. освобождение от преди век и половина близо по същия начин, по който режимът в НРБ се крепеше “морално” на върха на щика на амортизираната лъжа ( и поради това заменена с по-стара,  доказано устойчива на времето) за 9 септември като “освобождение” на България.

По милостта на медиите ме “пускат на екран” понякога, за да покажат “лицето на екстремизма” ( зер да си русофил у нас е “нормално”, но да оспорваш опорните точки на чуждата държава е “екстремизъм”). Когато успея да кажа нещо подобно в публичното пространство не само не получавам подкрепа, а оставам с подигравките на водещите “телевизионери”, оцеляващи на екрана именно заради своята “сговорчивост”. Оставам си и с мълчанието на хората, които в частни разговори са съмишленици, но публично предпочитат също да си налягат парцалите.

Налягането върху парцалите, т.е. вестниците, вече доведе до официализиране на статута им на парцали, подхвърляни, прехвърляни и захвърляни от онези, които ги употребиха. На ред са телевизиите. А на нас , които си позволяваме да не се съгласяваме с тази търговия на роби, кога ще ни дойде редът?

На този въпрос безсилният коментатор винаги отговаря стандартно ( като за в. “Стандарт” и подобните му): “времето ще покаже”.

 

Вашият автор също е безсилен да каже друго- просто някакво си солово мнение няма значение в нашата парцалива откъм достойнство и чест държава.

40 мнения за “Налягането на парцалите в страната медийните парцали”

 1. Господин Инджев, ние, обаче, я караме, една напред, две назад. Вярно е, че съдебната реформа е много важна, но този процес и свързаните с нея неща ще продължи поне три или четири години. Пък да си признаем, нашите успехи се дължат, най-вече, на огромните провали на Путин. Пред приятели винаги съм твърдял, че най-големият враг на Матушката е Путин и зловещата клика, която изсмуква жизнените сокове на държавата им.

 2. Въпросите ,които повдигате г-н Инджев са много и все важни за съществуването на България.Не за успехите, а за съществуването.При тази манипулация в обществото и тази конфигурация в Народното събрание е цяло чудо,че се чуват и други,като Вашия гласове предимно от лични блогове.Иначе няма да се чуе друго мнение.
  А сега за мажоритарният вот.Слава богу че не мина.Президентът Плевнелиев е дълбоко подведен.Вероятно го разбра.Добре,че реформаторите и патриотите разбраха,че сами трябва да си турят главата на дръвника.И ако се приемеше този начин на гласуване те са аут за вечни времена.А и други нови формации не съгласни със статуквото също.Равносилно на национално предателство.
  ГЕРБ,БСП/АБВ/,ДПС си утвърждаваха статута на вечно управляващи.Ще си менкат само лидерите за Мин.председатели.Статуквото *Орешарски* остава за вечни времена.
  А кои бяха значимите/*национално отговорни*/ личности,които стават за избор.До скоро Цв.Василев,Пеевски,Цацаров,Б.Борисов,Първанов,Доган,Бисеров,главнит редактори на гореспоменатите вестници,банкери,бизнесмени/естествено добре подбрани/.Е някои с течение на времето отпадат,но други се появяват.
  Две години вече се събират редовно хора /около Валери Найденов/които работеха за мажоритарният бот.Явно искаха да се *наместят* на предни позиции.
  Мажоритарни депутати сме имали и нищо не сме видели от тях.
  Засега ни се размина,но кой знае.
  А между впрочем къде е проф.Близнашки,главният събирач на подписи.

 3. Уважаеми г-н Инджев,
  статията ви, както и всичко друго писано от вас, отразява точно нещата в нашата страна и се чете с удоволствие от вашите почитатели. Пиша ви за друго /това е единственият начин да се свържа с вас!/ В момента чета изключително интересната ви книга “Течна дружба-3”, за бомбардировката на Варна от руската флота знам от едно уникално издание – извънреден вестник, напечатан малко след това престъпление. За съжаление, в момента съм в чужбина и не мога лично да ви дам копие от тази публикация, която би могла да стане основа за една фотоизложба във Варна /напр. на входа на морската градина или в местния ВМС-музей/. Мисля, излишно е напомнянето, че тази есен се навършват 100 г. от тази бомбардировка и предполагам вие или ваши познати, приятели, всички, които имат време и желание ще положат усилия да отбележат годишнината от този варварски акт. Все пак бих помогнал с каквото мога и аз, за беда оригиналното издание по темата остана в София. Ще измисля нещо!
  Успех!
  Ваш: Бачо М.

 4. Да попитам-като един контролира всички вестници-да ги закрият! Да остане само един-като навремето “Работническо дело”, а и икономисаната хартия да правят основите за асфалтовите магистрали на Ибрахим Тиквоглавия или той май се казваше Б. Б.

 5. Тотално се осраха, наглите копелета.Тотално се осраха, наглите копелета. А ние сме наясно, че в България няма партия, която да не се страхува от демокрацията, да ненавижда демокрацията. Обичат хаоса, свободията, далаверите, властта, Партийните шантавелки не обичат народът да решава какво да става в страната.

 6. Руски агенти родени тук (Гоце, Буда и Сава) управляват Европейска България. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.

 7. Г-н Инджев, харесвам много коментарите ви. Имам обаче за ролята на Борисов малко по-друго мнение. Преди всичко не ми харесва като премиер, не е от типа например като Туск/когато беше премиер на Полша, пък дори сега и Ева Копач/.И двамата са за безкомпромисна и твърда политика срещу режима на Путин, срещу всичките магарии на руснаците.Борисов не е такъв и това не ми харесва. Не е като Плевнелиев, който прави силно впечатление с проевропейските си и проантлантически позиции. Пък и не само.Но пък и българският народ не е като полският. Едно е да си премиер на Полша, друго на България. Тук още много са в капана на комунистическата пропаганда за величието на руската нация и за това, че са ни освободили. Как да се държи в такава среда тогава Борисов? Човешкият материал такъв – некачествен. Е, и той лавира. Разиграва популистки театър. От друга страна, прекрасна позиция на външния министър, както и на този на отбраната.Безупречна евроантлантическа лоялност, критични към изцепките и глупостите на Кремъл.Мигар техните позиции не се съгласуват с мнението на премиера!? Може и да е прав тогава Борисов от държавническа гледна точка да се държи така, долу-горе като шут, за да остава на власт, знаейки с какви русофилски маси си има работа в страната.Не знам. На мен не ми харесва. Но де да бяха повечето българи като мен!За мен големият премиер на България си остава Костов.Само че Костов вече няма никакъв шанс. Не Костов не беше за българите, а българите не бяха за него! Повярваха на мафията и резултатите са налице. Дълъг път я чака още България. С тези комуняги и русофили трудно ще се придвижваме напред!

 8. С`я глей па тиа мойте от ено време, Куката, Скобата, Рендето, Бургията, Чивията, Питона, Макарона, Ставата, Веждата, Сухожилието, Менискуса и другите там дето беха при мене, кво са направѝли в Поморие! Бех им казáл как да се държат с руснаците, ама те, глей ги!

  http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%88%D1%8A%D0%BD-%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D1%83%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D1%88%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-news373490.html

 9. Г-н Инджев,не мисля,че мнението Ви е”солово”.Много съмишленици сме!Оптимист съм,за времето,когато и нашият ред ще дойде-да се чуе и нашият “ГЛАС”!Вярвам и РЕСПЕКТ!!! С уважение Марга.

 10. Явно ББ пак си прави криви сметки , както през превратаджийската 2013г.. През 2013г. герББ и ББ “постигнаха” ТРОЕН превратаджийски трибъл – първо на 20 февруари 2013г., втори път на 12-майският преврат 2013г., и трети път на 14-юнският преврат 2013г.!!!

  Те има свои аналози – 9-юнският преврат 1923г., 19-майският преврат 1934г. и 9-септемврийският преврат 1944г..
  Но тези три преврата са се случили поне през 10 години, а на герББ през 1-2 месеца. При такъв антирекорд, ББ очевидно е решил да го надгради , като постигне дори още по-голям антирекорд.
  И както се вижда вече, “кабинета Борисов 2”,се трансформира в “кабинета обръчБАНКЯНСКИ 2”,и се е запътил по стъпките на предхождащият го “кабинет ОБРЪЧгархски” , който се срина от тоталната си корупция и калинкова некадърност, струваща нов дълг от 10млрд. лева само за една година.
  И ако ББ смята да става и пРЕЗИДЕНТ, при неговите зависимости,които проличаха като премиер, вече в два мандата, то ще е доста по-слаб “държавен глава” и от оплювания от всички Плевнелиев, а сигурно и от гоце.
  Защото е по-зависим и от двамата! пРЕЗИДЕНТ с директно дистанционно управление!
  П.П. На всеки в НРБ е ясно , че “вестникарските” парцали не могат да служат за фасада и смокиново листо на ниКОЙ, защото “доверието” в тях е по-ниско дори от “доверието” в КРИВОсъдната “система”. Но в парламента герББ използва Реформаторският блок за фасада и “легитимация” пред Брюксел.
  Та основният въпрос е – докога РБ и ЕС ще продължават да участват в цирка на герББ???
  ББ по байганьовски си живурка в някаква паралелна илюзорна реалност, в която не съществува трибълната за него превратаджийска 2013г…..

  …… а още в древността хората са обобщили цялата земна и човешка еволюция в следната сентенция – умният човек се учи от чуждите грешки, глупавият се учи от собствените, а несъществуващият не се учиЛ нито от собствените си, нито от чуждите грешки! …..
  герББ и лично ББ са на път да потвърдят лично за себе си тази древна мъдрост. Въпросът е РБ какво иска да потвърди????……..

 11. Г-н Инджев,тъй като съм гледал,въпросния сутришен блок по НТв.и не мога да се сетя за думата”идиот”по ваш адрес,то ако може дайте линк към въпросното предаване.Относно подадената оставка на г-н ББ като премиер на РБ през първия му мандат на 20/02/13г,че е посъветван от Пеевски,това ваша догатка ли е или имате конкретни доказателства?Ако имате доказателства,моля кажете ги,за да ги знаем и ние!

 12. Отдавна не съм писал в блога и сега се включвам с въпрос към автора му за начина, по който гласуваха народните представители вчера по въпросите за референдума? Според мен това си е повод за цяла статия…

 13. Към Тотев:

  Не можете да сетите за нещо, което не знаете или не искате да знаете, макар да беше чуто от хиляди зрители ( и регистрирано в блога ми многократно). Фаяктът, че точно Вие не можете дза се “сетите”, не отменя факта на неговото обаждане по Нова тв на 17 юни 2014 г.
  Когато имам догадки, пиша за тях като догадки. Догадались? А източниците си не издавам никога – за разлика от Борисов, който се издаде с истеричната си реакция. ако не беше вярно, щеше ли един натоварен с огромна власт премиер да си прави труда да се обажда по телефона в национална по обхват телевизия и да си прави труда лично да “опровергава” с обидни думи някакъв си “идиот”? Той просто беше загубил самообладание защото го бях уцелил в десетката с разкриването на една от неговите най-съкровени тайни.
  Това е ситуацията “дума срещу дума”. Имате право да не ми вярвате, но не и да ме питате за източника ми. Вярвайте тогава на политика, който нарича един журналист идиот заради това, че го е засегнал по болното място.
  Вярващите на думата на Борисов не са длъжни да четат този блог, който не им натрапвам- могат да си четат сводките на Министерския съвет. Там е събрана цялата необходимата като за тях мъдрост.

 14. Към Марга:
  Вие сте права. Но понеже пиша солово и само от първо лице, а не си присвоявам правото да изразявам някакво колективно мнение, затова и нарекох мислите си солови.

 15. Трибълвратаджия
  РБ и ЕС ще участвуват в цирка на ГЕРББ до тогава,докато не спечелят с други десни формации извън матрицата на ДС мафията повече народни представители от ГЕРБ в дясното пространство.За сега с този наивен народ,който вярва на всеки популист не го очаквайте.А и мощните медии на мафията няма да позволят това.
  Другото са утопии.Виждате за един проектозакон за съдебната власт с какво настръвление се нахвърля Цацаров срещу Мин. на правосъдието.
  Интересно защо мнението на Цацаров съвпада с това на мафията,ако четете ПИК.

 16. “Оставам си и с мълчанието на хората, които в частни разговори са съмишленици, но публично предпочитат също да си налягат парцалите.”
  ========================================
  Това за налягането на парцалите беше очень хорошо!
  Аз например,надъхан с опорни точки от блога и от “Течна Дружба-3”,съм се пробвал в познати и непознати компании леко да провокирам и съм забелязал,че иначе уж изявени антикомунисти си сменят физиономиите,само при най-малък опит с нещо се помрачи сияйния образ на ‘велика русия’.
  Наскоро даже един почна да ми говори да се снишавам повечко,че имало едни лагери-Скравена,Ловеч,Белене и това 2015-та година – 25 лета след “промяната”!!!
  Много е зле положението,а зомбирането е “Volumeto na Max”!

 17. Адаша по фамилия се е изказал неподготвен. Сигурен съм, че нямаме роднинска връзка. А Иво е имал едно единствено предвид, казано с прости думи – другарите се скъсват да крадат и не са спирали! Та тва е всичко.

  Поздрави Иво!

 18. До Г-н Георги Николов:
  Това не е въпросния клип за който става дума/клипа е от 16/06/14г/,но все пак благодаря!Чух това което ме интересуваше.Още един път благодаря!
  До Г-н Иво Инджев:Ако съм Ви засегнал по някакъв начин се извинявам!Не съм искал да издавате източниците си,а само да докажете твърдението си ако можете,но от клипа към който г-н Николов ме насочи,видях,че Вие сам казвате,че това не е документ и Вие не можете да го ДОКАЖЕТЕ!!! Това,че сте се подписали с името си/което Ви прави чест/,не го прави ИСТИНА!!!Като приказката,че сестрати е….
  Имайте в предвид,че това прочетено след определен период от време,ще се вземе за чиста монета.Колкото до ИДИОТА,това не е лично само за Вас,а за ВСИЧКИ КОИТО ТВЪРДЯТ НЕЩА,КОИТО НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ!!!Колкото до това,на кого вярвам,правя обратното на дядо поп: ГЛЕДАМ,КОЙ КАКВО ПРАВИ,А НЕ СЛУШАМ,КОИ КАКВО ГОВОРИ!!!Защото ухото често чува лъжи,а окото вижда ИСТИНАТА!!!Колкото до блога Ви,чета го,защото ми харесва и смятам,че много неща мога да науча от него./за,което Ви поздравявам/
  С УВАЖЕНИЕ:ТОТЕВ

 19. Интересна фотография. Вгледах се – всички заели опечалено-героична поза /хеле седефчов!/. Само един се подхилква под мустак. Как не е обърнало внимание политбюро? Трябва да се направят съответните изводи и да се потърси сметка на този…От партийни позиции!
  🙂

 20. @ Georgi Nikolov

  Драги Жорж, хубави четива си постнал! За първото, Газпромското, се питам- как една оскотяла от простаклък, цигания и чалгарство във всички сфери държава може да си позволи експерт като ИЛИЯН ВАСИЛЕВ ДА НЕ решава нейната енергийна политика, а Таско, Наско, Танаско, Р.овч. и други рубладжийски изроди да си развяват байраците и да си диплят милиончетата?
  А за Кристиан Аманпур от CNN си ограничавам коментара си до едно дълго изречение: Тя е 100%-ов знак и модел на всичко, което натресе на света някога кубинския концлагер, Берлинската стена, маоистките безумия, 68-машките идиотизми, полпотовата касапница, тигровите клетки, сандинистките зверства, а сега и Барак Хусеин Обама!

 21. Г-н ИНДЖЕВ, на 17 юни 2014г. ББ не беше премиер! Дори и в мислите си не е бил тогава премиер. няКОЙ го беше натирил ,като “обикновен дупетат” по “собствената му” и чужда воля. Така че и в сънищата си вече не се виждаше и не вярваше ,че НЯКОГА ще стане пак премиер!

 22. Харесва ми коментара на Йордан малко по-горе и според мен това е горе – долу разковничето на властта в България. В една държава почти винаги на кръстопът (и в прекия, и в преносния смисъл), само въжеиграчи са се задържали по-дълго на престола. Народа е напълно объркан от разнопосочните сигнали, няма я и църквата като морален стожер да сложи нещата на местата, няма я и волята на народа да научи истината за себе си и да вземе нещата в ръцете си. В такава среда на хаос и фрустрация само лицемери и “артисти” имат успех в политиката, като Борисов, който е и простак в добавка към това.
  Заради това България не е Полша, Литва или Украйна.
  Само за “материала” Борисов беше прав. Щом в една страна и магаре може да бъде избран на висш държавен пост, ако някое друго одържавено говедо го посочи, значи нещата в България наистина са като във “Фермата”.

 23. Г-н Тотев, така и не разбрах защо даденият от мен видеоклип, където банкянското слънце, изригва наистина на три пъти с “идиот” ясно визирайки господин Инджев не е същия.

 24. Преди време заминах за Франция за да взема магистърска степен. Един ден, докато преглеждах в Интернет авторитетното списание “L’Histoire” за материали по темата, върху която работех, попаднах на следното заглавие : “Симеон Сакс-Кобург-Гот – царят на българите, който присъедини България към Европейския съюз”(цитирам приблизително). Не можах да повярвам на очите си и така се фрустрирах, че дори не запомних името на автора. За пореден път ме заболя за България, която никой не цени и никой не се интересува правилно от нея, дори самите българи.

  Алекс-Де, слава Богу, че я няма църквата да ни се бърка. Тя никъде и никога не е била “морален стожер” и не зная защо имате подобен образ за тази институция. Силна религия – прост народ.

 25. Към Тотев:

  Няма да превръщам в тема с безкрайни проължения толкова ясен казус: без да издам източника си и да му сложа главата на дръвника , не бих могъл да докажа нищо на онези, които вярват повече на ругаещия по телевизията Борисов. “Доказването” е казус за пред съда, но Вие бързате да сте му адвокат, преди да се е стигнал до съд.
  Ако Борисов иска, да ме съди. Може би тогава при статута на защитен свидетел моят източник ще се осмели да свидетелства. Вие обаче защитавате силния от слабия и обобщавате за “идиотите” ( като мен), давайки правото на Борисов да се държи по този начин защото не бил ( дори и в сънищата- чак пък и от името на сънищата му да говорите!) не си бил помислял, че ще става пак! Брей, да му се не види, че той лягаше и ставаше със заканата, че пак ще бие, пак ще победи т.н.
  С две думи, повтаряте буквално “аргументите” на онези началници ( от Първанов, до моите тогавашни шефове в БТВ), според които не било етично да се пита без доказателства за самия Първанов, а всъщност играеха заедно и нито от БТВ, нито от друга медия си направиха труда ( с едно бързо потушено усилие на “Капитал”) да проверят тази истина. Както е и в случая: Борисов е прав да ругае на “идиот” защото на него му вярвате или по принцип смятате, че в двубоя дума срещу дума властникът има повече права. А иначе той самият плещи лъжи денонощно: за Белене си сменяше позицията в многомилиярдни измерения, както за санкциите сега ( загубите били за стотици милиони от тях за България, а когато се оказаха 82 милиона никой не смее да застане пред него с въпроса защо само преди месец лъжеше за стотиците милиони и т.н.- това са само два от десетките примери) . Срещу патологичния лъжец Борисов обаче някакъв журналист си позволил да каже нещо, което няма претенциите да бъде със стойността на доказателство, а се базира на принципа дума срещу дума. И на кого вярвате? Ами на патологичния лъжец!
  И Вие искате някой от неговото обкръжение, споделил с мен информацията си, да застане открито срещу началника, който уволнява за “заспиване на масата” в заведение служителка, при положение, че той заспа пред целия свят по време на връчването на Нобеловите награди в Осло и холандският премиер Рюте изумено го гледаше как клюма и в паузите между клюмането си цъка на телефона? Борисов е брутален в разправата си със слабите и неудобните, така че не очаквайте доказателства срещу него от хора, които се опитват да оцелеят покрай него.
  Моля, не ме карайте да потретвам с обяснения казаното вече два пъти от мен.Ваше право е да си харесвате и защитавате Борисов, за което си има безброй трибуни.

 26. Да си призная затрудних се да се досетя от прима виста за за името на президента! За фамилията, разбира се (какво ли остава за собственото му име)! След 10-15 сек. се досетих, първо за фамилията а след малко и другото. Кой ли е виновен!?
  За този юнак, Плевнелиев спомням си Жорж Петрушев в изказано публично мнение, “крилато”, веднага след изборите преди около пет години беше предсказал,че само до месец ще затвори ( буквално ще скочи срещу)”чекмеджето” на ментора си Бойко. Не се получи. Така се появи момчето, така се представи и така си отива от президенството.Да беше поне като колегата и връстника си Трайчо Трайков.С малко собствено мнение. Ама!
  Та като споменах Трайков(и защо ли престана да се обажда по темата Лукойл и ценообразуване на горивата) питам, знае ли (спомня ли си) някой при сегашните котировки на борсовите цени на нефта( днес 30.07.2015г. около 48,5 EUR за барел) какви бяха цените на бензина и дизела в България? Не беше толкова отдавна, само преди няколко месеца. Та при тези котировки задържащи се от по вече от месец цените бяха около 2,10-2,15 лв. за литър. Нека някой ме поправи!
  Днес нито Трайчо, нито Росен, нито Цветанки, Пъпеши и пр. не намират причина да поставят въпроса от изключително социален аспект за отрудения нашенец. Защо ли! Защото тук ВСИЧКО продължава да е саншанжман. За огромно съжаление!

 27. Думите на Стамбо изключително добре резонират с това, което и аз се питам всеки път, когато заговорим по значимата енергийна тема; цитирам:
  ‘… как една оскотяла от простаклък, цигания и чалгарство във всички сфери държава може да си позволи експерт като ИЛИЯН ВАСИЛЕВ ДА НЕ решава нейната енергийна политика…’

  И нататък също, благодаря за целия коментар!

 28. Защо никоя медия не се интересува от цените на горивата. ДНЕС 30.07. ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА У НАС БЕЗ ДАНЪЦИ И ТАКСИ Е ЕВРО 0.621. Средната цена в 28те страни на Евросъюза е​ Евро 0.591. В 17 страни бензина е по-евтин. Разликата е дори по-забележима при дизела.

  НАПРАВЕТЕ ЕДНО РАЗСЛЕДВАНЕ !

  ВДИГНЕТЕ МНОГО ШУМ !

 29. Не е по темата ,но днес видях нещо по нова телевизия ,което ми направи сериозно впечатление. При обсъждане на темата с пребития от младежи дядо в Борисовата градина, репортерка направи интервю в центъра за Видеонаблюдение. Загледах се в екраните на центъра и ми направи ,че някой от тях бяха по-големи от другите. Оказа се ,че най-големия екран ,зад репотреката,част от който се видя за секунди , отразява непрекъснато МОЧА. Според мен монитора бе поне 3 пъти по-голям от другите и заемаша половината от стената.

 30. Позор за ГЕРБ и за …. Реформаторския Блок!!! Мая Манолова е “назначена” за нов обдусман на мястото на един от малкото останали достойни люде в управлението на държавата ни (г-н ПЕНЧЕВ)??? Какъв СРАМ и морално ПАДЕНИЕ!!!

 31. Медиините “парцали” свършиха добре работата си с агит пропагандата си по бламирането референдума предложен от президента, както и за “назначението” на Мая Манолова за нов обдусман на НРБ (не е грешка буквата Н в абривиатурата РБ, независимо дали се отнася за Република България или за Реформаторския Блок)! След “избора” на подуправителите на БНБ и посочените две събития, това е вече достатъчно основание на РБ да напусне тази коалиция, която им носи само негативи и в бъдеще време!

 32. Един “освежаващ” момент след досадното присъствие на другаря Тотев във форума най- неочаквано ми донесе линка, който е постнало Банкянското човекоподобие за сбиваенто между наши “мутри” и руски собственици на имоти в България в Поморие- най-руския град по морето.
  Тъй като у нас нямаме правосъдие въобще и явно скоро няма да имаме, може би пък родните мутри ще му свършат работата на първо време, защото ситуацията с руснаците върви към необратимост, ако няма спешна промяна на закона за “постоянно пребиваващите”.

  Публикацията обаче поражда и някои неизбежни въпроси:
  Защо излезе точно в русофилския Pik.bg ?С каква (дезинформационна)цел се публикува? Защо вместо всичките ни медии (както винаги в подобни случаи)вкупом да ревнат срещу лошите българи, които бият добрите руснаци този път Pik.bg по-скоро внушава, че и двете страни били виновни за побоя, но непрекъснато акцентира не върху имената, а върху прякорите на българите (по принцип у нас прякорите се свързват с престъпниците и с хора от подземния свят)Т.е. внушава ни се, че българите ,участвали в побоя, са престъпници,защото имат прякори и значи те са виновни за случката!

  Публикацията има и друга цел- сплашване, съобщава се, че консулството в Бургас и руското посолство в София са уведомени и са се заели със случая.Тоест криви или прави на нашите няма да им се размине “светотатството”да посегнат на пияни руснаци с имоти у нас, които се нахвърлят да бият деца.
  Мисля, че в случая нашите момчета заслужават поздравления за куража да защитят достойнството си на българи на българска земя и нека да знаят, че обществото категорично ще ги подкрепи, ако им предстои битка!

 33. @ мам

  Чатнáл си далаверата, и онова, бе, подтекста, дето му викат, брао!

 34. До СТАМБО относно изтупването на павианските бълхари:

  Ами какво да кажа, освен браво на борчетата! При положение, че на територията Милиционерия отдавна няма полиция, прокуратура и съд остава хората да вземат нещата в свои ръце и да започнат да въвеждат някакъв ред. Днес в Поморие, утре в други градове, та чак до МОЧА и Альоша. Че то от престараващите се кремльовски гызолизци вече скоро няма да може да се диша.

  При т.нар. бандити поне има кодекс на честта, нещо непознато за същества като симов, малинов, гергов и техните “братушки”. Освен това от начина, по който се представя новината, явно вината и стартът на скандала е на павианите. Ако беше иначе, гызолизките медии вече щяха да са оревали не само Милиционерия, а и света, че се посяга на “чужди туристи” и прочее. Знаете какво имам пред вид.

  Сега очаквам слугинажните и присъдружни “разследващи органи” да извъртят нещата в съотношение вина поне 50:50 и самоуправство. Не случайно ПИК набива в тиквите на матряла, че става дума за наркодилъри, леви и десни ръце на Таки, цитират се бандитски прякори и прочее. Но мога само да повторя – браво на борчетата и докато не почнем по същия начин да свиваме перките на разпасалата си руска паплач, нищо няма да се оправи! Речено е – помогни си сам, за да ти помогне и Бог!

 35. @ Аэрофлот

  Аз съм постнáл това за мариза у Поморие, не е тоа Стамбо ли, къв беше!
  Иначе, рийш ли, прав си, некой път прекаляват теа, ама ся ше требва пак да се извиниме на Путин!

 36. Не само вестниците са във фалит в България. Моето виждане е че, доходите на хората се повишават прекалено бавно и хората са принудени да се отказват дори от дребни удоволствия като вестник или списание. Тъжно но факт. Когато живеех в България дори такива дребни разходи бяха в състояние да ме докарат до безпарично състояние доста преди края на месеца. Няма ли доходи, няма и потребление, а да не говоря за храна за душата при положение че, всеки ден е борба за физическо оцеляване.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.