Нов с(ъ)ветски шамар от Мая, май

Сред най-живописните оправдателни версии за сговора на ГЕРБ с БСП е твърдението, че са отстранили Мая Манолова от парламента по взаимно съгласие, където пречела едновременно и на двете партийни централи със своята напористост. Склонен съм да се съглася, но с някои съществени пояснения.

 

Тази версия потвърждава дългогодишните ми наблюдения, че става дума за два отбора на Москва. Разпознава се този път не поради някакъв пряк руски интерес, а по почерка ( освен ако не задълбаем в конспирацията и не заподозрем, че нейният спътник в живота Ангел Найденов е пряко посочен за враг на Русия от най-върлите путинофили в БСП заради това, че като министър на отбраната не е проявил достатъчно ревностно любовта си към Путин).

 

Този път московската връзка се вижда от начина на мислене, личи по почерка, от приложената тактика. „Отстрелването” на Манолова, ако прием за вярна тази оправдателна за двете партии неофициална хипотеза, напомня на начина, по който сталинският сатрап маршал Жуков печели битките си с Вермахта: като дави германците в съветска кръв без ограничения в количествата- а често пъти и без нужда, ей така, заради ефектността от бързата, макар и ненужна от тактически съображения победа.

 

Да задушиш врага с труповете на своите е чисто съветска бойна тактика, невиждана в подобни мащаби в човешката история, която е всъщност история на войните.

 

Поправете ме, ако греша, но никоя друга армия не е организирала такива тълпи от слабо въоръжени, хвърлени като пушечно месо напред сънародници, зад които въоръжени с картечници наказателни отряди ги тикат напред с куршуми. В отделни случаи и битки може да се е случвало и другаде с други армии, но като принцип, включващ и разминиране на минни полета не с краката на пленени врагове или дори цивилни от редиците на вражеската страна, а именно чрез облечени в родни униформи мъже, няма аналог.

 

Така че и съзаклятниците от мислещите по същия циничен начин в политика две най-големи партии в България явно прилагат тактиката на отстрелване на своите. БСП „жертва” парламентарното си острие, а ГЕРБ „репутацията” си на „дясна” партия и гласовит опонент на червената столетница.

 

На жертвоприносителите в същото време не им е приятно техните племена да научават истината за сговора между вождовете, които преди всяка битка нахъсват бойните си редици с лъжи за взаимната омраза. Ето защо вождовете веднага започнаха да се разграничават от себе си с твърдения, че нямат нищичко общо с уж мистериозното тайно гласуване, явно нагласено със също така тайни предварителни договорки.

 

А самата др. Манолова? А, тя ли? Ами, нищо особено- подиграва им се (само)доволно. Взе от първия миг да ги изобличава, като благодари за съдействието и подкрепата на гласувалите ( свои и уж чужди).

 

Смях! Те се разграничават от подкрепата си за нейното избиране, тя им благодари за подкрепата…

25 мнения за “Нов с(ъ)ветски шамар от Мая, май”

 1. Но като е за войни думата- я, вижте какво целулоидно лай…о като даалийски фес е извъртял този мръсен плазмодий, който дори и с малки руски букви не заслужава да бъде споменат по име!
  Само да ми падне на тъмна улица, тулумът долен!ВЕЛИКИЯТ КЛИН ИСТУУД го предупреди да не продължаваш със свинщините си, но остаря. Дано се намерят достойни мъже, да изпълнят заканата и размажат тази уродлива- и много лакома зурла!

  http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/07/30/2582569_noviiat_film_na_maikul_mur_otnovo_se_obrushta_kum/

 2. И аз така мисля.Връзката е руска.Никакви спогодби по вътрешни въпроси.Просто се тества Б.Борисов.Щом скланя / разбирай ГЕРБ/ по такъв щекотлив и очеваден въпрос значи е склонен към много по важни и прикрити въпроси да даде руско рамо.Видя се ,че и депутатите са му послушни.Слушах един от тях да мънка *ама нямало указания за гласуване,ама нещо станало,ама ако има 200 подписа можело да се прегласува*-тинтири-минтири.Срамуват се ,от себе си.Пък и спретнаха тайно гласуване.Не се знае какво ще ни натворят.Очаквам да изгони и военният министър.За кеф на руснаците.Като въпросите за Референдума например.Избрани по жизнено руски кучета.
  Затова на глас -БОЙКО БОРИСОВ ВЪН ОТ ВЛАСТТА.
  РАЗСЛЕДВАН ЗА ЗАГУБИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ФИРМИ ОТ ФАЛИТА НА КТБ,ВРЪЗКИ С МАФИЯТА,*АЛО ВАНЬО* И ДР.

 3. Такава е голата истина.Но,немога да си обясня защо патриотите – Симеонов и Каракачанов,те го заявиха предварително,гласуваха за ММ.

 4. Мисля, че тепърва Манолова ще осъзнае, че я пенсионираха, набутаха я в девета глуха. Ще походи по телевизиите седмица-две, и ще се кротне. Миков се отърва от потенциален конкурент. А Борисов какво да я прави, да я души по ъглите ли, за Костинброд? Костинброд ли, та Манолова направи услуга на ГЕРБ – изборите през май 2013 бяха твърде рано след мартенското подаване на оставка.

 5. А защо ‘Не съм сестра Галева’ не се кандидатира за игуменка на манастир? Ще организира цирк даже в гащите на монахините. Простете греховната препратка.

 6. Кънев вкара ДСБ в коалиция с Борисов и Първанов. Какво по-лошо от това?

 7. ЗА Г/ЖА МАНОЛОВА ВАЖИ ПОГОВОРКАТА-“КОКОШКА, КОЯТО МНОГО КВАЧИ МАЛКО СНАСЯ”. ТО НЕ БЕ КОСТИНБРОД, ИЗБОРЕН КОДЕКС, СЕЗИРАНЕ НА КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД И ПРОЧИЕ. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЛЪСНА ДОГОВАРЯНЕТО СКРИТО С РЕШЕНИЕТО ЗА ТАЙНО ГЛАСУВАНЕ. ЗА ТОВА ИМА ГОЛЯМ СТРАХ ОТ МАЖОРИТАРЕН ИЗБОР И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ. КОГА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ЩЕ ПРОУМЕЯТ КОЛКО ГИ ЛЪЖАТ? НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА МЕ ПРЕДСТАВЛЯВА МАЯ МАНОЛОВА. ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИРА ПРЯКО ОТ НАРОДА КАТО ПРЕЗИДЕНТА.

 8. Не е по темата,за което предварително се извинявам До: Г-н Иво Инджев
  Бихте ли коментирали гласуването в парламента относно референдума предложен от президента и по-точно,гласуването на депутатите от Реформаторския блок?

 9. И все пак от вчерашният ден, освен “избора” (назначението)на Мая, има и една добра новина: фалира медииния “парцал” Преса и агентите Бор и Берьозка останаха безработни (мъка…мъка… и “трагикомедия”)! Но да не тъгуваме и да не берем грижи за “пострадалите”, които с доказания си дългогодишен слугинаж, ще си намерят “нови” (или стари) работодатели!

 10. Превърнаха (отдавна) България в кочина! Това е.

  Проблемът е наш – че не можем да ядем ла*на и да се въргаляме в тях, докато за тях това си е в реда на нещата.

  Ще си решим ли проблема или ще се предадем?

 11. ЩЕ ТИ ДОЙДЕ РЕДА ШИБАН ОТКАЧАЛНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111111111111111111111111!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МРЪСНА ОТРЕПАНА МАЗНА СВИНСКА МУТРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. ‘Става дума за два отбора на Москва’ струва ми се че е още по-точно да кажем че става дума ПОНЕ за два отбора на Москва воюващи срещу България

 13. “Омбудсманът е независим в своята дейност и се подчинява само на Конституцията, законите и международните договори, ратифицирани и влезли в сила за Република България.”

  За мен старата Манолова умря. Край на политическото й говорене, което в случая означава край на нейното говорене въобще.

 14. Б.Борисов от селенията на някакъв Началник (Господ) громеше РБ,че не си седели на столчетата,а се направи на задник като не отчете,че 20 гласа от ГЕРБ и 18 от ПФ избраха ММ.Гроздан Караджов му отговори достойно,но дали това е достатъчно? Или не е дошло времето да опровергаят поговорката “Докато умните се намъдруват,лудите се налудуват”.

 15. “Честит” ни омбудсМАМАН! #КТО? потрива сега доволно ръце – разгеле, вече всички изпълнители на главни роли в аферата “Костинброд” са щедро възнаградени, а народът отново прецакан. Май пак ще търкаме жълтите плочки скоро.

 16. Установих,че този блог си чете от депутатите на РБ.Те имат много трески за дялане.Защо се оставят В.Борисов да си мие ръцете с тях за избора на М.Манолова?
  Защо публично не атакуваха въпросите за Референдума,който щеше да ни върне в тоталитарната система.При 100% гласували,избрани дерутати с 20-30 реална подкрепа. И математически и ролитически.Завинаги.Това ли е демокрация.Вижте Гърция.Там е нещо подобно.
  Интересно,никой не коментира този въпрос.Само чух подобно изказване от Атанас Атанасов депутат от ДСБ.

 17. Към ще ти дойде реда( т.е. диване):

  Понеже няма да си правя труда за пряк диалог, ще реагирам този път с предупреждение на зачестилите заплахи, включително отново за смърт на децата ми.
  Фактът, че един луд е луд, не го освобождава от наказателна отговорност поне до доказване на лудостта му в съда. А публикуването на порнографски колажи в собствения ми блог, който се чете и от децата (ми), е прекрачване на границата на законността извън всекидневния тормоз, на който лудият се опитва да ме подлага с обиди, ругатни и закани. Той обаче явно не е чак толкова смахнат. Разбира, че върши престъпление. Поради което е побързал заедно с порнографската си дейност спешно да си затвори страницата във фейсбук. Това няма да попречи да бъде идентифициран – нещо, което съм постигал и с други, доста по-анонимни луди, които изпитваха търпението ми.Той смият е е дал достатъчно данни, чрез които може да бъде намерен и без електронно проследяване. Показвам някои от откровенията на този уж богобоязлив порнограф с последно предупреждение да сложи край на маниакалната си дейност срещу мен и семейството ми.
  от: “iliaigi .” (iliaigi@gmail.com) дата: 22.11.2014 14:02

  Иво, не искам да съм анонимен към теб.
  Не знам… промених си мнението.
  Снощи си гледах едно филмче и сякаш ми мина някаква идея.
  Прозрение или мечта не знам но според мен България
  трябва да е Президентска Република и въпреки, че ти
  си толкова скромен (какъвто и трябва да е истинския човек)
  не виждам друг за Президент, който да има твоите качества и мъдрост.
  Това е моя Фейсбук. Пълен е с глупусти тъй като не го ползвам много.
  но снимките ми са истински.
  Живея в Димитровград, работя в Хасково,
  като инженер. Не изкарвам много но с Божията Помощ се оправям.
  Не съм член на никоя партия, нито съм бил.
  Надявам се да ми простиш ако съм те обидил с някой от коментарите си, които ти така
  благодушно публикуваш.

  https://www.facebook.com/iliaigi

  Поздрави,
  Илия Илиев,
  (Диване)

  от: “iliaigi .” (iliaigi@gmail.com) дата: 22.11.2014 21:08
  до:

  Здравей Иво и Благодаря за отговора!

  Според мен си Светъл човек и затова всъщност ти писах.
  Най-вероятно няма да споделиш с мен (все пак не се познаваме така)
  но ми се иска пак да ти обърна внимание,
  че си роден в Събота. Ти имаш сила да бориш злото.
  Дано да не мислиш, че се шегувам или си въобразявам или пък че съм луд.

  Много хора са родени в Събота и много се бият на своите си фронтове със злото.
  Само, че не знам, колко от тях са си осъзнали силата.

  Ти казваш, да не е реално. Съгласен съм, че сега не е.
  Обаче зная и че за Висшата Божия Воля няма невъзможни неща.
  Да, не трябваше уж да мисля такива неща, все пак съм някакъв инженер,
  който уж трябва да смята а не да се моли на Христос.
  Освен това през комунизма децата ги учеха да бъдат атеисти.
  Да обаче Аз мисля точно така. В последните години от живота ми се случиха
  и още се случват неща, които ме накараха да мисля така.

  Намерих си молитвеника на Петър Димков и чета молитви от него.
  Повярвай ми слушат ни ! Христос е реалност! Няма друг като него.
  Не го казвам, защото така си мисля или някъде съм го прочел.
  Димков казва вярно всичко.
  Пиша ти го, защото мисля, че единствения начин да се
  постигне победа е със Благословията на Светата Троица
  Бог Отец, Бог Син и Божия Дух!

  Когато почнеш да се молиш и се даде Благословия,
  Божия Дух е със теб. Помага ти! Ако продължиш, те учи
  и ти дава ясновидски сънища и случки от които да помъдряваш.

  Според мен ти единствен имаш качествата (и куража и знанието и мъдростта)
  да обединиш разпръснатите по света и у нас хора от които да се
  прероди България. Обаче това трябва да стане само с Божия Благословия.

  Не членувам в никоя секта, братство или където и да е.
  Понякога ходя и паля свещ в Църквата. Нищо повече.

  Надявам се да си помислиш по тези въпроси.

  Поздрави,
  Илия

  П.П.
  Последно…
  Ще споделя с теб един сън, който имах.
  Не е приятен но ще ти даде представа срещу какви хора си изправен.
  Сънувах а всъщност не беше сън, как се намирам в една стая.
  На нещо като маса лежеше един човек със разкрачени крака.
  Онзи черния на който няма да му спомена името го оправи.
  Като свърши човека ми поиска чаша вода. Гледах го и знаех,
  че това е някакъв управник български. Налях му но оня ми взе чашата и я изпи.
  управника ми се скара. Аз се събудих. Беше ми гадно.
  Не разбрах защо са ме пратили там. Казах си тоя беше оплоден
  и нещо ще се роди. Това беше 10 тина дни преди да гръмне завода с мините.
  Не знам кой беше управника но приличаше малко на гоцето. не се виждаше много добре.

  от: “iliaigi .” (iliaigi@gmail.com) дата: 22.11.2014 22:17
  до: ivo indzhev

  🙂 Благодаря!

  Проверих, защото беше публикувал рожденната си дата. Ти си борец
  и затова проверих. Само, че не съм обърнал внимание, че е било Великден.
  Това е още по-голяма изненада за мен, приятна и мисля, че не е случайно.

  Имам на гсм-а си вечен календар. Пиша датата и ми излиза календара
  със дните от седмицата.
  За пръв път чух за родените в събота от един познат.
  Досега, където срешна съботник, около него винаги има сила.
  Онзи познат дори е имал битка със истински Вампир.
  Знам че ще ти се стори супер странно. Затова няма да разкажа случката.

  Аз си взех куче съботник тъй като съм роден в петък. Женско е но е умно и има чар. Може някой път да ти пратя снимки. Средноазиатска овчарка е.

  Както и да е. Не зная какво имаш пред вид като казваш, че със вярата не се спори. Ако те разбирам правилно ти си донякъде на друго мнение.

  Ако е така може би ти пиша точно на време, за да си промениш
  мнението по въпроса 🙂

  Мога да ти споделя много по тази тема.
  Аз между другото колоездя.
  Имам доста навъртяни километри. Дори ходих до Кръстова Гора
  със велосипеда (спах в Бачково). Едно обикновено колело със вътрешни скорости. Купих го на старо.
  Знаеш ли какво ми се случи като се връщах.
  Бях изморен. Вече не ми се въртеше и стигнах Първомай.
  На всичкото отгоре духаше насрещен вятър.
  И тогава пред мен изскочи един колоездач в червено трико.
  Със шосеен велосипед. Като го видях си рекох чакай да го настигна.
  Включих на по ниска предавка, изравних се с него и се запознахме.
  Оказа се един ветеран, който е спечелил състезание във Пловдив
  и се прибираше в едно село по пътя ми.
  Като разбра, че съм уморен ми каза да карам след него. Залепих се отзад
  и така минах доста километри. Умората ми поотмина.
  Прибрах се благополучно в къщи.
  Този човек се появи в точния момент, за да ми помогне.

  Илия

 18. A ето и мъдрото мнение на др. Пържанож:
  “”Повече от двадесет години съм в политиката, следя европейската и световната практика и тя показва, че сериозното, солидното и демократичното е тайното гласуване”, каза днес по Би Ти Ви лидерът на АБВ Георги Първанов.

  Според него навсякъде по света основната част от кадровите решения се взимат с тайно гласуване. “Представете си, че главният прокурор прави предложение и негов подчинен трябва да гласува явно”, аргументира се Първанов.

  Според него не само омбудсмана, но и правителството трябва да се избират тайно. Лидерът на АБВ смята, че Мая Манолова ще пасне добре на новата си длъжност. Първанов не вижда нищо неродно в това, изборът и да е в резултат на политическа договорка. “В Гърция и Италия така избират дори президента, като той винаги е от опозицията”, допълни той.”

  Комунистите винаги са били царе на жикане бяло на черното, но др. Пържанов е най-големият им отличник. Немам нерви…

 19. Един чисто мажоритарен вот предизвика толкова “конспиративни” теории.
  Ами поне някой да се сети за биографията на Пенчев – другия кандидат, и едни въпросчета за неговата дейност – и после да помисли, че голяма част от депутатите просто не го харесват и не му вярват, и защо ли?

 20. Една свадлива простовата жена с манталитет на махленка и със съмнителни качества стана омбудсман. Нищо ново под слънцето. Като се има предвид кой ни е премиер и кой ни беше президент цели два мандата. И като се има предвид, че анцугът е националното облекло на българина. И глуповатите ни недорасли и полуграмотни медии отново не виждат истинския проблем. Не е големият проблем, че ММ е от БСП, а това, че искат да ни пробутат за израз на коалиционна политическа култура избирането за омбудсман на едно полуграмотно същество. Само такива просперират тук. Всичко свястно е навън или е тук, но свряно в ъгъла. Горко им на свестните хора в тази държава!

 21. Изключително добрата връзка БСП-ГЕРБ и съответно прекрасните отношения станишев-Борисов сипроличаха още с началото на фотоволтайчния бум. Единия гласуваше закони за хората на другия и обратното.
  Сега ни говорят за някакви американски централи(чиито договори между другото саподписани на 5цента и после преподписани от Царо), но не се споменава факта, че се плащат от НЕК 600-700мегавата на безумни цени ежедневно!!!, а в същото време за включване чакат още над 1400мегавата..все на наши много инициативни свестни момчета мутрета.

 22. Една статия по темата как Мая Манолова защитава чл. 417 заради който сега ЕК започна наказателна процедура срещу България.

  Тази Мая Пушилката ще ни защитава

  http://targ.bg/bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D1%81-%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-2-%D0%BE%D1%82-10/1075/

 23. Да е.а и простия тюфлek Червената депутатка Мая Манолова !!!

 24. Поздравления, Иво! Такъв ракурс по парламентарната пиеска “ОмбудсМая” още никоя друга медия не е поднесла на читателя. Благодарен съм и за интелигентното включване на колеги – читатели на блога с допълнителна информация за лъжливия образ на М.М., която ще има доста време да се готви за новата си роля. Ако изобщо не бъде бламирано това решение на парламента от недоволните българи(или самата Мая – дай боже!- сама не се откаже от поста…

 25. Интересно защо Мая Манолова /или както е по-популярна между електората Мая Общата/ е представяна като юрист. След като според Уикипедиа през 1989 тя завършва Руска история в МГУ – Московския държавен университет.
  Като партиен лидер на Кюстендил доста по-късно тя завършва право и икономика в УНСС. Представям си какво “следване” е било. Учудвам се, че за разнообразие не е завършила и астрономия, например.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.