Кривосъдието и адвокатите на гявола в нашия (ту)земен рай

Германският министър на правосъдието Хайко Маас заяви, че ще поиска генералният прокурор Харалд Ранге да бъде освободен от поста си и пенсиониран, предаде “Асошиейтед прес”. Маас уточни, че е взел решението си след консултации с канцлерството.

Правосъдното министерство оспорва решението на Ранге да започне силно критикувано разследване за държавна измяна срещу двама блогъри, съобщили, че германското вътрешно разузнаване планира да разшири следенето на електронните комуникации.

Разследването за държавна измяна постави правителството в неудобно положение и негови представители в последните дни подчертаха, че Германия твърдо държи на свободата на словото.

По-рано вчера Ранге обвини правителството и лично правосъдния министър Маас, че се меси в разследването. 67-годишният генерален прокурор, който трябваше да се пенсионира в началото на 2016 г. заяви, че правителството му е наредило да изтегли от разследването независим експерт, който е установил, че ползваните документи в съобщенията на блогърите са държавна тайна, което е едно от изискванията за разследване за държавна измяна.

Маас отхвърли това обвинение и заяви, че решението за оттеглянето на вещото лице е било взето от него и Ранге съвместно в петък. Министърът на правосъдието предлага за генерален прокурор на мястото на Харалд Ранге да бъде назначен главният прокурор на Мюнхен Петер Франк.

 

Тази информация на „Асошиейтед прес”, публикуване в сайта на в.„ Дневник”, неизбежно навява асоциации с България ( депресиращо, направо Асошиейтед депрес), където главният прокурор е по-главен от министъра на правосъдието и съответно не само не може да бъде уволнен от него, но и откровено се надсмива над конкретния човек, в случая над Христо Иванов.

 

Специалистите по право и конституционна уредба могат да анализират колкото си искат коя система е по-демократична – в смисъл, дали е по-правилно изпълнителната власт да има решаваща дума в кадруването в съдебната власт. Неспециалистите, които обаче са огромно мнозинство сред консуматорите на кривораздаването в България, моментално биха гласували промяна в досегашното статукво, наложено в първата изцяло променена конституция в посткомунистическа Европа по отношение на бетонираната откъм какъвто и да било контрол съдебна власт.

 

Адски бързаха преди четвърт век другарите, на които СССР подари демокрацията да я управляват в България,. Първостепенната им задача беше да напишат и подпишат новата конституция в единствената страна в Европа, където съветската Пета колона се прегрупира успешно в руска, спечели първите многопартийни избори ( с шмекерии), натрапи руско събитие от историята за нов национален празник на мястото на амортизирания съветски 9 септември и направи недосегаеми магистратите с пълната увереност, че ще ги държи в своята орбита.

 

И друго биха отсъдили днес без да се замислят над казуистиката широките народни маси от неспециалисти по право и конституционализъм у нас: няма как германската правосъдна система да е по-долу от българската по простата причина, че нашата е на дъното на Европа по видими от всички признаци. А и тъкмо Германия е пример за най-добре функционираща държава, според мнозинството българи.

 

Руските тролове в интернет обаче веднага се издадоха колко ги устройва недосегаемостта на българския главен прокурор. Ето един пример от форума на „Дневник”, където руският трол си е проличал и по изписването на думата блогър в руския й вариант „блогер”.

 

   

vxa15365434

 • 21:18
 • 04 авг, 2015
„Добре е, че блогерите са в Германия. Ако бяха в САЩ трябваше да бягат в Москва като американеца Сноудън и да ги чака директно съд. След като публикуваните документи са държавна тайна, съдът трябва справедливо и независимо да отсъди кой за какво е виновен. „

 

Както виждате, мислещите на руски език пропагандисти пишат уж на български и пледират за върховенството на съда от името на господарите си в Москва, където съдебната разправа с опонентите на Путин е запазена марка на режима.

 

„Дреболии”, ще рекат от адвокатската колегия на гяволите. Защото да си адвокат на гявола тук е гаранция за просперитет в пъкъла на кривораздаването, какъвто е нашият (ту)земен рай.

 

Така де, дреболии са, но са издайнически едри ориентири КОЙ стои над непоклатимата фигура на главния ни прокурор и подобните му мастити (право)съдници, както и на КОЙ началник се кланят адвокатите на гявола.

31 мнения за “Кривосъдието и адвокатите на гявола в нашия (ту)земен рай”

 1. Няма да коментирам написаното в детайли, но си мисля, че няма как да се подмине и мнението на първият заместник главен-редактор на ZDF (втора държавна германска телевизия), което никак не се покрива с по-горните редове: http://www.heute.de/kommentar-des-stellvertretenden-zdf-chefredakteurs-elmar-thevessen-maas-oder-range-einer-der-beiden-luegt-39570834.html
  Понеже има много често добри преводачи от руски, предполагам, че и немския няма да е проблем 😉

 2. Господин Инджев, Вие който толкова се възмущавате от адвокатите, прокурорите, министрите, министър-председателите, а може би и с основание, защо не напишете един обективен анализ за нивото на журналистиката в единствената телевизия, в която Ви канят – а именно Нова.
  Например защо Вашата ,,колежка” госпожа Цолова е свалена от екран и как се изявяваше тя във Фейсбук по същото време, когато ви канеше за гост.
  А може би Ви е неудобно някак си, защото това е единственият Ви шанс да се появите на телевизора?

 3. “Главният прокурор е адвокатът на държавата в съдебния процес” (И Костов). Всеки обвиняем има право на съдебен защитник (адвокат), ако не може да си го позволи, му се назначава служебен такъв. Така, двете страни са равнопоставени пред един действително независим съд. Тук е момента да запитаме онези, които се застъпват за “независима” прокуратура, дали при тяхно дело биха си наели независим от тях адвокат, който сам преценява къде и доколко да преследва правния им интерес.

 4. “блогера” правилно е забелезал , че “съдът трябва отсъди”, но пръво требва се сети ,че в мАсква нема нема нито съд, който “справедливо и независимо да отсъди”.
  Иначе и в мАсква, и в НРБ, и в РуМЪНИя пракурорът е много НЕзависим , поне на хартия. Но резултатите и резИлтатите са различни. И това показва ,че причината е в разделението на властите, или по-точно сливането на властите в мАсква и НРБ в една власт.
  И докато законодателната и изпълнителната власти се контролират поне чрез избори от суверена. То КРИВОсъдната и четвъртата власти не се контролират от него, чрез избори. Но това не означава , че не се контролират, контролират се индиректно от първите две власти, което и позволява сливането на всички власти във една ВЛАСТ. И, за да има истинско разделение на властите, трябва да се даде контролът на ВСЯКА една от тях на суверена, чрез избори, и да се премахне контролът на първите две “ПАРТийни” власти върху КРИВОсъдната и четвъртата власти. Както беше при “ПАРТийната” ВЛАСТ в НРБ преди 1989г., и продължава и след това през прИхода.

 5. Няма по-ретроградна фигура в устройството на държавата България от фигурата на Главния прокурор! Институционализиран според възгледите на Вишински, недосегаем за останалите “власти”, марионетка в ръцете на кукловодите било от болшевишката партия, било от задкулисието в България. Днешният Главпрокурор (по съветски изказ) е идеалната кукла на конци – Костинброд ли не искаш, КТБ ли не искаш, товмоз над граждани ли не искаш (проверките на протестиращите срещу властта)! Действа по желание на клиента (кукловода) си ДП = 10.

 6. Днес четох едно интервю на един уважаван от всички нас журналист.
  От интервюто става ясно,че се издирва една снимка на Владко Първанов позирайки с пушката на тейко си,която е марка “Блейзър” и както повечето от нас знаят струва 50 бонки.
  ==========================================

  http://i60.tinypic.com/15f12s9.jpg

 7. Аз не съм мноо по писането, от много ангажименти, дето ги имам, ама тука едно момиче некакво е писáло, да видите кво ми е по цел ден, глеам и оня киракикатуриста Комарницки е драснáл нещо по таа тема…

  http://www.segabg.com/pic/11876/763539-l.jpg

  Един ден на ББ

  Бойка Белокопитова

  7:00 ч., Летище София

  Вчера в Сливен, снощи в София, днес във Варна, обърнал съм се на Хвърковата чета. Сутринта съм станал малко накриво, понеже снощи “Челси” падна от “Арсенал”, та се набутах с една бутилка уиски на Москов. Нищо, де.

  Днес откривам пътен възел “Белокопитово”. Диамант! Най-големият в цяла България. Че и с една седмица подраниха строителите, браво, юнаци. Построих им го, нищо, че са комунисти в Шумен. Да гледат и да му мислят наесен, че ако продължават да ме дразнят, нищо няма да им правя повече.

  10:00 ч., закуска във Варна

  “Хемус” сме я почнали 2011 г. Ха, голям майтап, тогава Дянков го произведох “старши археолог” на Републиката. Огън да го гори, скръндзата му със скръндза. Тогава още Киро Йорданов беше от нашите, а Плевнелиев не го бях направил президент. Тъкмо да почнем Белокопитово, ама тия неблагодарници ни бутнаха от власт. Като се сетя, че на пътния възел оная министърка с цикламеното костюмче му направи първата копка… Павлова още не го е простила. Днес съм я взел с мене, събрал съм и Горанов, и Московски, да ги поснимат и тях. Само дано не ми подлеят вода като оня път, когато ги возих до трибуна “Моци”. Айде, че пак вдигнах кръвно. Ще викна НСО да ги бия на един белот, да ми мине.

  11:30 – Тийзър “Белокопитово”

  Пуснал съм си във “Фейсбук”-а снимка на диаманта. Я, да ги видим тия умници дали ще се сетят откъде е. Въздушна снимка, правили са ми я с дрон. Като я видят кметовете, лошо ще им стане на всичките, ха-ха!

  Разпоредил съм да ми наснимат всички вилни зони на кметовете в радиус от 30 километра. После ще пратя Цецо да им направи по едно предложение, на което няма да могат да ми откажат. Който откаже, ще се гледа при Хекимян. Да се пържат от рано сутрин, да видят на мен какво ми е, мерзавци такива.

  В този ред на мисли, добре, че наредих на Павлова да поръча шатра, че да не ми слънчаса народа на оня асфалт. Оня ден, в събота ми докладваха, че на събора на Бузлуджа комунистите уморили двама души. Ей, на тия не им трябва ГЕРБ, те сами ще се довършат…

  Тръгваме за Плиска, че Божидар Димитров ме чака.

  12:30 – Комплекс “Стара Плиска”

  Професора ме поля с вода от кладенеца в двореца. Откъде ги измисля тия царски табиети, пълни ми душата.

  Евала му правя. Комунист го взех едно време, ама той си е от нашите. Кардам ли беше, Тервел ли… забравил съм.

  “Да не му наливате акъл”, някакъв мерзавец комунистически седнал във “Фейсбук” да ми се подиграва на снимките. Айде, айде, нали ви знам акъла на вас. Ще има да я дъвчете тая снимка две седмици най-малко, като магнолиите ми. През това време ще ви гледам сеира на спокойствие.

  Помазах Владислав Горанов, да възрасне в духовния живот и да укрепне в добро, както казва Началника. Горанов е хитър като стадо лисици, ще стане човек от него.

  Сутринта обаче ме сюрпризира неприятно. НАП натиснали вестника на Сашо Дончев, ама са прекалили. Ония реват от първа страница чак, сега ще трябва да им се оправдавам. Разпоредил съм сега да пуснат по една ревизия на всички – да няма обидени.

  Точно днес, когато откривам “Белокопитово”, да ми спретнат такъв номер!

  П.С. Москов отишъл на пресконференция по тениска на “Арсенал” и се хили на репортерките. Ей, кога стана министър, кога ми изучи номерата, бе, Москов.

  15:30 ч. – Пътен възел “Белокопитово”

  От днес автомагистрала “Хемус” е по-дълга с още 5 км. Посрещнаха ме с поп, народна музика и карамфили.

  Ето, народът си ме обича. Ама ония във “Фейсбук”, неблагодарниците, седнали да ми философстват, че отсечката се минавала за две минути и петнайсет секунди… Бавно сме им я били построили, много скъпа им била, бедни били, асфалтът не ставал бил за ядене.

  А едно време Костов като ви затри фабриките, не ревахте, а!

  Хубаво им го е казал един от нашите във “Фейсбук”-а ми: “…БЕЗ АСФАЛТ НЕМА ЛЕБ бе ТЪПЧО ….. БЕЗ АСФАЛТ НЕМА ЛЕБ!!!”

  Като й обяснявам аз на Меркел, че ей това ми е материалът, тя не вярва.

  17:30 ч. – Младежки дом, село Венец

  По покана на кмета Нехрибан Ахмедова присъствах на откриването на новата ритуална зала в с. Венец.

  Дал съм им пари през април да строят, че да има къде да се събират, да се женят, да си правят културни мероприятия. Като бонбон са ми го направили. Кметицата го е боядисала целия в розово, чак климатиците са намазали. Женска му работа.

  Аз по принцип в ритуална зала не стъпвам, откакто венчах оня к*пут Бареков.

  Обаче Вальо Златев ми го е препоръчал това село. Тука го направиха на “почетен гражданин”, понеже издържа ловното стопанство “Паламара”.

  И тука съм ги водил с “Авиоотряд”-а едно време, и Найденов, и Плевнелиев, ех…

  Ама после ми ония мерзавци опозицията ми се качиха на главата да ме разнасят по вестниците с Преслава и Бистришките тигри. Фъстъците ще ми броят те… Цецо правилно ми вика: “Малко ги бихме навремето, шефе”.

  Ама аз си знам. Направи добро, изяж дърво.

 8. Правосъдие в България ще има само след като от Съдебната система бъдат отстранени всички, минали през кучкарника в Симеоново и всички, работили за филиала на КГБ, наречен КДС.

 9. Пак чета и не вярвам на ушите си! Не за известния факт, а за това, че в гнусен рубладжийски парцал се появява резилът на гоцэ сырыщныка… (Демонстрирай презрение към този мерзавец, пиши имцето му с малки букви и руски добавки!)

  http://pik.bg/%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE-%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-75-%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D0%BB%D0%B2-%D1%81-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%E2%80%9E%D1%8E%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%E2%80%9D-news377188.html

 10. Току-що научих за смъртта на РОБЪРТ КОНКУЕСТ.
  ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ГОЛЕМИЯ ИСТОРИК И АНТИКОМУНИСТ!
  Да не забравяме, че за разлика от отвеяните “леволиберални критици” на комунизма, той е видял същността и практиките му на място – само в нещастната ни България като член на Съюзническата мисия в София след 1944 г. и съпруг на българка.(Дразни кьопавият превод на заглавието на страшната му книга за Гладомора в Украйна “Нarvest of Sorrow” – навсякъде го превеждат не “тъжна жътва”, а “Жътва на скръбта”, аз имам издания на 3 езика, дано я дочакаме и на български!)

  Заслужил е Ордена, който му връчва ПРЕЗИДЕНТЪТ ДЖОРДЖ БУШ!
  ВЕЧНА ПАМЕТ НА РОБЪРТ КОНКУЕСТ!

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/08/05/2586174_pochina_roburt_konkuest_prochutiiat_izsledovatel_na/

 11. В памет на РОБЪРТ КОНКУЕСТ- филмът ЖОВТИЙ КНЯЗ, който знаят повечето колеги тук, започва с неговите думи от “Жътва на скръбта”. Играят непрофесионални актьори.
  Може да започнете от края…

 12. Към Цвета Григорова:

  От незнание или от злоба, но и в двата случая грешите: не ме канят само в Нова тв. Това е лесно за доказване. Намерете друга опорна точка.

 13. Товарищ Цвэта Грыгорьевна,

  Что Вы делаете в этом блоге, где вокруг Ива самые яростные антисоветчики и руссофобы? Ведь же есть что читать- вот Вам “Русия днес”, “Дума”, “Атака”, “Стандарт”, и вся остальная сволочь…
  Иво (без да съм му адвокат) е коментирал т.н. “българска журналистика” достатъчно критично, че и доста отгоре в много свои текстове.
  Затова го няма на салонните й прояви. Не му връчват Черноризец Храбър, защото не слугува на Дебелянгъзец Мазен. Затова не пуши скъпи пури като Пор. Не се вози в самолета на гоцэ по екзотични воаяжи.Не го пращат евродепутат като онзи…гнус ме е да го спомена, щото няма биг айс, уан-ту-три, и не е ин гавермент, ами ин опозишън. Тъй е решил, тъй я кара. А Вие сменете четивото и медията. Ние сме плуралистичен съблогърски кръг, но не чак дотам…

 14. ‘From the west I saw fly
  The dragons of expectations,
  and open the way to the fire-powerful;
  they beat their wings;
  so that everywhere it appeared to me
  that earth and heaven burst.’

 15. Г-жа или г-ца Цвета Григорова, честно не вдявам кЪФ ви е проблема? Искате да вкарате Иво в интрижка. Сбъркали сте адресата.
  Прави ми Фпечатление, че мине не мине ден и хоп довтаса трол. И задава теми на Стопанинът на БЛОГА.
  Ало, освестете се. Иво Инджев не е (доказал го е с целият си живот, професия и обществена дейност) “момче за поръчки”.
  Тези които пращат троловете веднъж завинаги трябва да разберат, че един ден когато се пише историята на съвремието ни за тях никой няма да си ги спомня с нищо.
  Колкото до Иво, убеден съм, че за него ще се говори като съвеста на епохата.
  За това и повтарям съвета на Стамбо.
  Къш оттук.(Даже не сте и забавни. Наукообразни, скучновати, изсмукани от пръстите опорни точки.)

 16. Благодаря, СТАМБО! Тъкмо се канех да напиша нещо “нежно” на тази Цвета, но по-добре нямаше да мога и се присъединявам с адмирации! Така де, какво търси при нас?

 17. До г-(ж/ц)а “Цвета Григорова”

  Г-н Инджев е доказвал и нееднократно в неговите публикации слугинажа и зависимостите на тъй наречените български журналисти.

  Проблемът е че българската журналистика не е четвъртата власт както е в страните с реална (не псевдо-пост-комунистическа) демокрация. Нейните представители са бухалките на задкулисието и са се продали на Мамона за да служат на тези нечисти частни интереси. Според мен фактът че дават достъп на г-н Инджев до телевизионни предавания е част от сценария на мимикрията, която тези “роби” на статуквото и “титани на изящното слово” са длъжни да играят за да не изглеждат зле в очите на Европа. Сигурен съм че измежду тях има още много свестни хора, които просто са загубили вяра че нещо може да се направи и са се предали на статуквото.

  Така че “Григорова”, с вашите перфидни злобни и преднамерени подмятания “воните” на “арсеник” и стари “комунистически” дантели. Жалка сте в опитите си да намерите оригинални опорни точки.

  Бих ви поканил да се извините на г-н Инджев, макар съм сигурен че това не е във вашият “морален кодекс” на комуниста (ако такова нещо съществува въобще)

  Разбира се шапка свалям на СТАМБО за цветистия отговор към споменатата по-горе другарка 🙂

  Поздрави от Пиндосия

 18. Към коментара на г-н В.

  Че прокуратурата и политиците си прехвърлят горещия картоф в момента, се дължи на погрешния прицел на атаката от една страна и гузна съвест от друга – поради несъвместимост с демокрацията.
  Законът си е закон , но се отнася за ДЪРЖАВНИЯ(те) служител(и) предоставил(и) информацията!Прокуратурата да си го(ги)търси!
  Журналистите не могат да бъдат разследвани или подвеждани под отговорност за огласяване на информация, за която не знаят дали е тайна или не. Освен това едва ли са подписвали ДЕКЛАРАЦИЯ за работа с поверителни документи към някое държавно ведомство !
  В това е силата на журналистиката като коректив на държавната власт!
  Обратното води до социализъм(национал- или недоразвит)- все едно!

 19. Към Basta Ya:

  Интервюто с Путин е измислено, за да се хванем да го цитираме и след това да ни обвинят, че сме лъжци. За добро или за зло, той не ни е удостоил с такова споделяне на истинските си мислите, макар да нямам съмнение, че тъкмо такова е неговото мнение.Иначе казано, това е перфидна форма на пропаганда за дискредитиране на противниците на Путин като се обобщи, че щом лъжат за това интервю, значи лъжат и за всичко останало.

 20. Да, действително националния празник на България е наложен от комунистите след 1990 , с което се демонстрира на Русия и руските органи, които имат отношение към страната, че властта в България е тотално подвластна на страта съветска пролаганда. 3-ти март е историческо събитие, свързано с края на поредната десета или единадесета война между двете империи-Турция и Русия.
  Тази дата не влиза пряко в българската история, защото тогава не е съществувала българска държава. След тази дата има диговори, в кокто уластват български държавници и пр.

 21. А бе отдавна им се чудя на ей такива малоумници,как преди да прочетат нещо,а още повече и да го цитират,защо не гледат източника на информацията?!
  ========================================

  ‘Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!?’

  “Путин: „Българите са народ, достоен за презрение.“

  https://neverojatno.wordpress.com/2014/12/02/putin/

  =========================================

  Във Facebook е същата работа.Постоянно пускат едни бомби от “Бъзикилийкс” и гледам,че никой не отчита тази малка подробност и са насират да коментират и да лайкват,а тва е просто “Бъзикилийкс”!
  Което вероятно е поредната форма на подла комунистическа пропаганда!

 22. Мисля, че ЦВЕТА ГРИГОРОВА получи прекалено много внимание за човек, който светна с фразата: “да се появите на телевизора”. Към същата тъжна парадигма на окастреното от комунизъм битие принадлежат фрази като: ‘него не го пускат вече по телевизора’, ‘времето го дават’, ‘появиха се в магазините за Коледа’,’наредих се на опашка, щото разбрах, че са пуснали’; и съответно: ‘давам за магистрали’, ‘отпускам за метрото’, ‘появих се да резна лентичка’ и т.н. на големия банкянски наратив l’état, c’est moi.
  С повече от две думи: повдига ми се от пускане, появяване и даване.

 23. Здравейте,Стамбо!Чудесно и много точно определение за такива,като цв.г.Присъединявам се към написаното от Вас!Поздрави зя всички съмишленици! С уважение Марга

 24. Алекс Алексиев: http://www.faktor.bg/lacheni-carvuli/51929-otide-si-antisovietchik-1-peeshe-za-krali-marko-na-balgarski.html
  и споменатия от него текст:
  http://www.hoover.org/research/conquering-hero

  Леко встрани от всеобщия интерес, имам изключителна слабост към последната глава на ‘The Dragons of Expectations’. Пазя версия на тази глава преди последна редакция. След дългото си време и удоволствие в тези страници, мога да споделя: в този момент, за мен, най-значимият интелектуален анализ на хуманитаристичната тундра е на Робърт Конкуест!

 25. До Everyone else, за мен върхът е отговорът на обща позната на Георги Марков и Любомир Левчев. На въпросът на ВЕЛИКИЯТ ПИСАТЕЛ и хуманист вече избрал свободата, как е в България неговият бивш приятел, лелчето тържествено отсича само: “На него му беше гласувано високо доверие”.
  Толкова са неискрени,фалшиви, изкуствени нечовеци,живеещи в своята си паралелна реалност, че повече няма накъде.
  Та, прав е споменатият от Стамбо по-горе Виктор Суворов. Тръгнат ли насам, грабвам автомата. Пишете ме и мен.

 26. Георги Николов, направо представителна за вида е била лелята.
  Иначе тяхната феноменална реалност не може и паралелна да е. Тo е като слегната мърша под килим: не може мършата просто да бъде паралелна на килима. Ако не дезинфектираш редовно, скапва света.

 27. Няма да има правосъдие в България,докато управляват децата и внуците на хора от Политбюро.Преди беше Борис Велчев,сега се готви Кр.Таков-от рода на шумкаря-разбойник бай Пеко Таков от плевенските села.Таков младши-“съветник”(или там нещо си-някаква синекурна длъжност,да има служба и за него…) на президента-го готвят за конституционен съдия.Ако не е Близнашки,ще е Таков,ако не е Таков,ще е Велчев.Санким няма други читави юристи в тая държава-при това некомунисти,некомформисти,западно ориентирани,които с книгите,поведението си и мненията си по правни и други въпроси,са доказали,че са истински юристи-служат на закона,а не на конюнктурата.Така,че нищо добро не чакайте в правосъдието-всичко си е по старому вече 71 години.

 28. Втория основен фактор България да е проруска и прокумунистическа държава са наличието на Мочите, Альошите и тоталната комунистическа пропаганда на държавата и нейните медии.

  Самия облик ни е проруски и дава база за осъвременяването на старата руско-чекистка пропаганда с нови разработки. И нашия държавен глава и неговите подчинени биха провеждали подобна пропаганда, ако в някоя страна има паметници на български окупатори.
  Съвременната руска пропаганда е продължение на старата, познатата, която се водеше заедно с българските комунисти. И ако се приложи и тук метода на “течния способ”, пак нещата са ясни и стигат до откриване на поредното “течение”.
  Един вид, българската държавна власт-Президент, Правителство,Народно Събрание, Съд и прокурарура приканват руските власти да провеждат съвеременната антибългарска пропаганда, но тя се оказва “пробългарска”, защото е в интерес на комунистическите кръгове, които Иво Инждев ги определя като Пета колона , русофили, путинофили и др.
  Самия Владимир Путин не е родоначалник на тази пропаганда, има специализирани органи и съветници, които изработват съвсем хронологично новите материали и му ги предоставят. Самия той не е добър историк, неграмотен и нагъл, което означава че не би могъл самостоятелно да води антибългарските набези.

  Българската държава и Българския народ са му отправили официална, перманентна покана и той се възползва от любезността им. Путин и неговите хора не биха се възползвали от томовете на “Вечна дружба”, защото те са антикомунистически и антируски по стойност. И са просто истина, а както всеки нормален човек знае комуниста и чекиста не се впечатлява от истина.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.