Западът няма доверие на българските власти: добро(е) утро

В телевизионен коментар по повод противоречивата шумотевица около появата на предполагаеми терористи на българска територия арабистът Владимир Чуков произведе днес добре известната новина, че Западът няма доверие на България. По – конкретно той отбеляза, че западните служби си обменят информация, но не и с нас (Източна Европа) защото ни нямат доверие.

 

Западните служби- това е Западът. Те са еманация на тяхната политика и никакво потупване по рамото, мерене с педи на гърба на Борисов и други подобни жестове за пред публиката не могат ( напълно) да прикрият факта, че на нас гледат като на руски троянски кон.

 

Ще припомня няколко случая по темата, за които мога да пиша като наблюдател и свидетел.

 

В книгата „Премиер на РъБъ” разказах свидетелски за това как кметът на София Бойко Борисов се хвалеше на „Московска” 3 пред посланика на САЩ Джон Байърли и още десетина души, повечето от които българи ( поради което не смятам случая за „тайна”) с връзките си с турските тайни служби. Той обаче ги издъни най-буквално, хвалейки се пред тази аудитория как турската държава му се отблагодарила за блокирането на резолюция в Столичната община за признаване на арменския геноцид. Турските служби го почерпили по този повод с информация за преминаването на наркотрофиканти в България. Така Борисов, макар вече да не е главен секретар на МВР, блеснал на местна почва, доказвайки колко е важен като незаобиколим фактор по въпрос от национална сигурност.

 

 

Това перчене е вероятно само дребно камъче в общия ни по документи чепик, който стяга съюзниците и ги кара да внимават какво доверяват на този нашенски властелин. Но дребните камъчета преобръщат каруцата. Особено ако в нея е впрегнат чужд троянски кон с поведение на слон в стъкларски магазин.

 

Ето защо никак не беше чудно, че западните служби очевидно отказаха да дадат информация на Борисов дори в личните му контакти на най-високо ниво по повод атентата в Бургас. Близо година българските власти, начело с Борисов, се оправдаваха, че не могат да потвърдят версията за участието на „Хизбуллах” в атентата, която беше издигната от Израел, САЩ и Великобритания буквално часове след терористичния акт. Не ни дават доказателства, оплакваше се Борисов.

 

И как да му дадат като му нямат доверие?

 

Министърът на отбраната в последното служебно правителство Велизар Шаламанов разкрива в интервю за „Течна дружба 3. Руските хибридни войни срещу България и българите през вековете”, че на руското посолства става известно в рамките на час какво се говори на важни съвещания в това ведомство. А в министерството на външните работи положението е и по-зле, заявява Шаламанов.

 

За това недоверие през годините има със сигурност много други виновни, но споменавам Борисов като особено ярък пример, защото двойната му игра заслужава да бъде разобличена пред българските граждани. Те са основните му жертви, но и работодатели. Западните служби пазят санитарния минимум на отношенията, но всичко е в ръцете на българите , които му гласуват ( доверие).

24 мнения за “Западът няма доверие на българските власти: добро(е) утро”

 1. И как няма тов. посол Исаков барабар с утринната водка да получава и солидна информационна сводка от строго класифицираните разговори в МО, МВнР, МВР, ДАНС и къде ли не из институциите на подопечната му “евроатлантическа” Задунайка? Че какви типове в 90% щъкат из тези институции? Че не трещят ли в чутурите им залповете на “Аврора”? Че кой десетина години даваше достъп на килограм и на калпак, пардон!- на ушанка, респ.- будьоновка!- до класифицирана
  информация? Някакво жълтуранско абсолютно анонимно ченге в рокля, без грам английски! Или чешко-естонски лустрационни и немски беруфсфербот решения- или по-нататъшно затъване в постсъветското тресавище, което предизвикателствата на съвременния свят правят още по-страшно.

 2. То и Западът ги върши едни…

  Помните какво говорихме и писахме ТУК в блога на Иво по темата САЩ- Куба? Не предвидихме ли със 100% точно това, което се случва и срещу което протестират кубинските дисиденти? Е, за чий масраф са били милионите харчове за анализи и анализатори- ами, отваряй блога, чети ни прогнозите и толкова, ако си десен, евроатлантически и антикомунистически политик, или дипломат!
  Срещу комунягите-тази сярна киселина и проказа за нормалния живот!- трябва да се действа ЕДИНСТВЕНО, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО и САМО от позицията на силата, репресията, санкцията и принудата! Каквито и приспивни песни да припяват, колкото и миролюбиво да мъркат! Няма никакви неоправдани от Бога, морала, културата, съвестта, хуманността и разума методи и средства в борбата срещу тях! А когато яките тупаници на АУГУСТО ПИНОЧЕТ, Звездните войни на РОНАЛД РЕЙГЪН, “Силата на безсилните” на Вацлав Хавел, полската “Солидарност” и философията на КАРЛ ПОПЪР действаха синхронно светът просветна през 1989 г. Иначе- ето ги в Куба-вече си точат зъбите да я яхнат и като капиталисти, назначени от недоразумението Барак Хусеин Обама!

  Около 90 кубински дисиденти бяха арестувани в Хавана, заради участието си в протест срещу предстоящото отваряне на американското посолство в страната, съобщи Франс псрес. Някои участници в шествието носеха маски с лика на американския президент Барак Обама, за да протестират срещу подобряването на отношенията между Куба и САЩ. Според протестиращите САЩ трябва да поставят пред кубинското ръководство условия, за да бъдат прекратени нарушенията на човешките права в страната.

  Анхел Мойа, бивш политически затворник, заяви, че правителството на Куба е станало дори по-дръзко в репресиите си срещу дисидентите и вината за това е на Обама.

  В петък се очаква посолството на САЩ в Хавана да бъде официално открито от държавния секретар Джон Кери.

 3. Повтарям-на удостоената ОТ САМИТЕ НАС с името на исторически рубладжия- продажник ул. “Драган Цанков” № 28 работят мотивирани професионали. Успехите им в подривната дейност срещу България ясно го доказват. Срещу тях могат да действуват само мотивирани професионали. И ние сме в НАТО и Ес, и Естония, но…Но българското унижение например започва от “случайно” прокраднали се в официалната биография на Н.Пр. Исаков от официалния сайт на посольството правописни русизми като “начальник” и “республика”… Случайно? Хайде де, но някой да е намекнал дреболията? Ну, читайте!…

  Роден на 18 март 1948 г. Завършва висшето си образование през 1971 г. в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО/Университет).
  От 1971 г. до 1985 г. заема различни дипломатически длъжности в Посолствата на СССР в Бирма, Тайланд, отдел “Южна Азия” в МВнР на СССР.
  1986 г. – 1990 г. съветник, начальник отдел в Дирекция “Международни икономически организации”, МВнР на СССР.
  1990 г. – 1996 г. – старши съветник в Постоянното представителство на Русия към ООН в Ню-Йорк.
  1996 г. – 2000 г. – заместник-директор на Дирекция “Международни организации”, МВнР на Русия.
  2000 г. – 2004 г. – заместник постоянен представител на Русия към ООН в Ню-Йорк.
  2004 г. – 2008 г. – Посланик за специални поръчения.
  От август 2008 г. – Посланик на Руската Федерация в Республика България.
  Има дипломатически ранг Извънреден и пълномощен посланик.
  Владее английски език. Женен, има син.

 4. В статията е изпуснато “най-важното”. Как, когато колеги от ЕС кажат на банкянското слънце “конгречулейсънс” (единствената думичка от инглиша на която ТОЙ разбира значението и език който по собственото МУ признание го е докарал под кривата круша) и спирал да слуша по-нататък. Правете му сметка за какъв дебил говорим.
  Сега, нещо далеч по-сериозно за тайното гуру-бащица на баце.

  http://glavpost.com/post/10aug2015/WorldPolitics/54795-the-washington-post-putin-shpion-neudachnik.html

 5. Г-н Инджев пак е кредитирал “властиТЕ” и “институциите” в НРБ, като ги е разделил в заглавието. А, ВЛАСТТА в колонията НРБ не заслужава такива реверанси към нея!!! И западът трябва да подходи към нея ,като към ТОТАЛна ВЛАСТ, а не да я признава за “власти” и “институции”! ВластТА в НРБ не борави с такива западни термини и “подробности”!Тя не сака акъл, сака ДЕНьГИ! По възможност ЕВРА и ДОЛАРИ, които сама не може да си изработи, а и не позволява на другите да й изработят! Тя , затова е ВЛАСТТА, за да не РАЗРЕШАВА, и да не ДАВА, а “само” да сака! Да не изпълнява директивите и правилата на ЕС , а да сака! Единственото “правило” на ВЛАСТТА е да сака!
  И,абсолютно точно ще е заглавието – Западът няма доверие във властТА в НРБ!
  Още по-малко достоверно е ВЛАСТТА в НРБ да се титулува “българска”!

 6. Поредното безобразие на Геройкото е номинацията на МВнР на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН!

 7. Призовавам всички българи, живеещи постоянно в град Ню Йорк, щат Ню Йорк, СЪединени Американски Щати на протест в петък 14 август от 18 часа пред българското консулство срещу предлагането на Ирина Бокова за шеф на ООН. Който не иска ООН-ето да иде в КГБ-то, да изрази своя протест на това място в този час. В Ню Йорк се напълни с бивши отритнати от соц системата отрепки, такива като Валентин Хаджийски, които ПРОДЪЛЖАВАТ да искат да дават АКЪЛ на нормалните български глобални хора, ДВА МИЛѝОНА ДУШИ, прогонени от КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ, част от която е е и БОКОВА, докато националното богатство беше разпределено зад гърба им между селяндурите и престъпниците оставяйки целия останал народ на самооцеляване. БОКОВА И БОКОВ вън от страната на НАБОКОВ!

 8. Това,че предлагат Бокова за шеф на ООН,говори и за наивността на запада.Дълго време търпяха и продължават да търпят издигането на деца и внуци на комунистически простаци на висши постове,от които зависи сигурността на държавата-Б.Велчев,Близнашки,Станишев,самата УБОкова,да не говорим за министри,свързани с Русия и комунистите-Павлова,Хр.Иванов,бай Тошо Танев.Сега готвят за конституционен съдия Кр.Таков от клана Такови(сигурно помните бай Пеко Таков-с ударение на последната сричка-пример за комунистическа простащина от най-висока класа).Така,че е естествено САЩ и Запада да ни нямат никакво доверие,защото нашите управници не с едно,а с две очи гледат на Изток,интересуват ги далаверите,а не сигурността на държавата и на НАТО.Тук властта се предава по родово-кланов начин,а не според демократичните западни сандарти,все едни и същи хора се домогват до постове и все се оказва,с много малки изключения,че тия хора са деца или внуци на комунисти.Не е лошо да се знае коя е Ирина УБОкова,кой е нейният баща,къде е учила,как е възпитана и т.н.

 9. Скачам в защита на американските гласоподаватели, които все още имат в лицето Обама парадокса ‘антиамериканец президент’. И понеже Стамбо спомена протеста на кубинските дисиденти; помним как миналата година Обама разтресе ръка с Кастро и безцеремонно се изплю в лицето на девет предишни американски президенти и двадесет и кусур конгреси, наричайки ембаргото към Куба ‘провалена’ политика, към която той нямал отношение. Свършила студената война, пък и така или иначе била започнала преди той, Обама ДА СЕ РОДИ; ъъъ затова нямал отношение.

  За ББ историята не започва с него самия, историята започва с ТЖ! (неосъзната идентификация с обекта).

 10. Да, действително на отговорните служители в посолството на Русия става известно какво се говори в българските министерства, органи,служби и др. , кратко след служебните събирания.
  Точно така ставаше и по времето на комунистическия режим. Точно този факт уби Людмила Живкова. Тя беше наивна и не допускаше, че точно тези, които издигна на високи постове в държавата правят тези експресни доклади в посолството на Съветския Съюз. Точно те я убиха, те бяха нейните екзекутори, има ги такива и днес, за комунистическа чест- вечно с Русия в сърцата!

 11. БРАВО, ВИКТОРЕ, ДОСТОЕН АКТ! НОСЕТЕ СНИМКИ НА ЩУРЕЦА!
  Кадри от Белене и Куциян, да се знае, чия традиция гордо ще донесе в ООН другарката-Лай…, пардон)- Бокова- фенка и издателка с международни пари на драсканиците на изверга чэ гэвара!

  Само че то, ООН-ето, мой скъпи задокеански изгнанико, брате и съмишленико, отдавна се превърна в бърлога и тлъста хранилка за всякаква комунистическа и криптокомунистическа паплач! Че там в края на 70-те имаше и…посланик на САЩ- див комуня и съветофил- др Янг (писал съм за него). Изпратен от др. джымы картэр и т.н. Институт за политически студии (платено не само от КГБ и ГРУ, но и от американския бюджет разпасано сборище на марксисти, ленинисти, сталинисти, троцкисти, маоисти, кастристи, геваристи, сандинисти, полпотисти,джихадисти… ще се изповръщам!), идиотът “посланик в ООН” доказваше, че най-недемократичната страна е—неговата, че най-многобройни и най-жестоко третирани са политическите затворници…в САЩ!… РОНАЛД РЕЙГЪН и ДЖИЙН КЪРКПАТРИК (ВЕЧНА ИМ СЛАВА И ПАМЕТ!) сложиха край на това безумие, но днес не съм оптимист. Сега цивилизаваният свят, начело със САЩ плаща глупостта, късогледството, малодушието, моралната а и политическата корупция, които превърнаха тази организация в скъпо струваща безсмислица и инструмент в ръцете на човешките врагове.

 12. Съжалявам за тройното постване (нямам идея как стана с едно кликване, вероятно заради повече от един отворени прозорци на ivo.bg).

  Подкрепям горещо протеста на 14 август пред българското консулство срещу предлагането на Ирина Бокова за шеф на ООН.
  В свят, в който паметта е приела сянката на супена лъжица.

 13. everyone else,Виктор, Георги, Павле и много други тук,

  от братя сте ми по-скъпи, непознати приятели и съмишленици! Знам, че ще замрънкат някои, “няма смисъл, всичко е решено- тъмни козни, сенчести компромиси, баланси, геополитика, “мулти-култи”, “толерантност”… Нищо не струва всичко това пред морала и елементарната почит към паметта на историята! Така през август, 1968 г. шепата дисиденти в СССР протестираха срещу агресията в Чехословакия. Знаеха какво ги чака и го дочакаха-по затворите, лагерите, “психушките” и в гробовете (само Лариса, мисля,

 14. …е още жива. Но казаха- поне да се запомни, че НЯКОЙ е протестирал!

 15. Чешкия печат на съпротивата във вече окупираната Прага писа тогава, на 25 август:
  «Седем човека на Червения площад — това, във всеки случай са седем причини, поради които ние вече никога няма да можем да ненавиждаме руснаците»

 16. Стамбо, приятелю, разбира се, че има смисъл! Ако не друго, да служим на собственото си достоинство означава много.
  Често мислено ти благодаря за куража, справедливостта и силата на думите ти.

 17. Стамбо, нали знаеш римската поговорка. Дори и ако всички, аз-НЕ!
  Та и ние тук в БЛОГА (ни) на Иво!
  Не всичко е пари и интерес!
  Честта, достойнството, отстояването на себе си на първо място. Пък каквото има да става, да става!
  Апропо, тази перфидна мръсница боковата, научи ли най-сетне кога е приключила ВСВ.
  Гнус и отврат, отврат и гнус!
  Как се лезеше в Париж при откриването на “оная” изложба в Лувъра на банкянското слънце!
  Пачавра!

 18. Браво на Стамбо за силните коментари-така се говори-в прав текст и здрав смисъл.
  За съжаление всякакви протести у нас и извън нас против властите са обречени на неуспех. Колкото и отчайващо да звучи,от протести никой не се впечатлява и реагира.Комунистите дадоха неограничени права за протести, декларации,обръщения,открити писма и др., хората се напротестираха и навикаха, издигаха безброй призиви и заклинания и всичко утихна ….
  Няма кой да представя подобни акции пред силните фактори в държавата.
  Над комунистическото блато още по-силно свети “съветското злато”-Мочи и Альоши водят успешно народа на Изток.
  Мнозинството от хората у нас съвсем не разбират каква силна обреченост е обхванала страната.
  Пълна гротеска е да иронизираме Русия и руснаците на фона на нашата трагедия. Ние не трябва да се надсмиваме над нито една държава в света, поне на този етап.
  Да, навярно западните служби нямат доверие на българските както казва автора по-горе. И е напълно логично , ако те са разбрали въздухарската власт на България и нейните потайни и косвени игри с Русия.
  Пълно доказателство е казаното тук кога руските дипломати научават вътрешна информация от нашите институции, навярно и поверителна.

  Запада не обърна внимание на дълбоките връзки и дълбоката подчиненост на българските власти на руските.
  В началото няколко силни комунистически функционери, водени от Андрей Луканов демонстрираха фалшиво поведение на пристрастност към Запада и Щатите. Редовите комунисти мълчаха, защото знаеха, че това е новата линия на партията, която винаги е правилна.

  Няма институция в нашата държава, която да оказва противопоставяне на руските набези.

  Няма нито един кръг от политици, учени, предствители от художествените среди, спортисти и др., които да разгадават миналите и сегашните ходове на съвестките и руските действия и пропаганда срещу България.
  Малкото известни журналисти и публицисти, които реагират адекватно не проявяват никакво желание да създадат своя организация, агенция, комитет, алианс, който да има правен статут. Да се създаде център на истината и достойнството, без никакви наивитети като “независимо,”дясно”, “гражданско”, “национално” и пр.

  След това да се търси по-високо ниво на оформяне на ясна доктрина.
  И т.н. и така нататък …. Но и това явно са химери. Изгоряхме и се стопихме

 19. По-горе да се чете ‘достойнство’; най-сетне, след горещия ден опитвам да чета. Тази история с ‘лафка’, ‘рефан’ и ‘живата вода’ на ‘историка’ ме съсипа.

 20. И тъй като сме сега август по отпуски летни по целия свят, ето вчера ми се обадиха приятели от Индия чак отишли, че няма да могат да дойдат, предлагам това да стане ПЕРМАНЕНТЕН ПРОТЕСТ ВСЕКИ ПЕТЪК ВЕЧЕР 18 чАСА до пълния крах на тази червена фамилия, пълна с шпиони и престъпници, доносниците там са направо невинни агънца! БОКОВА И БОКОВ – ВЪН ОТ СТРАНАТА НА НАБОКОВ!

 21. БОКОВА И БОКОВ – ВЪН ОТ СТРАНАТА НА НАБОКОВ!
  ИСКАМЕ ЛОЛИТА НА НАБОКОВ, А НЕ ИРИНА НА БОКОВ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.