Сензационният историк в нозете на своя ангел (о)хранител

Не бива да допускаме водата от Свещения кладенец в Плиска да се комерсиализира толкова много. Ако някой иска да почерпи от силата на това място, нека да дойде лично, но разпространението на водата по павилиони вече е недопустимо. Това каза по време на пресконференция в понеделник директорът на Регионалния исторически музей в Шумен Георги Майсторски, под чието ръководство е и музеят в първата българска столица (цитиран в сайта на Дарик радио)

 

Явно регионалният директор внимава да не засегне с нещо националния, акцентирайки безадресно върху комерсиализацията на „сензацията”, която е част от политиката на държавата, олицетворявана от директора на Националния исторически музей Божидар Димитров.

 

Това, че несменяеми слуги на властта в медиите, като шефката на „Стандарт” Славка Бозукова, яхват отново вълната на официализирания слугинаж и обявиха намерението си да продават на читателите си флакончета с „жива вода” от въпросния кладенец, не е нито изненада, нито основен акцент по темата за разразилия се скандал. Но е характерно, че шамарите в публичното пространство ги отнасят „журналистите”, от които същата тази власт очаква обичайната покорност.

 

Именно журналистите, дръзнали да кажат, че царят на сензацията Божо Димитров е гол, отнесоха днес обидни квалификации от него. С цялото си безнаказано нахалство инициаторът на долнопробната рекламна кампания обяви по Нова телевизия, че въпросните журналисти страдали от „интелектуална недостатъчност”. Друг свой опонент, богослова Калин Янакиев, същият анатемоса като ( бивш) марксист-ленинец в позата на защитник на православния канон, ругаейки същевременно „шибаната” вода от кладенеца, която вече не му била толкова важна.

 

Преливащият от самочувствие за собствената си интелектуална самодостатъчност дубликат на подобните му властници, като Вежди Рашидов и ангелът му (о)хранител Бойко Борисов, сензациянният историк ( нали има “сензационни журналисти”- Димитров е техният еквивалент сред историците) си разиграва троянския кон на воля. Видно е, че се чувства отлично в ролята на придворен, абониран да има първата и последната дума в публичното пространство по всяко безобразие, на което е инициатор в държавата.

 

Това е то да си клонинг на Бойко- гарантирано ти е началническо безсмъртие в рамките на властовия живот на вожда, давайки си сметка за неизбежното му ритуално погребване по тракийски обичай в политическия гроб на началника, когато му дойде времето. Понеже този живот рано или късно ще свърши, Божо препуска на воля по главите на журналистите и през главите на специалистите, които предпочитат да си траят ( трай коньо за зелена трева!) за да не ги сгази руската тройка Божо-Вежди-Бойко.

17 мнения за “Сензационният историк в нозете на своя ангел (о)хранител”

 1. Пръст, вода и артефакти от свети и свещени места се продават по цял свят.
  Нашите светини ги има от хилядолетия и ще ги има до края на света, но ние напълно самоволно изместваме вниманието си към шепа преходни клоуни

 2. Товариш Божко е абсолютен дебил. За голямо съжаление в българските университети е пълно с такива псевдо историци, като него. И такива комунета учат нашите деца!

 3. Мутризацията и страха от ‘началника’ е сковала почти всяко свободомислие в бедната ни родина. Открито да говорят си позволят само неимоверно смелите или не дотам смелите но поне финансово независимите от местните мутри. Затова просперираща икономика и върховенство на закона са 2-те незаобиколими предпоставки за будно гражданско общество и нормална страна. Това обаче не е в интерес на местните чорбаджии… Те не искат да испускат крепостниците си.
  Рано или късно хода на времето ще ги прегази и тях но не е ясно колко поколения българи ще бъдат прахосани дотогава и каква България ще има в крайна сметка…
  Със здраве.

 4. Девизът на КОЙ, на руската пета колонка, на властимащите у нас, на чалгата ….:
  Колкото по- примитивен толкова по- успешен!

 5. Това нито е моят премиер, нито това са хората, които заслужават уважение. Да се срамуват тези 1,1 млн. сънародници, които са гласували за тях.

 6. Много е интересно как Светият синод ще се определи между “шибаната вода” и “живата вода”. Все пак не могат непрекъснато да се спотайват, нали?
  Освен това би трябвало да кажат и какво мислят за името на патриаршеския храм. Или и там нещата са повече от ш…?

 7. Привет на всички,

  Първо, искам да подчертая огромното си уважение към г-н Инджев и това което прави в защита на справедливата кауза за изчистване на пагубното влияние на руската пета колона в Р.България.
  Второ, като представител на турското малцинство в Р.България бих искал да споделя, че имам родители учители които през годините ме възпитаха в любов към българската култура, в родолюбие и в почит към всички ценности на демокрацията. Бих отстоявал с оръжие, ако се наложи, независимостта на Р.България срещу всички чужди домогвания, в т.ч. и на Р.Турция и на Русия!
  Трето, г-н Инджев, вие не сте сам, има много хора които ви обичат и са готови да застанат зад вас! Вие сте ценен и незаменим като Борис Немцов. Вие ни вдъхвате кураж, че има по-добро “утре” !
  Четвърто, не всички турци в България “By default” са зад ДПС.

 8. Драга г-жо Петрова,

  Калимявките (със скрити краснозвездни будьоновки под тях и съответни пагони) от т.н. БПЦ няма да се намесят, защото става дума за техен колега по… култур-историческото и духовното направление на агентурната дейност. Тоталната им морална и интелектуална деградация изключва смислени реакции.

 9. Фрунзе:
  Kак да медитирам върху вечността на светините, когато държавата е управлявана от шепи не’преходни клоуни’. Изключенията са твърде малко.

 10. Аз само не можах да разбера, водата “шибана” ли е или свещена???
  Някак си не стана ясно за широката публика!!!

 11. Най-накрая се оказа,че премиера бил полят с “шибана” вода.Това ли е знака за чудото, което очаквало България.
  Защо се позволява на един хулиган да псува в ефир!
  Как може премиер на една страна да участва в това долнопробно шоу!!!Само мечката със синджира липсва.
  И наистина ли има 1 милион българи да гласуват за тези меко казано простаци.

 12. Божо Димитров от дълги години досажда на българското общество с нахалството си и самочувствие на ширпотребаджийски историк,на всезнайко и придворен дърдорко.Той даже не е професор,за какъвто се представя, и по тази причина някои смятат,че такива амбулантни учени преподават в университетите.Божо не е професор,а в действителност точното му научно звание е ст.н.с. 1 степен- по каноните на съветизираната БАН(“старши научен сътрудник първа степен”).Той не преподава в университет,а продава историческите си “знания” в “Лафка”.Вече е на 70 лазарника,а продължава да досажда-кога ще го пенсионират,за него не важи ли нормата за пенсиониране? Или и той е безсмъртен и “свещен” като калната вода край Плиска?

 13. До: АНОНИМЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ТУРСКОТО МАЛЦИНСТВО В Р.БЪЛГАРИЯ

  И аз не съм за ДПС.

  Но на турците – наши съграждани държа много.

 14. Професор е първото име на Божо, както някои се казват Господин, за да може когато се обръщаш към него да го величаеш. Познавам хора, които се титуловат с Професор защото някой се е обърнал към него така в е-мейл от Германия, Испания, където с професор се обръщат учениците към учителите си. Комплексари!
  Този пишман учен, който обаче е достатъчно агресивен и нагъл да се показва по всички медии и да открива кави ли не небивалици – от вампири ??? до шибаната вода е толериран от пишман медиите които непрекъснато ни облъчват с турски сериали и сензации от сорта на катастрофи, обири, убийства, но не се занимават сактуалните за хората проблеми. Например защо 2 години вече никой не постави въпроса как при 2 пъти по-ниска производителност заплатите ни са 10 пъти по-ниски от развитите страни. Къде отиват откраднатите ДДС, Акцизи, защо руските фирми в България не плащат данъци а четвърт век декларират загуби, защо не се конфискуват очевидно неоправданите и откраднати хотели, яхти, къщи на магистрати, политици и друга паплач.
  Но да се върна на Професора – ако някой е чел неговите съчинения от серията “100 мита за….” не може да не си е задал въпроса защо няма цитирани източници, защо няма посочена библиография доказваща неговите тези. Отговора е защото това са измислици, както приказките на братя Грим – там също не се изисква да има позоваване. Но този профан е удобен при облъчването на масовия зрител и читател като заменя истината с удобни тези за успиване на хората. За постигане на тази цел не е сам – Слави, Каролев, Хърсев,Червен Кольо, Андерй Райчев и още няколко десетки манипулатори които се събират в един рейс са постоянно пред нас за да ни промиват мозъците.
  Хора, осъзнайте се и ги игнорирайте, започнете да мислите и да разчитате истинските факти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.