Борисов е загубил ориентация на кръговото движение на властта

 

 

Ех, не случи на народ вашият ( да, вашият, защото не го чувствам като свой) премиер Борисов!

 

 

 

 

 

 

Неговият таен бащица Путин се гаври с чужденците, като ги праща да секат дърва щом не му харесват цените на газа. Докато вашият Бойко като правило се мазни на чужденците, но няма проблем да оплюе народа ( си) обобщаващо и да го прати да трамбова пеша, щом не му харесва магистралите.

 

Ето как се накара на българите в резюме, поместено от Кафене.нет:

 

“Аз не знам, този мазохизъм, който българите притежават. Допреди една седмица пътуваха между селата с часове, душата им извадих на строителите, за да пуснат по-рано пътя – не с дни, с часове по-рано, за да могат хората, които пътуват – за Гърция примерно, да се чувстват добре. И като не могат да намерят кусур сега, си измислят такъв”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Той коментира пред журналисти критиките срещу новия пътен възел при Белокопитово и автомагистрала “Струма”.

“Обещахме на селата не само да им оправим пътищата, да им дадем възможност и те да могат да се качват на магистралата, както и на Белокопитово. Но за да вкараме всички да могат да я ползват, го направихме така. И като нищо да кажат срещу всичките добри неща, които се случват. И мъка голяма. Сега три дни харчихте бензин, за да видите, че на “Струма” няма проблем”, коментира Борисов, цитиран от Нова телевизия

Той даде за пример Сингапур, където всички естакади били като на Белокопитово.

“Нали искате да сме като по света”, риторично попита министър-председателят и посъветва тези, на които им е сложно да минават през пътния възел на Белокопитово, да ходят пеша.

 

Да кажеш на критиците, че им е „сложно да минават” през един пътен възел, е проява на зле прикрита простащина от позицията на същество, което се има за по-висше и смята несъгласните с него за глупаци, неспособни с едни табели на пътя да се оправят.

 

Говорейки с репортерите, които неотдавна оприличи на пуйки ( и дори имитационно изигра пред телевизионните камери как му се пуйчели наоколо, предизвиквайки угодническо хихикане), премиерът ви може би си мисли, че обижда само тях, беззащитните, свикналите, усмихващите се на неговите унижения. Но обобщението му за българите изобщо показа до каква степен този човек , обграден от ласкатели, фалшива опозиция и подчинени медии, е загубил чувство за ориентация на кръговото движение по трасето на властта, маркирано с табелите на полицейски шеф, столичен кмет и министър-председател.

 

Не е толкова странно, че Борисов се държи като партийният секретар на текезесето, който раздавал гумени цървули на годишния отчет за трудовите успехи, а на себе си присъдил „само” хилядарка награда без никакви цървули. Тъжното е, че текезесарите скандират в угода на своя бос „нека оди бос през герберите”!

Дали пък премиерът не е искал да каже нещо за отрицанието, за нихилизма?

Без да иска ( защото не е наясно със смисъла на думата мазохизъм), Борисов е  прав да говори за мазохизма на онези българи, на които им харесва да ги гълчи такъв, като него.

 

18 мнения за “Борисов е загубил ориентация на кръговото движение на властта”

 1. Бих казал,не премиерът ВИ,а премиерът ИМ!

 2. Да, този министър председател е мутра. Типично в мутренски стил той изнудва строителите компрометирайки качеството на новата магистрала и сигурността на пътуващите (магистралата беше пусната със недовършени мантинели и маркировка, с магистрални ограничения за скорост). Единствената цел е да се извадят евтини политически дивиденти от предсрочно завършен строеж. И всеки които се опита да оспори това бива увикван по мутренски! Но това е положението, българският народ толкова може.

 3. 30те години един друг командир в Германия им построил магистрали, ама циментови. Поправете ме ако греша, но по суша май най-много товари се превозват с влакове? Или греша? А на “Струма” нали смениха асфалта, че положеният по-рано се напукал. Или това става в Сомалия, а не в България? Простете ама аз съм стар човек и едва чета….

 4. Аз минах онзи ден през пътния възел. Изключителен е според мен !Това обаче не може да се каже за социалистическите гащници които караха пред мен с 40 км. в час и се оглеждаха като малоумни в ” Жигули ” с разградска регистрация .

 5. Няма да коментирам Борисов, но критиките към пътния възел Белокопитово ги направиха тези, които не “ядат асфалт”.

 6. Тоя е голем юнак и колкото повече цица по- нагъл ще става!

 7. Поведението на их-ният им биспремиер известен повече като банкянското слънце, боко тиквата, баце, магнолията и прочие и прочие екзотични прякори не би трябвало да изненадва когото и да е тук.
  Квинтесенцията: “Аз съм проЗт и вие сте проЗти” казва всичко за един изригващ при всяка възможност “чудовищно некомпетентен” чалга- политик.
  Когато си бях в България преди месец дори заклети негови фенове “доверително” споделяха, че целта на ГЕРБ е всичко да минава през фирми свързани с Партията. Отчисленията при т.н. държавни поръчки в партийната каса гонят 40%. При еврофондовете се цели “резултат” с 20% от общата сума. Останалите 80% се усвояват по сложни схеми в дъното на които с лъвският пай е бб.
  Колко е вярно, цацацурата да каже. Тя се скъса на база поръчкови публикации в медиите на мамин прасчо да проверява активисти на “Протестна мрежа”. Та, може от кумова срама за баланс да надникне и в сметките на самите поръчители.
  Ех, мечти!

 8. А бе Борисов е лош и лош. Може да е верно. Ама защо го избрахте. И къде е по добрият от него? Кажете, за да гласуваме за него. Само с епитети работа не се върши.
  Има ли по добър от Плевнелиев? Къде е? Няма, ама троловете припадат да вият срещу него. Виенето ни гони всичко, и доброто заради лошото. А лошото ни яха вече половин век и много мълчат. Вече не знаем кое е добро и кое е лошо.

 9. Единственото, което мога да кажа за Бойко Методиев Борисов, е – Това му е синтаксиса.

 10. Нахокал Боко строителите и пуснали магистралата по-рано. Тези строители по план и разчети ли работят или по това колко и най-вече колко и как ги хока? Ами да беше хокал още повече нашенеца току виж пуснали магистралата в половината от предвидения срок. Току виж до края на мандата България са я покрили с магистрали.
  Този че не е от най-интелигентните индивиди и е с мутренски манталитет е ясно на всеки с поне малко акъл в главата. Най-дразнещо обаче е перченето му. Първо парите за магистралите не са твои Боко. Не си копал и полагал чакъл и асфалт също. Тези магистрали се случват въпреки теб и кликата ти около теб. В нормална държава нямаше да си повече от тираджия или хамалин. Поста който заемаш, по някакво невероятно стечение на различни обстоятелства, е на висш държавен/обществен служител. Ключовата дума тук е служител. Ако не знаеш произлиза от СЛУЖА. Да служиш на хората които с данъците плащат и за магистралите и за вертолетите и за охраната ти както и за заплатите на останалите в управлението на страната ни. Та престани да се биеш в гърдите и да викаш това съм направил онова съм направил. Свестен човек на твое място би казал ‘За мен е чест да служа на народа си и съм безкрайно щастлив че ми е даден този шанс’.
  Със Здраве.

 11. @Петров
  Не можеш да помогнеш с нищо на слепеца, който не иска и не желае да прогледне! И така ще си остане завинаги във вечна тъмнина! Трябва да се замислите, дали и Вие не попадате в категорията на слепците!

 12. В НРБ т.нар. “кръгово движение” е “синоним” на ОБРЪЧното движение. И ниКОЙ “политик” след 1989г., и особено след 2001г. НИКОГА няма да сгреши при навлизане в ОБРЪЧно кръстовище по пътя си към властТА. Доказано е!
  П.П. ОБРЪЧното кръстовище е еманацията, “висшияТ пилотаж” в “правилника за движение към властТА” в НРБ. А Б.Б. е един от най-добре ориентиращите се “шофиращи”!
  И ,за да няма объркване , няКОЙ може ли да посочи “разликата” между кръг и ОБРЪЧ!?!?!….
  Защото за “политиците” в НРБ , кръга си е просто ОБРЪЧ……….., и няма никакво “объркване” по този въпрос сред тях!

 13. Всичко в министър-председателя говори-стойка, походка, поглед, заръкавени ръкави, мимики, фразеология, стил на изказване, знания по основни въпроси на политиката и историята, международните отношения и пр.

  Примитивност, примитивност и посредственост. Липса на логическо мислене, липса на категорична оценка на ситуацията в района и Европа, липса на оценка към “случая Русия”.
  Неговия образ е просто ярко изображение на примитивността и посредствеността на целия народ, който се явява като комунистически плод.
  Съвременния български (подобие) народ е действително произведение на комунистическото умопомрачение.

  Има някои изключения, има изключително достойни индивиди, но преобладаващото мнозинство са комунистически гниди.

  Комунистите формираха кръгове, които нямат пряка връзка с комунистическата банда, но са техен покровител. Тези кръгове пазят двата комунистически конгломерата-хитрите, богатите, силните и влиятелни комунисти и тези, които нямат грам разум-наивни, намахани, нахакани, набодени от комунистическата пропаганда.

  Ако днес Правителството, Президента, или Народнито Събрание (които са комунистически по принцип) им кажат, че България отново се връща към строителството на комунизма, те веднага ще кажат-ама разбира се другари, откога чакахме този момент…….

 14. Инженер Симеонов е прав. Как да не сме слепци. когато по-вече от половин век си гледаме оня най нависоко качен войник как размахва заплашително пищова си, за да ни пази от НАТО, САЩ и всякакви измислени врагове. И до него две весели момичета да доказват мъжката му сила. И ние и всички над нас и под нас не виждаме тази порнографска пропаганда, за която и поръчителите и създателите са отдавна отречени. И ние слепците продължаваме покорно да се кланяме на жалоните на поробителя, които били около 400 според Кремъл. Кога ще ни паднат капаците от очите и да видим това, което всеки ден е пред нас в цялата страна.

 15. Капаците са здраво заковани,бетонирани,минирани,полирани и пр.,е в близките две петилетки ще се наслаждаваме на мраморните комунистически ,огромни статуетки.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.