Третият Рим надмина Третия райх чрез подпалвачеството на храна

 • Руските власти унищожават вносна храна, стотици хиляди протестират

07.08.2015

Тазседмичните показни акции на руските власти за унищожаване стотици тонове храна от ЕС, която е забранена за внос в Русия, предизвикаха недоволството на много руснаци, пише ВВС.

С влизането в сила на новите още по-строги санкции и забрани не само за внос на храна от ЕС, но и за продажбата й, руските медии се надпреварваха да възхваляват акциите като борба срещу контрабандата, но не всички руснаци са съгласни с унищожаването на напълно годната за консумация храна.

Телевизионните кадри, в които булдозери мачкат пити вносно сирене и праскови и нектарини, а тонове бекон бяха изгорени в екарисаж, провокираха онлайн петиция, в която близо 300 000 души поискаха от президента Владимир Путин да спре унищожаването на храната и тя да бъде раздадавана на пенсионерите и сираците, допълва Topnovini.bg.

„Започнаха да унищожават храна, а какво следва“, коментира московчанката Олга Савелева, автор на петицията, пред ВВС. „Изглежда властите не ги е грижа за хората.“

По думите й западните санкции срещу Русия вече са вдигнали инфлацията и са тласнали много хора към бедността. „Един пенсионер написа, че не може да се нахрани, или да си купи нещо, така че ако ще унищожават храна, по-добре да му я дадат да я изяде“, коментира Савелева.

Андрей Волков, собственик на ресторант в Москва, който заедно с приятели организира и кухня за бедни, коментира, че много хора имат нужда от тази храна и унищожаването й е нехуманно.

И въпреки че много хора са недоволни от унищожаването на храната, групички патриоти с тениски с надпис „Яжте руското“ обикалят по супермаркетите и проверяват етикетите. Ако случайно хванат храни, подлежащи на санкции, им лепят етикети с руска мечка и голям надпис „Забранено“.

Анна, една от „хранителните патриоти“, споделя пред ВВС, че демонстративните акции с унищожаването на храна ще накара всички да разберат, че има санкции. „Ще се откажат да ги внасят контрабандно, защото знаят, че ще бъдат изгорени“, коментира Анна.

Досега беше забранен само вносът на храни от ЕС, но все пак стоки успяваха да се „промъкнат“, най-често от Беларус, където европейските храни били препакетирани. От тази седмица, обаче, в Русия е забранена и продажбата на стоките, подлежащи на санкции, а земеделското министерство има право да проверява складове и да изземва стока от там.

Междувременно властите призовават хората да не драматизират прекалено много ситуацията. „Сигурно не изглежда добре“, казва говорителят на Кремъл Димитрий Песков, който неотдавна демонстрира ръчен часовник за 620 000 долара и добави, че унищожената храна не е имала документи и никой не може да гарантира безопасността й. По отношение на петицията, Песков коментира, че подписите ще бъдат проверени от „експерти“.

В понеделник, пък, руският седмичник „Аргументи и факти“ публикува на първата си страница интересен колаж с диня, краставица и домат, аранжирани по особен начин и заглавие „Богата реколта – нашият отговор на Запада?“( Actualno.com)

 

 

Тази информация показва колко кратък е в Русия пътят от Ермитажа до екарисажа.

 

Зад руската култура обичайно се крият русолюбивите и рублофилите в България. Защото не могат да изтъкнат друго оправдание за своята ирационалност или за своята подкупност.

 

Нищо по-различно от преклонението пред националсоциалистическа Германия, която е далеч по-голям извор на европейска култура. Културата не е попречила на водещия в световен мащаб в културно отношение ( а и като авангард в техническо и като принос в науката) германски народ ( спрямо Русия с около век поне), да подкрепи избрания с формално демократична процедура варварски социалистически режим, толериращ близкия до властта държавен капитализъм, политически легитимиран от бесен национализъм и чуждомразие.

 

Дежа вю в днешна Русия, изоставаща от тази тенденция (отново с около век, както в културата), но наваксваща талантливо печалния германски опит в милитаризма, шовинизма и егоцентризма на своя руски рай(х).

 

Вместо духовна храна ( засега), както в Третия райх, където палят клади с анатемосани книги, в днешна Русия горят храна с претенцията да го правят от позицията на Третия Рим- православен рай(х), приемник на Византия, най-прогресивното нещо, което московските сатрапи могат да си представят пред огледалото.

 

Днес в Русия, както и в германския райх, управлява избран по формално демократична процедура режим, който има ( все още) народната подкрепа да гради своята легитимност в очите на простолюдието върху клади от нещо чуждо. Бивало е в историята това да са „чужди” книги, но руският режим пише нова страница във варварството на подпалвачеството чрез войната с „чуждите” храни.

 

Това аутодафе е твърде непоносимо дори за търпеливия, дресиран от векове да уважава своя побойник в Кремъл руски народ.

 

 

Един ден в Русия ще показват документални кадри от това варварство така, както изтрезнелите за кратко руски управници позволиха в последното десетилетие на миналия век на своя народ да види документални доказателства за зверствата на болшевизма : от взривяването на църкви, през масовите разстрели и многомилионните концлагери, до масовия глад и масовата лудост на обожествяването на предшествениците на Путин.

 

Дали и как ще оцелее самият руски народ при тази поредна спирала на експеримента с него на принципа „проба-грешка”, предстои да видим – ако не ни   ослепят междувременно българоубийците, наети от „новата Византия”.

 

 

 

 

 

10 мнения за “Третият Рим надмина Третия райх чрез подпалвачеството на храна”

 1. Семен Слепаков

  А в моей стране всё есть – нефть в ней есть и газ в ней есть,
  уголь есть и никель есть, алюминия не счесть,
  есть в ней золото, алмазы, изумруды и топазы …
  Как же так: в стране всё есть, а народу нехер есть?
  Как же так: всё есть в стране, а народ живет в говне?
  А в моей стране всё есть – есть зерно и мясо есть,
  есть лосось и осетры, в них полным полно икры,
  есть и овощи, и фрукты, и молочные продукты …
  Как же так: продукты есть, а народу нехер есть?
  Как же так: всё есть в стране, а народ живет в говне?
  А в моей стране всё есть, губернаторы в ней есть,
  Мэры есть, зам.-мэры есть, и у замов замы есть.
  ЖКХ и МВД, и в кустах ГИБДД*,
  (*комунално стопанство и МВР и в храстите КАТ)
  и из “Форбса” пацаны – граждане другой страны,
  генералы, депутаты, коммунисты, демократы …
  Как же так: они все есть, и им всем не нехер есть?
  И комфортно жить в стране, где народ живет в говне?
  Весь народ живет в говне, а говно живет вполне…

 2. „Изглежда властите не ги е грижа за хората.“, коментира гражданката Олга Савелева. Не е права г-жа Савелева. Властта е загрижена за хората в Особено Големи Размери – грижи се да ги облъчва с пропаганда. Може и да няма кашкавал, но врагът трябва да бъде победен. Мен ме учудва, че съсипването на кашкавала не е придружено от кампания за вредите от яденето на европейски кашкавал, най-малкото, защото млякото е от крави, слушали Моцарт. Моцарт – западен композитор, следователно проводник на западно влияние, шпионин и съсипник на отечеството, и неговото творчество трябва да бъде изкоренено, дори и от кашкавала. Дали Путин ще ме награди с часовник за 620х долара за идеята?

 3. всичко е много лигично и ‘правилно’ по руски. руснаците не могат да живеят без драми които по правило сами си създават, а после приписват причината на целия останал свят.

 4. Третият райх пасти да яде-КОГА в НАЦИСТКА Германия е имало унищожаване на храна? КОГА? И кой би посмял да го направи там-дори и по времето на Хитлер?

 5. “…близо 300 000 души поискаха от президента Владимир Путин да спре унищожаването на храната и тя да бъде раздадавана на пенсионерите и сираците”

  и

  “Песков коментира, че подписите ще бъдат проверени от „експерти“”

  и

  “унищожената храна не е имала документи и никой не може да гарантира безопасността й.” (моя заб. Д.Песков)

  =========================================

  Значи за подписите от петицията има експерти,а за храната няма такива!

  Нищо ново под слънцето-сираците и бедните нямат никакво значение за комунистите,както и целия им народ.

  ПП То пък един ‘народ’… 86% рейтинг за путин!

 6. Следващата стъпка на Путин ще е да прикове по- умните деца към чиновете. Мозъкът изтичал на Запад – докладвал му апологетът на руската хромозома: http://www.themoscowtimes.com/article/524375.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.