Игра на тролове

Възможно ли е клетките Путин в България да спят? Този въпрос си зададох след като те доста се умълчаха. Никакви ги няма например да обяснят, че спадът на цените на петрола, сривът на рублата и на руската икономика са готини явления или поне измислица на „грантаджиите”, „соросиоидите” и прочее презрени същества у нас.

 

 

Я, чакай, рекох си, да им хвърля малко стръв на заспалите клетки на руската пропаганда,че да видим на какво кълве, за да удостовери своята бдителност. Идеята ми хрумна конкретно от факта, че няма желаещи да ми опонират по въпроса за идиотизма с унищожаването на тонове храни заради западния им произход- идиотизъм, сравним с изгарянето на духовна храна в Третия райх.

 

Ето защо реших да напиша едно заглавие, близко до стила на т.н. сензационна джурналстика у нас, която ( интересно!) е русофилска като правило. „Българско дете е отвлечено в Крим за кефа на Путин”, написах аз по повод факта, че талантливата малка певица Крисия наистина е употребена за целите на руската пропаганда в Крим.

 

И се започна…

 

Надушили възможност да ми натрият носа по спорна формулировка, защото формално Крисия не е отвлечена, руските тролове буквално полудяха от „справедлив гняв”. Нямам намерение да им цитирам каруцарските изразни средства по мой адрес, нито заплахите им ( плащат им за публикувани, а не просто написани гадости), но гаднометът им заработи на пълни обороти. Възцари се истинско щастие сред тях, че са ме „хванали” да преувеличавам!

 

Проверката ми приключи с успех. Троловете на Путин „пак са тук” ( както беше кръстена рубриката на „Дума” след възродителния процес, който претърпя „Работническо дело”).

 

По-интересното е, че спящите тролове се събудиха при първото червейче, което им подхвърлих, но българските медии не дават подобни признаци. Вероятно смятат за нормално едно талантливо българско дете, което няма собствена воля, независим мироглед и ориентири за доброто и злото извън света на приказките, е употребено за целите на руската пропаганда в пълно противоречие на официалната българска позиция срещу признаването на Крим за руска територия.

29 мнения за “Игра на тролове”

 1. Иво Инджев се гаври с русофилските нещаднтици!!
  Похвално дело!!!

 2. И как така разбрахте, че Крисия е употребена за чиито и да било политически интереси? Извинете, но моля, не ни намесвайте във вашите игри. Тя бе поканена да пее на международен конкурс и отиде да пее. Точка. Всичко друго, и приказките за Путин, и всякакви други измислици, не лежат на нашата съвест. И казвам това като човек, част от решението Крисия да пътува до Крим.

 3. По повод петицията за пенсиониране на панаирджията от НИМ прочетох следния анонимен коментар (поздравления за автора му!

  Коя е тази държава дето:
  -премиера ходи с червен конец против уроки
  -началник му е “тоя отгоре”
  -главния историк го полва с нитратна вода
  -той си полива с нея и министрите
  -всеки месец разкопаваме вампири
  -всяка година се тричат кучета на въже
  -а уж е християнска държава
  -и е капиталистическа,но всички блага са в комунистите.
  Не чакам отговор

 4. Ами няма смисъл да изсипвам някакви купища доводи по повод русофилите в България. Мисля, че е достатъчно да сложа линк към сайта “Афера” на г-жа Томова (която според мен е путинофил). Ето това в линк-а са русофилите по света:
  http://afera.bg/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B2%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B0-%D0%BB%D0%B0-%D1%85%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%BA-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%BD%D1%8E.html

  Аз само поопитах дали с американски софтуер се е сбъднало това “птиче пророчество”.

 5. Пожелавам на руските тролове да заспят вечен интернетен сън. Този момент не е толкова далечен колкото им се струва в мокрия сън, който сънуват за това как тяхната магучая властва над целия свят. Паричките на путин свършват, скоро ше им плащат с ‘най-твърдата валута’ – рубли, по едно кило за написана гадост. Очаквам цените на кантарчетата да скочат (за радост на производители и вносители), защото троловете в БГ на служба на кремъл са множко.

 6. Я, вижте каква новина! Таваришчите си спомниха Поволжието и Гладомора. Но щом руските комунисти (официалните, де, те поне не се преструват!) замрънкаха за храна, значит плохо дела идут в империи Путинайкина, вот как:…

  Руските комунисти не одобряват унищожаването на храните от Запада

  Руската комунистическа партия предложи днес да се раздават на бедните западните хранителни продукти, на които е наложено ембарго, вместо да бъдат унищожавани, както се прави от началото на месец август съгласно указ на Кремъл, предаде Франс прес.

  Намиращите се под ембарго хранителни продукти, конфискувани от Русия, “трябва да бъдат раздавани на бедните, жертвите на природни бедствия или изпращани като хуманитарна помощ в чужбина”, гласи проектозакон, внесен в долната камара на парламента от група депутати на Комунистическата партия на Руската федерация.
  Унищожаването на храна в страна, исторически засегната от глада и лишенията на 20 век, доведе до силно противопоставяне. “Унищожаването на продуктите е екстремна, прекомерна мярка. За да се гарантира спазването на ембаргото, е достатъчно просто да се конфискуват хранителните продукти”, смятат депутатите комунисти, включително партийният лидер Генадий Зюганов.

 7. Свилена Дечева,

  похвала, челобитие и большое “Молодец!” за импресарската Ви инициатива и русолюбието, но не забравяйте и двустранния баланс в толкова важния културен обмен с окупирания от Русия Крим! Организирайте и в България Седмица на балалайката, Десетдневка на баяна, Месец на гармошката, Година на пляската, Хепънинг на валенките, Карнавал на ужшанките и др. Че то колко мина от последните концерти на Йосиф Кобзон, Любэ и оркестъра на НКВД, как се понася такава културна празнота!

 8. г-жа ДЕЧЕВА, вие лично може и да не правите пОлитика , но тези които са направили “конкурса” , и са ви използвали, ПРАВЯТ, нали! И от путин от една страна , и от платеният му служинаж в НРБ от друга! И правят не държавна политика , а лична ,но платена от данъците и в НРБ, и в RAZIя. Бандитската кагебистка шайка, клонирана тук в ДС, използва само чуждата собственост и таланти, за своя собствена лична употреба, както най-обикновените криминални бандити , но те искат и да са пожизнени властоИМАЩИ, т.е. да се пожизнени НЕсменяеми “държавни” бандити с ТОТАЛна власт! И даже да сме им “благодарни” за “далновидноТО, компетентноТО и безкористноТО” ИМ “управление”!
  П.П. Те могат да ви представят всичко ,като “обикновен конкурс”, но истината е че ги интересуват само властТА и ПРИВИЛЕГИИТЕ, от които могат да подФърлят по някоя троха и на няКОЙ , като вас ,за да прикрият своята бандитска същност!

 9. Според анализа на Стамбо и руските комунисти се делят на два вида-наивни, неграмотни, глуповати и върхушката-мръсниците и гадовете.
  Също като българските-затова са и братя. Простотия и цинизъм по братски.

 10. Денис Казанский

  Почему Америке не выгодно нападать на Россию

  Российские так называемые «патриотические ресурсы» наперебой расписывают возможные сценарии войны, подсчитывают танки и ракеты, моделируют вероятности применения различного вида вооружений, старательно нагнетая истерию. Разношерстные депутаты и блоггеры вываливают в Фейсбук и ЖЖ мегабайты однообразных мотивирующих призывов — «Не дадимся», «Не сдадимся», «Поборем пятую колонну», «Больше санкций — крепче Родина». На автомобили лепят наклейки «Можем повторить 1945-й год». Мол, мы их порвем, русских не сломить и т.д.

  А в это время, не забывая покрикивать патриотические лозунги в телевизор, российские чиновнички лихорадочно качают на Запад нефть по 49 долларов за баррель. Качают и тревожно смотрят в бинокли, выглядывая натовские танки. Только танков нет и не будет. Танки не нужны, зачем их посылать, если можно понизить цены на российское сырье до уровня себестоимости, а Россия будет и дальше исправно его отдавать? Зачем грабить того, кто сам выносит ценности из своей квартиры и готов продать их за копейки?

  Пока Россия готовится к войне с Америкой, накачивая себя злобой, Америка уже давно победила, только в России так усердно кричали речевки и рисовали плакаты, что этого не заметили. Оккупация, война с применением танков и автоматов — все это позапрошлый век. В третьем тысячелетии так не воюют. В глобальном мире можно просто обвалить цены на сырье и тогда природные богатства ядерной супердержавы в один миг превращаются в навоз, а все ее могущество рассыпается, как соломенный домик Ниф-Нифа.

  Зачем Западу оккупировать вечную мерзлоту, населенную злобными, неработящими дикарями? Зачем тратиться на войну, содержать оккупационную администрацию, если дикари сами готовы отдавать свою драгоценную нефть за бесценок, как миленькие, без всякой войны. Позавчера за 80 долларов, вчера за 60, сегодня за 48. Какую цену им не назначь — они все равно качают. Ругаются, печатают «Искандеры» на футболках, проклинают весь мир, но качать-тоне перестают. Даже объемы повышают.

  Это же практически волшебство.

 11. Две в едно. И полезен идиот и петоколонник на хонорар.
  Който се познае по-горе, вината да я търси само в себе си.
  И една, поне за мен, пристрастен съм към тази страна, добра новина.
  Рейтингът на популярност на венецуелския президент Николас Мадуро е спаднал до 24.3% , в резултат на силната инфлация и недостига на широк спектър от стоки в страната- от резервни части до шампоан, съобщава Reuters.
  Мадуро , който едва спечели изборите след смъртта на венецуелския лидер Уго Чавес през 2013 година, отказва да предприеме реформите, който според експертите са много важни икономическото положение на Венецуела да не се влоши още повече.
  По данни на местната социологическа агенция „Датаналисис“ около 24.3% от гражданите на Венецуела оценяват положително управлението на Мадуро, а 70.4% го оценяват негативно.

 12. Г-н Иджев, понеже понякога публикувате и чужди текстове, искам да Ви помоля по повод 130 г. от Съединението да ни зарадвате със сведенията от първа ръка на Артур фон Хун.

 13. Към Дечева
  Това дали си “употребен” е въпрос на чувствителност, морал и степен на интелигентност. НИМА НЕ РАЗБИРАТЕ ИЛИ СЕ ПРАВИТЕ, ЧЕ НЕ РАЗБИРАТЕ?

 14. ДеЦката Афровизия,бозаво конкурсче за източноевропейски комплексари… Що ли известните бе са започнали от деЦките конкурсчета като този, д Рушняшки манаджмент. Ха…ха….ха

 15. @Свилена Дечева
  За Путин всичко е политика, г-жо. Ако твърдите друго сте или наивна, или лицемерна. Вие можете да си въобразявате и че той насърчава купуването на недвижими имоти по българското Черноморие от руснаци, воден само от благородното намерение да реши жилищния проблем в Ленинград. Ами продължавайте да си въобразявате, но да не се оплаквате, когато един ден ви изгонят от плажа на българското Черноморие, защото местата щe са заети oт същите тези, които уж съвсем спонтанно и уж без никаква политика са ви изтикали от там, където до вчера сте се чувствала у дома си.

 16. Georgi Nikolov,

  Убийствен текст, Жоро, хеле това „…населенную злобными, неработящими дикарями” е аналитичен и стилов шедьовър!

 17. Има и психоаналитично обяснение за путиновия идиотизъм. 70 и повече години-глад,глад, пак глад, смърт от глад, нямане, купони, дефицит, шок дори и при гледка на български супермаркет от зрелия соц, да не говорим за чешки или ГеДееРски… пъченето срещу гадния Запад и просешкото очакване за хляб точно от него….

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4922614

 18. Г-жо Дечева,
  Вие току що сложихте точка и то черна върху таланта на едно българско дете.
  Това безпорно талантливо дете с каква гордост би носило българското си име по световни сцени,ако бъде възпитано правилно.Да различава агресията и нахалстото от добротата.Да бъде човеколюбиво и не се подава на продажност и корист.В момента това дете е употребено от безчовечната политика на един агресор Путин.Той ще остане в историята като военолюбец,а най страшното е ,че в посъвместният глад на планетата ,той унижтожава храна.Анти човешка и антихристиянска постъпка.Вългарското дете няма място с тази в момента безчовечна страна.
  Вашето възпитание не от полза за това дете.
  Благодаря ви за коментара,в който лъсват най долни качества-изява на всяка цена.

 19. Драги съфорумци, а прави ли ви впечатление как последните дни по всички медии се пише колко много храна изхвърля България, ЕС, САЩ? Струва ми се това е нескопосан начин да се затрупа новината за унищожените тонове храна в матушката им.

 20. Г-жо Дечева,вие твърдите,че не сте изпратили Крисия за употреба на политически интереси. Защо не признаете,че ако Крисия беше по-голяма и можеше сама да взема решения може би не би се съгласила да бъде ИЗПРАТЕНА там,както самата вие казвате. По вашия начин на изразяване може да се предположи,че сте достатъчно ангажирана и сте наясно с нещата.

 21. Господине или госпожо, аз определено не съм използвала думата “изпратена”. И, уверявам ви, Крисия не може да бъде “изпратена” без да иска където и да е, защото има собствена воля, която аз винаги ще зачитам. И определено не ме интересува дали ми вярвате, или не. Поздрави.

 22. На Запад дори начинаещи звезди от ранга на Бритни Спиърс или Джъстин Бийбър биват изпращани от мениджърите си на всякакви участия, без да бъдат питани. Излиза, че малката Крисия е голяма късметлийка да се роди точно в България, където сам-самичка решава къде да пее. Очаквам следващото й самостоятелно взето решение да пее в дует с Йосиф Кобзон на рождения ден на съветския диктатор.

 23. Честно казано, много се съмнявам, че Свилена Дечева и родителите на Крисия знаят нещо за интереса на Путин от посещения в Крим на хора от страни-членки на ЕС.

 24. малко ф топик..
  вчера в една статия на DW по повод мълчанието на прокуратурата по случая за измамите с матурите и цялостната ситуация в БГ.
  Си позволих да напиша един коментар в тази статия.
  Коментара ми завършваше с определението че старата топ върхушка на БСП сега се нарича ГЕРБ.
  Та, интересното е че веднага бях нападнат от някаквъ тип който с много груби думи изразяваше про-руска позиция.
  Значи..има много подобни профили във фейскбук и това което е особеноот на тези профили е, че или са пълни със снимки на животни или снимки на известни личности или са със снимки на някакви супер леви русофили.
  Т.е по всико личи че нормални хора не седят зад тези профили.
  Друго интересно е че такива хора верочтно имат задължението да бдят над интернет пространството и да очакват заповед за включване.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.